Voorleesboek opa en oma: dit zijn de leukste boeken!

opa oma voorleesboek

Voorleesboek opa en oma kopen? Dan zit je hier helemaal goed! Wij hebben de allerleukste voorleesboeken op een rijtje gezet die geschikt zijn voor bij opa en oma! Zo’n boek is bijvoorbeeld leuk om te geven als zwangerschapsaankondiging, maar je kunt er natuurlijk ook eentje aanschaffen voor wanneer je zelf opa of oma gaat worden! Bekijk hier 10x het leukste voorleesboek voor opa’s en oma’s!

10x het leukste voorleesboek opa en oma

Er zijn ontzettend veel leuke voorleesboeken verkrijgbaar, maar het is natuurlijk extra leuk als deze voor bij opa en oma is! In dit overzicht kun je de meest populaire voorleesboeken vinden die vaak gegeven worden aan opa en/of oma óf gekocht worden door de opa’s en oma’s zelf! Je vindt natuurlijk ook de leukste boeken over opa’s en oma’s in dit handige artikel! Zoek je nog een leuke manier om de zwangerschap aan te kondigen of een leuk cadeau voor de feestdagen? Dan zit je hier goed!

1. Het enige echte voorleesboek voor opa’s en oma’s

Dit mooie voorleesboek voor opa en oma staat met stip op nummer 1! Het boek wordt vaak gegeven aan kersverse opa’s en oma’s, maar wordt ook vaak door de grootouders to be aangeschaft, In het boek staan heel veel mooie verhaaltjes geschreven in dichtvorm! Marianne Busser & Ron Schröder staan bekend om hun mooie (voorlees)boeken en de prachtige illustraties.

Opa Brom maakt in dit boek van alles mee in de kleuterklas en je komt er natuurlijk ook achter wie oma Wortelbloem is! Kortom: ben je nog op zoek naar het perfecte cadeau voor een kersverse opa en/of oma? Dan is dit een echte aanrader voor een betaalbare prijs! Zoek je een voorleesboek voor alleen een oma of opa? Ook dan kun je bij dit duo terecht.

2. Het grote opa en oma boek – Carry Slee

Carry Slee staat altijd garant voor heel veel leesplezier! Speciaal voor opa’s en oma’s kun je ‘Het grote opa en oma boek’ bestellen! In dit boek vind je heel veel opa’s en oma’s, wat dan ook de liefste mensen van de hele wereld zijn! Het boek is vrolijk en de verhaaltjes worden verteld op rijm. Welke gekke, leuke en lieve dingen doen grootouders allemaal met hun kleinkinderen?

Lees over Koen en Merel die een nieuwe oppas krijgen! Ze hebben natuurlijk allerlei eisen, maar dan blijkt dat hun eigen oma komt oppassen! Ze beleven met zijn drietjes heel veel spannende avonturen! Zo gaan ze voor de eerste keer mee met de trein en zelfs kamperen! Wanneer oma niet kan oppassen, zijn ze erg verdrietig. Maar… dan is opa er nog!

3. Opa en Oma Pluis

Het karakter Nijntje kom je ook tegenwoordig nog heel vaak tegen wanneer je (klein)kinderen hebt. Je vindt dit schattige konijntje op kleding, op speelgoed, maar natuurlijk ook nog steeds in heel veel verschillende kinderboeken. In het voorleesboek voor opa en oma bezoekt Nijntje haar opa en oma! Ze laat zien hoe leuk het eigenlijk is om op visite te gaan bij oudere mensen.

Ben je gek op Nijntje? Dan is het goed om te weten dat er meer Nijntje-boeken zijn met opa en/of oma in de hoofdrol! Kies bijvoorbeeld voor het ‘Nijntje en opa” boek of het boek waarin Nijntje een cadeautje heeft voor opa Pluis. Ook het boek ‘Nijntje logeert bij opa en oma’ is een groot succes onder kinderen en hun grootouders! Tip: je kunt ook kiezen voor ‘Opa en Oma Pluis – op zijn Brabants bij bol‘!

4. Dribbel bij opa en oma

Het maakt niet uit of je dit boek aanschaft om je zwangerschap aan te kondigen of wanneer je het als opa/oma aan je kleinkind wilt voorlezen: een Dribbel-boek is altijd een goed idee! Naast dit schattige voorleesboek voor opa en oma kun je ook nog kiezen uit talloze andere boeken, wat fijn is voor de Dribbel-fans.

In het boek gaat Dribbel op bezoek bij opa en oma. Hij helpt opa in de tuin en vindt dan iets heel bijzonders! Wist je dat ongeluk in een klein hoekje zit? Hopelijk gaat dat goed! Een leuk extraatje aan dit stevige kartonboek is het feit dat het boek flapjes heeft! Kinderen vanaf 18 maanden vinden flapjes geweldig en dit maakt het voorlezen extra leuk! Ga samen met Dribbel op ontdekkingsreis door de tuin en het huis! En vergeet natuurlijk niet te bekijken wat er achter de flapjes zit!

5. Opa en oma voor altijd jong – Kolletje & Dirk

Dit boek werd een aantal jaren toegevoegd aan de Kolletje-verhalen van Pieter Feller en Natascha Stenvert. In 2016 was het thema van de Kinderboekenweek opa’s en oma’s en dit boek sloot daar goed op aan! Samen met haar vriendje Dirk beleeft Kolletje spannende avonturen met haar grootouders! Ze heeft wel twee opa’s en oma’s en die zijn allemaal even lief!

Kolletje heeft altijd haar toversokken bij zich, want heel af en toe gebruiken opa’s en oma’s magie. Beleef de mooiste avonturen met opa Kees & oma Katharina, maar ook met oma Orselia en opa Snor! Bevalt het boek? Dan raden we je zeker aan om ook de andere Kolletje-boeken te bekijken!

6. Kas bij opa en oma – voorleesboek opa en oma

Kas gaat logeren bij opa en oma, dus pakt hij zijn koffertje! Hij neemt afscheid van zijn moeder en ze maken er een geweldige dag van! Bij opa en oma doe je de allerleukste dingen en dat wordt wel weer bewezen! Samen taart eten, lekkere pannenkoeken en soep maken, maar natuurlijk ook lekker spelen in het park! Kas moet heel hard lachen om de gewoontes van opa en oma! Waarom doet hond Kees van die gekke dingen? En waarom winkelt opa met een schepje in zijn hand?

Pauline Oud kennen veel mensen van de prachtige invulboeken voor tijdens de zwangerschap en de jaren daarna, maar ook qua boeken kun je heel veel mooie werken vinden van Pauline. Ben je gek op invulboeken? Dan mag je haar collectie zeker niet overslaan! Je kunt de collectie op deze pagina van bol bekijken!

7. Vos en Haas – voorleesboek opa en oma

Let op: hierboven zie je een verkeerde afbeelding, maar je komt wel bij het juiste boek terecht. De boeken van ‘Vos en Haas’ zijn ontzettend populair en worden dan ook vaak (voor)gelezen aan baby’s en peuters door hun (groot)ouders. In dit boekje lees je een nieuw avontuur! Dit keer staat Uil centraal, want hij heeft een opa en een oma. Haas zegt dat Uil hun kleinkind is, maar Uil is het er niet mee is. Hij is toch helemaal geen kind meer en hij is toch ook niet klein?!

8. Gouden voorleesboeken – Het Gouden Fiep Boek

Een mooi voorleesboek voor opa en oma hoeft natuurlijk niet altijd over opa’s en oma’s te gaan. Het Gouden Fiep Boek is een aanrader voor (groot)ouders die ervan houden om hun (klein)kind voor te lezen. In dit dikke, gouden Voorleesboek staan mooie verhalen van onder andere Hans van der Voort en Mies Bouhuys, maar daarnaast kun je ook nog eens genieten van de prachtige illustraties van Fiep Westendorp.

Het 100-jarige bestaan van Fiep Westendorp moest natuurlijk gevierd worden met een Gouden Boek! In het boek vind je verschillende verhalen waar je samen met je (klein)kind van kunt genieten op ieder moment van de dag!

9. Anna met opa en oma aan zee

Anna zit bij opa en oma in de auto, op weg naar het vakantiehuisje aan zee! Ze gaan een paar dagen aan zee logeren en ze verveelt zich geen minuut! Ze speelt heerlijk in het zand, zoekt naar de mooiste schelpjes en dat pootjebaden bevalt ook goed. Zo’n heerlijke dag aan zee is voorbij voordat je er erg in hebt! In dit boek vind je een zomers verhaaltje over vakantie aan zee! Het boek is geschikt voor kinderen vanaf zo’n 2 jaar.

10. Opa en oma Oelewapper – voorleesboek opa en oma

Als laatste op de lijst: Opa en Oma Oelewapper! Hierboven zie je een populair boek uit de serie met opa en oma in de hoofdrol, maar je kunt ook nog kiezen uit andere boeken uit dezelfde serie. Bevalt het boek? Dan is het hartstikke leuk om ook de andere delen te bestellen! In dit boek hebben opa en oma €100.000 gewonnen! Ze kunnen het bijna niet geloven, maar hebben ook geen idee wat ze moeten met zoveel geld… Ze hebben alles al!

Opa en oma komen er niet uit, maar dan komen Joep en Jetje bij hun tante aan. Tante huilt, want over een niet al te lange tijd wordt haar huis gesloopt! Joep, Jetje, oma en opa bedenken een plan en dat gewonnen geld helpt daar zeker bij!

Opa en oma invulboek

Hierboven heb je een aantal voorleesboeken kunnen bekijken die erg leuk zijn voor opa’s en oma’s. Misschien staat jouw favoriete boek er niet bij of wil je liever een ander cadeau geven. We willen graag het ‘opa en oma invulboek’ onder de aandacht brengen, omdat dit ook een erg leuk cadeau is voor de kersverse grootouders! Je kunt zo’n invulboek natuurlijk ook voor jezelf aanschaffen om een mooi herinneringenboek te maken!

Invulboeken voor opa’s en oma’s zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een invulboek voor alleen opa, alleen oma of opa & oma samen. In zo’n invulboek vind je allerlei leuke vragen die je in kunt vullen voor later, zodat je geen dierbare herinnering meer zult vergeten! Is het kind volwassen geworden? Dan is dat een erg leuk verjaardagscadeau! Zo’n boek is ook erg leuk om te geven wanneer een kleinkind zelf kinderen krijgt!

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven