10x DE BESTE ZWEMBADTEGELS – TIPS

Als de zon weer gaat schijnen, gaat Nederland massaal op zoek naar zwembaden voor in de tuin. Om het zwembad te beschermen tegen schade én een zachtere ondergrond te creëren, kiezen veel mensen voor foam zwembad tegels. Deze zwembadtegels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, van verschillende merken. Bekijk hier de beste foam zwembad tegels voor de komende zomer!

Wat zijn foam zwembad tegels?

Zwembadtegels zijn een soort matten welke onder zwembaden in de tuin worden gelegd om het zwembad te beschermen tegen beschadiging. Daarnaast zorgen de tegels er ook voor dat de ondergrond van het zwembad een stuk zachter en comfortabeler aanvoelt. Zwembadtegels worden ook vaak ‘ondervloer zwembad’ genoemd.

De meeste zwembadtegels worden gemaakt van schuimrubber en ander zacht materiaal. Dit materiaal is bestand tegen water, zonlicht en chemicaliën die soms gebruikt worden tijdens het reinigen van een zwembad. Sommige mensen leggen een zacht deken of andere materialen onder een zwembad, maar deze gaan al snel schimmelen. Kies dus voor zwembadtegels, welke speciaal gemaakt zijn voor dit doel.

Tip: Bekijk hier 10x de beste elektrische opblaaspomp!

Hoeveel zwembadtegels nodig?

Het verschilt per situatie hoeveel zwembadtegels je nodig hebt, omdat niet iedereen hetzelfde zwembad heeft. Kijk goed naar de afmeting van het zwembad, zodat je de juiste hoeveelheid tegels aanschaft. Als je een groot zwembad hebt aangeschaft, kun je vaak beter kiezen voor de voordeelpakken, waarin meer m2’s in zitten. Hierdoor ben je vaak een stuk voordeliger uit en weet je zeker dat je geen tegels tekort komt.

Sommige mensen gebruiken zwembadtegels alleen voor onder het zwembad, terwijl andere mensen ervoor kiezen om ook een pad naar het zwembad aan te leggen. Vanzelfsprekend heb je dan meer zwembadtegels nodig en ook dan ben je voordeliger uit met een voordeelpakket. Je kunt ook kiezen voor de zwembadtegels van Action, welke zeer goedkoop zijn én goede reviews ontvangen.

Zwembad Ondervloer Action

1. Goedkope Zwembad Ondervloer Action – Tegels

Ieder jaar kun je weer goede zwembadtegels kopen bij Action en sinds vorig jaar kun je deze zelfs online bestellen op deze pagina! Meestal liggen de tegels ook in de fysieke winkels van Action rond de lente/zomer, maar dat is niet altijd het geval. Iedere tegel heeft een afmeting van 38,5×38,5 cm en in het pakket zitten 9 tegels. Dit betekent dat je 1,35 m2 aan matten in huis haalt voor de prijs van €6,95.

Is dit niet genoeg? Dan ben je met meerdere pakken nog steeds een stuk goedkoper uit dan tegels van andere merken. De zwembad ondervloer van Action is gemaakt van zacht schuim en is uiteraard waterbestendig. Wist je dat veel mensen deze matten ook voor andere doeleinden gebruiken? Denk aan het gebruik van de matten als yoga- of sportmat en voor onder de wasmachine of droger.

Bekijk de goedkope Action zwembad ondervloer hier

Zwembadtegels Action dikte

Hoe zit het met de kwaliteit van de Action zwembad ondervloer? Dat is een vraag die veel mensen stellen. De zwembadtegels hebben een dikte van 0,8cm, wat dik genoeg is om ervoor te zorgen dat je een zachte, veilige ondergrond kunt aanleggen. Als je online op zoek gaat naar de ervaringen van klanten met deze zwembadtegels, zul je heel veel positieve verhalen tegenkomen.

Action zwembad-accessoires
Wist je dat bij Action voor heel veel betaalbare accessoires terecht kunt? Denk aan een zwembadpomp, een chloordrijver en badspeelgoed. Daarnaast kun je tijdens de zomermaanden vaak veel andere accessoire vinden bij Action (online en fysieke winkels).

Bekijk hier alle accessoires in de Action webshop

Comfort Pool Zwembadtegels

2. Comfortpool Tegels – Zwembadtegels

Comfortpool biedt populair zwembadtegels aan, welke kunnen rekenen op positieve reviews. Het is goed om te weten dat dit merk verschillende pakketten aanbiedt, welke goedkoper worden naarmate je er meer nodig hebt. Iedere tegel heeft een afmeting van 60×60 centimeter en je kunt pakken met verschillende hoeveelheden aanschaffen.

Onder andere de dikte van 1 centimeter is een reden voor veel mensen om te kiezen voor deze zwembadtegels. Met een pakket van 5 matten kun je ongeveer 1,8m2 bedekken, maar de meeste zwembaden zijn groter. Let hier goed op! Ieder tegel past in de andere, zodat ze naadloos op elkaar aansluiten. Met deze zwembadtegels maak je binnen een handomdraai een veilige ondergrond voor het zwembad.

Bekijk op deze pagina van bol alle voordeelpakketten

Groene Zwembadtegels

3. Groene Zwembadtegels 60×60 cm

Sommige mensen vinden blauw helemaal niet mooi, maar gelukkig kun je ook zwembadtegels in de kleur groen bestellen. Deze set bestaat uit 8 zwembadtegels, met ieder een afmeting van 60×60 centimeter. Dit betekent dat je met één pakket een oppervlakte van 2,88 m2 kunt voorzien van een zachte, veilige ondergrond!

Alle tegeltjes passen als een puzzelstukje in elkaar, zodat je mooi, egaal oppervlak kunt creëren voor onder het zwembad. Deze tegels zijn gemaakt van duurzaam ethyleenvinylacetaat, dat bestand is tegen weer en wind. Je kunt zelf bepalen in welke vorm je de tegels legt, maar het is wel goed om van tevoren te checken wat de afmeting van het zwembad is. Tip: hoe meer pakketten je koopt, hoe goedkoper de tegels worden.

Bekijk de groene zwembadtegels op deze pagina van bol

Bestway Zwembad Tegels

4. Bestway Zwembad Tegels 50×50 cm

Bestway staat bekend om zijn mooie zwembaden van goede kwaliteit, voor zowel jong als oud. Ook voor verschillende accessoires voor zwembaden kun je bij het merk terecht, zoals voor grijze zwembadtegels. Deze foam zwembad tegels hebben een afmeting van 50×50 centimeter en worden geleverd in pakketjes van 9 stuks. Heb je 2,25m2 nodig? Dan is dit een geschikt pakket.

De kwaliteit van deze zwembadtegels is hoog en ze zijn gemakkelijk schoon te maken na gebruik. Je kunt deze tegels gebruiken voor onder een zwembad, maar de matten zijn multifunctioneel, dus ook voor andere doeleinden te gebruiken. Een zwembad ondervloer zorgt ervoor dat een opblaas zwembad niet snel lek zal gaan en dat de onderkant niet vies wordt.

Deze matten bieden hoogwaardige, thermische isolatie, zodat eventueel verwarmd water langer meegaat. Dit is ook handig als je geen verwarming hebt, maar het water bijvoorbeeld goed opgewarmd is door de zon. De warmte zal niet verdwijnen via de grond en blijft dus langer hangen. Ook voor dit product geldt een stapelkorting: hoe meer pakketten je aanschaft, hoe hoger de korting zal zijn.

Bekijk de Bestway Zwembadtegels op deze pagina van bol

Zwarte Zwembadtegels

5. Dikke Zwembad Tegels 1 cm Dik

Deze dikke zwembadtegels van 1 centimeter hebben een afmeting van 40×40 centimeter en worden geleverd in een pakket van 6. Dit zorgt ervoor dat je met één pakket ongeveer 1 m2 kunt bedekken met de tegels. Je legt de zwembadtegels gemakkelijk neer en na gebruik zijn de tegels ook weer eenvoudig te reinigen. Als je een betaalbare, goede zwembad ondervloer zoekt, is dit zeker een aanrader.

Als je graag wilt voorkomen dat het zwembad lek gaat, zijn zwembadtegels een musthave. Veel mensen plaatsen een zwembad op de tegels, maar het kleinste steentje kan bij wrijving al voor een lek zorgen. Daarnaast zorgen de tegels ervoor dat een zwembad minder vies wordt aan de onderkant, wat een fijne bijkomstigheid is. Deze foam tegels zijn neer te leggen in iedere gewenste vorm.

Bekijk de zwarte zwembadtegels op deze pagina van bol

Intex zwembadtegels

6. Grijze Zwembad Tegels Intex

Ook het merk Intex is een grote naam als het gaat om zwembaden voor jong en oud! Naast zwembaden biedt Intex ook veel opblaasbaar speelgoed aan voor in het zwembad en op het strand, tegen betaalbare prijzen. Uiteraard kun je ook voor goede zwembadtegels bij Intex terecht, in verschillende samenstellingen. Hierboven zie je een pakket van 16 tegels met een afmeting van 50×50 centimeter en 1 centimeter dik.

Met het bovenstaande pakket kun je ongeveer 4m2 bedekken met zwembadtegels, wat vaak genoeg is voor grotere zwembaden. Een ander voordeel van dit pakket is dat er ook een Scrubborstel bij zit, zodat je het zwembad grondig kunt reinigen na het gebruik. De zwembadtegels zijn schimmelwerend en gemakkelijk neer te leggen.

Bekijk hier alle Intex voordeelpakketten op bol

Meisterpool zwembadtegels

7. Meisterpool Zwembadtegels

Het pakket met zwembadtegels van Meisterpool bevat 9 tegels van ieder 40×40 centimeter. Dit pakket is zeer betaalbaar, maar let op: de matjes zijn 0,4 centimeter dik. Veel mensen vinden dit geen probleem, terwijl andere mensen liever voor minimaal 0,8 centimeter dikte gaan. In totaal kun je 2.25 m2 aan tegels klaarleggen met dit pakket. Ga je voor een goedkope oplossing? Dan is dit een prima pakket.

Heb je een vrij effen ondergrond? Dan is een dikte van 0,4 centimeter prima. Wil je liever een wat zachtere en stevigere ondergrond? Dan raden we aan om voor een dikkere mat te kiezen, zoals de goedkope zwembadtegels van Action. In verhouding is de Action zwembad ondervloer iets goedkoper én 2x keer zo dik.

Bekijk de goedkope Action zwembad ondervloer hier
Bekijk bovenstaande zwembadtegels op deze pagina van bol

Blauwe zwembad ondervloer

8. Zwembad Tegels 1 cm dik

Deze zwembadtegels hebben een afmeting van ongeveer 60×60 centimeter en met één pakket zorg je voor een zwembad ondervloer van ongeveer 1,24 m2. Met een dikte van 1 centimeter is dit een dikke tegel, welke erg geliefd is onder klanten. Een dikkere tegel zorgt ervoor dat de ondergrond een stuk zachter is en deze bieden een goede bescherming tegen beschadigingen en het lek gaan van het zwembad.

Als je graag bij bol bestelt, is dit een leuke, betaalbare optie. Ga je liever voor dezelfde afmetingen en dikte voor een lagere prijs? Ook dan kun je weer beter kiezen voor de zwembad ondervloer van Action, welke bijna gelijk is aan deze tegels.

Bekijk de goedkope Action zwembad ondervloer hier
Bekijk bovenstaande zwembadtegels op deze pagina van bol

Dikke zwarte zwembadtegels

9. Zwembad Tegels Zwart

Zwarte zwembad tegels zijn ook erg geliefd, omdat deze er niet snel vies uit zullen zien. Deze degelijke zwembad ondervloer heeft een afmeting van 30×30 centimeter en is 1 centimeter dik, zodat je een goede ondergrond kunt neerleggen voor het zwembad. In totaal zitten er 18 matten in de set, zodat je 1,62 m2 aan tegels kunt neerleggen. De matten zijn iets kleiner, waardoor je er meer nodig hebt.

Met een prijs van €33,99 zijn dit niet de meest goedkope matten, maar je haalt wel tegels van goede kwaliteit in huis. De tegels bieden bescherming tegen viezigheid, beschadigingen én zorgen voor een fijne, zachte ondergrond. Ondanks dat het gaat om stevige matten, zijn ze nog steeds licht van gewicht en goed schoon te maken.

Bekijk hier de zwarte zwembadtegels op deze pagina van Amazon

XL Pakket zwembad tegels

10. XL pakket Met Zwarte Zwembadtegels

Mensen met een groot zwembad zullen er al snel achterkomen dat je flink wat tegels nodig hebt om het gehele oppervlak te kunnen bedekken. Deze aanbieder biedt verschillende voordeelverpakkingen aan, waaronder dit pakket met 5 sets van 6 tegels (40×40 centimeter). Conclusie: met dit pakket kun je dus bijna 5m2 voorzien van een zachte, veilige ondergrond.

We blijven het herhalen (en Action staat niet voor niks op nummer 1 in dit artikel): Action biedt zwembadtegels aan die een stuk goedkoper zijn! Met 1 Action pakket van €6,95 kun je 1,35m2 bedekken, wat betekent dat je met 4 pakken aan dezelfde vierkante meters komt. Tel uit je winst! Als je toch liever voor stijl gaat en de zwarte kleur kiest, betaal je een stukje meer.

Bekijk dit XL pakket op deze pagina van bol

Voordelen van zwembadtegels

Er zijn een aantal redenen om te kiezen voor zwembadtegels wanneer je een zwembad in de tuin gaat opzetten. Veel mensen willen graag een iets zachtere ondergrond, in plaats van het zwembad direct op de stenen te plaatsen. Een zachtere ondergrond is niet alleen fijn voor de mensen in het zwembad, maar zorgt er ook voor dat het zwembad minder snel zal beschadigen.

Met zwembadtegels creëer je een veilige én zachte/comfortabele ondergrond, zodat je lang plezier hebt van het zwembad. Zwembad tegels zijn niet erg duur en daarnaast ook licht van gewicht. Als het tijd is om het zwembad op te ruimen, stapel je de tegels gemakkelijk op en kun je deze opslaan in de schuur of op een andere plek. De tegels hebben een lange leverduur, zodat je er lang gebruik van kunt maken.

Duurzaamheid van zwembadtegels

De ondergrond van een zwembad moet wel tegen een stootje kunnen en dat is zeker het geval bij zwembadtegels. De tegels zijn bestand tegen zonlicht, chemicaliën (om het zwembad te reinigen) en water. Na gebruik kun je alle tegels eenvoudig reinigen, zodat je de tegels de volgende zomer weer kunt gebruiken. Ander materiaal zal al snel gaan schimmelen, maar daarover hoef je je geen zorgen te maken als je kiest voor zwembadtegels.

Andere zwembad tips

In de zomer nemen we graag een verfrissende duik en hoe fijn is het als dit gewoon in de achtertuin kan? Je kunt tegenwoordig allerlei zwembaden kopen in allerlei soorten en maten, voor verschillende leeftijden. Onlangs schreven we twee handige artikelen over babyzwembadjes met een dakje en kinderzwembaden met een glijbaan. Zoek je nog een kinder- of babyzwembad? Neem dan zeker de artikelen door!

Veilig Zwemmen met Kinderen: Ouders van Nu

Nicole
Scroll naar boven