Beste flessenwarmer 9x de beste voor je baby in 2023

beste flessenwarmer

Het leven met een baby is druk en je zou dan ook alle mogelijke lifehacks met beide handen moeten grijpen. Een flessenwarmer kan je leven een stuk gemakkelijker maken! Gebruik hem onderweg of thuis en warm op een veilige manier je hippe babyflesjes geleidelijk op! Bekijk hier 9x de beste flessenwarmer voor je baby in 2023!

Welke flessenwarmer is het beste in 2023?

Babyproducten worden steeds weer vernieuwd en verbeterd. Dit geldt ook voor flessenwarmers (ook wel flesverwarmers genoemd) Voor welk doel ga je de flessenwarmer gebruiken? Is dat alleen voor thuis of wil je hem ook onderweg gebruiken? Wat is het budget en wat wil je maximaal betalen?

Lees ook: Slabber met mouwen : dit zijn de leukste slabbetjes!

Standaard flessenwarmers zijn al redelijk goedkoop te bestellen, maar er bestaan ook super deluxe uitvoeringen. Daarnaast bestaan er ook nog flessenwarmers die zowel verwarmen als steriliseren. Kortom: breng eerst de wensen in kaart en bekijk dan onze lijst met beste flessenwarmers!

In dit artikel bekijk je 9x de beste flessenwarmer voor je baby in 2023. Na deze top 9 kun je meer informatie lezen over de flessenwarmer en het gebruik hiervan.

1. Alecto BW700 – snelle flessenwarmer – beste flessenwarmer 2023

De flessenwarmer Alecto BW700 staat met stip op nummer 1 en is één van de meest verkochte en populairste flessenwarmers van nu! Deze flessenwarmer kent nogal wat voordelen en wij vinden het dan ook niet gek dat het een razend populair product is!

De Alecto BW700 is een digitale, snelle flessenwarmer die je kunt gebruiken voor het opwarmen van melk (het maakt hierbij niet uit of het kunstvoeding/flesvoeding of moedermelk is), maar je kunt hem ook gebruiken voor het steriliseren of ontdooien. Fijn, want je wilt niet voor ieder doel een apart apparaat aanschaffen. Deze flesverwarmer is geschikt voor heel wat flesjes!

Snel? Ja, zeer snel! Binnen een paar minuten is de melkfles gelijkmatig opgewarmd, zodat je op een veilige manier de fles aan je baby kunt geven. Ander handig feit: je kunt ook babyhapjes opwarmen in de Alecto BW700! Tijdens het verwarmen kun je op het display van de flessenwarmer zien hoe lang het nog duurt. Wanneer de ingestelde temperatuur bereikt is, schakelt de flessenwarmer zichzelf uit. De beste flessenwarmer voor je baby die ook nog eens betaalbaar is? Dan kies je voor de Alecto BW700!

2. Philips Avent flessenwarmer : flessenwarmer 2023

De kans is groot dat je het merk Philips Avent al bent tegengekomen in één van de babytijdschriften of in de gratis babydoos van WIJ. Naast de super handige startersets van Avent kun je ook voor de populaire flessenwarmer kiezen. Heb je de gratis babydozen nog niet aangevraagd? Bekijk dan snel ons complete overzicht.

Met de Philips Avent SCF358/00 verwarm je voeding binnen een paar minuten. Het apparaat maakt gebruik van een slimme temperatuurregeling, zodat voorkomen wordt dat melk of babyvoeding oververhit raakt. Stel vooraf het melkvolume in, druk op start en de rest wordt geregeld.

Ook voedsel / melk ontdooien gaat heel gemakkelijk met de flesverwarmer van Philips Avent en dat is handig, want veel mama’s leggen een voorraadje borstvoeding aan en vriezen dat in. Hiervoor kun je speciale bewaarzakjes voor gebruiken en we schreven daar een uitgebreid artikel over, welke je hier kunt lezen.

Handig om te weten: deze flessenwarmer verwarmt de melk in slechts 3 minuten! Voor het ontdooien van de bevroren melk kun je gebruikmaken van de speciale ontdooifunctie. Naast deze voordelen behoudt de warmer de ideale temperatuur gedurende 60 minuten.

3. Luvion Eco Fast Deluxe 4 in 1 Flessenwarmer

Doorgaans is de meest belangrijke reden om voor een flessenwarmer te kiezen het zeer snel én veilig opwarmen van de flesvoeding. Wanneer moedermelk of kunstvoeding verkeerd of te heet wordt opgewarmd, kunnen er belangrijke voedingsstoffen verloren gaan. Dit is ook een belangrijke reden voor veel ouders om voor ’n flesverwarmer te kiezen.

Bij de Luvion Eco Fast Deluxe flessenwarmer wordt ook een stoomkap meegeleverd, zodat je het apparaat ook kunt gebruiken als sterilisator. Wil je graag een flesje op temperatuur houden? Dat is mogelijk door gebruik te maken van de speciale verhittingsprogramma’s. Ook ingevroren melk of potjes voeding kunnen gelijkmatig ontdooid worden.

De flessenwarmer heeft een hoog vermogen van 500W, zodat hij ook echt goed werk levert. Het LCD display helpt bij het eenvoudig instellen van alle functies en je kunt ook direct zien hoe lang het nog duurt. De flesverwarmer is geschikt voor heel veel flesjes. Speentjes steriliseren? Ook daarvoor kun je het apparaat gebruiken!

Conclusie: opwarmen, ontdooien, steriliseren en warm houden = de Eco Fast 4 in 1 Flessenwarmer van Luvion!

4. Easybaby Flesvoeding apparaat Baby Senseo

De Easybaby “Baby Senseo” is een waar pareltje onder de flessenwarmers en is dan ook zeer geliefd. Veel ouders van tweelingen zweren erbij, want binnen 8 seconden (!) heb jij dé perfecte babyfles bereid! De Easybaby Milk Maker is een speciaal flesvoeding apparaat dat ervoor zorgt dat je binnen een handomdraai het perfecte flesje maakt.

Dit apparaat is ook perfect geschikt voor wanneer je midden in de nacht je warme bedje uit moet om een flesje te gaan maken. Wist je dat je de Baby Senseo zelfs met je smartphone kunt bedienen?! Je stelt de temperatuur en hoeveelheid in, drukt op de knop en na 8 seconden ben je klaar om je baby te voeden. Geen klontjes, want het water en de melkpoeder wordt heel goed gemengd.

Geen klonters, maar ook geen luchtbellen. En we weten wat dat betekent: minder krampjes voor je kindje! Vanaf je telefoon kun je overigens ook gemakkelijk de temperatuur en hoeveelheid instellen, waarna je op “Maak Fles” moet tikken. En tada, je flesje wordt klaargemaakt!

Het is onbelangrijk welk merk babyvoeding je gebruikt, want (bijna) alle melk wordt op dezelfde manier bereid. Of je nu kiest voor Nutrilon, Kabrita of Hero: binnen een paar seconden ben je er helemaal klaar voor! Klein nadeel: Nutrilon Pepti en Nutricia Neocate kun je niet gebruiken in dit apparaat.

Deze luxe flesverwarmer heeft natuurlijk wel een klein nadeel: hij is geschikt voor mensen die een “all-in” oplossing willen en niet voor mensen die alleen even een flesje willen verwarmen of ontdooien. Daarnaast is de Baby Senseo ook best aan de prijs!

Kraamcadeau tip! Ben je er zeker van dat je vriendin of zus flesvoeding gaat geven na de geboorte van het kindje of enkele maanden daarna? Dan is dit een leuk cadeau om als vriendinnengroep te geven!

5. Tommee Tippee Flessenwarmer voor onderweg : flessenwarmer 2023

Het merk Tommee Tippee biedt momenteel twee flessenwarmers aan: eentje voor thuis en eentje voor onderweg. De Tommee Tippee flessenwarmer voor onderweg die je hierboven ziet staan wordt zeer gewaardeerd en is dan ook een van de beste flessenwarmers van 2023.

Deze flesverwarmer werkt wel anders dan alle andere verwamers op de lijst, want hij is niet elektrisch en heeft geen andere functies. Het enige dat de flesverwarmer doet, is de fles verwarmen. In de maatbeker van roestvrijstaal giet je gekookt water, waarna je hem afsluit met de dop en de beker.

Het verwarmde water zorgt er vervolgens voor dat je op iedere plek zonder moeite je flesje kunt verwarmen. Geen poespas, wel ontzettend handig! Even een kopje koffie drinken in de stad tijdens een onmogelijke tijd? Neem hem mee! Binnen no time heb je een flesje verwarmd en heeft je kindje weer een volle maag.

6. Alecto BW512 Car met 12v plug : beste flessenwarmer 2023

Een flessenwarmer die je thuis kunt gebruiken, maar ook onderweg door middel van een 12v autoplug. Dat is de Alecto BW512 car. Let wel op: niet alle moderne auto’s zijn nog voorzien van een 12V plug, dus het is goed om hier van tevoren naar te kijken.

Reis je veel of ga je op vakantie met het gezin? Dan kan het vervelend zijn wanneer je onderweg een flesje op moet warmen. De meeste openbare ruimten zijn niet erg hygienisch en dat is dan ook niet de plek waar jij je flesje op wilt warmen. En daar is de flessenwarmer van Alecto!

De flesverwarmer is gemakkelijk te bedienen: steek thuis de stekker in het stopcontact of in de auto de plug. Je moet ervoor zorgen dat er genoeg water onderin de flesverwarmer zit en vervolgens de gewenste stand kiezen. Voor het opwarmen van melk kun je verschillende standen gebruiken: stand 1 (geleidelijk opwarmen), stand 2 (gaat twee keer zo snel) of stand 3 (wanneer je echt haast hebt!).

De flessenwarmer is voorzien van een droogkookbeveiliging, zodat dit niet voor zal komen. Daarnaast biedt het ruime reservoir ruimte voor gangbare flesformaten en potjes.

7. Florevita 5-in-1 Eco Fast : flessenwarmer 2023

De 5-in-1 flesverwarmer van Florevita is er ook eentje om mee te nemen in je overweging. Deze flessenwarmer houdt melk en voedsel ook warm zonder belangrijke vitaminen of voedingsstoffen te verliezen. Wil je graag van alle gemakken voorzien zijn? Dan ben je met deze flessenwarmer goed op weg. Hij maakt gebruik van warm water, zodat je kunt opwarmen, ontdooien én steriliseren.

Is de melk niet te koud? Of belangrijker nog: niet te warm? Deze vragen zijn voorgoed verleden tijd wanneer je voor een flessenwarmer kiest. Hij verwarmt de melk gelijkmatig op een veilige manier en je hoeft hem niet steeds opnieuw in te stellen, want hij heeft een slim geheugen.

Binnen vier minuten is de fles van 180ml opgewarmd! Fijn, want je kunt je tijd als ouder wel beter gebruiken. Bedien het apparaat gemakkelijk via het touchscreen en start met een druk op de knop een programma in. De verwarmer is geschikt voor zowel glazen, siliconen als kunststof flessen.

Handig om te weten: op deze flessenwarmer zit 2 jaar onvoorwaardelijke garantie.

8. Lifest 6-in-1 : beste flessenwarmer 2023

De Lifest 6-in-1 multifunctionele dubbele flesverwarmer wordt op dit moment ontzettend vaak verkocht en dat heeft natuurlijk goede redenen. Deze flesverwarmer is ideaal voor gezinnen met meerdere kleine kinderen of voor ouders met een tweeling. De flesverwarmer biedt ruimte voor het opwarmen van twee flesjes tegelijk!

Naast het opwarmen van de melk voor je kindje, kan deze flesverwarmer ook flessen en speentjes steriliseren én ander voedsel opwarmen, zoals een prakje voor je kindje. In het pakket vind je een flessenwarmer, een flesclip, een flessenborstel, rietjesborstel en een rek.

Tevreden ouders geven aan dat dit een ware lifehack is wanneer je een baby of peuter hebt en dat het product inmiddels niet meer weg te denken is.

Naast deze flesverwarmer biedt ook Alecto een flessenwarmer aan waarin je twee flessen tegelijk kunt opwarmen. Het exemplaar is een paar tientjes goedkoper en zeker ook de moeite waard om te bekijken.

9. Draadloze flessenwarmer My Bambini’s Bottle Warmer Pro

De populaire flesverwarmer van MyBambini’s Bottle Warmer Pro is verkrijgbaar in twee kleuren: de roze hierboven en een blauwe variant welke ook via bovenstaande link te bekijken is. Waarom is deze flessenwarmer zo populair?

Hij is draadloos en dus draagbaar! Het is een heel karwei, je kindje eten geven wanneer hij daar zin in heeft. Zeker wanneer je kindje nog geen ritme heeft en je even weg wilt, is het fijn om ten alle tijden een flesje te kunnen geven. Ben je vaak onderweg? Ook dan is deze flessenwarmer ideaal!

Deze flessenwarmer warmt de melk snel op en houdt de melk vervolgens tot maximaal 5 uur warm! Je kunt de temperatuur zelf instellen. Een nadeel: sommige merken flessen hebben een adapter nodig. Voor de volgende merken heb je geen adapter nodig: Avent, Pigeon Wide Neck, Combi, Chicco, Richell, Dodie, Lansinoh, Richell en Spectra. Avent is een van de meest gekozen flessen in Nederland.

Veelgestelde vragen over de flessenwarmer voor je kindje

Wanneer je net in verwachting bent, kan het allemaal nogal overweldigend zijn. Voor ieder babydingetje lijkt er wel een speciaal apparaat te zijn! Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen over de flessenwarmer.

Hoe werkt een flessenwarmer?

Het is belangrijk om te weten dat niet alle flessenwarmers hetzelfde werken en ook niet allemaal dezelfde functies hebben. Sommige flesverwarmers hebben ook de mogelijkheid om flesjes en speentjes te steriliseren, terwijl andere, simpelere flessenwarmers dit niet hebben.

Over het algemeen wordt er water gebruikt voor flessenwarmers. Door de flesverwarmer in te stellen, wordt het water en de fles verwarmd. Dit zal dan op een gelijkmatige manier gebeuren, zodat er geen hete en koude plekken in de melk ontstaan. Lees van tevoren goed de gebruiksaanwijzing van het apparaat dat je aan hebt geschaft.

Welke flessenwarmer het beste?

We gaven eerder al aan dat het belangrijk is om van tevoren in kaart te brengen waarvoor je de flessenwarmer gaat gebruiken. Vind je het genoeg dat het apparaat alleen de fles (en babyprakjes) kan verwarmen? Of wil je het liefst ook dat het apparaat de spenen en flessen kan steriliseren? Wil je de flessenwarmer graag bedienen via je smartphone? Wat is je budget?

Kortom: voor iedere ouder is een andere flessenwarmer geschikt. Gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend veel flesverwarmers verkrijgbaar, zodat je altijd de beste flessenwarmer kunt vinden.

Hoe snel warmt een flessenwarmer op?

Iedere flessenwarmer heeft andere functies en ook niet iedere flessenwarmer warmt in hetzelfde aantal minuten een flesje of potje babyvoeding op. Bekijk van tevoren wat de specificaties/eigenschappen van de flesverwarmer is, zodat je achteraf niet teleurgesteld bent. Veel flessenwarmers warmen overigens binnen no-time een flesje op, wat ook de reden is dat veel ouders erg graag kiezen voor zo’n babyproduct.

Welke temperatuur flessenwarmer?

Vroeger warmden flessenwarmers melk en voeding op tot maximaal 37 graden. Tegenwoordig kun je ook andere exemplaren aanschaffen, die je kunt instellen tot maximaal 45 graden. Een flesje kan het best tot maximaal 37 graden worden opgewarmd = perfect om te drinken voor je kindje.

Let op: sommige flessenwarmers stel je niet in op temperatuur, maar op het aantal milliliters in de fles. Dit is niet erg, want de melk zal er niet te warm uitkomen.

Flesvoeding voor onderweg : hoe doe je dat?

Op vakantie, een lange reis naar familie of een dagje weg: het zijn allemaal lastige ritjes met een zuigeling. Sommige flessenwarmers zijn geschikt voor onderweg, zodat je niet meer naar een benzinepomp of restaurant moet om een flesje op te warmen. Veel flessenwarmers hebben ook de mogelijkheid om melk en voeding te ontdooien, zodat je ook bevroren moedermelk kunt geven onderweg.

Snelle flessenwarmer in 2023

Als ouder heb je het al druk genoeg en zonder dat je het doorhebt gaat er ontzettend veel tijd zitten in het bereiden en geven van flesvoeding. De allersnelste flessenwarmer van 2023 is het exemplaar van EasyBaby. Let op: het gaat hier niet om een traditionele flessenwarmer, maar om een zogenaamde Baby Senseo.

Het flesvoeding apparaat is ook alleen geschikt voor flesvoeding en doet al het werk voor je. Binnen 8 seconden staat er een flesje klaar voor je kindje!

De volgende artikelen vind je misschien ook interessant

Scroll naar boven