Gratis babydozen en zwangerschapsboxen in 2023

Gratis babydozen

Wil je gratis babydozen en zwangerschapsboxen ontvangen tijdens je zwangerschap? Daar zeggen we geen nee tegen! Met een baby op komst zullen de kosten snel oplopen, en je wilt zo snel mogelijk alle benodigde spullen in huis hebben. In deze gratis babyboxen vind je praktische en nuttige items voor je baby, zoals luiers, babydoekjes, zalfjes en andere handige hebbedingetjes!

Inhoudsopgave

Waar krijg je gratis babyspullen?

De komst van een kindje brengt best wat kosten met zich mee en het is dan ook fijn dat je verschillende gratis babyspullen kunt aanvragen. Gratis zwangerschapsdozen en babyboxen zijn hier een mooi voorbeeld van, maar je kunt bijvoorbeeld ook een gratis romper of boek aanvragen. In dit artikel hebben we een compleet overzicht samengesteld van alle gratis babyspulletjes die je kunt aanvragen, zodat je alvast kennis kunt maken met veel merken en babyproducten.

LEESTIP: Deze kosten gaan van je eigen risico tijdens de zwangerschap in 2024!

Waarom gratis babydozen aanvragen?

Als je kijkt naar de prijzen van babyproducten, zul je al snel merken dat dit een enorme hap uit het budget is. Waarom zou je niet profiteren van gratis proefproducten? Je leert verschillende producten kennen en kunt meteen zien of dit bij jullie past. Daarnaast kun je ook meteen wat spullen van de babyuitzetlijst schrappen, wat zorgt voor een besparing. Hieronder kun je nog een aantal redenen bekijken waarom je gratis babydozen zou moeten aanvragen.

  • Geld besparen: in gratis babydozen zitten praktische items, zoals luiers, flesjes, zalfjes en soms zelfs kleertjes of hydrofiele doeken.
  • Kennismaking met producten: de monsters en proefverpakkingen zijn handig, omdat je op deze manier kunt uitproberen of het product bij je past.
  • Informatie: informatieve brochures en gidsen in de gratis zwangerschapsboxen verschaffen je veel informatie.
  • Verrassing: een cadeautje krijgen is altijd leuk!

Conclusie: je kunt geld besparen op babyproducten en je leest meteen meer informatie over de baby en alles wat daarbij hoort. Vaak kun je ook verschillende kortingsvouchers vinden voor (mid)weekjes weg, luiers en andere spulletjes voor de baby.

Overzicht top 5 gratis babydozen + tips

Hierboven vind je een lijst van de 5 meest aangevraagde gratis babydozen, maar er zijn nog tal van andere leuke zwangerschapsboxen en gratis babyproducten beschikbaar. Hieronder vallen onder andere gratis boekjes, knuffeltjes en kleine cadeautjes. Als je liever een volledig overzicht van alle beschikbare gratis babydozen wilt, zonder verdere informatie, kun je ons andere artikel op deze pagina raadplegen.

1. De blije doos – gratis babydozen van WIJ – Prénatal

In de Blije Doos vind je onder andere een GRATIS pak luiers van het merk Pampers, wat handig is om te proberen of deze luiers aan je verwachtingen voldoen. Daarnaast bevat de doos producten van bekende merken zoals Sudocreme, Prénatal en Philips Avent. Voor gedetailleerde informatie over de Blije Doos van WIJ verwijzen we je graag verder in dit artikel.

>> Vraag hier GRATIS de blije doos + WIJ magazine aan

Wat ook leuk is: je kunt deze zwangerschapsbox al aanvragen als je net zwanger bent! Al jarenlang staat de blije doos bekend als de meest bekende GRATIS zwangerschapsbox, verstrekt door WIJ. In de blije doos tref je onder andere producten van Pampers, Philips Avent, Sudocrem en Prénatal, evenals diverse kortingscodes en kortingsbonnen. Een extraatje is het gewaardeerde WIJ-magazine, dat je tijdens de zwangerschap en tot een jaar na de geboorte van je kindje kunt blijven lezen. Na de geboorte kun je bij Simply Colors bovendien een GRATIS mutsje met de naam van je kindje bestellen, en je blijft relevante nieuwsbrieven en updates over je kindje ontvangen.

Inhoud blije doos WIJ, wat zit er in de blije doos?

Deze fantastische gratis babydoos zit boordevol handige babyspulletjes en is absoluut een aanrader. Naast het WIJ-magazine ontvang je handige zwangerschapsupdates via e-mail. De Blije Doos kan met recht een van de meest gewilde gratis babydozen worden genoemd. Maar wat kun je eigenlijk verwachten in deze gratis zwangerschapsbox? Hoewel de exacte inhoud van de Blije Doos kan variëren, bevatten de meeste dozen enkele standaardproducten. Houd er dus rekening mee dat de inhoud die hieronder wordt vermeld kan verschillen van wat je ontvangt bij Prénatal. Hier zijn de producten die je doorgaans kunt verwachten:

Inhoud blije doos WIJ bekijken

Blije doos aanvragen

Je kunt de blije doos al tijdens je zwangerschap aanvragen. Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je thuis het WIJ Jonge Ouders-magazine en krijg je per e-mail een ophaalbericht. Met dit bericht kun je de blije doos ophalen bij een Prénatal filiaal. Inschrijven is uitsluitend mogelijk door de zwangere persoon zelf. Via de onderstaande link kun je direct en kosteloos de blije doos aanvragen.

Veelgestelde vragen over de blije doos

De blije doos is veruit de meest populaire- en meest aangevraagde gratis zwangerschapsbox. Hieronder kun je een aantal veelgestelde vragen bekijken, inclusief antwoorden. Als je graag gratis kennis wilt maken met gave babyproducten, is het zeker raadzaam om deze box aan te vragen en op te halen bij Prénatal.

Is de blije doos gratis?

Waar kan ik de blije doos aanvragen?

Kan ik een blije doos aanvragen voor iemand anders?

Wanneer kan ik de blije doos aanvragen?

Waar moet ik de blije doos ophalen?

2. Zwangerbox en Babycadeau Ouders van Nu

Gratis babydozen 2023

Een zwangerschapsbox tijdens de zwangerschap én een gratis babydoos na de geboorte van je kindje: Ouders van Nu pakt groots uit! Met producten van gerenommeerde merken zoals Elmex, Pampers en Difrax, ben je goed voorbereid. Wist je dat deze zwangerschapsbox eerst bij Etos en later bij Blokker kon worden opgehaald? Vanaf 9 januari 2023 worden deze gratis babyboxen gewoon bij je thuis bezorgd, zodat je de deur niet meer uit hoeft. Wij vinden dit ontzettend fijn, want nu kunnen ook minder mobiele vrouwen van de gratis boxen voorzien worden!

Wat zit er in de Ouders van Nu Zwangerbox? 

De Zwangerbox van Ouders van Nu wordt al vele jaren uitgedeeld en was altijd een zeer gewild geschenk. Voorheen kon je deze gratis babybox vergelijken met de blije doos van WIJ, maar de actie is onlangs enigszins veranderd. Wanneer je de box aanvraagt tijdens de zwangerschap, ontvang je het Zwanger Magazine, een tijdschrift van 100 pagina’s voor toekomstige ouders. In dit magazine vind je praktische informatie en uiteraard een babyuitzetlijst.

Zodra je kindje geboren is, ontvang je het Babycadeau. In deze gratis babybox zit onder andere een groeimeter met stickers, zodat je hem kunt personaliseren. Daarnaast kun je een handige checklist vinden, voor het moment dat je voor de eerste keer met je kindje op vakantie gaat. Ook ontvang je iedere week een gepersonaliseerde nieuwsbrief in je mailbox, afgestemd op de fase waarin je je bevindt.

Zwangerbox aanvragen

De Zwangerbox en het Babycadeau zijn al tijdens de zwangerschap aan te vragen. Als je jezelf hebt aangemeld, kun je ook verschillende kortingsbonnen verwachten door de maanden heen. Veel ouders stellen kortingen altijd op prijs, want dit scheelt enorm in de kosten! Denk aan luiers, vakanties en babyproducten.

3. Gratis babydozen De Roze Doos – La Boître Rose

Gratis babydozen

Voor aanstaande ouders uit België en Nederland is De Roze Doos beschikbaar. Dit pakket bestaat uit meerdere geschenkdozen, vol waardevolle informatie en samples/stalen. Ook krijg je kortingsbonnen en persoonlijke aanbiedingen. Onlangs schreven we een uitgebreid artikel over de Roze Doos, waarin je meer kunt lezen over de inhoud. Vraag via onderstaande banner GRATIS de Roze Doos aan!

De Roze Doos of La Boîte Rose – Gratis babydozen

De Roze Doos bestaat uit meerdere geschenkdozen met een schat aan waardevolle informatie, monsters, kortingsbonnen en persoonlijke aanbiedingen. In deze gratis babydozen tref je onder andere luiers, crèmes en gratis producten van Nutricia, Pampers en meer aan. Daarnaast kun je in De Roze Doos ook kosteloze proefverpakkingen van bekende producten en merken ontdekken.

Wat ook interessant is: er is voor elk belangrijk moment een gratis box beschikbaar. Denk aan een zwangerschapsbox, een geboortebox, een eerste maandenbox, een eerste verjaardagsbox en zelfs een eerste schoolherinneringenbox. Dit alles maakt deel uit van het uitgebreide assortiment van het Roze Doos geboortepakket!

Inhoud Roze Doos

Het is zeer waarschijnlijk dat je vol nieuwsgierigheid bent over wat de Roze Doos allemaal te bieden heeft en wat je in dit pakket kunt verwachten. Deze aanbieder voorziet je op verschillende momenten van gratis babydozen, waarvan de eerste tijdens de zwangerschap wordt verstrekt. Deze dozen bevatten handige staaltjes en waardevolle kortingsbonnen, waarmee je eenvoudig geld kunt besparen. Bovendien vind je er informatie over borstvoeding, gezondheid en zwangerschap.

Na de geboorte van je kindje ontvang je als felicitatie van de Roze Doos een tweede doos. In deze gratis babydoos zitten verschillende verrassingen die per doos kunnen variëren. Uiteraard zijn er ook nu weer aantrekkelijke kortingsbonnen voor zowel jou als je kindje, naast waardevolle informatie en handige proefverpakkingen.

Bij de derde doos, die je ontvangt wanneer je kindje ongeveer vier maanden oud is, horen een aantal producten en informatieve materialen. En als je kindje jarig is, kun je zelfs een geschenkpakket van de Roze Doos verwachten. Ouders hebben over het algemeen positieve ervaringen, maar het is belangrijk om te weten dat de inhoud van de pakketten kan variëren. Daarom kunnen we je niet precies vertellen wat er in deze dozen zit.

Tenslotte, wanneer je kindje de leeftijd van drie jaar bereikt, kun je nog een doos verwachten met nuttige informatie, kortingsvouchers en materiaal.

De Roze Doos nu ook voor Nederlandse vrouwen

Voor een lange periode was deze fantastische zwangerschapsdoos uitsluitend beschikbaar voor Belgische inwoners, wat betekende dat Nederlandse vrouwen zich niet konden aanmelden. Dat is echter nu veranderd, en Nederlandse zwangere vrouwen kunnen nu ook profiteren van deze geweldige aanbieding! Als het je aanspreekt om verschillende geschenkpakketten te ontvangen, dan kun je de Roze Doos al aanvragen tijdens je zwangerschap.

4. Gratis proefdruk geboortekaartje Kaartje2go

Kaartje2go.nl

Het winnen van gratis geboortekaartjes is al jaren mogelijk en dit is dan ook een erg leuke actie! Als je een gratis proefafdruk van een geboortekaartje wilt bestellen, kun je dit doen bij Kaartj2go. Beval je op de uitgerekende datum? Dan krijg jij alle geboortekaartjes gratis! Als je deelneemt aan deze actie, krijg je meteen 10% korting. Kaartje2go is door de Consumentenbond als beste beoordeeld en levert fantastische geboortekaartjes in alle soorten en maten.

5. PLUS Kiekeboebox

gratis babydozen

De PLUS Kiekeboebox is een leuke gratis babybox, gevuld met handige en leuke producten. We kunnen geen volledige lijst van de inhoud geven, omdat deze bij elke gelegenheid verschilt, wat het een echte verrassing maakt! Uit de diverse ervaringen van moeders hebben we geleerd dat alle producten in deze gratis babydoos van PLUS zeer nuttig zijn. Meestal bevat de gratis babybox van PLUS een pak luiers, een knuffeltje en babyverzorgingsproducten, zoals billendoekjes, wasverzachter en soms zelfs sap. Dit pakket is absoluut de moeite waard!

6. Zwangerschapsdoos Kruidvat

Kruidvat gratis babydoos

Kruidvat is een fijne winkel met heel veel handige producten die je nodig hebt voor je kindje. Naast het vaste assortiment babyverzorging (o.a. Neutral, Zwitsal, Europrofit, Medela, eigen huismerk) biedt Kruidvat ook vaak leuke eenmalige aanbiedingen aan. Denk aan luiertassen, buggy’s en andere A-merk producten. Daarnaast biedt Kruidvat ook een gratis babypakket voor zwangere vrouwen en het pakket is een aanrader! 

De Kruidvat Mama Tas is een Kruidvat shopper gevuld met gratis spulletjes voor je kindje. Deze vrolijke, gekleurde tas kun je hergebruiken: milieuvriendelijk! Besluit je om jezelf aan te melden voor het “blije baby programma”? Dan profiteer je direct van heel leuke aanbiedingen. Naast de blije baby voordeel tas krijg je geregeld leuke kortingscoupons voor bijvoorbeeld luiers en babyverzorging.  Deze gratis zwangerschapsbox is dus zeker een aanrader!

Wat zit er in de gratis Kruidvat Mama Tas?

In de gratis Kruidvat tas vind je onder andere Kruidvat newborn luiers, welke je meteen na de geboorte van je kindje kunt uitproberen. Naast de luiers vind je ook nog wasgel, billendoekjes, stickers voor het geboorteboek of fotoalbum van je kleine wonder en andere kleinigheidjes in de tas.

Voor veel (aanstaande) ouders is Kruidvat dé favoriete winkel, omdat ze bijna alle benodigde verzorgingsproducten voor kinderen verkopen. Daarnaast heeft Kruidvat vaak leuke aanbiedingen en voordeelpakketten, zodat je al snel veel geld kunt besparen. Na je inschrijving kun je de Kruidvat shopper ophalen in één van de filialen. Let wel op, je hebt een Kruidvat Voordeelkaart nodig om dit gratis babypakket te kunnen ophalen. Deze kaart is gratis aan te vragen en zorgt ook voor veel kortingen via de e-mail!

7. Gratis babydoos van Hoogvliet

Hoogvliet gratis babybox

Hoogvliet is een geliefde supermarktketen die momenteel nog niet in heel Nederland vestigingen heeft. Bij deze supermarkt kun je deelnemen aan het babyprogramma “Welkom op de Wereld”. Na inschrijving ontvang je e-mails en zodra je kindje is geboren, kun je een pakket in de winkel ophalen. Alternatief kun je na de geboorte van je kindje ook met het geboortekaartje naar de winkel gaan, maar dit moet binnen een maand na de geboorte plaatsvinden. Het gratis cadeaupakket van Hoogvliet heeft een waarde van €30,00.

8. Gratis Zeeman romper

gratis babydozen

Een bezoek aan Zeeman mag zeker niet ontbreken als je in blijde verwachting bent. Deze winkel is de perfecte plek voor betaalbaar ondergoed en rompertjes (body’s) voor je aanstaande baby! Tegenwoordig kun je er een ruime selectie leuke en betaalbare babykleding vinden, die ook nog eens van hoge kwaliteit is.

Ben je onlangs ouder geworden of staat de bevalling voor de deur? Dan kun je bij Zeeman een gratis schattig rompertje ophalen. En geloof ons, ze zijn werkelijk adorabel! De waardebon voor dit superzachte rompertje van biologisch katoen (met stretch) ontvang je via e-mail. Let wel op: soms belandt deze e-mail in de spamfolder, dus vergeet die niet te controleren! We hebben zeer positieve ervaringen met de rompertjes van Zeeman!

9. Gratis boek Lemniscaat boekenwinkels

Gratis babydozen Lemniscaat boek

Voorlezen heeft aantoonbaar positieve effecten op de ontwikkeling van kinderen. Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die vanaf jonge leeftijd voorgelezen worden, doorgaans beter presteren. Het is dus een goed idee om regelmatig voor te lezen, bij voorkeur zo vroeg mogelijk. Baby’s en jonge kinderen leren namelijk razendsnel nieuwe woorden, wat bijdraagt aan hun ontwikkeling.

Sommige boekwinkels bieden de mogelijkheid om gratis boeken te ontvangen, waardoor je meteen kunt beginnen. Op de website kun je kijken waar je het gratis boek “Rijen, rijen, rijen in een wagentje” kunt ophalen. Verschillende boekwinkels nemen deel aan deze actie, en je hoeft alleen je geboortekaartje te tonen!

10. Gratis babydoos van Babydump

gratis babydozen

Nu je zwanger bent, is de kans groot dat je al kennis hebt gemaakt met de babywinkel Babydump. Dit uitgebreide warenhuis voor baby’s is een absolute must-visit wanneer je bezig bent met het voorbereiden van de babyuitzet, of het nu is voor inspiratie of om daadwerkelijk aankopen te doen. Babydump heeft een enorme (online) winkel waar je vrijwel alles kunt vinden wat je nodig hebt voor je baby en de babykamer. Het gratis Babydump Cadeaupakket is verkrijgbaar in de winkel, en zo kun je weer een van de gratis babydozen van je lijstje afstrepen.

Wat zit er de doos van Babydump?

