GPS horloge kind | 5 x tips goede GPS tracker horloges

In dit artikel neem ik je mee in mijn zoektocht naar het beste GPS horloge voor kinderen. Ik wil er graag eentje aanschaffen voor mijn dochters, maar het aanbod is enorm. GPS horloge kind: waar moet je op letten? Lees deze belangrijke tips en ontdek welke GPS horloges het best geschikt zijn voor kinderen!


Tip augustus 2021 : Qlokkie GPS horloge kind

Deze tip willen we ouders niet onthouden: het GPS horloge voor kinderen van Qlokkie. Na aanschaf van dit horloge kun je je kind zeker met een gerust hart buiten laten spelen. Live GPS locatie, HD videobellen, waterdicht (niet voor zwemmen), SOS alarmfunctie, inclusief een gratis simkaart, werkt in heel Europa, stappenteller, slaapmonitor en hartslagmeter, Whatsapp én Nederlandstalig. Dit horloge is in drie verschillende kleuren verkrijgbaar.


Smartwatches voor kinderen

Anno 2021 zijn ze niet meer weg te denken: smartwatches voor kinderen. Een leuk stukje “speelgoed” met grote voordelen voor zowel het kind als de ouders. De jonge generatie kan natuurlijk niet achterblijven en hoe leuk is een smartwatch dan voor je kind? Met een smartwatch voor kinderen:

 • weet je als ouder precies waar je kind uithangt
 • kun je speciale “grenzen” instellen, zodat je kind weet waar hij naartoe mag (incl. alarm)
 • is het mogelijk om elkaar te bereiken via een telefoongesprek of berichtje
 • kun je foto’s sturen naar elkaar
 • kan je kind de tijd in de gaten houden
 • zou je kind eventueel spelletjes kunnen spelen

Met al deze voordelen is het niet vreemd dat veel ouders kiezen voor een smartwatch voor kinderen. Let wel op: niet iedere smartwatch heeft de mogelijkheid om te kunnen bellen en om berichten te versturen. Ook niet ieder smartwatch voor kinderen heeft een GPS functie. Let hier dus goed op bij de aanschaf!

Zelfstandigheid : een lastig onderwerp voor ouders wanneer het op hun kinderen aankomt. Een smartwatch voor kinderen biedt de ouders gemoedsrust, want ze kunnen precies zien waar hun kind is. Verder is het voor de kinderen ook leuk dat er soms games op een GPS horloge zitten. Een win-win!


GPS horloge kind top 5 van dit moment

Er zijn momenteel tientallen GPS horloges voor kinderen in omloop. In dit artikel lees je meer informatie over bepaalde horloges, maar eerst kun je de top 5 bekijken!

Update: veel horloges zijn momenteel afgeprijsd! Het horloge van CoolBlue is tijdelijk niet op voorraad, maar deze verwachten we snel weer.

 1. ANWB Connect Go €99,99 voor niet leden van ANWB
 2. CoolBlue Spotter GPS €99,00
 3. KUUS GPS horloge kind €79,99
 4. Wonlex GPS Tracker Horloge kind €86,50
 5. BELIO Touch €99,00

Wat is een GPS horloge?

De naam zegt het al. Een GPS horloge is een horloge waarop een GPS tracker zit. Op die manier kun je precies zien waar jouw kind op dat moment is. Er zijn meerdere horloges verkrijgbaar, waarvan het ene horloge meer functies heeft dan de ander.

Wat vind ik belangrijk?

Het horloge moet spatwaterdicht zijn, de batterij moet zeker twee dagen mee kunnen, er moeten niet teveel tierelantijntjes aan/op zitten, live tracking + bijbehorende app is een must en de prijs moet natuurlijk wel schappelijk zijn.

Kinderen vinden zo’n stoere gadget maar wat gaaf, maar zijn er vaak niet erg zuinig op. Het liefst zie ik dan ook een screenprotector als optie. Een stappenteller vind ik geen must, maar zou een leuke bijkomstigheid zijn. Men denkt dat kids gemotiveerd raken en meer willen lopen/bewegen, maar daarvan ben ik niet overtuigd. Daarnaast zijn mijn kids actief genoeg.

