One2track horloge Connect NEO review: GPS horloge!

Connect Neo one2track

Yes! Wij hebben het nieuwste One2track horloge uit mogen testen! De Connect NEO is het nieuwste model van One2track, welke al een breed assortiment aan fijne GPS-horloges voor kinderen hebben. Wil je graag weten of de Connect NEO een aanrader is? Hoe zit het met de nieuwe functies, zoals videobellen? En zijn de kinderhorloges met GPS wel echt de moeite waard? Je leest het in onze review!

Wij hebben het nieuwste model van One2track toegestuurd gekregen om te reviewen! Lees in dit artikel onze eerlijke mening over de One2track Connect NEO.

Kinderhorloge met GPS is onmisbaar

Waarschijnlijk is je kind op een leeftijd gekomen dat hij lekker met vriendjes buiten wilt spelen. Vind je het lastig om hem/haar los te laten? Dat is niet gek! Heel veel ouders vinden het vervelend om niet te weten waar hun kind is en kiezen voor een One2track kinderhorloge met GPS. Door middel van een app kun je precies zien waar je kind uithangt én je kunt hem ook gewoon bereiken via het horloge.

Normaal is je kind een kwartier na school thuis, maar nu is hij er nog niet. Herkenbaar? Dit is verleden tijd met een GPS-horloge. Op de handige One2track-app kun je meteen zien waar je kind is én je kunt hem ook meteen bereiken door middel van een berichtje of belletje. Wil je (nog) geen telefoon aanschaffen, maar wel graag dat je kind ten alle tijden bereikbaar is? Kies dan zeker voor een handig GPS-horloge!

One2track horloge Connect GO is ook nog steeds zeer populair

Het vorige model van One2track, de Connect GO, is momenteel ook nog razend populair. In ons andere artikel waarin we de beste GPS-horloges in een overzicht hebben geplaatst kun je meer lezen over dit fijne horloge. Ga je liever voor een horloge dat ook de functie ‘videobellen’ bezit? Dan kies je voor de Connect Neo! Lees hieronder wat wij van het horloge vinden en of wij deze aan onze lezers aanraden!

Levering van het One2track horloge Connect NEO

Bij de vraag of wij het nieuwste horloge van One2track uit wilden testen hoefden we niet lang na te denken! Al snel na onze mailwisseling ontving ik een bevestiging én een trackingcode om de bestelling te volgen. En jawel, een dag later staat de bezorger aan de deur! Het is goed om te weten dat je via de eigen website €3,95 verzendkosten moet betalen, terwijl je deze niet hoeft te betalen wanneer je het horloge gaat bestellen via BOL.com. Op deze pagina van bol kun je de Connect NEO nu vinden!

Connect NEO kinderhorloge met gps

Connect NEO One2track horloge, wat zit er in de doos?

In de doos zit een kleiner doosje, waarin het horloge netjes verpakt zit. In dit doosje zit het horloge, samen met een handleiding om op te starten, een oplaadkabel mét oplaadblok, een schroevendraaiertje en een (extra) schroefje. Verder zit er een simkaart in, maar deze is al in het device geplaatst. Let wel op: op de kaart van de SIM staan belangrijke gegevens, zoals de PUK-code en het telefoonnummer. Deze informatie heb je nodig voor het installeren van de app.

Inhoud doos Connect neo

Opladen van het Connect NEO kinderhorloge met GPS

Bij aankomst was de Connect NEO al bijna volledig opgeladen, dus besloten we hem niet meteen in de oplader te stoppen. Bij dit kinderhorloge met GPS krijg je gelukkig nog steeds een oplader geleverd, zodat je deze niet los hoeft te bestellen. Dit is jammer genoeg steeds vaker het geval bij telefoons! De kabel heeft een magnetisch deel, welke direct op het horloge klikt. Via de app kun je precies zien hoeveel % batterij er nog over is, zodat je in de gaten kunt houden wanneer hij opgeladen moet worden.

Kinderhorloge GPS bellen + videobellen!

