Borstkolf

Borstkolven van A tot Z

Als je nieuw bent in de wereld van de borstkolf, kun je wel wat koopadvies gebruiken. Kies je voor een handkolf of ga je toch voor een elektrische kolf? Onder andere het doel waarvoor je het kolfapparaat gaat gebruiken is belangrijk voor het soort kolf dat je gaat aanschaffen.

Er zijn verschillende merken die kolven aanbieden, waarvan Medela en Avent de meest bekende zijn. Daarnaast kun je tegenwoordig ook kiezen uit kolfapparaten van minder bekende merken, welke vaak even goed zijn.

Welke borstkolf heb ik nodig?

Sommige vrouwen schaffen vlak na de geboorte al een borstkolf aan, zodat zij de melkproductie extra kunnen stimuleren. Andere vrouwen kiezen pas voor een kolf als zij weer gaan werken of de productie een terugloopt. Wil je graag een flinke voorraad moedermelk aanleggen? Dan is het verstandig om voor een (dubbele) elektrische kolf te kiezen.

Er zijn veel handkolven verkrijgbaar, welke geschikt zijn voor sporadisch kolven. Dit type kolf is vaak een stuk goedkoper en zeer compact. Daarnaast heb je geen stroom nodig voor een handkolf, zodat je hem overal kunt gebruiken.

Welk kolfapparaat is het beste?

Iedere vrouw heeft een ander doel en daarom is geen enkele kolf de beste keuze voor iedereen. In ons uitgebreide artikel over borstkolven kun je een lijst met de beste exemplaren bekijken, zodat de keus iets makkelijker wordt.

Goedkope kolfapparaten

Tot een aantal jaren geleden waren de borstkolfapparaten van het merk Avent en Medela het meest populair. De laatste tijd verschijnen er echter steeds vaker goede kolfapparaten van hoge kwaliteit van minder bekende merken. Deze apparaten zijn vaak een stuk goedkoper en krijgen goede reviews van tevreden mama’s.

Populaire artikelen rond borstkolven

Op Mamagroeit.nl kun je verschillende koopgidsen vinden over borstkolfapparaten. Hieronder kun je links bekijken naar populaire artikelen over kolfapparaten.

Kolfmachine kopen – Overzicht
11x De Beste Handkolf
YOUHA Kolf – Overzicht
Draadloze Borstkolf Overzicht
Handsfree kolven met de Elvie Kolf
Kolfbh kopen

Bekijk hieronder relevante artikelen over kolfapparaten. 

Scroll naar boven