Peuterspeelgoed tips voor je kindje van 2 jaar

Peuterspeelgoed tips

Ben je op zoek naar het leukste peuterspeelgoed voor je kleintje? Door je kindje te laten spelen met het juiste speelgoed voor zijn leeftijd, stimuleer je hem of haar in de ontwikkeling. Van Playmobil tot Duplo en van kartonnen boekjes tot loopfiets. Dit zijn de leukste peuterspeelgoed tips voor je kindje van 2 jaar!

Leukste peuterspeelgoed voor je kindje van 2 jaar

Ben je op zoek naar een geschikt cadeautje voor een kindje van 2 jaar? Dan ben je op de juiste pagina aangekomen. In dit overzicht kun je een lijst met het leukste speelgoed voor kinderen van 2 jaar bekijken! Weet je dat het belangrijk is om speelgoed aan je kindje te geven dat bestemd is voor zijn leeftijd? Op die manier stimuleer je zijn ontwikkeling op de juiste manier!

1. Playmobil meeneem kinderdagverblijf in Peuterspeelgoed tips

UPDATE: Op deze pagina van Amazon kun je het kinderdagverblijf ook bestellen!

Het leuke meeneem-kinderdagverblijf van Playmobil (70399) is in 2020 genomineerd voor een “Speelgoed van het jaar” award. Dit meeneem-dagverblijf is geschikt voor kindjes van 1,5 tot 3 jaar. De ervaring leert dat kinderen ook na 3-jarige leeftijd nog graag met deze varianten van Playmobil spelen. Gegarandeerd speelplezier dus!

De 1.2.3 serie van Playmobil is ideaal voor jongere kindjes. Je vindt geen kleine delen in de sets waar je kindje in kan stikken. Met dit leuke kinderdagverblijf kan je kindje uren spelen, maar de set kan ook gemakkelijk meegenomen worden naar bijvoorbeeld opa, oma of de oppas. De gehele inhoud past in het handige meeneem-koffertje. Verbeter de creativiteit, fijne motoriek, het cognitieve begrip, de sociale competentie en de taalontwikkeling van je kindje!

2. Playmobil Meeneem Ark in Peuterspeelgoed tips

De Playmobil 1-2-3 Ark is een groot succes bij veel kinderen. Deze speciale boot zie je ook vaak terug op bijvoorbeeld kinderdagverblijven of in wachtkamers van huisartsen of tandartsen. In de Ark zitten 2 giraffen, 2 olifanten, 2 vogels, 2 zebrapaardjes, een twee leeuwen, een man en een vrouw, een voerbak, waterbak en een plank.

Playmobil 1-2-3 is perfect geschikt voor je peuter van 2 jaar. De delen zijn niet te klein, waardoor zij hier niet in zullen stikken. Een fijn idee, want zo kan je kindje heerlijk spelen, zonder dat je iedere seconde moet opletten of hij niet iets in zijn mond stopt.

De bovenkant van de ark is los te klikken en daar kun je ook alle figuurtjes terug vinden. Na het spelen kunnen de figuurtjes hier weer worden opgeboren. De Meeneem Ark is dus ook écht gemakkelijk mee te nemen. Deze Playmobil 1-2-3 Ark is een musthave en perfect cadeau voor je peuter van 2 jaar!

3. Fisher Price kassa in peuterspeelgoed tips

Wie kent dé kassa der kassa’s niet? De Fisher Price kassa is en blijft voor altijd een populair item. Deze kassa kun je terug vinden in scholen, op kinderdagverblijven, bij gastouders en bij familie. Het is één van de meest populaire kassa’s voor jongere kinderen.

De munten zijn redelijk groot, waardoor ze niet snel verslonden zullen worden door je peuter van 2 jaar. Wist je dat de kassa zelfs nog een succes is bij oudere kinderen? Er zijn meerdere reviews te lezen over kinderen van 7+ die nog uren plezier beleven aan dit leuke product. Een aanrader dus!

4. Playmobil 1-2-3 Dinosaurus

Playmobil is bij veel kinderen (en hun ouders) een succes. De 1-2-3 collectie is geschikt voor de jongere kinderen en bevatten grotere delen. De bovenstaande dinosaurus set is erg leuk en er zijn nog veel meer leuke sets verkrijgbaar.

5. De Vormenstoof van Fisher Price

Peuter speelgoed tips

De vormenstoof is een klassiek stukje speelgoed van het bekende merk Fisher Price. Kinderen blijven de kleuren en vormen van deze vormenstoof geweldig vinden, waardoor het stukje speelgoed nooit ‘uit de mode’ zal raken! De eerste blokken zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden, maar zijn ook nog leuk voor je peuter van 2 jaar!

Vanaf het moment dat het hen lukt om de figuurtjes door de juiste gaatjes te duwen wordt het spel namelijk nog leuker! Stimuleer de ontwikkeling van je kindje met deze geweldige vormenstoof!

6. Kartonnen- en badboekjes in Peuterspeelgoed tips

Kartonnen boekje als speelgoed tip voor peuters

Lezen is goed, lezen is leuk én van veel (voor)lezen schijnen baby’s en peuters later slimmer te worden. Tijd om een hele collectie boeken aan te schaffen dus! Normale boeken zijn natuurlijk nog niet geschikt voor je peuter van 2 jaar, maar er bestaan ook kartonnen boekjes!

Kartonnen boekjes zijn leuk om te geven aan je kindje. Let goed op of de boekjes stevig genoeg zijn, zodat ze niet binnen een uur kapot zijn. Het is verder ook fijn als de boekjes gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden. Boekjes van o.a. Nijntje, Rupsje Nooitgenoeg en Woezel en Pip zijn erg populair!

Lees ook: Voelboekje kopen voor je baby of peuter? Dit zijn de leukste!

Tip: badboekjes! Badboekjes zijn speciaal gemaakt om mee te nemen onder de douche of in bad en zijn heel gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast gaan badboekjes vrijwel nooit kapot! Peuters zijn gek op badboekjes en lezen de verhaaltjes het liefst op zijn kop! Welk boekje neem jij mee in bad?

Hierboven zie je een fantastisch badboekje! Het boek “De mooiste vis van de zee” is al heel lang favoriet en nu kun je dan eindelijk een badboekje aanschaffen voor een leuke prijs. Het badboekje heeft een lagere prijs dan het boek dat je hierboven ziet, maar je komt na het klikken op de juiste pagina terecht. Ook HEMA heeft leuke boekjes in het assortiment en we raden je zeker aan om een kijkje te nemen in de webshop.

7. Badeendjes als leuke speelgoed tip voor je peuter of baby

Peuterspeelgoed tips badeendjes

Naast badboekjes zijn ook badeendjes áltijd een succes in bad. In de zomer kunnen de eendjes ook mee het zwembad in, zodat je kindje er nog meer plezier van hebt! Tegenwoordig kun je eendjes in alle soorten, maten en kleuren kopen. De klassieke, gele eendjes zijn meestal favoriet.

Let op: koop badeendjes of badspeelgoed zonder gaatjes. De gaatjes zorgen meestal voor het leuke geluid, maar worden snel vies en gaan van binnen schimmelen. Badspeelgoed zonder gaatjes loopt niet vol water en zijn gemakkelijk schoon te maken.

8. Fisher Price Stapelbekers in Peuterspeelgoed tips

Peuterspeelgoed tips

Deze simpele bekers zorgen voor veel plezier. Als wij de bekers opstapelen, gooit Ivy de bekers weer om en heeft ze de grootste lol. Toen zij nog kleiner was, vond zij vooral de kleurtjes heel leuk. De bekers kosten bij de Kruidvat maar €2,99! Een leuke tip voor bijvoorbeeld Sinterklaas.

Wil je liever een stapeltoren in een retro design? Kijk dan even naar de stapelbekers van Mushie. Dit speelgoed is ook vrij van schadelijke stoffen zoals BPA en PVC. De toren is wel iets duurder dan die van Fisher Price.

9. VTech Schildpad | Peuterspeelgoed tips

Peuterspeelgoed tips

De V-Tech schildpad is erg leuk voor kinderen vanaf 12 maanden. Hoe ouder ze worden, hoe leuker de schildpad wordt. Je peuter van 2 jaar kan hem achter zich aan meetrekken, de figuurtjes ronddraaien en dansen op de vrolijke muziekjes.

De doos geeft aan dat de schildpad voor jongere kinderen geschikt is, maar de schildpad is vrij zwaar. Kinderen vanaf 1 jaar laten dit stuk speelgoed niet zo snel op zichzelf vallen, jongere kinderen wel.

10. Skippydier

skippy dier

Een skippydier is ontzettend leuk speelgoed voor je kindje én ook nog eens goed voor zijn ontwikkeling. Onlangs schreven we een uitgebreid artikel met de 10 leukste skippydiertjes voor kinderen vanaf 1 tot en met 7 jaar! Lees ons artikel zeker even door wanneer je een geweldig cadeau zoekt!

11. Peuterspeelgoed tips Puky Pukylino Loopfiets

Dé eerste loopfiets voor je peuter van 2 jaar: De Pukylino loopfiets! Ook deze loopfiets zie je vaak op scholen en kinderdagverblijven. De kwaliteit is perfect en het speelplezier is groot! Sommige kinderen vinden dit fietsje vanaf 12 maanden al leuk, maar over het algemeen rijden/lopen kinderen vanaf 18 maanden stabiel met dit fietsje.

Onlangs schreven we een uitgebreid artikel over de beste kinderfietsjes voor kinderen vanaf drie jaar. Ben je op zoek naar een fietsje voor je peuter of kleuter? Lees dan hier ons artikel.

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll naar boven