Peuterspeelgoed tips voor je kindje van 2 jaar

Peuterspeelgoed tips

Het leukste peuterspeelgoed vinden voor kindjes van 2 jaar kan best een uitdaging zijn. Door je kindje te laten spelen met het juiste speelgoed voor zijn leeftijd, stimuleer je hem in zijn ontwikkeling. Kun je wel wat peuterspeelgoed tips gebruiken? Lees dan zeker dit artikel en bekijk meteen het allerleukste- en meest leerzame speelgoed voor kinderen vanaf 2 jaar!

Peuterspeelgoed tips – Snel Overzicht – Top 10

Wil je de leukste peuterspeelgoed tips bekijken, maar heb je geen zin of tijd om het hele artikel door te nemen? Bekijk hieronder dan het snelle overzicht van de top 10! Deze links verwijzen je naar bol of Amazon, waar je de beste aanbiedingen kunt vinden van dit moment.

  1. Playmobil 1.2.3. – Meeneem-Kinderdagverblijf
  2. Playmobil 1.2.3. – Ark van Noach
  3. Fisher Price Kassa
  4. Fisher Price Vormenstoof
  5. Kartonboekjes
  6. Badeendjes
  7. Little Dutch Stapelbekers
  8. Skippydieren
  9. Puky Loopfiets

Leukste peuterspeelgoed voor je kindje van 2 jaar

Ben je op zoek naar een geschikt cadeautje voor een kindje van 2 jaar? Dan ben je op de juiste pagina aangekomen. In dit overzicht kun je een lijst met het leukste speelgoed voor kinderen van 2 jaar bekijken! Weet je dat het belangrijk is om speelgoed aan je kindje te geven dat bestemd is voor zijn leeftijd? Op die manier stimuleer je zijn ontwikkeling op de juiste manier! Hieronder kun je de leukste peuterspeelgoed tips bekijken!

Playmobil Kinderdagverblijf

1. Playmobil Kinderdagverblijf

Het meeneem-kinderdagverblijf van Playmobil (70399) is eerder genomineerd voor een ‘Speelgoed van het jaar-award’ en is zeker een leuke peuterspeelgoed tip voor kinderen vanaf 2 jaar. Dit meeneem-dagverblijf is geschikt voor kinderen vanaf 1,5 tot 3 jaar, zodat je kindje hier een lange tijd plezier van zal hebben. De ervaring leert dat kinderen ook na 3-jarige leeftijd nog steeds graag met dit speelgoed spelen en zorgt dus gegarandeerd voor veel speelplezier.

De Playmobil 1.2.3.-speelgoedserie is perfect geschikt voor jongere kinderen en bevat geen kleine onderdelen waarin je kindje kan stikken. Met het kinderdagverblijf kan je kind uren spelen en je kunt hem gemakkelijk meenemen naar bijvoorbeeld opa, oma of de oppas. De gehele inhoud past in het handige koffertje, dus ruim je alles snel op. Met deze speelset verbeter je de creativiteit, fijne motoriek, het cognitieve begrip, de taalontwikkeling en de sociale competentie van je kindje.

Bekijk het Playmobil Meeneem Kinderdagverblijf hier bij bol
De speelset is ook verkrijgbaar op deze pagina van Amazon

Playmobil Ark van Noach

2. Playmobil Ark van Noach Peuterspeelgoed Tips

De Playmobil 1-2-3 Ark van Noach is erg geliefd onder kinderen en je ziet deze speciale boot vaak terug in wachtkamers van huisartsen en op kinderdagverblijven. In de Ark van Noach zitten giraffen, olifanten, vogels, zebrapaardjes, leeuwen, een man en vrouw, een voerbak, waterbak en een plank. Alle dieren komen in setjes van twee, een mannetje en een vrouwtje.

Deze Playmobil 1.2.3-speelset bevat geen kleine onderdelen, zodat peuters hier veilig mee kunnen spelen. Aan de bovenkant kun je de Ark van Noach los klikken en daar zul je alle figuurtjes vinden. Als je kindje klaar is met spelen, kan hij alle losse onderdelen weer opruimen in de Meeneem-Ark. Door het handvat kun je de ark gemakkelijk meenemen als je op pad gaat. Zoek je een perfect cadeau voor je peuter van 2 jaar? Dan is dit een aanrader!

