Leukste familieplanners 2023 : 25+ tips familieplanners

Leukste familieplanners 2023

Ben jij op zoek naar de leukste familieplanners van 2023? Familieplanners of gezinsplanners, je kunt er bijna niet zonder wanneer je een groot gezin hebt. Welke familieplanners zijn praktisch én leuk? Wij geven ruim 25 tips voor de leukste familieplanners 2023 + DIY tips! Lees snel verder en ontdek welke weekplanner bij jullie gezin past!

Drukke gezinnen en de leukste familieplanners 2023

Update: een aantal planners zijn inmiddels bijgewerkt! Geniet van een aantal nieuwe familieplanners 2023!

Tegenwoordig hebben gezinnen het hartstikke druk. De jongste moet naar voetbal, de oudste naar pianolos. Mama moet naar yoga en papa gaat naar voetbal. Hoe kun je enigszins het overzicht bewaren met al die afspraken? Kies voor de leukste familieplanner! De coronacrisis is voorbij en we kunnen weer volop genieten van al het moois dat het leven ons te bieden heeft. En dat betekent: tijd voor een nieuwe familieplanner!

De familieplanner, ook wel gezinsplanner of weekplanner genoemd, is dé oplossing voor drukke gezinnen en tegenwoordig zijn er veel verkrijgbaar. Tegen het einde van het jaar zijn veel familieplanners voor het volgende jaar alweer uitverkocht, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Hieronder kun je de leukste familieplanners van 2023 bekijken!

1. Familieplanner Hobbit 2022-2023

Met de stijlvolle gezinsplanner van Hobbit ben je helemaal klaar voor het nieuwe jaar! Momenteel kun je de nieuwste editie bestellen van deze familieplanner, welke loopt van juni 2022 tot en met juli 2023. Deze planner is iets groter dan een A4 formaat en is geschikt voor een gezin met vijf personen. Veel mensen kiezen voor deze planner, omdat hij een stijlvolle uitstraling heeft en in bijna iedere woonkamer of keuken past!

Iedere week wordt weergegeven op 1 pagina en hij is zeker geschikt voor grote gezinnen. Heb je een groter (of kleiner) gezin? Bekijk dan zeker eens de andere Hobbit-planners, want ze hebben er genoeg in de collectie. Deze planner heeft een goudkleurige ringband en een metalen hanger, zodat je hem gemakkelijk kunt ophangen.

Bekijk hier andere Hobbit gezinsplanners
Bekijk hier direct de 6-persoons familieplanner van Hobbit

2. Family Survival Planner Original 2023

Jawel, hij is er weer, dames en heren! En je bent op tijd, want de planner is nog steeds voorradig. Jammer genoeg zijn heel veel planners vaak snel uitverkocht en deze Family Survival Planner is bij veel gezinnen erg geliefd. De meeste gezinnen gebruiken deze planner dan ook jaren achter elkaar. Deze planner brengt alle agenda’s samen en in één oogopslag zie je het overzicht. Het dagelijks leven in een gezin kan nogal hectisch zijn en dan is een gezinsplanner ideaal.

De Family Survival planner is geschikt voor papa’s, mama’s, bonus-ouders, co-ouders, oppassen en kinderen. Er zijn stickers voor allerlei soorten dagen. Hang hem op in de keuken en plak stickers op! Een ander voordeel van deze planner is de prijs, want hij is zeer betaalbaar.

3. Purpuz planner 2023 – family planner

Handig om te weten: hierboven zie je de planner van 2022, maar wanneer je op de link klikt kom je bij de Purpuz Family Planner van 2023 terecht!

Wil je graag meer overzicht en vooral minder stress? Dan zit je helemaal goed met de Purpuz planner 2023. Met veel verschillende activiteiten binnen een gezin kan het nogal stressvol zijn in huis, maar dat is vanaf nu verleden tijd met de family planner 2023. Je hebt direct overzicht op alle agenda’s én het huishouden. Wat mag er echt niet vergeten worden? Gebruik ook de handige lijstjes en de maaltijdplanning! Het leven wordt een stuk meer georganiseerd met deze gezinsplanner voor 5 personen.

4. Luna maandplanner – maandkalender 2023

De Luna maandplanner/maandkalender krijgt ieder jaar weer goede reviews en mag dus zeker niet overgeslagen worden. Deze mooie, stijlvolle planner is praktisch en geschikt voor een druk gezin. De planner heeft een extra groot formaat (50x35cm) en een handig maandoverzicht. Daarnaast is er ook een extra pagina beschikbaar voor belangrijke gegevens (huisarts, tandarts enz). In de planner vind je een overzicht met alle schoolvakanties en feestdagen, zodat je deze niet meer op hoeft te zoeken.

Gezinnig planners als leukste familieplanners 2023

Gezinnig is een mooi bedrijf met meerdere producten. Zo bieden zij onder andere boeken als “Slaapklets” en “Scheidingklets” aan. Over het laatste boek schreven we een tijdje geleden een uitgebreide review. Momenteel heeft Gezinnig weer erg leuke planners in de aanbieding. De leukste familieplanners hebben we voor je op een rijtje gezet!

5. Super Family planner 2023

De Echte Super Family Planner is erg populair en vaak ook snel uitverkocht. Voorheen kon je deze familieplanner bestellen onder de naam ‘De Enige Echte Family Survival Planner’, de meest populaire planner van Nederland. En zo’n planner is natuurlijk onmisbaar in ieder druk gezin met kinderen tot zo’n 18 jaar! Een groot voordeel van deze planner is onder andere de looptijd van 17 maanden, in plaats van 1 jaar.

Deze planner is te gebruiken vanaf augustus 2022 tot en met december 2023. Iedere maand heeft twee pagina’s en iedere dag heeft een hokje. In deze hokjes kun je afspraken zetten voor het hele gezin. Verder zijn er leuke stickers aanwezig zodat je de planner kunt opleuken en je vindt praktische tips in de planner. Ook een lijstje met vakanties en feestdagen is aanwezig, net als een lijstje voor belangrijke telefoonnummers.

6. Weekplanner gezin : Leukste familieplanners 2023

Leukste familieplanners 2021

Het planbord van Gezinnig is geschikt voor gezinnen met twee of drie kinderen. Deze weekplanner/planbord bevat wel 240 magneetjes! Bekijk welke dag het is en op welke dagen er bijvoorbeeld gym is! En op welke dagen komt de oppas? Ook voor samengestelde gezinnen of co-ouderschap ouders is deze planner geschikt! Je kunt onder andere aangeven op welke dagen de kinderen in welk huis zijn.

Per dag zijn er drie vlakken die je kunt gebruiken als ochtend, middag en avond. Ieder kind heeft een eigen kleur en je kunt van het stickervel bepaalde illustraties kiezen. De betekenissen van deze plaatjes kun je terugvinden in de legenda, maar je kunt ook je eigen betekenis aan de plaatjes geven. Het planbord geeft rust, de kinderen kunnen de week overzien en met de extra ster stickers kun je een beloningssysteem opzetten!

Bestel het magnetisch planbord hier bij Gezinnig voor €39,50

7. Familieplanner Lentezoet 2023

Leukste familieplanners 2021

Op dit moment is de familieplanner 2023 van Lentezoet nog niet verkrijgbaar. Deze gezinskalender is zeer populair en vaak ook zeer snel uitverkocht. Iedere week vind je een mooie gedichtje en er is een overzichtelijke weekindeling. Klap je de kalender open? Dan heb je een formaat van 2x A4 boven elkaar. In totaal zijn er 6 naamvakjes met een vaste kleur en voor een eventueel zevende persoon kun je de notitiekolom gebruiken.

De familieplanner/gezinskalender van Lentezoet lijkt ons er eentje voor de wat minder drukke gezinnen, die toch alle afspraken overzichtelijk willen delen met elkaar. Jammer genoeg is de planner momenteel niet verkrijgbaar.

Check hier de actuele voorraad

8. Weekplanner kind – Leukste familieplanners 2023

Leukste familieplanners 2021

Sommige kinderen hebben behoefte aan een eigen planner en dan kun je kiezer voor de “weekplanner kind” van Bezinning. De planner heeft de kleuren van “de Schatkist van Zwijsen”, welke ook vaak door scholen wordt gebruikt. Veel kinderen herkennen deze kleuren en vinden dat erg fijn.

Bij de weekplanner zitten tachtig magneetjes met illustraties. Zo kun je bijvoorbeeld activiteiten als school, gym- en zwemles aangeven, maar ook personen. Denk aan: mama, papa, oppas enzovoort. Deze weekplanner is geschikt voor één kind, in de leeftijd van drie tot en met tien jaar. Verder heeft de kalender een iets groter formaat dan een A4 en het bord is te beschrijven met een whiteboardmaker.

Bekijk hier de “Weekplanner Kind” op de pagina van Gezinnig

Planners van Invulboekjes – Leukste familieplanners 2023

De website Invulboekjes.nl verkoopt héél veel leuke invulboeken, maar ook planners, agenda’s en andere handige producten. Hieronder zie je een lijstje met de leukste familieplanners van 2023. De prijzen zijn zeer betaalbaar, dus dat is mooi meegenomen. Tip: ook voor allerlei leuke invulboekjes voor tijdens (en na) de zwangerschap kun je in deze webshop terecht! Denk aan oppasboekjes, kraambezoekboeken en invulboeken voor het eerste levensjaar van je kindje.

9. Maan Amsterdam A4 Familieplanner

Maan Amsterdam biedt heel veel leuke producten aan, waar de familieplanner een goed voorbeeld bij is. Deze familieplanner is speciaal gemaakt voor gezinnen en per gezinslid kun je een kolom gebruiken voor de activiteiten per week. Uiteraard zijn er ook kolommen beschikbaar voor gezinsactiviteiten. Er is per week een notitievak voor o.a. to do’s en boodschappenlijstjes.

Verder zijn er stickers voor bijvoorbeeld vakanties, uitjes en feestdagen. Door de ringband en het ophanghaakje is de planner erg handig in gebruik en gemakkelijk op te hangen. In totaal zijn er 64 weken beschikbaar zonder vaste datum, dus je kunt er op ieder gewenst moment mee beginnen. Dit is een ware musthave voor ieder gezin!

10. A4 Winkeltjevananne familieplanner 2023

Yes! De familieplanner van Winkeltjevananne 2023 is er! Minimalistisch? Ja. Populair? Zeker weten! Dit keer komt de familieplanner op A4 formaat en is hij enkelzijdig gedrukt. De zwarte binding is voorzien van een haakje, zodat je de planner op kunt hangen. Let op: de planner van Winkeltjevananne is geschikt voor gezinnen tot en met vijf gezinsleden.

Leuke quotes, overzichten met feestdagen, een kalender, vakantieplanning enzovoort. De inhoud is ook voor 2023 weer erg goed! Heb je nog stickers nodig om de boel op te vrolijken? Geen probleem! Bij de planner zitten 77 stickers om de planner op te vrolijken.

11. Loesje leukste familieplanners 2023

Er zijn maar weinig mensen die ‘Loesje’ niet kennen en je kunt ook in 2023 weer kiezen voor de leukste familieplanner! De planners van Loesje zijn altijd lekker basic, maar wel handig in gebruik. Deze familieplanner heeft 54 pagina’s met een makkelijk te beschrijven indeling. In totaal is er genoeg ruimte voor maximaal vijf gebruikers, zodat het gemiddelde gezin genoeg heeft aan deze planner.

12. Nijntje Familieplanner 2023

Zo langzamerhand worden de nieuwste familieplanners voor 2023 toegevoegd aan verschillende webshops. In 2022 kon je kiezen voor een simpele, maar zeer populaire Nijntje familieplanner. Deze planners hebben altijd een handig maandoverzicht met ruimte voor maximaal vijf personen. De gezinsplanner zelf bestaat uit 12 bladzijden en je kunt hem eenvoudig ophangen.

Let op: deze planner is vooral geschikt voor mensen die graag maandelijks terugkerende afspraken willen vastleggen, maar voor dagelijks gebruik is hij minder geschikt. De Nijntje familieplanner is vanaf nu weer verkrijgbaar!

13. HEMA familieplanner met korting

Leukste familieplanner

YES! HEMA heeft een leuke, vrolijke familieplanner 2023 toegevoegd aan het assortiment! Naast deze familieplanner heeft HEMA behoorlijk wat andere planners online staan! Heb je nog geen idee voor welk type planner je wilt gaan? Dan raden we je aan om zeker een kijkje te nemen in de webshop! De familieplanner kost momenteel €8,00, maar we verwachten dat deze snel uitverkocht zal zijn.

Bekijk hier alle HEMA planners online

14. Pimpelmees leukste familieplanners 2023

Vorig jaar keken veel mensen lang uit naar de schattige familieplanner van Pimpelmees. De Pimpelmees familieplanner is een zeer gewilde gezinsplanner en in 2022 was hij binnen no-time uitverkocht. Deze planner heeft een flexibeler, doch zeer stevige kaft en is geschikt voor zes gezinsleden. In de planners van dit merk kun je vaak ook nog to do’s of andere notities toevoegen, waarna je hem kunt opfleuren met wat stickers. Ook de opbergvakjes zijn altijd erg geliefd.

EIN-DE-LIJK is de planner voor 2023 van Pimpelmees voorradig! Wees er snel bij, want op=op!

Bekijk hier de actuele voorraad

15. Zoedt – planner 2023 familieplanner XL

Voor heel grote gezinnen met (maximaal) acht personen is er de familieplanner 2023 van Zoedt. De ontwerpen en teksten van Zoedt zijn vastgelegd en hier rust auteursrecht op. Deze XL familieplanner heeft acht vakken per datum, dus voor ieder gezinslid een vak. Verder zijn er weeknummers en feestdagen, maar er is ook ruimte voor boodschappen en notities.

16. &INK Familieplanner 2023 : Leukste familieplanners 2023

Het merk &INK biedt meerdere familieplanners aan, maar wat is nu de leukste familieplanner? Hierboven zie je een gezinsplanner die loopt van eind december tot en met januari 2024. Het merk biedt ook planners aan die vanaf juli ingaan, maar dan zou je de planner wel vroeger in het jaar moeten aanschaffen.

Voor meer structuur is ons drukke bestaan gebruiken we maar wat graag een goede family planner. Combineer de agenda’s en hang de planner aan de muur. Door de mooie uitstraling is deze planner een ware eyecatcher in huis! De familieplanner wordt bij elkaar gehouden door middel van een spiraal.

Bekijk hier alle &INK familieplanners

17. Essencio familieplanner 2023 voor 6 personen!

De Essencio familieplanner is niet alleen om zijn uiterlijk populair, maar ook omdat de planner geschikt is voor gezinnen met zes personen. Het overzichtelijke ontwerp is rustig en geeft iedere week een inspirerende quote over de natuur, zingeving en betekenis van het leven. Let op: de planner is alweer bijna uitverkocht.

De gezinsplanner begint op maandag en hij is ook verkrijgbaar als agenda. Vorig jaar was de Essencio familieplanner al zeer snel uitverkocht, dus wees er weer snel bij wanneer je de planner voor het jaar 2023 graag in huis wilt halen!

18. Fabrikten weekplanner voor 6 personen

Het merk Fabrikten heeft een mooie familieplanner ontworpen die helpt bij het plannen van alle gezinsactiviteiten. Is de week voorbij? Dan scheur je een pagina af en begin je de week weer fris en fruitig! In totaal bestaat de familieplanner uit vijftig afscheurbare weekvellen en er is per week ruimte voor zes namen.

De familieplanner wordt geleverd op A4-formaat. Omdat de planner zonder clips geleverd wordt, kun je hem niet ophangen. Wanneer je dit wel wenst, kun je hier zelf iets op bedenken. Vind je de print niet leuk? Je kunt uit nog veel meer verschillende prints kiezen!

19. Leukste familieplanner 2023 voor 6 personen

Deze kleurrijke gezinsplanner is geschikt voor zes personen en een musthave voor ieder gezin. Heb je een kleiner gezin? Ook dan kun je de familieplanner gewoon gebruiken. In de rechtse kolom kun je de namen van het gezin opschrijven en er zijn voor iedereen vijf regels beschikbaar om afspraken te noteren.

Iedere dag heeft een andere kleur en aan de rechterkant is er ook nog ruimte voor notities. Voor jongere kinderen zijn de kleuren heel handig, want zo kunnen zij zelf het overzicht bekijken op basis van kleur. De familieplanner is ongedateerd, zodat je hem jaar in jaar uit kunt gebruiken.

20. Familieplanner 2023 Make That The Cat Wise

Steenkolenengels: je moet ervan houden. Natuurlijk staat deze planner weer vol hilarische woordgrappen, waar veel mensen van kunnen genieten. Als iedereen in het gezin van een grapje houdt, is deze familieplanner de leukste voor jullie! Deze planner biedt in totaal ruimte voor vijf gezinsleden.

21. Voor Positiviteit Familieplanner 2023

De zeer populaire familieplanner voor 5 personen Voor Positiviteit is weer verkrijgbaar voor het jaar 2023! Iedere week wordt er weer een positieve spreuk weergegeven, maar er is natuurlijk genoeg ruimte voor notities. De indeling is handig: iedere week heeft een eigen vel. Wist je dat de spreuken ook worden gedeeld op social media en dat deze vaak worden gedeeld met anderen?

