Dit Zijn De 15 Leukste Papa Boeken!

Leukste papa boeken

Boeken voor aanstaande vaders zijn tegenwoordig net zo populair als boeken voor mommy’s to be. Mannen hebben vaak een andere kijk op de zwangerschap én het ouderschap dan vrouwen, dus een speciaal boek voor de vader in spé is vaak gewenst. In dit artikel ontdek je de 15 leukste papa boeken van dit moment! Van ontsluiting en weeën tot aan spuitluiers: ga goed voorbereid het avontuur aan!

De leukste papa boeken voor aanstaande vaders

Het is en blijft een bijzondere gebeurtenis: je wordt vader! Iedereen roept dat het leven gaat veranderen, dat je nooit meer (normaal) zult slapen, dat je een softy wordt en dat je die wilde stapavonden wel kunt vergeten. Vergeet vooral ook niet al die goedbedoelde adviezen die je random naar je hoofd geslingerd krijgt. Iedereen weet het namelijk beter wanneer het op zwangerschap en ouderschap aankomt.

Wil je graag leuke, informatieve boeken lezen? Boeken met een tintje humor, maar informatie waar je écht iets aan hebt? Met die Gouden Tips van andere vaders? Bekijk dan vooral dit overzicht met de leukste papa boeken voor mannen die vader worden. De boeken zijn uiteraard ook leuk en geschikt om cadeau te geven aan een aanstaande vader!

Overzicht 16x de leukste papa boeken

In het onderstaande overzicht kun je 15x de meest populaire en leukste papa boeken van dit jaar vinden. Van “Aanpakken voor aanstaande vaders” tot “Zwangerschaps-management voor mannen” : je ontdekt de leukste papa boeken hier! Als je tussendoor graag een leuk zwangerschapsboek voor je vriendin-, vrouw- of collega wilt kopen, kun je ons andere artikel doornemen met daarin de leukste zwangerschapsboeken!

Vader op Komst

1. Vader op komst

Het boek ‘Vader Op Komst’ van Willem Bisseling is een razend populair boek dat door veel vaders gelezen is. Ondanks dat veel papa’s to be aangeven niet graag zwangerschapsboeken te lezen, hadden ze dit boek in één ruk uit! Het boek krijgt ontzettend veel goede recensies en staat daarom op nummer 1. Zelfs Isa Hoes liet weten dat dit boek vaders op een eerlijke en gelijkwaardige manier voorbereid op de komst van hun baby.

Zwangerschapsyoga, geboortekaartjes, de bevalling: wat gaat er allemaal gebeuren en veranderen in de komende maanden? Hoe ziet een bevallen eruit en wat moet je eigenlijk allemaal kopen? In het boek kun je handige tips en checklists vinden, maar ook grappige verhalen die bestemd zijn voor aanstaande vaders. Het boek “Vader op komt” is de ultieme voorbereiding op het moderne vaderschap!

Bekijk bij bol

Papaboeken rust regelmaat

2. Rust, regelmaat en fikkie stoken

Misschien heb je het advies al gekregen: de drie R’s. Rust, Regelmaat en Reinheid. Een zeer belangrijk gegeven tijdens het ouderschap, wat je nog vaak zult horen. Het boek Rust, Regelmaat en Fikkie Stoken van Paul de Bont is een opvoedboek met tips die bij verschillende leeftijden horen. Dit boek beperkt zich dus niet enkel tot de babytijd.

Soms mag het ouderschap volgens Paul de Bont en Wim best wat relaxter, zodat je er wat vrolijker van wordt. Herkenbare ervaringsverhalen, heel veel tips en heel veel humor: dat kun je terug vinden in dit boek. De recensies liegen er niet om! “Toegankelijk geschreven”, “meerdere keren hardop gelachen”, “hilarisch met eyeopeners”. Oftewel, geen doorsnee informatief opvoedboek, maar lekker realistisch en met praktische tips! Cadeautip!

Bekijk bij bol

papa boeken zwangerschapsboek voor mannen

3. Zwangerschapsboek voor mannen

Gerard Janssen heeft het “Zwangerschapsboek voor mannen” geschreven, gevolgd door “Vaders Eerste Jaar”. Het laatste boek kun je verderop in de lijst vinden. Veel mannen vinden dit boek interessant, maar ook grappig. Als man moet je dan ook een beetje bij de les blijven, wanneer je vriendin/vrouw zwanger is.

De aanstaande papa wordt van week tot week bijgepraat over alle hormonale veranderingen bij zijn partner, maar ook over de ontwikkeling van de baby. Het boek is ook zeer geschikt om als cadeau aan je partner te geven.

Bekijk bij bol

Babymanagement voor mannen

4. Babymanagement voor mannen

Het boek “Babymanagement voor mannen” is ook geschikt voor mannen die eigenlijk niet aan lezen toekomen en is al meer dan 40.000 keer verkocht! Dit geweldige boek voor aanstaande vaders krijgt lovende recensies en is praktisch, zonder flauwekul. Je vindt in dit nuttige boek waardevolle tips, zoals: wat kost de opvoeding? Wat is de beste babyfoon en hoe combineer ik werk en privé? Babymanagement voor mannen is ook als e-book verkrijgbaar en is een heel leuk geschenk voor de toekomstige papa!

Bekijk bij bol

Leukste papa boeken aanpakken

5. Aanpakken voor aanstaande vaders

Nog zo’n leuk boek voor aanstaande vaders met praktische tips voor de zwangerschap en de bevalling. Natuurlijk mag de kraamtijd niet ontbreken, dus ook deze periode komt aan bod in het boek. De auteur van dit boek, David Borman, is zelf verloskundige (en vader!) en weet precies hoe het allemaal zit. Hoe kun je je zwangere vriendin of vrouw optimaal steunen tijdens deze levensveranderende gebeurtenis?

Bekijk bij bol

Vaders eerste jaar

6. Leukste papa boeken – Vaders eerste jaar

Het boek “Vaders eerste jaar” van Gerard Janssen is een vervolg op het “Zwangerschapsboek voor mannen”, welke je hierboven in de lijst ook hebt kunnen bekijken. Dit boek is niet voor tijdens de zwangerschap, maar voor het eerste jaar van de aanstaande papa als échte vader. Hoe ontwikkelt het babybrein? En hoe zit dat met het brein van de kersverse mama?

Wat hebben baby’s nodig en wat heeft je pasbevallen vrouw of vriendin eigenlijk nodig? In het boek wordt iedere week van het ouderschap in het eerste jaar doorgenomen. Oude wijsheden en laatste wetenschappelijke resultaten komen natuurlijk aan bod! Dit boek is zeer geschikt als kraamcadeau voor de kersverse papa!

Bekijk bij bol

Daddycation papa boeken

7. Daddycation

Eén van de mooie recensies die dit boek krijgt is dat de schrijver je aanzet tot nadenken en bewust laat worden van jouw kijk op het vaderschap. Opdrachten, vragen stellen: dat komt aan bod in dit boek. “Daddycation” is een wat nieuwer vaderschapsboek en geschikt voor bewuste vaders. Natuurlijk is het boek geschreven met humor! Hoe word ik de beste vader voor mijn kind?

Bekijk bij bol

Vader worden voor dummies

8. Vader worden voor dummies

De ‘Dummies’-boeken zijn erg bekend in Nederland en je kunt voor bijna ieder onderwerp zo’n boek vinden. Het boek ‘Vader worden voor Dummies’ is een toegankelijke gids met veel praktische informatie voor toekomstige papa’s. De rol van een vader is vandaag de dag heel anders dan vroeg, waardoor het soms lastig is om te weten wat de rol van de vader nu eigenlijk is.

In de reviews over dit boek kun je een minpunt vinden, namelijk dat het boek geschreven is door een Amerikaan. Hierdoor komen er weleens stukjes tekst voor die in Nederland niet helemaal van toepassing zijn. Toch is het boek ontzettend leuk en informatief, waardoor hij een plekje waardig is in dit artikel.

Bekijk bij bol

Vad3r papa boeken

9. Vad3r is één van de leukste papa boeken

De kans is aanwezig dat je de auteur van het boek Vad3r, Pepijn Lanen, nog kent van De Jeugd van Tegenwoordig, waar hij lid van is. Het boek Vad3r is nog vrij nieuw (december 2020) en een aanrader voor aanstaande papa’s. Pepijn neemt je mee in zijn leven als trotse vader en vertelt in dit boek onder andere hoe hij het vaderschap beleeft. Het boek is dus geen informatief boek over de zwangerschap en bevalling, maar een zeer populaire bundel vol échte ervaring!

Bekijk bij bol

Zwangerschapsmanagement voor mannen

10. Zwangerschapsmanagement voor mannen

Henk Hanssen ben je al eerder tegengekomen in deze lijst, met het boek “Babymanagement voor mannen”. Het boek “Zwangerschapsmanagement voor mannen” gaat dieper in op de negen maanden zwangerschap. Wat is nesteldrang en hoe zit het met die emotionele opvliegers?

Met een goede dosis humor loodst Henk Hanssen je door de intense periode van de zwangerschap heen! Ook dit boek krijgt veel lovende recensies van andere papa’s en is een van de leukste papa boeken om cadeau te geven aan een aanstaande vader!

Bekijk bij bol

Commando papa boeken

11. Commando Papa

Het razend populaire boek “Commando Papa” is weer beschikbaar. Deze basishandleiding voor nieuwe papa’s geeft stap voor stap instructies. Want wat moet je doen met baby’s en peuters? Het is allemaal al spannend genoeg wanneer je voor het eerst papa (of mama) wordt! De verantwoordelijkheid voor dat kleine wonder is best overweldigend!

En ja, soms lijkt het wel een militaire operatie, al dat organiseren! Dit boek geeft je handvatten om deze periode door te komen op een leuke, hilarische manier! Hoe bereid je het basiskamp (huis) voor op de komst van je kindje? En hoe kom je de eerste 24 uur door met je nieuwe baby? En die bomopruimingen (luiers!), hoe doe je dat het beste? Het boek “Commando Papa” is een zeer geschikt cadeau voor je partner!

Bekijk bij bol

Zo doe je dat papa boeken

12. Zo doe je dat papa

Een humoristisch boek over hoe je een SuperPapa wordt! Dat doe je namelijk niet zomaar. Samen zwanger zijn, samen bevallen en samen ouders zijn. Hoe zorg je dat je partner gelukkig en gezond zwanger is? Hoe ga je de babykamer inrichten en wat gebeurt er allemaal tijdens zo’n bevalling?

Hoe troost je een huilende baby en hoe maak je babyvoeding klaar? Vergeet ook de boertjes niet, want die zijn erg belangrijk! Natuurlijk krijg je ook tips over het zingen van slaapliedjes en spelen met je baby. Lekker op reis? Dan kun je gebruik maken van de tips om je baby af te leiden tijdens lange autoritten! Dit boek is leuk om te geven als cadeau aan je partner, maar natuurlijk ook aan een vriend die papa gaat worden!

Bekijk bij bol

Tuurlijk schatje papa boeken

13. Tuurlijk Schatje

“Een aanrader voor iedere aanstaande vader” is één van de goede recensies op het boek “Tuurlijk Schatje”. Hoe kom je de tijd door dat je vrouw zichzelf niet is en last heeft van die hormonale toverbal? Stralend zwanger en op de andere dag op oorlogspad: welkom in de wondere wereld van de zwangerschap!

Welke weken zijn het zwaarst en wanneer gaat ze je ineens bespringen? In dit boek vol humor lees je handige tips om jezelf voor te bereiden op het grootste avontuur in je leven: het krijgen van een kind! “Tuurlijk Schatje” is een van de leukste papa boeken voor vaders to be.

The Dad papa boeken

14. The Dad – Leukste Papa Boeken

Een opvoedboek voor vaders, dat is handig! Oftewel, een doe-leer-en-overleef-koffietafelboek voor vaders. Wil je succesvol, maar relaxed de opvoeding doorkomen? Dan heb je zeker iets aan deze complete gids. Kroostsurvival, daar gaan we voor!

Het boek vertelt je van alles over de bevalling tot aan het moment dat je weer seks gaat hebben met je partner wanneer jullie kindje geboren is. Hoe zit het met elke leeftijdsfase? Geniet tussendoor van persoonlijke interviews met bekende vaders en bekijk gelijk ook even de onmisbare stijltips voor vader en kind!

Bekijk bij bol

Papa is heel even aan de telefoon

15. Papa is heel even aan de telefoon

Het laatste, leukste papa boek voor de aanstaande vader is van Bastiaan Ragas, die getrouwd is met Tooske. Eerder schreef Bastiaan Ragas het boek “Maar je krijgt er wel heel veel voor terug (bol)“, wat een bestseller werd! Deze humoristische opvolger gaat in op heel andere vragen, welke zeer herkenbaar zijn als kersverse papa. Wil je graag een boek vol humor en grappige anekdotes over opgroeiende kinderen? Dan is dit het boek voor jou!

Bekijk bij bol

F*ck it list book

16. F*ck it list Papa boeken

Dé bucket list voor alle aanstaande papa’s! Fck it en laat het maar lekker los! Geniet van het vaderschap! Dit relativerende boek vertelt over herkenbare momenten die je als vader zult gaan meemaken. Denk aan de poepluiers van je kind en manieren waarop je kraambezoek heel snel de deur uit moet krijgen. Het boek wordt door veel ouders aanbevolen en is ook een zeer populair kraamcadeau voor papa!

Bekijk bij bol

Leukste papa boeken cadeau geven

Wil je je partner of kennis die vader wordt een leuk, nuttig en informatief cadeau geven? Dan zijn de leukste papa boeken een aanrader! De vaderschapsboeken zijn afgestemd op aanstaande vaders en anders geschreven dan boeken die voor zwangere vrouwen bestemd zijn. In de bovenstaande lijst staan de meest populaire boeken voor aanstaande papa’s!

Relevante artikelen

Op MamaGroeit.nl kun je veel verschillende artikelen en koopgidsen vinden. Hieronder kun je een aantal links vinden naar populaire artikelen op onze website.

Geraadpleegde bronnen: Bibliotheek

Nicole
Scroll naar boven