Babyweegschaal kopen : de beste weegschalen!

babyweegschaal

Groeit je kindje niet zo snel of heb je geen zin om steeds het consultatiebureau te bezoeken om zijn gewicht te wegen? Kies dan voor een speciale babyweegschaal! Er zijn basic, goedkope babyweegschalen, maar ook luxe, duurdere exemplaren. Bekijk in ons artikel 10x de beste babyweegschaal in 2023!

Heb je een babyweegschaal nodig?

De babyweegschaal staat niet standaard op de babyuitzetlijst, omdat niet iedere ouder de weegschaal nodig heeft. Veel kersverse ouders komen met de babyweegschaal in aanraking wanneer hun kindje na de geboorte niet heel snel blijkt te groeien. Wanneer je thuis een babyweegschaal hebt, kun je op bepaalde tijden het gewicht van je kindje meten, zodat je niet constant naar het consultatiebureau hoeft te gaan.

Ook ouders die besluiten om het consultatiebureau niet of nauwelijks te bezoeken, kiezen graag voor zo’n speciale weegschaal. Op die manier kunnen zij zelf de groei van hun kindje monitoren tijdens het eerste jaar van zijn leven. Het is dus per gezin verschillend of je al dan niet een babyweegschaal nodig hebt.

Wat is een goede babyweegschaal?

Sommige ouders vragen zich af waarom zij niet gewoon gebruik kunnen maken van een normale weegschaal. Een babyweegschaal is een stuk nauwkeuriger tot een bepaald gewicht dan een normale weegschaal. Zeker tijdens de eerste weken/maanden is dit handig, want een baby groeit een X aantal gram per dag.

In de onderstaande lijst vind je heel veel goede babyweegschalen, met ieder zijn eigen voordelen. Het is vooral belangrijk dat je de weegschaal gemakkelijk kunt gebruiken en dat je kindje er niet zomaar af kan rollen. Verder is de nauwkeurigheid van de babyweegschaal natuurlijk ook erg belangrijk.

Bekijk hieronder de beste babyweegschalen van 2023 en kies de perfecte uit voor jouw kindje!

1. Alecto babyweegschaal : beste babyweegschaal van 2023!

Met stip op nummer 1 vind je de babyweegschaal van Alecto! Het model BC-10 krijgt ontzettend veel goede reviews en wordt door veel ouders als hét alternatief voor wegen bij het consultatiebureau genoemd. Een groot voordeel van deze babyweegschaal is dat hij zeer nauwkeurig is: hij weegt tot 20 kilo op 5 gram nauwkeurig! Wanneer je steeds dezelfde weegschaal gebruikt, kun je de groei van je kindje perfect monitoren.

Naast gebruiksvriendelijk moet een babyweegschaal zeer nauwkeurig en betrouwbaar zijn. Deze twee kenmerken zijn aanwezig bij de Alecto babyweegschaal, zodat je je kindje moeiteloos kunt wegen op een veilige manier. Dankzij de automatische uitschakeling, het duidelijke display en de automatische 0-instelling is hij erg gebruiksvriendelijk.

Handig: je kunt je kindje wegen met een omslagdoek, zodat hij het niet koud heeft, met een speciale functie. De doek wordt niet meegewogen, omdat je hem gewoon weer op 0 in kunt stellen. In de doos vind je de weegschaal, batterijen en een handleiding in verschillende talen. De Alecto BC-10 is de best verkochte babyweegschaal in 2023!

2. Esperanza betaalbare babyweegschaal 2023

De eerste maanden van het leven van je kindje zegt het gewicht heel veel over zijn gezondheid. Komt hij bijna niet aan? Dan wil je dat natuurlijk heel goed in de gaten houden. Plast hij genoeg? Eet hij voldoende? Je kunt dit goed bijhouden met een speciale babyweegschaal die zeer nauwkeurig het gewicht meet.

Deze Esperanza babyweegschaal is nauwkeurig en kan al voorwerpen vanaf 30 gram wegen! Het maximale gewicht dat op de weegschaal kan is 20 kilo, genoeg voor de eerste jaren van je kindje! Handig om te weten: deze weegschaal meet tot 10 gram nauwkeurig!

Op het grote LED-scherm kun je duidelijk zien wat het gewicht van je kindje is, in kilo’s, pounds of stones, wat je zelf gemakkelijk in kunt stellen. Een ander voordeel is de TARE-functie, wat betekent dat je de weegschaal zelf op 0 kunt zetten. Leg je draagdoek op de babyweegschaal, zet hem op 0 en plaats daarna je kindje op de draagdoek.

3. Beurer BY80 – beste babyweegschaal 2023

De Beurer BY80 babyweegschaal ziet er leuk uit en kan ook op goede reviews van klanten rekenen. Deze klanten geven ook aan dat ze de weegschaal gebruiken voor hun huisdieren, zodat ze er langer plezier van hebben. Op de weegschaal staan vrolijke plaatjes en het gewicht is af te lezen op het duidelijke display.

Een beweeglijk kindje? Geen probleem! Deze babyweegschaal bevat een speciale hold-functie, welke ervoor zorgt dat je uiteindelijk toch het juiste aantal kilo’s kunt aflezen. Verder zitten er antislipvoetjes onder de weegschaal, zodat hij netjes op zijn plek blijft staan tijdens het wegen.

De babyweegschaal van Beurer meet zeer nauwkeurig: tot op 5 gram nauwkeurig! Met deze weegschaal ben je er dus zeker van dat je het gewicht van je kindje heel goed in de gaten kunt houden. Je kunt maximaal 20 kilo op de babyweegschaal plaatsen en de batterijen worden meegeleverd.

4. Romed babyweegschaal + lengte opmeten

Ook de Romed digitale babyweegschaal is een populair exemplaar dat de eerste maanden met veel plezier gebruikt wordt. Je kunt deze babyweegschaal gebruiken vanaf het moment dat je kindje geboren is totdat hij een peuter is. De vorm van de schaal zorgt voor een comfortabel en veilig weegmoment. Deze schaal is perfect geschikt voor mensen die tussen de consultatiebureau bezoekjes door het gewicht van hun kindje in de gaten willen houden.

5. Miya B200 weegschaal : babyweegschaal in 2023

De Miya babyweegschaal zorgt ervoor dat je het gewicht van je kindje heel gemakkelijk in de gaten kunt houden. Een groot voordeel van deze weegschaal is de speciale app, waarin je alle weegmomenten kunt bijhouden. Een ander voordeel is dat je deze weegschaal kunt invouwen en daardoor compact kunt opbergen. Dat is fijn, want met een baby in huis kun je alle ruimte goed gebruiken!

De weegschaal meet tot op 10 gram nauwkeurig en is dus iets minder geschikt voor bijvoorbeeld prematuurtjes, bij wie iedere gram telt. Deze weegschaal werkt op batterijen, welke meegeleverd worden.

6. Luvion babyweegschaal : budget tip!

Luvion heeft ook een babyweegschaal en geeft aan dat deze zeer geschikt is voor wanneer je borstvoeding geeft of bijvoorbeeld een prematuur kindje hebt. De zeer precieze babyweegschaal laat precies zien waar je aan toe bent! Groeit je kindje wel genoeg? Hoeveel borstvoeding krijgt hij binnen?

De Exact-75 van Luvion meet tot op 5 gram nauwkeurig, wat erg goed is. Wanneer je borstvoeding geeft, weet je nooit precies wat je kindje nu eigenlijk binnenkrijgt. Door hem voor- en na het voeden te wegen, krijg je hier een beeld van. Het is dan wel heel belangrijk dat een weegschaal heel nauwkeurig meet. Met deze informatie kun je een overzichtelijke groeicurve van je kersverse baby bijhouden. Voordelen: tare-functie, ergonomisch design, schakelt automatisch uit, ook geschikt voor katten en kleine honden.

7. Deuba babyweegschaal

Een van de redenen dat de Deuba babyweegschaal zo populair is, is dat hij gemakkelijk (en plat) op te bergen is. Daarnaast meet hij het gewicht van je kindje tot op 10 gram nauwkeurig! Een ander leuk voordeel is de prijs, want hij is geschikt voor ongeveer ieder budget. Je kunt het gewicht tot maximaal 20 kilo wegen.

De babyweegschaal heeft een tare-functie, schakelt automatisch uit, is 55 centimeter lang en werkt op 2x AAA batterijen. Het grote LED-scherm is gemakkelijk af te lezen, zodat je snel een groeicurve bij kunt houden.

8. Adler babyweegschaal : goedkope babyweegschaal tip!

Deze babyweegschaal van het merk Adler wordt ook door vele kattenliefhebbers gebruikt, want daarvoor is hij ook geschikt. Deze pediatrische weegschaal is lekker goedkoop en doet precies wat hij moet doen: het gewicht van je kindje (of huisdier!) wegen! Je kunt deze weegschaal tot 20 kilo gebruiken, dus ook je peuter mag erop!

De Adler babyweegschaal is zeer nauwkeurig en heeft een grote nauwkeurigheid van 0,01 kilo. Het platform is 56×26 centimeter, wat groot genoeg is voor je kindje. Zet je (oudere) kindje zijn voetjes op de grond, wat zijn gewicht beïnvloedt? Leg hem dan op zijn buikje en maak er een spelletje van!

9. MOA babyweegschaal : beste babyweegschaal 2023

Zeer betaalbaar of zelfs bijna goedkoop te noemen, maar dan met heel wat extra functies! De MOA babyweegschaal is niet zonder reden immens populair onder veel ouders. De baby- en peuterweegschaal houdt zeer nauwkeurig het gewicht van je hartendiefje in de gaten en meet al vanaf 0,05 kilo tot en met 20 kilo.

Deze babyweegschaal werkt met bluetooth en heeft zelfs een gratis app beschikbaar! Door gebruik te maken van deze functie hou je gemakkelijk op je telefoon bij hoe je kindje zich ontwikkelt. Wil je weten wat je kindje woog toen hij een maand jonger was? Dan zoek je dat gemakkelijk en snel op, zonder door schriftjes te rommelen.

Het weegplatform is 56×33 centimeter, wat groot genoeg is om je baby of peuter op te wegen. Voor de zeer beweeglijke kindjes is er de hold-functie, zodat je toch nauwkeurig het gewicht kunt meten. Ook de tare-functie of tarra-functie is handig! Ga je voor maximaal gemak? Dan kies je voor deze weegschaal!

10. Grundig babyweegschaal kopen – prijstip!

De laatste babyweegschaal op de lijst is het exemplaar van Grundig. Deze betaalbare, simpele babyweegschaal doet niks meer dan precies dat waar hij voor gemaakt is: het wegen van je kindje, zodat jij de groei in de gaten kunt houden. De weegschaal maakt gebruik van 2x AAA batterijen en is gemakkelijk mee te nemen, omdat hij lekker compact is.

Deze weegschaal is perfect geschikt voor ouders, maar ook veel kraamverzorgers zijn er gek op! Het merk Grundig is bij veel mensen bekend, wat ook een van de redenen is dat veel mensen voor deze basic babyweegschaal kiezen.

Babyweegschaal Blokker kopen

Denk je dat Blokker alleen huishoudelijke apparaten en schoonmaakmiddelen verkoopt? Dan ben je helemaal mis. Tegenwoordig kun je in de Blokker webshop ontzettend veel producten verkopen, ook via partners van Blokker. In de winkel kun je niet altijd slagen voor een babyweegschaal, maar in de webshop is het aanbod erg groot.

De volgende merken zijn momenteel verkrijgbaar bij Blokker: Alecto, MOA, Grundig, Breuer, Terraillon, Plastorex en Chicco. Jammer genoeg kun je niet veel reviews vinden over deze apparaten op de Blokker website zelf, dus zul je altijd op zoek moeten naar ervaringen van andere ouders.

Goedkope babyweegschaal kopen of een dure?

Anno 2023 zegt de prijs van een product helemaal niets meer over de kwaliteit. Zo heb je voor een redelijke prijs al een prima babyweegschaal, die precies doet wat hij moet doen. Over het algemeen hebben (bijna) alle weegschalen dezelfde functies en specificaties, al is het design vaak anders. Kijk vooral naar het gebruiksgemak en naar je eigen wensen.

Wil je graag een platte weegschaal of een exemplaar met opstaande randen, zodat je kindje er niet uit kan vallen? Vind je het belangrijk dat er een tare-functie op de weegschaal zit, zodat je je kindje kunt wegen met een draagdoek of dekentje? Wat is je budget en vind je het belangrijk dat de babyweegschaal van een bepaald merk is?

Hoe kan ik mijn baby wegen?

In de eerste week na de geboorte van je kindje wordt hij gewogen door de kraamverzorgster en of verloskundige. Na deze week kan dat best even spannend zijn, nu je helemaal alleen bent en er maar vanuit moet gaan dat je kindje goed zal groeien. Om deze onzekerheid weg te nemen, kun je kiezen voor een babyweegschaal.

Twijfel je echt over de gezondheid of het gewicht van je kindje? Dan is het altijd verstandig om contact op te nemen met de verloskundige (tot 6 weken na de bevalling), het consultatiebureau of de huisarts. Binnen enkele weken na de geboorte ga je op consult bij het consultatiebureau, maar je kunt ook zelf naar het inloopspreekuur gaan. Tijdens zo’n spreekuur kun je je kindje (gratis) laten meten en wegen.

Een babyweegschaal is makkelijk en effectief. Weeg je kindje iedere dag op ongeveer hetzelfde moment, zodat je al snel een beeld hebt van de groei van je kindje. Valt hij alleen maar af of komt hij niet genoeg aan? Neem dan zeker contact op met het consultatiebureau of de verloskundige voor verdere stappen.

Hoe lang baby wegen?

Je kunt je kindje zolang wegen als je zelf wilt. Sommige ouders willen een uitgebreid logboek bijhouden tijdens het eerste levensjaar van hun kindje. Andere ouders wegen hun kindje alleen tijdens de eerste paar maanden, totdat ze zeker weten dat hun kindje goed groeit.

Ben je van plan om je kindje maar enkele weken te gaan wegen? Vraag dan eens aan vriendinnen of zij een weegschaal te leen hebben of overweeg zo nu en dan het consultatiebureau te bezoeken.

Hoeveel moet een pasgeboren baby per dag aankomen?

Iedere baby is én groeit anders, maar ongeveer twee weken na de geboorte zijn alle baby’s terug op hun geboortegewicht. Sommige baby’s doen hier overigens maar een weekje over en daar is absoluut niks mis mee. Tijdens de eerste vier maanden komen baby’s tot ongeveer 250 gram per week aan, maar dat kan ook 100 gram zijn.

Wanneer de groei heel erg afwijkt, zal het consultatiebureau je daarop attenderen. Zolang je kindje de eerste maanden tussen de 100 en 250 gram aankomt, is er niks aan de hand.

Hoeveel valt een pasgeboren baby af?

In de eerste week na de geboorte van je kindje zal hij gewicht verliezen. Wanneer dit maximaal 10% is van zijn geboortegewicht, is dit heel normaal. Veel kinderen vallen nog minder af, maar het komt ook voor dat baby’s iets meer dan die 10% afvallen.

Op dag vier hebben de meeste baby’s het laagste gewicht, waarna de groei weer toe gaat nemen. Het is fijn dat dit allemaal tijdens de eerste week gebeurd, zodat de kraamverzorgster met je mee kan kijken en waar nodig advies kan geven. Twijfel je? Schakel dan de verloskundige in.

Nauwkeurige babyweegschaal, hoe belangrijk?

Baby’s komen de eerste maanden van hun leven zo’n 100 tot 250 gram aan per week. Wanneer je gebruik gaat maken van een weegschaal die per kilo weegt, kun je dus niet goed de groei van je baby in de gaten houden. Een speciale babyweegschaal heeft een comfortabele vorm én meet zeer nauwkeurig.

Ook voor mama’s die borstvoeding geven is een zeer nauwkeurige babyweegschaal een must! Om precies te weten wat je kindje binnenkrijgt aan moedermelk, zul je hem voor- en na de voeding moeten wegen. Met een nauwkeurige babyweegschaal kun je dan (bijna 100%) nauwkeurig zien hoeveel hij binnen heeft gekregen.

Relevante artikelen

Scroll naar boven