20x HET LEUKSTE VRIENDENBOEKJE

Vriendenboekje

Een vriendenboek brengt nostalgische gevoelens naar boven bij veel ouders. In zo’n vriendenboekje schrijven klasgenootjes allerlei leuke info over zichzelf én plakken ze een recente foto in. Vriendenboekjes zijn vandaag de dag nog steeds razend populair en je kunt dan ook verschillende boekjes bestellen. Bekijk in dit artikel 20x de leukste vriendenboekjes voor jongens en meiden!

Wat is een vriendenboekje?

Een vriendenboek is een speciaal boekje waarin alle klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes over zichzelf kunnen schrijven. In deze boekjes staan allerlei vragen over de naam en leeftijd van een kind, wat zijn/haar hobby’s zijn en vragen over favoriete muziek en films. De inhoud verschilt per boekje, maar je ziet vaak dezelfde soort vragen voorbij komen. 

In de meeste vriendenboekjes kunnen recente foto’s worden geplakt, zodat je later terug kunt kijken naar hoe iedereen eruit zag. Daarnaast is er vaak ook ruimte om een persoonlijke boodschap achter te laten voor de eigenaar van het vriendenboek. 

1. HEMA vriendenboekje – goedkoop vriendenboek

HEMA vriendenboekje

Zo nu en dan heeft HEMA erg leuke vriendenboekjes in het assortiment, zoals het koala vriendenboek. Op dit moment kun je alleen het bovenstaande Nijntje vriendenboek bestellen, voor de leuke prijs van €5,75. Ben je op zoek naar een goedkoop vriendenboek? Dan is dit je kans! Het boekje heeft een afmeting van 21×15 centimeter en is dus gemakkelijk mee te nemen in een schooltasje.

Ben je gek op deze Nijntje stijl? Goed nieuws, want op deze pagina van HEMA kun je allerlei bijpassende items bestellen, zoals schrijfwaren, een plakboek, een stickerboek en meer leuke items! In dit HEMA vriendenboek vertellen vriendjes/vriendinnetjes/klasgenootjes allerlei vragen over hun naam, verjaardag, broers/zussen en favoriete bezigheden. Op het laatste deel kunnen vriendjes een persoonlijke boodschap achterlaten.

2. Unicorn vriendenboekje

Eenhoorns (unicorn) zijn ontzettend populair de laatste jaren en je kunt dan ook veel verschillende producten bestellen met schattige eenhoorns. Het unicorn vriendenboekje is erg gewild en heeft daarnaast ook nog eens een leuke prijs van €9,95! Met maar liefst 80 pagina’s kan je kindje heel veel vriendjes en vriendinnetjes in het boek laten schrijven.

Als je kind gek is op eenhoorns en kleur, dan is dit boek het perfecte vriendenboek! Vriendjes/vriendinnetjes vertellen leuke weetjes over zichzelf, over hun verjaardag, hobby’s en bijvoorbeeld favoriete eten. Er is een speciaal stukje vrij gelaten in het boek, zodat er een foto ingeplakt kan worden en/of een tekening gemaakt kan worden.

Naast dit leuke unicorn vriendenboek kun je nog kiezen uit verschillende andere boekjes waarop eenhoorns staan afgebeeld. Op deze pagina van bol kun je heel veel vriendenboekjes bekijken.

3. Frozen vriendenboekje

In 2013 kwam de populaire film Frozen uit en er zijn maar weinig kinderen die niet gek zijn op de film. Inmiddels is er een tweede Frozen film uitgebracht en zijn er heel veel verschillende Frozen-producten verkrijgbaar. Hierboven zie je een heel populair vriendenboek, maar je kunt kiezen uit heel veel verschillende boekjes. Denk aan boekjes in een andere stijl, maar ook Olaf vriendenboekjes behoren tot de mogelijkheden.

Bovenstaand Frozen vriendenboek bestaat uit maar liefst 80 pagina’s en heeft een afmeting van 19×14 centimeter. Als je kind het boekje graag in de klas en thuis doorgeeft, is er genoeg ruimte voor iedereen! Laat vriendjes en vriendinnetjes vertellen over waar ze wonen, wat ze het liefst eten, wanneer ze jarig zijn en welke hobby’s ze hebben. Natuurlijk kan er een tekening gemaakt worden en/of een foto ingeplakt worden.

4. Zoete Zusjes vriendenboek

De Zoete Zusjes zijn bekend geworden door het Youtube-kanaal dat hun moeder opstartte. In de filmpjes kun je heel veel leuke activiteiten bekijken en inmiddels zijn de zusjes hartstikke bekend en populair. Heeft je kind gevraagd om een Zoete Zusjes-vriendenboek of is je kind gewoon gek op deze zusjes? Dan is dit vriendenboek een leuke tip, ondanks dat het boekje iets prijziger is dan de meeste boekjes.

Met dit boek leg je allemaal herinneringen vast van de kindertijd met vriendjes/vriendinnetjes. In het boekje vertellen kleuters grappige dingen over zichzelf en gaan ze aan de slag met een kleurplaat. Er wordt een foto ingeplakt, zodat je over een paar jaar een leuk overzicht hebt om naar terug te kijken. Het boek bevat meerkeuzevragen, wat net even anders is dan de meeste vriendenboekjes. In totaal zijn er 64 pagina’s.

5. Vriendenboek Dinosaurussen

Denk je dat een vriendenboekje iets voor meisjes is? Dan heb je het mis. Ook jongens vinden het erg leuk om een vriendenboekje rond te laten gaan en heel veel vriendjes/vriendinnetjes te verzamelen. Wat is er leuker dan na 10 jaar terugkijken en zien hoeveel je kind en zijn vriendjes zijn gegroeid? Gelukkig zijn er ook veel leuke vriendenboekjes voor jongens verkrijgbaar, waaronder dit Dinosaurussen vriendenboek. Het boek is uiteraard ook geschikt voor meiden die van dino’s houden.

Veel kinderen (en ouders) vinden dit een erg leuk boek, waarin je ook leuke tekeningen kunt maken. Kinderen beantwoorden leuke vragen over zichzelf en plakken natuurlijk een foto in. Uiteraard is er ook ruimte om een persoonlijke boodschap voor de eigenaar van het boekje achter te laten. Tip: vriendenboekjes zijn ook erg leuk als verjaardags- of feestdagencadeau!

6. Vriendenboekje PAW Patrol

Onlangs schreven we een uitgebreid artikel over het leukste PAW Patrol-speelgoed voor kinderen van verschillende leeftijden, welke je op deze pagina kunt lezen. PAW Patrol is erg populair onder kinderen en de serie wordt dagelijks nog heel vaak gekeken. Op dit moment zijn er verschillende PAW Patrol vriendenboekjes verkrijgbaar, zodat er voor ieder kind een leuk exemplaar bestaat.

Hierboven zie je het meest gewilde PAW Patrol vrienden boekje, voor de prijs van €14,95. De echte fan herkent meteen zijn vriendjes op het boekje en zal het boekje zeker aan zijn/haar vriendjes laten zien. Waar woon je? Wanneer ben je jarig en wat eet je het liefst? Kinderen schrijven leuke weetjes op over zichzelf en voegen daar een mooie foto aan toe.

7. Spiderman vriendenboek

Ondanks dat Spiderman al vrij oud is, zijn er nog steeds veel kinderen gek op deze superheld! Er zijn inmiddels verschillende andere series uitgebracht en ook Spidey is een erg populaire serie! Er zijn verschillende Spiderman vriendenboekjes verkrijgbaar, waarvan het exemplaar hierboven erg gewild en betaalbaar is. Het boekje bevat 80 pagina’s, zodat je veel vriendjes/vriendinnetjes kunt laten schrijven.

In het boekje vertellen kinderen over zichzelf en de inhoud lijkt veel op andere vriendenboekjes. Kids vertellen over hun lievelingsdier, wat ze het liefst na schooltijd en over waar ze wonen. Natuurlijk staan er nog meer leuke vragen in het boek en kan er een recente foto worden ingeplakt. Op deze pagina van bol kun je de andere Spiderman vriendenboekjes bekijken.

8. Marieke ten Berge vriendenboek vriendenboekje prinsessen

Ondanks dat thema-vriendenboekjes erg gewild zijn, vindt niet iedereen deze vriendenboekjes even leuk. Wil je qua kleuren en design net even iets anders? Dan kun je voor het ‘Mijn Gezellige Vriendenboek’ kiezen. In totaal kunnen er 29 vriendjes en vriendinnetjes in het boekje schrijven, wat meer dan genoeg is voor één klas, een juf en vriendjes in de buurt.

De vragen in het boekje zijn vrij basic, maar daarom zeker niet minder leuk. De stijl van het boekje is wel echt anders dan bijvoorbeeld Disney vriendenboekjes en de kleuren zijn een stuk zachter. Uiteraard is er ook ruimte voor het inplakken van een foto en het maken van een tekening. Voor jongens is er het ‘Mijn Stoere Vriendenboek’ met andere kleuren, welke je hier kunt bekijken bij bol.

9. Vriendenboekje prinsessen

Disney Princess-merchandise is niet weg te denken uit je leven als je kinderen hebt. De Disney-films zijn al ontzettend oud, maar er zijn nog steeds heel veel prinsessen spulletjes verkrijgbaar. In bijna iedere winkel is er wel iets in dit thema verkrijgbaar en ook voor Disney Princess vriendenboekjes kun je nog steeds op veel plekken terecht. Hierboven zie je een klassiek, populair voorbeeld.

Als je veel vriendinnen en vrienden hebt, kun je dit schattige vriendenboek goed gebruiken. Laat alle kinderen vertellen waar ze wonen, welke hobby’s ze hebben, wanneer ze hun verjaardag vieren en wat ze het allerliefst eten! Na het invullen kunnen ze een mooie tekening maken en een persoonlijke boodschap achterlaten. Vergeet natuurlijk ook niet om een recente pasfoto in te plakken!

10. Vriendenboekje voetbal

Voetbal is een geliefde sport onder veel jongeren, bij zowel jongens als meisjes. Is je kind gek op voetbal, maar wil je geen vriendenboekje van een specifieke voetbalclub? Dan kun je voor dit neutrale voetbal-vriendenboekje kiezen! Met een prijs van €9,95 is het boekje zeer betaalbaar en geschikt om rond te laten gaan in de klas. Het vriendenboekje bevat leuke vragen en ruimte voor een tekening en pasfoto.

11. K3 vriendenboekje

Door de jaren heen is de meidengroep K3 gewisseld van zangeressen en er zijn dan ook verschillende K3 vriendenboekjes verkrijgbaar. Op dit moment zijn er een aantal verschillende exemplaren verkrijgbaar, welke je op deze pagina van bol kunt bekijken.

In dit vriendenboekje is er genoeg ruimte voor veel vriendjes/vriendinnetjes/klasgenootjes om te schrijven over zichzelf. Op die manier weet je precies wanneer je vriendjes jarig zijn, waar ze wonen en hoeveel broers en zussen ze hebben. Er kunnen mooie tekeningen worden achtergelaten en er is ruimte voor een pasfoto.

12. LEGO vriendenboek

Als je op zoek bent naar een LEGO vriendenboek, kun je kiezen uit een aantal exemplaren. Sommige zijn vaak snel uitverkocht, maar worden later weer aan het assortiment toegevoegd. Is jouw favoriete boekje uitverkocht? Check een paar dagen later dan voor de zekerheid dan de voorraad! Hierboven zie je een LEGO Friends vriendenboekje, welke erg geliefd is onder meisjes.

Met een prijs van €12,50 is dit een betaalbaar boekje, waarin genoeg ruimte is voor veel vriendjes en vriendinnetjes. Net als bij de andere vriendenboekjes het geval is, kunnen de beste vriendjes/vriendinnetjes de leukste dingen over zichzelf opschrijven en een mooie tekening maken. Op het laatst kan er een mooie foto worden ingeplakt.

LEGO City vriendenboek

Naast het LEGO Friends vriendenboekje kun je ook kiezen voor het LEGO City vriendenboek. Dit boek wordt vaak voor jongetjes gekocht en biedt ook meer dan genoeg ruimte voor meerdere vriendjes en vriendinnetjes. Wat willen jouw klasgenoten later worden? Wat is de naam van je klasgenoot en waar is hij goed in? De leuke vragen schetsen een beeld van klasgenoten en vormen een leuk naslagwerk voor later.

13. Pokémon vriendenboek

Veel ouders met een zoon stuiten op het probleem dat de meeste vriendenboekjes gemaakt zijn voor meisjes. Wilt jouw kind ook graag een stoerder vriendenboekje? Dan is het Pokémon vriendenboek zeker een betaalbare aanrader! Ook in dit boek kunnen klasgenootjes vertellen over hun adres, verjaardag, lievelingseten, sporten/hobby’s en andere informatie.

Na het invullen is het tijd om de mooiste tekening te maken! Er is ruimte voor tekeningen, maar een pasfoto behoort ook tot de mogelijkheden. Jammer genoeg is er maar één Pokemon vriendenboek verkrijgbaar.

14. Mijn vriendenboekje – over de Mol

‘Wie heeft er op mijn kop gepoept?’ Het klassieke boek over de mol die wilt weten wie er op zijn kop gepoept heeft is nog steeds een veel gelezen kinderboek. Tijdens onze zoektocht naar de leukste vriendenboekjes van dit moment kwamen dit mooie exemplaar tegen! Dit vriendenboek bevat ook een verjaardagskalender, zodat je een overzicht hebt van alle verjaardagen van vriendjes en vriendinnetjes!

Het Mol vriendenboekje bestaat uit verschillende vragen én meerkeuzevragen, gericht op wat jongere kinderen. Het kinderboek is ook gericht op jongere kinderen, dus het is logisch dat de inhoud van dit vriendenboek ongeveer hetzelfde publiek moet aantrekken. Dit vriendenboekje is vrij onbekend, maar echt een aanrader voor kinderen van groep 1/2 en misschien ook nog groep 3!

15. Vriendenboekje Lion King

Wie kent The Lion King niet? Dit roept nostalgische gevoelens op en de nieuwe generatie heeft inmiddels kennis kunnen maken met de vernieuwde Lion King film. Is je kind gek op de film of vind je het boekje zelf gewoon leuk? Dan is het een betaalbaar vriendenboekje dat zeker aan te raden is! De nieuwste film werd uitgebracht in 2019 en dit boekje heeft dezelfde foto als de film.

In het boekje zijn genoeg pagina’s voor veel vriendjes/vriendinnetjes en klasgenoten, zodat je een mooi naslagwerk kunt maken. Op zowel de voorkant als aan de binnenkant zijn mooie platen uit de nieuwe film te zien, wat het boek extra leuk maakt. Laat vriendjes schrijven over lievelingsdieren, hobby’s en andere leuke dingen over zichzelf!

16. Vriendenboekje Engels

Vriendenboekje Engels

Is Engels de moedertaal thuis of heb je veel Engelstalige vriendjes/vriendinnetjes? Dan kun je kiezen voor een vriendenboekje in het Engels. Er zijn natuurlijk ook nog andere redenen om voor Engelse vriendenboekjes te kiezen, maar jammer genoeg zijn er niet heel veel. Op dit moment is Amazon.nl je beste vriend, want daar zijn een aantal vriendenboekje in het Engels verkrijgbaar.

In het vriendenboekje kun je alle informatie over je vrienden verzamelen! Grappige weetjes, verjaardagen, de favoriete bezigheden en hobby’s van je vrienden en toekomstplannen/dromen. Daarnaast is er ruimte voor tekeningen en foto’s! Kortom: dit is een leuk en betaalbaar vriendenboekje!

17. Vriendinnenboek voor besties – 24/7 Stoer

Dit gave vriendenboekje is een Sint-tip op BOL.com geweest en het boekje is dan ook erg leuk! Voor de wat oudere meiden op de basisschool is er dit leuke ‘Mijn Besties’ vriendenboek, welke je kunt laten invullen of samen kunt invullen. Wat is je favoriete make-up en welke nagellak is favoriet? Hoe kleden je besties zich het allerliefst? Kortom: dit is een boekje voor oudere meiden!

In totaal heeft dit vriendenboek 92 pagina’s en er zijn 3 pagina’s voor iedere vriendin! Deze pagina’s vult je vriendin met feitjes over zichzelf en mooie tekeningen. Als je ierts anders zoekt dan een standaard vriendenboek, is dit een leuke aanrader!

18. LOL Vriendenboekje – verschijnt in mei!

L.O.L. Surprise producten zijn vooral geliefd onder iets oudere kinderen, vanaf ongeveer 6 jaar. Er is veel speelgoed verkrijgbaar, maar ook een speciaal vriendenboekje behoort tot de mogelijkheden.

In het boek kunnen alle vriendjes en vriendinnetjes vertellen over hun favoriete muziek, lievelingseten, naam, verjaardag en andere leuke weetjes. Het is erg leuk om zo’n boekje jarenlang te bewaren en later samen met al jde vrienden terug te kijken naar de foto’s en idealen van jaren eerder!

19. Vriendenboekje Jungle

Het Jungle vriendenboekje an 24/7 Stoer is een vrij neutraal vriendenboekje dat gebruikt kan worden door zowel jongens als meiden. De producten van dit merk zijn altijd zeer stijlvol en dat is ook bij het vriendenboekje het geval. Het merk biedt meerdere invulboeken aan, voor bijvoorbeeld de schoolfoto’s, uitspraken van kinderen en zwangerschap. Bekijk hier alle invulboeken bij bol.

In het vriendenboek beantwoorden kinderen niet alleen vragen, maar kruisen ze bijvoorbeeld ook voorkeuren aan. Er is een wit vlak voor een foto of een tekening, maar een foto is natuurlijk het leukste! Het boek heeft een mooie layout en is een leuke aanrader!

20. Vriendenboekje Cars

Als laatste op de lijst: het Disney Cars vriendenboek! Ook dit is een vriendenboek dat je al jarenlang ziet circuleren op basisscholen en welke dus vaak gebruikt wordt door kinderen. Over het algemeen wordt het boek vaker gekocht voor jongens dan voor meiden, maar hij is niet speciaal voor jongens ontworpen. Het boek bevat ongeveer dezelfde vragen als de meeste vriendenboekjes en is vrij betaalbaar.

Naast dit populaire Cars vriendenboek, kun je ook nog kiezen uit andere boekjes van Cars. De inhoud verschilt dan niet heel veel met dit boekje, maar de cover van de boekjes is dan wel anders. Op deze pagina van bol kun je verschillende Cars boekjes bekijken.

Waarom een vriendenboekje kopen?

Op jonge leeftijd (groep 1/2) zijn het vaak de ouders die een vriendenboekje aan hun kindje geven, maar als kinderen ouder worden vinden ze het zelf vaak ook erg leuk! Zo’n vriendenboekje zorgt ervoor dat je herinneringen van het schooljaar op een leuke manier kunt vastleggen. Als je zo’n boekje na jaren inziet, is het erg leuk om je vriendjes en vriendinnetjes van die tijd terug te zien en weer op te zoeken, in het geval je hen uit het oog verloren bent. 

Vriendenboekje Action

Als je op zoek gaat naar goedkope schrijfwaren, kom je al snel terecht bij winkels als Action. Zo nu en dan heeft Action leuke, goedkope vriendenboekjes verkrijgbaar in de winkel, maar in de webshop kun je vaak alleen duurdere/grotere producten vinden. Vlak voor het begin van het nieuwe schooljaar begint Action met het aanbieden van (nog meer) schoolspullen en dan heb je de grootste kans dat je een leuk exemplaar tegenkomt. Vaak is de kwaliteit iets minder, maar je betaalt dan ook niet meer dan een paar euro voor zo’n boekje.

Goedkope vriendenboekjes

Goedkope vriendenboekjes zijn niet alleen bij Action verkrijgbaar, maar soms ook bij Kruidvat. Meestal biedt Kruidvat dit soort producten aan wanneer de schoolvakanties eindigen en veel ouders op zoek gaan naar een nieuw vriendenboek. Ook op Amazon.nl kun je leuke, goedkope vriendenboekjes bestellen, van verschillende thema’s en in verschillende kleuren.

Het HEMA vriendenboek is met nog geen €6,00 zeer betaalbaar en bij Amazon.nl kun je voor ongeveer hetzelfde bedrag een vriendenboekje kopen. Op deze pagina van Amazon kun je veel vriendenboekjes bekijken, ook veel boekjes die je in dit overzicht hebt kunnen bekijken.

RELEVANTE ARTIKELEN

Nicole
Scroll naar boven