Dit zijn de 20 leukste zwangerschapsboeken van dit jaar!

Zwangerschapsboeken

Ben je zwanger en op zoek naar de leukste zwangerschapsboeken van 2024? Goed nieuws, want wij hebben een lijst met de twintig leukste boeken voor tijdens de zwangerschap samengesteld. Bereid jezelf goed voor op de bevalling, lees mee met de avonturen van de verloskundige of kies voor een boek met veel informatie! Als je de beste zwangerschapsboeken in één overzicht wilt zien, zit je hier goed!

Populaire zwangerschapsboeken in 2024

Yes, je bent zwanger! Sommige zwangeren zijn maanden bezig geweest met zwanger worden, terwijl andere vrouwen in de eerste maand zwanger waren. Hoe dan ook, een zwangerschap blijft spannend. Het is verstandig om jezelf goed voor te bereiden op de komst van je kindje en daar kun je wel een goed zwangerschapsboek bij gebruiken.

Heb je een enorme behoefte om alle informatie over de zwangerschap, baby’s, cursussen en zwangerschapskwaaltjes in je op te nemen? Dan wordt het hoog tijd voor informatieve boeken. Welk zwangerschapsboek is het beste? Zijn de oudere-, populaire boeken nog wel up-to-date? De kans is groot dat je jezelf al hebt aangemeld op een zwangerschapsforum en/of veel informatie hebt gelezen op het internet.

Omdat zwangerschappen altijd voor zullen komen, blijven er ook nieuwe boeken geschreven worden. Sommige oudere boeken worden in een nieuw jasje gestoken en voorzien van de nieuwste informatie. Er zijn informatieve boeken, maar ook boeken met ervaringsverhalen van andere moeders. In het onderstaande overzicht kun je de beste- en meest populaire zwangerschapsboeken van dit jaar bekijken.

Hieronder kun je 20x de leukste- en meest populaire zwangerschapsboeken bekijken. Deze boeken krijgen goede recensies van (aanstaande ouders) en zijn stuk voor stuk boeken waar vrouwen écht iets aan hebben.

Oei ik groei ik ben zwanger

1. Oei, ik groei! Ik ben zwanger… en nu?

De ‘Oei, ik groei!’-boeken zijn zeer bekend in de wereld van zwangerschap, baby’s en kinderen. Veel mensen zijn bekend met ouderwetse gele boek, maar tegenwoordig kun je hem in een nieuw/modern jasje vinden. In het boek staat veel nuttige informatie voor ouders die een eerste kindje verwachten.

Je kunt de boeken van deze uitgever vinden voor tijdens de zwangerschap, maar ook boeken over hoe je jezelf weer wordt na de zwangerschap en zwangerschapsdagboeken kun je hier terecht. Je kunt de boeken op deze pagina van bol bekijken! In het bovenstaande boek kun je veel feiten en weetjes vinden! Dit is een boek vol humor tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Op deze pagina van Amazon.nl is het boek ook verkrijgbaar

Zwangerschap voor dummies

2. Zwangerschap voor Dummies

Er zijn maar weinig mensen die de ‘Dummies’-boeken niet kennen. Uiteraard kun je zo’n boek ook voor tijdens de zwangerschap vinden: het boeken Zwangerschap voor Dummies is geschreven door twee gynaecologen. Het boek wordt door lezers omschreven als duidelijk en overzichtelijk en je kunt hem ook als eBook aanschaffen.

Als je advies nodig hebt over onderwerpen omtrent zwangerschap, geboorte en borstvoeding, kom je met dit boek een heel eind. Er is ook een week-tot-weekkalender, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Voor vaders is er natuurlijk ook nuttige informatie te vinden, maar je kunt ook een speciaal Dummies boek voor aanstaande papa’s bij bol vinden.

Bekijk het boek Zwangerschap voor Dummies hier bij bol

Dagboek van een verloskundige zwangerschapsboeken

3. Dagboek van een verloskundige

De bevalling is een spannend onderdeel van de zwangerschap. Het is dan ook niet vreemd dat veel vrouwen urenlang op Google zoeken naar verhalen van een verloskundige en bevallingsverhalen van andere vrouwen.

In 2020 werd het boek Dagboek van een Verloskundige uitgebracht. De auteur, Marlies Koers, is nog geen 30 jaar oud en studeerde in 2013 af in Groningen aan de Verloskunde Academie. Sinds 2015 werkt Marlies samen met vier collega’s als verloskundige in haar eigen praktijk.Het boek krijgt geweldige recensies en is zelfs de cadeautip en Kersttip van 2020 geweest bij bol. Ondanks dat het geen informatief zwangerschapsboek is, mag dit leuke, grappige boek niet ontbreken in deze lijst. Je krijgt een kijkje achter de schermen van een heel mooi, zwaar en intiem beroep.

