Leertoren: dit zijn de leukste Montessori leertorens!

Montessori leertoren

Heb je dit educatieve hulpmiddel in de keuken bij vrienden gezien? Of ben je de leertoren via social media tegengekomen? Een Montessori leertoren geeft je peuter de mogelijkheid om zijn mama of papa te helpen in de keuken, zelf handjes te wassen en gewoon lekker mee te kijken op de juiste hoogte! Stimuleer de ontwikkeling van je kindje en zorg voor nog meer quality time samen!

Wat is een leertoren?

De kans is groot dat je het woord ‘leertoren’ zo vaak hebt gehoord, dat je nu benieuwd bent naar wat dit eigenlijk is. Naast de term ‘leertoren’ wordt dit educatieve hulpmiddel ook wel ‘keukenhulp’, ‘opstapkrukje’, ‘kitchen helper’, ‘Montessori leertoren’, ‘keukenmaatje’ en ‘learning tower’ genoemd.

Een leertoren is niets meer dan een handig opstapkrukje, maar dan een veilig exemplaar voor kinderen vanaf 18 maanden. Merk je aan je kindje dat hij ontzettend nieuwsgierig is wanneer je in de keuken bezig bent? Of wilt hij steeds vaker zelf zijn handjes wassen? Dan is een leertoren een echte musthave om de zelfstandigheid van je kindje te kunnen stimuleren!

Wat is de beste leertoren?

Iedere ouder heeft andere wensen en niet iedere leertoren is voor hetzelfde gezin de beste leertoren. In dit artikel kun je de beste leertorens bekijken, meer informatie lezen over deze learning towers en een samenvatting van reviews lezen. Op die manier hopen we je voor stellen aan de perfecte leertoren voor jullie gezin, zodat je kindje op een veilige manier mee kan kijken én doen!

1. Ette Tete leertoren Step’nSit

Het merk Ette Tete is een grote naam wanneer het gaat om de beste leertoren. Veel ouders kiezen voor deze learning tower, welke verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Heb je een nieuwsgierige peuter in huis die alles graag zelfstandig wilt doen? Stimuleer hem dan en kies voor de Ette Tete leertoren Step ’n Sit.

Met de Step’nSit haal je een multifunctioneel item in huis, welke ook gebruikt kan worden als klein stoeltje met tafeltje. Op die manier kun je hem gebruiken als knutseltafel, maar je kunt hem ook gebruiken waarvoor hij gemaakt is: als leertoren! Je kindje kan met de Step’n’Sit in de keuken meekijken, helpen met koken, zelf zijn tandjes poetsen en zijn handjes wassen. En dat alles op een veilige manier!

Veiligheid, multifunctioneel & materiaal

Voor deze leertower van Ette Tete is gebruikgemaakt van FSC gecertificeerd berken multiplex. Daarnaast worden de meubelen behandeld met kindveilige vernis of verf en zet je de leertoren in elkaar met metalen onderdelen. Een ander groot voordeel is dat het bedrijf geen gebruik maakt van plastic verpakkingen. Dit exemplaar is veilig te gebruiken door kinderen vanaf 18 maanden.

De meeste leertorens kun je alleen gebruiken als veilig opstapkruk, maar Ette Tete gaat net even iets verder. Door de meerdere functionaliteiten heb je een stuk langer plezier van je aankoop én hoef je geen apart tafeltje met een stoeltje te bestellen.

Reviews Ette Tete leertoren

Waarschijnlijk heb je al veel positieve reviews gelezen over deze leertoren van Ette Tete. Op dit moment is dit de meest verkochte en populairste leertoren! In de reviews kun je onder andere lezen dat veel ouders het erg fijn vinden dat je de leertoren ook als tafeltje en stoeltje kunt gebruiken. Een klein nadeel is dat het in elkaar zetten van de toren enige moeite kan vergen.

>> Lees hier meer Ette Tete leertoren reviews
>> Op deze pagina van Amazon.nl is de Ette Tete leertoren ook verkrijgbaar

2. Minera leertoren – budget tip – goedkoop

De populaire Minera leertoren is een goedkope learning tower met heel veel goede reviews! Een groot voordeel is de fijne prijs van deze toren, want met nog geen €80 is hij zeker niet duur. Let wel op: op dit moment is de Minera leertoren in de aanbieding en iets goedkoper dan normaal (€89,00). Dit keukenhulpje is geschikt voor echte kleine chefkoks in de maak, welke graag een handje helpen in de keuken.

Stimuleer je je kindje graag om zelf op ontdekking te gaan? Dat doe je dan natuurlijk op een veilige manier. Zelf ontdekken en ervaren is een Montessori principe dat steeds vaker terugkomt in gezinnen. Ook de Minera leertoren is een 2-in-1 oplossing: een krukje en een opstapje in 1. Let wel op, want het gaat hier dus niet om een tafeltje of stoeltje, zoals bij Ette Tete het geval is.

Eenvoudige montage & verstelbaar

Het is ontzettend handig als een leertoren versteld kan worden naarmate je kindje groter wordt. De meeste torens bevatten deze mogelijkheid, maar er zitten ook exemplaren tussen die niet verstelbaar zijn. Dit keukenmaatje is gemakkelijk te monteren en heeft een robuust en stevig design. Wel zo handig, want met een peuter in huis wil je alles zo veilig mogelijk!

Goedkope leertoren reviews – Minera Kids

Op dit moment kun je bijna 100 reviews lezen over de goedkopere Minera leertoren. Ouders geven aan dat hun kindjes heel veel plezier beleven aan de leertoren en heerlijk kunnen meekijken en helpen in de keuken. De montage is heel gemakkelijk, ondanks dat er toch een review tussen zit van een ouder die de montage lastig vond. Tip van een ouder: plak viltjes onder de stoel!

>> Lees hier alle Minera leertoren reviews

3. Tissi leertoren – ontdekkingstoren

Met ruim duizend positieve reviews (5 sterren!) mag de TiSsi leertoren zeker niet ontbreken in deze lijst! Deze Montessori leertoren is het perfecte keukenmaatje voor bijna ieder kind! Een klein minpunt is de prijs, want doorgaans betaal je ruim €150,00. Onderaan de informatie over deze leertoren vind je nog een aantal links naar webshops waar je de TiSsi leertoren goedkoper kunt aanschaffen.

De TiSsi keukenhulp is te gebruiken door kinderen vanaf ongeveer 12 maanden en is een leertoren en krukje/opstapje in 1. Wil je geen jengelig kind meer aan je benen terwijl je aan het koken bent? Wil je hem stimuleren in zijn zelfstandigheid en hem mee laten kijken? Kies dan zeker voor een Montessori leertoren. Met een ontdekkingstoren kan je kindje overal bij, maar dan wel op een veilige manier.

Verstelbaar, verschillende kleuren en veilig

De veiligheid van je kind staat altijd voorop en dit is dan ook een punt waarop je goed moet letten wanneer je een leertoren aan gaat schaffen. De TiSsi leertoren biedt extra beveiliging tegen kantelen en kan daarnaast ook nog worden aangepast aan de lengte van je kind. Wil je graag een stabiel, educatief hulpmiddel in de keuken? Dan is de TiSsi leertoren een musthave!

Deze learning tower is verkrijgbaar in verschillende kleuren: blank gelakt, geel, blauw, wit, groen en grijs. Welke kleur interieur je ook hebt, er is altijd een passende kleur verkrijgbaar! Deze leertoren is gemaakt van massief beukenhout en mag belast worden met maximaal 40 kg, zodat je lang plezier hebt van je aankoop.

TiSsi leertoren reviews

Nog niet zolang geleden werd de TiSsi leertoren toegevoegd aan de webshop van BOL.com en daar staan nog geen reviews over deze gave keukenhulp. Kijk je echter bij Pink or Blue, dan kun je ruim 1300 reviews doornemen. Ruim 1000 van deze reviews bevatten 5 sterren en dat is niet zomaar! Kinderen beleven veel plezier aan de leertoren, hij is gemakkelijk in elkaar te zetten en ook eenvoudig te verstellen. Bij Pink or Blue betaal je iets minder geld dan bij BOL.com.

>> Lees hier alle reviews en bekijk de TiSsi leertoren voor €149,95 bij Pinkorblue

4. Bianconiglio Evo learning tower / lernturm

Leertoren Bianconiglio

Het merk Bianconiglio biedt verschillende leertorens aan in verschillende prijscategorieen. Hierboven zie je de ‘Evo’, welke bijdraagt aan de ontwikkeling van je kindje zijn motorische- en cognitieve functies. Een voordeel is dat je verdiepingen kunt toevoegen aan de leertoren, zodat je kindje hoe dan ook kan helpen in de keuken! Uiteraard is de leertoren bewerkt met niet-giftige verf, zodat je hem op een veilige manier kunt gebruiken.

De Evo leertoren is licht, maar stevig. Daarnaast kun je de stoel gemakkelijk onderhouden door hem af te nemen met een vochtige doek (en eventueel een sopje). Alle hoeken van de leertoren zijn afgerond, zodat je peuter zichzelf niet kan bezeren. Dit is overigens ook een belangrijk punt om op te letten wanneer je een leertoren voor je kindje gaat aanschaffen. Deze leertoren is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot en met 6 jaar.

Bianconiglio reviews

Ook de Bianconiglio Evo kan rekenen op talloze positieve reviews! Onder andere het mooie, moderne design is volgens veel tevreden klanten een groot pluspunt. Daarnaast vinden ze de leertoren zeer stabiel en van goede kwaliteit.

>> Lees hier heel veel reviews over de Bianconiglio leertoren
>> Bekijk hier meer uitgebreide leertorens van dit merk

5. Leertoren opvouwbaar Juliard Club

Heb je maar weinig ruimte in huis en wil je graag een opvouwbare leertoren? Dan kun je kiezen voor de Juliard.Club learning tower. Jammer genoeg zijn de meeste leertorens niet opvouwbaar, waardoor ze best wat ruimte in beslag nemen. Met deze Montessori leertoren is dit verleden tijd en berg je hem gemakkelijk op nadat je kindje hem heeft gebruikt en pak je hem er ook snel weer bij.

Een klein nadeel is wel dat ook deze keukenhulp vrij prijzig is met een prijs van ruim €170,00. Voor dit geld krijg je echter wel heel veel plezier terug én je stimuleert je kindje volgens het Montessori-principe! Voor ouders met een kleine keuken en weinig ruimte is dit een echte musthave waar je jaren plezier van zult hebben. Gaat je kindje weleens logeren bij opa en oma? Dan kun je hem dus ook gemakkelijk meenemen!

6. Houten leertoren – keukenhulp

Ook deze Montessori leertoren is kindvriendelijk met ronde vormen, zodat je kindje zich niet zal bezeren aan dit educatieve hulpmiddel. Net als de learning tower van Ette Tete kun je deze leertoren omvormen naar een tafeltje met een stoeltje, zodat je hem op meerdere manieren kunt gebruiken. Dit exemplaar is verkrijgbaar in de kleur die je hierboven ziet.

Staat er een tafel + stoeltje én een leertoren op jullie verlanglijstje? Dan ben je in één keer klaar wanneer je voor dit exemplaar kiest. Daarnaast neemt de leertoren ook niet heel veel ruimte in beslag, omdat de toren niet heel breed is. Je kunt dit keukenhulpje belasten met maximaal 50kg, zodat je lang plezier hebt van de aankoop. Het merk ‘My Little Buddies’ heeft ook nog een basic leertoren in het assortiment, welke alleen als leertoren gebruikt kan worden.

>> Bekijk hier de andere leertoren van dit merk voor €139

7. Springos leertoren – keukenmaatje

Het keukenmaatje van Springos is betaalbaar, veilig en zeer geschikt voor nieuwsgierige peuters die hun ouders graag in de keuken helpen. Deze leertoren is gemaakt van hoogwaardig grenenhout dat wel tegen een stootje kan. Dit keukenhulpje kan versteld worden naar 3 verschillende niveaus (20-, 35- en 51 cm), zodat hij meegroeit met de lengte van je kindje. Dit doe je gemakkelijk door de beweegbare plank te verwijderen en op een andere plek vast te maken.

Uiteraard zijn alle randen van deze learning tower geschuurd en glad, zodat je kindje zich niet zal bezeren. Dit is een puntje dat erg belangrijk is, want peuters zijn niet altijd even voorzichtig en scherpe randen helpen dan niet mee. Met dit educatieve hulpmiddel wordt samen koken een stuk gezelliger! Door de 2 treden kan je kindje zelfstandig op het platform klimmen.

Voordelen van een leertoren

Veel ouders herkennen het: het voorbereiden van de avondmaaltijd wordt een stress-moment, omdat je nieuwsgierige peuter graag wilt helpen. Je tilt hem even op, maar je hebt beide handen nodig. Uiteindelijk wordt hij vervelend, omdat hij graag mee wilt kijken en wilt meehelpen.

Maak er een gezellig moment van = quality time! Wanneer je een leertoren in de keuken hebt staan, kan je kindje ineens alles zien wat jij doet. Groenten wassen en snijden, uitjes bakken, eieren pellen en ga zo maar door. Normaal gesproken zien kinderen dit pas op een latere leeftijd, wanneer zij een stuk groter zijn. Wanneer je leeft via het Montessori-principe, leren kinderen al sneller zelfstandig te zijn. Wist je dat kids het fantastisch vinden om mee te helpen? Het zijn net sponzen die alle informatie opnemen. Benoem alles wat je doet, leg hem dingen uit en laat hem kleine taakjes overnemen.

Eindresultaat: je kindje is blij, want hij kan overal bij zijn en precies zien wat mama doet. Daarnaast maakt hij kennis met allerlei soorten voedsel en hoe dit bereid moet worden. Door hem kleine taakjes te geven, zal je kindje zich ook zeer gewaardeerd en zelfstandig voelen! Andere voordelen:

  • Stimuleert de motoriek
  • Kan ook in de badkamer gebruikt worden (tanden poetsen, handen wassen enz.)
  • Blij kind
  • Samen tijd doorbrengen op een fijne manier
  • Minder stress tijdens het koken
  • Kan soms ook gebruikt worden als tafel en stoel
  • Positieve bijdrage aan gevoel van eigenwaarde
  • Je hoeft je kindje niet te dragen tijdens het koken

Is een leertoren veilig?

In Nederland moeten producten voldoen aan strenge veiligheidsnormen en de meeste leertorens voldoen hier ook aan. Leertorens zijn speciaal ontworpen om je kindje op een veilige manier mee te laten kijken in de keuken, dus ja: een leertoren is zeker veilig. Toch zijn er een aantal aandachtspunten waarop je moet letten en hieronder hebben wij deze voor je op een rijtje gezet.

Waar op letten bij aanschaf van een leertoren?

Een kitchen helper of leertoren is ontzettend populair en biedt de mogelijkheid om veilig samen in de keuken bezig te zijn. Ondanks dat er in Nederland strenge eisen aan producten worden gesteld, moet je altijd op de kwaliteit van een product letten. Hieronder zetten we wat puntjes op een rij.

Van welk materiaal is de kitchen helper gemaakt?

De meeste leertorens worden gemaakt van hout, waarbij je de keuze hebt uit onbehandeld- of geverfd hout. Kies je voor een leertoren met een kleurtje? Let dan zeker op of er kindvriendelijke verf is gebruikt, welke niet giftig is. Peuters willen nog weleens kauwen op hout en dat moet wel veilig zijn. Daarnaast is het goed om te kijken naar de afwerking van het hout. Is het glad geschuurd? Zitten er geen scherpe randen aan? De meeste leertorens hebben afgeronde oppervlakken.

Is de learning tower verstelbaar en stevig/stabiel?

De meeste learning towers zijn verstelbaar, zodat ze met je kindje mee kunnen groeien. Dit zorgt ervoor dat je langer plezier hebt van je aankoop, want je kindje groeit heel snel de komende jaren! De meeste bedrijven geven duidelijk aan of de leertoren verstelbaar is. Daarnaast is het ook goed om te weten dat een leertoren stabiel en stevig moet zijn, zodat je kindje niet zal omvallen. Deze informatie haal je vaak uit reviews van andere klanten.

Wil je alleen een keukenhulp of meer functies?

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen en zien, zijn er verschillende leertorens verkrijgbaar. Wil je graag een leertoren met een tafel en stoel in 1? Dan kun je voor bepaalde exemplaren kiezen, zoals de toren van Ette Tete. Ook kun je kiezen voor een opvouwbare leertoren, welke gemakkelijk en compact opgeborgen kan worden. Dit laatste is vooral handig voor mensen die weinig ruimte hebben in huis of die graag alles opruimen na gebruik.

Welke leeftijd leertoren?

Sommige merken geven aan dat een leertoren al gebruikt kan worden vanaf de leeftijd van 9 maanden. Doorgaans beginnen ouders vanaf zo’n 12 maanden met een kitchen helper, omdat de meeste kinderen dan stabiel kunnen staan. Wankelt je kindje nog alle kanten op? Dan is een leertoren nog niet geschikt voor jullie. Sommige kinderen staan/lopen al heel vlot op een leeftijd van 9 maanden, terwijl dat bij het andere kind pas met een maand of 14 is. Conclusie: kijk naar je kindje en beslis dan of hij al toe is aan een leertoren.

Waarom een leertoren?

Een leertoren brengt heel veel voordelen met zich mee. Veel ouders kiezen voor een kitchen helper omdat zij hun kindje opvoeden volgens het Montessori-principe, maar dat hoeft niet perse het geval te zijn. Wil je je kindje stimuleren in zijn ontwikkeling en zelfstandigheid? Is hij heerlijk nieuwsgierig en wilt hij mama of papa graag helpen? Dan is een learning tower een heel leuke aanvulling voor in de keuken!

Leertoren met glijbaan en meer bij Amazon.nl

Tijdens de zoektocht naar de beste leertorens voor peuters zijn we terechtgekomen bij Amazon.nl, waar je heel veel gave opstapkrukjes vindt. Denk aan keukenmaatjes met glijbaan of gecombineerd met stoel en tafel. Op Amazon.nl kun je sowieso terecht voor heel veel gaaf Montessori-speelgoed, tegen nog leukere prijzen. Ben je gek op het Montessori-principe? Dan raden we zeker aan daar een kijkje te nemen.

>> Bekijk hier alle kitchen helpers bij Amazon.nl
>> Hier kun je de learning towers met glijbaan bekijken

Dit vind je misschien ook leuk

Nieuwsbrief?

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSTE MAMA TIPS + KORTINGEN EN BUDGET TIPS!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.