Babyboek eerste jaar : de leukste invulboeken

babyboek eerste jaar

Al lijken de laatste loodjes van de zwangerschap eeuwig te duren, de tijd na de geboorte van je kindje vliegt voorbij! Voor je het weet is je kindje alweer één jaar en vier je zijn verjaardag. Om alle leuke, bijzondere en grappige mijlpalen van het eerste jaar vast te leggen, bestaan er speciale invulboeken! Babyboek eerste jaar: wat zijn de leukste invulboeken?! Je leest het hier!

Babyboek Eerste jaar : waarom zou je er eentje aanschaffen?

Het antwoord op deze vraag is heel simpel: je wilt de belangrijke mijlpalen niet vergeten! Tijdens het eerste levensjaar van je kindje maakt hij/zij van alles mee en dat gaat allemaal in een zeer rap tempo. Als kersverse ouders heb je vaak een chronisch slaaptekort, wat het geheugen niet bepaald ten goede komt. Waarom zou je al deze mooie herinneringen niet vastleggen in een babyboek?

Tegenwoordig zijn er allerlei babyboeken voor het eerste jaar verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit verschillende stijlen en kleuren, zodat er voor iedereen wel een geschikt babyboek verkrijgbaar is. Waarschijnlijk zie je door de bomen het bos niet meer na je zoektocht, dus wij hebben een speciale lijst voor je samengesteld!

Babyboek eerste jaar: bekijk hier de leukste boeken!

1. Maan Amsterdam Eerste jaar babyboek

Babyboek eerste jaar

Maan Amsterdam is geen onbekende naam in de wereld van invulboeken. De uitgever biedt meerdere, leuke invulboeken voor tijdens de zwangerschap en kinderjaren. In het “Mijn eerste jaar” boek leg je alle mijlpalen van het eerste jaar van je kindje vast op een leuke manier. Zo kun je schrijven over de geboorte, de kraamweek, de familie en het gezin.

Iedere maand kun je vragen beantwoorden over jullie ritme, de hapjes van je kindje, de babykamer en hoe het gaat met je kindje. Er is natuurlijk ook ruimte om zelf wat dingetjes op te schrijven en de mooiste, meest schattige babyfoto’s in te plakken. Het boek bevat ook nog handige lijsten om de ontwikkeling en groei van je kindje bij te houden.

Het Maan Amsterdam herinneringenboek is een stijlvol, luxe babyboek waarin je de mooiste herinneringen vastlegt! Je kunt dit boek in verschillende kleuren aanschaffen. Het boek krijgt ontzettend veel goede reviews van tevreden ouders, welke vaak de hele collectie boeken hebben aangeschaft.

2. Baby plakboek van Gerard Janssen

Dit babyboek is geen standaard eerste jaar boek, maar een heel originele. Niet zo zoetsappig, maar wel erg leuk om een uitgebreid naslagwerk te maken over de eerste jaar van het leven van je kindje. De auteur weet als geen ander dat het eerste jaar van je kindje voorbij vliegt en dat veel herinneringen verloren zullen gaan. Je geheugen is nu eenmaal een zeef geworden tijdens- en na de zwangerschap, maar ook door het chronisch slaaptekort.

Dit babyplakboek zorgt ervoor dat je de belangrijke, meest bijzondere momenten en mijlpalen vast kunt leggen en niet zult vergeten. Het boek bevat ook nog stickers en handige informatie over de ontwikkeling van je kindje. Een aanrader wanneer je geen standaard en schattig babyboek wilt bijhouden!

3. Leukigheidjes babyboek eerste jaar

Leukigheidjes biedt allerlei invulboeken voor tijdens de zwangerschap en babytijd, maar ook voor opa’s, oma’s en zelfs tantes zijn er speciale invulboeken verkrijgbaar. Je kunt dit “eerste jaar invulboek” in twee verschillende kleuren aanschaffen. Leg op een stijlvolle manier vast wat je kindje allemaal meemaakt in het eerste jaar van zijn leven.

Je beschrijft de ontwikkeling en alle “eerste keren” die jullie samen meemaken. Beantwoord vragen en vul iedere maand een pagina met “wist je datjes” in. Daarnaast is er ook nog ruimte voor invullijsten, foto’s en persoonlijke boodschappen. Op die manier maak je er een heel persoonlijk babyboek van!