Ook belangrijk: de tijd. Op die manier leert de jongste beter klokkijken en kan zij in de gaten houden wanneer zij naar huis moet. Ik wil mijn twee dochters van 7 en 9 nog geen mobiele telefoon meegeven, dus is een GPS horloge / GPS-tracker met belfunctie ideaal.


GPS horloge kind met belfunctie

Tegenwoordig kun je ook horloges kopen waarmee je kunt bellen. Daarin zijn ook weer meerdere opties, mét of zonder beeld. Ik ben opzoek naar een horloge waar mijn kinderen mee kunnen bellen, naar nummers die ik van tevoren heb geprogrammeerd. Videobellen is geen must.

Een tijdje terug heb ik een horloge via AliExpress aangeschaft. Dit was een simpel horloge waarmee mijn kind kon bellen. Er zaten vele extra functies op, maar het touchscreen was niet geweldig. Ook de kwaliteit van de (bel)gesprekken waren niet heel fijn. Mijn dochter moest haar horloge bij haar oor houden, zodat ze mij kon horen. Niet erg handig.

Verder was er ook geen trackingfunctie. Erg jammer, want dit stond destijds wel in de omschrijving.


1. ANWB GPS Horloge kind

GPS horloge kind

Via een mailing kwam ik terecht bij de webwinkel van ANWB. Let op: De horloges zijn alleen online verkrijgbaar. Zij bieden drie horloges aan, met GPS tracker én belfunctie. Prijs: €99,95 (niet-leden ANWB) €89,95 (leden ANWB)

Wat krijg je hiervoor?

Een horloge dat eenvoudig te bedienen is en een zuivere GPS positionering heeft. Je kunt via een app tien telefoonnummers installeren. Het kind kan bellen en gesproken berichtjes versturen. Dit doet hij/zij via het touchscreen. Verder is er ook nog een stappenteller aanwezig.

Als ouders kun je via een app (one2track) de GPS informatie bekijken. Via de app kun je nog meer functies bedienen. Denk aan de wekker, het telefoonboek en gesproken berichten. De ouders kunnen uiteraard ook bellen naar het horloge.

IP67 geschikt

Belangrijke eigenschap (en pluspunt): IP67 geschikt. Het horloge kan dus tegen stof, zand en water. Komt het horloge (maximaal een meter diep) in het water? Dan is het horloge niet meteen kapot.

Kosten dataverbruik en bellen

Bij dit horloge krijg je (als ANWB lid) een simkaart met een prepaid-tegoed ter waarde van €7,50. Je bent per dag ongeveer 1 cent kwijt aan dataverbruik en bellen kost €0,0033 per seconde. Afrekenen gaat overigens per seconde en er is geen starttarief.

Klein minpuntje: de gebruikersfee per maand. Eén keer in de 30 dagen betaal je een kleine bijdrage van €0,99.

Een alles-in-1 app

Dit is ook een pluspunt. Je kunt met 1 app alles instellen. Ook kun je met deze app bijvoorbeeld het prepaid-tegoed opwaarderen. Bij veel horloges is het noodzakelijk om meerdere apps te installeren, maar dat is nu verleden tijd.

Netwerk en Europa

Er wordt gebruik gemaakt van het KPN netwerk, wat je kunt beschouwen als zeer betrouwbaar netwerk. Het horloge kan in heel Europa gebruikt worden, zonder dat daar extra kosten bij komen kijken.

Plus- en minpunten Connect go

Aan ieder horloge zitten plus- en minpunten. Hieronder kun je deze bekijken.

Conclusie ANWB Connect Go GPS Horloge

Overweeg ik dit horloge te kopen? Ja. Vooral de twee jaar garantie en de lage bel- en datakosten vind ik fijn. Verder is ANWB een zeer betrouwbare webwinkel, waar je goede service kunt verwachten.

Veilig GPS horloge kind

Het populaire GPS horloge van ANWB (One2track). Bellen, berichtjes versturen, een zuivere GPS positionering, KPN netwerk en 2 jaar garantie zijn een aantal grote voordelen van dit horloge.

>> Bekijk hier het ANWB GPS horloge


2. CoolBlue GPS horloge kind : Spotter GPS Watch

GPS horloge kind

Met de Spotter GPS Watch (meerdere varianten verkrijgbaar) hoef je jezelf geen zorgen meer te maken. Je kunt de locatie van je kind precies volgen via de GPS tracker. Stel specifieke zones in en ontvang een melding wanneer je kind de zone binnenkomt of verlaat.

>> Bekijk de Coolblue Spotter GPS Watch hier


3. GPS Horloge kind Mediamarkt

Voor gadgets kijk je natuurlijk ook altijd even bij de MediaMarkt. Verbazend genoeg heeft deze grote winkel maar een bescheiden collectie wanneer het gaat om GPS horloges voor kinderen. Ze bieden overigens wel meerdere smartwatches aan voor kinderen, maar deze beschikken bijvoorbeeld niet over een GPS tracker of belfunctie.

GPS horloge kind

Ik kwam uit op de Garett Kids 2. Er worden meerdere soorten en kleuren aangeboden en het horloge kost €105,99.

Wat krijg je hiervoor?

Garett Kids 2: een moderne smartwatch voor kinderen. Hij kan niet onder water, maar overleeft een paar spetters water wel. Het horloge heeft een GPS-tracker en een speciale SOS-knop. Je kunt de routes in de gaten houden die jouw kind aflegt.

Je kunt een speciale omheining instellen. Dit wordt de Geo-omheining genoemd. Dit is de omgeving waarin jouw kind zich mag verplaatsen. Ook kun je het horloge koppelen aan jouw smartphone. Dit is voor mij een must.

In dit horloge past een simkaart, je kunt een “niet storen modus” instellen, er kunnen ingesproken berichten van 15 seconden verzonden worden, er is een stappenteller en een speciale app.

De batterij is binnen een uur opgeladen en kan vervolgens 100 uur gebruikt worden. Ook dit vind ik een groot voordeel! Je krijgt twee jaar garantie op dit horloge.

Plus- en minpunten Garett Kids 2

Ook de Garett Kids 2 heeft plus- en minpunten, welke ik hieronder heb beschreven.

Conclusie

Komt de Garett Kids 2 in de buurt van wat ik zoek? Jazeker! Een simkaart is goedkoop online te bestellen, bij bijvoorbeeld Simyo. Klik hier om de voordelige tarieven voor prepaid en sim-only te bekijken. Vaak zijn de sim-only abonnementen een stuk voordeliger.

>> Bekijk hier het Garett Kids 2 horloge
>> Bekijk hier voordelige Simyo SimOnly opties


4. Wonlex GPS Tracker Horloge Kind

Dit zeer populaire horloge van Wonlex verdient ook zeker een plekje in dit artikel. Veel ouders kiezen voor dit horloge, omdat er grote voordelen zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld een SIM kaart mét tegoed meegeleverd én er is een 4G netwerk mét videocall beschikbaar. Wanneer er geen 4G beschikbaar is, schakelt het horloge automatisch naar 3G of 2G. Het feit dat het Wonlex GPS Tracker Horloge voor kinderen 100% waterdicht is, is natuurlijk nog een fijne bijkomstigheid.

Het horloge is zeer accuraat voor wat betreft de positiebepaling (GPS) en je kunt een Geo fence instellen: tot dat gebied mag het kind komen. Het horloge geeft een alarm wanneer het kind buiten dit gebied is. Andere funtionaliteiten: We Chat (tekst, fotos en gesproken berichten versturen), een stappenteller, kunststof materiaal en het horlogebandje is van siliconen, 48 uur standby accuduur, engelstalig menu en gratis Nederlandstalige app Wonlex. Op het horloge zit 3 maanden garantie.

