Beste kinderabonnement telefoon (+belplafond)

Kinderabonnement telefoon

Is je kind inmiddels oud genoeg voor een eigen mobiele telefoon? Dan vraag je jezelf vast af wat het beste kinderabonnement is. Want, hoe houd je de kosten onder controle? Heb je een belplafond (en dataplafond!) nodig? Wil je een kinderabonnement met mobiele telefoon of juist een sim-only? Kinderabonnement telefoon: bekijk hier de beste opties mét en zonder belplafond bij verschillende providers.

Tele2 en T-mobile worden Odido

Zeg maar dag tegen Tele2 en T-mobile, want deze twee gaan verder onder een nieuwe bedrijfsnaam: Odido. Op dit moment zijn er al honderden winkels verbouwd en dat zal komende weken in een rap tempo doorgaan. Ook online kun je al meer informatie lezen over Odido!

Kinderabonnement telefoon op welke leeftijd?

Tegenwoordig zijn de kinderen steeds jonger wanneer hun ouders kiezen voor een mobiele telefoon. Vroeger hadden we geen mobiele telefoons, maar tegenwoordig is het heel normaal om een smartphone te hebben op 10- of 11-jarige leeftijd. Wist je dat veel basisscholen er al vanuit gaan dat je kind een eigen mobieltje heeft? Sommige scholen stemmen zelfs schoolopdrachten af op het gebruik van een mobiele telefoon.

Conclusie: uiteindelijk maak je als ouder zelf de beslissing of er een mobiele telefoon in huis komt voor je kind of niet. Waarschijnlijk heb je de beslissing al genomen, want je bent nu op zoek naar het beste kinderabonnement voor je tiener.

Wat is een belplafond of dataplafond?

Leuk, zo’n mobiel telefoonabonnement voor je kind. Maar wist je dat er duizenden ouders zijn die geconfronteerd werden met torenhoge rekeningen? Hallo, belplafond! Met een zogenaamd bel- of dataplafond stel je precies in hoeveel er verbruikt mag worden per maand. Is het tegoed op? Dan heeft je kind geen toegang meer tot internet en kan hij/zij niet meer bellen. Je kunt dan eventueel de MB’s of belminuten aanvullen, maar je hebt dan wel de volledige controle.

Kortom: een belplafond zorgt ervoor dat je niet meer geconfronteerd kunt worden met onverwachte, torenhoge rekeningen doordat je kind urenlang op 4G zijn serie heeft gebingewatched! Bij sommige providers betaal je hier een kleine bijdrage voor, maar dat vinden de meeste ouders het zeker waard.

Beste kinderabonnement telefoon: welke kies je?

Het is goed om te weten dat je kind geen abonnement kan afsluiten op zijn eigen naam, totdat hij de leeftijd heeft bereikt van 18 jaar. Tot die tijd zul jij, als ouder, een mobiel telefoonabonnement moeten afsluiten op je eigen naam. Kinderabonnementen bestaan dus niet, maar je kind kan het bestaande abonnement wel overnemen wanneer hij meerderjarig is geworden.

Het beste kinderabonnement is voor ieder kind en ouder anders. Welk budget is er? Moet er een telefoon bij zitten of niet? Een sim-only abonnement is vele malen goedkoper dan een abonnement met een telefoon, omdat je de telefoon af moet betalen in het abonnement. Daarnaast wordt dit gezien als kredietverstrekking. Wist je dat een smartphone niet eens zo heel duur hoeft te zijn? Op deze pagina van bol kun je vele smartphones bekijken welke een stuk goedkoper zijn dan een telefoon i.c.m. een abonnement.

Hieronder kun je een aantal providers bekijken en meer informatie lezen.

1. Kinderabonnement telefoon KPN

KPN biedt een speciaal abonnement aan voor kinderen, máár dan moet je zelf ook in het bezit zijn van een KPN-abonnement. Dit kinderabonnement is een sim-only abonnement, met een prijs van €15,00 per maand. Hiervoor kan je kind onbeperkt bellen en voor 1GB aan data verbruiken. Een ander voordeel is dat je kind geen extra diensten kan activeren, want deze opties zijn geblokkeerd.

Vind je 1GB data aan de lage kant? Dan kun je ook voor een sim-only abonnement kiezen, met onbeperkte data en onbeperkt bellen/smsen. Je betaalt voor zo’n abonnement (op dit moment) €25,00, wat neerkomt op €10,00 meer. Zit je kind urenlang te Netflixen of filmpjes te kijken op Youtube, zonder dat je het door hebt? Dan hoef je je dus geen zorgen te maken over de datakosten. Een sim-only met onbeperkte data en belminuten is in verhouding goedkoper.

2. T-Mobile kinderabonnement – Odido

De provider T-Mobile biedt ook geen speciale kinderabonnementen aan. Toch heeft T-Mobile een groot voordeel: wanneer het data-tegoed op is, blijft je kind online! Hiervoor betaal je geen extra kosten, maar je kind surft dan op een lagere internetsnelheid. Je kunt eventueel extra mb’s aanschaffen, maar dit hoeft dus niet. De meeste abonnementen met onbeperkt bellen zijn niet veel duurder, waardoor het verstandig kan zijn om naar een onbeperkt bellen bundel te kijken.

Handig om te weten: heb je zelf al een T-mobile abonnement? Dan krijg je iedere maand €2,50 korting én 2GB extra internet. Wil je dit niet? Dan kun je ook kiezen voor €10 korting op onbeperkt data en bellen. Voorbeeld: je hebt een T-mobile abonnement en sluit een kinderabonnement van 5GB data + onbeperkt bellen af = €14,50 per maand.

3. Youfone Sim only voor kids

Ook bij Youfone kun je een abonnement afsluiten met een data- en belplafond. Op die manier heb je de totale controle over de kosten van de belrekening van je kind. Let wel op: ieder telefoonabonnement dat je afsluit, wordt op de naam van de ouder afgesloten. Bij Youfone kun je een dataplafond instellen, maar ook een belplafond. Het kan verstandig zijn om beide plafonds in te stellen, zodat je niet geconfronteerd wordt met een hoge telefoonrekening.

Momenteel zijn er 3 abonnement beschikbaar met een prijs van €6,50 tot en met €8,50. Bij ieder abonnement zitten 200 belminuten, maar het aantal mb’s verschilt per abonnement. Bij het goedkoopste abonnement krijg je 1,5GB data, bij de duurste is dit 6GB. Al deze abonnementen worden aangeboden inclusief dataplafond. Verder is het goed om te weten dat het hier gaat om abonnementen zonder mobiele telefoon.

4. Kinderabonnement telefoon Lebara

Bij Lebara kun je een sim only abonnement op je eigen naam afsluiten voor je kind. Bij deze provider kan er voor maximaal €10,00 aan kosten worden gemaakt buiten de bundel. Op dit moment (eind november) kun je hele fijne deals scoren, tot maar liefst 50% korting. Let wel op: kies je voor een maandelijks opzegbaar abonnement? Dan ben je een stuk duurder uit dan wanneer je kiest voor een abonnement van 24 maanden.

Kies je voor een sim only abonnement met 5GB data, 150min en 150sms? Dan betaal je normaal gesproken €9,00. Op dit moment is dat dus €4,50, maar deze deals loopt bijna af. Je kunt de bundel uiteraard zelf aanpassen, maar dan variëren de kosten wel.

5. Ben kinderabonnement telefoon

Als je kiest voor een Ben Kind abonnement, dan kun je geen bundels aanpassen. Is het data-tegoed op? Dan kan je kind dus niet meer internetten en je kunt ook geen mb’s bijkopen. Voor dit abonnement kies je zelf de looptijd uit en je kunt instellen of je kind alleen mag bellen of ook mag internetten. Een belabonnement bestaat uit 200 minuten óf onbeperkt bellen. Dat laatste is natuurlijk goedkoper.

Het is handig om te weten dat je het abonnement van je kind wel kunt aanpassen. Merk je bijvoorbeeld dat je kind iedere maand veel belminuten of MB’s overhoudt? Dan kun je het abonnement verlagen.

Goedkoop mobiel abonnement voor je kind

Veel mobiele telefoonabonnementen zijn duur, maar wist je dat een sim only abonnement dat vaak niet is? De reden van de hoge, maandelijkse telefoonrekening is het aflossen van de nieuwste telefoon die je erbij koos. Iedere maand los je een deel van je telefoon af, waardoor de rekening hoog is. Kies je voor een sim only? Dan reken je alleen de mb’s en belminuten af. Veel mensen denken dat de telefoon bij een abonnement gratis is, maar dit is een toestelkrediet.

Voor kinderen kun je al een sim only abonnement afsluiten voor minder dan €10,00. Afhankelijk van de wensen (aantal mb’s en belminuten/sms) betaal je een bedrag dat vele malen lager is dan een telefoonabonnement met toestel. Hieronder vind je een aantal links naar goedkope sim only providers.

  1. KPN
  2. Youfone
  3. Lebara
  4. Tele2 (nu Odido!)
  5. Ben
  6. T-Mobile (nu Odido)
  7. Simyo

Beste kinderabonnement telefoon

Hierboven heb je een aantal betrouwbare providers kunnen bekijken, met ieder goede acties op het gebied van sim only. Het beste kinderabonnement telefoon is voor iedereen anders, omdat ieder persoon andere eisen stelt aan een kinderabonnement (met of zonder telefoon). Hieronder zetten we nog een aantal aandachtspunten op een rijtje, waarop je kunt letten wanneer je een abonnement gaat uitkiezen.

Belplafond en/of dataplafond

Je zult niet de eerste (of laatste) ouder zijn die na een maand geconfronteerd wordt met een telefoonrekening van honderden euro’s. Oeps, je kind heeft urenlang op 4G zijn series zitten streamen of heel veel Youtube-videos bekeken. Deze situatie is gemakkelijk te voorkomen met behulp van een data- en/of belplafond. Wanneer je dit plafond instelt, kunnen er geen extra kosten worden gemaakt. Zo’n plafond is een must voor iedere ouder.

Met of zonder telefoon

Het is belangrijk om te weten dat een toestel nooit gratis is. Kies je voor een sim only? Dan houd je de kosten laag en kan je kind bellen/internetten. Heb je geen telefoon in huis? Dan kun je een telefoon zelf betalen. Uiteraard zijn er ook providers waarbij je een telefoon kunt mee bestellen, maar bedenk dan wel dat het gaat om een toestelkrediet en een hogere maandelijkse telefoonrekening.

Tip: op deze pagina van bol kun je goedkope smartphones bekijken

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven