Beste neuszuiger of neuspeer kopen voor je baby in 2022

beste neuszuiger

Het klinkt weinig charmant, zo’n neuszuiger. Tijdens de wintermaanden hebben veel baby’s en peuters last van een snotneus of zelfs een fikse verkoudheid. Een neus vol snottebellen kan best wat ongemak bij je kindje veroorzaken, iets dat gemakkelijk verlicht kan worden door een neuszuiger. Verwijder het slijm op een makkelijke manier! In dit artikel vind je 9x de beste neuszuiger van 2022!

Wat is een neuszuiger?

Een neuszuiger is even oncharmant als de naam doet vermoeden: met zo’n speciaal apparaatje zuig je het neusje van je baby of peuter schoon/leeg. Een fikse verkoudheid of loopneus kan erg vervelend zijn voor je kindje en hij kan hierdoor misschien zelfs minder makkelijk ademen. Veel ouders maken in zo’n situatie gebruik van een speciale neuszuiger, wat ook wel een neuspeertje wordt genoemd.

Beste neuszuiger 2022

Neuszuigertjes of neuspeertjes bestaan al een zeer lange tijd, maar worden ook steeds vernieuwd. Hierdoor heb je in 2022 een vrij ruime keuze in welke neuszuiger voor jou het beste werkt. Wil je graag een basic, simpel neuspeertje? Of ga je voor de elektrische neuspeer?

De elektrische peer wordt als de beste neuszuiger van dit moment gezien, omdat hij zeer effectief en hygiënisch is. Ben je op zoek naar een basic neuspeertje, zoals de exemplaren die vroeger werden gebruikt? Deze zijn zeker nog verkrijgbaar, maar krijgen geen goede beoordelingen. >> Bekijk hier standaard neuspeertjes

In dit artikel kun je 9x de beste neuszuiger van 2022 bekijken! Na de top 9 kun je meer informatie + tips lezen over de beste neuszuiger en het neuspeertje in het algemeen.

1. Neuszuiger elektrisch : beste neuszuiger 2022

We beginnen met de meest populaire neuszuiger voor baby’s van dit moment: de elektrische neuszuiger. Deze speciale neusreiniger krijgt ontzettend goede reviews en is gemakkelijk te gebruiken volgens vele tevreden ouders. Binnen no-time heb je het neusje van jouw baby of peuter gereinigd, zodat hij zich weer fijner voelt.

Het neuszuigertje is veilig en hygiënisch, maar daarnaast ook nog eens praktisch: tijdens het afzuigen van snot wordt er namelijk een rustig muziekje afgespeeld. De verschillende lichtfuncties leiden je kindje af, zodat hij zich op zijn gemak voelt.

Deze elektrische neuszuiger kun je via een USB opladen en is gemakkelijk mee te nemen. Een ander voordeel: je kunt deze neuszuiger ook gebruiken als mee-eter verwijderaar (blackhead remover). Voor deze functie wordt er uiteraard een verschillend opzetstuk meegeleverd.

2. Braun neuszuiger voor baby’s

De elektrische neusreiniger van het merk Braun is ook aardig in trek bij ouders. In totaal zitten er twee standen op en krijg je twee verschillende mondstukken voor baby’s en peuters. Het apparaatje werkt stil en effectief, precies wat je nodig hebt voor je kindje met een snotneusje! Bekijk hieronder het instructiefilmpje van de Braun neuszuiger.

Een ander fijne eigenschap van dit apparaat is dat je hem na gebruik in de vaatwasser kunt wassen. Hierdoor zorg je ervoor dat er geen bacteriën achterblijven in de neuszuiger en is hij snel weer klaar voor het volgende gebruik! Let op: dit apparaat wordt ook voor (bijna) het dubbele aangeboden, maar de normale prijs schommelt rond de €40,00.

3. Nuby neuszuiger

Veel ouders kiezen voor deze neuszuiger van Nuby en vinden dit dan ook de beste neuszuiger die er is! Hij verlicht de neusverstoppingen bij je baby, door middel van een zachte zuigkracht. Op die manier maak je het neusje van je baby snel en gemakkelijk weer helemaal vrij!

Bij de Nuby neusreiniger krijg je 4 wasbare filters, welke je gemakkelijk mee kunt nemen in het opbergdoosje. Fijn, want ook wanneer je onderweg bent wil je het neusje van je kindje kunnen schoonmaken. Is het slijm in de neus van je kindje opgedroogd? Dan kun je dit het beste iets bevochtigen met bijvoorbeeld neusspray.

Met de Nuby neusreiniger verlicht je meteen de neusverstoppingen bij je baby en door middel van een zachte zuigrkacht maak je zijn/haar neusje snel vrij. Hij is voorzien van 4 wasbare filters en gemakkelijk mee te nemen dankzij een hygienische dop en opbergdoos.

4. Beste neuszuiger en oorreiniger in 1

De neus en oortjes van baby’s, peuters en kinderen kunnen bij een verkoudheid of griepje best wat aandacht gebruiken. Wil je graag een 2-in-1 oplossing? Dan biedt deze neuszuiger van Hoy en Dia de oplossing. Het apparaat zorgt op een veilige en hygiënische manier voor een schoon neusje en schone oortjes.

Bij de elektrische neus- en oorreiniger ontvang je drie zachte siliconen opzetstukken. De eerste, bolvormige tip is geschikt voor pasgeboren baby’s tot 1 jaar. Het tweede opzetstuk is trechtervormig en kun je gebruiken voor kinderen die ouder zijn dan 1 jaar. De laatste tip kun je gebruiken voor het verwijderen van oorsmeer wanneer je kindje ouder is dan 1 jaar. Voordat je het apparaat gaat gebruiken, dien je de gebruiksaanwijzing door te nemen.

In totaal zijn er drie standen qua zuigkracht: zacht, medium en sterk. Hierdoor verwijder je zonder enige moeite al het neusslijm uit het neusje van je kind. Houd je het andere neusgat dicht? Dan wordt de zuiging versterkt. Let wel op: je kunt de opzetstukken loshalen en schoonmaken met warm water. De neuszuiger zelf kun je het beste niet onder water houden, maar reinigen met een vochtige doek.

Handig om te weten: Hoy en Dia biedt een 100% tevredenheidsgarantie!

5. Hoy en Dia neusreiniger / neuszuiger 2022

Ook deze neuszuiger komt van het merk Hoy en Dia. Bij het pakketje worden 2 zachte siliconen tips meegeleverd, welke geschikt zijn voor kinderen tot 2 jaar en kinderen van 2 tot 8 jaar. Je kunt de siliconen opzetstukjes makkelijk verwisselen en buigen tot 90 graden.

Het is belangrijk dat je de opzetstukken goed aansluit op de neusreiniger, zodat je geen zuigkracht verliest. Ook deze beste neuszuiger heeft drie zuigkrachten, waarmee je moeiteloos alle snottebellen uit het neusje van je baby of oudere kind kunt verwijderen.

Niet iedere baby/peuter is fan van het uitzuigen van snot uit zijn neusje. Dit apparaat speelt een leuk muziekje af, zodat je kindje wordt afgeleid van het zuigen. Hierdoor verloopt het hele proces net iets makkelijker.

6. Lifeshift neuszuiger : beste neuszuiger 2022

Tip: deze neusreiniger is ook verkrijgbaar via Ali Express, voor nog geen €20,00. Let wel op: het duurt een aantal weken voordat je het apparaat binnenkrijgt. >> Bekijk de neuszuiger hier bij Ali Express

Zeg maar dag tegen al die snottebellen! Met deze goede neuszuiger kun je heel gemakkelijk het neusje van je kindje slijmerij maken, zelfs wanneer het vastzittend slijm betreft. Blijft je kindje maar huilen, omdat hij zo verkouden is? Dat is verleden tijd wanneer je kiest voor een neuszuiger.

Reinig op een hygiënische, effectieve en veilige manier het neusje van je baby en slaap een stuk beter! Er is gebruik gemaakt van hoge kwaliteit materialen, welke allen BPA-vrij zijn. De drie standen zorgen ervoor dat je op de juiste manier te werk kunt gaan.

Het neusslijm dat je uitzuigt komt direct in een opvangbakje terecht, zodat je hem ook snel weer schoon kunt maken. Slaapt je kindje? Geen probleem! Het apparaat maakt bijna geen geluid, dus kun je hem ook gebruiken op de momenten dat je kindje slaapt. Dit apparaat heeft ook een muziekfunctie om je kindje af te leiden.

7. Hoy en Dia neusreiniger baby : Goedkope neuszuiger

En daar komt Hoy en Dia weer om de hoek kijken met een oplossing voor een verstopt neusje. Het merk biedt verschillende neuszuigers aan, waarvan de één meer functies heeft dan de ander. Wij doen altijd research en kwamen deze neuszuiger ook tegen op Ali Express, voor heel weinig geld! Let wel op: de levertijd is erg lang!

Bekijk deze beste neuszuiger hier op Ali Express

Deze neuszuiger bevat 2 zachte siliconen opzetstukken, zodat je hem kunt gebruiken voor pasgeboren baby’s, maar ook voor kinderen vanaf 1 jaar. Deze opzetstukjes zijn snel en makkelijk te verwisselen. De elektrische neusreiniger heeft net zoveel zuigstanden als de andere exemplaren van Hoy en Dia, namelijk 3.

8. Beste neuszuiger Ali Express in 2022

Budget tips zijn altijd welkom wanneer je in verwachting bent of net een kindje hebt gekregen. Op Ali Express kun je ontzettend veel babyproducten vinden, die vaak in Nederland worden doorverkocht. In sommige gevallen kun je het product beter in Nederland bestellen, omdat de prijs bijvoorbeeld weinig verschilt en de levering vaak de volgende dag is. Dit is echter niet bij alle producten het geval!

Ook voor de elektrische, beste neuszuiger en neuspeertjes kun je bij Ali Express terecht. Soms betaal je maar enkele euro’s voor zo’n apparaatje, terwijl je in Nederland al snel rond de 30-40 euro moet betalen. Let wel op: het kan erg lang duren voordat je een bestelling thuis ontvangt.

Beste neuszuiger Ali Express : bekijk ze allemaal!

9. Otrivin baby aspirator

Otrivin kennen we allemaal van de neussprays en ook voor baby’s hebben ze een oplossing om het neusje vrij te maken van slijm en snottebellen. De neusjesreiniger van Otrivin reinigt zachtjes het neusje en verwijdert slijm uit de verstopte neusgaten van je kindje.

In een verpakking vind je twee soepele wegwerpdopjes, wat wij erg weinig vinden. Je kunt deze neusdopjes wel los bestellen als navulverpakking met 8 stuks.

Elektrische neusreiniger baby of een neuspeertje?

Het doel van een elektrische neuszuiger/neusreiniger en een neuspeertje is hetzelfde: je maakt het neusje van een baby of peuter vrij van snottebellen/slijm. Ondanks dat het neuspeertje anno 2022 nog wordt gebruikt, hebben de elektrische neuszuigers de markt overgenomen. Waarom? Deze apparaten werken snel, hygiënisch en veilig.

Voordelen beste neuszuiger

Een verkoudheid bij je baby kan zorgen voor slapeloze nachten en veel gehuil van je kindje. Dit wil je natuurlijk graag snel oplossen en dat is waar de neuszuiger voor ontworpen is! Door het neusje van je kindje vrij te maken van slijm, kan hij beter ademen en zal hij minder of helemaal niet meer huilen.

Nadelen neuszuiger

Over het algemeen vinden baby’s en peuters het niet fijn dat er slijm wordt weggezogen. Het doet geen pijn, maar is wel vervelend wanneer je al zo verkouden bent! Gelukkig bevatten de meeste (elektrische) neuszuiger licht en geluid, zodat je kindje afgeleid wordt van de handeling.

Ook de prijs is een dingetje: je betaalt al snel tussen de €25 en €60 euro voor de beste neuszuiger! Wanneer je goed opgelet hebt, heb je in het artikel een tip kunnen lezen! Hierdoor kun je voor veel minder geld de beste neuszuiger van dit moment aanschaffen!

Neuszuiger, heb je hem echt nodig?

Nee, in principe heb je geen neuszuiger nodig. Helpt het je kindje? Ja, dat wel! Baby’s en peuters hebben over het algemeen vaak een verstopt neusje en dat kan hem belemmeren in zijn activiteiten. Daarnaast is een dichte neus erg vermoeiend voor kinderen (en volwassenen!).

Conclusie: je hebt hem niet nodig, maar hij kan het leven van je kindje (en jou!) een stuk gemakkelijker maken.

Dit vind je misschien ook leuk

Beste wieg in 2022 : tips, informatie en lijst!
13x de beste moedermelkbewaarzakjes
9x de beste flessenwarmer in 2022
Geboortepakje : welke kies je uit?

Nieuwsbrief?

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSTE MAMA TIPS + KORTINGEN EN BUDGET TIPS!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.