Let op: je dient gebruik te maken van een SIM-kaart om het horloge gebruiksklaar te maken. De SIM-kaart zorgt ervoor dat het horloge de GPS track kan versturen én dat het horloge gebeld kan worden. Standaard zit er een Lebara simkaart bij dit horloge, maar voor Belgische gebruikers wordt Proximus geadviseerd.


5. Mayma Kinder GPS Horloge

Het Mayma Kinder GPS horloge lijkt veel op de smartwatch van MikaMax. Met deze smartwatch voor kinderen kun je precies zien waar je kind uithangt en je kunt ook met elkaar bellen. Er kunnen in totaal 10 telefoonnummers worden opgeslagen en via het touchscreen kunnen deze nummers gebeld worden.

Aan de zijkant van het horloge kan het kind een SOS alarm doorgegeven en door middel van de Nederlandse Carepro+ App kun je de precieze locatie van het horloge bekijken. Uiteraard zijn er nog andere functies, zoals geschreven en gesproken berichten versturen én een stappenteller.

Om de smartwatch voor kinderen te kunnen gebruiken is er een opgewaarde prepaid-kaart nodig. Er wordt een Lebara simkaart meegeleverd, omdat het horloge hier goed op werk. Voor Belgische klanten wordt Proximus aangeraden.

Functies: digitale tijdweergave, SOS knop, berichten versturen, 10 nummers opslaan, stappenteller, alarmfunctie, intercomfunctie, positiegeschiedenis, beveiligingszone instellen en instellen school-stilte tijden.

Extra veilig

De smartwatch voor kinderen zijn CE gekeurd en de communicatie tussen het horloge en de servers en app zijn versleuteld.

Bellen en SOS-knop

Naast de handige belfunctie kun je ook gesproken (voice memo) en geschreven berichten sturen met dit horloge. De SOS-knop aan de zijkant van het horloge kan gebruikt worden in noodsituaties.


6. KUUS GPS horloge kind

Dit horloge staat ook bovenaan mijn lijstje. De recensies zijn veelbelovend, de prijs is prima en ook de specificaties zijn in orde. Voor €89,99 heb je een mooi horloge, waarbij je ook nog eens kunt kiezen uit vier kleuren. Roze, blauw, geel en zwart. Verder krijg je bij het horloge een speciale screenprotector, een oplaadkabel, een Nederlandse handleiding én een prepaid simkaart.

Er is een niet goed, geld terug garantie!

Wat krijg je voor dat geld?

Ik ben opzoek naar een horloge met belfunctie, dus ook dit horloge bevat deze functie. Berichten sturen en bellen kan dus heel gemakkelijk. Wanneer er een oproep of bericht binnenkomt, gaat het horloge trillen. Op het schermpje wordt het bericht getoond.

Een GPS-tracker en SOS-knop. Er zijn tot drie nummers in te stellen voor de SOS-knop. De bijbehorende app zorgt ervoor dat je live kunt zien waar jouw kind op dat moment is. Ook de Geo-omheining (veiligheidsgebied) kan ingesteld worden en er volgt een alert wanneer de grenzen overschreden worden. Verder is er een wekker beschikbaar.

KUUS GPS horloge simkaart + kosten | GPS horloge kind

Bij het horloge krijg je een simkaart (KPN) meegeleverd. Per maand ben je ongeveer een euro aan internetkosten kwijt, zodat je gebruik kunt maken van de GPS tracker. Bellen wordt afgerekend per minuut en dit kost €0,12. Gebeld worden op het horloge is natuurlijk gratis.

De app maakt het mogelijk om de kosten in te zien. Het overgebleven beltegoed blijft staan en wordt gebruikt voor de volgende maand. Het horloge/de simkaart werkt in heel Europa.

Plus- en minpunten

Pluspunten

✅ Simkaart bijgeleverd
✅ KPN netwerk
✅ Overzichtelijke app
✅ Beltegoed mee naar de volgende maand
✅ Niet-goed-geld-terug garantie.

Minpunten
Geen.


7. BELIO©TOUCH

Last, but not least: de BELIO©TOUCH. Op de een of andere manier voel ik mij het meest aangetrokken tot dit horloge. Met een prijs van €99,95 mag je wel een degelijk kinderhorloge verwachten. Dit GPS kinderhorloge wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 5 jaar. Het horloge is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Wat krijg je?

Real-time tracking, GPS, WIFI en LBS. Het horloge weegt maar 40 gram! Wat wel heel belangrijk is om te weten: het horloge werkt op de server van BELIO TOUCH, in combinatie met een eigen App.

Er is een gebruiksvriendelijk menu en jouw kind kan bellen naar veilige, vooraf ingestelde nummers. De tijd kan zowel analoog als digitaal weergegeven worden. Er kan ook gebruik gemaakt worden van WeTalk berichten. Verder is er een stappenteller.

Stand-by tijd: 48 tot 72 uur. De app is geschikt voor iOS en Android. De eerste 12 maanden is het gebruik van de app gratis, daarna betaal je €10,00 per jaar. In Nederland kun je een KPN of Vodafone simkaart in het horloge stoppen.

IP67 geschikt

Regenwater, spetters? Geen probleem. Wanneer een horloge IP67 geschikt is, kan het voorwerp tegen invloeden van buitenaf. Zwemmen valt hier niet onder en het is dus raadzaam om je kind hiervan op de hoogte te stellen. Het is zonde om al snel weer afscheid te moeten nemen van dit mooie stukje technologie.

Plus- en minpunten

Pluspunten

✅ Uitstraling
✅ Garantie (1 jaar)
✅ Accuduur
✅ (spat)waterbestendig
✅ Realtime tracking
✅ App

Minpunten

Na 12 maanden betalen voor de app


Kinder smartwatch HEMA

HEMA heeft ooit een kinder smartwatch verkocht en veel mensen zijn nog steeds op zoek naar deze smartwatch voor kinderen. Momenteel verkoopt HEMA echter géén kinderhorloges!

GPS horloge kind | veilig of onveilig

GPS horloge kind, veilig? De een zegt van wel, de ander van niet. Er zijn de laatste maanden veel discussies geweest over het gebruik van GPS kinderhorloges. Zo zouden de horloges makkelijk gehackt kunnen worden en is de data op het horloge niet veilig. Ik ben wat dat betreft niet heel paranoïde.

Toch is het voor mensen die zich hier erg druk om maken wel verstandig om alles te checken. De horloges van bijvoorbeeld Wish en AliExpress zouden bijvoorbeeld slecht presteren op het gebied van AliExpress. Deze horloges worden (via dropshippers) wel gewoon verkocht voor hoge bedragen, waardoor je niet weet of het een horloge van AliExpress/Wish betreft of niet.

Over bovenstaande horloges heb ik goede ervaringen/recensies gelezen en die wilde ik met jullie delen. Welke het gaat worden? Daar zijn we het nog niet over eens, maar het wordt wel een horloge van bovenstaande lijst.

GPS Tracker kinderhorloge : doen of niet doen?

Een GPS Tracker kinderhorloge zorgt voor ouders voor een zekere gemoedsrust, terwijl hun kinderen een stuk zelfstandiger kunnen zijn. Deze zelfstandigheid is goed voor het zelfvertrouwen van een kind, maar tegelijkertijd kun je wel in de gaten houden waar je kind is. Verlaat hij de vooraf ingestelde omheining/grens? Dan krijgt de ouder daar een melding van via de speciale apps.

Wil je je kind veilig buiten laten spelen en jezelf niet constant druk maken over waar je kind is? Dan is een GPS Tracker kinderhorloge de juiste oplossing.

Simkaart kopen | GPS horloge kind

Ga je voor een horloge waarbij geen simkaart wordt geleverd? Bekijk dan eerst op welk netwerk het horloge werkt. In elke supermarkt kun je tegenwoordig simkaarten kopen. Ook via Simyo kun je voordelig prepaidkaarten of Sim-only aanschaffen. Sim-only is iets goedkoper en ook maandelijks op zegbaar.

>> Simyo voordelige prepaid of SimOnly opties bekijken

Lees ook: