Peuterspeelgoed tips voor je kindje van 2 jaar

Peuterspeelgoed tips

Ben je op zoek naar het leukste peuterspeelgoed voor je kleintje? Door je kindje te laten spelen met het juiste speelgoed voor zijn leeftijd, stimuleer je hem of haar in de ontwikkeling. Van Playmobil tot Duplo en van kartonnen boekjes tot loopfiets. Dit zijn de leukste peuterspeelgoed tips voor je kindje van 2 jaar!


Peuterspeelgoed tips | Playmobil meeneem kinderdagverblijf

Het leuke meeneem-kinderdagverblijf van Playmobil (70399) is in 2020 genomineerd voor een “Speelgoed van het jaar” award. Dit meeneem-dagverblijf is geschikt voor kindjes van 1,5 tot 3 jaar. De ervaring leert dat kinderen ook na 3-jarige leeftijd nog graag met deze varianten van Playmobil spelen. Gegarandeerd speelplezier dus!

De 1.2.3 serie van Playmobil is ideaal voor jongere kindjes. Je vindt geen kleine delen in de sets waar je kindje in kan stikken. Met dit leuke kinderdagverblijf kan je kindje uren spelen, maar de set kan ook gemakkelijk meegenomen worden naar bijvoorbeeld opa, oma of de oppas. De gehele inhoud past in het handige meeneem-koffertje.

Verbeter de creativiteit, fijne motoriek, het cognitieve begrip, de sociale competentie en de taalontwikkeling van je kindje!


Peuterspeelgoed tips | Playmobil Meeneem Ark

De Playmobil 1-2-3 Ark is een groot succes bij veel kinderen. Deze speciale boot zie je ook vaak terug op bijvoorbeeld kinderdagverblijven of in wachtkamers van huisartsen of tandartsen. In de Ark zitten 2 giraffen, 2 olifanten, 2 vogels, 2 zebrapaardjes, een twee leeuwen, een man en een vrouw, een voerbak, waterbak en een plank.

Playmobil 1-2-3 is perfect geschikt voor je peuter van 2 jaar. De delen zijn niet te klein, waardoor zij hier niet in zullen stikken. Een fijn idee, want zo kan je kindje heerlijk spelen, zonder dat je iedere seconde moet opletten of hij niet iets in zijn mond stopt.

De bovenkant van de ark is los te klikken en daar kun je ook alle figuurtjes terug vinden. Na het spelen kunnen de figuurtjes hier weer worden opgeboren. De Meeneem Ark is dus ook écht gemakkelijk mee te nemen. Deze Playmobil 1-2-3 Ark is een musthave en perfect cadeau voor je peuter van 2 jaar!


Peuterspeelgoed tips | Fisher Price BeatBo trein

De Fisher Price Beatbo trein wordt door veel ouders aangeraden om je baby of peuter te leren kruipen. De trein is dus al erg leuk voor je kindje wanneer hij of zij nog jonger is. Wanneer je kindje eenmaal kruipt, wordt het plezier alleen maar groter! De Beatbo trein van Fisher Price is dus een leuk cadeau voor baby’s, maar ook voor je peuter van 2 jaar zorgt hij voor veel plezier!

De trein heeft vrolijke muziekjes en het volume is aan te passen. Meestal heeft speelgoed vervelend, schel geluid dat al snel gaat irriteren. Dat is bij deze trein niet het geval! Verder is de trein vrolijk gekleurd en rijdt hij heel de woonkamer door. De losse poppetjes (3) kunnen op de trein en in de wagons worden gezetn, zodat ze mee kunnen rijden.

Op de trein zitten meerdere standen, zodat je kindje er ook mee kan spelen zonder dat de trein gaat rijden. Hij kan natuurlijk ook met de losse poppetjes spelen.

>> Bekijk de Beat Bo trein van Fisher Price hier

Peuterspeelgoed tips

Fisher Price kassa

Wie kent dé kassa der kassa’s niet? De Fisher Price kassa is en blijft voor altijd een populair item. Deze kassa kun je terug vinden in scholen, op kinderdagverblijven, bij gastouders en bij familie. Het is één van de meest populaire kassa’s voor jongere kinderen.

De munten zijn redelijk groot, waardoor ze niet snel verslonden zullen worden door je peuter van 2 jaar. Wist je dat de kassa zelfs nog een succes is bij oudere kinderen? Er zijn meerdere reviews te lezen over kinderen van 7+ die nog uren plezier beleven aan dit leuke product. Een aanrader dus!


Playmobil 1-2-3 Dinosaurus

Playmobil is bij veel kinderen (en hun ouders) een succes. De 1-2-3 collectie is geschikt voor de jongere kinderen en bevatten grotere delen. De onderstaande dinosaurus set is erg leuk en er zijn nog veel meer leuke sets verkrijgbaar.

