Kinderzwembad Met Glijbaan – 6x De Leukste!

kinderzwembad met glijbaan

Als de weersvoorspellingen er weer goed uit zien, gaan we massaal op zoek naar de leukste zwembaden voor in de tuin. Als je je kind graag blij wilt maken met een leuk kinderzwembad met glijbaan, hebben we goed nieuws. In dit artikel ontdek je de leukste exemplaren, van Disney tot Intex. Zorg voor urenlang waterpret en ultieme verkoeling tijdens de warme zomerdagen!

Strand of een kinderzwembad met Glijbaan in de tuin?

Je bent op zoek naar een kinderzwembad met glijbaan, dus waarschijnlijk wil je zoveel mogelijk tijd doorbrengen in de tuin tijdens de warme zomerdagen. Dit is een goede keuze, want je hebt alles bij de hand. Met kleine kinderen kan een tripje naar het strand nogal uitputtend zijn, wat waarschijnlijk het understatement van het jaar is. Maak het jezelf makkelijk en maak van de tuin een fijne plek om heerlijk af te koelen!

6x Het Leukste Kinderzwembad met Glijbaan

Er zijn ontzettend veel leuke-, opblaasbare zwembaden te vinden voor jonge kinderen. Deze zwembaden zijn perfect geschikt om op te zetten in de tuin, zodat de kinderen heerlijk kunnen afkoelen tijdens warme zomerdagen. Let erop dat je altijd toezicht dient te houden op je kind(eren). Zelfs in een klein laagje water kunnen kinderen verdrinken. In dit artikel ontdek je de leukste exemplaren, zodat de zoektocht makkelijker wordt.

Intex Dinoland Kinderzwembad

1. Intex Dinoland Kinderzwembad met Glijbaan

Het merk Intex is razend populair op het gebied van zwembaden en alles wat daarbij hoort. Van zwembandjes tot opblaasbare zwembaden en van grotere zwembaden tot de super de luxe XXL zwembaden. Het Intex Dinoland opblaasbare kinderzwembad met glijbaan is erg geliefd en ziet er vrolijk uit. Als je kiest voor gegarandeerde waterpret, is dit een leuke optie. Bij bol betaal je €55,99 en bij Amazon kost hij momenteel €38,00.

Met dit zwembad gaat je kind in Jurassic-stijl van de glijbaan en schiet hij de Fun Ballz in de hoepel. De ballen rollen door de vulkaan en tussendoor geniet hij van spetterpret. Een ander leuk extraatje is de Dino-Arch waterspuit, welke kan worden bevestigd op de tuinslang. Bij het zwembad krijg je een reparatieset, voor onverhoopte lekkages. De aftapplug maakt het reinigen en leeg laten lopen van het zwembad erg gemakkelijk. Dit zwembad heeft een afmeting van 333x220x112 centimeter en er gaat 290 liter in.

Bekijk bij bol
Bekijk bij Amazon

Costway Opblaas waterpark

2. Costway Opblaasbaar Waterpark

Het uitgebreide waterpark van Costway is een echt waterspeelparadijs! Met een waterglijbaan-, plonsbad-, klimmuur- en waterkanonnen zijn de kinderen verzekerd van heel veel waterpret en plezier. Jammer genoeg betaal je €285,00 voor dit kinderzwembad met glijbaan, wat boven het budget van vele ouders is. Dit zwembad kan een gewicht van 120 kilo dragen en is geschikt voor vier kinderen.

Springen, klimmen en waterplezier: alles is mogelijk met dit kasteel! Het springgedeelte is voorzien van een glaswand, zodat de kinderen veilig kunnen springen en alles geventileerd wordt. Je kunt de glijbaan vastmaken, zodat deze stabiel en veilig blijft. In een paar minuten is het waterspeelparadijs opgeblazen en na gebruik kan hij snel leeglopen. Bij het kinderzwembad met glijbaan zit een waterslang, een draagtas, grondpennen voor de stabiliteit en een reparatieset.