22. Relax Mama gezinsplanner voor 2023

De Relax Mama familieplanner/gezinsplanner is geschikt voor gezinnen met zes gezinsleden. Er zitten meer dan 300 stickers bij, zodat iedere week gepersonaliseerd kan worden. Natuurlijk kun je met de stickers ook extra aandacht geven aan belangrijke afspraken. Naast de ruimte voor zes personen is er ook nog extra notitieruimte.

Iedere week zijn er leuke plaatjes en teksten om blij van te worden, maar ook opbeurende grapjes mogen niet ontbreken. Daarnaast is er ruimte voor weekplanningen en recepten.

23. Fiep Westendorp familieplanner 2023

Na een succesvolle verkoop in 2021&2022 is de familieplanner van Fiep Westendorp ook in 2023 weer verkrijgbaar. In totaal is er ruimte voor de planning van vijf gezinsleden. In totaal zijn er twaalf bladen, met op iedere pagina een maandoverzicht. Deze planner is niet geschikt voor wanneer ieder gezinslid dagelijks veel activiteiten heeft. Wil je graag een familieplanner waarin je alleen de meest belangrijke dingen plaatst? Dan kies je voor de familieplanner van Fiep Westendorp.

24. Comello familieplanner 2023

Deze vrolijke, kleurrijke familieplanner krijgt 5 sterren van tevreden klanten! Wist je dat de Comello Helme Heine familieplanner sinds 1998 één van de best verkochte planners is? In totaal is er weer ruimte voor vijf personen en in de planner staan ook alle vakanties en feestdagen. Handig, want ook de feestdagen van België staan erop!

Persoonlijke familieplanner maken

Sommige mensen houden ervan om de familieplanner/weekplanner geheel zelf te creëren en dat is ook mogelijk. Tegenwoordig zijn er meerdere website die de mogelijkheid bieden om gepersonaliseerde producten te maken, zoals agenda’s, jaarkalenders, familieplanners en maandkalenders.

Cewe

Van fotoboek tot wenskaart: bij CEWE kun je allerlei mooie persoonlijke producten bestellen. Ook wanneer je een familieplanner wilt maken voor het gezin kun je terecht bij deze webshop. Voor ongeveer €14,95 maak je al een eigen planner! Bepaal zelf de startmaand en kies zelf uit formaten. Je kunt bij CEWE ook terecht voor allerlei andere fotoproducten, zelfs wanneer je deze wilt personaliseren.

Bekijk hier alle mogelijkheden bij CEWE

Pixum

Ook Pixum biedt ontzettend veel mogelijkheden voor het maken van een familieplanner. Let op: momenteel hebben ze een leuke kortingsactie! Planners zijn overigens niet het enige product dat Pixum aanbiedt! Ook voor wenskaarten, fotohoesjes, adventskalenders en andere persoonlijke fotoproducten kun je hier terecht.

Bekijk het complete aanbod van Pixum hier

Smartphoto

Als laatste tip willen we zeker nog Smartphoto aanbevelen! Een planner kun je bij deze aanbieder maken voor zo’n €23,00 en je bepaalt zelf met welke maand je begint. Bestelling combineren? Dat kan! Ook voor andere populaire fotoproducten kun je bij Smartphoto terecht!

Hier kun je het aanbod van Smartphoto bekijken

Leukste familieplanners 2023

Hierboven heb je een kleine greep uit het enorme aanbod familieplanners kunnen bekijken. De kans is klein dat er geen geschikte weekplanner voor jou en het gezin tussen zit, maar we hebben nog een paar pagina’s waar je verder kunt kijken. Deze webshops bieden een zeer uitgebreide collectie aan leuke familieplanners/gezinsplanners, maar ook normale agenda’s.

BOL.com : meest populaire familieplanners van aankomend jaar
Amazon.nl : ontzettend veel gezinsplanners tegen een (vaak) lagere prijs!

Dit vind je misschien ook leuk

Roompot Katjeskelder review: heerlijk weekje weg!
Schoolspullen kopen: dat kun je het beste hier doen!
Duurzaam kraamcadeau: 15x de leukste tips
Kinderfietshelm kopen? Dit zijn 10x de beste fietshelmen!

Nieuwsbrief?

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSTE MAMA TIPS + KORTINGEN EN BUDGET TIPS!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.