Lees over begeleidingen tijdens bevallingen, weinig slaap/eten, snelle beslissingen, en spreekuren. Marlies neemt je een jaar lang mee in haar leven. Wil je weten wat een verloskundige zoal meemaakt? Lees dan zeker dit boek! Ook erg leuk als cadeau voor tijdens de zwangerschap! Het boek is verkrijgbaar als eBook en hardcover.

Bekijk ‘Dagboek van een Verloskundige’ hier bij bol
Tip: Bekijk hier het tweede boek van Marlies Koers: Sorry dat ik je wakker bel!

Mama'en zwangerschapsboeken

4. Mama’en – zwangerschapsboeken

Nina Pierson, moeder van twee dochters schreef dit boek waarin ze jou leert om je sterk te voelen en te leren op jezelf te vertrouwen. Tijdens de zwangerschap gaat er heel veel veranderen!

Een boek waarin je door de negen maanden van de zwangerschap heengaat, maar ook door de bevalling en de eerste weken na de geboorte. Het is ook erg leuk dat je gezonde recepten en oefeningen in het boek kunt vinden! Mama’en is een werkwoord! Te koop als eBook (€17,50) en hardcover.

Bekijk op deze pagina van bol het boek van Nina Pierson

Vrije geboorte zwangerschapsboek

5. Vrije Geboorte

Anna Myrthe Korteweg schreef dit boek al eerder (2011), maar onlangs is deze volledig herziene editie uitgebracht. Anna inspireert vrouwen en vertelt over het belang van het hebben van de eigen regie over jouw bevalling. Natuurlijk komen er ook praktische aspecten naar voren, zoals het omgaan met pijn en de rol van de vader. Ook beschrijft zij hoe mindfulness een positieve rol kan spelen.

Ben jij van plan om de regie te houden over je eigen zwangerschap en bevalling? Dan is dit boek een aanrader. Het boek krijgt ook positieve recensies van vrouwen die hands-off willen bevallen. Dit boek is ook als eBook verkrijgbaar. Een tijdje geleden plaatsten we de hands-off bevalling van een lezer. Dit verhaal kun je hier lezen. Zo puur, zo mooi!

Bekijk het boek ‘Vrije Geboorte’ hier bij bol

Perfecte moeders bestaan niet

6. Perfecte moeders bestaan niet

Als nieuwe moeder willen we het allemaal goed doen en het liefst nog beter dan andere moeders. De roze wolk van de ene vriendin is nog rozer (of blauwer) dan van de ander, maar perfecte moeders bestaan niet! Niet iedereen heeft die roze wolk en heel soms is die wolk zelfs donkergrijs! Aldus Diana Koster.

Zwanger zijn en moeder worden is een grote stap in het leven van een vrouw (en haar partner). Deze grote verandering kan soms heel moeilijk zijn en gevoelens van eenzaamheid zijn niet vreemd. Dit boek geeft je echt een steuntje in de rug, zodat je ook deze nieuwe levensfase goed doorkomt. Diana Koster is een vrouwencoach en verloskundige. In dit boek kun je praktijkverhalen vinden, maar ook oefeningen.

Bekijk het boek ‘Perfecte moeders bestaan niet’ bij bol

Mama Baas zwangerschapsboeken

7. Mama Baas – Fit en gezond tijdens en na je zwangerschap

De gezondheid van een (aanstaande) moeder is extra belangrijk en speelt een cruciale rol in de gezondheid van de ongeboren baby. Een baby heeft veel voedingsstoffen nodig en de moeder moet zorgen dat hij die binnenkrijgt. In dit boek kun je veel informatie vinden over allerlei vragen die betrekking hebben op de zwangerschap.

Kun je veilig sporten tijdens de zwangerschap en vanaf wanneer mag dat weer na de geboorte van je kindje? Welke voeding is eigenlijk het beste tijdens de zwangerschap en borstvoeding? Verder vind je realistische workouts en natuurlijk veel gezonde- en lekkere recepten. Vergroot de kans op een probleemloze zwangerschap, een kerngezonde baby én kies voor een vlotter herstel!

