Brandweerman Sam speelgoed – tips

Is jouw kindje ook gek op Brandweerman Sam? Dan hebben we goed nieuws! Je kunt allerlei educatief en leuk Brandweerman Sam speelgoed vinden online én in sommige speelgoedwinkels. Het aanbod is best groot, dus hebben wij de leukste en populairste items op een rijtje gezet om de keus een stuk makkelijker te maken! Bekijk snel het allerleukste speelgoed van Brandweerman Sam!

Wie is Brandweerman Sam?

Wie kent de serie Brandweerman Sam niet? In de vrolijke serie beleeft brandweerman Sam de meest spannende avonturen, samen met zijn vrienden. Sam woont in het plaatsje Piekepolder en schiet te hulp wanneer er brand is of wanneer er mensen in nood zijn. Uiteraard helpt piloot Tom mee in zijn helikopter als het nodig is! In iedere aflevering wordt er iemand geholpen en er wordt aandacht gegeven aan brandveiligheid.

15x het allerleukste Brandweerman Sam speelgoed

Kinderen zijn nog steeds gek op Brandweerman Sam, dus het is niet vreemd dat er inmiddels heel veel leuk speelgoed verkrijgbaar is. Denk aan politieauto’s, poppetjes, knuffels en natuurlijk een brandweerauto. Tijdens feestjes kunnen kinderen gebruikmaken van het Brandweerman Sam pak, maar een echte brandweerhelm behoort ook tot de mogelijkheden! Bekijk in dit artikel 15x het leukste Brandweerman Sam speelgoed!

1. Brandweerman Sam auto Venus

De brandweerauto Venus is een populair stuk speelgoed waar graag mee wordt gespeeld door veel kinderen! Vaak worden speelgoedvoertuigen geleverd zonder poppetjes/figuren, maar dat is bij Venus niet het geval. Figuurtje Penny wordt meegeleverd, zodat je kind direct kan beginnen met het beleven van de meest spannende avonturen! De auto is 19 centimeter en geschikt voor kids vanaf 3 jaar. Bij de set worden batterijen meegeleverd.

Brandweerwagen Venus 2.0 is een hulpverleningsvoertuig uit de serie en zal zeker worden herkend door je kind! Door op een knopje te drukken wordt het geluid van de wagen geactiveerd, zodat je kind kan beginnen met spelen. Aan de voorkant van het voertuig zit een lier, waarmee auto’s kunnen worden geborgen. Daarnaast bevat de auto een schietfunctie van een pijltje en een aantal andere accessoires.

2. Brandweerman Sam brandweerauto

Een brandweerauto mag natuurlijk niet ontbreken als het om Brandweerman Sam speelgoed gaat! Deze grote brandweerwagen Jupiter gaat mee op vele missies en helpt bij reddingen. Met een afmeting van 31 centimeter is het een mooi formaat om lekker mee te spelen. De brandweerwagen bevat blauw licht en twee geluiden, welke met een knopje worden ingeschakeld.

Verder heeft de brandweerwagen nog een aantal vakken om allerlei spullen in op te bergen. De ladder is draaibaar en kan worden uitgeklapt, zodat je kind iedereen in nood kan redden! De uitschuifbare poten zorgen ervoor dat de wagen goed blijft staan tijdens een missie. Bij de wagen wordt een Sam poppetje geleverd, maar ook hond Radar is van de partij!

Wilt je kindje graag een brandweerwagen, maar is deze wagen net boven het budget? Geen zorgen! Er is namelijk ook een kleinere, iets simpelere brandweerauto verkrijgbaar voor €18,99!

3. Brandweerman Sam voertuigen – quadbike

De Sam Quadbike Mercury is een leuk speelgoedvoertuig, inclusief figuurtje. Ook deze quad is één van de belangrijke hulpverleningsvoertuigen uit de Brandweerman Sam serie en zal zeker door veel kinderen herkend worden! Op het voertuig staat een doos, waarin onder andere aan EHBO-doos, een bijl en een brandblusser zitten. Hiermee kan Sam heel veel mensen in nood redden! In deze set zit het voertuig, de brandweerman en accessoires.

4. Brandweerman Sam Helm

Veel kinderen houden ervan om zich te verkleden als hun favoriete superheld! Heb je een kind dat graag Brandweerman Sam naspeelt? Dan is de Brandweerman Sam helm een heel leuke cadeautip! Met deze helm kan je kind net doen alsof hij een brandweerman is en verschillende mensen in nood redden. De helm is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en heeft een verstelbare sluiting. De nepmicrofoon is een leuke toevoeging, maar heeft geen functie.

5. Brandweerman Sam poppetjes

Brandweerman Sam poppetjes zijn ook erg populair onder fans van deze vrolijke serie! In het pakketje zitten de figuren Bronwyn, Charlie, Sarah, James én de kat Lion! Ieder figuurtje is 7,5 centimeter groot en er mag mee gespeeld worden door kinderen vanaf 3 jaar oud. Het merk Simba heeft behoorlijk wat leuk Brandweerman Sam speelgoed in het assortiment, waaronder deze speelfiguren!

6. Brandweerman Sam speelgoed Wallaby

Piloot Tom Thomas is een bekend karakter uit deze televisieserie en samen met de Wallaby II helikopter vliegt hij naar een missie in de bergen! Het deurtje kan opengeschoven worden, zodat je bij de passagiers kunt. De rotors kunnen echt bewegen en maken een realistisch geluid, wanneer je op de knop drukt. Natuurlijk is Wallaby II uitgerust met een lamp, zodat Tom ook in het donker bijzondere reddingsmissies kan uitvoeren.

De helikopter bevat een lier en andere accessoires, zodat de reddingsactie tot een goed einde gebracht kan worden. Bij de helikopter wordt een Tom-poppetje geleverd, maar de batterijen worden niet meegeleverd. Deze helikopter is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en werkt op 3x AAA batterijen.

7. Brandweerman Sam politieauto

Bij iedere reddingsmissie moet de politie worden ingeschakeld en een politieauto mag dan ook niet ontbreken in dit artikel. De 4×4 auto wordt geleverd inclusief een speelpoppetje, zodat je kind meteen aan de slag kan met het redden van mensen. De politieauto wordt verder geleverd met een aantal accessoires, zoals een stoplicht, een EHBO-doos, een brandblusser en een ‘kan benzine’.

8. Brandweerman Sam Hydrus met poppetje

Dit coole voertuig Hydrus is ook een bekend item en erg geliefd onder kids. Het voertuig wordt geleverd met een speelpoppetje (Sam) en hij is niet te stoppen! Bij het voertuig worden verschillende accessoires geleverd om het spelen nog leuker te maken, zoals een EHBO-koffer, een brandblusser en een verrekijker. Wist je dat dit voertuig zelfs op water kan landen? Dus ook voor reddingsmissies op zee is Hydrus in te zetten!

9. Brandweerman Sam verkleedpak

In dit overzicht heb je al de Brandweerman Sam helm kunnen bekijken, waarmee kinderen allerlei reddingsmissies uit kunnen voeren. Voor andere feestjes of verkleedpartijen kun je natuurlijk ook voor een verkleedpak/kostuum kiezen, zoals het exemplaar hierboven. Let op: er zijn verschillende maten verkrijgbaar, dus zorg dat je niet de verkeerde kiest. De maat van het verkleedpak hierboven is 98-104.

Het pak bestaat uit een top met een bewegende afbeelding, een broek, een bijl en een plastic masker. Veel kinderen vinden het masker niet heel fijn, maar de rest van het pak wel! Daarnaast kun je natuurlijk ook de helm uit dit artikel combineren om het pak helemaal af te maken. Dit pak is een leuke tip voor carnaval, feestjes of voor kinderen die gewoon van verkleden houden.

10. Brandweerman Sam bij Action

Brandweerman Sam Speelgoed

Veel mensen zijn op zoek naar Brandweerman Sam speelgoed bij Action. Momenteel kun je één speelset vinden: het politiebureau! Met een prijs van €19,95 is dit een erg leuke budget tip voor verjaardagen en andere feestjes! Het complete politiebureau is alleen online verkrijgbaar en zorgt ervoor dat je kind heel veel avonturen kan beleven!

Met dit politiebureau zorgt je kind ervoor dat er geen boef meer zal ontsnappen. Via het infobord houd je alles in de gaten en stop je de plannen van de boeven heel snel. Uiteraard is het bureau voorzien van vele snufjes, zoals een vangnet en een gevangenis-alarm. Voor de werking hiervan heb je 2x AAA batterijen nodig. Het helikopterplatform en de garage zijn erg leuke extra’s, zeker wanneer je al losse voertuigen hebt.

11. Brandweerman Sam knuffel

Brandweerman Sam knuffel

Knuffels blijven altijd leuk, zeker wanneer je een favoriete superheld hebt! Je kunt verschillende Brandweerman Sam knuffels vinden online, waarvan de een nog leuker is dan de ander. Zo kun je kiezen voor een pratende knuffel, maar ook voor een normale, zachte knuffel zoals hierboven. De knuffel is 45 centimeter groot en draagt de populaire brandweerhelm.

Naast Brandweerman Sam kun je ook nog kiezen uit bijvoorbeeld Norbert Puck en een pratende Sam. Op deze pagina van BOL.com kun je verschillende exemplaren bekijken. Bovenstaande knuffel is (momenteel) alleen verkrijgbaar via Amazon.nl.

12. Brandweerkazerne Sam

Brandweerkazerne Sam

De brandweerkazerne is erg gewild en populair, maar slecht verkrijgbaar. Daarnaast zijn er verschillende kazernes verkrijgbaar, welke niet allemaal even goede reviews krijgen. Veel kazernes zijn veel te duur voor de kwaliteit die je ervoor terug krijgt en dat is zonde. Kinderspeelgoed, zeker voor jongere kinderen, moet wel tegen een stootje kunnen, zonder dat er onderdelen afbreken.

Hierboven zie je een kazerne van Brandweerman Sam die wél kan rekenen op veel positieve reviews. Dit brandweerstation wordt met veel extra accessoires geleverd, zodat het spelen echt leuk wordt! De kazerne beschikt over een rail met een hendel, een garage met een grote poort en bevat twee etages. Daarnaast krijg je natuurlijk de brandweerwagen Jupiter en een Die-Cast-auto meegeleverd.

De accessoires bestaan onder andere uit straatborden en verkeerslichtjes, welke je kind zelf kan plaatsen. Dit brandweerstation is geschikt voor kids vanaf 3 jaar en kan batterijen zijn niet nodig.

13. Kleine voertuigen brandweerman Sam

Als je kind graag met autootjes speelt, is een set van Brandweerman Sam natuurlijk extra leuk. Op dit moment zijn er verschillende setjes verkrijgbaar, waar meerdere autootjes in zitten. De voertuigen zijn met een prijs van €10,00 relatief duur, maar je kunt op deze pagina van Amazon.nl ook sets bekijken met lagere prijzen. Soms betaal je tot wel €10,00 minder! In bovenstaand setje zitten 3 voertuigen.

14. Fireman Sam memory – Ravensburger

Als films of series populair zijn, is de kans groot dat je bij Ravensburger educatief speelgoed kunt aanschaffen van het thema. Dit is ook het geval bij Brandweerman Sam! Hierboven zie je het spel Memory, welke geschikt is voor kinderen vanaf zo’n 2 jaar. Jonge kinderen vinden memory vaak erg leuk en het draagt natuurlijk ook op een positieve manier bij aan de ontwikkeling van je kind.

De memory kaarten hebben een extra groot formaat, zodat het spel echt geschikt is voor jongere kinderen. Zoek samen naar passende kaartjes en train het geheugen van je kind en van jezelf! Wie heeft als eerste de meeste kaartjes verzameld?

15. Fireman Sam puzzel – Ravensburger

Ook op het gebied van puzzels van verschillende bekende series kun je bij Ravensburger terecht. Uiteraard kun je ook voor een Brandweerman Sam puzzel terecht bij dit merk en in dit pakket vind je maar liefst 2 puzzels van ieder 24 stukjes! De puzzels zijn officieel geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar je kunt hem natuurlijk ook op jongere leeftijd samen maken.

Is de puzzel van hierboven niet helemaal wat je zoekt? Geen zorgen! Ravensburger biedt veel leuke Brandweerman Sam puzzels aan, met verschillende aantallen puzzelstukjes en zelfs puzzels van hout! Als je graag een betaalbare puzzel aanschaft, kijk dan zeker op deze pagina van BOL.com.

Brandweerman Sam speelgoed Lidl

Een tijdje geleden was er verschillend Brandweerman Sam speelgoed verkrijgbaar bij Lidl, zowel in de winkels als in de webshop. Jammer genoeg is dit speelgoed al een tijdje uitverkocht! We hopen dat het speelgoed rond de feestdagen weer in de winkels ligt, maar dat weten we niet zeker. Zodra er nieuwe items verkrijgbaar zijn, geven we het artikel een update.

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven