Kraambezoekboek – 15x de leukste invulboeken voor de kraamtijd

Leukste kraambezoekboeken

De kraamtijd na de geboorte van je kindje vliegt voorbij. Door alle hormonen (lees: zwangerschapsdementie en slaaptekort!) vergeet je veel details van de eerste, bijzondere dagen met je kindje. In een kraambezoekboek kun je de kraamvisite mooie herinneringen laten opschrijven, die je later kunt teruglezen. Leuk voor jou, maar ook later voor je kindje wanneer hij/zij groter is! Bekijk hier de 15 leukste invulboeken voor tijdens de kraamtijd!

Wat is een kraambezoekboek?

De eerste dagen na de geboorte van je kindje vliegen voorbij zonder dat je het door hebt. Je slaapt ineens een stuk minder en de zwangerschapsdementie zorgt ervoor dat je je later niet alles even goed kunt herinneren. Krijg je kraamvisite? Dan is het leuk om dit kraambezoek van alles te laten opschrijven in een speciaal kraambezoekboek.

Het is leuk om later terug te lezen wie er langs kwam, wat ze wensen voor jou en je kindje en wat je bijvoorbeeld als kraamcadeau kreeg. In de meeste kraambezoekboeken is er ruimte gereserveerd om foto’s of kaartje in te plakken. Zo creëer je een bijzonder en uniek naslagwerk over de meest bijzondere tijd in je leven: de eerste dagen met je nieuwe wereldwonder! Ben je gek op zwangerschapsdagboeken en houd je graag alles bij? Dan is het kraambezoekboek een musthave in je collectie!

LEESTIP: Dit zijn de leukste babyboeken voor het eerste jaar!

Wat is het leukste kraambezoekboek?

Helaas is er geen perfect kraambezoekboek dat hét beste exemplaar is voor iedereen. Bedenk eerst voor jezelf wat je verwacht van zo’n boek. Neem je genoegen met een basic boek, waarin kraamvisite een simpel tekstje kan schrijven? Of wil je liever dat de gasten allebei vragen kunnen beantwoorden? Ieder kraambezoekboek is anders ingedeeld, dus let hier goed op. Bekijk hieronder 15x de leukste invulboeken voor de kraamboek!

Kraambezoekboek Pauline

1. Leukste kraambezoekboek Pauline – O’Baby

Pauline Oud heeft al meerdere invulboeken voor tijdens- en na de zwangerschap uitgebracht, zoals het populaire ‘Mijn 9 maanden dagboek’. Dit zwangerschapsdagboek is erg geliefd en er is zelfs een nieuwe collectie uitgebracht, welke in een nieuw jasje gestopt is. Ook het kraambezoekboek en babyboek zijn erg populair onder kersverse ouders.

O’Baby by Pauline is vrij nieuw en wordt vaak als cadeau gegeven. De vormgeving van deze lijn boeken is lief, kleurrijk én gezellig. De inhoud is minstens zo belangrijk en ook op dat gebied zal Pauline Oud je niet teleurstellen. In het O’Baby by Pauline kraambezoekboek kan de kraamvisite een aantal vragen beantwoorden, maar er is ook ruimte voor info over de bevalling, je kindje en foto’s. Dit boek is een aanrader!

Bekijk het ‘O’Baby by Pauline kraambezoekboek hier bij bol

Maan Amsterdam kraambezoekboek

2. Maan Amsterdam kraambezoekboek

Maan Amsterdam is een bekend merk dat verschillende invulboeken aanbiedt, zoals het populaire geboorteboek. Ook voor leuke familieplanners kun je terecht bij dit merk! Hierboven zie je een geboorte- en kraambezoekboek in één. Een leuk voordeel is dat het invulboek ook geschikt is voor ouders met hetzelfde geslacht, omdat er niet gesproken wordt over ‘papa’. Het kraambezoekboek krijgt goede reviews en veel ouders hebben goede ervaringen met dit boek.

Het kraambezoekboek van Maan Amsterdam is erg luxe en uitgebreid, met speciale invulpagina’s voor de kraamvisite. Daarnaast is er ook genoeg ruimte voor informatie over de geboorte en je kindje. Je kunt mooie foto’s inplakken, vertellen over het gezin, het geboortekaartje inplakken en de mooiste geboortepost een plekje geven. Aan het eind van het boek kun je ongeveer 100 geboortepostkaarten inplakken! In de speciale envelop kun je belangrijke formulieren bewaren, zoals de hielprikenvelop.

Bekijk hier alle kleuren van het Maan Amsterdam kraambezoekboek

Thuismusje boek voor kraamvisite

3. Thuismusje kraambezoekboek

Ook van het merk ‘Thuismusje’ kun je verschillende invulboeken vinden, zoals het geliefde babyshowerboek en maandkalenders. In het kraambezoekboek van Thuismusje kun je van alles kwijt. Vertel bijvoorbeeld uitgebreid over wie de verloskundige en kraamverzorgster zijn, maar laat het kraambezoek ook vragen beantwoorden over deze speciale gebeurtenis.

Naast het invullen van het boek kun je ook mooie foto’s van je kindje inplakken, zodat je de mooiste herinneringen van deze bijzondere tijd kunt vastleggen. Het boek is ontzettend leuk om zelf te kopen, maar ook om als kraamcadeau– of cadeau tijdens de babyshower te geven. Dit kraambezoekboek is verkrijgbaar in de kleuren roze en mintgroen.

Bekijk het Thuismusje kraambezoekboek hier bij bol

Zebrapaardje kraambezoekboek

4. Zebrapaardje – Luxe kraambezoekboek

Als je hebt gekozen voor het zwangerschapsdagboek van Zebrapaardje, is het leuk om deze te combineren met het bijpassende kraambezoekboek. Dit invulboek heeft een afmeting van 21×21 centimeter, een hardcover en een linnen omslag. In totaal zijn er maar liefst 82 pagina’s om de mooiste wensen van de kraamvisite voor je kindje te verzamelen.

Als je graag een mooi aandenken voor later wilt creëren, is dit een leuke aanrader. In het boek vind je niet allerlei gekke vragen, maar heel neutrale vragen. Aan het begin van het boek vind je een inleiding over de baby, waar je zijn/haar naam en geboortedatum kwijt kunt. Daarnaast is er een speciale pagina voor de kraamverzorgster en de verloskundige. Alle overige bladzijden zijn voor de kraamvisite.

Bekijk het luxe kraambezoekboek hier bij bol

SUS Design kraamboek

5. SUS Design kraamboek

Het merk SUS Design biedt momenteel vier leuke kraambezoekboeken aan in drie verschillende varianten. Alle hardcover kraamboeken krijgen goede recensies van kersverse ouders en mensen die het boek cadeau geven. Het boek is momenteel erg populair en veelzijdig. In het boek vind je een speciale pagina voor de kraamverzorgster, zodat je haar nooit meer zult vergeten.

Natuurlijk is er ook ruimte om de mooiste babyfoto’s in te pakken en de leukste vragen te beantwoorden. Er is ook meer dan genoeg ruimte voor de wensen van de kraamvisite! Hoe kent het kraambezoek jou? En van wie/hoe hoorde je dat ik geboren was? Welke wijze raad geef je mijn ouders? In totaal zijn er maar liefst 50 invulpagina’s voor het kraambezoek.

Bekijk het SUS Design kraamboek hier bij bol

Nijntje kraambezoekboek

6. Nijntje kraambezoekboek – prijstip

Met alle lovende recensies die het Nijntje kraambezoekboek krijgt, hoort hij zeker in dit lijstje thuis. Nijntje is al jaren een bekend karakter in de wereld van baby’s en je vindt het vrolijke konijn overal terug. Het invulboek heeft rustige kleuren en kan voor zowel jongens als meisjes gebruikt worden. Met een prijs van nog geen tien euro is dit een leuke prijstip!

In het boek kun je een geboortekaartje inplakken, de gegevens van je kindje invullen na de geboorte en natuurlijk meer vertellen over het gezin. Daarna laat je het kraambezoek allerlei vragen beantwoorden, zodat je een mooi naslagwerk creëert van deze hectische, maar mooie tijd. Ook dit boek bevat speciale pagina’s voor de kraamhulp en verloskundige, zodat je deze bijzondere personen nooit meer vergeet.

