Moedermelk Bewaarzakjes – Dit zijn de Beste!

Beste Moedermelk Bewaarzakjes

Voorraadje moedermelk aanleggen? Dan zijn moedermelk bewaarzakjes, ook wel borstvoeding bewaarzakjes genoemd, dé uitkomst! Deze handige bewaarzakjes zijn gemakkelijk te ontdooien en daarnaast ook ruimtebesparend. Welke moedermelk bewaarzakjes zijn de beste én goedkoopste? Waar kun je de zakjes het beste bestellen? Bekijk in dit artikel de allerbeste exemplaren + prijstips!

Top 10 – Snel Overzicht – Beste Moedermelk Bewaarzakjes

In dit artikel staan de beste- en meest populaire bewaarzakjes voor moedermelk, inclusief informatie over ieder item. Heb je geen tijd/zin om het gehele artikel door te nemen? Dan kun je hieronder meteen een snel overzicht bekijken van alle items in dit artikel. Onderstaande links brengen je naar bol of Amazon.

 1. Medela Moedermelk Bewaarzakjes
 2. QEY Zakjes Borstvoeding
 3. Babily Bewaarzakjes voor borstvoeding
 4. Nutrea Borstvoeding Bewaarzakjes
 5. Vulpes Goods Moedermelk Bewaarzakjes
 6. Lansinoh Bewaarzakjes
 7. MomToGo Borstvoedingszakjes
 8. Herbruikbare Moedermelkbewaarzakjes
 9. Haakaa Herbruikbare Moedermelkbewaarzakjes
 10. Flouer Bewaarzakjes voor Borstvoeding

Waarom moedermelk bewaarzakjes?

Als je begint met het aanleggen van een voorraad moedermelk, zul je al snel merken dat de afgekolfde melk veel ruimte in beslag neemt. Moedermelk bewaarzakjes nemen weinig ruimte in beslag en zijn gemakkelijk te ontdooien. Kies je voor deze handige zakjes? Dan bespaar je ruimte én tijd. Daarnaast kun je moedermelk op een hygiënische manier meenemen als je op visite- of naar bijvoorbeeld het kinderdagverblijf gaat.

Goede moedermelk bewaarzakjes lekker niet en zijn zeer compact. In dit artikel hebben we verschillende goede borstvoeding bewaarzakjes op een rijtje gezet, zodat het uitkiezen van jouw favoriete bewaarzakjes een stuk eenvoudiger wordt. Onlangs schreven we ook een uitgebreid artikel over bewaarbakjes voor (vaste) babyvoeding, welke je hier kunt lezen.

Medela moedermelk bewaarzakjes

1. Medela Moedermelk Bewaarzakjes

Op het gebied van borstvoeding is Medela een grote naam. Van populaire borstkolf tot moedermelk zakjes: het merk verkoopt precies wat de borstvoedende moeder nodig heeft. Als je nog op zoek bent naar de perfecte borstkolf, raden we je aan om ons andere artikel te lezen over de beste borstkolven van dit moment. Medela moedermelk bewaarzakjes zorgen ervoor dat je makkelijk en hygiënisch moedermelk kunt bewaren-, verwarmen- én vervoeren.

De vorm van deze zakjes is gebruiksvriendelijk-, plat én dus ruimtebesparend. Door deze vorm is de moedermelk snel ontdooid, zodat je het snel kunt geven. Ieder zakje heeft een groot oppervlak, zodat je etiketten kunt opplakken. Elk zakje is daarnaast dubbelwandig en heeft een lekvrije-, dubbele zijsluiting. De zakjes lekken niet en zijn vrij van BPA.

Bekijk de Medela bewaarzakjes hier op bol
LET OP: op deze pagina van Amazon.nl zijn de moedermelk bewaarzakjes vaak in de aanbieding

QEY Zakjes borstvoeding

2. QEY Zakjes borstvoeding

Het merk QEY is iets minder bekend, maar deze bewaarzakjes voor moedermelk zijn immens populair. Ook met deze moedermelk bewaarzakjes kun je voeding eenvoudig bewaren-, vervoeren- én verwarmen. De zakjes hebben een platte vorm, zodat je veel ruimte kunt besparen en de melk snel kunt ontdooien/opwarmen.

