Zwangerschapsdagboek – 15x de leukste invulboeken

leukste Zwangerschapsdagboeken

Je maakt nogal wat bijzondere momenten mee tijdens een zwangerschap en die wil je natuurlijk vastleggen op een leuke manier. Wil je later teruglezen hoe je je voelde tijdens de eerste weken van de zwangerschap? Kies dan voor het leukste zwangerschapsdagboek! Ook de eerste echo, het moment van de eerste schopjes en het ontdekken van het geslacht zijn momenten om nooit meer te vergeten! Bekijk snel de leukste invulboeken voor tijdens de zwangerschap!

Leukste zwangerschapsdagboek voor herinneringen

Tijdens de zwangerschap maak je heel veel mijlpalen mee en een invulboek, ook wel zwangerschapsdagboek genoemd, kun je gebruiken om de mooiste herinneringen in vast te leggen. Met zo’n dagboek creëer je een uniek naslagwerk voor later. Krijg je nog een kindje? Dan kun je de zwangerschappen vergelijken en later kun je het boek aan je kind geven. Invulboeken tijdens de zwangerschap zijn hip, leuk én handig!

Ondanks dat je nu waarschijnlijk denkt dat je niks zult gaan vergeten, is dat in de meeste gevallen wel het geval. Hoe leuk is het om later terug te lezen in welke week je de eerste schopjes van je ongeboren kindje voelde? Of hoe je je voelde wanneer je ontdekte dat je baby een jongetje of meisje was? Daarnaast kun je eventuele volgende zwangerschappen vergelijken! Had je dezelfde kwaaltjes en groeide je even snel?

Lees ook: 15x de leukste papa boeken om cadeau te geven!

Leukste invulboeken voor tijdens- en na de zwangerschap

Invulboekjes zijn ontzettend leuk voor jezelf, maar óók voor je kinderen. Het is erg leuk om later samen de invulboeken door te bladeren en te vertellen over deze mooie tijd. Zeker op het moment dat je kinderen later uitvliegen en zelf kinderen krijgen kan dit extra leuk zijn. Wist je dat er naast een zwangerschapsdagboek nog veel meer leuke invulboeken voor tijdens de baby- en kindertijd bestaan? Denk aan echoboekjes, kraambezoekboeken, babyshowerboeken, oppasboekjes en bijvoorbeeld het babyboek voor het eerste jaar.

Over deze verschillende invulboeken hebben wij uitgebreide artikelen geschreven, waarin je de populairste en leukste invulboeken kunt bewonderen. De laatste jaren zijn echoboekjes erg gewild, waarin je alle echo’s van tijdens de zwangerschap van je kindje in kunt bewaren. Onder andere het Echoboek van Mama Baas is erg populair onder aanstaande vaders en moeders, maar ook het JEP! Kids echoboekje wordt vaak aangeraden door ouders.

Bekijk hieronder 16x het leukste zwangerschapsdagboek (invulboek) van dit moment!

Studio Ins and Outs zwangerschapsdagboek

1. Studio Ins & Outs “Ik ben Zwanger”

Met het zwangerschapsdagboek ‘Ik ben Zwanger’ van Studio Ins & Outs leg je de mooiste foto’s, gevoelens, momenten en mijlpalen vast. In dit dagboek kun je wekelijks bijhouden hoe je je voelt, relevante vragen beantwoorden en foto’s inplakken. Denk aan foto’s van je buik, van de echo of van jullie als gezin. Er is genoeg ruimte om van alles op te schrijven en mooie foto’s in te plakken. Het invulboek voor tijdens de zwangerschap van dit bedrijf is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Negen maanden lang kun je alles op een leuke manier bijhouden. Hoe ontdekte je de zwangerschap? Wanneer heb je bekendgemaakt dat je zwanger was en van welke zwangerschapskwaaltjes heb je op dit moment last? Uiteraard is er ook een handige checklist voor tijdens de zwangerschap én kun je een familiestamboom tekenen. Aan het eind van het zwangerschapsdagboek vul je in wanneer je kindje is geboren en wat voor een geboortewicht hij/zij had op het moment van zijn geboorte. Dit invulboek is ook een perfect cadeautje voor een zwangere vriendin!

Bekijk op deze pagina van Invulboekjes het zwangerschapsdagboek

Maan Amsterdam zwangerschapsdagboek

2. Maan Amsterdam zwangerschapsdagboek

Het merk Maan Amsterdam kom je vaak tegen wanneer je op zoek bent naar de leukste invulboekjes voor tijdens- en na de zwangerschap. Het merk heeft ontzettend veel leuke invulboeken, kaartjes, familieplanners en meer! Onlangs is het zwangerschapsdagboek vernieuwd en het kan rekenen op veel positieve reviews. Dit mooie, hippe invulboek is verkrijgbaar in verschillende kleuren op deze pagina van Invulboekjes.nl. Het gaat om een hardcover boek, met een leeslint.

In dit zwangerschapsdagboek kun je iedere week een aantal vragen beantwoorden over hoe je je voelt, welke tips je hebt gekregen van de verloskundige, wat je al gedaan hebt aan de babykamer en over hoe de echo is gegaan. Waar ben je allemaal mee bezig en waar kijk je naar uit? Uiteraard is er ook voldoende ruimte om andere dingen op te schrijven en foto’s in te plakken van echo’s, de babykamer of je buik. Achterin het boek staan allerlei checklist en er is ruimte voor belangrijke gegevens.

Bekijk op deze pagina van bol alle Maan Amsterdam invulboeken

9 maanden dagboek

3. Pauline Oud – O’Baby 9 Maanden Dagboek

De invulboeken van Pauline Oud zijn al jarenlang een succes en je komt dan ook veel boeken van haar tegen. Een aantal jaren geleden kregen aanstaande ouders deze invulboeken in het FBTO-kraampakket, maar dat is helaas niet meer het geval. De nieuwste lijn met invulboeken van Pauline Oud bevat invulboeken voor tijdens de zwangerschap én kindertijd.

De boeken zijn gemoderniseerd, hip én passen allemaal bij elkaar. Onder andere Memorybooks by Pauline (bol) is een erg populair invulboek onder zwangere vrouwen. Een groot voordeel van het nieuwe O’Baby by Pauline is dat het zwangerschapsdagboek ook geschikt is voor ouders van hetzelfde geslacht én alleenstaande ouders. Veel traditionele invulboeken zijn gericht op een papa en een mama, waardoor ze niet altijd geschikt zijn.

Bekijk bovenstaand 9-maanden dagboek hier bij bol
Bekijk hier alle Pauline Oud invulboeken bij bol

Mijn negen maanden babyboek

4. Mijn Negen Maanden Zwangerschapsdagboek

Dit zwangerschapsdagboek is nieuw in de lijst en wordt aangeprezen door vele ouders. Let op: in het boek staat een pagina met ‘Wie is de vader’? Is er geen vader in beeld of bestaat jullie gezin uit twee moeders? Dan is dit boekje misschien minder geschikt. Dit invulboek voor tijdens de zwangerschap heeft een stevige, linnen kaft en bevat een gouden foliedruk. In het boek kun je alles kwijt over je zwangerschap, zodat je een mooie herinnering voor later kunt creëren.

Wat is je naam? Hoe voel je je nu je zwanger bent? Wat is je leeftijd en hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Wanneer heb je een zwangerschapstest gedaan? In het boek staan allemaal zwangerschapsgerelateerde vragen, zodat je precies kunt vastleggen hoe je je voelde tijdens de zwangerschap. Met een prijs van €14,99 is dit ook een leuke cadeautip voor een zwangere vriendin!

Bekijk ‘Mijn Negen Maanden Zwangerschapsdagboek’ hier bij bol

Koestert invulboek zwangerschap

5. Het 9 maanden dagboek van Koestert

Koestert staat bekend om zijn basic invulboekjes voor tijdens de zwangerschap en kindertijd. Als je van basic boeken houdt die je zelf nog kunt decoreren, is het zwangerschapsdagboek van Koestert zeker een aanrader. Iedere week kun je weer een aantal vragen beantwoorden over jezelf en de zwangerschap, maar er is ook meer dan genoeg ruimte om allerlei andere dingen op te schrijven en in te plakken. Houd lijstjes bij met babynamen en gebruik de checklist voor de vluchttas!

In dit boek zitten 90 pagina’s (A5 formaat), met een omslag van stevig papier. De omslag heeft een soft-touch matte afwerking, waardoor het boek lang mooi blijft. Als je graag een kraambezoekboek of ander invulboek in dezelfde stijl wilt, kun je deze met elkaar combineren! Het merk biedt uitsprakenboekjes, invulboekjes voor het eerste jaar, maar ook echoboekjes en andere handige producten in dezelfde stijl!

Bekijk het Koestert 9 maanden dagboek hier bij bol

Thuismusje 9 maanden dagboek

6. Thuismusje zwangerschapsdagboek

Het zwangerschapsdagboek van Thuismusje is een mooi en compleet invulboek voor tijdens de zwangerschap. Dit invulboek biedt voldoende ruimte om allerlei belangrijke notities op te schrijven en je kunt per week allerlei relevante vragen beantwoorden. Op die manier vergeet je helemaal niets meer van wat er allemaal gebeurde tijdens de zwangerschap en bewaar je alle mooie herinneringen op een handige manier. Een groot voordeel is dat iedere pagina aan de achterzijde blanco is, zodat je bijpassende foto’s/echo’s kunt inplakken.

Bekijk hier beide kleuren van het Thuismusje zwangerschapsdagboek

9 maanden invulboek

7. Zebrapaardje zwangerschapsdagboek

Ook dit zwangerschapsdagboek is nieuw in dit artikel en de aanbieder ‘Zebrapaardje’ biedt verschillende 9 maanden invulboeken aan voor zwangere vrouwen. Hierboven zie je een populair exemplaar, maar je kunt uit allerlei verschillende kleursamenstellingen kiezen. Dit linnen boek heeft een botanical print en zorgt ervoor dat je alle herinneringen vast kunt leggen op een mooie manier. Hierdoor vergeet je helemaal niets meer van de zwangerschap! Tip: er is ook genoeg ruimte voor je bevallingsverhaal!

Het invulboek voor de zwangerschap is geschikt om iedere week van de zwangerschap bij te houden. Schrijf alle bijzonderheden op, plak de mooiste foto’s van je buik en babykamer in, maar er is natuurlijk ook genoeg ruimte om vragen te beantwoorden over jezelf en de zwangerschap. De vele ruimte om zelf dingen op te schrijven en foto’s toe te voegen is ideaal, want dan kun je lekker veel kwijt. De binnenkant van dit boek is in zwart-wit uitgevoerd en het boek heeft 82 pagina’s.

Bekijk hier alle Zebrapaardje zwangerschapsdagboeken

A-Journal zwangerschapsdagboek

8. A-Journal zwangerschapsdagboek invulboek

A-Journal komt ook voor in ons andere artikel met de leukste schoolagenda’s en het merk biedt verschillende agenda’s, planners en invulboeken aan voor verschillende doeleinden. Als je gek bent op schrijven, maar niet om teveel poespas geeft, is het A-Journal dagboek echt iets voor jou. In dit zwangerschapsdagboek kun je veel teksten schrijven én veel plaatjes inplakken. Heb je veel mooie foto’s en echo’s om in te plakken? Dan is dit invulboek een goede tip.

Maak lijstjes met potentiële babynamen, beschrijf hoe de babykamer eruit komt te zien en schrijf over hoe je je voelt per week. Het merk biedt ook een boekje aan voor vrouwen die bezig zijn met zwanger worden, vrouwen die binnenkort gaan trouwen en allerlei andere boekjes. Je kunt de boekjes op deze pagina van bol bewonderen.

Bekijk het ‘A-Journal-zwangerschapsdagboek’ hier bij bol

Leukigheidjes invulboek zwangerschap

9. Zwangerschapsdagboek Leukigheidjes

Veel (aanstaande) moeders zijn al bekend met Leukigheidjes, maar weten niet dat dit merk ook geweldige invulboeken voor tijdens de zwangerschap aanbiedt. De layout is fantastisch en informatief, maar daarnaast ook vaak grappig! Wist je dat je in het zwangerschapsdagboek zelfs een Klaagpagina vindt? Het Leukigheidjes invulboek is voor bijna iedereen geschikt en genderneutraal ingericht. Het boek bevat verder 100 pagina’s, waarop je veel informatie kwijt kunt.

Ben je gek op foto’s? Plak dan de mooiste foto’s van je buik, echo’s en babykamer in het boek om een naslagwerk te creëren. Wist je dat het merk ook invulboeken voor bijvoorbeeld opa en oma heeft? Op dit moment kun je twee verschillende negen maanden invulboeken vinden van het merk! Wil je bovenstaand boek graag combineren met het eerste jaar boek van je kindje? Dat kan! Op dit moment kun je namelijk ook boeken in dezelfde stijl vinden.

Bekijk het ‘Leukigheidjes’ zwangerschapsdagboek hier bij bol

negenmaandenboek

10. Negen Maandenboek zwangerschapsdagboek

Het negen maandenboek is een leuk boek voor zwangere vrouwen dat inmiddels herschreven is, nadat er commentaar van zwangere vrouwen naar boven kwam. Het boek is inmiddels dus volledig herzien en biedt genoeg ruimte voor notities en foto’s. Een nadeel van dit invulboek is dat er per twee weken wordt gewerkt, wat niet alle vrouwen handig vinden. In het begin van de zwangerschap is er natuurlijk nog niet veel te melden, maar aan het eind van de zwangerschap des te meer!

Ben je niet zo’n fan van schrijven, maar wil je wel graag de belangrijkste gebeurtenissen tijdens de zwangerschap vastleggen? Dan is dit een perfect invulboekje voor jou! Schrijf je liever hele lappen tekst en plak je maar wat graag foto’s in? Dan kun je beter voor een ander boekje kiezen. Met een prijs van €12,99 is dit wel een leuke budget tip!

Bekijken het Negen maandenboek hier

Pinkpeach zwangerschapsdagboek

11. PinkPeach 9 maanden dagboek

Het Pink Peach 9 maanden dagboek is razend populair en geliefd door veel vrouwen! Dit trendy invulboek voor tijdens de zwangerschap is lekker dik en zorgt ervoor dat je gemakkelijk alle herinneringen vast kunt leggen. De zwangerschap is een bijzondere periode waar je niets van wilt vergeten, maar dat is nogal een klus met al die zwangerschapshormonen! In het boek is genoeg ruimte voor foto’s, echo’s, verhalen en kaartjes. Het hardcover boek bestaat uit 100 pagina’s en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

In het Pink Peach 9 maanden dagboek komen alle weken van de zwangerschap aan bod, maar je beschrijft ook andere bijzondere momenten. Denk bijvoorbeeld aan het eerste bezoek aan de verloskundige, hoe je ontdekte dat je zwanger was, de 20 weken echo, een eventuele gender reveal, babyshower, de eerste kleertjes en ga zo maar door! Het boek eindigt met de geboorte van je kindje, inclusief het bevallingsverhaal, leuke weetjes en de foto van je kleine hartendief.

Bekijk het 9 maanden dagboek van PinkPeach hier bij bol

Mijn zwangerschapsdagboek Beppie

12. Beppie Mijn zwangerschapsdagboek

De laatste maanden is het ‘Beppie – Mijn zwangerschapsdagboek’ ontzettend populair geworden onder aanstaande mommy’s. Je komt het invulboek tegen op fora voor zwangere vrouwen en op social media, waar het boek vol aangeprezen wordt. De bijzondere tijd die je te wachten staat leg je vast in dit mooie dagboek, zodat je geen moment vergeet. Iedere week worden er vragen gesteld, je leest leuke feitjes en je plakt de mooiste foto’s in.

Ter ontspanning kun je nog wat spelletjes spelen én de beste voedingstips doornemen. Aan het einde van het boek kun je een agenda vinden, nog wat andere spelletjes en een lijstje met belangrijke adressen. Duurt de zwangerschap langer dan verwacht? Dan kun je gebruik maken van extra pagina’s achterin het boek. Iedere week bevat 4 delen: een pagina met gekleurde achtergrond, een pagina met persoonlijke vragen en regelzaken, een pagina met ruimte voor de mooiste foto’s en een pagina met extra schrijfruimte.

Bekijk het zwangerschapsdagboek van Beppie hier

Gold Art Books dagboek

13. Invulboek zwangerschap van Gold Arts Books

Het 9 maanden dagboek van Gold Arts Books is verkrijgbaar in verschillende trendy kleuren. Dit zwangerschapsboek ziet er echt anders uit dan de andere invulboeken en is daarom ook zeker populair. In het boek kun je maximaal 42 weken van de zwangerschap vastleggen, wat fijn is voor het geval de baby later dan de uitgerekende datum wordt geboren.

Je kunt dit invulboek gebruiken als gezin van een vader en moeder, maar ook voor andere situaties. Ben je bijvoorbeeld alleenstaand of een gezin van twee mama’s? Ook dan is dit boek geschikt voor jou! In het boek beantwoord je vragen, leg je afspraken en verhalen vast, plak je foto’s in en natuurlijk ook de mooiste echofoto’s van je kleintje. Daarnaast zijn er pagina’s die betrekking hebben op babynamen, de babyuitzet en andere zwangerschapsgerelateerde onderwerpen.

Bekijk hier alle varianten van de invulboeken van Gold Arts Books

Sofie Calle dagboek

14. Sofie Calle – Dagboek voor mama

Het ‘Dagboek voor mama’ van Sofie Calle is een hardcover invulboek met een linnen omslag én een leeslint. In het dagboek is veel ruimte voor foto’s en iedere week beschrijf je de fases van de zwangerschap door middel van korte vraagjes. In het boek is ook een gedeelte waar je de ruimte hebt om een brief te schrijven aan je ongeboren baby.

Uiteraard is er ruimte om echo’s in te plakken van je kleintje, maar ook om de groeiende buik kan een plaatsje krijgen in het boek. In het boek staan verder een sectie over de babyshower, poëtische uitspraken, een gedeelte voor babynamen en meer.

Bekijk het Dagboek voor Mama hier bij bol

Hee gooiden invulboek zwangerschap

15. Hee Goodies : 9 maanden invulboek

HEE Goodies komt met een speciaal zwangerschapsdagboek voor vrouwen die van schrijven houden. De spannende maanden die je te wachten staan kun je vastleggen op een leuke manier. Er gaat een hoop veranderen en door alle hormonen kan het best gebeuren dat je wat dingetjes vergeet. Dit invulboek bevat 58 pagina’s om de zwangerschap vast te leggen.

In het boek staan vragen klaar voor iedere zwangerschapsweek, maar er is ook voldoende schrijfruimte. Daarnaast staan er feitjes over de groei en ontwikkeling van je baby, wat erg handig is! Plak de mooiste echo- en buikfoto’s in, zodat je deze niet kwijt kunt raken. Heb je geen leuke foto om in te plakken? Gebruik de ruimte dan voor extra notities! Het boekje heeft een afmeting van 21x21cm en is ingebonden met een zwarte ringband. De cover heeft een glanzende afwerking en de binnenkant is gedrukt op stevig mat papier.

Hee gooiden invulboek zwangerschap

EXTRA TIP – Zwangerschapsdagboek alleenstaande moeder

Laten we eerlijk zijn: de meeste zwangerschapsboeken én dagboeken gaan uit van de ’traditionele’ gezinssamenstelling: de vader + moeder = kind. Tegenwoordig is het echter niet meer zo vanzelfsprekend dat een gezin uit vader en moeder bestaat. Twee vaders, twee moeders, alleenstaande ouders: het kan allemaal! Het is fijn om te zien dat de makers van deze invulboeken hier ook terecht aandacht aan besteden.

Bovenstaand zwangerschapsdagboek van Lifestyle2love is een boek dat geschikt is voor gezinnen met twee moeders, één moeder enzovoort. Een héél enkele keer wordt er gesproken over de partner, maar dit is te verwaarlozen. Als je een alleenstaande moeder bent, is dit een leuk zwangerschapsdagboek om bij te houden. Vertel hoe lang het duurde voordat je zwanger werd, wat je dacht toen je zag dat de test positief was en meer. Daarnaast kun je weekoverzichten bijhouden en andere informatie opschrijven.
Tip: het merk biedt nog meer invulboeken aan, zoals kraambezoekboeken, echoboekjes, eerste jaar boeken en nog veel meer. Bekijk de boekjes hier op bol!

Welk zwangerschapsdagboek kies je?

Er zijn veel verschillende zwangerschapsdagboeken verkrijgbaar, waardoor de keus nogal lastig kan zijn. Welk zwangerschapsdagboek is de leukste tijdens de zwangerschap? Jammer genoeg is het antwoord op deze vraag voor iedereen anders, omdat iedere vrouw andere wensen heeft. Vraag jezelf af wat je wilt doen met het boek en of je vaak wilt gaan schrijven. Wil je graag foto’s en/of echo’s inplakken?

Daarnaast is het ook belangrijk hoe de samenstelling van je gezin eruit ziet. Er bestaan invulboekjes voor tijdens de zwangerschap voor gezinnen met een papa en een mama, maar ook voor alleenstaande ouders/papa-gezinnen/mama-gezinnen zijn er invulboekjes verkrijgbaar. Let hier goed op voordat je een boekje aanschaft, zodat hij goed bij je past.

Zwangerschapsdagboek HEMA

Een aantal jaren geleden kon je bij HEMA terecht voor erg leuke invulboeken, waaronder een speciaal dagboek voor tijdens de zwangerschap en de eerste jaren van je baby. Jammer genoeg is het ‘Mijn eerste jaar boek’ niet meer te bestellen en ook de zwangerschapsdagboeken zijn nergens meer te vinden. Zodra de invulboeken weer verkrijgbaar zijn bij HEMA, geven we het artikel meteen een update.

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia

Relevante artikelen

Als je zwanger bent of net een kindje heb gekregen, kun je vaak wel wat koopadvies gebruiken. Op MamaGroeit.nl kun je veel relevante onderwerpen vinden, waarvan we hieronder een paar links op een rijtje hebben gezet.

Leukste kraambezoekboeken op een rijtje

Echoboekje kopen : mooiste invulboeken

25x de leukste zwangerschapsboeken

Dit zijn de mooiste opgroeiboeken van dit moment!

Gratis babydozen aanvragen!

Scroll naar boven