bevallingsverhalen

Bevallingsverhalen

De bevalling is een van de meest intensieve en intieme gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Veel zwangere vrouwen gaan tijdens de laatste weken van de zwangerschap op zoek naar de bevallingsverhalen van andere vrouwen. Ondanks dat geen enkele bevalling hetzelfde is, kun je wel lezen over hoe andere barende vrouwen met hun pijn om zijn gegaan, wat hen verlichting gaf en hoe zij bepaalde dingen hebben aangepakt. Iedere vrouw is uniek en ervaart de geboorte van haar kindje op een andere manier.

Wil jij ook je bijzondere verhaal van de bevalling delen met onze lezers? Dit kan natuurlijk anoniem! We zijn altijd op zoek naar mooie, bijzondere bevallingsverhalen van en voor onze lezers! Stuur een e-mail naar info@mamagroeit.nl.

Bevallingsverhalen lezen voor de bevalling

Hoera, je bent zwanger! De bevalling is een ontzettend mooie, maar spannende gebeurtenis in het leven van een vrouw en haar partner. Het is dan ook niet vreemd dat veel zwangere vrouwen op zoek gaan naar bevallingsverhalen van andere moeders. Is het slim om deze unieke bevallingsverhalen te lezen voordat je moet gaan bevallen?

Het simpele antwoord: ja en nee. Wanneer je als een berg opziet tegen de bevalling, kunnen mooie bevallingsverhalen je een hart onder de riem steken. Toch staat het internet ook vol afgrijselijke bevallingsverhalen, waardoor je misschien nog angstiger wordt. Kortom: lees niet alleen maar de vreselijke bevallingsverhalen, want veel bevallingen zijn hartstikke mooi!

Bevallingsverhalen (anoniem) delen

Heb je een mooie of juist afschuwelijke bevalling meegemaakt en wil je dit verhaal graag delen met een groot publiek, al dan niet anoniem? Dat kan! Je kunt jouw verhaal (eventueel met foto’s) insturen naar info@mamagroeit.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op! Niet iedereen vindt het een fijn idee om dit met zijn/haar naam te doen, dus is het anoniem doorgeven van een bevallingsverhaal ook zeker een mogelijkheid! Deel jij het mooiste avontuur van je leven met ons?!

“Ik wek mijn eigen bevalling wel op!” in Bevallingsverhalen

De laatste weken van een zwangerschap lijken wel honderd jaar te duren. Deze moeder probeerde er alles aan te doen om niet ingeleid te worden en op een natuurlijke manier thuis te kunnen bevallen. Van gin-tonic tot de Zwangere marathon: hoe is het uiteindelijk gelukt? … “Ik wek mijn eigen bevalling wel op!” in BevallingsverhalenLees…

“Snel voor het eerst bevallen” : bevallingsverhalen

Naast alle horror-bevallingsverhalen zijn er ook genoeg mooie bevallingsverhalen te lezen online. Deze mama kreeg een knip, maar had hier geen last van. De bevalling verliep bijna volgens het boekje en het was het mooiste moment van haar leven! Je leest hier het geboorteverhaal van baby Noa Francine. … “Snel voor het eerst bevallen” :…

“Een ontspannen badbevalling” | Bevallingsverhalen

Ontspannen bevallen zonder pijn? Dat is bijna onmogelijk. De pijn verlichten door optimale ontspanning? Dat is zeker mogelijk. Deze pas bevallen mama trok zich terug in haar eigen wereld en kreeg haar badbevalling. Lees hoe deze mama haar kindje het leven schonk, thuis in een bevalbad. … “Een ontspannen badbevalling” | BevallingsverhalenLees meer »

“Ik beviel tussen de truckers” | Bevallingsverhalen

Het zal je maar gebeuren: de ontsluiting vordert niet en er wordt besloten om naar het ziekenhuis te vertrekken voor een infuus met weeënopwekkers. Onderweg blijkt dat het wel erg snel gaat en dat je het ziekenhuis niet gaat redden. Het overkwam deze jonge moeder! Lees hier het bijzondere bevallingsverhaal “Ik beviel tussen de truckers”…

Wonderolie bevalling | bevallingsverhalen

Dit verhaal werd ingestuurd door een lezer na het lezen van het artikel: “Bevalling opwekken, hoe doe je dat succesvol?”. Let op: het gebruik van wonderolie wordt vaak afgeraden, vanwege het feit dat dit eigenlijk een laxeermiddel is. Het zorgt dus voor extreme darmkrampen en diarree. Wonderolie (of castor olie/ricinusolie) kan ervoor zorgen dat de…

Bevallen in het ziekenhuis, mét een ruggenprik

Voor het eerst moeder worden is een spannende ervaring in het leven. Wanneer komen de weeën? Hoe voelen die eigenlijk? Zijn het wel échte weeën of is dit nog maar wat voorwerk? Lees deze week in “Bevallingsverhalen” over een eerste bevalling in het ziekenhuis, met een ruggenprik. … Bevallen in het ziekenhuis, mét een ruggenprikLees…

Bevallen met zijn allen | een bijzonder verhaal!

Vandaag lees je een bijzonder verhaal! Oma vertelt over hoe zij de geboorte (en de aanloop daar naartoe) van haar kleinkind heeft meegemaakt. Liefde, saamhorigheid en nog meer liefde zijn passende woorden voor dit bijzondere bevallingsverhaal! Lees snel verder. … Bevallen met zijn allen | een bijzonder verhaal!Lees meer »

De bevalling deel 7 | een tangverlossing na 56 uur

De geboorte van je kind vergeet je nooit. 21 jaar geleden beviel deze moeder van haar eerste dochter. Na 56 uur hard werken werd zij geboren door middel van een tangverlossing. … De bevalling deel 7 | een tangverlossing na 56 uurLees meer »

Ons leven met Sam deel 4 | De geboorte van Sam

In het vorige deel van “Ons leven met Sam” vertelde ik over onze overstap naar het L.U.M.C. in Leiden. We hadden geen vertrouwen meer in het Erasmus. Dit blijkt de beste beslissing te zijn die we in maanden hebben gemaakt. Lees hier meer. … Ons leven met Sam deel 4 | De geboorte van SamLees…

Spoedkeizersnede | Bevallingsverhalen

Soms blijkt tijdens de bevalling dat een kindje niet op de natuurlijke manier geboren kan worden. In sommige situaties is het dan nodig om een spoedkeizersnede uit te laten voeren. Lees hier over de zwangerschap en geboorte van Ivy Lynn. … Spoedkeizersnede | BevallingsverhalenLees meer »

Gebroken vliezen zonder weeën : Bevallingsverhalen

Meestal verloopt een bevalling niet helemaal volgens het boekje. Wanneer de vliezen van een zwangere vrouw breken en ze krijgt binnen 24 uur geen weeën, is het noodzaak om in het ziekenhuis te bevallen. Dit in verband met het risico op infecties. Het volgende verhaal gaat over gebroken vliezen zonder weeën. … Gebroken vliezen zonder…

De flitsbevalling : Bevallingsverhalen

Een bevalling hoeft gelukkig niet altijd lang te duren. Er bestaat zelfs een kans dat je zonder kleerscheuren uit de strijd komt, in iets meer tijd dan een uurtje. In het volgende verhaal lees je over een echte flitsbevalling, bij precies 40+0 weken zwangerschap. … De flitsbevalling : BevallingsverhalenLees meer »

“Het duurde langer dan verwacht” : Bevallingsverhalen

Slechts tien procent van alle bevallingen begint met gebroken vliezen. Meestal komen de weeën daarna op gang, maar dat is lang niet altijd het geval. Lees hier over een bevalling met gebroken vliezen en een niet-ingedaalde baby. … “Het duurde langer dan verwacht” : BevallingsverhalenLees meer »

Ultieme hands-off bevalling | bevallingsverhalen

In Nederland is het nog zeldzaam, de hands-off bevalling. Bij een hands-off bevalling is er óf helemaal geen verloskundige aanwezig óf de verloskundige checkt geen ontsluiting. Hier lees je over de geboorte van Iriah Xynne en de bijbehorende ultieme hands-off bevalling. … Ultieme hands-off bevalling | bevallingsverhalenLees meer »

Het gaat niet altijd vanzelf : Bevallingsverhalen

De ene bevalling is de andere niet. Het volgende bevallingsverhaal is er niet één uit het boekje en wordt niet aangeraden aan vrouwen die nog moeten bevallen. Lees het verhaal op eigen risico of ga verder naar de andere bevallingsverhalen. … Het gaat niet altijd vanzelf : BevallingsverhalenLees meer »

Scroll naar boven