De bevalling

DE BEVALLING.

Aan het einde van de zwangerschap moet iedere vrouw eraan geloven: de bevalling. De geboorte van je kindje is een prachtige gebeurtenis, maar tegelijkertijd ook de meest heftige en intense in het leven! Op deze pagina kun je artikelen lezen over onderwerpen rondom deze bijzondere gebeurtenis aan het einde van de zwangerschap.

De bevalling, een unieke ervaring voor iedere vrouw

Een bevalling verloopt zelden volgens een vast stramien, en elke bevalling is uniek. Deze buitengewoon intense gebeurtenis wordt door elke vrouw op haar eigen manier beleefd en kan op diverse manieren verlopen. De keuze tussen een thuisbevalling of een ziekenhuisbevalling, de wens voor pijnbestrijding of het vertrouwen op je eigen lichaam, zijn allemaal persoonlijke overwegingen. Het is belangrijk om te beseffen dat, ondanks een bevalplan en bepaalde verwachtingen, het verloop van de geboorte van je kindje altijd onvoorspelbaar is. Enige flexibiliteit kan deze situatie gemakkelijker maken.

Relevante artikelen

Op deze pagina kun je verschillende artikelen vinden met onderwerpen rondom de bevalling. Lees meer over de voortekenen, mogelijke pijnbestrijding tijdens de weeën en ontdek uit welke fasen een bevalling bestaat. Daarnaast kun je handige koopgidsen doornemen, zodat je de beste items kunt bekijken voor tijdens- of na de geboorte van je kindje. Denk aan kraampakketten, sluitlakens, bevallingsjurkjes en geboorteversiering. Onderaan deze pagina kun je meer veelgestelde vragen lezen.

actieve fase bevalling

FASEN VAN DE BEVALLING.

Van oefenweeën tot geboorte van de placenta: de bevalling kan worden opgedeeld in verschillende fasen. Een goede voorbereiding is belangrijk, dus lees snel meer over de fasen.

Fasen van de bevalling

Acupressuur

PIJNBESTRIJDING TIJDENS DE BEVALLING.

Een bevalling is vaak pijnlijk en weeënpijn is geen pretje. Gevoelens van angst en vermoeidheid kunnen de pijn verergeren. Lees in dit artikel meer over verschillende vormen van pijnbestelling, zodat je goed geïnformeerd bent.

>> Naar artikel over pijnbestrijding

Voortekenen bevalling

VOORTEKENEN BEVALLING.

Vanaf week 37 begint het aftellen en kunnen de weeën ieder moment beginnen. Welke lichamelijke veranderingen en signalen kun je verwachten? In dit artikel lees je meer over wat je kunt verwachten voordat de bevalling begint.

>> Ontdek hier alle voortekenen

Kraampakket bevalling

KRAAMPAKKET KOPEN.

In een kraampakket zitten alle essentiële benodigdheden voor tijdens- en na de bevalling. Ook wanneer je niet thuis wilt bevallen, heb je een kraampakket nodig. Lees in dit artikel meer informatie, zodat je goed voorbereid bent.

>> Naar Kraampakket Kopen

Bevallingsjurkje

HET BEVALLINGSJURKJE.

Wil je graag een comfortabel én trendy jurkje aan tijdens de bevalling? Zodat je jezelf niet hoeft uit te kleden voor het huid-op-huidcontact? Bekijk dan zeker eens hét Bevallingsjurkje en laat je overtuigen!

>> Naar Het Bevallingsjurkje

baargoud

BAARGOUD – PUSH PRESENT.

Trends vanuit Engeland en Amerika waaien regelmatig over naar ons land. Baargoud is een luxe cadeau voor de moeder, welke gegeven wordt ná de geboorte. Lees in dit artikel meer informatie en bekijk mooie cadeaus!

>> Naar Baargoud – Push Present

Elle Tens pijnbestrijding

TENS-APPARAAT.

Eén van de populaire opties op het gebied van pijnbestrijding is een TENS-apparaat. In dit artikel lees je meer over de ELLE GeboorteTENS, zodat je zelf de pijn kunt verlichten tijdens de bevalling.

>> Naar TENS-apparaat

Sluitlaken bevalling

SLUITLAKEN – SLUITBAND.

De sluitbanden hebben het ondertussen overgenomen van sluitlakens, maar het principe blijft hetzelfde. Het stevig inwikkelen van je buik na de bevalling kan het herstel bevorderen. Lees hier alles over en bekijk de beste opties.

>> Naar Sluitlaken – Sluitband

Bevalling opwekken

BEVALLING ZELF OPWEKKEN.

De laatste loodjes zijn zwaar en je bent er helemaal klaar mee. In dit artikel kun je veel informatie lezen over het zelf opwekken van de bevalling. Ga je voor tepelstimulatie? Of voor het ananashart?

>> Naar Zelf Bevalling Opwekken

raamsticker geboorte

RAAMSTICKERS GEBOORTE.

Geboorteversiering blijft populair en raamstickers zie je steeds vaker voorbij komen op social media. In dit artikel hebben we de leukste raamversiering op een rijtje gezet, inclusief handige prijstips.

>> Naar Raamstickers Geboorte

raamsticker geboorte

RAAMSTICKERS GEBOORTE.

Geboorteversiering blijft populair en raamstickers zie je steeds vaker voorbij komen op social media. In dit artikel hebben we de leukste raamversiering op een rijtje gezet, inclusief handige prijstips.

>> Naar Raamstickers Geboorte

Hoe lang duurt een gemiddelde bevalling?

De bevalling van een eerste kindje duurt doorgaans gemiddeld tussen de 12 en 24 uur. Als je geïnteresseerd bent in het lezen van bevallingsverhalen, zul je al snel ontdekken dat dit echt een gemiddelde is en dat de werkelijkheid vaak variabel is. Sommige vrouwen kunnen meer dan 30 uur nodig hebben, terwijl anderen binnen een uur na de eerste wee al bevallen. Met andere woorden, er is geen vaste regel en het enige dat je kunt doen is geduldig afwachten.

Fasen van de bevalling

In totaal zijn er vier fasen tijdens de bevalling, maar vaak wordt het ‘Nageboorte-tijdperk’ bij de fase Uitdrijving genomen. De eerste fase is de latente fase, waarin de baarmoederhals begint te verstrijken en je lichaam zich voor gaat bereiden op de geboorte van je kindje. De weeën zijn meestal onregelmatig en deze fase kan uren tot dagen duren.

Na de latente fase dient de actieve fase van de bevalling zich aan, waarbij de weeën sneller komen en een stuk krachtiger zijn. Door deze ontsluitingsweeën ontsluit de baarmoeder zich en vaak duurt deze fase enkele uren. Uiteraard zijn er uitzonderingen op de regel en kan het veel langer of juist korter duren.

De uitdrijvingsfase is de laatste fase en tijdens deze fase heb je volledige ontsluiting. Door de persweeën wordt de baby door het geboortekanaal geduwd en uiteindelijk wordt de baby geboren. Na de geboorte van de baby moet de moederkoek (placenta) geboren worden, wat officieel de nageboorte heet. Op het moment dat de placenta compleet geboren is, is de bevalling voorbij.

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia

Scroll naar boven