Ark van Noach speelgoed : de leukste sets

ark van Noach speelgoed

Ook dit jaar is de Ark van Noach speelgoed ongekend populair. Het speelgoed is in verschillende varianten verkrijgbaar: van uitgebreide speelboot tot het leukste en mooiste Ark van Noach boek! In dit artikel vind je de leukste en mooiste speelsets, voorlees- en prentenboeken en nog veel meer Ark van Noach speelgoed!

Ark van Noach speelgoed : lijst met het mooiste speelgoed

Omdat veel ouders op zoek zijn naar het leukste Ark van Noach speelgoed en de mooiste voorleesboeken, hebben wij een uitgebreide lijst samengesteld waarop je al dit speelgoed kunt bekijken. Van Fisher Price tot Little Dutch en van de schrijvers Peter Spier tot aan Marianne Busser: de mooiste artikelen vind je in deze lijst.

1. Lilliputiens – Mijn eerste Ark van Noach

Het merk Lilliputiens heeft “Mijn eerste Ark van Noach” uitgebracht onder de naam Ark van Noah. Deze ark is ideaal voor de kleinsten onder ons en zijn heerlijk zacht! De ark heeft een afmeting van 32x18x12 cm en een handvat, waardoor je hem ook gemakkelijk mee kunt nemen wanneer je op pad moet.

Kinderen verzinnen ontelbaar veel verhalen over de vriendjes die allemaal meegaan op reis! Passen ze allemaal wel in de boot? Vind het uit en ontdek de horizon! De ark is geschikt voor kinderen vanaf zo’n 18 maanden en mag gewassen worden in de wasmachine, inclusief de dierenvriendjes. Fijn, want peuters maken nogal eens iets vies.

2. Playmobil Ark van Noach

Playmobil staat altijd garant voor urenlang speelplezier! Vanwege de kleine stukjes is deze ark geschikt voor kinderen vanaf zo’n 3 of 4 jaar. Later in het artikel plaatsen we een Playmobil 1-2-3 Ark van Noach, welke geschikt is voor de peuters.

Met deze ark herbeleven kinderen de geschiedenis! Zorg ervoor dat alle dieren de superspannende toch meemaken en op een veilige manier aan land komen! Via de oprit kunnen de dieren zo het schip op lopen en de ark kan zelfs echt drijven op water!

Vind je het niks om je kind met de ark in het water te laten spelen? Dan kan hij de ark ook laten rollen door middel van de wieltjes aan de onderkant. Deze Playmobil Ark van Noach zorgt voor heel veel speelplezier!

3. Puzzel Ark van Noach

Niet alleen de uitgebreide speelsets en boten zijn populair, ook de Ark van Noach speelgoed puzzels worden heel vaak gekocht voor kinderen. De bovenstaande puzzel is geschikt voor jongere kinderen en is lekker kleurrijk. Kun jij alle diertjes op de goede plek in de ark krijgen?

Puzzels zijn ontzettend goed voor de ontwikkeling van kinderen. Niet alleen jonge kinderen, maar ook veel oudere kinderen en volwassenen vinden het geweldig om allerlei puzzels in elkaar te zetten. Met deze Ark van Noach puzzel heb je een leuk, vrolijk exemplaar in handen!

4. Playmobil 123 Ark van Noach speelgoed

Deze Playmobil 1-2-3 Meeneem Ark van Noach is het perfecte verjaardagscadeau voor jonge kinderen! De boot is ontzettend leuk en uitgebreid, waardoor kinderen de interesse in de ark niet snel verliezen. In de set vind je heel veel diertjes in paren van twee + extra accessoires zoals een waterbak, voer en een trap om de boot in te komen!

De bovenkant van de ark (bootdek) kun je losklikken, zodat je alle losse delen gemakkelijk op kunt ruimen na het spelen! Fijn, want op die manier raak je geen enkel dier kwijt! Wist je dat deze boot ook echt kan drijven?! Klap het dak open en zet er diertjes in!

Wat MamaGroeit betreft is dit hét perfecte verjaardagscadeau!

5. Ark van Noach boek – Ron Schroder en Marianne Busser

Nog niet zo bekend in de wereld van kinderboeken? Dan raden wij aan om zeker eens te kijken naar de boeken van Ron Schroder in combinatie met Marianne Busser! Er zijn ontzettend veel prachtige kinderboeken verkrijgbaar!

Het mooie boek “De ark van Noach, het beroemde bijbelverhaal op rijm” is een ware aanrader en krijgt heel veel positieve reviews van ouders en juffen/meesters. Het klassieke verhaal wordt op poëtische wijze in woord en beeld verteld!

Dit verhaal gaat natuurlijk over Noach, de ark en de regen. En over de dieren die werden gered toen het land onder water werd gezet! Dit boek is er eentje om zeker niet over te slaan wanneer je van voorlezen houdt.

6. New Classic Toys stapelspel : Ark van Noach speelgoed

Dit setje Ark van Noach speelgoed is ontzettend leuk en is daarnaast ook nog eens erg goed voor de fijne motoriek. Met de dubbelsteen gooi j een kleur, waarna je een figuur plaatst gelijk aan de kleur van de dobbelsteen. Dit moet wel heel voorzichtig gebeuren, want de ark mag niet uit evenwicht zijn! Dan vallen de dieren in het water!

Het spel kan gemakkelijker gemaakt worden door middel van het plaatsen van twee losse golven onder de boot. In de set vind je een schip, dobbelsteen met kleuren, twee golven en twaalf dieren. New Classic Toys staat bekend om het fijne, leerzame speelgoed.

7. Ark van Noach kartonnen boekje

Is jouw kindje ook zo gek op kartonnen boekjes? Dit kartonboek komt in de vorm van een ark en vertelt het oude, bekende bijbelverhaal over Noach. Er moet een ark gebouwd worden, want de aarde gaat overstromen! De boot moet met allerlei soorten dieren worden gevuld!

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf zo’n twee jaar! Lees het samen of laat je kindje zijn eigen verhaal verzinnen, terwijl hij naar de plaatjes kijkt. Het boekje is stevig, zodat het niet zomaar kapot zal gaan.

8. In de ark – twee aan twee

Ook dit boek is een kartonboekje, welke stevige tabs heeft aan elke pagina. De vrolijke tekeningen zijn erg leuk en zorgen ervoor dat (ook jonge) kinderen geprikkeld worden om het boekje te pakken. In het boek komt natuurlijk het bekende bijbelverhaal van de ark aan bod. Het boek is erg stevig, zodat het ook voor kinderen van één jaar geschikt is.

Wist je dat dit vrolijke boek met rijmende teksten vaak als doopcadeau of kraamcadeau worden gegeven?

9. Goki Ark van Noach speelgoed

Deze houten Ark van Noach is perfect geschikt voor mensen die niet graag kunststof speelgoed aanschaffen voor hun kinderen. In deze set vind je Noah, zijn vrouw en wel 30 dieren! Het dak is afneembaar, zodat de dieren ook naar binnen kunnen. Belangrijk: zowel de ark als de dieren zijn geheel van hout gemaakt.

De afmetingen van deze ark zijn 31 x 14 x 16,5 centimeter. Het merk waarschuwt wel voor kleine onderdelen en geeft aan dat deze vrolijke, kleurrijke Ark van Noach geschikt is voor kinderen vanaf drie jaar. De Goki Ark van Noach is op dit moment één van de meest verkochte speelgoed-arken!

10. Mijn kleine verhalendoos – De ark van Noach

De bovenstaande afbeelding laat niet goed zien hoe leuk deze verhalendoos over de ark van Noach eigenlijk is! In deze vrolijke verhalendoos vind je namelijk een boekje, een puzzel en houten + kartonnen speelfiguurtjes! Je kunt deze doos zelfs ombouwen tot een ark!

Ken je het verhaal zelf uit je hoofd? Speel dan samen het verhaal na! Deze verhalendoos is ook erg leuk om te geven na de geboorte van een kind als kraamcadeau of als cadeautje voor de eerste verjaardag. Wanneer je naar het product toe gaat via de link hierboven, zie je precies hoe de verhalendoos er echt uitziet.

11. Kiddieland Ark van Noach speelgoed met geluid

Noah’s activiteitenark wordt door veel ouders geprezen, omdat er meerdere mogelijkheden zijn om met de ark te spelen. Je kunt muziek maken met de kleurrijke ark, maar ook de dieren sorteren. Heb je het goed gedaan? Dan hoor je een geluid als beloning!

Veel ouders geven aan dat ook jongere baby’s (vanaf zo’n 7 maanden) het geweldig vinden om met deze ark te spelen. Ook kun je de ark gemakkelijk meenemen en de diertjes kunnen allemaal los. Is jouw kleintje gek op boten en op muziek? Dan kies je natuurlijk voor de ark van Kiddieland!

12. Memospel : Ark van Noach speelgoed

Memospelletjes zijn niet alleen ontzettend leuk, maar ook nog eens educatief. Dit Ark van Noach memospel heeft kaarten welke gerelateerd zijn aan het verhaal van de ark. In het spel zitten 15 sets memokaarten en je kunt het spelen met kinderen vanaf 3 jaar.

Iedere keer worden er twee kaarten omgedraaid. Staat dezelfde afbeelding op beide kaarten? Dan mag je de kaarten houden! Degene die aan het eind van het spel de meeste paren heeft, wint!

