Sesamstraat Speelgoed – Dit zijn de Leukste Items!

Sesamstraat speelgoed koopgids

Flink wat generaties zijn opgegroeid met het populaire kinderprogramma Sesamstraat en vandaag de dag kun je nog dagelijks genieten van de avonturen van Bert, Ernie en Pino. Als je kind gek is op Sesamstraat, is het een goed idee om hier speelgoed van te geven. In dit artikel ontdek je het allerleukste Sesamstraat speelgoed, inclusief handige prijstips!

Sesamstraat Speelgoed in alle Soorten en Maten

Er is ontzettend veel leuk Sesamstraat speelgoed verkrijgbaar, zoals educatieve boekjes, een speelkleed en zelfs LEGO. De LEGO-set bestaat nog niet zolang, maar is al immens populair. In dit artikel kun je de allerleukste items bekijken, geschikt voor verschillende leeftijden. Denk aan bijtringen voor baby’s en houten puzzels voor peuters en oudere kinderen.

Sesamstraat LEGO 21324

1. LEGO Sesamstraat 21324

De nieuwste LEGO Sesamstraat 21324 set is een geweldig item, maar ook zeldzaam. Ondanks dat deze set bestemd is voor volwassen, hebben we toch besloten om hem op de lijst te plaatsen. Veel oudere kinderen vinden het geweldig om urenlang te bouwen met LEGO en deze set is daar zeer geschikt voor. Met een prijs van €189,95 is dit echter wel een prijzige set, vaak gekocht door verzamelaars. Bij Amazon is de set iets goedkoper.

Deze LEGO-set is zeer uitgebreid en bevat het appartement van Bert en Ernie, maar ook de slaapkamer van Elmo. In de set vind je verder de vuilnisbak van Oscar en natuurlijk het nest van Big Birds. De winkel van meneer Hooper en de beroemde straathoek moet je kind ook nog opbouwen.

Bekijk bij Amazon

Duizend Dromen boek

2. Duizend Dromen Boek met CD

Het programma Sesamstraat staat bekend om spannende avonturen en mooie liedjes. Het boek Duizend Dromen bevat een cd, zodat je samen met je kind de mooiste liedjes uit de serie kunt meezingen. Henny Vrienten maakt al jarenlang muziek en op deze cd vind je 33 liedjes, gezongen door Pino, Ieniemienie en Tommie. Het boek is erg populair en krijgt veel positieve reviews. Voor dit boek met cd betaal je op dit moment €12,50.

Bekijk bij bol
Bekijk bij Amazon

Sesamstraat ABC

3. Sesamstraat ABC en 123 Puzzel

Sesamstraat ABC & 123 puzzel is een educatief spel waarmee je kind kennis gaat maken met de cijfers en letters. Het is de bedoeling om de juiste plaatjes met de juiste woorden te laten matchen, zodat de puzzel compleet wordt. Het spel wordt aangeraden voor kinderen ouder dan drie jaar, maar je kunt het ook al op jongere leeftijd samen spelen! Tip voor ouders die hun kinderen tweetalig opvoeden (Engels): Amazon biedt ontzettend veel leuke, educatieve Sesamstraat (Sesame Street) boeken aan, waaronder het ABC.

Bekijk bij bol
Bekijk bij Amazon

Ik vrolijk mij op met een liedje

4. Ik Vrolijk Mij Op Met Een Liedje

Als je een echte Sesamstraat-fan in huis hebt, is het leuk om alle liedjes uit het programma uit je hoofd te leren. Dit wordt een stuk makkelijker met bovenstaand boek, waarin volop liedjesteksten, foto’s en plaatjes staan. Zodra je de cd aanzet, kun je samen lekker meezingen. ‘Ik vrolijk mij op met een liedje’ is ontzettend populair en wordt nog dagelijks verkocht. Dit boek kost momenteel €12,50.

Bekijk bij bol

Sesamstraat Houten puzzel

5. Sesamstraat Houten Puzzel 2 Jaar

Bovenstaande houten puzzelbox is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. Als je kind binnenkort jarig is, is dit een ontzettend gave cadeautip! In deze houten box zitten maar liefst vijf puzzels, met een verschillend aantal stukje. Kleine kinderen leren puzzelen al snel onder de knie krijgen en daar kun je al vanaf de leeftijd van twee mee beginnen. Voor het maken van de puzzel is gebruikgemaakt van duurzaam-, veilig hout en je betaalt momenteel €16,50 voor de box.

Bekijk bij bol

Sesamstraat speelgoed speelkleed

6. Sesamstraat Speelkleed

Sesamstraat speelkleden zijn vrij zeldzaam, maar je kunt toch nog kiezen uit twee exemplaren. Bovenstaand speelkleed van Bright Starts is fijn voor kinderen die steeds vaker op hun buikje kunnen liggen. De mat is lekker gevoerd en heerlijk zacht, maar ondersteunt je kindje ook bij zijn bewegingen. Op het speelkleed zitten frutsels en kinderen zijn hier gek op! Veel baby’s vinden spiegels erg fascinerend en op dit matje zit er eentje!

Je kunt alle accessoires loshalen, zodat je deze kunt verplaatsen. Hierdoor worden kinderen gestimuleerd om zichzelf de andere kant op te bewegen. Met een prijs van €24,90 is dit een ontzettend leuke tip als kraamcadeau!

Bekijk bij Amazon

Sesamstraat babykleed

7. Sesamstraat Speelgoed Babyspeelmat

Dit speelkleed heeft een boog en is een variant zoals wij hem in Nederland kennen. Aan de boog hangen kleurrijke accessoires, waar je kindje maar al te graag naar kijkt. Het spiegeltje mag niet ontbreken, want hij moet zichzelf wel kunnen zien! Zelfs wanneer je kindje al kan zitten is dit speelkleed een leuke aanrader.

Het interactieve speelgoed, zoals de spiegel, bevorderen de ontwikkeling van de motorische vaardigheden. Dit speelgoed kan ook van de boog worden afgehaald, zodat je het op het speelkleed kunt leggen. Je kindje zal hier naartoe gaan en leert op den duur ook hoe hij er naartoe moet kruipen. Elmo geeft geluid wanneer je hem door elkaar rammelt, wat extra leuk is voor kids. Dit kleed mag gewoon in de wasmachine en kost momenteel €45,00.

Bekijk bij Amazon

Bert handpop

8. Sesamstraat Speelgoed Handpoppen

Bert en Ernie handpoppen zijn populair en geliefd speelgoed voor jong en oud. Deze handpoppen worden veel gebruiken op kinderdagverblijven en scholen, maar ook voor thuis zijn deze geschikt voor de leukste avonturen. Hierboven zie je een voorbeeld van Bert, maar je kunt ook andere varianten bestellen, zoals Elmo en Ernie. Als je op zoek bent naar de Living Puppets, kun je ook goed slagen. Bovenstaande pop kost €26,00, terwijl Living Puppets al snel rond de €70,00 kosten.

Bekijk bij Amazon
Bekijk hier de Living Puppets bij bol

Elmo Knuffel

9. Sesamstraat Knuffels

Gelukkig zijn er nog genoeg Sesamstraat knuffels, zodat je de keus hebt uit tientallen verschillende pluche vriendjes! Vooral Elmo, Bert en Ernie zijn populair, maar ook Oscar, Pino en andere vriendjes komen voorbij. Wist je dat er zelfs pratende knuffels zijn? Zo kun je een lachende Elmo en een pratende Koekiemonster bestellen! Let wel op: niet ieder (jong) kind vindt pratende knuffels leuk.

Hierboven zie je een leuk voorbeeld van een grote Elmo-knuffel, met een lengte van 38 centimeter. Elmo heeft een heerlijk zachte vacht en plastic oogjes. In de knuffel zitten beankorrels, zodat hij ook uit zichzelf kan blijven zitten. Deze knuffel is geschikt voor kinderen vanaf één jaar en kost €29,95.

Bekijk bij bol

Pratende Elmo

10. Pratende Elmo Sesamstraat Speelgoed

Deze pratende Sesamstraat speelgoed knuffel heeft de naam ‘Tickle me’ of ‘Kietel Mij’ gekregen. De knuffel is al jarenlang een groot succes en soms kun je ook een Koekiemonster knuffel vinden. De Nederlandse varianten zijn vaak snel uitverkocht, maar op dit moment zijn ze weer volop voorradig. Deze klassieke knuffel bevat twintig verschillende geluiden, welke je kind zeker zal waarderen. Knuffel-, knijp of kietel hem, zodat hij het uitgiert van het lachen! Met een prijs van €32,99 is dit een leuke tip!

Bekijk bij bol

Grote Gouden Sesamstraat boek

11. Het Grote Gouden Sesamstraatboek

Elmo is verliefd! Maar op wie is hij eigenlijk verliefd? En wat eet Koekiemonster? Koekjes natuurlijk! In het boek kom je ook Bert en Ernie tegen, maar vrolijk tellen tot tien doe je met Graaf Tel! Later duik je met alle monsters de bus in, in de hoop dat dit allemaal goed gaat. In dit boek kun je samen met je kind heerlijk lezen en kom je heel veel Sesamstraat grappen en verhalen tegen! Voor het boek betaal je momenteel €20,00.

Bekijk bij bol

Sesamstraat loopwagen

13. Sesamstraat Loopwagen

Als je op zoek bent naar het perfecte cadeau voor een éénjarige Sesamstraat-fan, heb je hem hierbij gevonden! Deze loopwagen van het merk Small Foot Company is gemaakt van hout met het FSC-keurmerk en kost momenteel €79,95. Aan de achterkant zit een handige rugleuning, zodat je kindje er niet vanaf zal glijden. De laatste tijd kun je weinig loopwagens/loopfietsjes vinden van Sesamstraat, dus dit is een extra leuke tip!

Bekijk bij bol

Sesamstraat vormenstoof

13. Sesamstraat Loopwagen

Let op: deze schattige vormenstoof wordt voor bijna het driedubbele bedrag aangeboden op websites! Voor het exemplaar hierboven betaal je €27,00, wat een normale prijs is voor de stoof. Deze vaardighedenkubus is ook van het merk Small Foot Company en is gemaakt van hout met het FSC-keurmerk. Iedere kant van de kubus stimuleert een motorische vaardigheid of zintuiglijke waarneming. Zoek je betaalbaar-, educatief speelgoed voor je kind van anderhalf? Dan is dit een leuke tip.

Bekijk bij bol

Waar kun je Sesamstraat speelgoed kopen?

Ondanks dat Sesamstraat al generaties bestaat, is het tv-programma nog razend populair. In fysieke winkels vind je steeds minder Sesamstraat-speelgoed, maar rondom de feestdagen kun je vaak meer items vinden. Als je online zoekt naar speelgoed, kun je vaak veel meer leuke spulletjes vinden. Hieronder plaatsen we een aantal links naar pagina’s met de leukste Sesamstraat speelgoed items!

Relevante artikelen in de Categorie Speelgoed

Als je op zoek bent naar leuke cadeautjes voor een verjaardag of voor de feestdagen, zit je hier helemaal goed. In onze vele koopgidsen kun je de leukste- en nieuwste speelgoeditems vinden. Bekijk hieronder enkele relevante artikelen en pagina’s.

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia, Zappelin

Nicole
Scroll naar boven