Telefoonabonnement Kind Afsluiten? Tips en informatie!

telefoonabonnement kind

Steeds meer kinderen hebben tegenwoordig een mobiele telefoon. Vaak maken ze gebruik van een prepaid simkaart, maar er bestaan ook voordelige Sim Only abonnementen met een speciaal belplafond of dataplafond. Telefoonabonnement kind afsluiten: Van Simpel tot Kids Sim van KPN, bekijk de mogelijkheden van verschillende providers!


Vanaf welke leeftijd mobiele telefoon?

Op welke leeftijd kun je je kind het beste een mobiele telefoon geven? Tegenwoordig is dit al redelijk vroeg, maar vanaf 10-11 jaar is dit heel “normaal”. Natuurlijk kies je niet meteen voor de nieuwste iPhone of Samsung smartphone, maar voor een iets simpelere telefoon. Het gaat er tenslotte om dat je kind bereikbaar is en kan bellen wanneer dit nodig is.

Door te beginnen met een goedkopere, mobiele telefoon kan je kind leren hoe hij hier zuinig mee om moet gaan. Ook zul je als ouders minder snel balen wanneer je kind thuis komt en het display is gebarsten door een valpartij.

>> Hier kun je smartphones in het goedkopere segment bekijken vanaf €93,99


Telefoonabonnement kind of prepaid simkaart?

Wees gerust: je hoeft niet direct een langdurig telefoonabonnement voor je kind af te sluiten. Wil je nergens aan vastzitten, maar wel een simkaart aanschaffen voor je kind? Dan kun je kiezen voor een prepaid kaart. Deze prepaidkaarten zijn online verkrijgbaar, maar ook in iedere supermarkt.

Voor- en nadelen Prepaid Simkaart

Het grootste voordeel van een prepaid simkaart is dat je nergens aan vastzit. Op iedere prepaid simkaart kun je beltegoed zetten, zodat je kind kan bellen, sms’en en/of data kan gebruiken. Er zijn geen maandelijkse kosten en je hoeft geen aansluitkosten te betalen.

Het nadeel van deze prepaid simkaarten is dat deze in gebruik vrij “duur” zijn, in vergelijking met een telefoonabonnement. Ook kun je doorgaans geen belplafond of dataplafond instellen.

>> Hier kun je goedkope Prepaid simkaarten aanschaffen bij Simyo

Bij Simyo betaal je €0,10 cent per minuut of sms en €0,15 cent per MB.


Voor- en nadelen telefoonabonnement

Een telefoonabonnement voor je kind kun je per maand of per jaar afsluiten. Het moge duidelijk zijn dat de 1-jarige telefoonabonnementen een stuk goedkoper zijn dan de maandelijkse abonnementen. Sim Only abonnementen zijn telefoonabonnementen zónder telefoon!

Het grote voordeel van een maandelijks of jaarlijks telefoonabonnement is dat de kosten laag zijn. Ook kun je als ouders het bekende en populaire bel- en dataplafond instellen, zodat je aan het eind van de maand niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Zodra het plafond bereikt is, kan je kind niet meer bellen, sms’en of data gebruiken. Dit kun je natuurlijk wel weer aanpassen.

Momenteel heeft Simyo een leuke actie: voor €9,00 per maand heb je 200 belminuten/sms en 1GB data. Ook betaal je tijdelijk geen aansluitkosten en verzendkosten. Wil je liever een maandelijks abonnement? Dan betaal je €11,00 per maand.

Let op: Simyo heeft géén bel- of dataplafond, maar stuurt wel een bericht zodra er 80% van de bundel is verbruikt. Dit Sim Only telefoonabonnement kind is dus meer geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

>> Bekijk hier Simyo Sim Only telefoonabonnement kind


Hollands Nieuwe belabonnement kind

Een Sim Only telefoonabonnement voor je kind of liever een prepaid? Dilemma. Hollands Nieuwe maakt het makkelijk voor je. Deze provider biedt namelijk een combinatie van Sim Only + Prepaid. Je kind kan alleen het vooraf betaalde tegoed verbruiken, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

De grootste schrik die je als ouder kan krijgen is aan het eind van de maand een dikke, vette rekeningen van het telefoonabonnement van je kind binnen krijgen. Dit risico sluit je met dit Sim Only abonnement uit, zonder extra kosten. Je betaalt dus geen extra kosten wanneer je een bel- en dataplafond in wilt stellen, zoals bij bijvoorbeeld Simpel wel het geval is.

>> Lees hier uitgebreide informatie over het Hollands Nieuwe belabonnement kind


Goedkoop Sim Only Kind : Simpel

Ook de provider Simpel biedt erg goedkope simonly abonnementen aan. Je kunt een abonnement al afsluiten vanaf €2,50 per maand! Een klein nadeel: je betaalt wel aansluitkosten (€20,00). In april krijg je twee keer zoveel GB’s aan data, wanneer je kiest voor een telefoonabonnement vanaf 4GB per maand. Deze actie loopt op 30 april 2021 af.

Belplafond Simpel

Bij Simpel is het ook mogelijk om een belplafond en dataplafond in te stellen, zodat je kind geen hoge telefoonrekening aan je voor moet schotelen aan het eind van de maand. Een klein nadeel: om gebruik te kunnen maken van dit belplafond / dataplafond moet je €0,50 extra betalen per maand. Dit is een kleine bijdrage, maar wel handig om te vermelden.

