KAPLA Blokken – Musthave Speelgoed

Kapla blokken koopgids

KAPLA blokken zijn een musthave voor alle kinderen vanaf drie jaar. Dit speelgoed is al jarenlang erg populair en perfect geschikt voor creatieve kinderen. Een groot voordeel is dat deze blokken ook leuk zijn voor oudere kinderen, zodat je hier lang plezier van hebt. In dit artikel ontdek je meer informatie over KAPLA blokken én bekijk je de leukste sets + eventuele kortingen!

Wat zijn KAPLA blokjes?

KAPLA blokjes zijn houten blokjes die gebruikt worden om mee te spelen en te bouwen. Ieder KAPLA blokje heeft dezelfde grootte en je kunt er fantastische creaties mee bouwen. Het idee is al in 1985 ontstaan en dankt zijn naam aan het woord kabouterplankjes. Als je een groot gebouw wilt maken, heb je echter wel behoorlijk wat blokjes nodig. Gelukkig kun je ook grote sets aanschaffen en zelfs kiezen voor verschillende kleuren, zoals rood, zwart, blauw en andere kleuren.

Je kunt de KAPLA blokjes in verschillende sets bestellen. Kies uit doosjes van 20 tot en met 1000 plankjes en maak de mooiste creaties met behulp van ideeënboekjes en gidsen. KAPLA blokken worden ook vaak gebruikt op scholen, omdat dit erg educatief speelgoed is. Daarnaast bouwen niet alleen kinderen graag met de blokken, maar ook volwassenen.

De Leukste sets KAPLA Blokken in 2024

Als je op zoek gaat naar de leukste KAPLA blokken, kom je al snel voordelige sets tegen. Speciaal voor onze lezers hebben met zorg een overzicht samengesteld van de mooiste KAPLA blokken-sets. Zoals je van ons gewend bent hebben we natuurlijk ook weer leuke aanbiedingen/kortingen in het artikel geplaatst. Onderaan kun je meer informatie lezen over dit leuke-, educatieve speelgoed.

KAPLA Blokken 200 stuks

1. KAPLA Blokken 200 Stuks

Deze set met KAPLA blokken is veruit de meest verkocht set en ook vandaag de dag is de set nog razend populair. Met 200 grenenhouten plankjes kun je flinke gebouwen bouwen en kan je kind dus wel even vooruit. Uiteraard is de set ook perfect geschikt als uitbreiding als je al blokken in huis hebt. In de stevige- kartonnen doos met hengels en een plastic deksel vind je 200 KAPLA blokken.

Als je nog niet zo goed weet wat je precies wilt gaan bouwen, kun je de meegeleverde folder doorlezen. De folder telt 15 pagina’s en daarin vind je maar liefst 31 bouwvoorbeelden. Als je graag duurzaam- en creatief speelgoed wilt geven, zit je met deze set helemaal goed. Momenteel betaal je €49,99 voor deze set.

Bekijk bij bol
Bekijk bij Amazon

Kapla 100

2. KAPLA Blokken 100 Stuks

Als je wilt kennismaken met KAPLA blokken en voor een kleinere set wilt kiezen, kun je voor deze set van 100 blokjes kiezen. In verhouding zijn de blokjes een stuk duurder dan grotere sets, maar ze zijn perfect geschikt voor als je de blokjes wilt uitproberen. Ook als je een kleine uitbreiding van een bestaande set wilt doen, is dit een setje om te overwegen. Op de deksel van het doosje zie je een aantal voorbeelden van creaties die je zou kunnen maken, maar je kunt ook je fantasie op de vrije loop laten. Dit setje met blanke plankjes kost €32,99.

Bekijk bij bol
Bekijk bij Amazon

Gekleurde kapla blokken

3. KAPLA Kleur Blokken 100

Naast de traditionele-, blanke KAPLA blokken kun je ook kiezen voor gekleurde plankjes. Deze blokken zijn exact hetzelfde als de blanke plankjes, maar dan met een kleurtje. In bovenstaande set zitten honderd plankjes in vier verschillende kleuren, zodat de creaties van je kind nog mooier worden! Jammer genoeg zijn veel setjes met kleuren een stuk prijziger dan de blanke plankjes. Voor bovenstaande set betaal je €42,99.

De gekleurde set is leuk ter uitbreiding van een bestaande KAPLA-collectie, maar je kunt de set ook als cadeau tijdens Sinterklaas of Kerst geven ter kennismaking met de plankjes. De bewaardoos is stevig en gemaakt van afgewerkt hout. De deksel is van doorzichtig-, plastic glas, zodat je de kleurtjes kunt zien.

Bekijk bij bol
Bekijk bij Amazon

KAPLA Eiffeltoren

4. KAPLA Eiffeltoren – Cadeautip

Als je graag een origineel- en duurzaam cadeau wilt geven, kies je natuurlijk voor de KAPLA Eiffeltoren. Veel mensen geven deze set als cadeau tijdens een verjaardag of de feestdagen, wat gewaardeerd wordt door de ontvangers. In de blauwe doos zit een uitgebreide beschrijving, zodat je de Eiffeltoren een stuk sneller- en gemakkelijker kunt bouwen.

Uiteraard kun je ook andere bouwwerken maken met deze mooie set. In het boekje dat meegeleverd wordt staan meerdere voorbeelden van creaties die je kunt namaken. In totaal zitten er 105 bouwplankjes in dit pakket en je betaalt er ongeveer €39,00 voor.

Bekijk bij bol
Bekijk bij Amazon

KAPLA Gekleurde Plankjes

Vroeger kon je alleen blanke KAPLA blokken vinden, maar tegenwoordig kun je ook kiezen voor gekleurde plankjes. Als je graag een andere kleur wilt aanschaffen, kun je kiezen uit verschillende sets. Kies bijvoorbeeld een doosje met 100 plankjes van dezelfde kleur of kies voor een set waarin verschillende kleuren bij elkaar zitten. Op dit moment kun je kiezen voor: rood, geel, zwart, blauw, donkerblauw, donkerrood, oranje, geel/groen, groen, roze en zwart/wit. De prijzen variëren en de goedkoopste set kost ongeveer €17,00.

Vanaf welke leeftijd KAPLA?

De grenenhouten plankjes zijn een succes voor iedereen vanaf drie jaar en heeft geen maximum adviesleeftijd. Jong en oud kunnen zich urenlang vermaken met het bouwen van de mooiste kunstwerken, de liefste dieren en ga zo maar door. Hoe meer KAPLA blokken je in je bezit hebt, hoe groter en uitgebreider de bouwwerken kunnen worden.

KAPLA blokken kunnen steeds weer hergebruikt worden, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van lijm of andere materialen. De kunst is om de grenen plankjes op elkaar te stapelen en op die manier de mooiste gebouwen of andere creaties te bouwen. Kortom: dit is een geschikt cadeau voor alle creatieve personen.

Wat kan je maken met KAPLA?

KAPLA biedt vele boekjes aan met bouwvoorbeelden, maar de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Let wel op: hoe meer blokjes je hebt, hoe groter en mooier de kunstwerken zullen zijn. Je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot het bouwen van gebouwen, want er zijn nog veel meer mogelijkheden. De plankjes worden ook weleens gebruikt als uitbreiding bij Playmobil of LEGO. Kinderen kunnen hun fantasie tot leven brengen en mooie creaties maken.

Wat leren kinderen met KAPLA blokken?

Spelen met KAPLA blokken is ontzettend goed voor het concentratievermogen van je kind. Kinderen leren bouwen, ontdekken hoe ze bouwplannen moeten maken en ontspannen tegelijkertijd. Daarnaast stimuleer je de creativiteit en fantasie van je kind, maar ook van volwassen. Spelen met KAPLA is heerlijk ontspannen!

Relevante artikelen

Op MamaGroeit.nl kun je veel handige koopgidsen vinden op onder andere het gebied van speelgoed. Als je op zoek bent naar een mooi cadeau, bekijk dan zeker onderstaande links naar één van onze populaire artikelen.

Geraadpleegde bronnen: Pinterest

Nicole
Scroll naar boven