Het Babydump Cadeaupakket zit boordevol schattige babyspulletjes en verrast aanstaande ouders met onder andere leuke lepeltjes, handige bakjes met deksels, een schattige romper en een fijne speen. De inhoud kan variëren afhankelijk van de doos! Bovendien ontvang je ook een handig magazine met nuttige tips om de zoektocht naar babybenodigdheden te vergemakkelijken. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan voor de GRATIS babydoos van Babydump.

11. Baby & Tiener Megastore – gratis geboortedoos

gratis babydozen

De gratis geboortedoos van Baby & Tiener is niet een standaard babydoos, maar een speciale doos om geen herinneringen meer te vergeten! In deze geboortedoos kun je bijvoorbeeld het eerste tandje en haarlokje van je kindje bewaren, op een bijzondere manier! Normaal gesproken kost zo’n geboortedoos €9,95, maar wanneer je jezelf inschrijft krijg je hem helemaal gratis! Baby & Tiener is een ontzettend leuke winkel met heel veel gave babyproducten!

12. Startpakket van Stichting Babyspullen

Sta je voor een uitdagende periode nu je in verwachting bent en maak je je zorgen over de financiële kant van de zaak? Overweeg dan om je aan te melden bij Stichting Babyspullen. Deze organisatie stelt speciale babypakketten samen voor aanstaande ouders die zich in financiële moeilijkheden bevinden. Zonder de juiste ondersteuning vanuit je omgeving kan het krijgen van een kindje een enorme last zijn. Deze non-profitorganisatie zet zich in om te helpen, zodat alle kinderen een goede start kunnen maken. Aangezien de stichting afhankelijk is van donaties, zijn ze ook dankbaar voor elke bijdrage die je kunt schenken!

Let op: aanvragen kan via de verloskundige, kraamzorginstantie of andere hulpverlening. Laat één van deze personen het gratis babypakket aanvragen!

13. Gratis babydoos van Babypoint

gratis babydozen

BabyPoint biedt twee kosteloze babypakketten aan: het BabyPoint Zwangerschapspakket en het BabyPoint Geboortepakket. Als onderdeel van deze pakketten ontvang je het exclusieve eBook “Volop Moedermelk,” een waardevolle bron voor wie van plan is borstvoeding te geven. Het bevat handige tips om de slaagkans van borstvoeding te vergroten. Let op: de website is erg traag, maar je kunt je uiteindelijk wel inschrijven!

14. BabyBoom geschenkpakketten

Gratis babyboom pakket

Babyboom heeft in totaal 6 geschenkpakketten beschikbaar voor zwangere vrouwen en kersverse ouders. Het spijt ons echter te moeten mededelen dat deze pakketten uitsluitend beschikbaar zijn voor ouders in België, wat betekent dat Nederlandse moeders en vaders niet in aanmerking komen. Elk pakket kan afzonderlijk worden aangevraagd via de website, en de pakketten bevatten items voor kinderen tot 2 jaar oud.

15. Gratis spuugdoekje / knuffelkonijntje van Nutricia

Gratis babydozen

Nutricia staat bij veel mensen vooral bekend om hun baby- en dieetvoeding, zoals melkpoeder voor baby’s, potjes babyvoeding en infuusvoeding. Nutricia feliciteert graag aanstaande ouders met de aanstaande komst van hun kindje!

Wanneer je je inschrijft voor de handige nieuwsbrief van Nutricia, ontvang je waardevolle informatie over je zwangerschap en de eerste jaren van je kindje. Deze informatieve e-mails van Nutricia zijn zeer praktisch en bevatten geen overbodige reclame. Als extraatje ontvang je een knuffelkonijntje ongeveer zes weken na je inschrijving, zonder enige verplichtingen of verborgen kosten. Daarnaast kun je soms leuke attenties van Nutricia ontvangen tijdens verjaardagen, maar dit kan van jaar tot jaar verschillen.

16. BoekStartKoffertje van de bibliotheek

Gratis boekstartkoffertje

De bibliotheek ondersteunt graag het belang van (voor)lezen en biedt daarom een gratis oranje BoekStartkoffertje aan, waarin je 2 gratis boekjes kunt ontdekken. Als je baby ongeveer 3 maanden oud is, ontvang je van de gemeente een speciale waardebon, waarmee je het koffertje kunt ophalen bij een bibliotheek in de buurt. De boekjes in het koffertje worden ieder half jaar vernieuwd!

In sommige gevallen krijg je al bij de geboorte een flyer mee, waarop je de gegevens van je kindje kunt invullen. Wist je dat kinderen tot 18 jaar gratis lid kunnen worden van de bibliotheek? En dat ze tot hun twaalfde jaar kosteloos boeken kunnen lenen? Profiteer hiervan! Als je geen inschrijfkaart of bericht hebt ontvangen, kun je ook zelf het BoekStartkoffertje aanvragen.

17. Gratis tijdschriften 14 dagen – gratis babyproducten

Dit is misschien geen traditionele gratis babydoos, maar het is zeker een aantrekkelijk aanbod! Ben je een liefhebber van tijdschriften? Dan kun je tijdschriften.nl 14 dagen lang gratis uitproberen! Je hebt toegang tot een breed scala aan tijdschriften, waaronder Ouders van Nu, KEK Mama, VIVA Mama en vele andere populaire titels. In totaal kun je kosteloos meer dan 71 verschillende tijdschriften ontdekken. Als je besluit om het abonnement voort te zetten, betaal je slechts €9,99 per maand. Klik op de bovenstaande banner om van deze aanbieding te profiteren.

18. Hallo Mama Babydoos – Jumbo – gratis babydozen

Een tijdlang bood supermarkt Jumbo een aantrekkelijke gratis babydoos aan. Gratis is altijd leuk, toch? De inhoud van deze doos varieerde keer op keer, wat zorgde voor oprechte verrassingen voor ouders. Meestal bevatte de gratis babybox diverse producten, zoals een knuffel, zwangerschaps- en babykaarten (voor mijlpalen), en handige proefmonsters! De kortingsbonnen waren ook zeer welkom, aangezien ze ouders tientallen euro’s konden besparen.

Helaas is de Jumbo zwangerschapsbox / gratis babydoos niet meer beschikbaar, en we hebben geen informatie over de eventuele terugkeer ervan. Laten we hopen dat Jumbo binnenkort weer begint met het aanbieden van deze leuke en gratis zwangerschapsbox!

Zwitsal babydoos – cadeaupakket

Zwitsal babydoos

Zwitsal en baby’s zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, en de gele fles van Zwitsal is meteen geassocieerd met babyverzorging. Als je je eerste kindje verwacht, kan het lastig zijn om te bepalen welke producten je nu eigenlijk nodig hebt. Veel mensen zoeken naar een gratis Zwitsal babydoos, maar helaas biedt het merk momenteel geen gratis zwangerschapsbox of babybox aan. Gelukkig kun je de handige opbergdoos hierboven met producten momenteel tegen een scherpe prijs verkrijgen! In de bovenstaande box kun je de volgende producten vinden: Zwitsal Zeepvrije Wascreme (200ml), Zwitsal Shampoo (400ml), Goedemorgen haarlotion (200ml), Zwitsal bodylotion (200ml), Zwitsal Zinkzalf (100ml) en Zwitsal Badolie (200ml).

HEMA babydoos, gratis babydoos HEMA of zwangerschapsbox HEMA

Als je op zoek bent naar de blije doos of zwangerschapsbox van HEMA, moeten we je helaas teleurstellen. Op dit moment biedt HEMA geen babydozen met gratis inhoud voor kersverse ouders aan. Wel kun je bij HEMA terecht voor een uitgebreide selectie van babyuitzetartikelen tegen aantrekkelijke prijzen. Of je nu op zoek bent naar een babybadje, aankleedkussen, voedingskussen of schattige babykleertjes, bij HEMA vind je bijna alles wat je nodig hebt voor de babyuitzet!

Blije doos voor papa

Enkele jaren geleden konden toekomstige vaders een speciaal Papakket aanvragen, maar helaas is dit pakket niet langer beschikbaar. Momenteel zijn er geen gratis babydozen voor vaders verkrijgbaar, maar je kunt hem natuurlijk nog steeds verrassen met een echte PapaBox! In deze speciale Papaboxen vind je nuttige producten voor de aanstaande vader en je kunt de items op deze pagina van BOL.com bekijken.

Gratis kraampakket van de zorgverzekering

gratis babydozen

In Nederland is het verplicht om vanaf je 18e levensjaar een zorgverzekering af te sluiten. Ben je zwanger? Dan heb je in sommige gevallen recht op een gratis kraampakket van je zorgverzekeraar. Let op: het kraampakket zit niet in de basisverzekering en niet iedere zorgverzekeraar biedt een gratis kraampakket aan. Op de website van je zorgverzekeraar kun je deze informatie vinden. 

Sommige zorgverzekeraars zorgen voor een kleinigheidje wanneer je een kindje hebt gekregen. Denk aan een kraambezoekboek of een leuke knuffel. Ben je aanvullend verzekerd? Dan wordt een kraampakket in de meeste gevallen kosteloos toegestuurd. Ben je niet verzekerd? Dan zul je zelf een kraampakket in huis moeten halen. Zorgverzekeraars werken vaak samen met Natalis, welke de pakketten samenstelt. Ook Heltiq is een bekende naam op het gebied van kraampakketten. 

Duurzaam kraampakket Dalalou & Zwanger pakket

Ben je op zoek naar een duurzaam kraampakket? Voor jezelf of misschien als cadeautje voor je vriendin of familielid? Dan is het volgende “Zwanger pakket” van Dalalou een echte aanrader. In dit pakket zit het volgende:

  • Een Mosagaat hanger met verzilverde ketting (Blije Boeddha). Mosagaat is ondersteunend tijdens de zwangerschap, bevalling én kraamtijd. 
  • Een speciale kruidenthee voor tijdens de zwangerschap, met onder andere framboosblad, goudsbloem, kamille, heermoes, lavendel en guldenroede. 
  • Perineum-olie, om dit gebied te masseren en soepeler te maken (amandelolie/teunisbloemolie)
  • Verwen olie voor mama (biologisch). Deze olie kun je gebruiken om je buik én de rest van je lichaam mee in te smeren. 
  • Magnesiumvlokken Naturea, voor een heerlijk voetenbadje. 
  • Een magazine over zwanger zijn

Ben je dus op zoek naar een leuk cadeau voor je vriendin of voor jezelf? Dit is een aanrader! Dalalou verkoopt ook natuurlijke kraampakketten. Je kunt de kraampakketten op deze pagina van BOL.com bekijken.

Zelf een kraampakket aanschaffen

Heb je ervoor gekozen om jezelf niet aanvullend te verzekeren? Geen nood! Er zijn genoeg kraampakketten te vinden in meerdere webshops. De kraampakketten die verstrekt worden via de zorgverzekering zijn bijna allemaal samengesteld door Natalis. Zo’n basis kraampakket kun je op deze pagina van BOL.com bestellen voor €29,99!

Ben je op zoek naar een duurzaam kraampakket? Bekijk dan bovenstaand Dalalou kraampakket! Bijna alle producten zijn ecologisch, natuurlijk en gifvrij. Verder zijn de artikelen natuurlijk ook biologisch afbreekbaar! Naast de hulpmiddelen krijg je nog leuke cadeautjes bij het pakket, waaronder een wollen mutsje van Jetpaq!

Babyboxen / mamaboxen tegen betaling

Gratis babydozen en producten zijn leuk, maar er zijn ook betaalde pakketjes die we graag nog even onder de aandacht willen brengen op het gebied van fijne babyverzorging. Deze pakketten zijn leuk om te kopen voor jezelf, maar ook zeer geschikt als kraamcadeautje! 

Gratis babydozen? Niets is gratis, toch?

Inderdaad, dat klopt. Bijna niets is gratis! In dit overzicht heb je heel veel gratis babydozen en gratis babyproducten kunnen vinden. In de gratis babydozen zitten allerlei proefmonsters van bepaalde babyproducten, welke erg handig zijn voor ouders. Hierdoor kunnen zij bepaalde producten in kleine hoeveelheden uitproberen. Vaak zitten er ook nog kortingsbonnen in de pakketten, zodat je deze met korting kunt aanschaffen wanneer de producten bevallen. 

Omdat je jezelf inschrijft, wordt je beloond met deze gratis producten. In theorie is zo’n babydoos dus gratis, in de praktijk niet helemaal. Op het e-mailadres dat je hebt opgegeven krijg je gerichte reclame toegestuurd, waarvoor je je overigens gemakkelijk weer kunt afmelden bij geen interesse. Toch zijn de meeste reclamemailtjes best handig! Denk aan mails met hoge kortingen op Pampers of andere luiers. Ook sales op bijvoorbeeld merkkleding worden aangegeven, zodat je al snel kunt besparen!

Zwangerschapsboxen aanvragen

Er bestaan gratis babydozen én gratis zwangerschapsboxen. De inhoud van de zwangerschapsdozen zijn als vanzelfsprekend nuttig voor de periode tijdens de zwangerschap, babyuitzet enzovoort. In de gratis babydozen / gratis babyboxen kun je leuke proefproducten voor je kindje vinden, die aansluiten bij zijn leeftijd.

Zorg ervoor dat je een gratis zwangerschapsdoos altijd op tijd aanvraagt, zodat je niets misloopt. Gratis babydozen kunnen vaak tot een aantal weken/maanden na de geboorte worden aangevraagd en opgehaald. In de meeste gevallen kun je jezelf al wel inschrijven tijdens de zwangerschap. 

Gratis babydozen aanvragen

In dit overzicht heb je de leukste gratis babydozen en zwangerschapsboxen kunnen vinden. Naast deze gratis babypakketten heb je ook nog een aantal andere producten kunnen bekijken die gratis of bijna gratis zijn. We hebben ook een artikel geschreven over 19  écht gratis babypakketten! Lees het artikel hier!

Blije doos Prénatal, Babydoos Prénatal of Prénatal Zwangerbox?

Met de babydoos van Prénatal of de Prénatal Zwangerbox wordt altijd de blije doos bedoeld. Veel zwangere vrouwen denken dat Prénatal een eigen gratis zwangerbox heeft, maar dit is jammer genoeg niet het geval. Prénatal is wel het ophaalpunt van de blije doos en daar worden we blij van! Ga je de doos ophalen? Dan kun je meteen de nieuwe, schattige collectie babykleertjes bekijken in de winkel!

Blije box als gratis babydoos

Ook de Blije box is een veelgezochte, gratis babydoos en veel zwangere vrouwen zijn dan ook op zoek naar de populaire, blije box. Uiteindelijk zullen deze vrouwen allemaal uitkomen bij de blije doos van WIJ, die je kunt ophalen bij Prénatal. Vraag hier meteen de blije doos aan!

Gratis zwangerschapsbox Etos en gratis zwangerschapsbox Blokker 

De Ouders van Nu Zwangerbox en Babybox waren eerder af te halen bij de Etos en later bij de Blokker, maar vanaf 2021 is de gratis zwangerbox af te halen bij Albert Heijn. Natuurlijk kun je na de geboorte van je kindje de gratis Babybox ophalen bij Albert Heijn. De Etos zwangerschapsbox en Blokker babybox zijn verleden tijd en deze dozen kun je hier dus niet meer ophalen. 

Gratis babypakket Albert Heijn

Ben je op zoek naar het gratis babypakket van Albert Heijn! Dan ben je op de juiste plek aangekomen! Het gratis babypakket van Albert Heijn was eigenlijk de Zwanger- en Babybox van Ouders van Nu, die sinds vorig jaar aangeboden werd via Albert Heijn. Je kunt dit gratis babypakket hieronder aanvragen, waarna het wordt thuisgestuurd.

Waar GRATIS babypakket?

Naast de razend populaire blije doos & Zwanger- en Babybox bestaan er nog veel meer gratis babydozen. Daar worden we natuurlijk heel blij van! Vraag snel de gratis babydozen / blije dozen van onder andere Plus, Nutricia, Kruidvat, Hoogvliet en andere bedrijven aan!

Welke Zwangerschapsboxen zijn er?

Er zit een verschil tussen gratis babydozen en gratis zwangerschapsboxen. In de gratis zwangerschapsboxen kun je, naast baby proefproducten, ook producten voor de zwangere vrouw vinden. Denk aan bijvoorbeeld buikolie probeerverpakkingen e.d. De Ouders van Nu Zwangerbox is de meest bekende gratis babydoos voor zwangere vrouwen. De andere gratis babydozen zijn vooral gericht op je kindje. 

Gratis babybox Blokker

De gratis babybox van Blokker was het cadeaupakket van Ouders van Nu. Dit bedrijf heeft nu een samenwerking met Albert Heijn, waardoor de gratis babybox van Blokker nu op te halen is bij Albert Heijn. Blokker biedt dus géén gratis babydozen meer aan.

Jan Linders babypakket gestopt

Veel klanten van supermarkt Jan Linders hebben in de afgelopen jaren een mooi babypakket aangeboden gekregen, maar helaas kun je dit pakket niet meer aanvragen. Mocht dit gave pakket ooit weer terug komen, houden we jullie hiervan op de hoogte.

Gratis babydoos HEMA

Ben je nieuwsgierig naar of HEMA een gratis zwangerschapsbox of babydoos aanbiedt?

Helaas, HEMA biedt geen gratis babydozen of zwangerschapsboxen aan. Je kunt natuurlijk wel heel veel van de babyuitzetlijst aanschaffen bij HEMA. Zo bieden zij de meest zachte, duurzame rompers van bamboe aan! Verder kun je voor veel andere producten terecht bij HEMA, denk aan: babybadje, badthermometer, voedingskussen, bedtextiel, dekbedden, aankleedkussen, aankleedkussenhoezen, hydrofiele doeken en washandjes, babykleding en nog veel meer!

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven