Speelgoed

Als je op zoek bent naar het allerleukste speelgoed voor je kind, zit je hier helemaal goed. We hebben inmiddels tientallen koopgidsen samengesteld, waarin je het meest populaire speelgoed kunt bekijken. Uiteraard kun je in iedere koopgids de beste prijstips en aanbiedingen bekijken!

Het belang van speelgoed voor kinderen

Speelgoed is onmisbaar wanneer het gaat om de ontwikkeling van kinderen. Er zijn verschillende soorten speelgoed verkrijgbaar en ieder type speelgoed draagt op zijn eigen manier bij aan de ontwikkeling van je kind op verschillende vlakken. Stimuleer de verbeelding en creativiteit van je kind door hem passend speelgoed voor zijn leeftijd aan te bieden. Merken geven altijd duidelijk aan voor welke leeftijd het speelgoed is bestemd en het is goed om deze richtlijn te volgen. 

Natuurlijk is speelgoed niet alleen maar educatief, maar het zorgt ook voor veel vermaak en plezier. Is je kind een fan van bepaalde series/films/games, zoals Fortnite, Spidey and His Amazing Friends of Bluey? Dan kun je kiezen voor speciaal themaspeelgoed. Als je kind gek is op treinen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor betaalbare, houten speelgoed. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos en wij hopen onze lezers te kunnen voorzien van genoeg koopadvies om de juiste keus te maken.

Duurzaam speelgoed is hip

We zien de laatste jaren een enorme stijging in de vraag naar duurzaam speelgoed, zoals bioplastic speelgoed en houten speelgoed. Veel (groot)ouders denken onterecht dat duurzaam speelgoed ook direct een stuk prijziger is, maar dit is gelukkig niet altijd het geval. Op MamaGroeit.nl kun je verschillende artikelen vinden over houten speelgoed, maar we hebben ook een uitgebreide koopgids met informatie geschreven over bioplastic speelgoed.

Buiten- en binnenspeelgoed

Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van binnenspeelgoed, maar wist je dat je de ontwikkeling van je kindje ook kunt stimuleren door het juiste buitenspeelgoed aan te bieden? Denk aan (houten) kindertuinhuisjes, verschillende speeltoestellen, water- en zandtafels en zandbakken (met dak of deksel). In dit overzicht zul je genoeg artikelen tegenkomen over het allerleukste buitenspeelgoed, gebaseerd op honderden reviews en uitgebreid onderzoek.

Themaspeelgoed

Op het moment dat een serie, game of film goed ontvangen wordt, zie je al snel dat veel bedrijven inspelen op deze trends. Is je kind gek op de kinderserie Bluey? Dan kun je dus al snel het allerleukste Bluey speelgoed aanschaffen. In onze koopgidsen kun je de populairste items bekijken, maar ook meer informatie lezen over het speelgoed. Daarnaast geven we de beste prijstips en laten we je zien waarop je moet letten bij aanschaf. Hieronder kun je alle themaspeelgoed-koopgidsen bekijken op alfabetische volgorde.

Educatief speelgoed

Om de ontwikkeling van je kind te stimuleren, kun je kiezen voor veel educatief speelgoed. Denk aan puzzels, welke goed zijn voor het probleemoplossend vermogen van je kind, maar ook voor de fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht. Ook sets met (bouw)blokken zijn erg goed voor de ontwikkeling van kinderen, zoals LEGO, LEGO DUPLO en houten blokken. Als je graag samen met je kind een spelletje speelt, zijn spelletjes als memory en bordspellen erg leuk en leerzaam. Natuurlijk kun je ook allerlei knutsel-koopgidsen vinden! Hieronder kun je een snel overzicht bekijken met koopgidsen over educatief speelgoed.

Buitenspeelgoed

Buitenspeelgoed is ontzettend goed voor de ontwikkeling van je kind en zorgt daarnaast ook nog eens voor urenlang speelplezier. Je kunt verschillende soorten speelgoed voor buiten aanschaffen, zoals kindertuinhuisjes, zwembaden, schommels en meer. Ben je van plan om buitenspeelgoed aan te gaan schaffen voor je kind(eren)? In alle koopgidsen kun je adviezen vinden, zodat de kans op een miskoop een stuk kleiner wordt. We raden je aan om deze sectie dan ook goed door te nemen.

Oud speelgoed recyclen of doneren

Jaarlijks wordt er ontzettend veel speelgoed verkocht, waarvan een groot gedeelte niet recyclebaar is. Daarnaast wordt er ook heel veel speelgoed weggegooid, terwijl dit gemakkelijk een tweede kans kan krijgen in een ander gezin. Veel gemeenten hebben een speciale afdeling om speelgoed te recyclen, maar je kunt ook overwegen om gebruikt speelgoed te doneren aan goede doelen. Dit speelgoed komt vaak terecht bij gezinnen die het minder breed hebben. Daarnaast zijn er vaak kringloopwinkels die heel blij zijn met schoon, werkend speelgoed, omdat zij dit gemakkelijk kunnen doorverkopen aan mensen met een kleinere portemonnee.

Houten speelgoed blijft populair

Heb jij nog houten speelgoed uit je eigen kindertijd op zolder staan? Veel houten speelgoed blijft generaties lang in een familie, omdat het speelgoed duurzaam is en bijna niet kapot gaat. Populaire voorbeelden zijn houten treinen, poppenhuizen en puzzels. Tegenwoordig besteden mensen veel meer aandacht aan milieuvriendelijker, duurzaam speelgoed en kun je kiezen uit heel veel soorten houten speelgoed. Op MamaGroeit.nl kom je regelmatig artikelen tegen, waarin we houten speelgoed uitlichten. Hieronder zie je een paar veel gelezen blogs.

Houten speelgoed tips Lidl
HEMA houten speelgoed – overzicht
Rieten poppenwagens voor je kind
Houten leertorens – overzicht
Melissa & Doug speelgoed
Leukste loopwagens (veel houten exemplaren)

Educatief speelgoed

Ben je juist op zoek naar educatief speelgoed om de ontwikkeling van je kindje te stimuleren op de juiste manier? Ook dan zit je hier helemaal goed. Al het beschikbare speelgoed is geschikt voor specifieke leeftijden, zodat het speelgoed je kindje op de juiste manier stimuleert. Let altijd goed op de adviesleeftijd, zodat het speelgoed niet te makkelijk of te moeilijk is.

Educatief speelgoed 3 jaar
10x de leukste activiteitentafel
Beste leertorens
Magneetboeken zijn erg leerzaam!
KAPLA blokken voor creatievelingen

Bioplastic speelgoed

Opvoeden betekent vaak keuzes maken, ook op het gebied van speelgoed. Wil je graag een duurzame keus maken, maar toch educatief- en leuk speelgoed aanschaffen? Dan kun je kiezen voor bioplastic speelgoed. Naast het leuke design van deze items, is bioplastic speelgoed betaalbaar en van goede kwaliteit. Ondanks dat het aanbod op het gebied van dit speelgoed nog niet heel groot is, kun je verschillende sets aanschaffen. Denk aan sets voor op het strand en voor in de keuken.

Bioplastic speelgoed – duurzaam en recyclebaar

Scroll naar boven