YOUHA kolf – betaalbare borstkolven

Youha kolf overzicht

Tegenwoordig kun je als ouders praktische hulpmiddelen in huis halen om flink wat tijd te besparen en de handsfree Youha kolf is daar een perfect voorbeeld van! Maar welke Youha kolf is de beste en is hij wel echt zo goed? Kun je Youha kolf onderdelen los aanschaffen en zit er een duidelijke handleiding bij? Lees in dit artikel alles wat je wilt weten over de goedkope, handsfree Youha kolf!

Goedkope of dure handsfree borstkolf?

Als je jezelf als kersverse ouder gaat verdiepen in de ‘wereld van de borstkolf’, kom je er al snel achter dat er tal van mogelijkheden zijn. Een dubbelzijdige, elektrische borstkolf, een handkolf, maar ook een handsfree kolf behoort tot de mogelijkheden. De Youha kolf is zeer geliefd onder mama’s die hun kindje borstvoeding geven en een voorraadje moedermelk willen aanleggen.

Kies je voor een dure borstkolf, zoals de handsfree Elvie kolf? Dan ben je al snel €300,00 kwijt. Uiteraard mag je daar heel veel van verwachten, maar niet iedereen heeft zo’n groot budget. Gelukkig kun je voor veel (!) minder geld ook een goede, handsfree borstkolfapparaat in huis halen, zodat je met weinig moeite moedermelk kunt afkolven voor je kleintje. Als je de vele positieve reviews op internet leest, zul je al snel geloven dat het echt niet nodig is om een ontzettend dure borstkolf aan te schaffen.

Youha kolf is betaalbaar

De meest belangrijke reden voor ouders om te kiezen voor de Youha kolf is dat hij zeer betaalbaar én effectief is. Je kunt deze borstkolf in Nederlandse webshops aanschaffen (zoals bol), maar ook bij Ali Express kun je verschillende kolven van dit merk vinden. Je bent dan vaak (iets) goedkoper uit, maar houd wel rekening met de garantie en de levertijd. Als je een product in Nederland koopt, heb je vaak een betere service dan wanneer je bij Ali Express een (duurder) product gaat bestellen.

1. Youha The Ins – elektrische borstkolf

Het merk Youha doet inmiddels alweer een tijdje mee in de wereld van borstkolven en dat kun je ook goed zien aan alle positieve reviews die je kunt vinden online. De ‘Youha The Ins’ borstkolf is de meest bekende en populaire draagbare borstkolf van dit merk, welke is ontwikkeld in samenwerking met lactatiekundigen. Dit merk gaat voor een optimale kolfervaring en dat merk je meteen aan de kolf.

Nee, je zult je nog steeds niet sexy voelen als je aan het kolven bent, maar het gaat allemaal wel een stuk makkelijker dan wanneer je dit met een handkolf zou moeten doen. Daarnaast heb je met deze Youha kolf geen last van irritante slangetjes of flesjes én je hebt geen stopcontact nodig. Kortom: waar je ook bent, je kunt ten alle tijden moedermelk afkolven voor je kindje.

Deze Youha kolf is een 3 fasen kolf, wat betekent dat je in 3 programma’s kunt kolven. In de eerste wordt de toeschietreflex opgewekt, daarna wordt de melk afgekolfd en vervolgens blijft de kolf stimuleren en afkolven. De kolf is voorzien van 10 vacuümstanden, zodat er altijd een prettige stand voor jou tussen zit. Deze kolf stop je in je voedingsbeha, zodat je volledig handsfree kunt afkolven.

Snel overzicht eigenschappen Youha The Ins

De kolf heeft een unieke motor, is vrij van BPA en andere giftige stoffen, eenvoudig te monteren én schoon te maken, 3 kolfprogramma’s, maakt weinig geluid, past makkelijk in een bh, bevat een anti-terugstroom systeem en heeft een ingebouwd geheugensysteem. Er wordt 12 maanden garantie geboden op het pompmechanisme en 90 dagen op de afwasbare onderdelen.

Youha The Ins reviews

Het is altijd erg belangrijk om de reviews van andere klanten door te lezen, zodat je precies weet wat de voor- en nadelen van een product zijn. Ook over de Youha The Ins zijn veel positieve reviews geschreven, welke je op deze pagina van bol kunt lezen. Veel vrouwen kolven meer milliliter dan met andere kolven en ervaren dat de kolf gemakkelijk schoon te maken is.