Er is een speciaal hoofdstuk voor de mijlpalen, zoals de eerste keer logeren, zwemmen, tandjes enzovoort. Je kunt bij deze mijlpalen natuurlijk ook foto’s plakken! In totaal zijn er 112 pagina’s!

4. Nijntjes babyboek eerste jaar

Nijntje is door de jaren heen niet minder populair geworden en zul je als kersverse ouder nog vaak genoeg tegenkomen. Ook wanneer je een invulboek voor je baby’s eerste jaar zoekt, kom je Nijntje tegen. Momenteel kun je uit een aantal exemplaren kiezen, waarbij bovenstaand boek erg populair is.

Het eerste jaar vliegt voorbij en je kindje heeft meerdere groeispurts. De ontwikkeling gaat hartstikke snel en je wilt hier natuurlijk niets van vergeten! Met het Nijntje babyboek eerste jaar kun je alles bijhouden en inplakken. Dit boek is volledig herzien en dus helemaal voor de tijd van nu!

Wil je liever geen roze babyboek voor je kindje? Dan heb je ook nog de keus om een blauw Nijntje invulboek aan te schaffen. De opzet is net iets anders dan het andere Nijntje boek, maar je kunt uiteraard alle mijlpalen van je kindje vastleggen. In totaal vind je genoeg pagina’s om de mooiste herinneringen vast te leggen.

5. Kleine Beer babyboek

Dit babyboek is gebaseerd op de populaire boeken van Kleine Beer en is dus geen traditioneel babyboek. Wil je een bijzonder babyboek gaan bijhouden? Dan is het Kleine Beer babyboek hier perfect geschikt voor! Schrijf alle mooie momenten van je eigen kleine beer op en houdt een geweldig babyboek bij!

De positieve reviews geven aan dat er veel beschreven moet worden, zodat je een uitgebreid babyboek hebt aan het einde van de rit. Verder zitten er envelopjes bij, waar je bijzondere dingetjes in kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld aan een echofoto. Het boek is ook erg leuk om te geven als kraamcadeau!

6. Pauline Oud Baby’s eerste jaar babyboek

Misschien ben je al bekend met de invulboeken van Pauline Oud. Deze auteur brengt al jarenlang de leukste baby invulboeken uit en sinds kort is er een compleet nieuwe lijn: O’Baby. In deze collectie kun je allerlei invulboeken terugvinden, zoals het invulboek voor tijdens de zwangerschap.

Baby’s eerste jaar is een deel uit de gloednieuwe lijn en speelt in op de huidige trend. Niet te zoetsappig, lekker eenvoudig. Deze boeken zijn stoer, maar hebben toch de charme van Pauline. De vragen in de nieuwe invulboeken zijn ook herzien en sluiten meer aan op de huidige maatschappij. Er zijn afwisselende vragen en er is meer dan genoeg ruimte om te schrijven.

Van Pauline Oud kun je de volgende boeken aanschaffen: kraambezoekboek, mijn schooljaren, 9 maanden dagboek, mijn kleinkind, mijn opgroeiboek, mijn mooiste brabbels en uitspraken, oppas & crecheboek, allereerste vriendjesboek.

7. Mijn babydagboek

Wanneer je graag een kant-en-klaar babyboek wilt invullen, is het “Mijn babydagboek” de juiste keus. Ondanks dat er aangegeven wordt dat er veen ruimte is voor eigen ideetjes, blijkt dit niet helemaal het geval. Je houdt wel overzichtelijk alle gebeurtenissen bij rondom het eerste jaar van je kindje, zoals de groei en ontwikkeling vanaf de geboorte tot en met de vijfde verjaardag.

In het boek vind je slaapliedjes en kinderversjes. De schattige opzet is voor veel ouders de reden om dit leuke babydagboek aan te schaffen, maar er is niet heel veel ruimte voor eigen input. Vind je dit geen probleem? Dan is dit het boek voor jou. De envelopjes in het boek geven ruimte voor haarlokjes en andere herinneringen.

8. Mijn Mini Me Islamitisch Babyboek eerste jaar

In het Mijn Mini Me babydagboek kun je het eerste jaar van je kindje vastleggen op een mooie manier. Herinneringen, momenten, mijlpalen: je kunt het allemaal op een handige manier bijhouden. Dit boek gaat in op de periode van de zwangerschap tot en met de kleutertijd.