Bekijk bij Amazon

Krokodil Zwembad met glijbaan

3. Intex Kinderzwembad met Glijbaan Krokodil

Het Intex Gator Play Center zwembad is een mooi voorbeeld van een leuk kinderzwembad met glijbaan voor je kindje. Het zwembad met krokodil ziet er gezellig en kleurrijk uit, maar zorgt natuurlijk ook voor veel speelplezier. Bij het zwembadje wordt een zwemband meegeleverd, voor extra waterpret. Het krokodillen-zwembad is 201x170x84 centimeter en aan te sluiten op de tuinslang. Als je dit doet, komt er water boven de glijbaan uit de krokodil. Als je het badje tot aan 15 centimeter vult, gaat er 220 liter water in. Met de afvoerplug laat je het badje snel leeglopen! Voor dit badje betaal je momenteel €40,99.

Bekijk bij bol
Bekijk bij Amazon

Kinderzwembad met glijbaan Bestway

4. Bestway Kinderzwembad met Glijbaan

Het merk Bestway is ook erg bekend op het gebied van zwembaden en andere accessoires. Dit speelzwembad lijkt op een aquarium en heeft een watersproeier in de vorm van een palmboom. Bij het zwembad zitten verschillende accessoires, zoals een dolfijn en clownvissen. Verder zitten er twee ringen bij, zodat je kind het inktvis-spel kan spelen. De opblaasbare glijbaan kun je los gebruiken, zodat je zelf kunt bepalen of je hem in het zwembad plaatst of niet.

Zoals bij de meeste opblaasbare zwembaden het geval is, krijg je ook bij dit exemplaar een reparatieset. Als er onverhoopt een lekje ontstaat, heb je dit binnen een handomdraai gerepareerd. Het bad is 239x206x86 centimeter en in totaal gaat er 308 liter water in het bad. Met een prijs van €29,99 is dit een leuke tip!

Bekijk bij bol

Intex Little Dino

5. Intex Little Dino Zwembad

Als je een kleiner kinderzwembad met glijbaan zoekt voor een jonger kindje, kun je kiezen voor het Intex Little Dino zwembad. Ook voor mensen die weinig ruimte in de tuin of op een balkon hebben, is dit de uitkomst. Het kinderzwembad bevat een palmboom watersproeier en heeft een diameter van 152 centimeter. Dit badje kan gevuld worden met ongeveer 12 centimeter water, zodat hij ook voor baby’s en peuters geschikt is. Zorg altijd voor toezicht! Met een prijs van €31,95 is dit een leuke budget tip.

Bekijk bij bol

Jungle Kinderzwembad met glijbaan

6. Jungle Kinderzwembad met Glijbaan

Het jungle-thema is altijd al geliefd geweest bij kinderen, zeker wanneer het om speelgoed gaat. Dit bad kan gevuld worden met maximaal 216 liter water, wat genoeg is voor urenlang waterpret. Als je minder water in het badje doet, kunnen ook baby’s en peuters gebruikmaken van het kinderzwembad met glijbaan. Het blijft belangrijk dat je bij je kindje blijft tijdens het spelen, zodat hij niet kan verdrinken. Een klein nadeel is de prijs van het bad, want met een prijs van €69,95 is het een vrij prijzig badje.

Bekijk bij bol

Accessoires voor een zwembad

Wanneer je besluit een kinderzwembad aan te schaffen, heb je soms ook andere accessoires nodig. Vooral voor grotere zwembaden is het verstandig om accessoires aan te schaffen die ervoor zorgen dat het water schoon blijft. Bij de kleinere badjes is dit meestal minder snel nodig, omdat deze kleine hoeveelheid water snel vervangen kan worden door nieuw water.

Je kunt bij verschillende webshops terecht voor accessoires. Denk aan zwembadpomp, reparatiesets, zwembanden, zwemvleugels, asdekzeilen, teststrips en andere praktische items.

Hier let je op bij aanschaf van een kinderzwembad met glijbaan

Allereerst willen we nog eens benadrukken dat je kinderen nooit zonder toezicht in/bij een zwembad kan laten spelen. Het maakt niet uit hoeveel water er in het kinderzwembad zit, want een klein laagje water is al genoeg om in te verdrinken. Bekijk hieronder punten waarop je kunt letten tijdens je zoektocht.

