Neuszuiger of neuspeer – beste tips voor je baby en peuter!

Beste Neuszuiger

Een neuszuiger klinkt niet erg charmant, maar hij maakt het leven van vele ouders en kinderen een stuk makkelijker. Tijdens koude maanden hebben veel baby’s en peuters last van een snotneus of fikse verkoudheid. Een neus vol snottebellen veroorzaakt veel ongemak bij je kindje en dit kan gemakkelijk worden verlicht met behulp van een neuszuiger. Bekijk hier 10x de beste neuszuiger van dit moment!

Wat is een neuszuiger / elektrische neusreiniger?

Een neuszuiger is even oncharmant als de naam doet vermoeden: met zo’n speciaal apparaatje zuig je het neusje van je baby of peuter schoon/leeg. Een fikse verkoudheid of loopneus kan erg vervelend zijn voor je kindje en hij kan hierdoor misschien zelfs minder makkelijk ademen. Veel ouders maken in zo’n situatie gebruik van een speciale neuszuiger, wat ook wel een neuspeertje wordt genoemd.

Op dit moment zijn heel veel kinderen (en volwassen) snotverkouden en dan komt de beste neuszuiger zeker van pas! Tijdens de wintermaanden schaffen heel veel ouders een elektrische neuszuiger aan, waardoor de favoriete exemplaren snel zijn uitverkocht. Op dit moment is er weer volop voorraad!

Top 10 – snel overzicht beste neusreinigers

In dit artikel zijn 10 verschillende neusreinigers uitgelicht, welke erg populair zijn en op goede reviews kunnen rekenen. Heb je geen zin om het hele artikel door te lezen, maar wil je wel weten welke neuszuigers erin staat? Bekijk dan hieronder het snelle overzicht. De links brengen je bij bol en Ali Express.

#1 Babily NeusjesreinigerBekijk bij bol
#2 Hoy en Dia neusreiniger Bekijk bij bol
#3 Braun neuszuigerBekijk bij bol
#4 Nuby neuszuigerBekijk bij bol
#5 Hoy en Dia neusreinigerBekijk bij bol
#6 Hoy en Dia neuszuiger rozeBekijk bij bol
#7 Lifeshift elektrische neuszuigerBekijk bij bol
#8 Hoy en Dia groene neuszuigerBekijk bij bol
#9 Neuszuigers (Ali Express)Bekijk bij Ali Express
#10 Otrivin AspiratorBekijk bij bol

Beste neuszuiger van dit moment

Neuszuigertjes, ook wel neuspeertjes en elektrische neusreinigers genoemd, bestaan al een zeer lange tijd, maar worden ook steeds vernieuwd. Hierdoor heb je op dit moment een vrij ruime keuze in welke neuszuiger voor jou het beste werkt. Wil je graag een basic, simpel neuspeertje? Of ga je voor de elektrische neuspeer?

De elektrische peer wordt als de beste neuszuiger van dit moment gezien, omdat hij zeer effectief en hygiënisch is. Ben je op zoek naar een basic neuspeertje, zoals de exemplaren die vroeger werden gebruikt? Deze zijn zeker nog verkrijgbaar, maar krijgen geen goede beoordelingen. Ben je nieuwsgierig naar deze neuspeertjes? Je kunt ze op deze pagina van bol bekijken.

In dit artikel kun je 10x de beste neuszuiger van dit moment bekijken! Verderop in het artikel kun je meer informatie en tips lezen over de beste neuszuiger en het neuspeertje in het algemeen.

Babily neusreiniger

1. BABILY NEUSZUIGER

Als je de allerbeste neuszuiger voor je baby zoekt, heb je hem hierbij gevonden. Deze elektrische neusreiniger voor baby’s maakt je leven een stuk eenvoudiger. Als je kindje verkouden is, hebben jullie daar beiden vaak last van. Wil je allebei lekker slapen? Reinig het neusje van je kindje dan goed. Tip: neem een kijkje tussen alle positieve reviews van ouders.

De veilige-, elektrische neusreiniger van Babily verwijdert snel het neusslijm, zonder dat je baby (en/of oudere kinderen) hier last van hebben. Het apparaat bevat twee siliconen opzetstukken, zodat hij goed aansluit op de neus. Tijdens het reinigen worden er melodietjes afgespeeld, zodat je kindje wordt afgeleid en niet door heeft dat zijn neusje gereinigd wordt.

Na gebruik kun je het apparaat gemakkelijk schoonmaken met warm water of in de vaatwasser. Het apparaat bestaat uit weinig onderdelen, zodat je hem binnen no-time schoon hebt gemaakt. We raden je aan om de vele, positieve reviews van andere ouders op deze pagina van bol door te lezen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Bekijk hier de Babily elektrische neusreiniger bij bol

Hoy en Dia neuszuiger

2. BESTE NEUSZUIGER VAN HOY EN DIA

Het merk Hoy en Dia heeft verschillende elektrische neusreinigers in het assortiment en hierboven zie je de meest populaire neuszuiger voor baby’s. Deze elektrische neuszuiger krijgt ontzettend goede reviews en is eenvoudig te gebruiken volgens vele, tevreden ouders. Binnen no-time heb je het neusje van je baby of peuter gereinigd, zodat hij zich fijner voelt en vrijer kan ademen.

Een groot voordeel van deze elektrische neuszuiger is de LED-verlichting, zodat je hem ook goed kunt gebruiken wanneer het donker is. Ligt je kindje lekker te slapen en is het tijd om zijn neusje leeg te maken? Dan kun je dit gewoon doen terwijl hij slaapt.

Bekijk de Hoy en Dia neuszuiger hier bij bol

Braun neuszuiger

3. BRAUN NEUSZUIGER VOOR BABY’S

De elektrische neusreiniger van Braun is erg in trek bij ouders en wordt heel vaak verkocht. Er zitten twee standen op deze neuszuiger en je krijgt er twee verschillende opzetstukken bij voor baby’s en peuters. Dit apparaatje werkt stil en effectief, precies wat je nodig hebt voor je kindje met een snotneusje. Je kunt op deze pagina van YouTube het instructiefilmpje van de Braun neuszuiger bekijken, om een idee te krijgen van dit handige hulpmiddel.

Een ander groot voordeel van dit apparaat is dat je hem na gebruik in de vaatwasser kunt reinigen. Hiermee zorg je ervoor dat er geen bacteriën achterblijven in de neuszuiger en is hij snel klaar voor het volgende gebruik. Let op: dit apparaat wordt ook voor meer dan het dubbele bedrag aangeboden, maar de normale prijs schommelt rond de €40,00.

Bekijk op deze pagina van bol de Braun neuszuiger
Op deze pagina van Amazon.nl betaal je minder voor de Braun neusreiniger

Nuby beste neusreiniger

4. NUBY NEUSZUIGER

Veel ouders kiezen voor deze neuszuiger van Nuby en vinden dit dan ook de beste neuszuiger die er is. De Nuby neuszuiger verlicht de neusverstoppingen bij je baby, door middel van een zachte zuigkracht. Op die manier maak je het neusje van je kindje snel en gemakkelijk weer helemaal vrij.

Bij de Nuby neusreiniger krijg je 4 wasbare filters, welke je gemakkelijk mee kunt nemen in het opbergdoosje. Fijn, want ook wanneer je onderweg bent wil je het neusje van je kindje kunnen schoonmaken. Is het slijm in de neus van je kindje opgedroogd? Dan kun je dit het beste iets bevochtigen met bijvoorbeeld neusspray, zodat het makkelijker loskomt.

Bekijk op deze pagina van bol de Nuby neuszuiger
Op deze pagina van Amazon.nl is de neusreiniger ook verkrijgbaar

Hunnybunny neuszuiger

5. HUNNYBUNNY ELEKTRISCHE NEUSREINIGER

De populaire, elektrische neusreiniger van het merk Hunnybunny is nieuw in de lijst. Veel ouders zijn gek op dit apparaatje dat ervoor zorgt dat kinderen weer lekker kunnen slapen met een leeg neusje. Als je kindje verkouden is, wordt het ademen een stuk lastiger en dat betekent al snel gebroken nachten. Om dit te voorkomen, kun je het neusje leegmaken met behulp van deze neusreiniger.

Deze neuszuiger heeft een siliconen zuigkop en mondstuk, zodat hij zacht aanvoelt. Uiteraard zijn de siliconen van huidvriendelijk materiaal gemaakt, zodat het huidje van je kindje niet geïrriteerd raakt. Is de reiniger leeg? Dan laad je hem gemakkelijk op door middel van de meegeleverde USB-kabel.

Er zijn verschillende standen beschikbaar, voor zowel een lichte verkoudheid als een zware. De muziekjes en lichtjes kalmeren je kindje, zodat hij zijn neusje zonder problemen zal laten reinigen. Een ander voordeel is dat je een setje verzorgingsspulletjes erbij krijgt, zoals een pincet, schaartje, vijl en nagelknipper.

Bekijk de Hunnybunny neusreiniger hier bij bol

Roze neuszuiger hoy en dia

6. HOY EN DIA NEUSREINIGER / NEUSZUIGER

Zoals je hebt gemerkt biedt Hoy en Dia verschillende neuszuigers aan, zoals dit exemplaar. Bij deze neusreiniger worden 2 zachte, siliconen tips meegeleverd, welke geschikt zijn voor kids tot 2 jaar en tips voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Deze siliconen opzetstukjes zijn gemakkelijk te verwisselen en te buigen tot 90 graden. Handig, want je hebt dus heel lang plezier van deze aankoop.

Het is erg belangrijk dat de opzetstukjes goed aansluiten op de neusreiniger, zodat hij geen zuigkracht verliest. Ook deze beste neuszuiger heeft drie verschillende zuigkrachten, zodat je zonder moeite de snottebellen uit het neusje van je kind kunt verwijderd. Een groot voordeel is het kalmerende muziekje dat het apparaat afspeelt, zodat je kind afgeleid is en zijn neusje laat reinigen.

Bekijk op deze pagina van bol de roze elektrische neusreiniger van Hoy en Dia

Youha neusreiniger

7. YOUHA NEUSZUIGER

Het merk Youha ken je misschien van de populaire borstkolfapparaten, maar ook voor een goede neuszuiger ben je bij dit merk op het juiste adres. Een groot voordeel van deze neusreiniger is dat hij goedkoper is dan de rest én zijn werk toch goed doet! Verstopte neusjes kunnen op een veilige en comfortabele manier worden gereinigd, zodat jullie allebei weer lekker kunnen slapen.

Deze elektrische neuszuiger is voorzien van een instelbare zuigkracht én heeft verschillende maten tips, zodat hij zeker in het neusje van je kindje past. Een ander voordeel is dat je het apparaatje kunt gebruiken bij kinderen tot ongeveer 12 jaar, zodat je er lang plezier van hebt. Na gebruik is het apparaat gemakkelijk te reinigen en op te laden door middel van de USB-kabel.

Bekijk op deze pagina van bol de Youha neusreiniger

Elektrische neusreiniger


8. HOY EN DIA NEUSREINIGER – GOEDKOPE NEUSZUIGER

Ook deze populaire neuszuiger is van het merk Hoy en Dia, de oplossing voor een verstopt neusje. Het merk heeft verschillende neuszuiger op de markt, waarvan de één nog meer functies heeft dan de ander. Na enige research kwam ik deze neuszuiger ook tegen op Ali Express, voor een stuk minder geld. Let wel op, want de levertijd is erg lang. Je kunt dit exemplaar op deze pagina van Amazon.nl bekijken.

De neuszuiger bevat 2 zachte siliconen opzetstukken, zodat je hem kunt gebruiken voor pasgeboren baby’s, maar ook voor kinderen vanaf 1 jaar. Deze opzetstukjes zijn snel en makkelijk te verwisselen en daarmee erg gebruiksvriendelijk. De elektrische neusreiniger heeft net zoveel zuigstanden als de andere exemplaren van Hoy en Dia, namelijk 3.

Bekijk de goedkope Hoy en Dia neusreiniger hier bij bol

Beste neuszuiger baby

9. BESTE NEUSZUIGER OP ALI EXPRESS

Budget tips zijn altijd welkom wanneer je in verwachting bent of net een kindje hebt gekregen. Op Ali Express kun je ontzettend veel babyproducten vinden, die vaak in Nederland worden doorverkocht. In sommige gevallen kun je het product beter in Nederland bestellen, omdat de prijs bijvoorbeeld weinig verschilt en de levering vaak de volgende dag is. Dit is echter niet bij alle producten het geval!

Ook voor de elektrische, beste neuszuiger en neuspeertjes kun je bij Ali Express terecht. Soms betaal je maar enkele euro’s voor zo’n apparaatje, terwijl je in Nederland al snel rond de 30-40 euro moet betalen. Let wel op: het kan erg lang duren voordat je een bestelling thuis ontvangt.

Beste neuszuiger Ali Express : bekijk ze allemaal!

Otrivin aspirator

10. OTRIVIN BABY ASPIRATOR

Veel mensen zijn bekend met het merk Otrivin vanwege de neussprays. Ook voor baby’s hebben ze een oplossing om het neusje vrij te maken van slijm en snottebellen. De Otrivin neusreiniger reinigt zachtjes het neusje en verwijdert slijm uit de verstopte neusgaten van je kindje. In 1 verpakking vind je twee soepele wegwerpdopjes, wat wel erg weinig is. Je kunt deze neusdopjes los bijbestellen als navulverpakking van 8 stuks.

Bekijk op deze pagina van bol de Otrivin aspirator

Elektrische neusreiniger baby of een neuspeertje?

Het doel van een elektrische neuszuiger/neusreiniger en een neuspeertje is exact hetzelfde: je maakt het neusje van een baby, peuter of ouder kind vrij van snottebellen en slijm. Ondanks dat het neuspeertje vandaag de dag nog steeds vaak wordt gebruikt, hebben de elektrische neuszuigers de markt overgenomen. Deze apparaten werken snel, hygiënisch en veilig. Daarnaast hebben veel neuszuiger een muziekje en licht, wat ervoor zorgt dat kinderen afgeleid worden en het minder vervelend vinden.

Voordelen beste neuszuiger

Een verkoudheid bij je baby kan zorgen voor slapeloze nachten en veel gehuil van je kindje. Dit wil je natuurlijk graag snel oplossen en dat is precies waar de neuszuiger voor ontworpen is. Door het neusje van je kindje vrij te maken van slijm, kan hij beter ademen en zal hij minder of helemaal niet meer huilen.

Nadelen van een neusreiniger

Over het algemeen vinden baby’s en peuters het niet fijn dat er slijm wordt weggezogen. Het doet geen pijn, maar is wel vervelend wanneer je al zo verkouden bent. Gelukkig bevatten de meeste (elektrische) neusreinigers licht en geluid, zodat je kindje afgeleid wordt van deze handeling.

Ook de prijs is een dingetje: je betaalt al snel tussen de €25 en €60 euro voor de beste neuszuiger! Wanneer je goed opgelet hebt, heb je in het artikel een tip kunnen lezen! Hierdoor kun je voor veel minder geld de beste neuszuiger van dit moment aanschaffen!

Heb je echt een neusreiniger nodig?

Nee, in principe heb je geen neuszuiger nodig, maar het maakt jullie leven wél een stuk makkelijker. Baby’s en peuters hebben over het algemeen vaak een verstopt neusje en dat kan hem belemmeren. Daarnaast is een dichte neus erg vermoeiend voor kinderen, wat hem/haar niet gezelliger maakt. Ook als je niet graag nachten wakker ligt met je kindje, kun je het beste zijn neusje reinigen.

Conclusie: je hebt hem niet nodig, maar hij kan het leven van je kindje (en jou!) een stuk gemakkelijker maken.

Relevante artikelen

Op Mamagroeit.nl kun je veel relevante artikelen en koopgidsen vinden voor baby- en kinderproducten. Hieronder kun je een aantal links bekijken naar enkele van onze populaire artikelen.

Nicole
Scroll naar boven