Bekijk het boek van Mama Baas hier bij bol

Perfecte bevallingen bestaan niet

8. Perfecte bevallingen bestaan niet

Diana Koster, auteur van ‘Perfecte moeders bestaan niet’, bracht ook dit populaire boek op de markt. Dit tweede boek kan ook rekenen op lovende recensies van (aanstaande) moeders. Ben je eerder bevallen en was dit een zware bevalling? Dan kan dit boek jou helpen ter voorbereiding op de komende bevalling. Zware bevallingen zijn nogal een taboe, maar dit komt vaker voor dan je denkt.

Wist je dat na drie jaar een kwart van de vrouwen negatieve gevoelens hebben over hun bevalling? In dit boek kun je herkenbare verhalen lezen, maar je kunt bijvoorbeeld ook praktische tips lezen.Het boek is niet heel geschikt voor vrouwen die nog moeten gaan bevallen of een grote angst hebben voor de aanstaande bevalling, vanwege de heftige bevallingsverhalen.

Bekijk ‘Perfecte bevallingen bestaan niet’ hier bij bol

Bevallen met hypnobirthing zwangerschapsboeken

9. Hypnobirthing boek – bevallen met hypnobirthing


Jezelf goed voorbereiden op de naderende bevalling is geen overbodige luxe. Een bevalling verloopt nooit precies zoals je het in gedachten had, maar je kunt jezelf wel een klein beetje voorbereiden. Vooral het mentale stuk is erg belangrijk, zowel in het dagelijks leven als tijdens de bevalling.

Helianthe Rusken is klinisch hypnotherapeuter en schrijft over dit stuk voorbereiding. Door vol vertrouwen en zo ontspannen mogelijk de bevalling in te gaan, kun je het bevallingsproces ondersteunen. Lees hoe je angsten om kunt zetten in positieve gedachten en dat je spanning en stress tijdens de bevalling niet kunt gebruiken. Bij het boek wordt een Hypnoobirthing MP3 meegeleverd, maar ook een geboorteplan, oefentabel en een angsten/zorgen-oefening.

Bekijk het Hypnobirthing boek hier bij bol

Duurzame zwangerschapsboeken

10. De Groene Mama – zwangerschapsboeken

Als je al bezig bent met ‘groener leven’, wil je dit natuurlijk voortzetten tijdens- en na de zwangerschap. Opvoeden kan ook op een (meer) duurzame manier, zelfs al wil je hier niet veel moeite voor doen. Denk aan groen zwanger zijn, tijdens de kraamtijd duurzamere keuzes maken en kiezen voor houten speelgoed. In dit boek kun je heel veel tips vinden over duurzamer leven met kinderen.

Bekijk ‘De Groene Mama’ hier bij bol

Het grote wonder

11. Zwangerschapsboeken tip – Het Grote Wonder

Het boek ‘Het Grote Wonder’ is al jarenlang een groot succes en zal waarschijnlijk bij iedere generatie terugkomen. Dit boek is inmiddels volledig herzien en voorzien van nieuwe foto’s, met de meest actuele informatie. De vorige editie wat ietwat verouderd, maar het boek kan er nu weer jaren tegenaan!

In het boek kun je unieke kleurenfoto’s bekijken, welke de fascinerende ontwikkeling vanaf de bevruchting tot en met de geboorte van een baby volgen. Alles wordt stap voor stap beschreven en het boek geeft natuurlijk ook praktische adviezen. Dit geweldige boek wordt al meer dan vijftig jaar verkocht en hier komt vast nog vijftig jaar bij. Qua zwangerschapsboeken is dit écht een aanrader + cadeautip!

Bekijk ‘Het Grote Wonder’ hier bij bol

Zwangerschapsboeken o jee het zijn er twee

12. O jee, het zijn er twee – zwangerschapsboeken

Het is even schrikken als je hoort dat je niet één, maar twee kindjes verwacht! Een tweelingzwangerschap is natuurlijk heel anders dan een eenlingzwangerschap! Janneke Jonkman steekt de moeders van tweelingen een hart onder de riem. Een tweelingzwangerschap is prachtig, maar er komen hoe dan ook dagen dat je je niet zo’n geweldige moeder voelt. De extra hindernissen tijdens de zwangerschap en kraamtijd zijn niet niks. Dit boek vertelt hier eerlijk over.

Je leest het persoonlijke verhaal van Janneke, vanaf de zwangerschap tot en met de peuterpuberteit. Verder kun je alle informatie vinden die je als nieuwe tweelingmoeder nodig hebt. Praktische informatie van experts, waardevolle tips, lijstjes, foto’s en quotes. ‘O jee, het zijn er twee’ is één van de populairste zwangerschapsboeken voor ouders van tweelingen.

Bekijk ‘O jee, het zijn er twee’ hier bij bol

Oh baby zwangerschapsboeken

13. Oh Baby! zwangerschapsboeken – recepten

Zwanger zijn en gezond eten kan best wel een uitdaging zijn. Je wilt dat jij en je kleintje het allerbeste binnenkrijgen, maar je smaak is niet altijd hetzelfde. Ben je op zoek naar gezonde recepten tijdens de zwangerschap? Dan is dit één van de musthave zwangerschapsboeken! Met lovende recensies van LINDA en TROUW kun je er vanuit gaan dat dit een geweldig kookboek is!

Denise Kortlever laat zien hoe je tijdens de zwangerschap en daarna gezond-, makkelijk- en gevarieerd kunt blijven eten. Denk aan snelle maaltijdsalades, heerlijke chocolate cookies voor de cravings tijdens de zwangerschap en powermeals voor vrouwen die misselijk zijn! Ook zwangerproof sushi mogen niet ontbreken!

Bekijk ‘Oh Baby’ hier bij bol

Duik in je weeën

14. Duik in je weeën – zwangerschapsboeken

Dit is, net als het boek ‘Het grote wonder’, een van de zwangerschapsboeken die elke generatie terug zal komen. Het is een handboek voor zwangere vrouwen, dat helpt met de voorbereiding op de bevalling. Dit boek is inmiddels volledig herzien en klaar voor de komende jaren.

In het boek lees je onder andere over zwangerenbegeleiding volgens de Mensendieck-methode, informatie over weeën, pershoudingen, spanning/ontspanning, spieren bij de bevalling en bewegingen in het dagelijks leven en na de zwangerschap.

Bekijk ‘Duik in je weeën’ hier bij bol

Geboorte van een moeder

15. De geboorte van een moeder

Hét boek van Daphne Deckers over de zwangerschap
Daphne Deckers is een bekende Nederland die al veel geboorte- en moederbundels op haar naam heeft staan. Veel (aanstaande) moeders kennen deze boeken al en herkennen zich helemaal in Daphne. In dit boek, wat een jubileumeditie is, deelt Daphe openhartig haar ervaring met zwanger zijn en moeder worden.

Lees op een openhartige- en humoristische manier over de eerste vier jaar met haar kinderen. Natuurlijk lees je ook praktische informatie en handige tips over de zwangerschap en kraamtijd. Ruim een miljoen moeders hebben dit boek inmiddels gelezen en je kunt dan ook veel positieve reviews terugvinden.

Bekijk ‘De Geboorte van een moeder’ hier bij bol

het zwangerschapshandboek

16. Het zwangerschapshandboek

Xaviera Plas-Plooij, de auteur van dit boek, is de dochter van de auteurs van ‘Oei, ik groei’. In bovenstaand boek lees je alle kennis die er over de zwangerschap is. Na het lezen van dit zwangerschapsboek ben je goed geïnformeerd, zodat je eigen keuzes kunt maken en optimaal kunt genieten van de zwangerschap.

Aan dit boek hebben ruim zeventig expert meegewerkt en je kunt het boek een compleet naslagwerk noemen. In het boek komen allerlei onderwerpen aan bod, zoals voeding, kwaaltjes, hormonen, echo’s, screening, begeleiding tijdens de bevalling en houdingen tijdens de bevalling. H je alle kennis die er over de zwangerschap is. Op die manier kun je goed geïnformeerd eigen keuzes maken en optimaal genieten. Aan dit boek hebben ruim 70 experts meegewerkt. Je kunt dit dus een compleet naslagwerk noemen.

Bekijk hier het ‘Oei, ik groei’ Zwangerschapshandboek

Mindful zwanger zijn

17. Mindful Zwanger Zijn – zwangerschapsboeken

Met het boek ‘Mindful Zwanger Zijn’ kun je de zwangerschap, bevalling en kraamtijd veel bewuster ervaren. Met behulp van informatie, oefeningen, muziek en meditaties kun je dit gemakkelijk leren. Ondanks dat het niet veel tijd en inspanning kost, heeft het wel degelijk effect. Maak ruimte voor jezelf en luister/vertrouw op je eigen gevoel. Ook het contact maken met je ongeboren baby is onderdeel van dit boek. Grijp deze handvatten om te genieten van de zwangerschap!

Bekijk ‘Mindful Zwanger Zijn’ hier bij bol

Geboorte vol vertrouwen

18. Geboorte vol vertrouwen – NU POPULAIR!

Als je jezelf graag wilt voorbereiden op de naderende bevalling, kan dit boek je daarbij helpen. Lichamelijk- en mentaal klaar zijn voor de bevalling zorgt ervoor dat je je kind vol vertrouwen op de wereld kan zetten. Maar hoe voel je jezelf veilig? In het boek lees je over het bevalproces, maar ook ervaringsverhalen kom je tegen. Daarnaast kun je rekenen op tips van de verloskundige en andere professionals.

Bij het boek horen online instructiefilmpjes, zodat je ook fysiek goed voorbereid bent. Denk aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen, zodat je rustig kunt blijven tijdens dit spannende moment. Heb je geen behoefte aan een bevalcursus, maar wil je jezelf wel voorbereiden? Dan is dit een aanrader!

Bekijk ‘Geboorte vol vertrouwen’ hier bij bol

12 maanden zwanger

19. 12 Maanden Zwanger Boek

Yes, je bent zwanger! Ben je nieuwsgierig naar wat je wel- en niet mag eten als je zwanger bent? En heb je eigenlijk wel alle spulletjes nodig die op zo’n uitzetlijet staan? Hoe zijn de eerste drie maanden met een baby? Je zit vast boordevol vragen als je net zwanger bent en dit boek gaat een heleboel vragen beantwoorden!

In het boek 12 Maanden Zwanger vertellen Martine en Willemijn van alles over zwanger zijn én de eerste drie maanden als moeder. Lees mee vanaf de positieve test totdat de baby drie maanden oud is! Lees tips voor schommelende hormonen, zwangerschapskwaaltjes, kleding als je zwanger bent en nog veel meer! Natuurlijk vind je ook handige checklists en een stappenplan voor verdrietige baby’s.

Bekijk ’12 Maanden Zwanger’ hier bij bol

Zwangerschapsboeken - Groots

20. Groots – zwangerschapsboeken

Het boek ‘Groots’ van Marly van Leijsen krijgt ontzettend veel positieve reviews van (aanstaande) moeders en is dan ook een absolute aanrader. De auteur neemt je mee naar kracht, innerlijke rust en wijsheid. Maak keuzes die bij jou passen, vind de perfecte balans tussen regie en overgave, maar ontdek ook hoe je omgaat met de uitdagingen in het leven met een pasgeboren baby.

Geen enkele moeder kan het allemaal goed doen, ook al zouden we dat graag willen. Dit boek probeert je te leren dat dit prima is, want niemand doet alles goed. Als je graag met aandacht stil wilt staan bij de zwangerschap, is dit het perfecte zwangerschapsboek voor jou. Tip: vergeet niet de tientallen goede reviews door te nemen!

Bekijk het populaire zwangerschapsboek ‘Groots’ hier bij bol

Zwangerschapsboeken voor mannen

Ook voor mannen, de aanstaande papa’s, zijn er genoeg informatieve zwangerschapsboeken te vinden. Mannen hebben tegenwoordig een heel andere rol in het leven van hun kind dan vroeger. Ze zijn vaak meer betrokken en ook voor de vader is het een chaotische rit. De zwangerschapsboeken voor papa’s bieden handvatten om de zwangerschap-, bevalling- en kraamperiode door te komen.

Het is nu eenmaal een feit dat een vrouw een aantal heftige, hormonale veranderingen ondergaat. Het gedrag van de vrouw kan veranderen en dat is niet altijd even makkelijk. Gelukkig zijn de boeken lekker modern, zodat papa niet meer wordt gezien als hulpeloos schaap. In ons andere artikel over de leukste papa-boeken kun je veel exemplaren bekijken.

Invulboeken & zwangerschapsdagboeken

Wist je dat veel (aanstaande) ouders een zwangerschapsdagboek invullen? Tijdens de zwangerschap wordt de ene- na de andere mijlpaal bereikt en het is geweldig om deze allemaal vast te leggen. Jammer genoeg gaat de tijd heel snel en vergeet je veel momenten, maar dat behoort tot het verleden als je kiest voor een invulboek. Wij schreven een uitgebreid artikel over zwangerschapsdagboeken, waarin je de leukste exemplaren kunt bekijken.

Relevante artikelen

Als je zwanger bent, komt er veel op je af. Gelukkig kun je op MamaGroeit.nl veel leuke- en informatie artikelen en koopgidsen vinden, zodat je goed op de hoogte bent. Hieronder kun je links naar enkele van onze populaire artikelen bekijken.

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia

Nicole
Scroll naar boven