Sinterklaasboeken zonder Zwarte Piet, 40+ tips in 2024!

Sinterklaasboeken Zonder zwarte piet

Sinterklaas ie een eeuwenoude traditie die we in Nederland nog ieder jaar naleven. De Goedheiligman heeft de afgelopen jaren steeds meer afstand genomen van Zwarte Piet en veel producten zijn inmiddels aangepast. Ben je op zoek naar de allerleukste Sinterklaasboeken zonder Zwarte Piet? Of naar de leukste Sinterklaasboeken met roetveegpietjes? Bekijk dan snel 40+ tips!

Inhoudsopgave

Sinterklaasboeken zonder Zwarte Piet

Ieder jaar pakken veel (groot)ouders, juffen en meesters weer de allermooiste Sinterklaasboeken uit de boekenkast. De laatste jaren verschijnen er steeds meer moderne- of herziene Sinterklaasboeken, waarin Zwarte Piet geen rol meer speelt. In deze boeken kun je wel gekleurde pietjes vinden en roetveegpieten, maar de traditionele piet is nergens meer te vinden. In deze uitgebreide lijst ontdek je ruim 40x de populairste en leukste Sinterklaasboeken zonder Zwarte Piet.

1. Daar is Sinterklaas – Sinterklaasboeken zonder zwarte piet

ISBN: 9789021679716

We trappen de lijst af met het boek van Vivian den Hollander: ‘Daar is Sinterklaas!’. Vivian den Hollander is verantwoordelijk voor ontzettend veel kinderboeken en je kunt bijvoorbeeld ook boeken vinden over kerst en andere thema’s. Begint je kindje met lezen? Dan is deze auteur zeker een aanrader! Op deze pagina van BOL.com kun je veel AVI boekjes bekijken van deze schrijfster, welke ook op basisscholen erg populair is.

In het boek ‘Daar is Sinterklaas!’ gaat Tijs (3) samen met zijn vader en zus naar de intocht van Sinterklaas. Tijs vindt het hartstikke spannend! Hanna kan hem precies uitleggen hoe het nu eigenlijk precies werkt met Sinterklaas en zijn Pieten, want zij is al 5! En als je 5 bent, weet je natuurlijk precies hoe je een schoen moet zetten én hoe je een mooi verlanglijstje maakt. Maar hoe lang duurt het nog voordat het Pakjesavond is? Speciaal voor Tijs maakt mama een handige afstreepkalender, zodat hij precies weet hoeveel nachtjes slapen het nog is!

2. Sinterklaasliedjes – Sinterklaasboeken zonder zwarte piet

ISBN: 9789047712213

Als je gek bent op Sinterklaas, is het boek ‘Sinterklaasliedjes’ van auteur Mark Janssen echt de moeite waard om aan te schaffen. Met het boek kom je in de perfecte stemming door gezellig met zijn allen de mooiste Sinterklaasliedjes te zingen! In het boek kun je allerlei klassiekers vinden en op die manier wordt het hele Sinterklaasverhaal overgebracht op de kinderen. Het leuke van het boek is dat er op iedere prent iets misgaat, dus raad maar eens hoe ze er op de laatste prent uit zien!

De auteur Mark Janssen is niet alleen verantwoordelijk voor dit gezellige Sinterklaasboek, maar ook voor tal van andere kinderboeken. Denk aan AVI-start boekjes om je kind te laten oefenen met lezen, maar ook boeken voor oudere kinderen behoren tot de collectie. Op deze pagina van BOL.com kun je de boeken bekijken. Wil je de boeken van Mark Janssen liever in een andere taal aanschaffen? Die kun je vinden op deze pagina van Amazon.nl.

3. Op zoek naar een Sint

Sinterklaasboeken zonder zwarte piet

ISBN: 9789048738441

Als je op zoek bent naar leuke, leerzame kinderboeken, is de kans aanwezig dat je bij de auteur Pim Lammers terechtkomt. Vorig jaar was het boek ‘Op zoek naar een sint’ van Pim Lammers al erg populair en momenteel is het boek zelfs (tijdelijk) niet (nieuw) verkrijgbaar. Je kunt dit boek wel tweedehands op BOL.com aanschaffen of even wachten tot de nieuwe voorraad verschijnt. Het Sinterklaasboek is geschikt voor kinderen van 6 tot 7 jaar.

In het boek hoort Faat dat Sint niet komt en hij gaat op zoek naar een andere Sint, wat natuurlijk niet meevalt! Kan het feestje nog wel doorgaan dit jaar? Het spannende boek is perfect voor kinderen die net leren lezen en heeft een niveau van AVI M3. Je kunt het Sinterklaasboek zonder Zwarte Piet samen lezen, maar je kind kan het ook zelf lezen. Het boek bevat korte woorden en zinnen, zodat jonge kinderen direct veel leesmeters kunnen maken.

4. Bobbi viert Sinterklaas : Sinterklaasboeken zonder zwarte piet

ISBN: 9789020684414

Er zijn maar weinig ouders en jonge kinderen die de geweldige Bobbi-boekjes niet kennen en je vindt deze boekjes dan ook vaak terug op de boekenplank. Dit Bobbie Sinterklaasboek is geschikt voor de allerkleinsten en sinds vorig jaar is het boek eindelijk weer los verkrijgbaar. Voorheen kon je dit verhaal alleen als bundel aanschaffen, in combinatie met een kerstverhaal, maar dit is vanaf nu verleden tijd.