Dit is gelijk een heel groot voordeel van het nieuwe Connect NEO kinderhorloge! Op het horloge zit een camera, waarmee je kunt videobellen! De Connect Go heeft deze functie niet en met de Connect NEO zet je dus een stap vooruit. Is videobellen zo belangrijk? Nee, niet voor iedereen. Toch is het een erg leuke toevoeging én kinderen vinden dit natuurlijk ontzettend leuk!

Ouders dienen de app te downloaden en het horloge te registreren. Heb je dit gedaan? Dan kun je naar het horloge videobellen én kan het kind naar de ouders videobellen. Wees dus gerust, want je kind kan niet zomaar met iedereen videobellen. Dit geldt ook voor bellen of gebeld worden. Staat een telefoonnummer niet in het telefoonboek? Dan breekt het horloge de oproep af.

Specificaties van het One2track Connect NEO horloge

Naast HD bellen en gebeld worden, videobellen en de handige SOS-functie zijn er nog tal van andere functies te vinden op deze mooie gadget voor kinderen. In het tabje hieronder kun je de specificaties van het horloge bekijken, zoals aangegeven door One2track.

Voordelen kinderhorloge met GPS Connect Neo van One2track

Je hebt tegenwoordig veel keus wanneer je op zoek bent naar het beste kinderhorloge met GPS. Let wel goed op wanneer je een GPS-horloge gaat bestellen, want niet ieder horloge is goed. Daarnaast bieden veel aanbieders ook geen goede apps aan, zodat je in feite weinig aan een horloge hebt. Veel van deze goedkopere horloges belanden uiteindelijk in de kast en dat is zonde van het geld! Wat vinden wij echt voordelen van het Connect Neo horloge?

  • Design – het horloge heeft geen goedkope uitstraling en ziet er echt stoer uit! Ook het menu is een stuk mooier dan oudere (en goedkope!) GPS-horloges.
  • IP67 / spatwaterdicht: kinderen zijn niet erg voorzichtig en ravotten de hele dag door. Het Connect NEO horloge is spatwaterdicht en kan dus wel tegen een stootje. Ga uiteraard niet zwemmen met het klokje aan je arm, want daar kan hij niet tegen.
  • Duidelijke One2track app met veel mogelijkheden: wekkers instellen (handig voor medicijnen!), berichtjes versturen, nauwkeurige GPS locatiebepaling, telefoonboek instellen, batterij bekijken, bellen, uitzetten op afstand: de app is ontzettend uitgebreid, duidelijk en praktisch!
  • Meerdere apparaten op één app: ook de horloges van broertjes/zusjes kunnen met dezelfde app gebruikt worden!
  • Videobellen: dit is een groot voordeel voor ons! Het beeld ziet er duidelijk uit en dochterlief vindt het prachtig!
  • 2 jaar garantie: niet ieder bedrijf biedt garantie op (kinder)horloges. One2track wel!

Zitten er ook nog nadelen aan het kinderhorloge met GPS?

Op het moment van schrijven zijn we erg gelukkig met het One2track Connect NEO GPS-horloge. Het bellen + videobellen werkt goed, berichtjes kunnen gemakkelijk verstuurd worden en de batterij gaat niet snel leeg. Soms lees je weleens over GPS-trackers die niet zo nauwkeurig zijn als de aanbieder doet geloven, maar dit exemplaar geeft zelfs het exacte adres weer!

Een klein minpunt: de meeste functies werken niet zonder simkaart, wat natuurlijk hartstikke logisch is. Je moet dus altijd een werkende (prepaid) simkaart in het horloge stoppen en deze opwaarderen wanneer het tegoed op is. Gelukkig kost de GPS locatiebepaling heel weinig (€0,01 per dag) en ook bellen is betaalbaar.

Kosten data GPS horloge Connect NEO

Je moet een polshorloge met GPS zien als een échte mobiele telefoon welke data verbruikt. GPS, bellen, berichtjes versturen: alles kost geld. Laat jezelf hierdoor vooral niet afschrikken, want het gaat hier om enkele centen. One2track levert GPS horloges voor kinderen inclusief simkaart, welke al in het device is geplaatst.

Het betreft in eerste instantie een prepaid-simkaart, met een starttegoed van €1,50. Dit prepaidsaldo kun je via de One2track-app gemakkelijk opwaarderen óf je kunt er een Unlimited Plan van maken. Opwaarderen kan via creditcard, IDEAL en bankcontact (voor Belgen). Leuk, maar wat kost dat dan?

Voor de GPS positiedata betaal je zo’n €0,01 cent per dag. Wordt er niet gebeld? Dan betaal je dus €0,31 cent om heel de maand te checken waar je kind is! Het is goed om te weten dat deze tarieven in heel Europa gelden. Ga je op vakantie binnen Europa? Dan neem je het horloge natuurlijk mee! Belt je kind met het horloge? Dan betaal je €0,0036 per seconde, wat neerkomt op zo’n €0,21 per minuut.

Daarnaast wordt er een gebruikersfee van €1,15 per 30 dagen van het tegoed afgehaald. Is het prepaid saldo op en wordt hij niet opgewaardeerd? Dan stoppen de services en sta je dus niet onverwacht voor extra kosten. GPS horloges worden gebruikt om mee te bellen en om de locatie van kinderen te bepalen en hier heb je dus zeker wel een prepaid simkaart voor nodig. De meeste ouders betalen zo’n €1,50 tot €2,50 per maand, wat een koopje is voor de veiligheid van je kind.

One2track horloge Unlimited Plan

Via de app kun je het Prepaid Plan ook omzetten naar een Unlimited Plan. Dit plan duurt minimaal 90 dagen en kan daarna weer omgezet worden naar het Prepaid Plan. Het Unlimited Plan kost €9,95 per 30 dagen en wordt iedere maand automatisch geïncasseerd. Overweeg je een Unlimited Plan? Dan zou je kind heel vaak moeten bellen met het GPS horloge om de kosten eruit te halen.

Is het GPS horloge Connect NEO veilig te gebruiken?

Je wilt je kind veilig laten buiten spelen en ten alle tijden kunnen zien waar hij op dat moment is. Dan wil je natuurlijk ook dat het horloge op een veilige manier gebruikt kan worden! Het is goed om te weten dat onbekende/anonieme nummers het GPS horloge van je kind niet kunnen bellen/bereiken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat hij via het horloge contact kan leggen met vreemden.

Daarnaast zijn One2track-producten CE-gekeurd en is de communicatie tussen de app, servers en horloges versleuteld. De databases van dit Nederlandse bedrijf worden gehost in Apeldoorn en data wordt beperkt opgeslagen. One2track doet altijd het maximale om de veiligheid en privacy te waarborgen! Locatiegegevens worden maximaal 3 maanden bewaard en chatberichten slechts 78 uur. Daarnaast zijn er geen advertenties of in-app aankopen te zien én worden gegevens niet met een derde partij gedeeld.

Straling en GPS horloges voor kinderen

We weten allemaal dat mobiele telefoons voor straling zorgen en dat is ook het geval bij GPS horloges. Alle horloges van One2track voldoen aan de Europese norm die wordt gesteld aan de maximale SAR (stralingswaarde). De straling van de horloges ligt ruim onder het maximum en ze kunnen dus veilig gedragen worden.

One2track waterdicht?

Het is goed om te weten dat GPS horloges spatwaterdicht (IP67) zijn en niet geschikt zijn om mee te gaan zwemmen. Dit geldt voor bijna alle GPS horloges, ook van andere merken. Wil je het kinderhorloge netjes en werkend houden? Zorg dan dat je kind er niet mee gaat zwemmen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met One2track. Zoals je van MamaGroeit.nl gewend bent, worden alle reviews eerlijk geschreven. Ook samenwerken? Mail naar info@mamagroeit.nl.

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven