HUISJESBED – 10x LEUKSTE BEDHUISJES

Huisjesbed

Ben je op zoek naar het leukste huisjesbed, ook wel bedhuisje genoemd? Dan heb je vast al gezien dat er veel mogelijkheden zijn. Zo’n speciaal bed in de vorm van een huisje is erg populair en verkrijgbaar in verschillende maten. Wist je dat er zelfs huisjes stapelbedden verkrijgbaar zijn? In dit artikel kun je 10x de leukste bedhuisjes voor je kind bekijken + inclusief budget tips!

Wat is een huisjesbed?

Een huisjesbed is een bed in de vorm van een huisje, welke ook wel bedhuisje wordt genoemd. Veel mensen die hun kindje opvoeden volgens de Montessori-methode kiezen voor een vloerbed, zodat kinderen er al op vroege leeftijd gemakkelijk in- en uit kunnen klimmen. Bijna alle bedhuisjes zijn gemaakt van hout en sommige bedjes zijn uit te breiden. Denk aan een lade, een tent enzovoort.

Zo’n huisjesbed is laag bij de grond en heeft vaak een verhoogde omranding, zodat je kind op een veilige manier kan slapen en niet zomaar uit zijn bedje kan vallen. Daarnaast wordt het bed ook vaak gebruikt om op een veilige manier lekker te kunnen spelen. Bedhuisjes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zodat er voor ieder kind een gepast exemplaar is.

Zoek je een peuterbedje? Dan zou je voor een kleiner huisjesbed kunnen kiezen. Deze hebben een afmeting van 160×80 centimeter en zijn perfect geschikt als overstap vanaf het ledikant. Je kunt natuurlijk ook voor een huisjesbed van 90×200 centimeter kiezen, zodat je jarenlang plezier hebt van je aankoop. De bedhuisjes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en kleuren.

Beste huisjesbed voor verschillende leeftijden

Omdat er zo ontzettend veel keus is op het gebied van bedhuisjes, hebben we een overzicht gemaakt van de 10 meest populaire huisjesbedden. In het overzicht kun je verschillende exemplaren vinden, met verschillende afmetingen en kleuren. Daarnaast kun je in dit artikel ook een aantal bedhuisjes bekijken welke tegelijkertijd ook een stapelbed zijn. Kortom: lees snel verder en ontdek 10x de beste huisjesbedden van dit moment! Onderaan het artikel kun je links vinden naar andere webshops met gave bedhuisjes.

1. Huisjesbed peuter wit 160×80 cm

Dit gave huisjesbed voor peuters kan niet alleen rekenen op heel veel positieve reviews, maar is ook nog eens leuk geprijsd. De meeste bedhuisjes kosten al snel enkele honderden euro’s en niet iedereen heeft zo’n groot budget. Dit witte bedhuisje is erg stevig en voorzien van een beschermhek, ook wel uitvalbeveiliging genoemd. Een ander voordeel is dat dit bedje gemaakt is van ecologische materialen.

Als je voor dit bedhuisje kiest, moet je er nog wel een passend matras bij kopen. Voor dit huisjesbed heb je een matras van 160×80 centimeter nodig, welke je op deze pagina van bol kunt vinden. Als je graag een betaalbaar huisjesbed wilt aanschaffen voor je peuter, is dit een erg leuke tip!

2. Huisjesbed 90×200 met matras

Dit houten huisjesbed heeft een afmeting van 200×90 centimeter en is dus geschikt voor wat oudere kinderen. Dit zie je ook terug in het design, want het bedhuisje is bijvoorbeeld niet voorzien van uitvalbeveiliging/bedhekjes. Een groot voordeel van deze aanbieder is dat er een koudschuim matras wordt meegeleverd, zodat je niet meer op zoek moet naar een passend matras.

Dit lage vloerbed is een veilig bed voor kinderen en kan omgetoverd worden tot een heuse speeltent! Uiteraard is de constructie stabiel, stevig en gemakkelijk in elkaar te zetten. Bij het bed zit een matras, maar beddengoed wordt niet meegeleverd. Het bedhuisje is gemaakt van vurenhout en mat gelakt met mintgroene lak. Ga je graag voor wat kleur? Dan is dit zeker een exemplaar om te overwegen.

3. Bopita huisbed

Zwarte kindermeubels zijn erg mooi te combineren met lichte achtergronden en verschillende kleurrijke accessoires. De laatste jaren zie je steeds vaker stijlvolle, zwart-wit baby- en kinderkamers voorbij komen, waarvan de één nog mooier is dan de ander. Dit zwarte huisjesbed van Bopita is een mooi, veilig exemplaar om in de kamer van je kind te plaatsen.

Het huisjesbed heeft een afmeting van 90×200 centimeter, zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben. Doorgaans zie je bij de grotere bedhuisjes geen verhoogde randen, ook wel uitvalbeveiliging genoemd, maar dat is bij dit huisje wel het geval. Bopita staat bekend om zijn kwalitatieve bedden en ook dit exemplaar mag er wezen! Het frame is gemaakt van stevig beukenhout en afgewerkt met lak op waterbasis.

Een groot voordeel is dat je de twee hekjes (afzonderlijk van elkaar) kunt verwijderen, zodra je kindje dit graag wilt. Bij het bed wordt een latten bodem geleverd, maar een matras moet je nog los aanschaffen. Let goed op dat je het juiste formaat (90x200cm) aanschaft, zodat het goed past.

4. Bedhuisje peuter 160×80

Bedhuisje Flori is één van de mooiste bedhuisjes van dit moment, maar daar betaal je ook een flinke prijs voor. Het bed is gemaakt in Scandinavische stijl van grenen multiplex en helemaal glad geschuurd. Daarnaast zijn alle vormen afgerond, zodat je kindje zich niet zal bezeren aan scherpe randjes. Het bed heeft een afmeting van 160×80 centimeter en komt in een naturel houten kleur.

De uitvalbeveiliging is erg handig, omdat dit een kleiner bedje voor peuters en kleuters betreft. Deze leeftijd vereist enige aanpassing en het bedhekje is dan ook een fijne toevoeging. Is je kindje groot genoeg? Dan kun je het hekje verwijderen. Bij het bedhuisje wordt geen matras geleverd, dus deze zul je nog moeten aanschaffen. Het bed mag belast worden met maximaal 100 kilo en je kindje slaapt (incl. matras) op een hoogte van 26 centimeter.

5. Huisjes stapelbed – Merax

Een ‘huisjes stapelbed‘ is erg populair, omdat je een heleboel ruimte in slaapkamers kunt besparen. Veel kinderen willen graag een huisjesbed, maar hebben te weinig ruimte om er twee in een kamer te plaatsen. Zo’n speciaal stapelbed is dan een leuke uitkomst en in verhouding nog vrij betaalbaar. Dit exemplaar van Merax heeft een afmeting van een normaal eenpersoonsbed en is geschikt voor matrassen van 90×200 centimeter.

Op het bovenste bed vind je een schuin dak met een rond MDF-raam (hol) en een kleine lat aan de buitenkant. Hierop kan je kind speelgoed plaatsen, wat extra leuk is! De decoratieve MDF-panelen bieden ruimte voor eigen decoratie van de kids! Het frame van dit bed is van grenenhout gemaakt en heeft een naturel kleur, wat lijkt op de Scandinavische look.

Let op: bij het huisjes stapelbed worden geen matrassen geleverd, dus deze dien je nog aan te schaffen. Kies voor matrassen van 90×200 cm, zodat je zeker weet dat deze in het stapelbed passen. De ruimte tussen de twee bedden is zo’n 85 centimeter, zodat ieder een ruime plek heeft. Op deze pagina van bol kun je geschikte matrassen bekijken voor dit gave huisjesbed.

6. Gele Flamingo bedhuisje

Als je kinderen hebt, is de kans groot dat je bekend bent met De Gele Flamingo. Dit merk biedt veel mooie, stijlvolle producten aan, zoals dit prachtige huisjesbed met de afmeting van een éénpersoonsbed. Veel bedhuisjes lijken op elkaar, maar sommige bedjes spatten er tussenuit! Dit is wat ons betreft zeker het geval bij dit mooie Flamingobed, waarvan je jarenlang plezier kunt hebben! * Er zit een garantie van 2 jaar op dit bedje!

Het bedje is naast uniek ook zeer stevig en van zeer goede kwaliteit, zoals je mag verwachten van De Gele Flamingo. Dit bedje heeft een lage opstap en is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2,5 jaar. Uiteraard is het bedje voorzien van een uitvalbeveiliging, zodat je kindje echt veilig kan slapen. Je kunt helemaal zelf bepalen aan welke kant je het bedhekje plaatst, links of rechts. Niet meer nodig? Dan haal je hem er eenvoudig vanaf.

Als je het grenen houten bedje in huis hebt, zet je hem in ongeveer 50 minuten in elkaar. Jammer genoeg wordt het bedje geleverd zonder matras, zodat je hier nog achteraan moet. Gelukkig gaat het om een standaard matras van 90×200 centimeter, welke je op vele plekken kunt aanschaffen. Het bed is te belasten tot maximaal 150 kilogram en wordt geleverd inclusief lattenbodem.

7. Huisjesbed stapelbed wit

In dit artikel heb je al een huisjes stapelbed kunnen bewonderen, maar ook dit exemplaar is té leuk om niet te laten zien. Een groot voordeel is dat beide bedjes er hetzelfde uitzien, zodat er geen ruzie kan ontstaan over wie van de twee het ‘huisje’ krijgt. Aan de achterkant van het bedje is een trapje bevestigd, zodat het kindje dat bovenin slaapt gemakkelijk zijn bed in kan klimmen.

Het houten stapelbed zorgt ervoor dat je veel ruimte kunt besparen in een kleine slaapkamer en toch een knus slaapplekje kunt creëren. Aan het bovenste bed is een uitvalbeveiliging bevestigd, zodat je kind niet uit het bed kan vallen. Aan de onderkant zit geen bedhekje, maar het huisje biedt wel bescherming tegen het uit bed vallen. Het stapelbed is gemaakt van grenenhout en wordt geleverd zonder matrassen.

8. Huisjesbed steigerhout met lade van Rockwood

Veel ouders zijn op zoek naar een huisjesbed met lade, maar hiervan zijn er maar weinig te vinden. Een huisjesbed ligt doorgaans zo dicht mogelijk bij de grond en een lade is dan geen optie. Hierboven zie je het populaire Rockwood bedhuisje, waarbij je een lade kunt bestellen. Let op: de bedlade zit dus niet standaard bij het bed, maar moet nabesteld worden. In de lade kan een lattenbodem en matras gelegd worden voor een loge!

Het bedje is gemaakt van steigerhout, dat mooi en glad geschuurd is. Bij het bed wordt een lattenbodem geleverd, maar er moet nog wel een matras bijgekocht worden. Uiteraard is het bed heel stevig en lekker praktisch. De la kan overigens ook gebruikt worden als opberglade, als je dit liever wilt. Steigerhout is erg stevig en je hebt dus zeker heel lang plezier van dit mooie bed van 90×200 centimeter.

9. Vipack huisjesbed peuter wit

Ondanks dat de meeste bedhuisjes erg laag zijn, is dat niet bij alle bedjes het geval. Dit bedje is wat hoger en geschikt voor kleuters en oudere kinderen. Let op, er wordt geen matras meegeleverd en voor dit bed is een matras van 90×200 centimeter nodig. Let ook altijd goed op de levertijd van de bedden, want die is doorgaans een paar weken. Dit bedje is zeker niet de meest goedkope optie, maar wel een leuke tip!

Dit grenen bed is gemaakt van Scandinavische dennen en is zeer stevig. Dit soort hout heeft een hoge dichtheid en kan jarenlang mee. De meeste bedhuisjes bevatten alleen een frame, maar het Vipack bed is écht een knus huisje. Hierdoor hoef je niet met lappen stof in de weer om hem dicht te maken, als je kindje dit leuk vindt.

10. Huisjesbed 90×200 cm

Ook dit huisjesbed is net even anders dan de andere exemplaren, wat het bed extra leuk maakt! Het bed heeft de vorm van een huisje en een lage instap, maar is niet voorzien van een bedhekje. Hierdoor is het bed eerder geschikt voor iets oudere kinderen, die niet meer uit bed vallen. Als je goed naar de foto’s kijkt, zie je in het bed een plankje waarop spulletjes gezet kunnen worden. Erg leuk!

Het bed heeft een lichte, neutrale kleur die op nagenoeg iedere kinderkamer past. Als je graag een stevig huisjesbed voor je kleuter of oudere kind wilt gaan aanschaffen, is dit een leuk en betaalbaar exemplaar. Jammer genoeg moet je nog wel een matras (90x200cm) aanschaffen, want deze zit er niet bij.

Voor welke leeftijd een huisjesbed kopen?

Ieder huisjesbed is anders en ook heeft niet ieder bedhuisje hetzelfde formaat. Zo kun je kiezen uit kleinere bedhuisjes voor peuters en voor grotere kinderen zijn er bedden met een afmeting van 90×200 centimeter. Doorgaans kiezen ouders voor hun jongere kind een bedhuisje uit, terwijl oudere kids zelf aan kunnen geven dat ze graag een huisjesbed willen om in te slapen.

Je kunt dus stellen dat bedhuisjes vanaf de leeftijd van 2 jaar leuk zijn, maar ook oudere kinderen blijven zo’n speciaal bed erg leuk vinden. Let altijd goed op het formaat van het bed wanneer je er eentje gaat bestellen, zodat het bedhuisje niet te klein is voor je kind. Ook zijn kleinere bedden vaak te belasten tot een bepaald gewicht.

Is een huisjesbed veilig?

Als het tijd is voor een ander bed, wil je natuurlijk wel een veilige slaapplek creëren voor je kind. Veel huisjesbedden zijn extra laag en hebben verhoogde randen, zodat je kind niet zomaar uit zijn bed kan vallen. Daarnaast zijn de meeste huisjesbedden ook zeer stabiel en stevig, zodat je kind er lekker in kan spelen. Let wel op, want niet ieder bedhuisje heeft verhoogde randen en sommige bedjes hebben dezelfde hoogte als een normaal kinderbed.

Waar kan ik een huisjesbed kopen?

Als je op internet gaat rondkijken, zul je al snel veel bedhuisjes tegenkomen van verschillende merken. In dit overzicht heb je de 10 populairste bedhuisjes kunnen bekijken, maar misschien zit jullie favoriete huisjesbed er niet tussen. Gelukkig zijn er nog veel meer plekken waar je deze mooie huisjesbedden kunt bekijken, zodat de kans groot is dat je zult slagen en het droombed voor je kind kunt vinden! Hieronder plaatsen we een aantal links naar pagina’s waarop je meerdere bedhuisjes kunt bekijken.

Relevante artikelen

Bekijk hieronder links naar populaire koopgidsen over verschillende onderwerpen, zoals buitenspeelgoed en zwembadaccessoires.

Geraadpleegde bronnen:

Nicole
Scroll naar boven