Bobbi viert Sinterklaas is een leuk en makkelijk voorleesboekje voor baby’s en peuters. Wist je dat het erg goed is voor de allerkleinsten om dagelijks voorgelezen te worden? Maak er samen een ritueel van en lees iedere avond een leuk Bobbi-boekje! Een tijdje geleden is het nieuwste Bobbi Sinterklaas kijk- en zoekboek uitgebracht, dat ook een groot succes is onder kinderen. Kijk- en zoekboeken zijn erg leuk en leerzaam wanneer je deze samen doorleest/kijkt.

5. De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar

ISBN: 9789045125350

Tijdens je zoektocht naar de mooiste Sinterklaasboeken zonder Zwarte Piet kom je natuurlijk ook dit prachtige boek van Annie M.G. Schmidt tegen. De titel is een hele mond vol en voor degene die het zichzelf afvraagt: ja, dit is écht de titel van het mooie boek. De eerste druk van dit boek was in 1968, maar door de jaren heen heeft dit boek steeds een ander jasje gekregen. Het boek blijft razend populair en het verhaal blijft ontzettend mooi, wat je ook kunt zien aan de vele, positieve recensies en reviews.

“Een hartverwarmend en prachtig verhaal”, is één van de vele reviews, achtergelaten door tevreden kopers van het boek. Dit verhaal gaat over de stoomboot die vergaat in de Golf van Biskaje. Kan het Sinterklaasfeest nog wel doorgaan dit jaar? Het verhaal vertelt veel mooie kanten van een situatie door de ogen van een kind. Dit boek is verkrijgbaar als hardcover, maar ook als luisterboek. Alle illustraties in het boek passen in de moderne tijd en het boek kan dus jaren mee.

6. Jip en Janneke – Sinterklaas komt!

ISBN 9789045114132

Wie kent de razend populaire Jip en Janneke van Annie M.G. Schmidt niet? Het klassieke Jip en Janneke boek is nog steeds te op verschillende plekken en heeft nog steeds dezelfde prijs. Het ‘Sinterklaas Komt’ boek van Jip en Janneke is erg geliefd onder ouders en kan dan ook rekenen op vele positieve reviews. Ben je gek op Jip en Janneke? Houd dan zeker de webshop van HEMA in de gaten tijdens de feestdagen! Op deze pagina van HEMA kun je dan erg leuke items bewonderen van dit duo!

In het boek kun je tien Sinterklaasverhalen vinden, met uiteraard bijpassende, feestelijke prenten van Fiep Westendorp. Jip en Janneke zetten hun schoen veel te vroeg en maken dan ook nog eens ruzie over welk liedje zij gaan zingen! Uiteindelijk worden de twee beloond met prachtige cadeautjes en beleven ze een geweldig Sinterklaasfeest!

7. Gratis boekentip! Unilever!

Sint boek zonder piet

Ieder jaar kun je de Sinterklaasboekenactie van Unilever weer vinden en ook voor dit jaar verwachten we dit initiatief van Unilever weer. Doorgaans zijn de gratis boeken vanaf half november gratis verkrijgbaar bij verschillende winkels, zoals Hoogvliet, Jan Linders, PLUS en Deen. Koop je bepaalde artikelen? Dan krijg je hier een boek bij. Benieuwd naar de actie van 2024? Check dan zeker vanaf half november de volgende links: Hoogvliet, Plus en Sinterklaasprentenboeken.

8. Kolletje & Dirk – O, kom er eens kijken…

ISBN: 9789024583089

Kolletje & Dirk boeken zijn verkrijgbaar in verschillende thema’s, waaronder het thema Sinterklaas. De boeken uit deze serie zijn erg populair en er zijn dan ook verschillende boeken te vinden. Denk aan het razend populaire kerstboek ‘Kolletje & Dirk – O, dennenboom (BOL.com)‘, welke verkrijgbaar is als eBook en als hardcover. Het bovenstaande boek “Kolletje & Dirk – O, kom er eens kijken…” is ook verkrijgbaar als eBook en hardcover en je kunt in de maanden november en december prima uit dit Sinterklaasboek voorlezen!

Dit leuke Sinterklaasboek is geschreven door Pieter Feller en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Zoek je nog het perfecte Sinterklaasboek zonder Zwarte Piet voor in de klas? Dan is dit een erg leuke aanrader. In het boek vieren Kolletje en Dirk op hun eigen manier Sinterklaas, wat zeker weer tot leuke gebeurtenissen zal leiden! De verhaaltjes passen perfect bij de belevingswereld van kleuters in groep 1 en 2.

9. Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje

ISBN: 9789492901705

De mooie voorleesverhalen uit de Fien & Teun-collectie zijn in Nederland erg geliefd en er zijn best wat verschillende exemplaren verkrijgbaar. Wist je dat er ook vaak voorstellingen zijn van Fien & Teun? Als je kindje gek is op deze karakters, zijn de shows zeker een aanrader. In dit verhaal lees je over Fien & Teun die hun schoen eindelijk mogen zetten, omdat Sinterklaas in het land is! Ze zijn hartstikke zenuwachtig en ongeduldig, dus spelen zij voor Sinterklaas en Pietje.

Ze pakken cadeautjes in, vullen de schoenen van papa en mama, maar strooien natuurlijk ook met pepernoten! Maar de grote vraag is: stopt de Sint ook iets in hun klompen? Naast het leuke verhaal lezen kunnen kinderen ook een eigen Sint- of Pietenmuts knutselen. Als ze daarmee klaar zijn, kunnen ze meezingen met de Sinterklaasmedley van Fien & Teun!