13. Ruben en de ark van Noach

De auteur Dick Bruna is vooral bekend van Nijntje, maar heeft ook nog andere boeken uitgebracht. Ruben en de ark van Noach is één van deze mooie, populaire boeken welke een aanwinst zijn voor je boekencollectie.

God besluit om de aarde schoon te spoelen en een nieuw begin te maken. Noach en zijn familie worden gespaard, net als dieren in paren van twee. Ruben de rups gaat samen met zijn vriendin mee op de grote boot die Noach heeft gebouwd.

Na veertig dagen en nachten stopt de regen en gaat iedereen van de boot af. Opeens verschijnt er een mooie regenboog en Ruben droomt dat hij een prachtige vlinder wordt!

Dit boek is niet alleen leuk om voor je kindje te kopen, maar ook leuk om als cadeau te geven aan kersverse ouders of tijdens een eerste verjaardag.

14. Little Dutch Ark van Noach

De houten ark van Noach van het merk Little Dutch komt in de hippe kleuren die we gewend zijn van het merk. De ark is stijlvol en zorgt voor heel veel speelplezier voor kinderen vanaf 1,5 jaar (18 maanden).

Help jij de dieren elkaar te vinden en klaar te maken voor de reis? Iedere passagier moet een gelijk vriendje hebben om mee samen te reizen. De set is 25-delig en bevat een deur en een dek dat omhoog kan. Wanneer het dek omhoog is, kunnen alle dieren naar binnen gebracht worden.

In de set vind je Noah, zijn vrouw en een grote groep dieren: leeuwen, olifanten, zebra’s, duiven, apen, schildpadden, krokodillen, giraffen, koeien, struisvogel, een kip en een haan.

15. Fisher Price Little People Noah’s ark – Ark van Noach

Ark van Noach speelgoed

Deze speelset van Fisher Price Little People is al jarenlang ongekend populair, maar ook zeer slecht verkrijgbaar. Hierdoor is de set jammer genoeg vrij prijzig, wanneer je hem wél kunt vinden online. Veel mensen weten dat de kwaliteit van Fisher Price altijd goed is en dat het merk garant staat voor heel veel speelplezier, net als Playmobil.

In deze speelset vind je uiteraard dieren in paren van twee, Noach en de ark. Kinderen kunnen heel lang spelen met de diertjes, fantasieën bedenken en natuurlijk het klassieke Bijbelverhaal naspelen met dit Ark van Noach speelgoed!

16. Eichorn houten ark van Noach

Ark van Noach speelgoed

De Eichorn ark is niet zomaar een ark, maar een heel spel! Deze ark is gemaakt van berkenhout en zorgt voor meerdere speelmogelijkheden. Dieren komen via de romp binnen en kunnen er ook weer makkelijk uitgehaald worden. Er is natuurlijk genoeg ruimte voor alle dieren en het dak is afneembaar!

De diertjes kunnen ingeplugd worden, zoals je ziet op de foto. Hierdoor zorg je dat de hand-oogcoordinatie van je kindje beter wordt en laat je hem spelenderwijs kennismaken met het verhaal van Noach. De ark is 14x26x19cm en er zijn in totaal 16 plug-in diertjes! Kinderen vanaf drie jaar kunnen heerlijk spelen met dit Ark van Noach speelgoed!

17. Ark van Noach boek door Peter Spier

Het prentenboek van Peter Spier heeft maar weinig woorden nodig. Dit boek is ontzettend geliefd op scholen, maar ook thuis wordt het graag voorgelezen en bekeken door ouders met hun kinderen. Het mooie, Bijbelse verhaal wordt verteld en de illustraties zijn prachtig. Dit boek mag zeker niet ontbreken in deze lijst, want ook dit boek behoort in iedere boekencollectie thuis.

18. Hape houten vormenstoof Ark van Noach speelgoed

Een vrij simpele, maar kleurrijke ark van Noach voor kleinere kindjes. De duurzame vormenstoof is gemaakt van hout en kan wel tegen een stootje! Kinderen worden vaak aangetrokken tot vrolijke kleurtjes en met deze vormenstoof van Hape zorg je er ook nog eens voor dat de motoriek van je kindje beter wordt.

Ander Ark van Noach speelgoed

Hierboven heb je een lijst kunnen bekijken met het leukste ark van Noach speelgoed. Vooral de uitgebreide speelsets worden graag door ouders aan hun kinderen gegeven, omdat deze voor eindeloos speelplezier zorgen.

Zit jouw favoriete stukje speelgoed er niet tussen? Geen nood! We kunnen nooit al het leuke speelgoed plaatsen, maar je kunt ook zelf een kijkje nemen op bepaalde pagina’s.

RELEVANTE ARTIKELEN

Nicole
Scroll naar boven