BABYVOEDINGMAKER – Dit Zijn de 10 Beste Babycooks!

babyvoedingmaker

Als je kindje zover is dat hij mag beginnen aan zijn eerste hapjes, wil je natuurlijk de lekkerste- en meest gezonde hapjes op tafel zetten. Een babycook, ook wel babyvoedingmaker genoemd, zorgt ervoor dat je dit snel kunt doen. Met zo’n babycook zet je binnen een handomdraai verse prakjes voor je kindje op tafel en deze kun je ook bewaren. Bekijk in dit artikel 10 x de beste babyvoedingmaker + budget tips!

Wat is een babyvoedingmaker of babycook?

Een babyvoedingmaker, ook wel babycook genoemd, wordt gebruikt om heerlijke-, verse prakjes voor baby’s te maken. Met de aanschaf van dit apparaat maak je je leven als ouder een stuk gemakkelijker! Een babyvoedingmaker wordt ook weleens foodprocessor of babyvoedingstomer genoemd. Veel ouders zijn zich steeds bewuster van het belang van verse voeding en willen hun kindje graag verse prakjes voorzetten, in plaats van potjes babyvoeding.

De beste babyvoedingmakers bevatten de opties stomen en blenden. Het stomen van voedsel is een stuk gezonder, omdat de vitamines dan zoveel mogelijk behouden worden. Na het pureren (blenden) is het verse hapje meteen klaar om aan je kindje te geven. Op internet zijn talloze gezonde recepten te vinden die geschikt zijn voor baby’s en peuters.

Dit zijn de 10 beste babyvoedingmakers

Er bestaat nooit één beste babyvoedingmaker voor ieder gezin. Voordat je een babyvoedingmaker of babycook aan gaat schaffen, moet je bedenken wat je graag voor een apparaat wilt. Wil je een apparaat dat alleen het voedsel pureert of wil je ook graag een stoomoptie, zodat je heerlijke gerechten kunt maken waarbij de vitamines zoveel mogelijk behouden worden?

Vind je het belangrijk dat er een receptenboekje bij zit of heb je zelf al genoeg recepten? Moet de babycook ook flessen en spenen kunnen steriliseren? En moet hij een functie hebben om zichzelf te reinigen? Kortom: breng de eisen en wensen in kaart en kijk daarna pas naar alle mogelijkheden. Op die manier haal je de beste babyvoedingmaker voor jullie gezin er tussenuit en voorkom je een miskoop.

Tip: lees de reviews van andere klanten goed door! We komen veel top 10 lijsten van beste babycooks tegen waarin je dure apparaten terug kunt vinden. Veel van deze apparaten krijgen slechte reviews en kunnen er dus voor zorgen dat je een miskoop doet. Wij hebben urenlang onderzoek gedaan, zodat je zeker weten goed- en eerlijk koopadvies krijgt.

Bekijk hieronder 10x de beste babyvoedingmaker / babycook, inclusief handige budget tips!

Babymoov keukenrobot

1. Keukenrobot BabyMoov Nutribaby Industrieel Grijs

Als we het over ‘baby-musthaves’ hebben, is de keukenrobot van het merk Babymoov zeker een aanrader. Hierboven zie je de babycook in de kleur industrieel grijs, welke momenteel erg geliefd is. Als je kiest voor de Nutribaby+ Foodprocessor, kun je heel eenvoudig gezonde prakjes voor je kindje maken. Er zit wel een klein nadeel aan, want deze foodprocessor is best aan de prijs. Toch is de Nutribaby+ de beste babyvoedingmaker van dit moment.

Een groot voordeel is dat deze babycook een alles-in-één keukenmachine is. Hij kan koken, steriliseren, stomen, blenden, ontdooien én opwarmen. Kortom: met dit apparaat ben je meteen klaar! Aan de linkerkant zit een stoomkoker, aan de rechterkant een mixer. In het midden vind je een bedieningspaneel, zodat je het apparaat kunt besturen.

In de stoomkoker zitten 2 mandjes van ieder 750 ml, zodat je voedsel los van elkaar kunt bereiden. Het gedeelte van de blender bestaat uit een kom van 700 ml en je kunt op 3 verschillende snelheden mixen. In totaal zijn er maar liefst 10 programma’s én een timer met een alarm. Na gebruik kun je bijna alle onderdelen uit het apparaat halen en in de vaatwasser stoppen.

Bekijk de Babymoov keukenrobot op deze pagina van bol
Op deze pagina van Amazon.nl is de babycook veel goedkoper!

Baby Foodprocessor

2. Baby Foodprocessor – Prijstip

De meeste foodprocessors voor baby’s kosten ruim €100,00 en niet iedereen heeft een groot budget. Deze babycook kost ongeveer €80,00 en heeft verschillende functies. Het merk is iets minder bekend en dat is waarschijnlijk ook de reden dat hij minder geld kost. Met dit apparaat kun je snel en gemakkelijk gezonde voeding maken voor je kindje.

Ondanks dat dit een goede prijstip is, gaat het hier om een alles-in-1 apparaat voor in de keuken. De foodprocessor kan ontdooien, flesjes en eten opwarmen, mengen, stomen, pureren en zelfs flesjes van je kindje steriliseren. Heb je weinig ruimte in de keuken? Dan hoef je met dit apparaat geen andere apparaten meer aan te schaffen! Ook leuk: bij de babycook krijg je een handig receptenboek en een schoonmaakborstel!

Bekijk op deze pagina van bol de Baby Foodprocessor

Philips Avent babycook

3. Philips Avent Babyvoedingmaker

De Philips Avent SCF 885/01 is een ontzettend populaire babyvoedingmaker die op verschillende websites honderden positieve reviews krijgt. Op bol krijgt dit apparaat weinig/minder goede reviews, maar we raden je aan om overal te lezen. Deze stoomkoker is een 4-in-1 apparaat dat kan koken, verwarmen, ontdooien en mixen. Tip: ontdek de prijzen, want deze zijn nogal verschillend. Onderaan deze tekst kun je prijstips vinden.

De Avent stoomkoker heeft een kom van 1000ml waarin 4 maaltijden in één keer gemaakt kunnen worden. Als de voeding gestoomd is, draai je de kan om en kun je het geheel mixen. Als alles klaar is, krijg je een pieptoon te horen. Bij deze foodprocessor krijg je een bewaarpotje, spatel en een receptenboekje.

Bekijk op deze pagina van Pinkorblue de goedkoopste mogelijkheid
Op deze pagina van bol is de Avent babyvoedingmaker ook vinden

Baby brezza babyvoedingmaker

4. Baby Brezza Foodmaker

Het merk Baby Brezza ken je misschien al van het apparaat dat automatisch flesjes melk maakt, maar ook voor een goede foodprocessor kun je bij het merk terecht. De One Step Baby Food Maker Deluxe is onmisbaar in de keuken als je hapjes voor je kindje gaat maken. Deze babyvoedingmaker kan stomen en mixen. Uiteraard zorgt de machine ervoor dat de voedingsstoffen/vitamines behouden worden.

Onder andere het gebruikersgemak wordt zeer gewaardeerd door ouders. Na het bereiden van de maaltijden kun je hem eenvoudig reinigen, zodat hij weer klaar is voor het volgende gebruik. Het apparaat is voorzien van een LCD bedieningspaneel en hij wordt automatisch uitgeschakeld wanneer hij niet meer gebruikt worden. Bij het apparaat krijg je herbruikbare voedselzakjes en vultrechters.


De Baby Brezza One Step Baby Food Maker Deluxe is een onmisbare keukenhulp voor het bereiden van maaltijden voor je kindje. De handige keukenmachine is de enige die zelfgemaakte babyvoeding stoomt en mengt. De Baby Brezza Food Maker kan stomen & mixen, alleen stomen of alleen blenden en zorgt ervoor dat de voedingsstoffen en vitamines in de groentes, vlees, vis en granen perfect behouden blijven. Deze keukenmachine is eenvoudig in gebruik en makkelijk te reinigen. Het LCD bedieningspaneel en automatische uitschakeling zorgen voor extra gebruiksgemak en jarenlang plezier van dit apparaat.

Bekijk de Baby Brezza foodmaker hier bij bol
Op deze pagina van Amazon.nl kun je de babycook ook vinden

Alecto foodprocessor

5. Alecto 5-in-1 Foodprocessor

Met een prijs van iets meer dan €80,00 is dit ook een fijne prijstip voor ouders die graag eigen maaltijden maken voor hun kindje. De Alecto 5-in-1 babycook kan eten stomen en puren, maar ook opwarmen. Daarnaast kan het apparaat ook flesjes opwarmen en steriliseren, zodat je helemaal klaar bent met één aankoop.

Op het apparaat kun je een display vinden dat gemakkelijk te bedienen is. Als het apparaat meer dan 40 minuten niet wordt gebruikt, zal hij zichzelf automatisch uitschakelen. Een groot voordeel van dit apparaat is dat hij gemakkelijk schoon te maken is na gebruik. Dit is voor veel ouders een must en het is dan ook raadzaam om hier goed naar te kijken voordat je een babycook aanschaft.

Bekijk de Alecto 5-in-1 babycook hier bij bol

JT products babyvoedingmaker

6. JT Products Babyvoedingmaker – Prijstip

Het merk JT Products is vrij onbekend, maar ze bieden wel een ontzettend fijne babycook aan. Met een prijs van €74,95 is dit een leuke prijstip voor ouders met een kleiner budget of ouders die niet teveel geld willen uitgeven aan een babycook. Ondanks de lage prijs zitten er wel veel functies op het apparaat, zoals steriliseren, opwarmen, blenden, ontdooien en stomen.

Gezonde babyvoeding maken voor je kind wordt met dit alles in één apparaat een stuk gemakkelijker en leuker. Na het gebruiken van het apparaat kun je hem gemakkelijk reinigen. Naast dat verse voeding een stuk gezonder is, bespaar je ook veel geld en afval. Je hoeft geen losse potjes babyvoeding aan te schaffen en je maakt veel lekkerder eten klaar voor je baby!

Bekijk de babyvoedingmaker hier bij bol

Easybaby babyvoedingmaker

7. Easybaby Baby Blender Steamer

De babyblender/stomer/babyvoedingmaker van het merk Easybaby kost ongeveer €90,00 en heeft verschillende functies. Als je een apparaat zoekt om verse groente- en fruithapjes mee te maken, is dit zeker een exemplaar om te overwegen. Met één druk op de knop kun je een heerlijk warm hapje voor je kindje klaarmaken, zodat hij lekker kan eten.

Als je de groente en/of het fruit in de blender stopt, doet het apparaat de rest. Eerst wordt het voedsel volautomatisch gestoomd en daarna zal het apparaat het voedsel blenden. Je kunt natuurlijk ook alleen de blendfunctie gebruiken voor fruithapjes. Een leuk voordeel is dat je de blender ook kunt gebruiken om te steriliseren en bijvoorbeeld eitjes te koken of eten op te warmen/te ontdooien.

Bekijk de Easybaby Blender Steamer hier bij bol

Kidsme foodprocessor

8. Kidsme Foodprocessor

Deze babyvoedingmaker van het merk Kidsme is een babycook met een prijs van €90,00. Het apparaat heeft in totaal vier functies: stomen, mixen, opwarmen en ontdooien. Wil je graag een apparaat in de keuken waarmee je verschillende dingen kunt doen? Dan is een 4-in-1 of 5-in-1 apparaat aan te raden. Dit bespaart geld én ruimte in de keuken.

Een klein nadeel is dat er geen beveiliging op zit dat droogkoken voorkomt. Doorgaans vinden veel ouders dit geen probleem, maar het is wel een aandachtspuntje voor ouders die hier waarde aan hechten.

Beaba babyvoedingmaker

9. Béaba Babycook als beste babyvoedingmaker

Het merk Béaba biedt verschillende babyvoedingmakers aan, zodat de keus best lastig kan zijn. Daarnaast zijn de reviews over de apparaten van het merk nogal wisselend, zodat je uiteindelijk niet meer weet óf en voor welk exemplaar je moet kiezen. Ons advies is om op meerdere websites reviews door te lezen, zodat je jezelf kunt laten overtuigen.

Bovenstaand apparaat krijgt op verschillende websites veel goede reviews, maar van sommige exemplaren lekt de kan. Dit komt overigens alleen voor bij exemplaren op bol. De inhoud van de kom is 1250 ml, wat genoeg is om een lekkere hap voor je kindje te maken. Het apparaat kan mixen, haken en pureren in minder dan 20 minuten.

Bekijk het apparaat hier bij Pinkorblue

7 in 1 babycook

10. 7-in-1 Babyvoedingmaker – Foodprocessor

Ook met deze foodprocessor kun je heel lekkere hapjes maken voor jezelf, je kind en andere gezinsleden. Dit multifunctionele apparaat zorgt ervoor dat je binnen een handomdraai gezonde prakjes kunt bereiden. Met slechts één druk op de knop kun je pureren, mixen en stomen! Het touchscreen is eenvoudig te bedienen en bevat verschillende programma’s. Deze babyvoedingmaker is voorzien van automatische uitschakeling en een oververhittingsbeveiliging.

Bekijk de 7-in-1 babyvoedingmaker op deze pagina van bol

Welke babyvoedingmaker?

Hierboven heb je 10x de beste babyvoedingmaker van dit moment kunnen bekijken. Er zit nogal een verschil tussen de prijzen van deze apparaten, maar ook qua functies is geen enkel apparaat helemaal hetzelfde. Het is verstandig om altijd goed naar de mogelijkheden van ieder apparaat te kijken en natuurlijk ook te kijken naar het budget.

Hoeveel geld wil je uitgeven aan een babyvoedingmaker? Krijg je garantie op het apparaat? Staat de prijs in een goede verhouding tot de kwaliteit en functie van de babycook? In de lijst heb je babyvoedingmakers kunnen bekijken die allen zeer geliefd zijn onder ouders en kunnen rekenen op goede reviews.

Heb je een babycook nodig?

Het korte antwoord: nee. Je hebt geen babycook nodig om heerlijke hapjes en prakjes voor je kindje te kunnen maken. Een speciale babyvoedingmaker maakt je leven echter wel een stuk makkelijker en het zal je een hoop tijd besparen! Kies dan uiteraard wel voor de juiste babycook!

Kan ik meerdere porties voeding opslaan?

Sommige babyvoedingmakers hebben grote kannen, zodat je meerdere porties per keer kunt bereiden. Deze porties babyvoeding kun je gemakkelijk opslaan in de koelkast en vriezer, zodat je niet iedere dag opnieuw hoeft te koken. Als je graag verse hapjes maakt voor je kindje, raden we aan om goede bewaarbakjes aan te schaffen. Hiermee kun je het voedsel gemakkelijk opslaan en later geven aan je kindje. In dit andere artikel over de beste babyvoeding bewaarbakjes kun je goede opties bekijken.

Bronnen geraadpleegd: Wikipedia, Consumentenbond

Relevante onderwerpen

Op MamaGroeit.nl kun je verschillende artikelen en koopgidsen vinden op het gebied van baby’s, peuters en voeding. Hieronder kun je een aantal links bekijken naar andere relevante onderwerpen.

Smoby speelhuis met korting: cadeautip!
Peuterspeelgoed tips : leukste speelgoed voor je kindje
Beste schommelstoel babykamer: dit zijn de mooiste rocking chairs

Nicole
Scroll naar boven