10. Sinterklaasje, kom maar binnen

ISBN: 9789021679075

In het boek ‘Sinterklaasje, kom maar binnen’ van de auteur Paul Passchier kun je de allermooiste Sinterklaasliedjes van nu vinden! Uiteraard staan er in het boek mooie illustraties, maar je kunt ook genieten van een Spotify-playlist met allerlei mooie liedjes in dit thema. Zing jij ook mee? Deze sint-liedjes horen natuurlijk bij de opvoeding van je kind en met dit boek wordt het nog gezelliger om alle songteksten onder de knie te krijgen! Het boek kan rekenen op vele, positieve reviews en is een aanrader voor alle Sint-fans!

11. De vrienden van Sinterklaas – Sinterklaasboeken zonder zwarte piet

ISBN: 9789089671707

Auteur Sjoerd Kuyper neemt je in het boek ‘De vrienden van Sinterklaas’ mee in een verhaal over het jongetje Broes. Broes is ontroostbaar, want zijn vader heeft het veel te druk om mee te gaan naar de intocht van Sinterklaas. Zelf wilt Broes ook niet meer naar de kade, maar dan vertelt zijn grote zus Lotte hem over de Pietenschool, de vrienden van Sinterklaas én dat hun papa een geheimpje heeft. Broes besluit toch mee te gaan en krijgt de schrik van zijn leven als hij de stoomboot de haven binnen ziet varen!

12. Piet en Sint en het slimme kind

ISBN: 9789021414911

Het heeft even geduurd, maar dit jaar kun je het boek ‘Piet en Sint en het slimme kind’ eindelijk gewoon bestellen! Vorig jaar was het boek ein-de-lijk te reserveren, maar was het boek ook snel uitverkocht. Wil je dit boek graag toevoegen aan je collectie? Aarzel dan niet te lang, want rond de feestdagen is het boek snel weg. Gerda Dendooven is verantwoordelijk voor dit mooie boek, welke geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar.

Het is eindelijk 5 december, wat voor veel kinderen de meest spannende nacht van het jaar is. Deze nacht zijn Piet en Sint namelijk op weg met hun schimmel, maar het begint heel hard te regenen. De regen zorgt ervoor dat de krullen uit de baard van Sint spoelen en alle vegen van Piet zijn wangen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het pak van Piet zit onder de vlekken en het paard loopt er ongelukkig bij. Hoe kunnen ze zo nog verder? Ze besluiten aan te kloppen bij een huis en vragen of ze mogen schuilen.

13. Gouden Boekjes – Het verhaal van Sinterklaas

ISBN: 9789047626657

Veel mensen zijn gek op de Gouden Boekjes en ook in het thema Sinterklaas is er een Gouden Boekje verkrijgbaar. In dit boek lees je over de échte geschiedenis van Sinterklaas. Hij is oud, heeft een baard, een mijter én geeft cadeautjes. In het boekje kom je vragen tegen, zoals waarom de Sint geboren is in Turkije en zijn verjaardag viert in Nederland. Daarnaast wordt natuurlijk ook de vraag gesteld over de Pieten en waarom zij altijd roetvegen op hun gezicht hebben. Het boek, geschreven door Sjoerd Kuyper, geeft gehoor aan de Zwarte Piet-discussie.

14. Het huis van Sinterklaas – Sinterklaasboeken zonder zwarte piet

ISBN: 9789025767723

Als je graag een boek in huis wilt halen over Sinterklaas waar je blij van wordt, is ‘Het huis van Sinterklaas’ een aanrader! Dit boek krijgt erg lovende recensies/reviews en wordt ieder jaar door veel (groot)ouders, juffen en meesters voorgelezen. Want wat gebeurt er allemaal in het huis van Sinterklaas als hij er niet is? Dan dansen de Pietjes natuurlijk allemaal op het dak! Sommige pietjes zijn nog te klein om mee naar Nederland te varen, dus passen zij op het huis van Sinterklaas. Maar hoe doen ze dat?!

Het boek is geschreven door Naomi Tieman en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Het leuke van dit boek is dat het geschreven is op rijm, wat ook erg leuk is tijdens het voorlezen. Naast het mooie verhaal staan er ook nog prachtige illustraties (van Marieke Nelissen) in het boek, waar je écht vrolijk van wordt!

15. Mies van Hout – Zie de maan schijnt door de bomen

ISBN: 9789047705925

Het boek ‘Zie de maan schijnt door de bomen’ van auteur Mies van Hout is een echte klassieker en ook zeer geliefd onder ouders en leerkrachten. Als je genoeg sinterklaasliedjes kent, zul je deze tegenkomen in het prachtig geschreven boek. Mies maakt van veel bekende liedjes een lief verhaal, welke geweldig zijn om voor te lezen of om gewoon lekker samen te zingen tijdens het schoentje zetten met de kinderen.

Zoek je een leuk cadeau voor in de schoen? Dan is dit ook een erg leuk idee! In totaal kun je 12 klassieke sinterklaasliedjes vinden, vormgegeven door mooie tekeningen en verhalen. Lees over bosbewoners en natuurlijke de goede Sint, die niemand vergeet. Als je kind van sinterklaasliedjes houdt, is dit een erg leuke aanrader.