>> Bekijk hier nog andere 1-2-3 Playmobil sets

>> Bekijk de set hier bij Intertoys voor €16,99

Peuterspeelgoed tips

De Vormenstoof van Fisher Price

Nog een klassiek stukje speelgoed van Fisher Price: de vormenstoof! Kinderen blijven de kleuren en vormen van deze vormenstoof geweldig vinden, waardoor het stuk speelgoed nooit “uit de mode” zal raken. De eerste blokken zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden, maar is ook nog steeds leuk voor je peuter van 2 jaar.

Vanaf het moment dat het hen lukt om de figuurtjes door de juiste gaatjes te duwen, wordt het hele spel nog leuker. Stimuleer de ontwikkeling van je kindje met deze vormenstoof!

>> Bekijk de Fisher Price Vormenstoof hier


Kartonnen- en badboekjes | Peuterspeelgoed tips

Lezen is goed, lezen is leuk én van veel (voor)lezen schijnen baby’s en peuters later slimmer te worden. Tijd om een hele collectie boeken aan te schaffen dus! Normale boeken zijn natuurlijk nog niet geschikt voor je peuter van 2 jaar, maar er bestaan ook kartonnen boekjes!

Kartonnen boekjes zijn leuk om te geven aan je kindje. Let goed op of de boekjes stevig genoeg zijn, zodat ze niet binnen een uur kapot zijn. Het is verder ook fijn als de boekjes gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden.

Tip: badboekjes! Deze badboekjes zijn supermakkelijk schoon te maken en gaan vrijwel nooit kapot. Baby’s en peuters zijn gek op badboekjes en lezen de verhaaltjes het liefst op zijn kop (-;

>> Bekijk hier (bad)boekjes bij HEMA

Peuter speelgoed tips

Badeendjes

Naast badboekjes zijn ook badeendjes áltijd een succes in bad. In de zomer kunnen de eendjes ook mee het zwembad in, zodat je kindje er nog meer plezier van hebt! Tegenwoordig kun je eendjes in alle soorten, maten en kleuren kopen. De klassieke, gele eendjes zijn meestal favoriet.

Let op: koop badeendjes of badspeelgoed zonder gaatjes. De gaatjes zorgen meestal voor het leuke geluid, maar worden snel vies en gaan van binnen schimmelen. Badspeelgoed zonder gaatjes loopt niet vol water en zijn gemakkelijk schoon te maken.

Onderstaande badfiguurtjes van Barbapapa zijn ook erg leuk!

Bij HEMA koop je acht badeendjes voor €3,00.

Peuterspeelgoed tips

Fisher Price Stapelbekers | Peuterspeelgoed tips

Deze simpele bekers zorgen voor veel plezier. Als wij de bekers opstapelen, gooit Ivy de bekers weer om en heeft ze de grootste lol. Toen zij nog kleiner was, vond zij vooral de kleurtjes heel leuk. De bekers kosten bij de Kruidvat maar €2,99! Een leuke tip voor bijvoorbeeld Sinterklaas.

Bekers van Fisher Price

Wil je liever een stapeltoren in een retro design? Kijk dan even naar de stapelbekers van Mushie. Dit speelgoed is ook vrij van schadelijke stoffen zoals BPA en PVC. De toren is wel iets duurder dan die van Fisher Price.


VTech Schildpad | Peuterspeelgoed tips

De V-Tech schildpad is erg leuk voor kinderen vanaf 12 maanden. Hoe ouder ze worden, hoe leuker de schildpad wordt. Je peuter van 2 jaar kan hem achter zich aan meetrekken, de figuurtjes ronddraaien en dansen op de vrolijke muziekjes.

De doos geeft aan dat de schildpad voor jongere kinderen geschikt is, maar de schildpad is vrij zwaar. Kinderen vanaf 1 jaar laten dit stuk speelgoed niet zo snel op zichzelf vallen, jongere kinderen wel.

>> De leuke schildpad van VTech shop je hier

Schildpadje

Peuterspeelgoed tips Puky Pukylino Loopfiets

Dé eerste loopfiets voor je peuter van 2 jaar: De Pukylino loopfiets! Ook deze loopfiets zie je vaak op scholen en kinderdagverblijven. De kwaliteit is perfect en het speelplezier is groot! Sommige kinderen vinden dit fietsje vanaf 12 maanden al leuk, maar over het algemeen rijden/lopen kinderen vanaf 18 maanden stabiel met dit fietsje.

>> Bekijk hier de opvolgers van de Pukylino loopfiets


Lees ook: