Opgroeiboek kopen? 10x de mooiste opgroeiboeken!

opgroeiboek

Wist je dat heel veel ouders na het eerste jaar stoppen met het bijhouden van alle bijzondere mijlpalen en momenten van hun kindje? Hartstikke zonde, want in de kindertijd maak je juist ontzettend veel mooie en leuke dingen mee! Tegenwoordig bestaan er uitgebreide opgroeiboeken, waarin je alles bij kunt houden. Op die manier creëer je een prachtige herinnering voor je kind. Ga je voor een opgroeiboek? Bekijk dan hier 10x de mooiste exemplaren van dit moment!

Een passend opgroeiboek voor iedereen

Babyboeken zijn al jarenlang een groot succes en deze worden dan ook vaak aangeschaft tijdens- of net na de zwangerschap. Veel ouders stoppen na dit babyboek echter met het bijhouden van die bijzondere momenten die hun kindje meemaakt. Eeuwig zonde, want hoe leuk is het als je later terug kunt lezen hoe je als kind was? Tegenwoordig heb je naast babyboeken ook andere uitgebreide invulboeken, zoals het opgroeiboek.

Opgroeiboeken zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Denk aan boeken die je kunt invullen tot het vierde levensjaar, maar ook aan boeken die zelfs tot het 16e- of 18e jaar ingevuld kunnen worden! Over het algemeen kiezen veel ouders voor een opgroeiboek van 1 tot 4 jaar, omdat in deze periode heel veel ‘eerste keren’ beleefd worden. Wil je echter alles bijhouden tot je kind 18 is? Dan is dat zeker een mogelijkheid! In dit overzicht kun je kennismaken met verschillende opgroeiboeken!

1. Maan Amsterdam opgroeiboek 1 tot 4 jaar

Voor leuke invulboeken zit je bij ‘Maan Amsterdam (BOL.com)‘ helemaal goed! Van zwangerschaps-invulboek tot een ‘Ons vakantieboek’ : je kunt voor verschillende onderwerpen terecht bij deze aanbieder. Het opgroeiboek dat je hierboven ziet is verkrijgbaar in de kleuren roze, blauw en de ‘eclipse-print’, welke een uniseks kleur heeft. Dit geldt overigens voor de meeste boeken van dit merk. Het Opgroeiboek 1 tot 4 jaar is een ontzettend leuk boek om te gebruiken als naslagwerk voor de eerste 4 levensjaren van je kindje.

Leg alle mijlpalen en bijzondere momenten van je kind vast in dit boek, wat de opvolger is van ‘Mijn eerste jaar boek’. In het begin van het boek schrijf je de belangrijkste informatie over het gezin, maar ook de eerste verjaardag wordt niet overgeslagen. Daarna kun je ieder jaar na de eerste verjaardag van je kindje een aantal vragen beantwoorden. Denk aan vragen als hoe het gaat met je kindje, wat zijn eerste woordjes zijn, hoe het ging met zijn eerste stapjes, welke boekjes zijn favorieten zijn en hoe de feestdagen verliepen.

Achterin kun je de ontwikkeling en groei van je kindje vastleggen in een handig overzicht, wat erg leuk is voor later! Een groot voordeel van dit opgroeiboek is dat het geschikt is voor gezinnen in allerlei samenstellingen, want er wordt niet gesproken over partners of gezinsvormen. Dit is fijn voor gezinnen waarin er bijvoorbeeld geen papa/mama is, of voor gezinnen waar er twee papa’s en mama’s zijn enzovoort. Dit boek is overigens ook een erg leuke cadeautip voor de kraamtijd of babyshower!

2. Pauline Oud opgroeiboek

De invulboeken van Pauline Oud kom je vaker tegen in onze artikelen en wij zijn dan ook 100% fan! Op dit moment zijn er drie verschillende opgroeiboeken van Pauline Oud verkrijgbaar: MemoryBooks, O’Baby en het bovenstaande boek. In het boek dat je hierboven ziet leg je alle mijlpalen vast vanaf het moment dat je kindje 1 jaar geworden is tot het moment dat hij 4 jaar oud wordt. De vormgeving van de boeken is een van de grote redenen dat veel ouders steeds weer kiezen voor dit invulboek.

De pagina’s worden gedrukt op hoogwaardig papier en het boek is voorzien van een linnen rug. Wist je dat veel mensen dit boek ook uitkiezen als kraamcadeau? Echte Pauline Oud-fans zijn gek op de vormgeving van haar boeken, maar je kunt momenteel dus ook kiezen uit andere designs. We raden je zeker aan om deze boeken te bekijken!

Op deze pagina van BOL.com kun je alle Pauline Oud-invulboeken bekijken

3. The Story of You – groeiboek conceptie tot 12 jaar

Over het algemeen zijn invulboeken voor de kindertijd vrij speels ingericht en laten we eerlijk zijn: niet iedereen is daar gek op. ‘The Story of You’ is een erg uitgebreid opgroeiboek waarin je de mooiste herinneringen van je kindje vastlegt. Een fijn pluspunt is dat je aan het boek kunt beginnen vanaf het moment van de conceptie! Op die manier leg je een overzichtelijke tijdlijn vast vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot aan het verlaten van de basisschool.

Dit complete opgroeiboek kan dus gebruikt worden tot het moment dat je kindje 12 wordt. Een hele mijlpaal, want vanaf dat moment zal hij vertrekken naar de middelbare school, wat alweer een grote mijlpaal is. In het boek vind je invulvragen, maar je kunt ook notities maken en de mooiste foto’s inplakken. Achterin het boek vind je ook nog 14 lege brieven, die je kunt gebruiken voor een persoonlijke brief aan je kind na ieder jaar.

4. Minne & Mine opgroeiboek

Het Minne & Mine opgroeiboek is ook een populair invulboek voor de eerste vier levensjaren van kinderen. Een van de leukste dingen aan het boek is dat je er twee stickervellen bij krijgt, zodat je de kaft van het boek kunt personaliseren. Hiermee kun je bijvoorbeeld de naam van je kindje op de kaft zetten, wat het boek nog leuker maakt. Het andere stickervel kun je gebruiken om het boek aan de binnenkant op te fleuren.

In dit boek van 25x25cm vind je 200 (!) pagina’s om alle momenten van je kindje vast te leggen. De hardcover omslag geeft het boek een stevige uitstraling en dat is ook nodig wanneer je het boek jarenlang wilt bewaren. Je kunt in het boek allerlei momenten vastleggen vanaf de zwangerschap tot en met het vierde levensjaar van je kindje. De zachte kleuren worden door veel mensen gewaardeerd en het is dan ook niet vreemd dat veel ouders voor dit boek kiezen. Een klein nadeel is de prijs: met €59,95 is het een stuk prijziger dan de andere boeken.

5. Opgroeiboek 1 tot 4 jaar zwart wit – Sillibeads

Voor de ouders die van zwart-wit houden hebben we goed nieuws, want ook in deze stijl kun je een opgroeiboek aanschaffen. Sillibeads biedt heel veel verschillende invulboeken aan met allerlei onderwerpen. Denk aan de zwangerschap, maar bijvoorbeeld ook aan een invulboek van een collega die afscheid gaat nemen. Op deze pagina van BOL.com kun je deze boeken bekijken!

In het opgroeiboek van Sillibeads kun je mooie gebeurtenissen vastleggen vanaf het moment dat je kindje 1 jaar is geworden tot aan de basisschool, dus de leeftijd van 4 jaar. Het Dreumes-tot-Peuter invulboek heeft een mooie vormgeving en er is veel ruimte voor de leukste foto’s van je kindje. Zorg dat je geen mooie herinnering meer vergeet en leg alles vast in dit mooie boek van Sillibeads.

6. Lifestyle2love opgroeiboek

Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een mooie invulboek voor de echo’s tijdens de zwangerschap of een baby-invulboek: Lifestyle2love biedt heel veel stijlvolle, hippe boeken aan om alle mooie herinneringen vast te leggen. Het opgroeiboek van deze aanbieder is even stijlvol als de andere boeken en het is dan ook leuk om invulboeken in dezelfde stijl te combineren met elkaar. Kies bijvoorbeeld voor het babyboek en stap daarna over op het opgroeiboek!

In het boek leg je weer alles vast over de eerste 4 levensjaren van je kindje, want er gebeurt heel veel! De harde kaft heeft goudfolie sterretjes, welke erg in trek is bij ouders. Het zwarte leeslint geeft snel aan waar je bent gebleven de laatste keer, zodat je niet constant hoeft te zoeken. Het boek is verdeeld in de jaren 1-2, 2-3 en 3-4. Je kunt onderaan de pagina de leeftijd van je kindje invullen, zodat je niet op een maand bent aangewezen.

Wanneer zette je kindje zijn eerste losse stapjes? En tot hoe laat slaapt hij eigenlijk? Wat is zijn lievelingseten? Aan het einde van ieder jaar kun je vragen beantwoorden over vakanties en feestdagen, zodat ook deze speciale dagen voor altijd vastgelegd worden. Na het vierde jaar komt de verjaardagspagina, gevolgd door een pagina over het gezin en over school. Hoe heeft je kindje zijn vierde verjaardag gevierd? En naar welke school gaat je kindje?

Op deze pagina kun je alle ‘Lifestyle2love-invulboeken’ bekijken (BOL.com)

7. Jep-Kids groeiboeken baby, kleuter, tiener

Jep-Kids groeiboeken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten: van baby naar kleuter & van kleuter naar tiener in verschillende kleurtjes. Het ‘Baby naar Kleuter Groeiboek’ is geschikt voor de herinneringen van 1 tot en met 4 jaar, wat we ook wel de peutertijd noemen. In deze periode groeien en ontwikkelen kinderen ontzettend snel, maar het is ook een erg drukke tijd voor ouders. Hierdoor vergeet je onbewust veel mooie momenten en dan is dit opgroeiboek een mooie oplossing!

In het boek is ruimte voor de momenten met je kleintje, maar je kunt ook mooie foto’s van je kind inplakken. Er is verder een handig overzicht om de ontwikkeling en groei van je kindje vast te leggen. Hoe snel groeit hij? Wat is zijn lengte en gewicht? Het boek bevat 68 pagina’s en is geschikt voor zowel jongens- als meisjes. Op deze pagina van BOL.com kun je alle boeken bekijken.

8. Mijn opgroeiboek van 24/7 Stoer

Bij 24/7 Stoer kun je terecht voor familieplanners, weekplanners en tal van invulboeken, zoals het opgroeiboek. In dit stijlvolle, zwart-witte invulboek leg je alle gebeurtenissen van je kindje tot 4 jaar vast op een mooie manier. Verder staan er in het boek ook nog feitjes over de fase waarin je kindje zit, wat soms best handig kan zijn. Mijlpalen als verjaardagsfeestjes, vakanties en andere bijzondere gebeurtenissen vergeet je nooit meer!

Ook voor babyboeken, schoolfotoboeken en vriendenboekjes kun je terecht bij 24/7 stoer. Ben je gek op het design van deze boeken? Dan raden we zeker aan om eens een kijkje tussen alle invulboekjes te nemen. Het babyboek is leuk vanaf het moment dat je kindje geboren is en daarna kun je overstappen op het bovenstaande opgroeiboek. Op #9 in de lijst vind je nog een opgroeiboek van 24/7 stoer, welke te leuk is om niet apart te vertonen.

Hier kun je alle 24/7 boeken bij BOL.com bekijken

9. 24/7 stoer groeiboek ‘Under the sea’

Dit groeiboek van 24/7 Stoer is hetzelfde qua opbouw als het andere boek in deze lijst, maar bevat prints van oceaandieren. Stapje voor stapje houd je alle bijzondere momenten en de mijlpalen van je kindje bij op een leuke manier. Dit invulboek voor de ontwikkelingen van kinderen wordt vaak als kraam- of babyshowercadeau gegeven en is een musthave voor ieder gezin! Net als het andere boek van 24/7 Stoer is ook dit boek geschikt voor kinderen vanaf 1 tot 4 jaar.

Vind je de print van het boek leuk? Dan kun je ook nog kiezen voor een schoolfotoboek of een vriendenboekje met dezelfde afbeeldingen. Jammer genoeg is er (momenteel) geen babyboek verkrijgbaar in dit thema, dus deze kun je niet combineren.

10. Mini-momenten Koestert 1-4 jaar

Tip: combineer de invulboeken vanaf de zwangerschap tot en met het opgroeiboek met elkaar in dezelfde stijl! Momenteel kun je het ‘9-maanden invulboek’, ‘babyboek’ en ‘opgroeiboek’ aanschaffen van Koestert. Op deze pagina van BOL.com kun je deze boeken bekijken.

In het ‘Mini-momenten’ invulboek leg je ook alle belangrijke momenten en mijlpalen van je kindje zijn leven vast. Je doet dit vanaf de eerste verjaardag tot aan de eerste schooldag! Wat waren de eerste woordjes? En heeft de juf of meester nog een berichtje achtergelaten? Naast het beantwoorden van vragen kun je verschillende dingen inplakken, zoals knutselwerkjes en foto’s van je kindje!

Er zijn pagina’s voor persoonlijke brieven aan je kindje en vragen die je aan je kindje kunt stellen wanneer hij ouder is. In totaal staan er 82 pagina’s in het boek van A5 formaat en de omslag is gedrukt op extra stevig papier. De matte afwerking heeft een stijlvolle uitstraling en hij blijft ook nog eens erg lang mooi!

Waar moet je op letten bij aanschaf van een groeiboek?

Het is hartstikke leuk dat je tegenwoordig zoveel verschillende invulboeken kunt kopen, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Lees van tevoren goed door wat je kunt verwachten van een boek. Tot welke leeftijd loopt het boek door? En kun je ook echt voor ieder jaar informatie opschrijven of loopt het boek over in foto’s? Sommige XL-opgroeiboeken lijken geschikt voor kinderen tot 16 jaar, maar kunnen ingevuld worden tot 12 jaar. Hierna is er alleen ruimte voor het inplakken van foto’s. Dat is niet erg, maar wel jammer als je het niet verwacht.

We raden altijd aan om de reviews van andere klanten door te nemen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Blijft het boek na een paar jaar nog mooi? En is er wel echt genoeg ruimte om allerlei informatie op te schrijven en foto’s in te plakken? Daarnaast is het goed om van tevoren te bedenken of je wilt gaan voor een hardcover (harde kaft) of een softcover (zachte kaft). Het spreekt voor zich dat een hardcover een stuk steviger is en waarschijnlijk langer mooi blijft. Berg je het boek altijd netjes op? Dan kan een softcover ook prima zijn.

Andere invulboeken voor de ontwikkeling van je kind(eren)

Hierboven heb je slechts een kleine greep uit het enorme aanbod van invulboekjes kunnen bekijken. Zit jouw favoriete opgroeiboek er niet tussen? Niet getreurd! Er zijn nog veel meer boeken om de groei en ontwikkeling van je kindje bij te houden. Hieronder plaatsen we wat links naar pagina’s met leuke invulboekjes.

Op deze pagina van invulboekjes.nl vind je veel mooie opgroeiboeken
Ook op BOL.com vind je nog meer opgroeiboekjes
Bij Amazon.nl kun je terecht voor mooie invulboeken

Dit vind je misschien ook leuk

Babyboek eerste jaar: dit zijn de leukste exemplaren
Dit zijn de leukste zwangerschapsdagboeken

Scroll naar boven