Via deze banner kun je uitgebreide informatie lezen over de Sim Only abonnementen van Simpel


Ben Kind

Kinderen bewust om laten gaan met mobiele telefoon: dat is de gedachte achter Ben Kind. Wanneer je kiest voor een Sim Only telefoonabonnement voor je kind, kun je de Ben Kind app afsluiten. Je kind krijgt de kindvriendelijke Ben app op zijn mobieltje. Op deze app kan je kind precies zien hoeveel belminuten, smsje’s en MB’s er nog over zijn voor de rest van de maand.

Als ouders kun je via de ouder Ben app iets wijzigen, het verbruik van je kind inzien of iets kopen. Kinderen kunnen dit niet zelf doen! Ongecontroleerd extra kosten maken is dus niet aan de orde. Wil je je kind extra belminuten of date geven? Dan kun je dit gemakkelijk regelen via de app op je eigen telefoon.

Ben Kind : andere voordelen

Wanneer je de Ben Kind app gaat instellen, kun je de mogelijkheid om te bellen naar buitenlandse nummers en betaalde servicenummers blokkeren. Hiermee voorkom je onnodige kosten.

Het is niet nodig om als ouder een mobiel abonnement bij Ben te hebben! Je kunt dus ook gebruik maken van de Ben Kind app zonder telefoonabonnement bij Ben. Wanneer je het telefoonabonnement Kind gaat afsluiten, moet dit wel op de naam van de ouder, omdat kinderen geen telefooncontract mogen afsluiten onder de 18 jaar. Is je kind 18 geworden? Zet het abonnement dan gemakkelijk over.

Je kunt alle telefoonabonnementen afsluiten die je wilt. Hierna kun je de app installeren en instellen. Je hoeft dus niet een speciaal “telefoonabonnement kind” af te sluiten.

Als ouder heb je de volledige controle over het telefoonabonnement. Alleen de ouder kan in de eigen Ben app iets wijzigen of kopen.

>> Bekijk hier de voordelen van Ben Kind en KPN Sim Only abonnementen


KPN kinderabonnement Kids Sim

De kans is groot dat je het KPN kinderabonnement “Kids Sim” al voorbij hebt zien komen tijdens je zoektocht naar een telefoonabonnement voor je kind. KPN biedt een veilig mobiel abonnement aan, gebaseerd op Sim Only. Dit abonnement heeft 1GB internet + onbeperkt bellen & sms’en. Fijn, want je kind is altijd bereikbaar en kan ten alle tijden bellen en sms’en.

Kids Sim van KPN is het perfecte telefoonabonnement voor je kind wanneer je al een telefoon hebt.

Voordelen Kids Sim van KPN : telefoonabonnement kind

Normaal gesproken kun je allerlei extra bundels en opties aanzetten, maar dit kan met het Kids Sim abonnement niet. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je kind ineens een Spotify abonnement afsluit of 0900-nummers zal gaan bellen. Deze 0900-nummers zijn ook geblokkeerd en op die manier voorkom je onverwachte, hoge kosten.

Ook fijn: je hebt als ouder(s) inzicht in het verbuik van je kind, er is sprake van een vaste lage prijs en er is 1 factuur voor jou en je kind.

Nadelen Kids Sim van KPN : telefoonabonnement kind

Het enige nadeel aan het Kids Sim telefoonabonnement van KPN is dat je deze alleen kunt bestellen wanneer je zelf een KPN Mobiel abonnement hebt.

>> Bekijk hier de Kids Sim opties van KPN : telefoonabonnement kind


Beste telefoonabonnement kind

Als ouder vraag je jezelf af: “Telefoonabonnement kind? Wat is het beste abonnement?”. Op die vraag kun je alleen als ouder antwoord geven. Wat zijn de wensen, wat zijn de eisen? Hoe hoog mogen de kosten zijn per maand? Gaat je kind vaak gebruik maken van mobiele data? Belt hij alleen via populaire apps als Whatsapp of belt hij ook daadwerkelijk via de “normale telefoon”?

Wanneer je kind vooral via WiFi surft op het internet en via Whatsappp belt, heeft hij weinig data nodig. Verwacht je dat hij weleens een filmpje kijkt op Youtube of muziek streamt via populaire streamingsdiensten? Dan kan meer data verstandig zijn.

Een bel- en dataplafond is tegenwoordig een heel handig hulpmiddel voor ouders, om zichzelf tegen de onverwachte hoge kosten van een telefoonabonnement te beschermen. Hiermee weet je precies wat je moet betalen elke maand en je kind leert hoe hij zuinig moet omgaan met zijn databundel.


Telefoonabonnement kind Youfone

Ook bij Youfone kun je een sim only telefoonabonnement voor je kind afsluiten mét een bel- en dataplafond. Let op: dit plafond kan niet ingesteld worden wanneer je een Data only abonnement hebt. Het goedkoopste, kleinste Youfone telefoonabonnement kind is inclusief 100 belminuten en smsje’s en 1000MB (1GB) internet/date. Voor dit telefoonabonnement betaal je €10,00.

Het bel- en dataplafond kun je vanaf €10,00 instellen. Deze kosten komen bovenop de reguliere abonnementskosten. Het telefoonabonnement kind is maandelijks opzegbaar. Met dit abonnement is je kind altijd bereikbaar én blijven de kosten beheersbaar.

>> Hier kun je meer informatie lezen over Youfone Sim Only telefoonabonnementen


Telefoonabonnement kind vergelijken

Omdat iedereen andere wensen heeft, kun je alleen zelf beslissen welk telefoonabonnement het beste is voor je kind. Hieronder kun je verschillende sim only abonnementen vergelijken.

Lees ook: