UGG Adirondack review – mijn ervaring

Ugg Adirondack laarsjes review

Eind 2022 werden we ineens geconfronteerd met winters weer, waardoor ik op zoek ging naar heerlijk warme laarzen. Mijn oude ‘Classic Ugg’ waren nu echt toe aan vervanging en ik wilde weleens iets anders. Ik ging op zoek naar waterdichte winterboots, het liefst met een extra warme voering én ze moesten er natuurlijk ook goed uitzien. Lees hier mijn eerlijke UGG Adirondack review!

Zijn UGGS waterdicht?

In dit artikel vind je verschillende kleuren UGG Adirondack laarzen. Ik koos voor de UGG Adirondack III nylon laars brown, welke je hierboven en verderop in het artikel kunt bewonderen.

Nee, de meeste laarzen van het Australische merk UGG zijn helaas niet waterdicht. Ondanks dat een grote groep van de wereldbevolking de laarzen van UGG verschrikkelijk lelijk vindt, zijn er genoeg liefhebbers van deze heerlijk comfortabele laarzen. En nee, ze zien er niet fantastisch uit, maar je wilt niets anders meer wanneer je deze laarzen eenmaal hebt gedragen. En dan komt het nadeel, want ze zijn dus zeker niet waterdicht en erg gevoelig voor vlekken.

Tijd om op zoek te gaan naar winterboots die nét zo lekker zitten als Classic UGG laarzen, maar dan waterdicht en niet zo gevoelig voor vlekken. Een aantal jaren geleden heb ik in New York een paar geweldige, leren UGG laarzen gekocht, maar deze zijn uiteraard nergens meer verkrijgbaar. Tot mijn verbazing biedt UGG al jarenlang de ‘Adirondack’ laarzen aan, welke ik nog nooit had gezien. Niet in de webshop, niet op social media. Nergens. Hallo, Adirondack!

Waterdichte UGGS die er ook nog eens mooi uitzien

Iedereen heeft (gelukkig) een andere smaak, maar ik kan vertellen dat ik meteen verliefd was op deze mooie, waterdichte UGGS. Een klein nadeel: ze zijn nogal prijzig en dat heeft mij dan ook een tijdje tegengehouden. Na een maand heb ik toch besloten om deze waterdichte UGGS te bestellen en daar heb ik nog steeds geen spijt van! Zijn deze UGG Adirondack III echt waterdicht? Ja, dat zijn ze zeker. Ze hebben inmiddels meerdere, flinke regenbuien doorstaan en mijn voetjes waren iedere keer droog én nog steeds heerlijk warm!

UGG Adirondack op verschillende websites verkrijgbaar

Ik heb een tijdje getwijfeld over waar ik deze gave laarzen zou gaan bestellen. De vele, negatieve reviews over de UGG webshop zorgden ervoor dat ik bij verschillende webshops heb gekeken wat de mogelijkheden waren. Helaas, de kleur en maat die ik wilde was alleen bij UGG verkrijgbaar. Twijfel, twijfel. We gaan het gewoon doen! Heb je geen moeite met een week wachten? Dan kun je prima een bestelling doen bij UGG! Wij Nederlanders zijn erg verwend met een ‘volgende dag levering’, dus het waren 7 lange dagen!

Ugg Adirondack laarzen

Wil je deze gave laarzen van UGG graag bestellen en wil je graag een andere kleur? Dan raad ik je zeker aan om eens goed rond te kijken. Op sommige websites betaal je een paar tientjes minder, omdat er bijvoorbeeld nog maar een aantal kleuren en maten verkrijgbaar zijn. Ook zijn er regelmatig kortingsacties bij BOL.com, Zalando en Amazon, zodat je al snel wat geld kunt besparen. Hieronder vind je links naar de betreffende pagina’s!

Informatie over UGG Adirondack winterboots

Op dit moment zijn er ontzettend veel UGG-fans, welke allemaal hetzelfde probleem ervaren: de klassieke UGG laarzen zijn niet waterdicht en zijn zeer gevoelig voor vlekken. De laarzen zijn erg prijzig en het is natuurlijk zonde om niet het maximale plezier uit je aankoop te halen! Hieronder vind je meer informatie over de UGG Adirondack III winterboots.

Waterdichte UGGs met koudweerclassificatie tot -32!

Ja, je leest het goed. De Adirondack III laarzen zijn waterdicht en je hoeft je ook geen zorgen meer te maken over vieze vlekken die er niet meer uitgaan. Ook hoef je je geen zorgen meer te maken over koude voeten, want de laarzen houden je voeten warm tot wel -32 graden! Ga je op wintersport? Dan zijn deze laarzen dus echt een aanrader! De flexibele buitenzool blijft ook echt flexibel bij vrieskou, dus ze blijven heerlijk lopen.

Zachte voering en gewatteerde details

Deze sportieve laarzen zijn niet alleen heerlijk warm en waterdicht, maar zijn ook nog eens een eyecatcher! De gewatteerde details en nylon overlays zorgen voor een mooi plaatje en dit zijn dan ook echt laarzen waarmee je gezien wilt worden! De zachte voering van imitatielammy houdt je voeten heerlijk warm tot -32 graden! Daarnaast heeft de binnenschoen een waterdicht membraan. De schacht van de laars kan omgeslagen worden, indien je dit wenst.

Voering UGG Adirondack review

Overige details

Een ander fijn voordeel is dat de veters vochtafstotend zijn, zodat je geen doordrenkte veters hebt na een middagje door de sneeuw of regen banjeren. De buitenzool van de Adirondack winterboots zijn van White Spider Rubber en ziet er stijlvol uit. Wist je dat deze laarzen echt perfect zijn voor zware sneeuw- en/of regen? Met een 17mm UGGplush-voering zit het helemaal goed! Het waterdichte leer van de schoen zorgt ervoor dat je voeten echt droog blijven.

Mijn ervaring met UGG Adirondack waterdichte UGGS

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen was ik meteen verliefd op deze UGGs, maar heb ik wel een tijdje getwijfeld voordat ik de laarzen ging bestellen. Vooral de prijs hield mij tegen en ik had dan ook hoge verwachtingen toen ik de laarzen eenmaal besteld had. Na een (veel te lange!) week kwamen ze dan ein-de-lijk binnen! Hup, open die doos en aantrekken maar! Vaak zien producten er op foto’s mooier uit dan in het echt, maar dat is bij deze UGGs juist andersom!

Na het openen van de doos vond ik een paar fantastische Adirondack III boots, die er nog mooier uitzien dan de foto’s in de webshop. Ik heb de laarzen snel ontdaan van alle papiertjes en trok ze aan. Het is goed om te weten dat ik al jarenlang om de Classic UGG laarzen loop, zodat ik best hoge verwachtingen heb van deze dure laarzen. En gelukkig werd ik niet teleurgesteld! De Adirondack laarzen van UGG zijn echt een succes en zitten nog lekkerder dan de Classic laarzen.

Ondanks grote schoenmaat zien ze er niet gigantisch uit

Het is een dingetje: mijn schoenmaat (40). Wanneer ik nieuwe schoenen koop, heb ik altijd het gevoel dat ik een soort schepen onder mijn benen heb hangen. Bij deze winterboots van UGG is dit helemaal niet het geval en dat is erg fijn! De schoenen zien er hartstikke mooi uit en zitten echt fantastisch. De binnenkant van deze laarzen zijn dik gevuld en geven je het idee dat je op wolkjes loopt. Handig om te weten: de fijne zool zorgt voor genoeg grip op gladde ondergronden.

Stevige zool met grip

Doorgaans ben ik geen fan van waterafstotende veters, omdat deze vaak snel los gaan wanneer je loopt. Ik was erg nieuwsgierig naar deze veters en gelukkig bleek dit dan ook niet het geval te zijn. De schachten kunnen naar boven gevouwen worden, maar ik vind de laarzen mooier wanneer ze naar beneden zijn. Tip: regent het heel hard of ga je de sneeuw in? Dan is het wel beter om de laarzen helemaal naar boven om te slaan. Hierdoor blijft het vachtje lekker droog.

UGG Adirondack in de sale

Ondanks dat ik geen idee had van het bestaan van deze laarzen, zijn er al een aantal modellen de revue gepasseerd. Zo nu en dan kun je in de webshop van BOL.com en Amazon.nl oudere modellen vinden in de sale, maar ook voor de nieuwste modellen betaal je soms een paar tientjes minder. We raden je zeker aan om de links in dit artikel in de gaten te houden, zodat je niet teveel betaald voor je schoenen of laarzen!

UGG Adirondack review – conclusie

Ben ik blij met deze winterboots van UGG? Ja, zeker weten. Ondanks dat ik door de prijs een tijdje getwijfeld heb, ben ik ontzettend blij dat ik toch gekozen heb voor deze gave, stijlvolle winterboots! Ze houden mijn voeten heerlijk warm en ook 100% droog! Met de winter voor de boeg ben ik erg blij dat ik deze laarzen in de schoenenkast heb staan! Tip: is de winter voorbij? Dan zijn winterlaarzen vaak een stuk goedkoper! Houd ze dan ook zeker in de gaten!

Nicole
Scroll naar boven