Babyzwembad met dakje – de leukste exemplaren en tips

babyzwembad met afdak

Babyzwembad met dakje : de musthave voor deze zomer! Wil je tijdens de mooie voorjaarsdagen en in de zomer een babyproof zwembad in de tuin hebben staan? Bekijk dan in dit artikel de leukste tips voor urenlang waterpret! Een babybad met dakje zorgt voor bescherming tegen de felle zon en ziet er ook nog eens leuk uit!

Lees ook: Kinderzwembad met glijbaan : 5x de leukste zwembaden!

Babyzwembad met dakje : praktisch én leuk

We weten inmiddels (bijna) allemaal wel dat het niet goed is voor onze huid om in de felle zon te zitten. Het huidje van je baby is nog veel gevoeliger en wil je zeker niet blootstellen aan deze sterke UV-stralen. Zorg ervoor dat je een babyzwembad met dakje aanschaft, zodat je kindje lekker kan spetteren, zonder in de directe zon te moeten vertoeven.

De meeste babyzwembadjes hebben tegenwoordig een dakje, welke je niet perse hoeft op te blazen. Door middel van een apart ventiel kun je het dakje leeg laten (lopen). Handig, want op sommige dagen heb je het dakje helemaal niet nodig.

Peuterzwembad

De meeste babyzwembadjes met dakje zijn ook geschikt voor peuters. Baby’s, peuters, maar ook oudere kinderen zijn dol op water en zoeken graag verkoeling in een zwembad. Voor peuters kun je ook grotere zwembaden aanschaffen, maar een laagje water is vaak al genoeg.

Let op: blijf ten alle tijden bij je kindje wanneer hij/zij in het zwembad speelt. De kans op verdrinking bij een klein laagje water is al groot wanneer er geen toezicht is!

Intex en Bestway babyzwembad met dakje

Intex is een bekend merk wanneer het gaat om zwembaden in het algemeen. Naast super deluxe, grote familiezwembaden bieden zij ook verschillende babyzwembadjes aan. De meeste babyzwembadjes hebben een dakje (of afdakje), maar er bestaan ook badjes zonder dakje. Zoals je gewend bent van Intex maken zij er een leuk en kleurrijk zwembad van! Wist je dat er zelfs zwembadjes voor baby’s en peuters zijn met een glijbaan?

Ook Bestway is een merk dat steeds vaker gezien wordt in de tuin van jonge gezinnen. Deze kleurrijke en bijzondere zwembadjes zijn perfect geschikt voor kinderen en bieden veel waterplezier! Beide merken krijgen veel goede reviews en zorgen al jarenlang voor waterpret voor jong en oud!

1. Intex Slak Babyzwembad met dakje

>> HIER is hij ook nog op voorraad! (Amazon)

We beginnen met het vrolijke, gele (vinyl) Intex babyzwembad in de vorm van een slak. Afkoelen op een zomerdag wordt wel heel gezellig in dit kinderzwembad. Met een afmeting van 145x102x74 heeft je kindje genoeg ruimte om lekker te spelen, terwijl hij/zij uit de zon kan zitten onder het dakje. De opblaasbare bodem zorgt ervoor dat je kindje lekker comfortabel kan zitten.

Officieel is het badje geschikt voor kinderen van 1 tot 3 jaar, maar de ervaring leert dat jongere baby’s al veel plezier kunnen beleven in dit babyzwembad met afdakje. Kan je kindje goed zitten en ben je constant bij hem? Dan kan hij lekker afkoelen tijdens tropisch warme dagen in de zomer!

Bij Intex zwembaden (voor jong en oud) wordt altijd een reparatiestukje/reparatiesetje geleverd. Zo kun je bij een kleine lekkage meteen het lek dichten.

2. Intex regenboog opblaasbaar baby zwembad

Dit regenboog babyzwembad met dakje is lekker kleurrijk! Het dakje, de regenboog, is afneembaar en hoeft dus niet perse gebruikt te worden. Het zonnedak heeft wel een goede, beschermende functie, zodat je kindje niet wordt blootgesteld aan de sterke zonnestralen. De afmeting van dit zwembad is 142 x 119 x 84 centimeter en kan gevuld worden tot 13 centimeter. Ideaal voor een baby of dreumes!

3. Intex Paddenstoel babyzwembad met dakje

Een paddenstoel als zwembad, leuk! De comfortabele bodem en zonwering zorgen voor een middag speelplezier in de tuin! Zet hem snel en eenvouding op en geniet samen met je kindje van verkoeling op een hete dag. Omdat de bodem van het babyzwembad een luchtkamer heeft, kan je kindje zacht zitten. De paddenstoel zorgt ervoor dat je kindje beschermd is tegen het zonlicht.

Er wordt nog een losse paddenstoel bijgeleverd, welke je kunt opblazen. Leuk, want zo kan je kindje lekker spelen in zijn zwembadje met zijn eigen paddenstoel! Het babyzwembad met dakje is gemaakt van vinyl en heeft een afmeting van 102x89cm.

4. Koninklijk Kasteel Babyzwembad Intex

Té leuk en té schattig! Een ingebouwd zonnescherm zorgt ervoor dat je baby of peuter beschermd wordt tegen de zon! De uitspraak “Koning te rijk” is wel passend bij dit vrolijke babyzwembad van Intex. Aan beide zijden van het zwembadje zijn ramen, zodat de koning of koning naar je kan zwaaien!

Met de losse bloem kan je kindje in het water spelen. Verbranden is verleden tijd met deze handige zonnebescherming! Afmetingen: 122x122cm.

5. Intex babyzwembad met dakje : Eenhoorn

Een vrolijk zwembad in de vorm van een eenhoorn. En welk kind is er niet gek op deze magische dieren? Dit babyzwembad met dakje / zonwering is geschikt voor kinderen van 1 tot en met 3 jaar, maar je kunt hem natuurlijk ook al eerder gebruiken. Het is belangrijk dat er ten alle tijden toezicht is op je kindje.

De warme zomerdagen worden een stuk fijner met zo’n eenhoorn zwembad in de tuin. Omdat het zwembadje half dicht is, zit je kindje niet volop in de zon. Er gaat zo’n 45 liter water in en de afmeting is 127 x 102 x 69 cm.

6. Intex ananas babyzwembad met afdakje

Ook het ananas babyzwembad met afdakje heeft een vrolijke uitstraling. Het sterke vinyl zorgt ervoor dat het badje heel blijft, maar bij een kleine lekkage kun je gebruik maken van het meegeleverde reparatiesetje. In het ananas zwembad van 102x94cm kunnen kindjes lekker spetteren!

7. Bestway Snoep babyzwembad met afdakje

Spetteren met water in een snoepje is wel erg leuk! Het dakje boven het babyzwembad houdt alle zonnestralen uit de buurt van je kindje, dus die UV-bescherming zit wel goed! Bij deze sneopschotel zit een reparatiesetje en de afmetingen zijn  91x91x89 cm.

8. Babyzwembad / pierenbadje aapje

Ook dit schattige babyzwembadje met dakje heeft een goede zonwering. Dit zwembadje is geschikt voor de allerkleinsten en heeft een afmeting van 102 x 102 x 80 centimeter. Zoals vele zwembaden is ook deze gemaakt van vinyl en voorzien van reparatiebatches. Blaas hem op en spetteren maar!

9. Intex Babyzwembad met dakje / zonnescherm

Dit leuke, vrolijke babyzwembad met dakje is verkrijgbaar in twee kleuren: wit/blauw en geel/wit. De afmetingen zijn 157 x 157 x 122 cm, dus groot genoeg voor veel waterpret. Het zonnescherm zorgt ervoor dat de zon het tere huidje van je kindje niet zal verbranden.

10. Intex babyzwembad met dakje

Dit babyzwembad is geschikt voor kleine kinderen, maar ook de iets grotere kinderen kunnen veel plezier hebben in dit leuke, vrolijke zwembad! De bovenrand zorgt voor een goede schaduw en aan de andere kant zit een soort gordijntje, wat voor veel plezier zorgt!