16. Wie durft? zegt Sinterklaas

Wie durft? Zegt Sinterklaas

ISBN: 9789491740565

Bette Westera is een bekende naam en ook met dit leuke Sinterklaasboek heeft ze weer een hit te pakken. Het boek krijgt erg goede en leuke recensies van tevreden ouders, juffen en meesters! Veel kleuterklassen hebben inmiddels een exemplaar op de boekenplank staan! In het verhaal durft geen enkele Piet het huis van Brian binnen te gaan. Waarom niet? Omdat de bruine labrador een hond is! De Sint moet hier natuurlijk iets op verzinnen, maar wat?! We verwachten dat dit boek binnenkort weer op voorraad is.

17. Woezel & Pip Aftellen tot Sinterklaas

ISBN: 9789025873882

Onlangs hebben we een uitgebreid artikel geschreven over het allerleukste Woezel en Pip speelgoed, omdat de twee hondjes nog steeds zeer geliefd zijn en veel mensen op zoek zijn naar het leukste speelgoed voor de feestdagen. In ‘Woezel & Pip – aftellen tot Sinterklaas’ kom je allerlei herkenbare sinterklaasmomenten tegen. Uiteraard kunnen Woezel en Pip niet wachten tot het zover is! Ze gaan aan de slag met een verlanglijstje, zetten hun schoentje en zingen de allermooiste sinterklaasliedjes.

De Wijze Varen ontbreekt niet in dit boek en geeft een mooie sinterklaasles aan iedereen in de Tovertuin! Maar dan begint het te storen en vliegt alles ineens in het rond! Ze zien zelfs de mijter van de Sint vliegen en vragen zich af of hij de weg naar hun hokje nog wel kan vinden! Let op! Bovenstaand exemplaar is tweedehands en we verwachten dat het boek binnenkort weer als nieuw exemplaar verkrijgbaar is! Naast deze boeken zijn er nog andere Woezel & Pip sinterklaasboeken verkrijgbaar, welke zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

18. Hoe Piet kleur kreeg – Sinterklaasboeken zonder zwarte piet

ISBN: 9789082131499

Als je een vrolijk kinderboek zoekt met een spannend sinterklaasverhaal, is ‘Hoe Piet kleur kreeg’ een leuke aanrader. In dit boek lees je hoe de zwarte pieten in Spanje ineens een heel andere kleur krijgen, waardoor het sinterklaasfeest weer vrolijk wordt, zoals het hoort! Sinterklaas en Piet komen naar Nederland, zoals ieder jaar. Maar wat is dat allemaal? Pieten met een paarse vlek op de oren, een blauwe veeg op zijn wang. Hoe kan dit toch allemaal? Het boek is geschreven door Saskia Henderson en geschikt voor kids vanaf 3 jaar.

19. Dadoe – pakjesavond – Sinterklaasboeken zonder zwarte piet

ISBN: 9789492901132

Als je een uitgebreid kinderboek met sinterklaasverhalen zoekt, is het miniprentenboek Dadoe Pakjesavond wellicht iets minder geschikt. Dit miniboekje wordt echter graag gegeven als schoencadeautje en verdient dus zeker een plekje in de lijst. Het boekje is geschreven door Kirsten Michel en Jim Bakkum en geschikt voor kinderen vanaf zo’n 4 jaar.

Het is vanavond eindelijk pakjesavond en Dadoe kan niet wachten! Samen met zijn mama bakt hij de lekkerste pepernoten en daarna zingt hij de mooiste sinterklaasliedjes met zijn papa. En dan wordt er ineens hard op de deur geklopt! Wie zou dat toch zijn? Bij het boek krijg je een recept én een liedje geleverd, wat een leuk extraatje is voor kids.

20. Het grote Sinterklaas kijk- en zoekboek

ISBN: 9789044753110

Kijk- en zoekboeken zijn erg populair én leuk, want je kunt zelf de spannendste avonturen verzinnen bij alle plaatjes! In ‘Het grote Sinterklaas kijk- en zoekboek’ begeef je je in de vrolijke wereld van de Sint en zijn geliefde Pieten. Je neemt natuurlijk als eerst een kijkje in de prachtige opslagplaats, waar alle cadeautjes door de Inpakpieten verzameld worden. Daarna kijk je in de keuken, waar er allerlei lekkers gebakken wordt door de Bakpieten.

Wil je ook gelijk ontdekken hoe de boot van Sinterklaas eruit ziet van binnen? Neem dan ook snel een kijkje! Daarna kun je natuurlijk meejuichen met alle kinderen die de Sint welkom heten tijdens zijn aankomst. Op alle pagina’s zijn veel dingen te ontdekken en natuurlijk zijn er ook genoeg dingetjes verstopt. Tip: op iedere pagina is een luie Piet verstopt, welke gezocht kan worden door kinderen! Kijk- en zoekboeken zijn leuk voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar, maar soms hebben jongere kids ook al interesse in de plaatjes.

21. Boer Boris, een paard voor Sinterklaas

ISBN: 9789025771935

Het gave boek ‘Boer Boris, een paard voor Sinterklaas’, geschreven door Ted van Lieshout is een ontzettend leuk boek voor kinderen vanaf 3 jaar. Ook dit boek kan rekenen op vele, positieve reviews en wordt ook dit jaar alweer veel verkocht. Andere delen uit de Boer Boris serie werden met een Vlag & Wimpel bekroond én uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar!

Boer Boris krijgt een brief van Sinterklaas met de vraag of hij Knol een weekje mag lenen, want de schimmel van de Sint is van de trap gevallen! Natuurlijk kan Boer Boris hier geen nee tegen zeggen en ook Knol voelt zich vereerd! Hij laat zich op het dak hijsen en oefent zijn draf op de nok, maar dat valt nogal tegen. Knol komt erachter dat hij hoogtevrees heeft, wat nu?!

22. Sinterklaas en de circuspieten : Sinterklaasboeken zonder zwarte Piet

ISBN: 9789059247208

Het boek ‘Sinterklaas en de circuspieten, geschreven door Eric Bouwens, is momenteel slecht verkrijgbaar, maar we verwachten hem binnenkort weer op voorraad. In het boek is Piet met pensioen en staat de Sint er helemaal alleen voor. Hij moet echt álles zelf doen! Koken, boodschappen, maar ook de afwas en zijn mantel strijken. Hoe moet hij dat allemaal voor elkaar krijgen als het tijd is voor Sinterklaasavond? Hoe kan hij dat speelgoed allemaal zelf rondbrengen? Na veel piekeren gaat de bel… Er staat een groot circus voor de deur! Zonder tent, want er is brand geweest. Mogen ze een nachtje schuilen bij de Sint?

23. Nu ben ik de baas, Sinterklaas!

ISBN: 9789044835359

Het boek ‘Nu ben ik de baas, Sinterklaas!’ gaat over de band tussen en vader en zijn kind, maar natuurlijk ook over Sinterklaas. Papa zou meegaan naar de intocht, maar hij is nog steeds niet thuis van zijn werk. Lotte is Boos en vraagt zich af waarom niet net zo lief is als Sinterklaas, want die is er altijd op tijd. Wilt de Sint misschien haar nieuwe papa worden? Het boek is geschreven door Sanne Miltenburg en heeft inmiddels veel positieve reviews/recensies ontvangen.

24. Lieve Sinterklaas : Sinterklaasboeken zonder zwarte piet

ISBN: 9789044806137 (herziene versie)

Tegenwoordig kun je ook verschillende Sinterklaasboeken zonder Zwarte Piet voor peuters vinden en het exemplaar van de auteur Kathleen Amant is daar een mooi voorbeeld van. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en heeft als thema ‘de emoties van een kind’. Dit warme sinterklaasverhaal gaat over het gevoel zenuwachtig zijn, een gevoel dat veel kinderen kennen voordat de Sint bij hen langskomt. Anna mag mee naar de winkel, want de Sint is daar. Ze mag hem een handje geven, want hij is heel lief! Toch heeft Anna van die gekke kriebels in haar buik.

TIP! Binnenkort komt het nieuwe boek uit! Je kunt hem verderop in het artikel bewonderen!

25. Dag Sinterklaasje : Sinterklaasboeken zonder zwarte piet

ISBN: 9789000375325

Het originele boek van Jacques Vriens ‘Dag, Sinterklaasje’ is jarenlang zeer populair geweest, maar was inmiddels toe aan een update. Hierboven zie je de herziene versie van het boek, dat weer generaties lang mee kan! Tip: het boek is verkrijgbaar als hardcover, maar ook als eBook.

In het huis van Lieke is het donker, maar de kamer van Lieke niet, want daar schijnt de maan vol naar binnen. Iedereen in het huis slaapt, maar Lieke wordt steeds wakker van de maan en kan niet meer slapen. En dan denkt ze ook nog eens aan Sinterklaas, want die komt morgen aan met de stoomboot. Lieke mag hem een handje gaan geven, maar ze weet nog niet of ze dat durft!

26. De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas

ISBN: 9789043922487

Misschien ken je ‘De Zoete Zusjes’ wel van YouTube, want daar kun je veel verschillende filmpjes vinden waar kinderen gek op zijn. Op dit moment kun je een los Sinterklaas- en Kerstboek vinden, maar je kunt er ook voor kiezen om een combi-bundel te bestellen, waardoor je goedkoper uit bent. In het Sint-boek zit een recept voor pepernoten en een zoekplaat, welke zorgen voor extra veel plezier!

In het boek kunnen de zusjes Janna en Saar niet wachten totdat Sinterklaas eindelijk in het land is. Ze staan de Sint en Pieten op te wachten en mogen natuurlijk hun schoentje zetten. Ook kijken ze naar het spannende Sinterklaasverhaal en vieren ze pakjesavond. Janna kan op school een bietendiploma verdienen, maar ze vinden het vooral spannend en Janna vergeet haar brief aan de Sint te geven. Krijgt ze nu wel alle cadeautjes die ze wilt?

27. Pomtidom viert Sinterklaas

ISBN: 9789025745554

Kim van Kooten is verantwoordelijk voor het karakter ‘Pomtidom’ en het ‘Pomtidom viert Sinterklaas’ is een zeer gewild boek voor tijdens de Sinterklaastijd. Pomtidom is nogal een verwend prinsesje en krijgt alles van haar ouders dat ze wilt. Iedere dag gourmetten, een mooie fiets, een hamster. Maar dan wordt het winter en komt Sinterklaas.

Pomtidom heeft natuurlijk een hele lijst met wensen, maar het enige dat ze krijgt is een chocoladeletter. Waar zijn al mijn cadeautjes? Pomtidom krijgt een preek van Sinterklaas en hij legt uit dat er veel arme kinderen op de wereld zijn. Hierop besluit Pomtidom iets goeds te gaan doen voor al deze arme kinderen. Dit boek is momenteel alleen verkrijgbaar via BOL.com, maar wellicht ook te lenen in de plaatselijke bibliotheek.

