Telefoonabonnement kind afsluiten? Tips en informatie!

telefoonabonnement kind

Steeds meer kinderen hebben tegenwoordig een mobiele telefoon. Vaak maken ze gebruik van een prepaid simkaart, maar er bestaan ook voordelige Sim Only abonnementen met een speciaal belplafond of dataplafond. Telefoonabonnement kind afsluiten: Van Simpel tot Kids Sim van KPN, bekijk de mogelijkheden van verschillende providers!

Tip: Simyo heeft ook in 2024 leuke deals!

Omdat Simyo al 25x uitgeroepen is tot beste mobiele provider (Consumentenbond), hebben zij weer erg leuke deals! In 2024 krijg je kortingen op Sim Only- en telefoonabonnementen, welke ervoor zorgen dat je minder geld kwijt bent per maand! Ben je nog op zoek naar een goedkoop Sim Only- of telefoonabonnement? Dan raden we je zeker aan om een kijkje te nemen!

Vanaf welke leeftijd mobiele telefoon?

Wanneer je kind ouder wordt, vraag je jezelf af op welke leeftijd je hem het beste een mobiele telefoon (met abonnement of prepaid) kunt geven. Helaas is dit voor iedereen anders en zul je echt naar je kind moeten kijken. Tegenwoordig wordt al vrij vroeg gekozen voor een mobiele telefoon/smartphone en vanaf 10/11 jaar is dit heel normaal. Op veel basisscholen wordt er tegenwoordig al vanuit gegaan dat kinderen een mobiele telefoon hebben, maar dit is nooit verplicht.

Je hoeft natuurlijk niet meteen voor de nieuwste iPhone of Samsung smartphone te kiezen, want simpele en goedkope telefoons zijn ook goed. Het gaat er tenslotte om dat je kind goed bereikbaar is en kan bellen wanneer dit nodig is. Door te beginnen met een goedkopere mobiele telefoon kan je kind eerst leren hoe hij hier zuinig mee om moet gaan. Ook zul je als ouders minder snel balen wanneer je kind thuis komt met een gebarsten beeldscherm, believe us!

Wil je graag zelf dat je kind bereikbaar is, maar heeft je kind niks met een mobiele telefoon? Dan zou je ook een GPS horloge (incl. bellen) kunnen overwegen! Onlangs schreven we een artikel over de nieuwste One2track Connect Neo! Je kunt het artikel hier lezen.

Telefoonabonnement kind of prepaid simkaart?

Wees gerust, want je hoeft niet direct een langdurig telefoonabonnement voor je kind af te sluiten. Wil je het liefst nergens aan vastzitten, maar wel een simkaart aanschaffen voor je kind? Kies dan voor een prepaid simkaart. Deze prepaidkaarten kun je online bestellen, maar je vindt deze ook in supermarkten en in winkels als Kruidvat. Vaak zit er op deze prepaidkaarten al wat extra beltegoed. In verhouding is prepaidtegoed vrij duur.

Voor- en nadelen prepaid simkaart

Het grootste voordeel van een prepaid simkaart is dat je helemaal nergens aan vastzit. Je kunt gemakkelijk beltegoed op een prepaidkaart zetten, zodat je kind kan bellen/sms’en en/of data kan gebruiken. Aan een prepaid simkaart kleven geen maandelijkse kosten en ook hoef je geen aansluitkosten te betalen.

Een groot nadeel van de prepaid simkaart is dat deze vrij duur in gebruik is, zeker in vergelijking met een telefoonabonnement. Ook kun je met een prepaid simkaart geen belplafond/dataplafond instellen. Zo’n plafond is handig, zodat het beltegoed er niet in een uurtje doorheen gaat. Het gebruik van data (voor bijv. Whatsapp, Facebook, Facetimen) gaat heel snel en is erg duur.

Voor- en nadelen telefoonabonnement

Een telefoonabonnement voor je kind kun je afsluiten voor een maand of voor een jaar. Doorgaans zijn de 1-jarige abonnementen een stuk goedkoper dan maandelijkse abonnement, zoals meestal het geval is. Deze abonnementen kun je afsluiten mét of zonder telefoon, waarbij Sim Only (telefoonabonnement zonder telefoon) een voordelige keus is voor kinderen.

Het grote voordeel van een maandelijks of jaarlijks telefoonabonnement is dat de kosten laag zijn. Ook kun je als ouders het bekende en populaire bel- en dataplafond instellen, zodat je aan het eind van de maand niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Zodra het plafond bereikt is, kan je kind niet meer bellen, sms’en of data gebruiken. Dit kun je natuurlijk wel weer aanpassen.

Momenteel heeft Simyo weer een leuke Sim Only deal: 6GB data & 200 belminuten/SMSjes voor €9,00! Het gaat hier om een tweejarig abonnement en je betaalt jammer genoeg wel €15,00 aansluitkosten. Een ander nadeel is dat Simyo geen bel- of dataplafond aanbiedt, dus moet je het verbruik zelf in de gaten houden. Er wordt een berichtje gestuurd op het moment dat er 80% van de bundel verbruikt is, dus het abonnement is meer geschikt voor kids vanaf 12 jaar.

Hollands Nieuwe belabonnement kind

Wil je een Sim Only telefoonabonnement voor je kind of toch liever een prepaid? Dilemma! Hollands Nieuwe maakt het makkelijk voor je, want de provider biedt een combinatie van Sim Only + Prepaid. Je kind kan alleen het vooraf betaalde tegoed verbruiken, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

De grootste schrik die je als ouder kan krijgen is aan het eind van de maand een dikke, vette rekeningen van het telefoonabonnement van je kind binnen krijgen. Dit risico sluit je met dit Sim Only abonnement uit, zonder extra kosten. Je betaalt dus geen extra kosten wanneer je een bel- en dataplafond in wilt stellen, zoals bij bijvoorbeeld Simpel wel het geval is.

Goedkoop Sim Only Kind : Simpel

Ook de provider Simpel biedt erg goedkope simonly abonnementen aan. Je kunt een abonnement al afsluiten vanaf €2,50 per maand! Een klein nadeel: je betaalt wel aansluitkosten (€20,00). Vaak krijg krijg je twee keer zoveel GB’s aan data, wanneer je kiest voor een telefoonabonnement vanaf 4GB per maand.

Belplafond Simpel

Bij Simpel is het ook mogelijk om een belplafond en dataplafond in te stellen, zodat je kind geen hoge telefoonrekening aan je voor moet schotelen aan het eind van de maand. Een klein nadeel: om gebruik te kunnen maken van dit belplafond / dataplafond moet je €0,50 extra betalen per maand. Dit is een kleine bijdrage, maar wel handig om te vermelden.

Ben Kind

Kinderen bewust om laten gaan met mobiele telefoon: dat is de gedachte achter Ben Kind. Wanneer je kiest voor een Sim Only telefoonabonnement voor je kind, kun je de Ben Kind app afsluiten. Je kind krijgt de kindvriendelijke Ben app op zijn mobieltje. Op deze app kan je kind precies zien hoeveel belminuten, smsje’s en MB’s er nog over zijn voor de rest van de maand.

Als ouders kun je via de ouder Ben app iets wijzigen, het verbruik van je kind inzien of iets kopen. Kinderen kunnen dit niet zelf doen! Ongecontroleerd extra kosten maken is dus niet aan de orde. Wil je je kind extra belminuten of date geven? Dan kun je dit gemakkelijk regelen via de app op je eigen telefoon.

Ben Kind : andere voordelen

Wanneer je de Ben Kind app gaat instellen, kun je de mogelijkheid om te bellen naar buitenlandse nummers en betaalde servicenummers blokkeren. Hiermee voorkom je onnodige kosten.

Het is niet nodig om als ouder een mobiel abonnement bij Ben te hebben! Je kunt dus ook gebruik maken van de Ben Kind app zonder telefoonabonnement bij Ben. Wanneer je het telefoonabonnement Kind gaat afsluiten, moet dit wel op de naam van de ouder, omdat kinderen geen telefooncontract mogen afsluiten onder de 18 jaar. Is je kind 18 geworden? Zet het abonnement dan gemakkelijk over.

Je kunt alle telefoonabonnementen afsluiten die je wilt. Hierna kun je de app installeren en instellen. Je hoeft dus niet een speciaal “telefoonabonnement kind” af te sluiten. Als ouder heb je de volledige controle over het telefoonabonnement. Alleen de ouder kan in de eigen Ben app iets wijzigen of kopen.

KPN kinderabonnement Kids Sim

De kans is groot dat je het KPN kinderabonnement “Kids Sim” al voorbij hebt zien komen tijdens je zoektocht naar een telefoonabonnement voor je kind. KPN biedt een veilig mobiel abonnement aan, gebaseerd op Sim Only. Dit abonnement heeft 1GB internet + onbeperkt bellen & sms’en. Fijn, want je kind is altijd bereikbaar en kan ten alle tijden bellen en sms’en.

Kids Sim van KPN is het perfecte telefoonabonnement voor je kind wanneer je al een telefoon hebt.

Voordelen Kids Sim van KPN : telefoonabonnement kind

Normaal gesproken kun je allerlei extra bundels en opties aanzetten, maar dit kan met het Kids Sim abonnement niet. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je kind ineens een Spotify abonnement afsluit of 0900-nummers zal gaan bellen. Deze 0900-nummers zijn ook geblokkeerd en op die manier voorkom je onverwachte, hoge kosten.

Ook fijn: je hebt als ouder(s) inzicht in het verbuik van je kind, er is sprake van een vaste lage prijs en er is 1 factuur voor jou en je kind.

Nadelen Kids Sim van KPN : telefoonabonnement kind

Het enige nadeel aan het Kids Sim telefoonabonnement van KPN is dat je deze alleen kunt bestellen wanneer je zelf een KPN Mobiel abonnement hebt.

Beste telefoonabonnement kind

Als ouder vraag je jezelf af: “Telefoonabonnement kind? Wat is het beste abonnement?”. Op die vraag kun je alleen als ouder antwoord geven. Wat zijn de wensen, wat zijn de eisen? Hoe hoog mogen de kosten zijn per maand? Gaat je kind vaak gebruik maken van mobiele data? Belt hij alleen via populaire apps als Whatsapp of belt hij ook daadwerkelijk via de “normale telefoon”?

Wanneer je kind vooral via WiFi surft op het internet en via Whatsappp belt, heeft hij weinig data nodig. Verwacht je dat hij weleens een filmpje kijkt op Youtube of muziek streamt via populaire streamingsdiensten? Dan kan meer data verstandig zijn.

Een bel- en dataplafond is tegenwoordig een heel handig hulpmiddel voor ouders, om zichzelf tegen de onverwachte hoge kosten van een telefoonabonnement te beschermen. Hiermee weet je precies wat je moet betalen elke maand en je kind leert hoe hij zuinig moet omgaan met zijn databundel.

Telefoonabonnement kind Youfone

Ook bij Youfone kun je een sim only telefoonabonnement voor je kind afsluiten mét een bel- en dataplafond. Let op: dit plafond kan niet ingesteld worden wanneer je een Data only abonnement hebt. Het goedkoopste, kleinste Youfone telefoonabonnement kind is inclusief 100 belminuten en smsje’s en 1000MB (1GB) internet/date. Voor dit telefoonabonnement betaal je €10,00.

Het bel- en dataplafond kun je vanaf €10,00 instellen. Deze kosten komen bovenop de reguliere abonnementskosten. Het telefoonabonnement kind is maandelijks opzegbaar. Met dit abonnement is je kind altijd bereikbaar én blijven de kosten beheersbaar.

Telefoonabonnement kind vergelijken

Omdat iedereen andere wensen heeft, kun je alleen zelf beslissen welk telefoonabonnement het beste is voor je kind. Hieronder kun je verschillende sim only abonnementen vergelijken.

RELEVANTE ARTIKELEN

Nicole
Scroll naar boven