Opgroeiboek kopen? Dit zijn 10x de Mooiste Groeiboeken!

Opgroeiboek

Wist je dat heel veel ouders na het eerste jaar stoppen met het bijhouden van alle bijzondere mijlpalen en momenten van hun kindje? Hartstikke zonde, want in de kindertijd maak je juist ontzettend veel mooie en leuke dingen mee! Tegenwoordig bestaan er uitgebreide opgroeiboeken, waarin je alles bij kunt houden. Op die manier creëer je een prachtige herinnering voor je kind. Ga je voor een opgroeiboek? Bekijk dan hier 10x de mooiste exemplaren van dit moment!

Een passend opgroeiboek voor iedereen

Babyboeken zijn al jarenlang een groot succes en deze worden dan ook vaak aangeschaft tijdens- of net na de zwangerschap. Veel ouders stoppen na dit babyboek echter met het bijhouden van die bijzondere momenten die hun kindje meemaakt. Eeuwig zonde, want hoe leuk is het als je later terug kunt lezen hoe je als kind was? Tegenwoordig heb je naast babyboeken ook andere uitgebreide invulboeken, zoals het opgroeiboek.

Opgroeiboeken zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Denk aan boeken die je kunt invullen tot het vierde levensjaar, maar ook aan boeken die zelfs tot het 16e- of 18e jaar ingevuld kunnen worden! Over het algemeen kiezen veel ouders voor een opgroeiboek van 1 tot 4 jaar, omdat in deze periode heel veel ‘eerste keren’ beleefd worden. Wil je echter alles bijhouden tot je kind 18 is? Dan is dat zeker een mogelijkheid! In dit overzicht kun je kennismaken met verschillende opgroeiboeken!

Maan Amsterdam opgroeiboek

1. Maan Amsterdam opgroeiboek 1 – 4 jaar

Maan Amsterdam biedt veel invulboeken aan, zoals het zwangerschaps-invulboek en het bovenstaande opgroeiboek voor kinderen van 1 tot 4 jaar. Dit boek is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan gebruikt worden om een naslagwerk te creëren voor de eerste vier jaar. Leg mijlpalen en bijzondere momenten van je kind vast in deze opvolger van het ‘Mijn eerste jaar boek‘.

In het begin van het boek schrijf je belangrijk informatie over het gezin op en vier je de eerste verjaardag van je kindje. Daarna kun je ieder jaar na de verjaardag van je kind een aantal vragen beantwoorden. Hoe gaat het? Wat zijn de eerste woordjes en welke boekjes zijn favoriet? Achterin kun je de groei en ontwikkeling van je kind vastleggen in een handig overzicht. Er wordt niet gesproken over partners/gezinsvormen, dus ieder gezin kan gebruikmaken van dit boek. Dit boek kost €26,95.

Bekijk bij bol

Pauline opgroeiboek

2. Opgroeiboek Pauline Oud

Invulboeken van Pauline Oud kom je vaker tegen in onze koopgidsen en wij zijn dan ook 100% dan. Er zijn momenteel twee verschillende opgroeiboeken van Pauline verkrijgbaar: MemoryBooks en O’Baby (hierboven). In het boek leg je de mijlpalen van je kindje vast tot je kindje de leeftijd van vier jaar heeft bereikt. Het boek is te combineren met andere invulboeken uit deze collectie.

De pagina’s worden gedrukt op hoogwaardig papier en het boek is voorzien van een linnen rug. Wist je dat veel mensen dit boek ook uitkiezen als kraamcadeau? Echte Pauline Oud-fans zijn gek op de vormgeving van haar boeken, maar je kunt momenteel dus ook kiezen uit andere designs. We raden je zeker aan om deze boeken te bekijken! Dit opgroeiboek kost €19,95.

Bekijk bij bol
Op deze pagina van bol kun je alle Pauline Oud-invulboeken bekijken

The Story of You babyboek

3. The Story of You – groeiboek conceptie tot 12 jaar

Over het algemeen zijn invulboeken voor de kindertijd vrij speels ingericht en laten we eerlijk zijn: niet iedereen is daar gek op. ‘The Story of You’ is een erg uitgebreid opgroeiboek waarin je de mooiste herinneringen van je kindje vastlegt. Een fijn pluspunt is dat je aan het boek kunt beginnen vanaf het moment van de conceptie! Op die manier leg je een overzichtelijke tijdlijn vast vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot aan het verlaten van de basisschool.

Dit complete opgroeiboek kan dus gebruikt worden tot het moment dat je kindje 12 wordt. Een hele mijlpaal, want vanaf dat moment zal hij vertrekken naar de middelbare school, wat alweer een grote mijlpaal is. In het boek vind je invulvragen, maar je kunt ook notities maken en de mooiste foto’s inplakken. Achterin het boek vind je ook nog 14 lege brieven, die je kunt gebruiken voor een persoonlijke brief aan je kind na ieder jaar. Voor dit groeiboek betaal je €29,99.

Bekijk bij bol

Minne Mine invulboek eerste vier jaar

4. Minne & Mine opgroeiboek

Het Minne & Mine opgroeiboek is ook een populair invulboek voor de eerste vier levensjaren van kinderen. Een van de leukste dingen aan het boek is dat je er twee stickervellen bij krijgt, zodat je de kaft van het boek kunt personaliseren. Hiermee kun je bijvoorbeeld de naam van je kindje op de kaft zetten, wat het boek nog leuker maakt. Het andere stickervel kun je gebruiken om het boek aan de binnenkant op te fleuren.

In dit boek van 25x25cm vind je 200 (!) pagina’s om alle momenten van je kindje vast te leggen. De hardcover omslag geeft het boek een stevige uitstraling en dat is ook nodig wanneer je het boek jarenlang wilt bewaren. Je kunt in het boek allerlei momenten vastleggen vanaf de zwangerschap tot en met het vierde levensjaar van je kindje. De zachte kleuren worden door veel mensen gewaardeerd en het is dan ook niet vreemd dat veel ouders voor dit boek kiezen. Een klein nadeel is de prijs: met een prijs van ruim €67,00 is het een stuk prijziger dan de andere boeken.

Bekijk bij bol

SilliBeads invulboek

5. Opgroeiboek 1 tot 4 jaar zwart wit – Sillibeads

Voor de ouders die van zwart-wit houden hebben we goed nieuws, want ook in deze stijl kun je een opgroeiboek aanschaffen. Sillibeads biedt heel veel verschillende invulboeken aan met allerlei onderwerpen. Denk aan de zwangerschap, maar bijvoorbeeld ook aan een invulboek van een collega die afscheid gaat nemen. Op deze pagina van bol kun je deze boeken bekijken!

In het opgroeiboek van Sillibeads kun je mooie gebeurtenissen vastleggen vanaf het moment dat je kindje 1 jaar is geworden tot aan de basisschool, dus de leeftijd van 4 jaar. Het Dreumes-tot-Peuter invulboek heeft een mooie vormgeving en er is veel ruimte voor de leukste foto’s van je kindje. Zorg dat je geen mooie herinnering meer vergeet en leg alles vast in dit mooie boek van Sillibeads. Dit boek kost momenteel €15,45.

Bekijk bij bol

Lifestyle2love opgroeiboek

6. Lifestyle2love opgroeiboek

Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een mooie invulboek voor de echo’s tijdens de zwangerschap of een baby-invulboek: Lifestyle2love biedt heel veel stijlvolle, hippe boeken aan om alle mooie herinneringen vast te leggen. Het opgroeiboek van deze aanbieder is even stijlvol als de andere boeken en het is dan ook leuk om invulboeken in dezelfde stijl te combineren met elkaar. Kies bijvoorbeeld voor het babyboek en stap daarna over op het opgroeiboek!

In het boek leg je weer alles vast over de eerste 4 levensjaren van je kindje, want er gebeurt heel veel! De harde kaft heeft goudfolie sterretjes, welke erg in trek is bij ouders. Het zwarte leeslint geeft snel aan waar je bent gebleven de laatste keer, zodat je niet constant hoeft te zoeken. Het boek is verdeeld in de jaren 1-2, 2-3 en 3-4. Je kunt onderaan de pagina de leeftijd van je kindje invullen, zodat je niet op een maand bent aangewezen. Voor dit boek betaal je €28,95.

Bekijk bij bol

Jep Groeiboek

7. Jep-Kids groeiboeken baby, kleuter, tiener

Jep-Kids groeiboeken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten: van baby naar kleuter & van kleuter naar tiener in verschillende kleurtjes. Het ‘Baby naar Kleuter Groeiboek’ is geschikt voor de herinneringen van 1 tot en met 4 jaar, wat we ook wel de peutertijd noemen. In deze periode groeien en ontwikkelen kinderen ontzettend snel, maar het is ook een erg drukke tijd voor ouders. Hierdoor vergeet je onbewust veel mooie momenten en dan is dit opgroeiboek een mooie oplossing!

In het boek is ruimte voor de momenten met je kleintje, maar je kunt ook mooie foto’s van je kind inplakken. Er is verder een handig overzicht om de ontwikkeling en groei van je kindje vast te leggen. Hoe snel groeit hij? Wat is zijn lengte en gewicht? Het boek bevat 68 pagina’s en is geschikt voor zowel jongens- als meisjes. Op deze pagina van bol kun je alle boeken bekijken. Het Groeiboek kost momenteel €19,95.

Bekijk bij bol

Stoer groeiboek

8. Mijn opgroeiboek van 24/7 Stoer

Bij 24/7 Stoer kun je terecht voor familieplanners, weekplanners en tal van invulboeken, zoals het opgroeiboek. In dit stijlvolle, zwart-witte invulboek leg je alle gebeurtenissen van je kindje tot 4 jaar vast op een mooie manier. Verder staan er in het boek ook nog feitjes over de fase waarin je kindje zit, wat soms best handig kan zijn. Mijlpalen als verjaardagsfeestjes, vakanties en andere bijzondere gebeurtenissen vergeet je nooit meer!

Ook voor babyboeken, schoolfotoboeken en vriendenboekjes kun je terecht bij 24/7 stoer. Ben je gek op het design van deze boeken? Dan raden we zeker aan om eens een kijkje tussen alle invulboekjes te nemen. Het babyboek is leuk vanaf het moment dat je kindje geboren is en daarna kun je overstappen op het bovenstaande opgroeiboek. Op #9 in de lijst vind je nog een opgroeiboek van 24/7 stoer, welke te leuk is om niet apart te vertonen. Voor dit boek betaal je €19,95.

Bekijk het 24/7 Stoer Groeiboek hier bij bol

Under the sea opgroeiboek

9. 24/7 Stoer groeiboek ‘Under the sea’

Dit groeiboek van 24/7 Stoer is hetzelfde qua opbouw als het andere boek in deze lijst, maar bevat prints van oceaandieren. Stapje voor stapje houd je alle bijzondere momenten en de mijlpalen van je kindje bij op een leuke manier. Dit invulboek voor de ontwikkelingen van kinderen wordt vaak als kraam- of babyshowercadeau gegeven en is een musthave voor ieder gezin! Net als het andere boek van 24/7 Stoer is ook dit boek geschikt voor kinderen vanaf 1 tot 4 jaar.

Vind je de print van het boek leuk? Dan kun je ook nog kiezen voor een schoolfotoboek of een vriendenboekje met dezelfde afbeeldingen. Jammer genoeg is er (momenteel) geen babyboek verkrijgbaar in dit thema, dus deze kun je niet combineren. Voor het 24/7 Stoer Groeiboek betaal je €31,95.

Bekijk bij bol
Bekijk bij Invulboekjes.nl

Invulboek Minimomenten

10. Mini-momenten Koestert 1-4 jaar

Tip: combineer de invulboeken vanaf de zwangerschap tot en met het opgroeiboek met elkaar in dezelfde stijl! Momenteel kun je het ‘9-maanden invulboek’, ‘babyboek’ en ‘opgroeiboek’ aanschaffen van Koestert. Op deze pagina van bol kun je deze boeken bekijken.

In het ‘Mini-momenten’ invulboek leg je ook alle belangrijke momenten en mijlpalen van je kindje zijn leven vast. Je doet dit vanaf de eerste verjaardag tot aan de eerste schooldag! Wat waren de eerste woordjes? En heeft de juf of meester nog een berichtje achtergelaten? Naast het beantwoorden van vragen kun je verschillende dingen inplakken, zoals knutselwerkjes en foto’s van je kindje!

Er zijn pagina’s voor persoonlijke brieven aan je kindje en vragen die je aan je kindje kunt stellen wanneer hij ouder is. In totaal staan er 82 pagina’s in het boek van A5 formaat en de omslag is gedrukt op extra stevig papier. De matte afwerking heeft een stijlvolle uitstraling en hij blijft ook nog eens erg lang mooi! Voor dit boek betaal je €19,95.

Bekijk bij bol

Waar moet je op letten bij aanschaf van een groeiboek?

Het is hartstikke leuk dat je tegenwoordig zoveel verschillende invulboeken kunt kopen, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Lees van tevoren goed door wat je kunt verwachten van een boek. Tot welke leeftijd loopt het boek door? En kun je ook echt voor ieder jaar informatie opschrijven of loopt het boek over in foto’s? Sommige XL-opgroeiboeken lijken geschikt voor kinderen tot 16 jaar, maar kunnen ingevuld worden tot 12 jaar. Hierna is er alleen ruimte voor het inplakken van foto’s. Dat is niet erg, maar wel jammer als je het niet verwacht.

We raden altijd aan om de reviews van andere klanten door te nemen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Blijft het boek na een paar jaar nog mooi? En is er wel echt genoeg ruimte om allerlei informatie op te schrijven en foto’s in te plakken? Daarnaast is het goed om van tevoren te bedenken of je wilt gaan voor een hardcover (harde kaft) of een softcover (zachte kaft). Het spreekt voor zich dat een hardcover een stuk steviger is en waarschijnlijk langer mooi blijft. Berg je het boek altijd netjes op? Dan kan een softcover ook prima zijn.

Andere invulboeken voor de ontwikkeling van je kind(eren)

Hierboven heb je slechts een kleine greep uit het enorme aanbod van invulboekjes kunnen bekijken. Zit jouw favoriete opgroeiboek er niet tussen? Niet getreurd! Er zijn nog veel meer boeken om de groei en ontwikkeling van je kindje bij te houden. Hieronder plaatsen we wat links naar pagina’s met leuke invulboekjes.

  1. Op deze pagina van invulboekjes.nl vind je veel mooie opgroeiboeken
  2. Ook bij bol vind je nog meer opgroeiboekjes
  3. Bij Amazon kun je terecht voor mooie invulboeken

Relevante artikelen

Op MamaGroeit.nl kun je veel informatieve artikelen en koopgidsen vinden. Als je gek bent op schrijven, kun je een aantal van onze andere artikelen doornemen. Hieronder vind je links naar populaire artikelen.

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia

Nicole
Scroll naar boven