28. Nijntje Sinterklaas omdraaiboek

ISBN: 9789056477783

Als je kleintje gek is op Nijntje én Sinterklaas, kun je meerdere leuke boekjes voor je kindje vinden. Het bovenstaande boekje is een leuk cadeautje voor de allerkleinsten tijdens de feestdagen en is ook niet heel duur. In het dubbeldikke omdraaiboek zitten maar liefst twee sinterklaasboeken! In het ene deel zet Nijntje haar schoen en lees je over de aankomst van Sinterklaas tot en met het vinden van een cadeautje in je schoen. Let op: bovenstaand boek is momenteel alleen tweedehands verkrijgbaar, binnenkort verwachten we een nieuwe voorraad in de webshops te vinden.

In het andere deel (Nijntje zingt voor Sinterklaas) kun je bekende sinterklaasliedjes vinden, die door Nijntje en haar vriendjes worden gezongen. Denk bijvoorbeeld aan ‘Zie ginds komt de stoomboot’ tot en met ‘Dag Sinterklaas!’. Je kunt deze boekjes ook los van elkaar aanschaffen én nog een ander deel vinden: ‘Nijntje en Sinterklaas’.

29. Dikkie Dik wacht op Sinterklaas

ISBN: 9789025775650

Natuurlijk komt de meest favoriete kater van Nederland ook voor in het overzicht van leukste Sinterklaasboeken zonder Zwarte Piet. Het flapjesboek vertelt over Dikkie Dik, die nog lang niet wilt gaan slapen. Dikkie Dik is bang dat als hij slaapt, Sinterklaas langskomt! En dat zou natuurlijk niet leuk zijn, want dat wilt hij niet missen. Hij blijft maar vol verwachting luisteren of hij de hoeven van het paard van Sinterklaas al op het dak hoort, maar hij wordt er nogal slaperig van! Hij hoort van alles op het dak, maar dat zijn steeds andere dieren. Achter ieder flapje ontdekt je kindje iets nieuws!

30. Mineke bezoekt Sinterklaas

ISBN: 9789079190126

Het boek ‘Mineke bezoekt Sinterklaas’ is geschreven door Rosé Hermans en is geliefd door juffen, meesters en natuurlijk ouders. Het boek vertelt over ene eigentijds sinterklaasverhaal en een groot voordeel volgens vele ouders zijn de aanwezige pictozinnen, waardoor kinderen het boek kunnen volgen, ook als ze nog niet kunnen lezen. Tip: ook voor kids in het speciaal onderwijs is dit een erg leuk boek om te lezen tijdens Sinterklaas.

Normaal gesproken komt de Sint naar alle kinderen toe, maar in dit boek bezoekt Mineke de Sint! En dan komt ze ook nog eens op het juiste moment, want Sinterklaas heeft dringend nieuwe Pieten nodig. Er komen Chinese acrobaten voorbij, maar ook een bakker uit België en een Marokkaanse clown! Mineke mag meehelpen en vindt het fantastisch! In het boek leren kids ook over het leven van de Sint in Spanje, de tuin van de Sint, het warme klimaat in Spanje en bijvoorbeeld over mandarijnen die in bomen groeien.

31. Luuk en Lotje Het is Sinterklaas

ISBN: 9789044835434

Ondanks dat ‘Luuk en Lotje – Het is Sinterklaas’ een vrij eenvoudig verhaal over het Sinterklaasfeest is, kan het boek rekenen op veel positieve reviews. Dit boekje is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar en legt de focus op het thema Sinterklaas. Natuurlijk is de verjaardag van de Sint het allerleukste feest van het jaar! Luuk en Lotje gaan samen naar de intocht van de Sint kijken en maken thuis een prachtige tekening voor in hun schoen. Nu weten ze écht zeker dat de Sint niet zomaar hun huisje voorbij gaat. En dan wordt er geklopt…

32. De Dappere Ridster – Sint zit vast!

ISBN: 9789000375134

Yes, Sinterklaas is weer in het land! Natuurlijk vindt de ridster dit een leuke tijd en ondanks dat ze te groot is, zet ze haar laarsje. Wanneer ze ’s nachts wakker wordt en gaat kijken, is de Sint nog niet geweest. Ze gaat toch maar polshoogte nemen, want ze heeft een bepaald gevoel. En ja hoor, haar voorgevoel is juist!

Ze fietst door de donkere straten en hoort de Sint om hulp roepen. Hij zit vast in een schoorsteen! Hoe kan ze hem helpen? Het grappige boek is van Janneke Schotveld is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar kan ook zelf gelezen worden door kinderen vanaf 8 jaar. De mooie illustraties in het boek zijn gemaakt door Milja Praagman, wie eerder een Zilveren Penseel ontving voor haar werk.

33. Sinterklaas ABC – Sinterklaasboeken zonder zwarte piet

ISBN: 9789021682440

Als je een perfect schoencadeautje zoekt voor jongere kinderen, is het ‘Sinterklaas ABC’ een leuke aanrader. Dit ABC-boekje is geschreven op rijm en gaat over meerdere onderwerpen die bij Sinterklaas horen. Denk aan de A van Aankomst, als de Sint over de zee heeft gevaren. Natuurlijk komen ook ‘zingen’ en ‘zwaaien’ voor in het boek en ‘chocola’! Het boek is niet alleen erg leuk voor thuis, maar ook voor in de kleuterklas!