Bekijk het Nijntje kraamboek hier bij bol

Marieke ten berge kraamboek

7. Marieke ten Berge kraamboek

Het schattige kraambezoekboek van Marieke ten Berge is anders dan de andere boeken voor de kraamvisite. De lieve-, zachte illustraties en rustige uitstraling is de perfecte mix voor een geweldig kraamboek. Je kunt de herinneringen uit de kraamperiode een blijvend plekje geven en later doorgeven aan je kindje.

Laat gasten een mooie wens opschrijven of bijvoorbeeld een mooi gedichtje. In het boek is ook ruimte voor een stamboom en voor meerdere foto’s. Wil je de afdruk van de voetjes van je kleintje een blijvend plekje geven? Ook dat kan voor in het boek. Er kunnen natuurlijk ook vragen beantwoord worden.

Bekijk het boek op deze pagina van Bruna
Bekijk het boek op deze pagina van bol

Kidooz kraambezoekboek

8. Kidooz kraambezoekboek

De vele invulboeken van Kidooz zijn erg leuk én gewild! Eerder kon je een speciaal kraamboek vinden voor papa’s, waarin geen mama voorkomt. Als je nieuwsgierig bent naar alle invulboeken van dit merk, kun je ze op deze pagina van Invulboekjes bekijken. Het bovenstaande boek is lekker basic, met een rustig lettertype. Er zijn verder ook niet teveel illustraties, zodat het boek niet ‘druk’ oogt.

Tip: pastelkleuren zijn helemaal in! Doorgaans zijn er veel verschillende varianten verkrijgbaar, maar dat is op dit moment niet het geval. In het boek kun je jezelf voorstellen, een geboortekaartje inplakken en natuurlijk meerdere gasten laten schrijven. Daarnaast is er ruimte om te vertellen over de geboortedag en de kraamverzorgster.

Bekijk het Kidooz kraambezoekboek hier bij bol

Forever Friends kraambezoekboek

9. Forever Friends kraambezoekboek

De schattige beertjes van Forever Friends zullen bij veel ouders een gevoel van nostalgie oproepen. Forever Friends is al jarenlang erg geliefd en dat is vandaag de dag nog steeds niet anders. Als je een kindje krijgt en gek bent op de beren, is dit een leuk cadeau. Met een prijs van €15,99 is het ook niet zo’n duur kraamboek, zodat het perfect geschikt is als kraamcadeau! Er is ruimte voor kraamvisite en natuurlijk de liefste foto’s van je kindje.

Bekijk het Forever Friends kraamboek hier bij bol

Kraambezoekboek Kaartjelief

10. KaartjeLief invulboek voor het kraambezoek

Het merk KaartjeLief bood eerder een simpel kraambezoekboek met een spiraal aan, maar deze zijn jammer genoeg niet meer verkrijgbaar. Het bovenstaande kraamboek van dit merk is overigens een mooie vervanging! Het is een fijn boek voor de kraamvisite, voorzien van een stevige hardcover. Laat de gasten hun boodschap invullen en houd hem jarenlang mooi!

Bekijk het KaartjeLief kraamboek hier bij bol

Lifestyle 2 love kraambezoekboek

11. Lifestyle2Love als leukste kraambezoekboek

In het Lifestyle2Love kraamboek kun je leuke vragen laten beantwoorden door het kraambezoek én natuurlijk de mooiste wensen achterlaten. Er staan korte-, simpele vragen in het boek en in totaal kunnen er maar liefst 30 personen in het boek schrijven. Er is verder ruimte voor twee ouders om over zichzelf te vertellen én om foto’s/tekeningen in te plakken.

Bekijk hier het kraamboek van Lifestyle2Love bij Invulboekjes

Memorybooks kraamboek

12. MemoryBooks by Pauline – Kraamboek

Op nummer 1 in dit artikel heb je een kraamboek van Pauline Oud kunnen bewonderen en ook dit exemplaar is erg populair! Memorybooks by Pauline erg geliefd en je kunt verschillende boeken in deze lijn vinden. Deze boekjes zijn speels- en kleurrijk en bieden natuurlijk voldoende ruimte voor het kraambezoek! Plak een mooie buikfoto, vertel over jezelf, maar natuurlijk ook over de geboorte.

Wat vond je van de bevalling? Heeft je kindje broertjes en/of zusjes? Daarna kun je de kraamvisite allemaal leuke dingen laten opschrijven, zodat je een mooi boekje hebt voor later. Dit invulboek is net even anders dan anders en daarom misschien wel extra leuk! Een ander leuk voordeel is dat dit kraamboek voor de visite slechts €12,50 kost.

Bekijk het kraamboek hier bij bol

Font Of You kraamboek

13. Font of You kraambezoekboek

Als je op zoek bent naar een origineel kraambezoekboek, kun je kiezen voor het exemplaar van Font of You. Dit boek is alles behalve een doorsnee boek en daarom extra leuk! Het boek heeft een A5 formaat, heeft in totaal 70 pagina’s en biedt ruimte voor 27 personen. In het boek staan leuke, originele vragen en er zijn speciale pagina’s voor de kraamverzorgster, voor papa en mama. Achterin het boek vind je kaarten om uit te knippen en het boek heeft een zwarte ringband. De matte omslag geeft dit kraambezoekboek een luxe uitstraling.

Bekijk het Font Of You kraambezoekboek hier bij bol

Sillibeads kraamvisiteboek

14. Sillibeads kraamvisiteboek

Het moderne kraamvisiteboek van Sillibeads is terug van weggeweest! Dit boek is lange tijd niet verkrijgbaar geweest, maar inmiddels kun je hem weer bestellen voor een leuke prijs van €21,95. In het boek kun je persoonlijke wensen opschrijven, maar ook mooie foto’s toevoegen van je kindje (met het bezoek). In totaal is er ruimte voor 50 gasten, zodat de meeste mensen genoeg hebben.

Bekijk het Sillibeads kraamboek hier bij bol

Gold Arts Books kraamboek

15. Mijn Kraambezoekboek van Gold Arts Books

Als je op zoek bent naar een geweldig kraamcadeau, is dit gave kraambezoekboek een leuk idee. Je kunt dit boek gebruiken voor jongens en meisjes, dus het is ook geschikt als babyshowercadeau als je het geslacht van de baby nog niet weet. In totaal is er ruimte voor 38 gasten, wat doorgaans genoeg is voor de meeste mensen.

Op iedere pagina kan één gast zijn wensen kwijt. Verder zijn er vier blanco pagina’s, waarop de ouders foto’s kunnen plakken of een verhaal kunnen schrijven. De eerste twee pagina’s in het boek zijn bestemd voor de ouder om te vertellen over de geboorte. Je kunt dit boek in verschillende designs aanschaffen.

Bekijk alle Gold Arts Books kraamboeken hier

Andere invulboeken voor de kraamvisite

Hierboven heb je de 15 meest populaire- en geliefde kraambezoekboeken van dit moment kunnen bewonderen. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden, voor het geval er geen leuk boek voor je tussen zit. Een tijdlang was het HEMA kraambezoekboek erg populair, maar dit boek is jammer genoeg niet meer verkrijgbaar. Via de onderstaande links kom je terecht op websites met gave kraambezoekboeken.

  1. Kraambezoekboeken bij bol
  2. Bij Amazon kun je geweldige kraamboeken vinden
  3. Ook Invulboekjes.nl heeft mooie exemplaren

Relevante artikelen

Op MamaGroeit.nl kun je veel handige koopgidsen en artikelen vinden. Hieronder kun je links vinden naar enkele van onze populaire artikelen.

  1. Oppasboek voor bij de gastouder, grootouders of het kinderdagverblijf
  2. Verschoonmand kopen? Lees hier tips en bekijk 8x de leukste!
  3. Dit zijn de leukste luiertassen
  4. Dit zijn de beste co-sleepers van dit jaar

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia

Nicole
Scroll naar boven