Dit zijn de top 10 beste campingbedjes

Beste campingbedje

Een campingbedje is een onmisbare musthave voor ouders. Het bedje komt goed uit wanneer je kindje gaat logeren of wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat. De meeste exemplaren zijn compact op te vouwen en worden opgeborgen in een handige reistas. Wat is het beste campingbedje? En wat kost zo’n reisbedje? Kies je voor Qute? Koelstra of Hauck? Bekijk snel onze top 10!

Wat is een campingbedje?

Een campingbedje is een bedje voor je baby/peuter, welke perfect geschikt is voor de momenten dat je op reis gaat of gaat kamperen. Uiteraard is zo’n bedje ook geschikt voor thuis, voor de momenten waarop er een kindje komt logeren. De meeste campingbedjes zijn erg licht, compact op te vouwen en gemakkelijk op te zetten. Vaak wordt er een speciale draagtas meegeleverd, zodat je hem eenvoudig kunt opbergen en vervoeren.

De goede campingbedjes hebben zijwanden, zodat kinderen er niet uit kunnen rollen. Deze wanden zijn voorzien van gaas, zodat je kindje altijd genoeg zuurstof heeft. Doordat de bedjes erg compact opgevouwen kunnen worden, zijn ze ideaal voor tijdens de vakantie of logeerpartijen.

Beste Campingbedje top 10

In deze top 10 kun je niet alleen de beste en populairste reisbedjes lezen, maar ook meer informatie lezen over de verschillende soorten bedjes. Wat is het beste campingbedje? In de top 10 kun je de best geteste, meest populaire en meest verkochte reisbedjes van dit moment bekijken. Van merken als Koelstra tot Topmark en bedjes voor ieder budget!

Hauck campingbedje

1. Hauck Dream N Play als beste campingbedje

Dit zeer populaire campingbedje van Hauck is praktisch en kan op veel manieren gebruikt worden. Volgens de reviews is het wel zaak om even de gebruiksaanwijzing goed door te nemen, zodat je het logeerbedje gemakkelijk in- en uit kunt klappen. Vouw hem compact op en vervoer hem in de praktische transporttas. We raden je aan om een extra matrasje in het bedje te leggen, zodat je kindje nog lekkerder ligt.

Een groot voordeel van het bedje is dat je hem ook kunt gebruiken voor oudere kinderen en dat hij zeer stevig is. Ben je niet zo heel handig? Ook dan kun je gewoon voor dit bedje kiezen! Het allergrootste voordeel is de lage prijs, want voor nog geen €50,00 haal je een fijn bedje in huis.

Bekijk dit campingbedje bij bol
Bekijk de Hauck Dream N Play ook op Amazon.nl

Deryan Travel Cot

2. DERYAN Travel Cot Baby Luxe Campingbedje

Heb je je pijlen gericht op de DERYAN Travel Cot? Goede keus! Het lichtgewicht reisbedje is makkelijk op te zetten, mee te nemen en in te klappen. Je kindje is beschermd tegen insecten en het logeerbedje biedt 50% UV-bescherming, waardoor hij geschikt is voor het strand. Neem het bedje mee op visite, naar het strand of gebruik hem in huis. Het pop-up reisbedje/-tentje is een stuk lichter dan een traditioneel reisbedje en je bergt hem gemakkelijk op in de draagtas.

Er zijn nog meer voordelen: het materiaal is brandvertragend en er is een dubbele bodem waar je het zelfopblaasbare matras op plaatst. Er zijn geen schadelijke stoffen verwerkt in het materiaal en het bedje kan niet kantelen. Daarnaast ventileert het bedje goed, maar laat hij geen muggen door. Het DERYAN Travel Cot is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Bekijk de DERYAN Travel Cot hier bij bol
Bekijk het DERYAN campingbedje hier ook op Amazon.nl

Koelstra Travelsleeper

3. Koelstra Travelsleeper Campingbedje

Het Koelstra campingbedje is en blijft een populair reisbedje, welke nog dagelijks vaak wordt verkocht. Het merk Koelstra is voornamelijk bekend van de superhandige buggy’s, maar ook de campingbedjes zijn een groot succes.

De Travelsleeper is geschikt vanaf de geboorte en is te verplaatsen door de ingebouwde wieltjes. Een extra matrasje wordt (zoals bij alle campingbedjes) aangeraden, wanneer je meerdere dagen achter elkaar gebruik maakt van een reisbedje. Dit campingbedje neem je gemakkelijk mee op vakantie of naar de grootouders. Het Koelstra campingbedje is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Bekijk Koelstra Travelsleeper hier bij bol
Op deze pagina van Amazon.nl kun je ook Koelstra campingbedjes bestellen

Maxi Cosi Iris

4. Maxi Cosi Iris Campingbedjes

Slapen op Topniveau: zo noemt Maxi Cosi het! Het Iris campingbedje van Maxi Cosi is ideaal om mee te nemen op reis, wat de bestemming ook is. Het reisbedje is compact, licht en gemakkelijk te vervoeren. De speciale stabilisatiestangen en poten zorgen voor een goede stevigheid.

Door de handige schoudertas kun je het bedje gemakkelijk over de schouder tillen. Qua design is het logeerbedje van Maxi Cosi een stuk fraaier dan de standaard reisbedjes en ook het matrasje is volgens de reviews van goede kwaliteit.

Bekijk op deze pagina van bol alle Maxi Cosi Iris campingbedjes
Op deze pagina van Amazon.nl zijn de bedjes ook verkrijgbaar

Aeromoov reisbedje

5. AeroMoov reisbed

Het Aeromoov reisbedje is een veilig bedje waar je kindje in kan spelen en slapen. Veilig slapen: dat is wat we willen voor onze kindjes. Dit campingbedje kun je gebruiken voor thuis, maar ook voor wanneer je op pad gaat. Lekker naar vrienden of familie? Neem het bedje mee en je kleintje kan overal zijn tukje doen.

Dit bedje is ook geschikt voor dagjes strand of op vakantie. Omdat dit reisbedje minder dan 5 kilo weegt, kun je hem gemakkelijk meenemen. Voor de kleine baby’s kun je het bedje aanpassen, want er zijn meerdere hoogtes. De bodem is waterdicht en het bedje is voorzien van een stevig schuimmatras. De luxe draagtas maakt het gemakkelijk om het bedje te vervoeren, dus neem hem snel mee in de auto!

Wil je nog bepaalde accessoires? Dat kan! Voor de Aeromoov Instant kun je een hoeslaken, muggennet en zonnescherm kopen. Ook fijn: het bedje voldoet aan de strengste veiligheidsnormen.

Bekijk op deze pagina van bol alle beschikbare Aeromoov campingbedjes
Bekijk de AeroMoov ook op deze pagina van Amazon.nl

Topmark Charlie reisbed

6. Topmark Charlie logeerbedje

Het merk Topmark biedt goede babyproducten tegen lage prijzen. Het reisbedje van Topmark is comfortabel, praktisch en wordt geleverd met een bodemverhoger. Zet het bedje snel in elkaar en verplaats hem gemakkelijk door de wieltjes.

Het bodemmatrasje is stevig en er is voldoende luchtcirculatie. Door het kruipluik aan het voeteneinde kan je kindje in en uit het bedje kruipen. Dit luikje is alleen vanaf de buitenkant te openen. Na gebruik berg je het campingbedje op in de reistas. Als je op zoek bent naar een goedkoop campingbedje, is dit exemplaar van Topmark zeker het overwegen waard.

Bekijk op deze pagina van bol alle Topmark Charlie campingbedjes
Op deze pagina van Amazon.nl is het bedje ook verkrijgbaar

Moby System campingbedje

7. Moby-System Reisbedje – budget tip

Het reisbedje van Moby-System is betaalbaar, gemakkelijk inklapbaar en wordt geleverd inclusief een bodemmatras. Veel bedjes voor op reis zijn compact op te vouwen en dat is bij dit exemplaar ook het geval. Een voordeel is de meegeleverde draagtas, zodat je hem gemakkelijk kunt vervoeren. De zij-ingang is afsluitbaar, maar je kunt het bedje dus ook als een mobiele box gebruiken.

De zijwandjes zijn gemaakt van gaas, wat zorgt voor een goede luchtcirculatie. Daarnaast is gaas ook handig om het zicht op je kindje te behouden. Alle hoeken zijn afgerond, zodat er geen scherpe randen aan het bedje zitten. Een ander voordeel is het safety systeem, dat ervoor zorgt dat het bedje niet uit zichzelf invouwt.

Bekijk op deze pagina van bol het Moby-Systems campingbedje
Bekijk op deze pagina meer Moby-Systems opklapbedjes

Goedkoop campingbedje

8. Goedkoop Campingbedje Bebies First

Het Bebies First campingbedje is een low budget reisbedje van goede kwaliteit. Dit bedje kan rekenen op vele positieve reviews van andere klanten en maakt het leven op vakantie een stuk makkelijker! Het reisbedje is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat de kans groot is dat jouw favoriete kleur er ook tussen zit. Campingbedjes zijn doorgaans geschikt voor kids tot ongeveer 2,5-3 jaar oud en dat is ook bij dit exemplaar het geval.

Het bedje kan zonder enige moeite worden uitgeklapt en na gebruik weer compact worden opgeborgen. Dat is handig, want je kunt het bedje dus overal mee naartoe nemen. Als je graag een iets zachtere ondergrond voor je kindje wilt, kun je een apart matrasje bij bestellen. Aan de zijkanten van het bedje zit ventilatiegaas, zodat er voldoende schone lucht bij je kindje komt. Met de meegeleverde reistas vervoer je het bedje eenvoudig!

Bekijk het bedje op deze pagina van bol

Titaniumbaby campingbedje

9. Titaniumbaby campingbed

Als je op zoek bent naar een praktisch- en betaalbaar campingbedje van goede kwaliteit, is het exemplaar van het merk TitaniumBaby zeker een goed bedje om te overwegen. Het reisbedje is door de Consumentenbond uitgeroepen tot best geteste campingbedje en dat zegt natuurlijk veel! Dit bedje kun je zowel meenemen op vakantie als naar opa en oma om te logeren.

Aan de zijkanten van het bedje zit gaas, zodat er voldoende luchtcirculatie is. Het is goed om te weten dat er alleen een standaard bodemmatras wordt meegeleverd en dat een extra matrasje voor extra comfort wel aan te raden is. Op de momenten dat je het reisbedje niet gebruikt, kun je hem opbergen in de meegeleverde draagtas.

Bekijk het Titaniumbaby campingbedje hier bij bol

Prénatal campingbedje

10. Prenatal campingbed

Het luxe campingbed van Prenatal bevat een speciale verhoger, een draagtas en een matras. Wanneer je een extra matrasje gaat gebruiken, is het belangrijk om een goed sluitend matrasje te gebruiken. Door het gaas is er een goede luchtcirculatie en je kindje kan alles goed zien.

De bodemverhoger (ideaal voor kleinere kinderen) kun je gebruiken tot het kindje zichzelf kan optrekken en 8 kilo is. Dit is het maximale gewicht dat de verhoger kan dragen. Het campingbedje kan gemakkelijk vervoerd worden en is compact op te vouwen: ideaal voor op reis of voor een logeerpartijtje! Onlangs schreven we een uitgebreid artikel over de beste campingbedjes van Prénatal, met meer informatie.

Bekijk hier alle Prénatal campingbedjes bij bol

Campingbedje, is het echt nodig?

Op de babyuitzet lijst staat vaak ook een campingbedje of reisbedje. Maar is zo’n campingbedje wel echt nodig? Waarom zou je er eentje aanschaffen? En waar moet je allemaal op letten wanneer je besluit om een zogenaamd reisbedje aan te schaffen?

Ga je nooit op vakantie of heeft je kindje een complete babykamer bij je (schoon)ouders? Dan is een campingbedje natuurlijk totaal overbodig. Ga je echter een weekje op een camping verblijven of logeert je kindje regelmatig bij familie of vrienden en is daar geen bedje? Dan is dit reisbedje ideaal!

Het is niet erg praktisch om een wiegje of ledikant overal mee naartoe te nemen en in elkaar te zetten. De campingbedjes zijn dan ook zeer geschikt om overal mee naartoe te nemen en in een handomdraai een fijne slaap- en speelplek voor je kindje te creëeren.

Campingbedjes zitten in een handige transporttas en hebben een ideaal formaat. Je hebt de keuze uit klassieke campingbedjes of bijvoorbeeld pop-up campingbedjes. Bedenk eerst voor welk doel je het bedje gaat gebruiken, welk budget je hebt en aan welke eisen het bedje volgens jou moet voldoen.

Is een campingbedje veilig?

Alle babyproducten in Nederland moeten aan strenge veiligheidseisen voldoen. Er zijn wel een aantal belangrijke punten waarop je moet letten bij aanschaf van een reisbedje. Hieronder lees je daarover meer.

Waar let je op bij de aanschaf van een campingbedje?

Een campingbedje moet een veilige slaapplek zijn voor je kindje. Er mogen bijvoorbeeld geen uitstekende delen aanwezig zijn, het bedje moet kunnen ventileren en het matrasje moet goed zijn. Verder kun je ook kiezen uit ronde, vierkante of rechthoekige reisbedjes. Het ene bedje kun je alleen gebruiken als slaapplek voor je kindje, terwijl het andere campingbedje ook kan functioneren als speelplek / box.

Op welke belangrijke punten moet je letten wanneer je een bedje aanschaft? Lees het hieronder!

Frame

Dit is een zeer belangrijk deel. Het frame van een campingbedje moet erg stevig en stabiel zijn. Om de veiligheid van je kindje te garanderen, moet dit frame zich aan de buitenkant bevinden, zodat je kindje niet bekneld kan raken. Verder is het natuurlijk handig dat het frame gemakkelijk in- en uit te klappen is. Het is verstandig om dit van tevoren uit te testen.

Er zijn verschillende manieren waarop je campingbedjes kunt in- en uitklappen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een pop-up logeerbedje, maar ook voor een “paraplu”. Oftewel, je klapt de zijkanten uit en duwt een mechanisme naar beneden in het midden. Verder kun je nog kiezen voor een logeerbedje dat je uitklapt als een soort campingtafeltje, poot voor poot.

Bevestiging – vergrendeling – sluiting

Ieder (veilig) campingbedje heeft een degelijke beveiliging. Zodra het bedje uitgeklapt wordt, moet het “vastklikken”. Deze vergrendeling moet beveiligd zijn, zodat je kindje op latere leeftijd niet zelf de vergrendeling eraf kan halen.

Zijwanden en luikje of uitgang

Zijn de zijwanden hoog genoeg (minimaal 55 cm) en laten deze genoeg lucht door? De ideale zijwanden hebben gaas en zijn ventilerend. Let goed op! Heb je ervoor gekozen om een extra matrasje in het bedje te leggen? Dan moet de minimale hoogte alsnog 55 centimeter zijn. Verder is het fijn als er een soort luikje aanwezig is, zodat kindjes zelf uit het bedje kunnen komen. Dit luikje moet alleen vanaf de buitenkant op te maken zijn.

Matras, bodem en afwerking

Zorg ervoor dat het campingbedje dichtbij de grond “hangt”. De meeste campingbedjes hebben stevige stangen die doorzakken voorkomen. Het matrasje moet dik en stevig genoeg zijn, zodat het niet inzakt. Dit laatste kan gevaarlijk zijn, omdat je kindje kan stikken. Verder mogen er geen delen uitsteken.

Wieltjes

Heeft het campingbedje van je keus wielen? Dan is het heel belangrijk dat er een blokkade of rem op deze wieltjes zit. Zonder een rem kan het bedje gaan rollen en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Welk soort campingbedje kies je?

Er zijn verschillende soorten campingbedjes verkrijgbaar. Denk vooral aan de afmetingen en het doel waarvoor je het reisbedje wilt gaan gebruiken. Wanneer je beperkt bent in de ruimte, is een rond campingbed niet erg praktisch.

Pop-up of lichtgewicht?

Dit type campingbed is erg populair. Binnen no-time staat het logeerbedje klaar voor je kindje! Verder is het bedje gemakkelijk te gebruiken op iedere plek. Het bedje biedt bescherming tegen de zon, muggen en insecten en kan ook goed buiten gebruikt worden. Ga je naar het strand? Dan kan het bedje makkelijk mee. Het pop-up campingbed is erg licht van gewicht en makkelijk te vervoeren.

Logeerbedje / klassiek campingbed / reisbedje

Dit is waarschijnlijk het soort campingbed dat iedereen kent. Een klassiek, rechthoekig model waar je kindje veilig in kan slapen. Deze reisbedjes worden vervoerd in een handige transporttas, zijn prima te dragen en geschikt om mee te nemen op vakantie of naar het logeeradres. Dit model wordt het meest verkocht.

Reisbedje als boxmodel

Wil je naast een veilige slaapplek ook een gezellige speelplek creëeren voor je kleintje? Dan is het boxmodel goed geschikt. Zet hem tijdens jullie vakantie lekker buiten, zodat je kindje onder toezicht fijn kan spelen in dit box reisbedje. De meeste reisbedjes die als box dienen zijn rechthoekig of rond. Dit model is prima geschikt wanneer je genoeg ruimte over hebt.

Matras campingbedje

Wanneer je voor langere tijd gebruik gaat maken van een reisbedje / campingbedje, is het verstandig om een (extra) matras aan te schaffen. De meeste campingbedjes worden óf zonder matras óf met een dun matrasje geleverd. Om ervoor te zorgen dat je kindje zo comfortabel mogelijk ligt, is een extra matras noodzakelijk.

Accessoires voor het reisbed

Het is verstandig om een hoeslaken om het matrasje te doen. Dit is fijner voor je kindje én hygienischer. De meeste kampeerbedjes hebben dezelfde afmeting als een ledikant, zodat je deze hoezen kunt gebruiken. Is het matras van jullie campingbed kleiner? Schaf dan ook een kleinere hoes aan.

Er zijn verschillende klamboes te koop voor kampeerbedjes. Een klamboe is vooral handig wanneer je gaat kamperen of naar de camping gaat. Let goed op dat de klamboe geschikt is voor het bedje en goed bevestigd kan worden.

Relevante artikelen

Op Mamagroeit.nl kun je veel relevante koopgidsen en blogs lezen over allerlei verschillende producten. Denk aan de babyuitzet en positiekleding, maar ook aan het leukste speelgoed voor kinderen van alle leeftijd. Hieronder kun je een aantal links naar populaire artikelen vinden.

Nicole
Scroll naar boven