  • Materiaal: De meeste (opblaasbare) zwembaden zijn gemaakt van vinyl, wat zorgt voor de nodige stevigheid. Als je in buitenlandse webshop op zoek gaat naar een goedkoper zwembad, kom je vaak badjes van slechte kwaliteit tegen. Let dus altijd goed op het materiaal.
  • Speelmogelijkheden: veel kinderzwembaden bevatten verschillende speelmogelijkheden. Denk aan de aanwezigheid van losse badaccessoires, een glijbaan of een sproeier.
  • Reviews: lees de reviews van andere klanten, zodat je weet wat je kunt verwachten van het zwembad.
  • Prijs: Soms verschillen de prijzen met wel dertig euro! Vergelijk het zwembad dus altijd in verschillende webshops.
  • Veiligheid: bekijk van tevoren of er geen scherpe randen aan het bad zitten, waaraan je kindje zich kan bezeren.

Kinderzwembad met Frame en Glijbaan

Als je direct wilt kiezen voor een extra stevig zwembad waar je jarenlang plezier van kunt hebben, kies je voor een zwembad met een frame. Deze zwembaden zijn ook geschikt voor oudere kinderen én volwassen. Merken als Intex en Bestway zijn erg bekend als het gaat om zwembaden met een frame en je kunt er dan ook vanuit gaan dat je een bad van hoge kwaliteit in huis haalt. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende maten.

Een groot voordeel van zwembaden met een frame is dat deze in verhouding goedkoper zijn, omdat ze veel langer meegaan. Daarnaast zijn er voordelige sets te vinden, waarin je verschillende accessoires vindt om het zwembad schoon te houden.

Opblaasbaar Kinderzwembad of Eentje met Frame?

Doorgaans volstaat een opblaasbaar kinderzwembad voor in de tuin voor kinderen tot vijf jaar. Als kinderen groter worden, is een zwembad met stevig frame een meer geschikte keuze. Oudere kinderen zijn drukker, spelen wilder en er gaat nog weleens iets kapot. Een opblaasbaar kinderzwembad is een stuk kwetsbaarder dan een stevig zwembad met een frame.

Een ander voordeel van de grotere zwembaden met frame is dat je hier jarenlang plezier van kunt hebben. De verwachte levensduur is een stuk hoger dan opblaasbare kinderzwembaden. Daarnaast kan je kindje ieder jaar weer spelen in dit zwembad, hoe oud hij ook is. Voor de variatie kun je iedere zomer andere, leuke accessoires voor in het zwembad kopen.

Een zwembad met frame is dus een goedkopere mogelijkheid op de lange termijn, maar een opblaasbaar kinderzwembad heeft ook zijn charmes. Jonge kinderen zijn gek op de vrolijke kleurtjes en thema’s, waardoor zij zich urenlang kunnen vermaken in zo’n zwembad. Een kinderzwembad met glijbaan voor de allerkleinsten is dan ook nog steeds één van de meest verkochte soort zwembaden voor baby’s en peuters / dreumessen.

Zwembadtegels voor meer Comfort

Een harde ondergrond is niet erg fijn voor je kindje, maar ook niet voor je zwembad. Om de kans op lekkages zo klein mogelijk te maken, is het verstandig om een deken of mat onder het zwembad te leggen. Tegenwoordig kun je heel handige zwembadtegels van foam aanschaffen voor een fijne prijs. Met deze foam tegels kan je kindje lekker glijden zonder zere billen eraan over te houden en jij hoeft niet met de reparatieset aan de gang!

Glijbaan in een Zwembad Zetten

In dit artikel heb je de beste opblaasbare zwembaden ontdekt, maar je kunt er ook voor kiezen om een losse glijbaan in een zwembad te zetten. In dit artikel heb je vooral zwembaden voor peuters en jonge kinderen kunnen bewonderen, welke minder geschikt zijn voor losse glijbanen. Als je kiest voor een stevig zwembad met een frame, kun je een losse glijbaan aanschaffen. Bekijk van tevoren goed of het zwembad geschikt is voor een externe glijbaan.

Relevante artikelen

Als de zomer voor de deur staat, gaan veel ouders op zoek naar de leukste items voor de zomer. Op onze website kun je veel relevante koopgidsen bekijken, zodat je de leukste accessoires kunt ontdekken. Ontdek hieronder relevante artikelen.

Geraadpleegde bronnen: VeiligheidNL

Nicole
Scroll naar boven