Magnetronsterilisator: Top 10 Beste Sterilisators!

Beste magnetronsterilisator

Het uitkoken van babyflesjes en speentjes is een tijdrovende klus en kersverse ouders kunnen die kostbare tijd veel beter gebruiken. Is het nodig om flesjes te steriliseren en hoe vaak doe je dat? Wat is de beste magnetronsterilisator? In dit artikel kun je alle informatie lezen die je nodig hebt en meteen de tien beste magnetronsterilisators bekijken, inclusief handige prijstips.

Wat is een magnetronsterilisator?

Een magnetronsterilisator is een handig hulpmiddel om alle voedingsaccessoires van je kindje te steriliseren met stoom in de magnetron. Hierdoor kun je op een snelle manier bacteriën doden, zodat je kindje hier niet ziek van kan worden. Tegenwoordig kun je naast de ouderwetse magnetronsterilisators ook kiezen voor apparaten die speciaal gemaakt zijn voor het steriliseren zonder magnetron. Dit is ideaal voor wanneer je de magnetron niet wilt gebruiken of voor het geval dat je geen magnetron bezit. In dit artikel laten we zowel ouderwetse- als moderne sterilisators zien, zodat je voorzien wordt van het beste koopadvies.

Wat is de beste magnetronsterilisator?

Tegenwoordig kun je uit heel veel verschillende magnetronsterilisators kiezen. De beste magnetronsterilisator is voor iedereen anders, want ieder persoon heeft andere wensen. Ben je tevreden met een basic sterilisator die precies doet wat hij moet doen? Of ga je liever voor een stoomsterilisator? Met deze Top 10 Magnetronsterilisators hopen we je te kunnen voorzien van het beste advies! Onderstaande links brengen je naar bol of Amazon.

  1. Philips Avent Magnetron Sterilisator
  2. Medela Quick Clean Magnetronzak
  3. Tommee Tippee Magnetronstoomsterilisator
  4. Alecto sterilisator
  5. Philips Avent flessen sterilisator
  6. Dr. Brown’s Sterilisatie Zakjes
  7. Dr. Brown’s Magnetronsterilisator
  8. NUK Stoomsterilisator (Amazon)
  9. Babymoov Magnetronsterilisator
  10. Beaba Steril Xpress Flessensterilisator

Onder de lijst met beste magnetronsterilisators kun je meer uitgebreide informatie lezen over het gebruik van flessenreinigers!

Magnetron sterilisator voeding

1. Philips Avent Magnetron Sterilisator

Als je een baby hebt/krijgt, zul je de babyproducten van Philips Avent vaak tegenkomen. Deze fijne magnetron-stroomsterilisator is fijn in gebruik en vrij basic/ouderwets. Als je de deksel laat zitten, blijft de inhoud tot wel 24 uur steriel. Het verschilt per magnetron hoelang het steriliseren duurt, maar dit ligt tussen de 2- en 6 minuten. In totaal kan er 200ml water in het reservoir worden geplaatst.

Ben je klaar met steriliseren? Dan kun je de inhoud eruit halen met de meegeleverde tang. Deze magnetroon sterilisator past in de meeste magnetrons, zodat je hem ook kunt meenemen op vakantie. Aan de zijkant van de sterilisator zitten handige clips, zodat de deksel goed afgesloten kan worden. Stoomsterilisatie doodt tot wel 99,9% van de schadelijke bacteriën. Jonge kinderen hebben nog geen sterk immuunsysteem en het is dus belangrijk om alles schoon te houden.

Bekijk de Philips Avent Magnetron Sterilisator hier bij bol

Medela Quick Clean magnetronzak

2. Medela QuickClean Magnetronzak

Flessen en spenen steriliseren met behulp van magnetronzakjes is erg populair, zeker onder mensen die weinig ruimte in de keuken hebben. Medela Quick Clean sterilisatiezakjes worden vaak in ziekenhuizen gebruikt en zorgen voor schone flessen en spanen. Ondanks dat de zakjes niet zo groot lijken, past er veel in. Steriliseer alle (borst)voedingsaccessoires met de handige zakken van Medela!

Een voordeel is dat dit erg snel gaat en makkelijker is dan het ouderwets uitkoken in een pan met water. Je doodt 99,9% van de bacteriën wanneer je gebruikmaakt van deze magnetronzakjes. In het zakje doe je een klein beetje water, waarna je de spulletjes erbij stopt. Stop de zak in de magnetron en binnen drie minuten is alles gesteriliseerd! Ieder zakje kan tot wel 20x gebruikt worden.

Bekijk de Medela Quick Clean Magnetronzakken hier bij bol

Tommee Tippee Stoomsterilisator

3. Tommee Tippee Stoomsterilisator

De stoomsterilisator van Tommee Tippee is lekker basic, maar zeer doeltreffend. Dit exemplaar kan vier flessen tegelijk steriliseren, samen met alle accessoires die daarbij horen. Denk aan de doppen, speentjes enzovoort. Doorgaans duurt het tussen de 4- en 8 minuten voordat je alle spulletjes er weer uit kunt halen. De stoomsterilisator is licht en compact, zodat je hem gemakkelijk mee kunt nemen en hij past in bijna iedere magnetron.

In dit pakket vind je een sterilisator voor in de magnetron, een Closer To Nature fles van 150 ml, een fopspeen voor de allerkleinsten en een fopspeen clip. Het merk Tommee Tippee biedt ook ontzettend veel fijne spenen en flesjes aan voor je kindje. Daarnaast wordt ook de borstkolf gewaardeerd door veel mama’s!

Bekijk de Tommee Tippee Magnetronstoomsterilisator hier bij bol

Alecto magnetronsterilisator

4. Alecto Sterilisator BF55 – stoomsterilisator

Elektrische stoomsterilisators worden steeds bekender- én zijn een stuk populairder dan ouderwetse exemplaren. Veel ouders kiezen voor een modern apparaat, ook wanneer zij gewoon een magnetron hebben. De Alecto BF55 is erg geliefd en steriliseert binnen een handomdraai alle flesjes en accessoires. Een groot voordeel is dat dit apparaat tot wel elf flesjes tegelijk kan steriliseren. Heb je een tweeling? Dan is dit een musthave!

Een ander voordeel is dat er ook grotere flessen van 330ml in de sterilisator passen. Ook wanneer de fles een brede hals heeft, kun je hem met dit apparaat steriliseren. In totaal heeft het apparaat drie programma’s: steriliseren, drogen of steriliseren en drogen tegelijk. Het droogprogramma is een fijn pluspunt, want je bent dan in een keer klaar. Bij het apparaat worden een maatbeker en een tang meegeleverd, dus je hebt direct een complete set.

Bekijk de Alecto sterilisator hier bij bol

Avent Flessen Sterilisator

5. Avent Flessen Sterilisator

Heb je geen magnetron in huis? Dan kun je deze flessensterilisator zeker goed gebruiken! Het apparaat heeft een sterilisatiecyclus van 10 minuten en zorgt er binnen deze tijd voor dat alle flessen en spenen weer vrij zijn van schadelijke bacteriën. In de sterilisator zit een lekbak, welke de verwarmingsplaat tegen melkdruppels beschermt. De kans op nare geurtjes wordt hierdoor verkleind, wat een fijn voordeel is.

Door het slanke design kun je hem na gebruik compact opbergen, wat ideaal is voor ouders met weinig ruimte. Als je de deksel op de sterilisator laat zitten, blijft de inhoud maximaal 24 uur steriel. In totaal passen er zo’n zes Philips Avent babyflessen in de flessenreiniger, maar ook spenen en handkolven kunnen gemakkelijk gesteriliseerd worden. Bij het apparaat wordt een handige tang meegeleverd.

Bekijk de Philips Avent SCF291/00 Flessen Sterilisator hier bij bol

Dr Browns sterilisatie zakjes

6. Dr. Brown’s Magnetron Sterilisatiezakjes

Net als Medela heeft ook het merk Dr. Brown’s speciale sterilisatiezakjes op de markt gebracht. Deze zakjes zorgen ervoor dat flessen, fopspenen en flessenspenen weer vrij zijn van bacteriën. De sterilisatiezakjes worden vaak meegenomen op vakantie, zodat je niet een heel apparaat mee hoeft te nemen. Toch zijn er ook mensen die iedere week gebruik maken van de sterilisatiezakjes, in plaats van een uitgebreid apparaat.

Ieder sterilisatiezakje is tot wel 20x herbruikbaar, wat neerkomt op 100 sterilisatie beurten per bestelling. Uit ervaring blijkt dat de sterilisatiezakjes van Dr. Browns iets kleiner zijn dan van Medela, maar ook genoeg ruimte bieden voor genoeg flesjes en spenen. Op nummer 7 op de lijst kom je een magnetronsterilisator van dit merk tegen.

Bekijk de Dr. Brown’s Sterilisatie Zakjes hier bij bol

Magnetronsterilisator dr browns

7. Dr. Browns Magnetronsterilisator

De magnetronsterilisator van het merk Dr. Brown’s is erg geliefd, maar heeft wel een klein nadeel. Dit apparaat is namelijk alleen geschikt voor magnetrons met een draaiplateau en die heeft niet iedereen in huis. Voorkom dat je een miskoop doet! Het merk biedt zeer populaire flessen voor baby’s aan, maar ook de sterilisator is een geliefd item onder ouders. Alle flessen en spenen worden gereinigd door middel van stoom, zodat alle bacteriën dood zijn. Bij de set wordt een tang geleverd, zodat je alle spullen op een hygiënische manier uit de sterilisator kunt halen.

Bekijk de Dr. Brown’s Magnetronsterilisator hier bij bol

NUK Stoomsterilisator

8. NUK stoomsterilisator

Het merk NUK is een bekende naam en heeft fijne accessoires op de markt gebracht. De NUK stoomsterilisator is een fijn apparaat dat de spenen en flesjes van je kindje binnen no-time steriliseert. In de NUK Vario Express-stoomsterilisator zitten zes palen waarop flessen gezet kunnen worden. Daarnaast vind je een uitneembare mand voor kleinere items in het apparaat.