34. Spiekpietjes : Sinterklaasboeken zonder zwarte piet

ISBN: 9789463889148

Sinterklaas staat op met een dipje en wilt geen Sinterklaas meer zijn. Met de Spiekpietjes mijmert hij over een andere, nieuwe baan en alles waar hij van houdt. Kleuterjuf, popster of bergbeklimmer, misschien wilt hij dat wel worden! En dan hebben de Spiekpietjes goed nieuws, want ze bezorgen hem de perfecte baan! Heb je dit boek al? Neem dan zeker eens een kijkje tussen de andere delen van de Spiekpietjes. Binnenkort is het nieuwste deel verkrijgbaar (nu al te reserveren!).

35. Opa Jan helpt Sinterklaas

ISBN: 9789492629135

Het boek ‘Opa Jan helpt Sinterklaas’ is geschreven door Marius van Dokkum, met geniale grapjes en mooie illustraties. In het boek is Sinterklaas met Amerigo door het dak van opa Jan gezakt. Het paard heeft zijn been bezeerd en de Sint kan de cadeautjes nu niet meer bezorgen. Misschien kan opa Jan een oplossing bedenken? Het boek is een leuke tip voor op school, maar natuurlijk ook gewoon voor thuis om samen te lezen.

36. Hallo Sinterklaas – Guusje Nederhorst

ISBN: 9789079738595

Let op: dit boek is jammer genoeg alleen nog tweedehands verkrijgbaar. Naast het “Hallo Sinterklaas” boek, kun je nog veel meer leuke Woezel & Pip boeken en andere producten vinden in het Sinterklaas-thema. We raden je dan ook zeker aan om op deze pagina een kijkje te nemen (BOL.com)! In dit boek wachten de vriendjes Woezel & Pip op Sinterklaas en hopen dat ze wel een pootje mogen helpen! De panoramaboekjes van karton zijn geschikt voor kinderen tot ongeveer 5-6 jaar en erg leerzaam.

37. Noortje zet haar schoentje

ISBN: 9789044834529

Het Sinterklaasboek zonder Zwarte Piet ‘Noortje zet haar schoentje’ van Annemarie van der Heijden is een eenvoudig verhaal over de Sint voor peuters vanaf 18 maanden. In het boek is het al bijna Sinterklaas en Noortje wilt natuurlijk Sinterklaasje spelen. Ze maakt een mooie tekening die ze in haar laarsje stopt en zet er ook iets bij voor het paard van de Sint. Zouden ze vannacht nog langskomen en iets achterlaten?

38. Bobbi zet zijn schoen

ISBN: 9789020684483

In de lijst met leukste Sinterklaasboeken zonder Zwarte Piet heb je al een Bobbi-boekje kunnen bewonderen, maar bovenstaand exemplaar is ook erg leuk! In het boek voor peuters en jonge kleuters ‘Bobbi zet zijn schoen’ lees je over de spannendste tijd van het jaar voor alle kinderen! Bobbi vindt het ook hartstikke spannend dat hij zijn schoentje mag zetten en maakt natuurlijk een mooie tekening voor de pieten en de Sint. Voor het paard stopt Bobbi er een lekkere wortel bij! Dan is het nu afwachten geblazen!

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel leuke, leerzame Bobbi-boekjes verkrijgbaar in verschillende thema’s. Denk aan boekjes over naar school gaan, jarig zijn, Kerstmis, Sint-Maarten, Koningsdag, op het potje gaan en nog veel meer! Je kunt deze boekjes op deze pagina van BOL.com bekijken!

39. Saar en de Sint – Sinterklaasboeken zonder zwarte Piet

ISBN: 9789044822427

Pauline Oud staat bekend om haar mooie, stijlvolle invulboeken, maar ook voor een Sinterklaasboek zonder Zwarte Piet kun je bij haar terecht. Het prentenboek ‘Saar en de Sint’ uit de Kas en Saar serie is lekker vrolijk en vertelt alles over de Sint en wat daarbij hoort. Het boekje is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en zorgt voor heel veel leesplezier.

In de klas staat een grote, lege stoel. Voor wie zou de stoel zijn? Misschien voor meester Wim? Of toch voor de hulpjuf? Niemand weet het, ook de kinderen niet. De stoel is voor Sinterklaas! En daar krijgt Saar kriebels van in haar buik, want Sinterklaas is weer in het land! Samen met piet komt hij op bezoek is de klas! Saar maakt thuis een mooie tekening voor de Sint en Piet, maar zet ook haar schoentje en stopt er een wortel in. Zou hij ook een bezoekje aan huis brengen?

40. De kleren van Sinterklaas

ISBN: 9789025775582

Het mooie Sinterklaasboek ‘De kleren van Sinterklaas’ van auteur Paul Biegel is een mooi verhaal, geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. In het boek gaat Sinterklaas bij Anouk logeren en Anouk is natuurlijk helemaal in de wolken als ze dit vertelt aan haar vrienden op school. De koffer met de tabberd en de mijter stonden in de logeerkamer op hem te wachten, dus kan het toch niet anders dan dat de Sint echt komt logeren bij Anouk?!

41. Sint en de pakjesdief

ISBN: 9789026133565

Sinterklaas ontdekt op een avond dat er een pakjesdief in zijn pakhuis rondloopt! Zijn naam is Kabouter en hij komt even wat spulletjes halen. Sinterklaas vindt natuurlijk niet leuk en noemt dat stelen. Kabouter is het daar niet mee eens en noemt dat gerechtigheid! Waarom? Omdat zij nooit iets krijgen, want Sinterklaas komt nooit bij hen langs. Weet Sinterklaas dat er ook bij hen kinderen zijn? Lees het boek en ontdek hoe Sinterklaas dit probleem gaat oplossen! Update: we hopen dat het boek binnenkort weer voorradig is!

42. Het geheime boek van Sinterklaas

ISBN: 9789461319937

Als kinderen wat ouder worden, willen ze soms graag de waarheid weten over Sinterklaas. Kinderen die oud genoeg zijn om de waarheid te leren, kunnen dit boek lezen over de Goedheiligman. Waar komt het kenmerkende uiterlijk van de Sint eigenlijk vandaan? En waarom zetten we een schoentje voor de Sint? Ondanks dat er wordt aangegeven dat dit boek geschikt is voor kinderen vanaf groep 3, is het boek natuurlijk meer geschikt voor oudere kinderen.

43. De zus van Sinterklaas

ISBN: 9789025766177

Bijna niemand weet het, maar Sinterklaas heeft een zus! En niet zomaar eentje, maar een tweelingzus! Klaasje, zoals de zus van Sinterklaas heeft, blijft ieder jaar achter in Spanje, maar nu is ze het beu! Ze wilt ook graag eens mee met de pakjesboot en cadeautjes uitdelen in Nederland! Sinterklaas vindt het geen goed idee, dus Klaasje moet een list bedenken om haar zin te krijgen! Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf zo’n 4 jaar.

44. Trippel Trappel Dierensinterklaas

ISBN: 9789025865924

In dit boek lees je over huisdieren die óók eens Sinterklaas willen vieren! Waarom krijgen alleen kinderen cadeautjes op pakjesavond? Huisdieren zijn toch ook (bijna) altijd braaf? Samen met alle andere dieren maakt Fretje een verlanglijstje. Fretje besluit het lijstje zelf naar Sinterklaas te brengen, omdat het al bijna pakjesavond is! Onderweg beleeft hij samen met zijn vriendjes Takkie en Kari een avontuurlijke reis! Zou het plan gaan lukken?

45. Straks als het donker is – vanaf groep 6

ISBN: 9789491707261

Voor kinderen in de bovenbouw is er het leuke boek ‘Straks als het donker is’. In het boek vind je 5 verhalen over vriendschap in Sinterklaastijd! Onderwerpen als gedichten schrijven, lootjes trekken en de intocht staan centraal in het boek.

Het is bijna Sinterklaas, wat een gezellige en spannende tijd betekent voor alle kinderen in de bovenbouw! In het boek lossen kinderen wat probleempjes op, zoals Ties en Kerim. Zij hebben gehoord dat er tijdens de intocht een geintje uitgehaald gaat worden. Ook doet iemand anders mee aan een wedstrijd, die ze eigenlijk niet wilt winnen. En dan heb je natuurlijk nog Matiias, die geen zin heeft in pakjesavond. Wordt alles opgelost?

46. Aadje Piraatje en de stoomboot

ISBN: 9789025774042

Heb je zin in een sinterklaasklassieker? Aadje Piraatje en Stoomboot is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Langs het pirataneschip van Aadje Piraatje vaart een heel bijzondere boot: de stoomboot van Sinterklaas en zijn meeuwenpieten! Piraten zijn altijd zo stoer, maar dit keer kijken ze angstig toe wanneer Sint aan boord komt. Want zijn de piraten wel braaf geweest? Natuurlijk redt Aadje de situatie en krijgt iedereen een mooi cadeau!

47. Bobbi Sinterklaas kijk- en zoekboek

ISBN: 9789020683967

In dit artikel met de leukste sinterklaasboeken ben je al meerdere Bobbi-boekjes tegengekomen, maar het Sinterklaas kijk- en zoekboek van Bobbi mag ook zeker niet overgeslagen worden. Als de periode aanbreekt dat Sinterklaas in ons land is, breekt ook de meest spannende tijd voor peuters en kleuters aan. Bobbi kan niet wachten en laat je allerlei leuke situaties zien in dit nieuwe kijk- en zoekboek. Dit exemplaar is overigens ook heel leuk om in de klas aan de kinderen te laten zien!

48. Het grappigste sinterklaasboekje ter wereld

Naast voorlees- en kijkboeken zijn ook versjesboeken erg populair. Marianne Busser heeft met dit Sinterklaasboek zonder Zwarte Piet weer een groot succes geboekt en het verhaal kan rekenen op veel positieve reviews. In het boek beleef je de grappigste avonturen met Sinterklaas! De Sint heeft na al die jaren veel avonturen beleefd met zijn pieten en de allerleukste situaties heeft hij speciaal voor ons allemaal opgeschreven in dit versjesboek! Lees over Sint die het bed met een bad verwarde, lees over teveel snoepen van pepernootjes en de gekste verlanglijstjes!

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia

Relevante artikelen

Op MamaGroeit.nl kun je veel artikelen vinden over de feestdagen, zoals Sinterklaas en Kerst. Hieronder kun je een paar links vinden naar enkele van onze populaire artikelen.

Sinterklaasversiering | maak het gezellig in huis!

Kerstboeken | 15x de leukste kerstboeken

Kerst pyjama gezin : matching pyjama’s voor het hele gezin

15x de leukste kinderboeken tot 6 jaar

Scroll naar boven