Encanto speelgoed – 12x Leukste Tips

Encanto speelset

Encanto is een vrij nieuwe- en zeer populaire Disney-film uit 2021. Deze leuke film heeft de harten van veel kinderen veroverd en veel kinderen hebben dan ook Encanto speelgoed op hun verlanglijstje staan in 2023! Jammer genoeg is er niet heel veel speelgoed, maar we hebben zoveel mogelijk opgezocht en uitgelicht! Bekijk in dit artikel het leukste Encanto speelgoed van 2023!

Encanto speelgoed en versiering is populair

Op het moment dat films en series goed aanslaan, zie je al snel verschillende artikelen in winkels verschijnen. Denk aan series als Cocomelon, PAW Patrol, maar ook aan games als Minecraft en Fortnite. Vaak volgt er een grote vraag naar producten in deze thema’s en daar spelen winkels maar wat graag op in! Voor de feestdagen van 2022 kon je gelukkig best wat leuk Encanto speelgoed bestellen, zodat je de echte fan gelukkig hebt kunnen maken.

Naast speelgoed (en kleding) is ook Encanto versiering razend populair! Staat er een verjaardag of themafeestje op de planning? Dan raden we je zeker aan om snel verder te lezen! Je kunt op dit moment voor vrij weinig geld een hartstikke leuk themafeest geven met de mooiste versiering en taartdecoratie! Lees snel verder en ontdek het populairste Encanto speelgoed van 2023!

1. Encanto LEGO

Het populairste Encanto speelgoed van dit moment is Encanto LEGO. Tot nu toe zijn er nog maar 3 sets uitgebracht, maar deze zijn zeer gewild. Je kunt deze sets aanschaffen op de website van LEGO zelf, maar bij BOL.com en Amazon.nl zijn ze goedkoper. Momenteel beschikbare sets: 43200, 43201 en 43202.

Encanto LEGO 43202 – Huis van de Familie Madrigal

Deze Encanto LEGO set is veruit het meest populair en wordt dan ook het meest verkocht op dit moment. In deze set vind je een huis met maar liefst 3 verdiepingen, gedrukte bouwinstructies, een stickervel en digitale instructie. Met de speciale LEGO Bouwinstructies app kan je kind inzoomen op het model, het draaien en bekijken.

Uiteraard vind je allerlei leuke items in de set, zoals minipoppetjes, een micropoppetje en accessoires. Denk aan figuren van een capibara en een vlinder. In totaal zitten er 587 onderdelen in de set en het huis biedt leuk extra’s. Denk aan een kantelend bed, zwaaiende luiken en een ronddraaiende windhaan! Met al deze onderdelen kan je kind naar hartelust bouwen en de mooiste verhalen naspelen.

Encanto LEGO 43201 – budget tip!

Heb je een iets kleiner budget of zoek je een perfect schoencadeau? Dan kun je voor de Encanto LEGO set ‘Isabela’s Magische Poort’ kiezen, welke nog geen €20,00 kost. Deze set heeft een poort met slot en een bouwwerk in het midden. Wil je de set graag aanpassen? Dat is mogelijk met de meegeleverde stickers. Uiteraard krijg je ook bij deze set de bouwinstructies gedrukt en digitaal, zodat je hem in de app kunt bouwen.

In deze set zitten 3 micropoppetjes van Isabela, Luisa en Mirabel, maar ook andere figuren zoals vlinders en een vogel. Wanneer de poort geopend is, is hij ongeveer 7 centimeter hoog, 22 centimeter breed en 12 centimeter diep. Handig, want de set kan dus ook gemakkelijk meegenomen worden.

Encanto LEGO 43200 – Antonio’s Magische Poort

Ook de set ‘Antonio’s Magische Poort’ is een leuke cadeautip voor de feestdagen mét een leuke prijs! Qua afmetingen is deze set even groot als de voorgaande set en ook qua prijs is de set hetzelfde. Deze set heeft een dubbelzijdige poort met slot en een bouwwerk in het midden. Daarnaast kun je de set aanpassen door middel van meegeleverde stickers.

Antonio’s Magische Poort bevat 2 micropoppetjes (Mirabel en Antonio), maar ook nog figuren in de vorm van vlinders, een kikker, jaguar en een capibara. Wil je graag de blits maken met cadeautjes? Dan is dit zeker een LEGO set om te overwegen!