Bekijk de Playmobil Ark van Noach hier bij bol
Op deze pagina van Amazon is de Ark van Noach ook verkrijgbaar

Fisher Price kassa

3. Fisher Price Kassa

Als we de beste peuterspeelgoed tips willen laten zien, mag dé kassa der kassa’s zeker niet ontbreken. Deze kassa zal bij veel ouders een nostalgisch gevoel oproepen en het zal dan ook altijd een populair stuk speelgoed blijven. Je vindt de kassa terug in scholen, op kinderdagverblijven, bij gastouders en bij veel gezinnen! Een klein minpunt is de prijs, want die is soms best hoog. Let dus altijd goed op aanbiedingen!

De Fisher Price Kassa is één van de meest populaire kassa’s onder jonge kinderen en bevat redelijk grote munten. Dit is handig, want jonge kinderen stoppen maar wat graag kleine onderdelen in hun mond. Deze speelgoedkassa is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar tot en met 6 jaar, maar ook oudere kinderen vinden de kassa vaak nog erg leuk.

Bekijk de Fisher Price speelgoedkassa hier bij bol

Fisher Price Vormenstoof

4. Fisher Price Vormenstoof

Ook de vormenstoof van Fisher Price is een klassiek stuk speelgoed van dit bekende merk. De bovenstaande vormenstoof is wellicht het meest populair en bekend, maar je kunt tegenwoordig ook voor andere vormen kiezen. Denk aan een schildpad en een vlinder. Jonge kinderen blijven de vormen en kleuren van de stoof erg leuk vinden, waardoor dit speelgoed nooit zal gaan vervelen.

De eerste blokken zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden, maar kinderen vanaf 2 jaar spelen hier ook graag mee. Vanaf het moment dat het hen lukt om de figuren door de juiste gaatjes te duwen, wordt het spel nog veel leuker. Met deze vormenstoof stimuleer je de ontwikkeling van je kindje en zorg je voor speelplezier! Een ander voordeel is de prijs van de stoof, want hij kost ongeveer €10,00.

Bekijk de Fisher Price Vormenstoof hier bij Amazon

Badboekje

5. Kartonnen-, voel- en badboekjes

(Voor)lezen is niet alleen goed en leuk, maar ook ontzettend goed voor de taalontwikkeling van je kind. Wist je dat het veel voorlezen van baby’s en peuters helpt om hem later slimmer te laten worden? Tijd om een hele collectie boeken aan te schaffen! Speciaal voor peuters kun je kiezen voor kartonnen boekjes, welke bestand zijn tegen de grijpgrage vingertjes van je peuter.

Het is een leuk- en goed idee om je kindje kartonnen boekjes te geven, maar let wel goed op de stevigheid zodat ze niet snel kapot zijn. Boekjes van onder andere Nijntje-, Rupsje Nooitgenoeg- en Woezel en Pip zijn erg populair. Naast kartonnen boekjes zijn ook voel- en badboekjes erg populair. Badboekjes kunnen mee onder de douche en zijn gemakkelijk schoon te maken. Voelboekjes zijn ontzettend leuk om samen te lezen!

Bekijk hier veel leuke kartonboekjes bij bol
Bekijk ons andere artikel met de leukste voelboekjes

Badeendjes

6. Badeendjes in Peuterspeelgoed tips

Voor in bad kun je kiezen voor badboekjes, maar de ook oldskool badeendjes zijn nog altijd een groot succes in bad. In de zomer kunnen de eendjes mee het zwembad in, zodat je kindje er nog meer plezier van heeft! Tegenwoordig kun je kiezen voor eendjes in allerlei soorten-, maten- en kleuren. De klassieke-, gele badeendjes zijn overigens nog steeds het meest populair.

Het is belangrijk om badeendjes, of ander badspeelgoed, aan te schaffen zonder gaatjes. In veel badeendjes zitten gaatjes die zorgen voor leuk geluid, maar deze worden snel vies en kunnen aan de binnenkant gaan schimmelen. Badspeelgoed zonder gaatjes loopt niet vol water en zijn gemakkelijk schoon te maken. Hierdoor heeft je kindje langer plezier van het speelgoed.