In het boek is gedacht aan familie, uitstapjes, de eerste maanden, eerste worden, feestjes, ontwikkeling, gezondheid en uitspraken. Verder is er extra aandacht besteed aan islamitische gebeurtenissen, zoals het geboortefeestje (aqiqa), de eerste Eid el Fitr en Eid el Adha. Maar ook het eerste bezoek aan de moskee en andere bijzondere mijlpalen krijgen een plekje in het boek.

Het boek is verkrijgbaar in een jongens- en een meisjesvariant.

9. Kidooz mijn eerste jaar babyboek

Super schattig, dit babyboek eerste jaar van Kidooz. Met de panterprint / leopard hebben ze de harten van menig ouder gewonnen. Omdat het eerste jaar van je kindje nieuw en spannend is, bieden zij de gelegenheid om alles vast te leggen in dit babyboek. Zoals in de andere babydagboeken kun je ook hier alle bijzondere momenten en mijlpalen opschrijven, zodat je niets zult vergeten.

Er zijn in dit boek weinig drukke illustraties te vinden, dus het boekje is lekker rustig en basic. De pastelkleurtjes geven het boek een hippe en stijlvolle uitstraling.

10. Mijn eerste dagboek van Thuismusje

Het Mijn eerste dagboek van Thuismusje is verkrijgbaar in twee kleuren en bevat een ringband. In het boek vind je voldoende ruimte om zelf teksten te schrijven en foto’s in te plakken. Dat is gelijk een mooi pluspunt! De ringbaan wordt als handig gezien door klanten en het papier is erg stevig. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het boekje snel verfrommeld zal raken.

De gebeurtenissen van je kindje kun je allemaal in het dagboekje bijhouden, vanaf de geboortedag tot en met de eerste verjaardag. Het boekje komt in een A5 formaat en bevat 60 pagina’s. De unieke bladwijzer is handig om te zien waar je gebleven bent!

Houdt alle bijzondere, belangrijke en leuke gebeurtenissen van je kindje bij in zijn/haar eerste dagboek. Een boek vol invulbare pagina’s vanaf de geboortedag tot de eerste verjaardag. 

11. Bobbi Babyboek

Bobbi kinderboeken zijn de eerste jaren hartstikke leuk om voor te lezen. Gelukkig hebben ze voor de echte Bobbi fans ook een baby dagboek uitgebracht, zodat je in Bobbi stijl de eerste maanden van je kindje kunt vastleggen. De bijzondere kraamtijd, stamboom, de kraamvisite en de eerste weken van je kindje kunnen op een leuke manier beschreven worden.

Wist je dat dit Bobbi boek ook een erg leuk kraamcadeau is? Zo kunnen de ouders een mooi naslagwerk maken over hun kindje!

13. Daar ben ik dan – ZNU

Daar ben ik dan! Een mooi babyalbum om de fijnste en mooiste herinneringen in te bewaren. Verzamel foto’s, weetjes over je kindje en wat er allemaal gebeurde in die eerste maanden. Noteer de eerste woordjes, vertel wat je kindje als eerste hapje kreeg en waar de eerste vakantie naartoe ging! Natuurlijk staan er nog veel meer mijlpalen in dit leuke babydagboek.

Ook leuk: dit babyboek kun je bijhouden tot de eerste schooldag. Wanneer je kindje ouder is, kun je hem/haar dit boek geven of laten lezen. Vergeet geen enkele herinnering meer en leg alles vast! Het boek bevat 48 bladzijden.

14. Koestert invulboek baby’s eerste jaar

Koestert kun je ook tegen komen in ons andere artikel over de leukste zwangerschaps-invulboeken. Deze stijl wordt tegenwoordig door zeer veel mensen gewaardeerd: praktisch en simpel. Je kunt het boek zelf natuurlijk nog leuke kleuren geven, indien gewenst. Beschrijf wanneer het eerste tandje doorkwam en welke liedjes favoriet waren. Plak lekker veel foto’s in en beschrijf de mooiste momenten met je kindje.

Wil je het eerste haarloze opbergen of een brief schrijven voor later? Je kunt het allemaal bewaren in dit boek! Met maar liefst 94 pagina’s kun je een heleboel informatie over je kindje kwijt. Het boek heeft een A5 formaat en de omslag is gedrukt op extra stevig papier.

15. Baby’s eerste jaar – Esther Kerkhoff

Een schattige uitstraling en een leuke inhoud: dit babyboek is heel geschikt voor het eerste jaar van je kindje. Je kunt er van alles in noteren, zodat je niets meer vergeet. Vink allerlei lijstjes af, beschrijf van alles wat er gebeurde tijdens het eerste jaar en plak de leukste, schattigste foto’s in!

Let wel op: het boek is zo geschreven dat de moeder alle antwoorden geeft op de vragen. Het boek is geschreven in een ik-vorm en dat vinden niet alle mensen fijn.

16. PinkPeach babyboek eerste jaar

De luxe boeken van PinkPeach zijn stijlvol en hebben een romantische uitstraling. PinkPeach weet ook heel goed dat het eerste jaar van je kindje in een sneltreinvaart voorbij raast en speelt hier goed op in. Het boek begint uiteraard met de geboorte van je kindje en er is ruimte om de stamboom in te vullen. De kraamweek en eerste weken na de geboorte krijgen ook extra aandacht.

Na deze bijzondere tijd kun je iedere maand vragen invullen, fotokaders vullen met de mooiste foto’s en op die manier een mooi bewaarboek met herinneringen creëren. Wil je zelf nog iets kwijt? Ook daar is genoeg ruimte voor. Vertel verder over mijlpalen, de eerste tandjes, het huis, de hapjes, de oppas en nog veel meer. Het boek wordt afgesloten met de eerste verjaardag van je kindje.

17. Kikker Babyboek

Update: helaas is het Kikker Babyboek momenteel niet op voorraad.

Kikker is een karakter dat je nog vaak tegen zult gaan komen wanneer je jonge kinderen hebt. Wanneer je kindje iets ouder is, kun je de leukste kikker voorleesboeken aanschaffen. Deze boeken worden zelfs op basisscholen nog dagelijks gebruikt om kinderen leuke verhalen voor te lezen!

In winkels kun je allerlei Kikker-producten kopen voor baby’s en peuters. Het is dan ook niet vreemd dat er een babydagboek te koop is voor echte Kikker fans. In dit babyboek kun je foto’s plakken, aantekeningen maken over de eerste twaalf maanden van je kindje en er is bij ieder thema een kleurenplaat.

Het Kikker-babyboek is niet zoetsappig, lekker basic, maar vraagt wel precies de informatie die je later nog eens terug wilt lezen. Vele kopers van dit boek zijn dan ook erg enthousiast over het Kikker babyboek.

Invulboek baby : de voordelen van een babydagboek

We gaven in het begin van het artikel al aan waarom je voor een babyboek zou moeten kiezen. Het eerste jaar vliegt voorbij en de kans is heel groot dat je al snel veel details zult vergeten. Ieder kind vindt het leuk om later terug te lezen hoe hij opgroeide, wanneer zijn tandjes doorkwamen en hoe hij eruit zag tijdens de eerste maanden van zijn leven.

Daarnaast is het voor veel mensen ook leuk om later, wanneer zij zelf kinderen krijgen, terug te zien hoe de babytijd verlopen is. Je kunt op die manier vergelijken en dat is erg leuk!

De leukste zwangerschapsdagboeken

Naast het bijhouden van een babydagboek is het ook erg leuk om de bijzondere maanden van de zwangerschap vast te leggen. Wanneer voelde je je kindje voor het eerst bewegen? Kwam je veel aan of juist helemaal niet? Zag je er stralend uit of was dat absoluut niet het geval? Wij hebben een lijst voor je samengesteld met de leukste 9 maanden dagboeken!

De leukste kraambezoekboeken

Niet alle babyboeken besteden (veel) aandacht aan de kraamtijd en het kraambezoek. Gelukkig kun je aparte kraambezoekboeken aanschaffen, zodat je later nog precies weet wie er langskwam na de geboorte. Leg al deze bijzondere momenten vast, maak mooie foto’s en creëer een mooi naslagwerk. Wij maakten een overzicht van de leukste kraambezoekboeken!

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven