Vogue bakfiets kopen : informatie en tips in 2023

Vogue bakfiets

Je wilt graag een bakfiets kopen, omdat je erachter bent gekomen dat dit toch wel een musthave is met kinderen wanneer je veel fietst. Er zitten ontzettend veel voordelen aan een bakfiets, maar wat is de beste bakfiets? En heb je een elektrische bakfiets nodig? In dit artikel lees je meer over de Vogue bakfiets en algemene informatie!

Heb je een (elektrische) bakfiets nodig?

De redenen om een bakfiets aan te schaffen zijn voor ieder persoon anders. Heb je geen rijbewijs en moet je veel fietsen door weer en wind? Of ben je gewoon gek op fietsen en wil je dat de kinderen lekker warm en droog zitten? Dit zijn de belangrijkste redenen voor veel mensen om te kiezen voor een (elektrische) bakfiets.

Niet iedereen heeft perse een elektrische bakfiets nodig, maar hij is wel reuze handig! Als ouder is het leven al druk en uitputtend genoeg, waardoor veel ouders kiezen voor het gemak van een elektrische variant van de bakfiets. Onderaan het artikel geven we nog tips over de aanschaf van een klassieke bakfiets.

Wat is de beste bakfiets in 2023?

Omdat ieder persoon andere eisen stelt aan een bakfiets, is er niet één specifieke bakfiets de beste. De Vogue bakfiets krijgt goede reviews, maar er zijn ook minder goede reviews te vinden online. Deze reviews gaan vooral over de bereikbaarheid van het bedrijf dat de fietsen maakt. Bij een fabrieksfout is het natuurlijk fijn om het bedrijf zo snel mogelijk te kunnen bereiken!

Lees ook: Melia peuterschaal: neem je peuter veilig mee!

Schaf je een Vogue bakfiets aan bij een Nederlandse webshop? Dan kun je er vanuit gaan dat je goed geholpen wordt wanneer je problemen ervaart met een product. Koop dan ook geen nieuwe, elektrische bakfiets bij een particulier! Voor iets meer geld koop je een exemplaar bij een degelijke webshop of winkel en ben je verzekerd van de juiste service.

Welke Vogue bakfiets?

Op dit moment kun je kiezen uit een aantal verschillende versies van de Vogue bakfiets: de Vogue Carry 2, Vogue Carry 3, Vogue Superior 3 en de Troy versie. Al deze elektrische bakfietsen zijn gemaakt door hetzelfde bedrijf en worden dan ook Vogue bakfietsen genoemd. Er is geen normale (niet-elektrische) variant van de Vogue bakfiets verkrijgbaar.

Niet alleen de look is anders, maar ook de motor. Zo heeft de ene fiets een middenmotor, terwijl de andere bakfiets een achterwielmotor heeft. Hieronder lichten we iedere fiets uit en kun je meer lezen over de motor en andere details van iedere fiets.

1. Vogue Carry 3 elektrische bakfiets met middenmotor

We beginnen met de Vogue Carry 3, omdat deze op dit moment het meest populair en gewild is. Qua prijs zit deze elektrische bakfiets net in het midden van alle Vogue modellen en staat ook bekend als de Vogue Carry Deluxe. Wil je een stijlvolle en praktische e-bakfiets? Dan kies je voor de Vogue Carry 3.

De motor van de fiets zit in het midden en je hebt directe trapondersteuning wanneer je in beweging komt. Omdat de fiets beschikt over de Bafang Max Drive 250 watt middenmotor en maximale koppel van 80Nm, ben je ervan verzekerd dat je altijd de gewenste ondersteuning hebt tijdens het fietsen, zelf wanneer je een volle bak hebt.

De fiets mag met maximaal 220 kilo gewicht belast worden en is daarmee perfect geschikt voor het vervoeren van kinderen, zware spullen of de boodschappen. De stabiele wegligging is één van de fijne pluspunten van deze fiets en dat lees je dan ook vaak terug in reviews.

Andere details: aluminium frame/velgen, 20inch (voorwiel), 26inch (achterwiel), framemaat 48, 2 zitplaatsen, veiligheidsgordels, 7 versnellingen (Shimano Nexus), middenaandrijving, uitneembare accu, Tektro schijfrem, Shimano rollerbrake achterrem.

2. Vogue bakfiets Superior 3

De Vogue Superior 3 is net een slagje goedkoper dan de Carry 3, maar dat zegt niets over de populariteit! Het frame is mat zwart, wat zorgt voor een chique uitstraling. In de houten bak zitten twee bankjes, waar je zonder enige moeite vier kinderen kwijt kunt! Heb je meerdere jonge kinderen of ben je bijvoorbeeld gastouder? Dan is deze bakfiets perfect geschikt voor het vervoeren van de kids!

Fietsen zonder elektrische assistentie? Geen probleem! De fiets is voorzien van Shimano Nexus 7 speed derailleur versnelling, welke ervoor zorgt dat je lekker licht kunt trappen. Handig, want zoveel kinderen in een bakfiets kunnen best doorwegen! Een ander groot pluspunt van deze fiets is de huif, welke ervoor zorgt dat de kinderen ook nog eens lekker droog en uit de wind zitten.

De Vogue Superior 3 bakfiets heeft een aluminium frame van 51 cm, een Tectro schrijfrem met handrem, lampen op LED, een uitwisselbare batterij en natuurlijk veiligheidsgordels. Daarnaast is deze elektrische bakfiets voorzien van een 250 watt achterwiel motor.

3. Vogue bakfiets Carry 2

Deze sterke, stabiele bakfiets is geschikt om meerdere kinderen te vervoeren en is dan ook zeer geliefd onder veel ouders. Let wel op: het bankje in de bak biedt ruimte voor twee kinderen! De sterke middenmotor (Bafang Max Drive) heeft een maximale koppel van 80Nm, zodat je altijd de juiste ondersteuning zult ervaren.

De ondersteuning is gemakkelijk te bedienen via het digitale LCD-Display en er zit uiteraard ook een snelheidssensor op de elektrische bakfiets. De accu kun je terugvinden in de achterdrager en de actieradius zorgt voor zo’n 40 tot 70 kilometer fietsplezier. Wanneer de accu leeg is, kun je gemakkelijk uitnemen en opladen. De elektrische ondersteuning is erg fijn, maar ook de 7 versnellingen worden zeer gewaardeerd!

Andere details: maximale belasting van 150 kilo, 2 zitplaatsen, veiligheidsgordels, huif, 7 Shimano Nexus versnellingen (naaiversnelling), middenmotor, uitneembare accu, maximaal 25 km/h, hydraulische schijfrem, led-verlichting.

4. Troy elektrische bakfiets : betaalbare bakfiets tip!

Deze bakfiets wordt door veel ouders geprezen om zijn prijs en kwaliteit. De elektrische Troy bakfiets kost een paar honderd euro minder dan de Vogue bakfietsen, maar biedt heel veel voordelen. Zo is de bak op de fiets extra groot en biedt ruimte voor vier kinderen. De fiets rijdt heerlijk soepel, of je nu mét of zonder bagage op pad gaat. De elektrische trapondersteuning zorgt voor verlichting tijdens het fietsen.

Een aantal grote voordelen die genoemd worden door klanten zijn de grote actieradius van 50-70 kilometer, de zeven versnellingen en de prijs. Moet je onderweg een noodstop maken? De geavanceerde V-brake en rollerbrake zorgen voor een snelle stop! Een ritje naar de supermarkt of naar zwemles wordt ineens een stuk leuker!

Andere details: batterijverlichting voor, accu verlichting achter, fietsbel, snelbinders.

Let op: vaak komen er extra kosten bij wanneer je een fiets volledig afgebouwd wilt laten bezorgen. Bij de bakfiets is dit ook van toepassing.

Vogue bakfiets kopen bij Halfords

De prijs voor een doorsnee elektrische bakfiets ligt al snel boven de €2000,00. Bedenk van tevoren goed waar je zo’n mooie, elektrische fiets aan gaat schaffen! Hoe zit het met de garantie? Als er iets mis is of je vindt de fiets toch niet helemaal wat je ervan had verwacht, kun je hem dan terugsturen? Bij online webshops zoals BOL.com en Halfords (zowel online als in de fysieke winkel van Halfords) kun je er vanuit gaan dat je een goede service krijgt.

We komen de laatste tijd steeds vaker online webshops tegen met een breed assortiment aan elektrische fietsen. Niet iedere website/webshop ziet er betrouwbaar uit! Heb je een goede deal of een flinke korting gezien op internet en twijfel je over de aankoop? Lees dan eerst de reviews.

Halfords biedt op dit moment ontzettend veel elektrische fietsen aan, waaronder de Vogue bakfiets in verschillende versies. Bovenstaande bakfietsen kun je veilig aanschaffen bij Halfords (webshop).

Relevante artikelen

Scroll naar boven