Sesamstraat speelgoed : leukste items!

Sesamstraat speelgoed

Er zijn al flink wat generaties opgegroeid met het programma Sesamstraat en ook in 2023 kun je nog dagelijks genieten van de avonturen van onder andere Bert, Ernie en Pino! Ben je op zoek naar het leukste Sesamstraat speelgoed van 2023? Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet! Bekijk nu de leukste items!

Sesamstraat speelgoed in alle soorten en maten

Van educatieve boekjes tot een speelkleed: er is ontzettend veel leuk Sesamstraat speelgoed verkrijgbaar van dit thema. Onlangs heeft LEGO een geweldige, zeldzame LEGO Sesamstraat set uitgebracht, welke je ook in deze lijst kunt vinden. Let wel op: we verwachten dat de verkoop hard gaat en dat het item snel uitverkocht zal zijn.

In deze lijst vind je de allerleukste speelgoed-items van Sesamstraat, voor verschillende leeftijden. Zo is een bijtring erg leuk voor baby’s, terwijl de houten puzzel geweldig is voor peuters en oudere kinderen.

1. LEGO Sesamstraat 21324

We trappen af met deze geweldige, zeldzame LEGO set. Ondanks dat deze set bestemd is voor mensen van 18 jaar of ouder, hebben we toch besloten om de set op de lijst te plaatsen. Veel (oudere) kinderen vinden het geweldig om urenlang te bouwen met LEGO en deze set is dan ook razend populair.

De set is zeer uitgebreid en bevat bijvoorbeeld het appartement van Bert en Ernie, maar ook de slaapkamer van Elmo ontbreekt niet! Bekijk ook gelijk de vuilnisbak van Oscar en het nest van Big Birds. De winkel van meneer Hooper en de beroemde straathoek moeten natuurlijk ook worden gebouwd.

2. Duizend Dromen boek + cd

Sesamstraat staat bekend om zijn avonturen en mooie liedjes. Dit boek bevat ook een cd, zodat je samen met je kindje de mooiste liedjes uit Sesamstraat kunt meezingen! Henny Vrienten maakt al heel wat jaren de muziek bij de liedjes en op deze cd vind je 33 liedjes, gezongen door o.a. Pino, Ieniemienie en Tommie. Het boek krijgt ontzettend veel positieve reviews en is dan ook enorm populair. Heb je nog de mogelijkheid om een cd af te spelen en is je kleintje gek op Sesamstraat? Dan is dit boek met liedjes een fantastisch cadeau!

3. Sesamstraat loopfiets Ernie of Bert

Kleurrijk, schattig en heel goed voor het oefenen met het evenwicht. Do we need to say more? De Sesamstraat loopfietsjes zijn al jarenlang een ongekend succes! Hierboven zie je de Ernie-variant, maar ook Bert kun je vinden op één van de loopfietsjes. Deze loopfietsjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden.

Voor oudere kinderen kun je een loopfiets met twee banden bestellen. Deze loopfiets is een stukje hoger, zodat je oudere kind vliegensvlug de straat door fietst!

4. Sesamstraat ABC en 123 puzzel

Sesamstraat ABC & 123 puzzel is een educatief spel waarmee je kind kennis gaat maken met de cijfers en letters. Het is de bedoeling om de juiste plaatjes met de juiste woorden te laten matchen, zodat de puzzel compleet wordt. Het spel wordt aangeraden voor kinderen ouder dan 3 jaar, maar je kunt het ook al op jongere leeftijd samen spelen! Tip voor ouders die hun kinderen tweetalig opvoeden (Engels): Amazon.nl biedt ontzettend veel leuke, educatieve Sesamstraat (Sesame Street) boeken aan, waaronder het ABC.

5. Ik vrolijk mij op met een liedje – boek

Als echte fan wil je natuurlijk alle liedjes uit je favoriete programma uit je hoofd kennen! Het wordt een stuk leuker om deze allemaal onder de knie te krijgen met dit leuke boek! Het boek staat vol liedteksten, foto’s en plaatjes. Zet de cd aan en zing lekker mee! Het boek (+cd) is ontzettend populair en er is nog steeds heel veel vraag naar. Maak er een muzikale middag van!

6. Houten hamerbank : Sesamstraat speelgoed

Maak een duurzame keus en kies voor deze leuke, houten hamerbank van Sesamstraat! In Sesamstraat eten ze graag heel verse groenten, rechtstreeks van de boerderij. Natuurlijk groeien wortels niet zomaar, dus deze moeten eerst nog even geplant worden. Help jij mee met Elmo en Bert? Kinderen kunnen de wortels zo de grond in timmeren!