Als het apparaat klaar is met het steriliseren van de flessen en spenen schakelt hij zichzelf automatisch uit. Je kunt dit zien aan het lampje dat uitgaat. Naast de sterilisator ontvang je ook een flessentang, zodat je alle items gemakkelijk en hygiënisch uit het apparaat kunt halen. Het apparaat is BPA-vrij en je hebt recht op twee jaar fabrieksgarantie.

Bekijk de NUK Stoomsterilisator op deze pagina van Amazon

Babymoov magnetronsterilisator

9. Babymoov Flessen Sterilisator

Het merk Babymoov biedt praktische babyproducten aan, waarvan deze sterilisator én flessendroger een goed voorbeeld is. Als het apparaat klaar is, zijn de flesjes en speentjes meteen klaar om weggezet te worden. In acht minuten tijd zorgt het apparaat ervoor dat alles helemaal schoon is. De stoom van het apparaat is 95 graden en zorgt dat alle bacteriën dood zijn.

Uiteraard is de stoom natuurlijk en vrij van chemicaliën. De mondstukken van de flessenreiniger zijn afneembaar en er is in totaal ruimte voor zes zuigflessen. Ook een borstkolf, speentjes en andere accessoires kunnen gemakkelijk worden gesteriliseerd met de Turbo Pure.

Bekijk het apparaat hier bij Amazon

Beaba flessensterilisator

10. Beaba Flessensterilisator

De Steril’Twin van Béaba kan op 2 manieren gebruikt worden en is dan ook een 2-in-1 sterilisator. Dit apparaat steriliseert in 4 tot 6 minuten alle flesjes en accessoires van je kindje. Dit kan bereikt worden door middel van stoom (magnetron) of koud met steriliseertabletjes. Deze tabletjes worden overigens niet meegeleverd. In de sterilisator passen 4 zuigflessen, maar je kunt natuurlijk ook speentjes of andere accessoires steriliseren. Bij dit apparaat krijg je een speentang en hij mag ook in de vaatwasser.

Bekijk de Beaba Flessensterilisator hier bij bol

Hoe gebruik je een magnetronsterilisator?

Veel ouderwetse magnetronsterilisators werken op dezelfde manier. Je stopt water in de sterilisator, voegt de flessen/spenen toe, zet het apparaat in de magnetron en door middel van de stoom worden alle items gereinigd. Hierdoor worden maar liefst 99,9% van de bacteriën gedood en kun je de flessen weer veilig gebruiken. Het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing goed door te lezen, zodat je zeker weet hoe lang het apparaat nodig heeft.

Tegenwoordig kun je ook kiezen voor moderne apparaten die geen gebruikmaken van een magnetron. In dit overzicht kun je een aantal geliefde exemplaren bewonderen, welke handig zijn voor ouders zonder magnetron. Vaak zijn deze apparaten een stuk sneller en in sommige gevallen bevatten ze een droogfunctie.

Heb je een flessensterilisator nodig?

Nee, volgens de nieuwste richtlijnen van het RIVM heb je geen magnetronsterilisator of flessensterilisator meer nodig. Het apparaat wordt overigens nog wel aangeraden wanneer je een kindje met een kwetsbare gezondheid of prematuur geboren kindje hebt. Toch kiezen heel veel ouders nog steeds voor zekerheid en steriliseren zij de eerste drie tot zes maanden de flessen en spenen van hun kindje.

Hoe vaak moet je flessen steriliseren?

Tijdens de kraamtijd krijg je allerlei adviezen naar je hoofd geslingerd en deze adviezen veranderen nog weleens. Moet je bij kind 1 alles dagelijks steriliseren, blijkt het bij kind 2 ineens niet meer nodig. Hoe dan ook, de richtlijnen van het RIVM veranderen jaarlijks. De nieuwste richtlijnen geven aan dat het goed afwassen en omspoelen van speentjes en babyflesjes voldoende is.

Ondanks dat deze richtlijnen veranderen, vinden veel ouders het een fijn en schoon idee om zo nu en dan heel de boel te steriliseren. Ook wanneer je een prematuur baby’tje of een baby met een kwetsbare gezondheid hebt, is het regelmatig steriliseren van fopspeentjes en flesjes geen overbodige luxe.

Een nieuwe fles of speen moet áltijd uitgekookt of gesteriliseerd worden voor het eerste gebruik. Wil je daarna nog steeds de spulletjes steriliseren? Dan kun je dit zo vaak doen als je wilt. Veel ouders doen dit de eerste drie maanden dagelijks en daarna ongeveer 1 of 2 keer per week.

Relevante artikelen

Op MamaGroeit.nl kun je veel handige artikelen en koopgidsen vinden. Heb je meer koopadvies nodig? Bekijk dan zeker onze andere relevante artikelen. Hieronder kun je een aantal links vinden naar enkele van onze populaire pagina’s en berichten.

Geraadpleegde bronnen: RIVM

Nicole
Scroll naar boven