Brandweerman Sam Speelgoed – Tips

Brandweerman Sam Speelgoed

Als je kind gek is op Brandweerman Sam, hebben we goed nieuws. Je kunt allerlei leuk- en educatief speelgoed vinden in speelgoedwinkels én online webshops. Op dit moment is het aanbod enorm, dus hebben wij de allerleukste- en meest populaire items op een rijtje gezet. Denk aan brandweerauto’s, maar ook speelpoppetjes en educatief Brandweerman Sam speelgoed. Bekijk in dit artikel 12x de leukste tips!

Wie is Brandweerman Sam?

Wie kent de serie Brandweerman Sam niet? In de vrolijke serie beleeft brandweerman Sam de meest spannende avonturen, samen met zijn vrienden. Sam woont in het plaatsje Piekepolder en schiet te hulp wanneer er brand is of wanneer er mensen in nood zijn. Uiteraard helpt piloot Tom mee in zijn helikopter als het nodig is! In iedere aflevering wordt er iemand geholpen en er wordt aandacht gegeven aan brandveiligheid.

12x het allerleukste Brandweerman Sam speelgoed

Kinderen zijn nog steeds gek op Brandweerman Sam, dus het is niet vreemd dat er inmiddels heel veel leuk speelgoed verkrijgbaar is. Denk aan politieauto’s, poppetjes, knuffels en natuurlijk een brandweerauto. Tijdens feestjes kunnen kinderen gebruikmaken van het Brandweerman Sam pak, maar een echte brandweerhelm behoort ook tot de mogelijkheden! Bekijk in dit artikel 12x het leukste Brandweerman Sam speelgoed!

Brandweerman Sam Auto

1. Brandweerman Sam Auto Venus

De brandweerauto Venus is een populair stuk speelgoed waar graag mee wordt gespeeld door veel kinderen! Vaak worden speelgoedvoertuigen geleverd zonder poppetjes/figuren, maar dat is bij Venus niet het geval. Figuurtje Penny wordt meegeleverd, zodat je kind direct kan beginnen met het beleven van de meest spannende avonturen! De auto is 19 centimeter en geschikt voor kids vanaf 3 jaar. Bij de set worden batterijen meegeleverd.

Brandweerwagen Venus 2.0 is een hulpverleningsvoertuig uit de serie en zal zeker worden herkend door je kind! Door op een knopje te drukken wordt het geluid van de wagen geactiveerd, zodat je kind kan beginnen met spelen. Aan de voorkant van het voertuig zit een lier, waarmee auto’s kunnen worden geborgen. Daarnaast bevat de auto een schietfunctie van een pijltje en een aantal andere accessoires.

Op deze pagina van bol is de brandweerauto verkrijgbaar
Bekijk het voertuig hier bij Amazon

Brandweerman Sam brandweerauto

2. Brandweerman Sam brandweerauto

Ook deze brandweerauto mag natuurlijk niet ontbreken als het om Brandweerman Sam speelgoed gaat! Deze grote brandweerwagen Jupiter gaat mee op vele missies en helpt bij reddingen. Met een afmeting van 31 centimeter is het een mooi formaat om lekker mee te spelen. De brandweerwagen bevat blauw licht en twee geluiden, welke met een knopje worden ingeschakeld.

Verder heeft de brandweerwagen nog een aantal vakken om allerlei spullen in op te bergen. De ladder is draaibaar en kan worden uitgeklapt, zodat je kind iedereen in nood kan redden! De uitschuifbare poten zorgen ervoor dat de wagen goed blijft staan tijdens een missie. Bij de wagen wordt een Sam poppetje geleverd, maar ook hond Radar is van de partij!

Bekijk de Brandweerman Sam Brandweerauto hier bij bol

Quadbike Brandweerman Sam speelgoed

3. Brandweerman Sam Voertuigen – Quadbike

De Sam Quadbike Mercury is een leuk speelgoedvoertuig, inclusief figuurtje. Ook deze quad is één van de belangrijke hulpverleningsvoertuigen uit de Brandweerman Sam serie en zal zeker door veel kinderen herkend worden! Op het voertuig staat een doos, waarin onder andere aan EHBO-doos, een bijl en een brandblusser zitten. Hiermee kan Sam heel veel mensen in nood redden! In deze set zit het voertuig, de brandweerman en accessoires.

Bekijk de Quadbike hier bij bol
Bekijk de Quadbike op deze pagina van Amazon voor minder geld

Brandweerman Sam speelgoed helm

4. Brandweerman Sam Helm

Veel kinderen houden ervan om zich te verkleden als hun favoriete superheld! Heb je een kind dat graag Brandweerman Sam naspeelt? Dan is de Brandweerman Sam helm een heel leuke cadeautip! Met deze helm kan je kind net doen alsof hij een brandweerman is en verschillende mensen in nood redden. De helm is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en heeft een verstelbare sluiting. De nepmicrofoon is een leuke toevoeging, maar heeft geen functie.

Bekijk de Brandweerman Sam helm hier bij bol
Op deze pagina van Amazon.nl is de helm iets goedkoper

Brandweerman Sam Poppetjes

5. Brandweerman Sam poppetjes

Brandweerman Sam poppetjes zijn ook erg populair onder fans van deze vrolijke serie! In het pakketje zitten de figuren Bronwyn, Charlie, Sarah, James én de kat Lion! Ieder figuurtje is 7,5 centimeter groot en er mag mee gespeeld worden door kinderen vanaf 3 jaar oud. Het merk Simba heeft behoorlijk wat leuk Brandweerman Sam speelgoed in het assortiment, waaronder deze speelfiguren!

Bekijk bovenstaande set op deze pagina van bol
Op deze pagina van Amazon.nl vind je heel veel leuke poppetjes!

San Helikopter Wallaby

6. Brandweerman Sam speelgoed Wallaby

Piloot Tom Thomas is een bekend karakter uit deze televisieserie en samen met de Wallaby II helikopter vliegt hij naar een missie in de bergen! Het deurtje kan opengeschoven worden, zodat je bij de passagiers kunt. De rotors kunnen echt bewegen en maken een realistisch geluid, wanneer je op de knop drukt. Natuurlijk is Wallaby II uitgerust met een lamp, zodat Tom ook in het donker bijzondere reddingsmissies kan uitvoeren.

De helikopter bevat een lier en andere accessoires, zodat de reddingsactie tot een goed einde gebracht kan worden. Bij de helikopter wordt een Tom-poppetje geleverd, maar de batterijen worden niet meegeleverd. Deze helikopter is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en werkt op 3x AAA batterijen.

Bekijk de Wallaby Helicopter hier bij bol

politieauto

7. Brandweerman Sam politieauto

Tijdens iedere reddingsmissie moet de politie worden ingeschakeld en een politieauto mag dan ook zeker niet ontbreken in dit artikel. De 4×4 auto wordt geleverd inclusief een speelpoppetje, zodat je kind meteen aan de slag kan met het redden van mensen. De politieauto wordt verder geleverd met een aantal accessoires, zoals een stoplicht, een EHBO-doos, een brandblusser en een ‘kan benzine’.

Bekijk de Politieauto van Brandweerman Sam hier bij bol

kostuum brandweerman Sam

8. Brandweerman Sam verkleedpak

In dit overzicht heb je al de Brandweerman Sam helm kunnen bekijken, waarmee kinderen allerlei reddingsmissies uit kunnen voeren. Voor andere feestjes of verkleedpartijen kun je natuurlijk ook voor een verkleedpak/kostuum kiezen, zoals het exemplaar hierboven. Let op: er zijn verschillende maten verkrijgbaar, dus zorg dat je niet de verkeerde kiest. De maat van het verkleedpak hierboven is 98-104.

Het pak bestaat uit een top met een bewegende afbeelding, een broek, een bijl en een plastic masker. Veel kinderen vinden het masker niet heel fijn, maar de rest van het pak wel! Daarnaast kun je natuurlijk ook de helm uit dit artikel combineren om het pak helemaal af te maken. Dit pak is een leuke tip voor carnaval, feestjes of voor kinderen die gewoon van verkleden houden.