Speciaal voor de naam van je kindje en datum van de afgekolfde melk is er ruimte overgelaten op de zakjes, zodat je dit eenvoudig kunt noteren. Een QEY-pakket bestaat uit maar liefst 120 moedermelk bewaarzakjes, onderverdeeld in vier verpakkingen van dertig stuks. Qua prijs zijn ze net iets goedkoper dan de Medela bewaarzakjes.

Bekijk de QEY Bewaarzakjes hier bij bol

Babily Bewaarzakjes voor borstvoeding

3. Babily Moedermelk Bewaarzakjes

Babily moedermelk bewaarzakjes zijn de laatste tijd immens populair en dat komt onder andere door de fijne gebruikservaring van de zakjes. Ook de prijs is leuk, want je betaalt zo’n 0,195 cent voor een bewaarzakje. Een ander pluspunt is dat ze voorzien zijn van een dubbele sluiting én dubbel plastic, zodat lekkage tegengegaan wordt.

De Babily bewaarzakjes voor borstvoeding hebben een inhoud van 240 ml en zijn dus ook geschikt voor mama’s die veel kolven en baby’s die veel melk drinken. Op de zakjes kun je eenvoudig de naam van je kindje + de datum en tijd van de afgekolfde melk noteren. Ook eventuele notities voor de oppas/opa/oma kun je op het zakje kwijt.

Bekijk de Babily Bewaarzakjes hier bij bol

Nutrea bewaarzakjes moedermelk

4. Nutrea bewaarzakjes borstvoeding – grootverpakking

Als je gek bent op Nutrea moedermelkbewaarzakjes, is het fijn als je kunt kiezen voor een grootverpakking. Nutrea biedt op het moment verpakkingen aan met maar liefst 500 stuks! Ook voor kleinere hoeveelheden kun je terecht bij dit merk, maar dan betaal je in verhouding wel iets meer.

Elk zakje heeft een inhoud van zo’n 220 ml, zodat je ook grotere hoeveelheden melk mee kunt nemen voor je baby. De zakjes hebben een dubbele zipsluiting en zijn uiteraard vrij van giftige stoffen als BPA. De maataanduiding geeft precies aan hoeveel melk er in het zakje zit en er zit ook een temperatuursensor op het zakje. Vul het etiket in (datum en volume) en klaar is kees!

Bekijk de Nutrea bewaarzakjes hier bij bol

Vulpes Goods Bewaarzakjes

5. Vulpes Goods Bewaarzakjes Moedermelk

Veel moedermelkbewaarzakjes lijken heel veel op elkaar en dat is bij de zakjes van Vulpes Goods niet anders. Een groot voordeel is dat je bij dit merk pakketten van 210 stuks kunt bestellen, zodat je voorlopig genoeg bewaarzakjes voor de moedermelk in huis hebt. Daarnaast zijn de bewaarzakjes ook niet duur en van goede kwaliteit. Deze zakjes kunnen op veel positieve reviews rekenen van andere mama’s.

De lekvrije bewaarzakjes zijn gemaakt van veilig, BPA-vrij materiaal, zodat je de moedermelk op een veilige manier kunt bewaren. Een ander voordeel is dat de zakjes een inhoud hebben van 250 milliliter, zodat je meer kunt opslaan in een zakje. Let altijd goed op de inhoud van de zakjes.

