Babyzwembad Met Dakje – De Leukste Exemplaren en Tips

Babyzwembad met dakje Koopgids

Een babyzwembad met dakje is een musthave voor alle ouders met een baby of peuter. Als je tijdens de warme zomerdagen een babyproof zwembad in de tuin wilt zetten, wil je natuurlijk weten wat het allerbeste zwembad is! Wat ons betreft is dat het Intex babyzwembad, maar er zijn nog meer populaire exemplaren. Bescherm je kind tegen de felle zon en kies voor een babybad met dakje!

Babyzwembad met Dakje is praktisch én leuk

Bijna iedere ouder is ervan op de hoogte dat het tere babyhuidje beter niet aan de felle zon mag worden blootgesteld. Het huidje van je baby en kinderen is veel gevoeliger en meer kwetsbaar dan de huid van een volwassene. Stel dit zachte huidje niet bloot aan sterke UV-stralen en zorg ervoor dat je een babyzwembad met dakje aanschaft! Laat je kindje zorgeloos spetteren, zonder in de directe zon te hoeven vertoeven. Naast zo’n speciaal badje is ook UV-werende badkleding een goede tip!

De meeste babyzwembadjes bevatten een dakje, welke los van het zwembad kan worden opgeblazen. Ze bevatten een apart ventiel, zodat je het dakje wel/niet kunt opblazen en gemakkelijk leeg kunt laten lopen. Op sommige dagen heb je het dakje misschien helemaal niet nodig en laat je hem leeg. Heb je nog oudere kinderen in huis? Lees dan zeker ons artikel met de leukste kinderzwembadjes met glijbaan!

Dit zijn De Beste Babyzwembaden met een Dakje

Als je op zoek gaat naar een zwembad voor je baby of peuter, kom je al snel vele tientallen exemplaren tegen. Je wilt natuurlijk het allerbeste- en leukste badje in huis halen en daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. In dit overzicht kun je ruim tien badjes bekijken, welke uitgebreid uitgelicht worden.

Intex Babyzwembad met dakje

1. Intex Babyzwembad met Dakje

Het merk Intex is een zeer bekende naam op het gebied van opzetzwembaden en bovenstaand exemplaar is al jarenlang erg populair. Een groot voordeel van dit babyzwembad is dat het een zeer ruim dak heeft, zodat je kind zeker uit de zon zit. Veel ouders met jonge kinderen weten inmiddels dat kinderen snel verbranden en dat een dakje een musthave om je kindje te beschermen tegen UV-straling.

Dit badje heeft een afmeting van 157x157x122 centimeter, zodat je kind zich prima kan vermaken in het bad. Uiteraard kun je hem gemakkelijk schoonmaken na gebruik en compact opbergen. Het merk Intex levert altijd een reparatiesetje mee, zodat je een onverhoopt lek snel kunt verhelpen. Met een prijs van ongeveer €31,00 is dit een leuke tip voor de zomer. Deze tent is ook verkrijgbaar op deze pagina van bol in de kleur geel.

Bekijk bij bol

Regenboog zwembad

2. Intex Regenboog Opblaasbaar Baby Zwembad

Het regenboog babyzwembad met dakje is lekker kleurrijk en nodigt baby’s en peuters uit om lekker te spetteren. Een groot voordeel van dit bad is dat je het dakje eraf kunt halen, dus kun je zelf kiezen of je hier gebruik van maakt. Het zonnedak heeft een goede-, beschermende functie, zodat je kindje niet wordt blootgesteld aan de sterke zonnestralen. Dit dakje is wel minder groot dan de Intex Sun Shade Pool.

Het babyzwembad van Intex heeft een afmeting van 142x119x84 centimeter en kan gevuld worden tot 13 centimeter Dit is een ideale hoogte voor een baby of dreumes, maar laat hem nooit zonder toezicht in een badje spelen. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, maar een klein laagje is al genoeg voor een kind om in te verdrinken. Met een prijs van €24,99 is dit een leuk babyzwembad met dakje. Let op: er wordt voor minder geld een exemplaar aangeboden in de webshop van bol, maar dan krijg je een ander badje geleverd.

Bekijk bij bol

Paddenstoel Zwembad Intex

3. Intex Paddenstoel Babyzwembad met Dakje

Dit zwembadje heeft een comfortabele bodem en zonwering in de vorm van een dakje, zodat je een middag veilig kunt spetteren. Het babyzwembad met dakje is eenvoudig op te zetten, zodat je snel kunt genieten van het mooie weer! De paddenstoel zorgt ervoor dat je kindje uit de felle zon in het water kan zitten. De bodem van het zwembad heeft een luchtkamer, zodat je kindje ook lekker zacht kan zitten.

Wil je graag een nog zachtere ondergrond? Dan kun je ervoor kiezen om zwembadtegels onder het badje te leggen. Dit is sowieso een goede tip, want dan wordt het zwembad ook goed beschermd. Bij het zwembad wordt een losse paddenstoel geleverd, zodat je kindje hiermee kan spelen! Dit bad heeft een afmeting van 102×89 centimeter en wordt geleverd met een reparatiesetje. Met een prijs van €12,80-€15,00 is dit een leuke budget tip!

Bekijk bij Amazon
Bekijk bij bol

Eenhoorn babyzwembad met dakje

4. Intex Babyzwembad met Dakje – Eenhoorn

Er zijn maar weinig kinderen die niet gek zijn op de magische dieren. De eenhoorn is ontzettend populair en Intex heeft een vrolijk zwembad in de vorm van een eenhoorn gemaakt! Het babyzwembad met dakje / zonwering is geschikt voor kinderen van 1 tot en met 3 jaar, maar je kunt hem natuurlijk ook eerder gebruiken. Houd uiteraard ten alle tijden toezicht op je kindje!

De warme zomerdagen gaan een stuk fijner worden met een unicorn zwembad / eenhoorn zwembad in de tuin! Omdat het zwembadje half dicht is, zit je kindje niet volop in de zon. Dit zwembadje kan met ongeveer 45 liter water gevuld worden en is 127x102x69 cm. Het badje is ook verkrijgbaar op deze pagina van Amazon. Dit badje kost op dit moment €21,31 bij bol.

Bekijk bij bol

Ananas babyzwembad met afdakje

5. Intex Ananas Babyzwembad met Afdakje

Het ananas babyzwembad met afdakje van Intex heeft een vrolijke uitstraling en daagt kindjes uit om te spelen! Het sterke vinyl zorgt ervoor dat het badje heel blijft, maar bij een kleine lekkage kun je gebruikmaken van het meegeleverde reparatiesetje. In het ananas zwembad van 102×94 kan je kindje heerlijk spetteren!

Een klein nadeel is dat het badje soms voor veel geld aangeboden wordt, terwijl hij doorgaans zo’n €20,00-€25,00 kost. Zie je hem voor hoge bedragen langskomen? Wacht dan even en scoor hem later voor veel minder geld. Op dit moment kun je hem voor de normale prijs aanschaffen.

Bekijk bij bol
Bekijk bij Amazon

Snoep Zwembad

6. Bestway Snoep Babyzwembad met Dakje

Ook het merk Bestway is erg bekend op het gebied van zwembaden en andere accessoires. Dit snoepjes-zwembad is erg leuk voor kinderen en daarnaast zeer betaalbaar. Het dakje boven het babyzwembad houdt alle zonnestralen uit de buurt van je kindje, dus met die UV-bescherming zit het wel goed. Bij deze snoepschotel zit een reparatiesetje, zodat je een onverhoopt lek snel hersteld hebt. Dit badje heeft een afmeting van 91x91x89 centimeter en kost momenteel €17,95.

Bekijk bij bol

Schildpad Babyzwembad met Dakje

7. Bestway Schildpad – Babyzwembad

Officieel wordt dit schattige schildpad zwembadje aangeraden voor kinderen van ongeveer twee jaar, maar wij denken dat hij beter geschikt is voor baby’s en jonge peuters in verband met de afmetingen. De opblaasbare bodem zorgt voor een zachte ondergrond, terwijl de schildpad je kindje zal beschermen tegen de zon. De zijkanten van het badje zijn aan twee kanten dicht, zodat hij ook beschermd wordt tegen de wind. In het badje past zo’n 40 liter en je betaalt momenteel €25,04.

Bekijk bij bol

BabyMoov Aquani

8. BabyMoov Aquani

Het BabyMoov Aquani is ontzettend praktisch en biedt ouders veel gemak. Als je kiest voor de Aquani, heb je gegarandeerd maandenlang plezier van je aankoop. Als je naar het strand of een park gaat, maak je binnen no-time een handige speelruimte voor je kindje. Je kind zit dan veilig én uit de zon! Als het warm is buiten, maak je eenvoudig een poedelbadje van de Aquani!

Uiteraard is hij waterdicht, zodat je hem met water kunt vullen. Je neemt dit badje gemakkelijk overal mee naartoe en zet hem door middel van het pop-yupsysteem eenvoudig op. De BabyMoov Aquani kost momenteel €49,99 en is dus op meerdere manieren te gebruiken.

Bekijk bij bol
Bekijk bij Amazon

Jungle Babyzwembad met dakje

9. Jungle Babyzwembadje Met Dakje

Veel kinderen zijn gek op dieren en ook het ‘jungle-thema’ is erg geliefd. Hierboven zie je een gaaf zwembadje van het merk Intex, dat met een prijs van €25,99 zeker niet duur is. Het badje is geschikt voor baby’s en heeft een afmeting van 102×86 centimeter. De palmparasol biedt bescherming tegen de zon en de bodem van het badje is opblaasbaar en dus lekker zacht. Voor alle kinderen van één tot drie jaar is dit een geweldige cadeautip!

Bekijk bij Amazon

Bestway babyzwembad met afdakje

10. Bestway Babyzwembad met Dakje

Dit badje voor baby’s en peuters lijkt erg veel op de nummer 1 op onze lijst, maar is toch net even anders. Het ruime dak biedt veel bescherming tegen de zon, zodat je kind uit de zon kan spelen in het water. Dit babyzwembad heeft een afmeting van 140x140x140 centimeter, zodat er genoeg ruimte is om lekker te spelen. Met een prijs van ongeveer €30,00 is dit ook een leuk zwembad voor aankomende zomer!

Bekijk bij Amazon

Tips voor het schoonhouden van het Babyzwembad

Jonge kinderen maken zwemwater al snel vuil door steeds in- en uit het badje te stappen. Een emmertje voor het badje plaatsen kan al veel vuiligheid schelen! Leer je kindje dat hij zijn voetjes in de emmer zet, vóórdat hij het badje in klimt. Er zijn tegenwoordig verschillende middelen die je aan het water kunt toevoegen, zodat het water zuiver blijft.

Baby- of Peuterzwembad kopen?

De meeste babyzwembadjes met dakje zijn ook geschikt voor peuters. Baby’s, peuters, maar ook oudere kinderen zijn dol op water en zoeken graag verkoeling in een zwembad. Voor peuters kun je ook grotere zwembaden aanschaffen, maar een laagje water is vaak al genoeg. Blijf ten alle tijden bij je kindje wanneer hij/zij in het zwembad speelt! De kans op verdrinking is bij een klein laagje water al groot wanneer er geen toezicht is.

Lees ook: Kinderzwembad met glijbaan : dit zijn de beste en leukste!

Intex en Bestway Babyzwembad met Dakje

Intex is een bekend merk wanneer het gaat om zwembaden in het algemeen. Naast super deluxe, grote familiezwembaden bieden zij ook verschillende babyzwembadjes aan. De meeste babyzwembadjes hebben een dakje (of afdakje), maar er bestaan ook badjes zonder dakje. Zoals je gewend bent van Intex maken zij er een leuk en kleurrijk zwembad van! Wist je dat er zelfs zwembadjes voor baby’s en peuters zijn met een glijbaan?

Ook Bestway is een merk dat steeds vaker gezien wordt in de tuin van jonge gezinnen. Deze kleurrijke en bijzondere zwembadjes zijn perfect geschikt voor kinderen en bieden veel waterplezier! Beide merken krijgen veel goede reviews en zorgen al jarenlang voor waterpret voor jong en oud!

Relevante artikelen

Op MamaGroeit.nl kun je veel handige koopgidsen bekijken, zodat je de leukste- en nieuwste items kunt ontdekken. Hieronder kun je een aantal links naar enkele van onze artikelen bekijken.

Geraadpleegde bronnen: KWF

Nicole
Scroll naar boven