KAPLA blokken : musthave speelgoed 2023

KAPLA blokken

Ben je al fan van KAPLA blokken of heb je er nog niet vaak van gehoord? KAPLA blokken zijn musthave speelgoed voor kinderen vanaf drie jaar! En nee, dit is geen speelgoed wat eventjes leuk blijft, maar speelgoed dat ook nog op latere leeftijd gebruikt kan worden. Bekijk in dit artikel meer info over KAPLA blokken en bekijk direct de leukste sets met eventuele kortingen!

Wat zijn KAPLA blokjes?

KAPLA blokjes zijn houten blokjes die gebruikt worden om mee te spelen en te bouwen. Ieder KAPLA blokje heeft dezelfde grootte en je kunt er fantastische creaties mee bouwen. Het idee is al in 1985 ontstaan en dankt zijn naam aan het woord kabouterplankjes.

Elk (grenenhout) plankje heeft dus dezelfde afmeting en je kunt geweldige, grote gebouwen maken. Let op: hier heb je wel behoorlijk wat KAPLA blokken voor nodig. Geen zorgen, want je kunt ook grote sets aanschaffen in verschillende kleuren zoals rood, zwart, blauw en andere kleuren.

Je kunt de KAPLA blokjes in verschillende sets bestellen. Kies uit doosjes van 20 tot en met 1000 plankjes en maak de mooiste creaties met behulp van ideeënboekjes en gidsen. Wist je dat KAPLA blokken ook op scholen worden gebruikt als educatief speelgoed? Niet alleen kinderen, maar ook volwassen bouwen graag met deze blokken.

De leukste sets KAPLA blokken in 2023

Wij hebben een overzicht samengesteld van de mooiste KAPLA blokken. Ook eventuele aanbiedingen en kortingen hebben we in deze lijst geplaatst! Wil je graag meer informatie lezen over de KAPLA blokken? Lees dan verder onder de lijst met blokken.

1. KAPLA blokken 200 stuks – sint tip!

Deze KAPLA blokken set is veruit de meest verkochte set en ook in 2023 is de set razend populair. Met 200 grenenhouten plankjes kun je flinke gebouwen bouwen en kun je dus voorlopig wel even vooruit. Deze set is uiteraard ook geschikt als uitbreiding voor een KAPLA fan.

In de stevige, kartonnen doos vind je 200 KAPLA blokken en de doos is voorzien van hengsels en een plastic deksel. Weet je nog niet zo goed wat je moet gaan bouwen? Pak dan de bijgeleverde folder (15 pagina’s) waarin 31 bouwvoorbeelden staan. Wanneer je graag een duurzaam en creatief stuk speelgoed wilt geven, zit je met dit uitgebreide pakket helemaal goed.

2. KAPLA Blokken 100 stuks

Wil je kennismaken met KAPLA blokken en heb je voorlopig genoeg aan 100 blokjes? Dan kun je de voor deze set kiezen. In verhouding zijn ze natuurlijk duurder dan de set van 200, maar het is ook een leuke set ter uitbreiding van een bestaande KAPLA blokken collectie.

Veel ouders geven aan dat dit speelgoed een echte aanrader is en dat je het leuk samen kunt spelen. Deze set wordt vooral ter uitbreiding of kennismaking met het product aangeschaft. Op de deksel van het doosje staan een aantal voorbeelden van creaties die je zou kunnen maken, maar je kunt natuurlijk ook de fantasie op de vrije loop laten!

3. KAPLA kleur blokken 100 stuks

Naast de traditionele blanke KAPLA blokken kun je tegenwoordig ook kiezen uit gekleurde plankjes. Deze blokken zijn exact hetzelfde als de blanke plankjes, maar dan met een kleurtje. In de bovenstaande doos vind je 100 plankjes in vier verschillende kleuren, zodat de creaties nog mooier worden.

Deze set is leuk als uitbreiding van een bestaande KAPLA collectie, maar je kunt de set ook geven als cadeau tijdens Sinterklaas of Kerst. De doos is stevig en gemaakt van afgewerkt hout en heeft een deksel van doorzichtig plastic glas. Hierdoor kun je precies zien welke kleuren erin zitten.

4. KAPLA blokken blank 1000 stuks

De échte KAPLA fan gaat natuurlijk voor de megaset met blokken! Wanneer je kiest voor deze uitgebreide KAPLA blokken set, kun je de mooiste en meest grote gebouwen nabouwen. De set is iets goedkoper in verhouding dan de set met 200 blokken en is geschikt voor kinderen of volwassenen die van plan zijn grotere kunstwerken te bouwen.

Ook voor basisscholen en het kinderdagverblijf is deze grote KAPLA blokken set erg leuk en geschikt. Door de grote hoeveelheid KAPLA blokjes kunnen vele kinderen zich urenlang vermaken met de blanke plankjes. Bij de set zit ook een boekje met 16 pagina’s waarin technieken worden uitgelegd.

Deze KAPLA blokken set van 1000 plankjes is nog een stuk goedkoper dan de eerdergenoemde set. Deze plankjes zitten allemaal in een doos en bestaat dus uit één geheel.

5. KAPLA Eiffeltoren – duurzaam Kerstcadeau

Wil je graag een duurzaam Kerstcadeau geven? Dan kun je kiezen voor de KAPLA Eiffeltoren! Veel mensen geven deze set als cadeautje en dat wordt door de ontvangers zeker gewaardeerd. In de blauwe doos zit een beschrijving zodat je de Eiffeltoren een stuk sneller en gemakkelijker kunt maken.

Ben je klaar met de Eiffeltoren, maar nog niet uitgespeeld? Dan kun je natuurlijk ook andere bouwwerken maken. In het boekje dat meegeleverd wordt staan ook nog andere bouwwerken die je kunt namaken. In totaal zitten er 105 plankjes in dit pakket.

6. KAPLA Startset – 100 stuks met voorbeeldboekje

Dit KAPLA startsetje bevat 100 blanke plankjes en een voorbeeldboekje. Je kunt je fantasie op de vrije loop laten, maar je kunt ook de voorbeelden uit het meegeleverde boekje nabouwen. Deze plankjes zijn zowel geschikt voor kinderen als voor volwassen mensen en zorgt gegarandeerd voor heel veel bouwplezier!

Vergeet ook niet de doos te bekijken, want daarop vind je nog verschillende voorbeelden voor bouwwerkjes.

7. KAPLA Blokken blank + kleur 300 stuks!

Deze KAPLA blokken set is erg uitgebreid en geschikt voor iedereen die meerdere plankjes wilt gebruiken in verschillende kleuren. In de set zitten 200 blanke plankjes en 100 gekleurde KAPLA blokken. Ieder plankje heeft zoals altijd dezelfde vorm en hetzelfde formaat, zodat je mooie kunstwerken kunt maken.

Bij de set zit ook nog een folder met 15 pagina’s, waarin 31 bouwvoorbeelden staan. Daarnaast zit er ook nog een KAPLA voorbeeldboek bij! De plankjes zitten allen in een kartonnen, stevige doos met een plastic deksel. In de voorbeeldboekjes staan creaties voor beginners, maar ook voor bouwers die al gevorderd zijn.

KAPLA gekleurde plankjes aanschaffen

Tegenwoordig kun je kiezen voor meerdere kleuren plankjes, wat het geheel een stuk gezelliger en mooier maakt. Wil je graag een andere kleur aanschaffen, in plaats van blanke plankjes? Dat kan. Je kunt momenteel kiezen uit de kleuren: rood, geel, zwart, blauw, donkerblauw, donkerrood, oranje, geel/groen, groene, roze en zwart/wit. De prijzen variëren nogal en de goedkoopste set is verkrijgbaar voor zo’n €17,00.

KAPLA leeftijd

De grenenhouten plankjes zijn een succes voor iedereen vanaf drie jaar en heeft geen maximum adviesleeftijd. Jong en oud kunnen zich urenlang vermaken met het bouwen van de mooiste kunstwerken, de liefste dieren en ga zo maar door. Hoe meer KAPLA blokken je in je bezit hebt, hoe groter en uitgebreider de bouwwerken kunnen worden.

KAPLA blokken kunnen steeds weer hergebruikt worden, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van lijm of andere materialen. De kunst is om de grenen plankjes op elkaar te stapelen en op die manier de mooiste gebouwen of andere creaties te bouwen.

Wat kan je maken met KAPLA?

KAPLA biedt vele boekjes aan met bouwvoorbeelden, maar de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Let wel op: hoe meer blokjes je hebt, hoe groter en mooier de kunstwerken zullen zijn. Je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot het bouwen van gebouwen, want er zijn nog veel meer mogelijkheden.

De plankjes worden ook weleens gebruikt als uitbreiding bij Playmobil of LEGO. Kinderen kunnen hun fantasie tot leven brengen en mooie creaties maken.

Wat leren kinderen met KAPLA blokken?

Spelen met KAPLA blokken is ontzettend goed voor het concentratievermogen van je kind. Kinderen leren bouwen, ontdekken hoe ze bouwplannen moeten maken en ontspannen tegelijkertijd. Daarnaast stimuleer je de creativiteit en fantasie van je kind, maar ook van volwassen. Spelen met KAPLA is heerlijk ontspannen!

Relevante onderwerpen

Scroll naar boven