Vulpes Goods Moedermelk Bewaarzakjes bekijken bij bol

Lansinoh borstvoedingzakjes

6. Lansinoh Bewaarzakjes Borstvoeding

Lansinoh ken je misschien al van de tepelcrème, de zoogcompressen en/of drinkflessen. De bewaarzakjes van Lansinoh zijn speciaal ontworpen voor het invriezen van moedermelk, zonder schadelijke stoffen. In een pakketje zitten 50 opbergzakjes, zodat je voorlopig even genoeg hebt. De bewaarzakjes zijn gemakkelijk in gebruik, maar er wordt ook een handleiding meegeleverd. Deze zakjes hebben ook de mogelijkheid om de datum op het zakje te schrijven, zodat je precies weet van wanneer de melk is. Je kunt deze moedermelk bewaarzakjes ook in combinatie met zoogcompressen aanschaffen.

Bekijk de Lansinoh Bewaarzakjes voor borstvoeding hier bij bol

Momtogo borstvoedingszakjes

7. MomToGo Borstvoedingszakjes

Gekolfde moedermelk is goud waard! Dit wil je natuurlijk zo efficiënt en hygiënisch mogelijk bewaren en vervoeren. De MomToGo moedermelk bewaarzakjes zorgen ervoor dat je dit op een gemakkelijke manier kunt doen. Ieder zakje heeft een handige schenktuit, zodat morsen tot het verleden behoort. Dat is fijn, want welke mama zit er te wachten op een natte (luier)tas?

Deze borstvoedingszakjes zijn van duurzaam materiaal gemaakt en bevatten geen BPA. De dubbele, lekvrije sluiting zorgt ervoor dat de vriezer en je luiertas 100% schoon blijft! Let bij de aanschaf van babyproducten altijd op of ze geen BPA bevatten, want dit is schadelijk voor je kindje. De zakjes zijn verkrijgbaar per 120 stuks, zodat je ook met dit pakket een tijdje vooruit kan.

Bekijk de MomToGo Borstvoedingszakjes hier bij bol

Herbruikbare moedermelkbewaarzakjes

8. Herbruikbare Moedermelk Bewaarzakjes

Steeds meer (aanstaande) ouders kiezen voor herbruikbare producten, zoals wasbare (zwem)luiers, zoogcompressen en menstruatiecups. Ook voor herbruikbare moedermelk bewaarzakjes kun je tegenwoordig slagen! Hierboven zie je een betaalbaar pakketje, bestaande uit vier zakjes met een inhoud van 260 ml. De Pure Moms moedermelk bewaarzakjes zijn erg populair en kunnen rekenen op positieve reviews van klanten.

Een groot voordeel van deze herbruikbare zakjes is dat je deze ook voor andere doeleinden kunt gebruiken. Denk aan het meegeven van vloeibare snacks aan je kind als hij groter is. De zakjes zijn gemaakt van siliconen zonder giftige stoffen en geschikt voor vloeistoffen. Een ander voordeel is dat deze zakjes in de magnetron/oven, koelkast/vriezer en vaatwasser mogen.

Bekijk de herbruikbare moedermelkbewaarzakjes hier bij bol

Herbruikbare Haakaa zakjes voor melk

9. Haakaa Bewaarzakjes voor Borstvoeding

Het merk Haakaa is erg geliefd onder borstvoedende mama’s en de siliconen-, herbruikbare bewaarzakjes voor borstvoeding zijn ook een succes. Deze zakjes lijken erg veel op de merkloze zakjes hierboven, maar verschillen toch iets van elkaar. Haakaa was het eerste merk dat met een siliconen bewaarzakje kwam, zodat je een duurzame(re) keus kon maken voor het opslaan van melk.

Bekijk de Haakaa herbruikbare moedermelkzakjes hier bij Amazon.nl

Momtogo borstvoedingszakjes

10. Flouer Moedermelk Bewaarzakjes

De Flouer Moedermelk Bewaarzakjes worden verkocht per 100 stuks en kosten dus zo’n €0,20 per stuk. Deze zakjes zijn ontzettend populair en ze kunnen rekenen op heel veel positieve reviews van tevreden mama’s. Ook onder veelgebruikers zijn deze zakjes erg geliefd, omdat ze erg betaalbaar zijn. Ieder zakje heeft een inhoud van 240 ml en bevatten een schenktuit om morsen te voorkomen.