Bekijk het kostuum hier bij bol
Bekijk op deze pagina van Amazon.nl andere maten

Brandweerman Sam Speelgoed Kazerne

9. Brandweerkazerne Sam

De brandweerkazerne is erg gewild en populair, maar vaak slecht verkrijgbaar. Daarnaast zijn er verschillende kazernes verkrijgbaar, welke niet allemaal even goede reviews krijgen. Veel kazernes zijn veel te duur voor de kwaliteit die je ervoor terug krijgt en dat is zonde. Kinderspeelgoed, zeker voor jongere kinderen, moet wel tegen een stootje kunnen, zonder dat er onderdelen afbreken.

Hierboven zie je een kazerne van Brandweerman Sam die wél kan rekenen op veel positieve reviews. Dit brandweerstation wordt met veel extra accessoires geleverd, zodat het spelen echt leuk wordt! De kazerne beschikt over een rail met een hendel, een garage met een grote poort en bevat twee etages. Daarnaast krijg je natuurlijk de brandweerwagen Jupiter en een Die-Cast-auto meegeleverd.

De accessoires bestaan onder andere uit straatborden en verkeerslichtjes, welke je kind zelf kan plaatsen. Dit brandweerstation is geschikt voor kids vanaf 3 jaar en kan batterijen zijn niet nodig.

Bekijk de kazerne hier op Amazon.nl

kleine voertuigen Sam

10. Kleine voertuigen brandweerman Sam

Als je kind graag met autootjes speelt, is een set van Brandweerman Sam natuurlijk extra leuk. Op dit moment zijn er verschillende setjes verkrijgbaar, waar meerdere autootjes in zitten. De voertuigen zijn met een prijs van tien euro relatief duur, maar je kunt op deze pagina van Amazon.nl ook sets bekijken met lagere prijzen. Soms betaal je tot wel een tientje minder dan in andere webshops. In bovenstaand setje zitten 3 voertuigen.

Bekijk op deze pagina van bol de bovenstaande set voertuigen

Memory

11. Fireman Sam Memory + Puzzel

Als films of series populair zijn, is de kans groot dat je bij Ravensburger educatief speelgoed kunt aanschaffen van het thema. Dit is ook het geval bij Brandweerman Sam! Hierboven zie je het spel Memory, welke geschikt is voor kinderen vanaf zo’n 2 jaar. Jonge kinderen vinden memory vaak erg leuk en het draagt natuurlijk ook op een positieve manier bij aan de ontwikkeling van je kind. Een leuk voordeel is dat er bij deze set ook puzzels zitten, zodat je kind wel een tijdje zoet is.

Bekijk de set hier bij bol

brandweerman Sam speelgoed

12. Fireman Sam puzzel – Ravensburger

Ook op het gebied van puzzels van verschillende bekende series kun je bij Ravensburger terecht. Uiteraard kun je ook voor een Brandweerman Sam puzzel terecht bij dit merk en in dit pakket vind je maar liefst 2 puzzels van ieder 24 stukjes! De puzzels zijn officieel geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar je kunt hem natuurlijk ook op jongere leeftijd samen maken.

Is de puzzel van hierboven niet helemaal wat je zoekt? Geen zorgen! Ravensburger biedt veel leuke Brandweerman Sam puzzels aan, met verschillende aantallen puzzelstukjes en zelfs puzzels van hout! Als je graag een betaalbare puzzel aanschaft, kijk dan zeker op deze pagina van bol.

Bekijk de Fireman Sam Puzzel hier bij bol

Brandweerman Sam speelgoed bij Lidl

Een tijdje geleden was er verschillend Brandweerman Sam speelgoed verkrijgbaar bij Lidl, zowel in de winkels als in de webshop. Jammer genoeg is dit speelgoed al een tijdje uitverkocht! We hopen dat het speelgoed rond de feestdagen weer in de winkels ligt, maar dat weten we niet zeker. Zodra er nieuwe items verkrijgbaar zijn, geven we het artikel een update.

Relevante artikelen

Op Mamagroeit.nl kun je veel koopgidsen vinden op het gebied van speelgoed. Hieronder kun links vinden naar een aantal populaire artikelen.

Geraadpleegde bronnen: YouTube

Nicole
Scroll naar boven