2. Encanto verkleedkleding

Kinderen houden ervan om zichzelf te verkleden als hun grote idool! Momenteel kun je een aantal mooie Encanto-jurken vinden, maar we willen je wel op wat punten attenderen. Via Nederlandse websites kun je voor enkele tientjes een Encanto-jurk bestellen, maar de reviews zijn niet allemaal even goed. Daarnaast kun je exact dezelfde jurkjes op Ali Express vinden, waar je uiteraard flink minder geld kwijt bent.

Wij vonden een aantal jurkjes op Amazon.nl, welke een normale prijs hebben én welke goede reviews krijgen. Wanneer je bij Ali Express gaat bestellen, dien je rekening te houden met een lange levertijd. De kans is dan ook groot dat je je bestelde Encanto-verkleedkleding niet op tijd in huis hebt voor de feestdagen. Hierboven zie je een voorbeeld van een Encanto-jurk op BOL.com, maar hieronder staan links naar de pagina’s van Ali Express en Amazon.nl.

3. Encanto puzzel – ook houten puzzels

Puzzels zijn leuk, leerzaam en altijd als cadeautje te geven! Ben je op zoek naar de leukste Encanto puzzel? Dan hebben we goed nieuws! Momenteel kun je verschillende Encanto puzzels bestellen, waaronder de houten puzzel die je hierboven kunt bewonderen. Deze puzzel met 100 stukjes is geschikt voor kinderen vanaf zo’n 6 jaar, maar je kunt ook puzzels met minder stukjes aanschaffen.

De houten puzzel is gemaakt van gecertificeerd hout en andere milieuvriendelijke materialen. Een andere populaire Encanto puzzel is de set waarin meerdere puzzels zitten. Deze 3-in-1 puzzel (BOL.com) bevat 3 puzzels met 20, 36 en 50 stukjes, zodat hij ook geschikt is voor jongere kinderen. Op Amazon.nl kun je overigens ook heel mooie Ravensburger puzzels vinden van Encanto voor lage prijzen!

4. Encanto horloge

Ondanks dat veel ouders tegenwoordig kiezen voor high-tech GPS horloges, zijn ook normale, digitale horloges met karakters erop erg populair. Dit Encanto horloge is een leuke cadeautip voor de feestdagen en erg leuk geprijsd. Het horloge geeft de tijd weer en zorgt ervoor dat je kind altijd weet hoe laat het is. Op Amazon.nl kun je meer verschillende Encanto horloges vinden, voor zowel jongens als meisjes.

5. Encanto knuffel – Antonio

Encanto pop Antonio

Encanto knuffels (pluche) mag natuurlijk niet ontbreken in dit artikel, want welk kind is niet gek op knuffels? Hierboven zie je de mooie ‘Antonio’ pop uit de Disney film, welke ook echt een officiële pop uit Disney Store is. Naast deze knuffel zijn er nog een aantal andere pluche knuffels verkrijgbaar, van onder andere Mirabella en Isabella.

Bovenstaande knuffel is gemaakt van zachte stof (polyestervezels) en hij mag gewassen worden met de hand. Doordat er geen losse onderdelen aan zitten en lekker zacht is, kun je deze knuffel ook aan baby’s geven. De andere Encanto knuffels zijn geen officiële knuffels en deze zijn vaak van iets mindere kwaliteit. Qua prijs verschillen de knuffels niet heel veel van elkaar: voor de officiële pop betaal je €28,00 en voor de andere poppen €26,00.

6. Encanto schoolspullen – etui

Encanto schoolspullen

De vrolijke, kleurrijke Encanto etui is een leuk schoencadeau en bevat maar liefst 44 schoolaccessoires! Op de voorkant van de stevige etui vind je de populairste karakters uit de Disney-film! Heb je een knutselkont in huis of zoek je nog een aanvulling op de schoolspulletjes van je kind? Dan is dit zeker een tip om te overwegen!

De Encanto-etui kan rekenen op vele positieve reviews (Amazon.nl) en wordt vaak verkocht. Zoals je hierboven op de foto kunt zien, kan je kind voorlopig de mooiste creaties maken met stiften, potloden, een liniaal en een schaar. Daarnaast zitten er nog andere accessoires in, zoals een puntenslijper, pennen, een liniaal en een gum.

7. Encanto pop speelgoed

Encanto pop

Uiteraard kun je ook weer mooie poppen vinden uit de film Encanto. Bovenstaande pop is erg geliefd, maar er zijn nog verschillende andere poppen beschikbaar. De pop die je hierboven ziet is 28 centimeter groot en een leuke tip voor de echte Encanto-fan. Wil je graag andere poppen bekijken? Lees dan goed de reviews van andere klanten door.

8. Encanto Isabela Garden Room Speelset

Encanto garden room

Wil je voor een betaalbare prijs van €30,00 een gave Encanto-speelset in huis halen? Dan kies je natuurlijk voor Isabela’s Garden Room! Wanneer ze op de trap stapt, opent de deur! De bloemen groeien bij elke stap en Isabela moet ook uitrusten in haar tuinbed! Kortom: kinderen kunnen hun fantasie helemaal laten gaan met deze speelset! Tip: je kunt ook losse speelfiguren bestellen om het avontuur nog leuker te maken! Deze kom je verderop in het artikel tegen.

9. Encanto speelset figuren

Encanto speelset

Met deze gave speelset ga je je (klein)kind heel erg blij maken! Ieder poppetje heeft een eigen accessoire, precies zoals in de film. De mooie details van de poppetjes zorgen ervoor dat ze net echt lijken en je kind zal hier heel veel plezier mee gaan maken! In de set vind je in totaal 10 kleine poppetjes en 9 accessoires. Let wel op, want de set is (in verband met kleine onderdelen) geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Een klein nadeel is de prijs: ruim €50,00.

10. Funko Pop Encanto speelgoed

De kans is groot dat je al eerder hebt gehoord over de Funko Pop. Van Marvel tot Harry Potter: er zijn allerlei thema’s verkrijgbaar wanneer het gaat om de Funko Pop. Goed nieuws, want je kunt nu ook een Encanto Funko Pop kopen! Meerdere zelfs! In de webshop van BOL.com zijn niet alle varianten verkrijgbaar, maar je kunt gelukkig ook terecht bij Amazon.nl. De prijzen zijn in beide webshops ongeveer hetzelfde. Hierboven zie je Isabela Madrigal, van 9 centimeter hoog.

11. Encanto boek als schoencadeau – budget tip

Er zijn verschillende Encanto boeken verkrijgbaar, maar de meeste zijn geschreven in het Engels. Op dit moment kun je een Nederlandstalig Gouden Boek van Encanto vinden, maar ook het stripalbum is erg geliefd. Beide boeken kosten €9,99 en zijn dus zeker een cadeautip/budget-tip voor de feestdagen! Het Gouden boek neemt je mee naar het volledige verhaal uit de film.

Ook het stripalbum neemt je mee in de wereld van Mirabel. Zij ontdekt dat de magie van Encanto in gevaar is en besluit dat zij de laatste hoop is, ondanks dat ze maar heel gewoon is. Ieder kind in de familie is gezegend met een unieke gave, behalve Mirabel.

12. Encanto versiering voor verjaardag

De keus tussen alle geweldige, mooie Encanto versiering is heel lastig! Er zijn uitgebreide pakketten met allerlei soorten versiering, maar je kunt ook kiezen voor een los pakket met verschillende ballonnen. Kortom: als je een Encanto-verjaardag wilt organiseren, zul je heel snel slagen! Hierboven zie je een aantal betaalbare pakketjes, maar er is teveel moois om daar niet naar te verwijzen.

Een andere tip: kijk op deze pagina van Ali Express! Heb je de tijd om te wachten op de versiering? Dan kun je heel veel geld besparen door je bestelling te doen op Ali Express. Je betaalt vaak een stuk minder voor hetzelfde pakket. Let wel op, want de laatste maanden is ook Ali Express flink duurder geworden! Heb je snel een feestpakket nodig? Dan kun je Amazon.nl (of BOL.com) zeker overwegen! Amazon is wel een stuk vriendelijker voor de portemonnee.

Encanto speelgoed is geliefd

Van Encanto LEGO tot aan een (voorlees)boek: Encanto spullen zijn anno 2023 ontzettend geliefd en dat merk je meteen als de feestdagen naderen. Gelukkig zijn er op dit moment nog heel veel producten voorradig, zodat de kans heel klein is dat je ergens naast grijpt. In dit overzicht heb je heel veel leuk speelgoed en andere items kunnen bekijken, maar er is nog meer verkrijgbaar.

Heb je niet gevonden wat je zocht? Dan zou je de speciale pagina van Amazon.nl zeker eens kunnen bekijken. Op deze pagina vind je verschillende speelsets, speelgoedfiguren, puzzels, kleurboeken, muziekinstrumenten en nog veel meer! Een groot voordeel van Amazon.nl is dat de prijzen hier vaak een stuk lager liggen dan in andere webshops.

Relevante onderwerpen

Scroll naar boven