2. Youha elektrische borstkolf – dubbel & draadloos

Als je graag discreet wilt kolven, is Youha zeker je beste vriend. Waar je ook bent, je kunt ten alle tijden de kostbare moedermelk afkolven en bewaren voor je kleintje. Ook voor dubbele, elektrische borstkolven kun je bij Youha terecht, zoals je hierboven kunt zien. De dubbele, elektrische borstkolf is uiteraard ook draagbaar en draadloos, zodat je deze overal en eenvoudig kunt gebruiken.

Tijdens het kolven wordt de moedermelk opgevangen in het borstschild, waarna je het eenvoudig kunt overschenken in flesjes of moedermelk bewaarzakjes. Niet alleen het monteren van de borstkolf is eenvoudig, maar ook het reinigen van de onderdelen is in een handomdraai klaar! Je kunt de onderdelen in kokend water steriliseren, maar ze mogen ook in de magnetron.

Snel overzicht eigenschappen dubbele kolf van Youha

Deze Youha kolf is een elektrische 3 fasen kolf, waarmee je dus in 3 modi kunt afkolven. Eerst wordt de toeschietreflex opgewekt en daarna begint de kolf met het afkolven. Tijdens het kolven blijven de borsten gestimuleerd worden en blijft de borstkolf melk afkolven. Je kunt in iedere cup 240 milliliter melk kwijt, wat voor de meeste vrouwen meer dan genoeg is.

De kolfmotor is oplaadbaar en bevat voldoende capaciteit om 4x 30 minuten te kolven. Het is wel goed om te weten dat je iets voorover kunt buigen of kunt bukken, maar dat liggend- of achterover leunend afkolven geen succes is.

Reviews Youha dubbele, elektrische borstkolf

Ook de dubbele, elektrische Youha borstkolf kan rekenen op vele, positieve reviews van tevreden klanten. Klanten geven aan dat deze kolf echter niet onder doet voor de dure varianten. Let wel op: sommige klanten geven aan dat ze de moedermelk niet altijd zonder te morsen in een flesje krijgen. Om een beter beeld van de borstkolf van Youha te krijgen, raden we aan om altijd de reviews door te lezen.

Youha handkolf – melkcollector

Ondanks dat veel mensen spreken over de ‘Youha handkolf’ is dit toch niet helemaal juist. Een normale handkolf zorgt ervoor dat je effectief kunt kolven, door middel van druk en vacuüm uit te oefenen op de borst. De melkcollector van Youha is vooral geschikt voor het opvangen van melk uit de andere borst, terwijl je aan het kolven bent.

Kolf je één borst tegelijk? Dan kan een melkcollector verspilling van melk tegengaan. De melk die uit de andere borst in de zoogcompres zou belanden, wordt nu opgevangen in de melkcollector. Ook als je even snel wat melk uit de borst wilt halen om de druk te laten afnemen kun je de melkcollector gebruiken. Zoek je een volwaardige handkolf? Dan is dit dus niet de juiste keus.

Youha kolf onderdelen

Een nadeel van vele, goedkope borstkolven is dat er vaak geen vervangende onderdelen verkrijgbaar zijn. Gaat er iets kapot? Dan heb je dus helemaal niets meer aan je goedkope borstkolf. Gelukkig is dit bij Youha niet het geval en kun je hier gewoon losse onderdelen aanschaffen. Voor de kolven van dit merk zijn de volgende onderdelen verkrijgbaar: ventiel, membraan en borstschilden in verschillende maten.

Moedermelk opslaan na kolven met Youha kolf

Als je klaar bent met kolven, is het van essentieel belang om alle moedermelk op een hygiënische manier op te slaan en te koelen. Voor het bewaren en compact opbergen van moedermelk, kun je gebruikmaken van speciale moedermelk bewaarzakjes. In ons andere artikel kun je de beste bewaarzakjes bekijken, inclusief heel wat budget tips! Zorg ervoor dat je de melk na het kolven ook op de juiste temperatuur opslaat!

Youha koeltas

Voor mama’s die bijvoorbeeld alweer aan het werk zijn is een koeltas vaak een ware musthave. Ook van het merk Youha kun je een koeltas met een koelelement aanschaffen, voor nog geen €25,00. In het tasje zit een koelelement dat ontworpen is voor maximaal 2 flessen, maar je kunt ook een eigen koelelement gebruiken. Wil je liever een grotere tas? Lees dan zeker eens ons andere artikel door waarin je de beste koeltassen voor moedermelk kunt bekijken.

Relevante artikelen op MamaGroeit.nl

Als je nieuw bent in de wereld van borstvoeding, heb je vast veel behoefte aan veel informatie. Op Mamagroeit.nl kun je verschillende artikelen lezen over borstkolven en onderwerpen rondom borstvoeding. Hieronder hebben we een aantal artikelen voor je op een rijtje gezet.

Nicole
Scroll naar boven