Tips schoonmaken babyzwembad met dakje

In het badje, uit het badje: jonge kinderen maken zwemwater al snel vuil. Een emmertje voor het badje plaatsen scheelt al veel vuil! Leer je kindje dat hij zijn voetjes in deze emmer zet, voordat hij het zwembadje in klimt. Momenteel is er een product verkrijgbaar voor babyzwembadjes en kinderzwembadjes.

Het water blijft zo’n 4 tot 6 dagen na het toedienen zuiver en het water voelt zachter aan.

Baby zwembad met glijbaan

Een “verfrissend duikje” nemen, spelen met een inktvis of ga je liever van de glijbaan? De mogelijkheden zijn eindeloos met dit grote babyzwembad! Let op: dit zwembadje heeft géén dakje. Er is wel een reparatiepatch inbegrepen, zodat kleine lekkages verholpen kunnen worden.

Sluit de tuinslang aan op het badje en de fontein zal voor water zorgen! Officieel is het badje geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, maar met constant toezicht is het babybadje ook geschikt voor jongere kinderen. Afmetingen : 198 x 200 x 40 cm

>> Bekijk ons andere artikel voor een kinderzwembad met glijbaan!

Jungle zwembad

>> Hier is het Intex Jungle zwembad nog verkrijgbaar (Amazon)

Een zwembad én speelcentrum in één: dat is het Jungle zwembad van Intex! Met een afmeting van 216 x 188 x 124 is er genoeg ruimte voor je kindje(s) om lekker te spelen en waterplezier te beleven! Ga van de glijbaan en gooi ballen door de ring! Het is zeker dat je kindje zich niet snel zal vervelen.

Het is natuurlijk belangrijk dat je je kind niet uit het zicht verliest wanneer hij/zij in het zwembadje aan het spelen is. De tuinslang kan op het speelcentrum aangesloten worden, zodat er een waterval boven de glijbaan ontstaat. Het zwembad wordt geleverd met speciale speelballen (6x), zodat er een gooispelletje gespeeld kan worden met de giraffe.

Wees niet bang dat je kindje hard zal landen na het glijden van de glijbaan, want onderaan zit een zachte mat. Het badje kun je vullen tot 15 centimeter water en is voorzien van een afvoerplug, zodat het bad gemakkelijk leeg kan lopen.

Materiaal: vinyl
Bijgeleverd: speelballen, stukje reparatiemateriaal, aansluiting tuinslang, afvoerplug.
Garantie: 1 maand op productiefouten en grote scheuren.

UV-zwemkleding voor baby’s en peuters

Wil je graag zeker weten dat je kindje zich niet zal verbranden? Kies dan voor speciale zwemkleding met UV-bescherming. Er zijn tegenwoordig heel veel leuke zwempakjes verkrijgbaar, voor zowel jongens als meisjes. PlayShoes en Lässig zijn bekende namen op dit gebied.

De meetse uv-werende kleding wordt ook in kleine babymaten verkocht.

>> Bekijk hier de Lässig zwemkleding
>> Bekijk hier PlayShoes UV-zwemkleding

Liewood zwembad

Het Liewood zwembad, super schattig! Met dit leuke zwembad kan je kindje spetteren en spelen tijdens de tropische zomerdagen. Onmisbaar voor in de tuin, want ieder kind heeft afkoeling nodig. De schattige uitstraling van dit zwembad staat mooi in iedere tuin! Het zwembad kan natuurlijk ook gemakkelijk meegenomen worden op vakantie!

Met een afmeting van 150×25 centimeter zet je hem binnen een handomdraai op, zodat je kindje snel kan spetteren en spelen. Dit Liewood zwembad is gemaakt van PVC (BPA-vrij) en er gaat zo’n 230 liter water in, wanneer je hem voor 70% vult.

>> Bekijk het Liewood zwembad hier

Lees ook: