Bevallingsverhalen

De bevalling is een van de meest intensieve en intieme gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Veel zwangere vrouwen gaan tijdens de laatste weken van de zwangerschap op zoek naar de bevallingsverhalen van andere vrouwen. Ondanks dat geen enkele bevalling hetzelfde is, kun je wel lezen over hoe andere barende vrouwen met hun pijn om zijn gegaan, wat hen verlichting gaf en hoe zij bepaalde dingen hebben aangepakt. Iedere vrouw is uniek en ervaart de geboorte van haar kindje op een andere manier.

Bevallingsverhalen lezen voor de bevalling

Hoera, je bent zwanger! De bevalling is een ontzettend mooie, maar spannende gebeurtenis in het leven van een vrouw en haar partner. Het is dan ook niet vreemd dat veel zwangere vrouwen op zoek gaan naar bevallingsverhalen van andere moeders. Is het slim om deze unieke bevallingsverhalen te lezen voordat je moet gaan bevallen?

Het simpele antwoord: ja en nee. Wanneer je als een berg opziet tegen de bevalling, kunnen mooie bevallingsverhalen je een hart onder de riem steken. Toch staat het internet ook vol afgrijselijke bevallingsverhalen, waardoor je misschien nog angstiger wordt. Kortom: lees niet alleen maar de vreselijke bevallingsverhalen, want veel bevallingen zijn hartstikke mooi!

Bevallingsverhalen (anoniem) delen

Heb je een mooie of juist minder prettige bevalling meegemaakt en wil je dit verhaal graag delen met een groot publiek, al dan niet anoniem? Dat kan! Je kunt jouw verhaal (eventueel met foto’s) insturen naar info@mamagroeit.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op! Niet iedereen vindt het een fijn idee om dit met zijn/haar naam te doen, dus is het anoniem doorgeven van een bevallingsverhaal ook zeker een mogelijkheid! Deel jij het mooiste avontuur van je leven met ons?!

1

“Wonderolie bevalling”

Disclaimer: wonderolie wordt afgeraden voor het opwekken van een bevalling! In dit verhaal lees je over een mama die een poging waagde met dit niet-zo-lekkere-middeltje.
>> Naar “Wonderoliebevalling”

>> Naar “Tangverlossing na 56 uur”

2

“De Geboorte van Sam”

Als een kindje ziek is, kan er soms besloten worden om de bevalling eerder in te leiden. In dit bevallingsverhaal kun je lezen over de geboorte van Sam, een ingeleide bevalling in verband met afwijkingen.
>> Naar “De Geboorte van Sam”

3

“De spoedkeizersnede”

Soms verloopt een thuisbevalling niet zoals je wenst en kun je alsnog in het ziekenhuis bevallen. In dit verhaal lees je over de geboorte van Ivy, die na complicaties in het ziekenhuis werd geboren door middel van een spoedkeizersnede.
>> Naar “De Spoedkeizersnede”

4

“Ultieme hands-off bevalling”

De ‘hands-off bevalling’ is nog een klein beetje een taboe, maar je ziet dit steeds vaker voorbijkomen op social media. Dit is een bevalling waarbij de verloskundige niet aanwezig is óf in ieder geval geen ontsluiting checkt. In dit prachtige verhaal lees je hier meer over.
>> Naar “Ultieme Hands-off bevalling”

5

“Een ontspannen badbevalling”

Na een helse eerste bevalling is deze mama angstig voor een volgende bevalling, maar de kinderwens blijft groot. In dit bevallingsverhaal lees je over haar ervaringen met een badbevalling.
>> Naar ontspannen badbevalling

Positieve bevallingsverhalen

Het lijkt soms wel een trend: vriendinnen of familieleden die horrorbevallingen delen met zwangere vrouwen. Veel vrouwen hebben (een gezonde) angst voor de bevalling, maar horrorverhalen helpen dan niet echt mee. Bevallen is niet pijnloos, maar het hoeft niet altijd vreselijk te zijn. In dit overzicht kun je ook positieve bevallingsverhalen lezen, zodat de angst misschien iets minder wordt. Heb je veel angst voor de bevalling? Neem dan zeker contact op met de verloskundige, want zij bieden vaak een goede ondersteuning.

Bevallingsverhaal delen met onze lezers

Bevallingsverhalen zijn ontzettend waardevol en veel zwangere vrouwen gaan in het derde trimester op zoek naar mooie, grappige en heftige bevallingsverhalen van andere vrouwen. Wil jij ook graag je verhaal delen met onze lezers? Stuur hem dan naar info@mamagroeit.nl!

Scroll naar boven