bevallingsverhalen

Bevallingsverhalen

De bevalling is een van de meest intensieve en intieme gebeurtenissen in het leven van een vrouw. Veel zwangere vrouwen gaan tijdens de laatste weken van de zwangerschap op zoek naar de bevallingsverhalen van andere vrouwen. Ondanks dat geen enkele bevalling hetzelfde is, kun je wel lezen over hoe andere barende vrouwen met hun pijn om zijn gegaan, wat hen verlichting gaf en hoe zij bepaalde dingen hebben aangepakt. Iedere vrouw is uniek en ervaart de geboorte van haar kindje op een andere manier.

Wil jij ook je bijzondere verhaal van de bevalling delen met onze lezers? Dit kan natuurlijk anoniem! We zijn altijd op zoek naar mooie, bijzondere bevallingsverhalen van en voor onze lezers! Stuur een e-mail naar info@mamagroeit.nl.

Bevallingsverhalen lezen voor de bevalling

Hoera, je bent zwanger! De bevalling is een ontzettend mooie, maar spannende gebeurtenis in het leven van een vrouw en haar partner. Het is dan ook niet vreemd dat veel zwangere vrouwen op zoek gaan naar bevallingsverhalen van andere moeders. Is het slim om deze unieke bevallingsverhalen te lezen voordat je moet gaan bevallen?

Het simpele antwoord: ja en nee. Wanneer je als een berg opziet tegen de bevalling, kunnen mooie bevallingsverhalen je een hart onder de riem steken. Toch staat het internet ook vol afgrijselijke bevallingsverhalen, waardoor je misschien nog angstiger wordt. Kortom: lees niet alleen maar de vreselijke bevallingsverhalen, want veel bevallingen zijn hartstikke mooi!

Bevallingsverhalen (anoniem) delen

Heb je een mooie of juist afschuwelijke bevalling meegemaakt en wil je dit verhaal graag delen met een groot publiek, al dan niet anoniem? Dat kan! Je kunt jouw verhaal (eventueel met foto’s) insturen naar info@mamagroeit.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op! Niet iedereen vindt het een fijn idee om dit met zijn/haar naam te doen, dus is het anoniem doorgeven van een bevallingsverhaal ook zeker een mogelijkheid! Deel jij het mooiste avontuur van je leven met ons?!

Bevallingsverhalen

Ik wek mijn eigen bevalling wel op” – bevallingsverhalen

De laatste weken lijken wel honderd jaar te duren als je zwanger bent! Deze mama probeerde alles om een inleiding te voorkomen en op een natuurlijke manier thuis te kunnen bevallen.

Snel voor het eerst bevallen” – bevallingsverhalen

Wist je dat een zwangerschap ook gewoon snel kan verlopen? In dit bevallingsverhaal lees je over een mama die snel bevalt van haar eerste kindje.

Bevallingsverhalen

Bevallingsverhalen

“Een ontspannen badbevalling” – bevallingsverhalen

Bevallen in een bevalbad in immens populair en kan bijdragen aan een natuurlijke pijnverlichting. In dit verhaal lees je over een mooie thuisbevalling in bad.

“Ik beviel tussen de truckers” – bevallingsverhalen

Dat een bevalling niet altijd volgens het boekje verloopt, moge duidelijk zijn. Lees in dit verhaal over een bijzondere bevalling die duidelijk niet zo gepland was!

Bevallingsverhalen

Bevallingsverhalen

“Wonderolie bevalling” – bevallingsverhalen

Let op: wonderolie wordt afgeraden voor het opwekken van een bevalling. In dit verhaal lees je over een mama die een poging waagde met dit niet-zo-lekkere middeltje.

“Bevallen met een ruggenprik” – bevallingsverhalen

Soms kun je de pijn niet meer aan en besluit je om een ruggenprik te vragen. In dit artikel lees je meer over een bevalling in het ziekenhuis met een ruggenprik.

Bevallingsverhalen

Bevallingsverhalen

“Bevallen met zijn allen” – bevallingsverhalen

Ondanks dat de meeste vrouwen alleen hun partner bij de geboorte van hun kindje willen hebben, zijn er genoeg mama’s die in het gezelschap van veel familieleden bevallen. Je leest het in dit bevallingsverhaal!

“Tangverlossing na 56 uur” – bevallingsverhalen

Deze mama beviel na 56 uur door middel van een tangverlossing. Lees hier het bevallingsverhaal van een eerste bevalling.

Bevallingsverhalen

Bevallingsverhalen

“De geboorte van Sam” – bevallingsverhalen

Lees in dit verhalen over de geboorte van Sam, een ingeleide bevalling met 37 weken zwangerschap in verband met ziekte van Sam.

“De spoedkeizersnede” – bevallingsverhalen

In dit bevallingsverhaal lees je over een thuisbevalling die niet helemaal verloopt zoals gewenst. Uiteindelijk wordt Ivy via een spoedkeizersnede geboren in het ziekenhuis.

Bevallingsverhalen

Bevallingsverhalen

“Gebroken vliezen zonder weeën” – bevallingsverhalen

Soms breken de vliezen, maar blijven de weeën uit. In dit bevallingsverhaal lees je over de geboorte van Tess, een sterrenkijkertje geboren in het ziekenhuis.

“De flitsbevalling” – bevallingsverhalen

Precies 40 weken zwanger zijn en na het beginnen van de weeën al snel je kindje in je armen hebben. Het klinkt als een droom. Lees hier een mooi bevallingsverhaal over de flitsbevalling!

Bevallingsverhalen

Bevallingsverhalen

“Het duurde langer dan verwacht” – bevallingsverhalen

Gebroken vliezen en een niet-ingedaalde baby: het is de vrees van vele, zwangere vrouwen. In dit verhaal lees je meer over de geboorte die langer duurde dan verwacht.

“Ultieme hands-off bevalling” – bevallingsverhalen

Een bevalling zonder verloskundige of een verloskundige die geen ontsluiting checkt. Lees hier een bijzonder verhaal over een hands-off bevalling.

Bevallingsverhalen

Bevallingsverhalen

“Het gaat niet altijd vanzelf” – bevallingsverhalen

Deze bevalling verloopt niet zoals verwacht en is niet geschikt voor mensen met een grote angst voor bevallingen.

Positieve bevallingsverhalen

Het lijkt soms wel een trend: vriendinnen of familieleden die horrorbevallingen delen met zwangere vrouwen. Veel vrouwen hebben (een gezonde) angst voor de bevalling, maar horrorverhalen helpen dan niet echt mee. Bevallen is niet pijnloos, maar het hoeft niet altijd vreselijk te zijn. In dit overzicht kun je ook positieve bevallingsverhalen lezen, zodat de angst misschien iets minder wordt. Heb je veel angst voor de bevalling? Neem dan zeker contact op met de verloskundige, want zij bieden vaak een goede ondersteuning.

Bevallingsverhaal delen met onze lezers

Bevallingsverhalen zijn ontzettend waardevol en veel zwangere vrouwen gaan in het derde trimester op zoek naar mooie, grappige en heftige bevallingsverhalen van andere vrouwen. Wil jij ook graag je verhaal delen met onze lezers? Stuur hem dan in naar info@mamagroeit.nl!

Scroll naar boven