Bekijk op deze pagina van bol veel badeendjes

Little Dutch Stapelbekers

7. Little Dutch Stapelbekers

Ook stapelbekers zijn erg goed voor de ontwikkeling van je peuter. Simpele bekers zorgen voor veel plezier en zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 12 maanden. Kinderen stapelen de bekers op, gooien ze om en beginnen weer opnieuw. De meest bekende stapelbekers zijn de plastic bekers van Fisher Price, maar tegenwoordig kiezen veel mensen voor de stapelbekers van Little Dutch en Mushie.

Speelgoed in retro-kleuren zijn erg geliefd en je kunt dan ook steeds meer gaaf speelgoed vinden. Heb je een hekel aan de schreeuwerige kleuren van traditioneel speelgoed? Dan kun je tegenwoordig dus ook voor andere kleuren kiezen. In de bovenstaande set van Little Dutch zitten acht stapelbekers en je kunt de set in verschillende kleuren aanschaffen.

Bekijk de Little Dutch Stapelbekers hier bij bol

Peuterspeelgoed Tips skippydier

8. Skippydier in Peuterspeelgoed Tips

Een skippydier is ook erg leuk speelgoed voor je peuter en natuurlijk goed voor de ontwikkeling. Onlangs schreven we een uitgebreid artikel met de tien leukste skippydiertjes voor kinderen in de leeftijd van 1 tot en met 7 jaar. De ervaring leert dat veel kinderen ouder dan 7 jaar ook nog steeds gek zijn op de skippydieren! Je kunt dan ook kiezen voor een skippybal, welke beter geschikt is voor oudere kinderen.

Op dit moment zijn er verschillende aanbieders van skippydieren. Het is verstandig om op de afmetingen van het dier te letten, zodat je zeker weet dat je kind erop past. Als je nog een leuk cadeau voor een peuter vanaf 1 jaar zoekt, is dit een leuke cadeautip.

Bekijk hier alle skippydieren bij bol

Puky loopfiets Peuterspeelgoed tips

9. Puky Loopfiets 2 Jaar in Peuterspeelgoed Tips

Als je op zoek bent naar de perfecte-, eerste loopfiets voor je peuter van 2 jaar, kies je natuurlijk voor de Pukylino-loopfiets. Je kunt dit fietsje vaak ook terugvinden op scholen en kinderdagverblijven! De kwaliteit van deze fietsjes is erg goed en ze zorgen voor veel speelplezier. Officieel kun je het fietsje al gebruiken vanaf 12 maanden, maar de meeste kinderen zijn toch al snel 18 maanden wanneer zij hier stabiel op rond rijden.

Het merk Puky biedt veel verschillende fietsen aan, voor kinderen vanaf 12 maanden. Daarnaast kun je ook steppen en normale kinderfietsen bij het merk aanschaffen. Onlangs schreven we een uitgebreid artikel over de beste kinderfietsjes voor kinderen vanaf drie jaar. In dit artikel kun je meer informatie lezen over fietsen als je kindje drie jaar wordt/is.

Bekijk hier alle Puky Loopfietsen bij bol

Wobbel peuterspeelgoed tips

10. Wobbel in Peuterspeelgoed tips

De Wobbel is de laatste jaren erg populair en wordt vaak aan kinderen gegeven tijdens hun verjaardag. Veel ouders kiezen voor een Wobbel Starter, welke geschikt is voor de allerkleinsten. Een Wobbel is een soort balanceerbord, dat gebruikt kan worden op verschillende manieren. De Starter-variant is kleiner dan de normale Wobbel, maar kan nog steeds zo’n 100 kilo dragen. Kleine kinderen kunnen de Wobbel op tillen, draaien en meetrekken. Met dit stuk ‘speelgoed’ kunnen kinderen leren balanceren, maar hij wordt voor veel meer doeleinden gebruikt!

Bekijk hier alle Wobbel-varianten bij bol

Andere relevante artikelen

Op MamaGroeit.nl kun je terecht voor heel veel handige- en informatieve artikelen. Hieronder kun je links vinden naar enkele van onze populaire artikelen.

Geraadpleegde bronnen: Kinderveiligheid

Nicole
Scroll naar boven