Hamerbanken zijn altijd al een succes geweest op het gebied van speelgoed en dit setje maakt het spel nog net iets leuker! Small Foot biedt meer leuke, duurzame producten aan, zodat je verantwoord speelgoed in huis haalt.

7. Houten trekfiguur Sesamstraat speelgoed

Trekfiguurtjes zijn ook een mooi voorbeeld van speelgoed dat nooit zal gaan vervelen. Deze figuren vind je vaak terug op het kinderdagverblijf en bij gastouders, maar ook voor thuis zijn ze erg leuk. Ernie zit lekker in bad en je kunt hem overal mee naartoe nemen! Het Ernie trekfiguur is gemaakt van hout en is geschikt voor kinderen van 1 tot 2 jaar. Wil je liever een ander figuur? Dat kan!

8. Houten kralenspiraal – motoriek trainer – Sesamstraat

Viert jouw kindje binnenkort zijn eerste verjaardag en ben je nog op zoek naar een educatief, betaalbaar cadeau? Wij hebben een leuk item voor je gevonden! Het houten kralenspiraal is robuust en kan zeker wel tegen een stootje. Het hout dat gebruikt wordt voor dit speelgoed is 100% FSC gecertificeerd en duurzaam.

Het kralenspiraal is goed voor je kindje zijn motoriek en bevordert bijvoorbeeld ook gebaren en reacties. Train het begrijpend vermogen en vingerbewegingen door te spelen met dit leuke Sesamstraat speelgoed. De afmetingen zijn 19x15x20cm en het spiraal is geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden!

9. Sesamstraat houten speelgoedtrein

Kinderen vanaf twee jaar kunnen naar hartelust spelen met deze fantastische, houten speelgoedtrein! De duurzame treinset van Small Foot is gemaakt van FSC gecertificeerd hout en bevat allemaal leuke figuren. Houten speelgoedtreinen zijn altijd al een groot succes geweest als kinderspeelgoed en dat is nog steeds het geval.

10. Houten Sesamstraat boekje

Een Sesamstraat boekje van hout, die bestaan ook! Kinderen vanaf 12 maanden maken op een speelse manier kennis met cijfers en kleuren, samen met hun vriendjes Ernie, Bert en andere vriendjes. Het kinderboek is gemaakt van gecertificeerd hout en is een duurzame keus. In totaal zijn er 6 pagina’s.

11. Houten puzzel 2 jaar Sesamstraat

Deze houten puzzelbox is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar! Viert jouw kind binnenkort zijn tweede verjaardag? Dan kun je deze leuke puzzels overwegen! In de houten box zitten 5 puzzels, met een verschillend aantal stukjes. Ook al is je kindje nog zo klein, hij leert al snel puzzelen als de beste! Ook met deze puzzelbox maak je een bewuste, duurzame keus. Er is gebruik gemaakt van duurzaam en veilig hout.

12. Sesamstraat bijtring van Bright Starts

Sesamstraat speelgoed

Koekiemonster is een populair en zeer bekend karakter uit Sesamstraat. We weten allemaal dat baby’s gek zijn op vrolijke, felle kleuren en dat zit bij deze bijtring helemaal goed! Op de afbeelding lijkt het maar een klein dingetje, maar de Koekiemonster bijtring is 18,3×2,5×12,2 centimeter! Groot genoeg om lekker mee te spelen!

Wist je dat bijtringen een kalmerend effect hebben op geïrriteerd tandvlees? Fijn, want baby’s hebben daar nogal eens last van met doorkomende tandjes. Door middel van de clip kun je de bijtring bevestigen aan de kinderwagen, buggy of maxicosi.

13. Sesamstraat speelgoed rammelaar

Ook dit leuke stukje Sesamstraat speelgoed is erg geliefd bij baby’s. De felle kleuren zorgen ervoor dat je kindje zich aangetrokken voelt tot de rammelaar. De bal bevat een motorische lus en een klokkenbal en is perfect geschikt voor jonge kinderen.

Begint je kindje zijn hoofdje omhoog te houden en kan hij op zijn buikje spelen? Leg de bal neer en stimuleer dit! De stevigheid van het nekje moet goed getraind worden en deze bal helpt daar heel goed bij! De bal is flexibel en kan goed vastgehouden worden, zelfs door jonge baby’s.

14. Sesamstraat speelkleed (2 exemplaren)

Ze zijn vrij zeldzaam, de speelkleden van Sesamstraat. Wij hebben er wel twee (!) kunnen vinden en lichten deze dan ook beiden uit!

Het Sesamstraat Elmo speeldeken met activiteiten

Sesamstraat speelgoed

Dit Bright Stars speelkleed is erg fijn wanneer je kindje steeds vaker in buikligging ligt. De mat is heerlijk gevoerd en lekker zacht, maar ondersteunt daarnaast ook je kindje bij zijn bewegingen. Op het speelkleed zitten frutsels en kinderen zijn hier gek op! Ook het spiegeltje blijft een dingetje dat baby’s vaak erg fascinerend vinden!

Alle accessoires kunnen losgehaald worden, zodat jij deze kunt verplaatsen. Hierdoor wordt een kind gestimuleerd om zichzelf de andere kant op te bewegen. Het speelkleed ziet er niet alleen heel schattig uit, maar is ook nog erg leuk om op te spelen.

Het speelkleed met alle Sesamstraat vriendjes

Sesamstraat speelgoed speelkleed

Dit speelkleed heeft een boog en is een variant zoals wij hem in Nederland kennen. Aan de boog hangen kleurrijke accessoires, waar je kindje maar al te graag naar kijkt. Het spiegeltje mag niet ontbreken, want hij moet zichzelf wel kunnen zien! Zelfs wanneer je kindje al kan zitten is dit speelkleed een leuke aanrader.

Het interactieve speelgoed, zoals de spiegel, bevorderen de ontwikkeling van de motorische vaardigheden. Dit speelgoed kan ook van de boog worden afgehaald, zodat je het op het speelkleed kunt leggen. Je kindje zal hier naartoe gaan en leert op den duur ook hoe hij er naartoe moet kruipen. Ook leuk: Elmo geeft geluid wanneer je hem door elkaar rammelt. Praktische info: het speelkleed mag gewassen worden in de wasmachine!

15. Loopwagen Sesamstraat speelgoed

Een loopwagen met allerlei activiteiten aanschaffen? Dan kies je voor dit exemplaar! De loopwagen heeft vrolijke kleurtjes en is gemaakt van stevig hout. Gaat jouw beginnende loper op pad met deze mooie loopwagen van Sesamstraat?

Stop de vormpjes in de juiste openingen en leer gelijk de seizoenen en getallen! Deze loopwagen is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar (beginnende lopers) en blijft leuk tot de leeftijd van ongeveer 3 jaar. Dit is ook een erg leuke tips voor gastouders en kinderdagverblijven!

16. Bert en Ernie handpop : Sesamstraat speelgoed handpoppen

De Bert en Ernie handpoppen, een erg populair en geliefd stuk speelgoed voor jong en oud. Deze handpoppen worden veel gebruikt op scholen en kinderdagverblijven, maar ook voor thuis zijn deze geschikt voor de leukste avonturen! Hierboven zie je een voorbeeld van Bert, maar je kunt deze ook in andere varianten bestellen, van bijvoorbeeld Elmo en Ernie.

Ben je op zoek naar de Living Puppets van Sesamstraat? Ook deze hebben wij voor je gevonden! Let wel op, want deze handpoppen zijn een stuk duurder. Hier krijg je natuurlijk wel een heel goede kwaliteit en mooie pop voor!

17. Sesamstraat fietshelm : veiligheid

Je kind gaat voor het eerst fietsen en je houdt je hart vast! Als hij maar niet valt! Vallen is nooit leuk, maar het is wel een stuk prettiger om een fietshelm op dat kwetsbare koppie te zetten. Sesamstraat fietshelmen zijn geschikt voor de beginnende fietser vanaf 2 jaar, tot de leeftijd van 5 jaar.

Tip: je kunt deze fietshelm ook gebruiken wanneer je kindje op zijn loopfiets aan het stunten is! Hierdoor voorkom je hoofdblessures!

Is het niet helemaal de kleur die je zoekt? Dan kun je ook nog kiezen uit andere kleuren en prints. Er is zelfs een stoere Graaf Dracula fietshelm! Iedere fietshelm is verstelbaar en licht van gewicht, zodat het geen “blok aan het hoofd” van je kindje is.

18. Houten Verhalenblokken Sesamstraat speelgoed

Houten blokken

Houten blokken in een doos zijn leuk, maar deze kleurrijke Sesamstraat houten blokken zijn nog veel leuker! Je kindje kan heerlijk bouwen en tussendoor de mooiste verhalen verzinnen over zijn vriendjes. Ieder project dat hij heeft gebouwd heeft weer een heel ander verhaal! Wat ons betreft heeft Bright Starts hier een goede zet gedaan. Het is natuurlijk ook erg leuk om je kindje samen met een vriendje/vriendinnetje of broer/zus te laten spelen.

In de set vind je 50 houten blokken van een goede kwaliteit, welke gemaakt zijn van kindveilig materiaal. Stimuleer de ontwikkeling van de fijne motoriek en de fantasie van je kindje!

19. Sesamstraat ballonnen verjaardagsversiering

Sesamstraat ballonnen

Geen speelgoed, wel ballonnen om het verjaardagsfeestje van je kindje op te vrolijken met zijn vriendjes! Jammer genoeg kun je bijna nergens verjaardagsversiering vinden van Sesamstraat, zelfs niet op Ali Express. Zodra we nieuwe versiering tegen komen, geven we het artikel een update. Houd zelf ook Kruidvat in de gaten, want deze drogisterij verkoopt heel af en toe Sesamstraat producten.

We hebben gelukkig wel een setje met leuke Sesamstraat ballonnen kunnen vinden! Wanneer je deze ballonnen combineert met neutrale feestversiering, lijkt het al snel een themafeestje! Naast dit setje ballonnen hebben we ook nog een folieballon kunnen vinden, welke je hier kunt bekijken.

In de bovenstaande set zitten 16 ballonnen in verschillende kleuren.

20. Sesamstraat knuffels als Sesamstraat speelgoed

Gelukkig zijn er nog genoeg Sesamstraat knuffels, zodat je de keus hebt uit tientallen verschillende pluche vriendjes! Vooral Elmo, Bert en Ernie zijn populair, maar ook Oscar, Pino en andere vriendjes komen voorbij. Wist je dat er zelfs pratende knuffels zijn? Zo kun je een lachende Elmo en een pratende Koekiemonster bestellen! Let wel op: niet ieder (jong) kind vindt pratende knuffels leuk.

21. Pratende Elmo & Koekiemonster Sesamstraat speelgoed

Tickle me Elmo of Kietel mij Elmo is al jaren een succes en tegenwoordig kun je ook een Koekiemonster variant aanschaffen. Jammer genoeg zijn de Nederlandse varianten vaak uitverkocht, maar de Engelstalige knuffel is net zo leuk!

Tickle Me Elmo is een klassieke knuffel en bevat 20 verschillende geluiden. Knuffel, knijp en kietel hem, zodat hij het uitgiert van het lachen! Heb je al in zijn handen en voeten geknepen?!

22. Het Grote Gouden Sesamstraatboek

Elmo is verliefd! Maar op wie is hij eigenlijk verliefd? En wat eet Koekiemonster? Koekjes natuurlijk! In het boek kom je ook Bert en Ernie tegen, maar vrolijk tellen tot tien doe je met Graaf Tel! Later duik je met alle monsters de bus in, in de hoop dat dit allemaal goed gaat.

In dit boek kun je samen met je kind heerlijk lezen en kom je heel veel Sesamstraat grappen en verhalen tegen!

23. Sesamstraat rugtas

We sluiten de lijst af met…. geen speelgoed! We kwamen de rugtas van Elmo tegen en konden het niet laten om hem op de lijst zetten! In het veilige voorvak met rits kun je belangrijke spulletjes doen die je snel nodig hebt, terwijl je je lunchtrommel en drinken lekker in het grote vak stopt.

Aan de zijkant van de tas zitten netstof zakken, waarin de lekkerste snacks bewaard kunnen worden! Hierin zit ook een naamplaatje, zodat je tas bij verlies weer bij je terechtkomt wanneer iemand hem vindt. Deze tas heeft een officiële licentie. Liever één van de andere Sesamstraat tassen?

Waar kun je Sesamstraat speelgoed kopen?

Ondanks dat Sesamstraat al generaties bestaat, is het tv-programma nog razend populair. Jammer genoeg is er wel steeds minder verkrijgbaar qua kleding en speelgoed, maar als je goed zoekt kun je nog het een en ander vinden. Houd vooral winkels als Kruidvat & Wibra in de gaten, want zij verkopen ieder jaar rond december wel leuke items.

Hieronder plaatsen we een aantal links naar pagina’s met de leukste Sesamstraat speelgoed items!

Relevante artikelen

Scroll naar boven