Het merk Flouer claimt hygiënischer te zijn dan andere merken, omdat ze gebruikmaken van deze handige schenktuit. Tegenwoordig kun je verschillende bewaarzakjes met schenktuit vinden, maar dit is nog niet zolang aan de orde.

Bekijk de Flouer Bewaarzakjes voor Moedermelk hier bij bol

Voordelen van moedermelk bewaarzakjes

Afgekolfde moedermelk kun je langer bewaren wanneer je het invriest. Dit is een van de grote voordelen van bewaarzakjes en flesjes. Moedermelk bewaarzakjes nemen echter een stuk minder ruimte in beslag dan flesjes, waardoor je meer moedermelk kunt invriezen in dezelfde ruimte.

Daarnaast zijn de bewaarzakjes hygiënisch en gemakkelijk te verwarmen. Wil je graag beginnen met het aanleggen van een moedermelk voorraadje? Dan raden we zeker aan om gebruik te maken van deze zakjes.

Tips voor het bewaren en ontdooien van moedermelk

Waarschijnlijk heb je jezelf al helemaal ingelezen over het bewaren, invriezen en ontdooien/verwarmen van afgekolfde moedermelk. Zo niet, dan adviseren we dit zeker nog een keer te doen. Hieronder lees je een aantal handige tips, zodat we je een klein beetje op weg kunnen helpen. En op welke punten moet je letten?

Moedermelk koelen / invriezen

 • Bevroren moedermelk dient niet met verse moedermelk vermengd te worden;
 • Afgekoelde moedermelk die overgebleven is na het voeden moet weggegooid worden;
 • Afgekolfde melk kun je max. 72 uur in de koelkast bewaren. In de vriezer blijft het 3-6 maanden goed;
 • Het spreekt voor zich dat je eerst melk gaat ontdooien die je als eerst hebt afgekolfd;
 • Vries moedermelk niet meerdere keren in.

Ontdooien van moedermelk

 • Het is het beste om ingevroren moedermelk een nachtje in de koelkast te laten ontdooien. Heb je direct melk nodig? Dan kun je het eventueel ontdooien in heet water. Let wel op: wanneer de melk ontdooid is, moet het binnen 24 uur worden gegeven;
 • Moedermelk verwarmen in de magnetron zorgt voor het verlies van antilichamen en voedingsstoffen;
 • Schud na verwarming goed de fles, zodat alles even warm is en geen oververhitte plekken bevat.

Belangrijk: moedermelk is niet oneindig houdbaar

De tip die we graag willen meegeven is het belang van de datum van afkolven. De beste moedermelkbewaarzakjes bevatten een speciale ruimte, waarop je de datum kunt opschrijven van het kolven. Op die manier weet je precies van welke datum de melk is en wanneer je de melk niet meer kunt gebruiken. Na maximaal een half jaar in de vriezer is de melk niet meer bruikbaar.

Wasbare zoogcompressen

Wanneer je nog helemaal nieuw bent in de wereld van borstvoeding, kun je wel wat tips gebruiken. Eén van de tips die we nog willen meegeven is het bestaan van wasbare zoogcompressen. Wanneer je borstvoeding geeft, kun je last krijgen van lekkende borsten. Om je kleding te beschermen, bestaan er zogenaamde zoogcompressen.

Deze compressen zijn verkrijgbaar in een wegwerpvariant, maar je kunt ook kiezen voor een duurzaam alternatief. Wij hebben onlangs een uitgebreid artikel geplaatst over wasbare zoogcompressen! Hierin lees je tips en kun je de beste zoogcompressen van dit moment bekijken!

Relevante artikelen

Op MamaGroeit.nl kun je handige koopgidsen vinden over verschillende onderwerpen. Hieronder kun je links vinden naar enkele van onze populaire artikelen.

Geraadpleegde bronnen: RIVM

Nicole
Scroll naar boven