De bevalling

Naarmate de maanden verstrijken, begin je steeds meer te beseffen dat de bevalling eraan komt. De bevalling is (meestal) een van de meest intense momenten in het leven van een vrouw en daarom ook erg spannend. Bevallingen verlopen jammer genoeg nooit hetzelfde, dus je weet van tevoren niet waar je aan toe bent. Op deze pagina vind je verschillende artikelen rondom de bevalling & geboorte + handige tips!

Voortekenen bevalling

Voortekenen bevalling

Vanaf 37 weken zwangerschap is het aftellen geblazen: de weeën zouden nu ieder moment kunnen beginnen! In dit artikel kun je meer lezen over de voortekenen van de bevalling!

Bevalling opwekken

Bevalling opwekken

Van tepelstimulatie tot ananasharten: ben je het helemaal zat? Er zijn genoeg fabels waarmee je de bevalling zou kunnen opwekken. Maar hoe kun je nu écht de bevalling succesvol opwekken? In dit artikel lees je het!

Pijnbestrijding bevalling

Bevallen doet pijn en paringspijn is geen pretje! Angstgevoelens en vermoeidheid kunnen de pijn alleen maar erger maken! In dit artikel lees je over de verschillende soorten pijnbestrijding, zodat je goed geïnformeerd bent wanneer dit nodig is. 

TENS-apparaat bevalling

TENS-apparaat

Sommige vrouwen besluiten van tevoren dat zij pijnbestrijding willen tijdens de bevalling door middel van een TENS-apparaat. In dit artikel lees je meer over de GeboorteTENS, wat een handig hulpmiddel kan zijn bij baringspijn. 

Zwart sluitlaken

Sluitlaken – sluitband

Ondanks dat we het tegenwoordig vaak over een sluitband hebben, is ook het sluitlaken nog erg populair onder pas bevallen moeders. Het stevig inbinden van je buik na de bevalling kan helpen met het herstel en laat de baarmoeder sneller krimpen. Lees hier meer over het sluitlaken!

gratis babydozen

Kraampakket kopen

Jammer genoeg bieden de meeste verzekeraars geen gratis kraampakket meer aan, maar geen zorgen: zo’n speciaal pakket voor tijdens- en na de bevalling is geen grote uitgave! In dit artikel lees je meer informatie over het kraampakket en de kosten.

latente fase bevalling

Latente fase bevalling

Terug naar de verschillende fases van de bevalling. Wanneer de bevalling écht begint, kom je terecht in de latente fase. Deze fase duurt tot en met 3 centimeter ontsluiting. Lees in dit artikel meer over deze fase!

actieve fase bevalling

Actieve fase bevalling

Na de latente fase van de bevalling (eerste fase, de start) dient de actieve fase zich aan. De weeën zetten door en de bevalling begint aardig op gang te komen. Nu je de weeën weg moet puffen, merk je aan je lichaam dat het menens is. In dit artikel lees je meer over de actieve fase van de bevalling.

bevallingsjurkje

Het bevallingsjurkje

Bevallen is geen pretje, maar heb je weleens gedacht aan de foto’s die gemaakt worden vlak na de geboorte? Hét Bevallingsjurkje biedt de oplossing! Dit jurkje is speciaal gemaakt voor tijdens de zwangerschap én bevalling, maar ook voor de periode hierna.

raamsticker geboorte

Raamsticker geboorte

Wil je graag het raam versieren met een mooie raamsticker na de geboorte van je kindje? Je kunt tegenwoordig heel veel mooie geboorte raamstickers vinden online! Bekijk de mooiste in dit artikel!

Scroll naar boven