Kraambezoekboek – 15x de leukste invulboeken op een rijtje

De kraamtijd na de geboorte van je kindje vliegt voorbij. Door alle hormonen (lees: zwangerschapsdementie en slaaptekort!) vergeet je veel details van de eerste, bijzondere dagen met je kindje. In een kraambezoekboek kun je de kraamvisite mooie herinneringen laten opschrijven, die je later kunt teruglezen. Leuk voor jou, maar ook later voor je kindje wanneer hij/zij groter is! Bekijk hier de 15 leukste exemplaren!

Wat is een kraambezoekboek?

De eerste dagen na de geboorte van je kindje vliegen voorbij zonder dat je het door hebt. Je slaapt ineens een stuk minder en de zwangerschapsdementie zorgt ervoor dat je je later niet alles even goed kunt herinneren. Krijg je kraamvisite? Dan is het leuk om dit kraambezoek van alles te laten opschrijven in een speciaal kraambezoekboek.

Het is leuk om later terug te lezen wie er langs kwam, wat ze wensen voor jou en je kindje en wat je bijvoorbeeld als kraamcadeau kreeg. In de meeste kraambezoekboeken is er ruimte gereserveerd om foto’s of kaartje in te plakken. Zo creëer je een bijzonder en uniek naslagwerk over de meest bijzondere tijd in je leven: de eerste dagen met je nieuwe wereldwonder!

Ben je gek op zwangerschapsdagboeken / 9 maanden dagboeken en houd je graag alles bij? Dan is het kraambezoekboek een musthave in je collectie!

Lees ook: De leukste babyboeken voor het eerste jaar!

Wat is het leukste kraambezoekboek in 2023?

Bedenk voor jezelf wat je verwacht van een kraambezoekboek. Ga je voor een basic boek waarin kraamvisite een simpel tekstje kan schrijven? Of wil je liever een kraambezoekboek waarin de gasten allerlei vragen beantwoorden over je kindje? Ieder kraamboek heeft een andere indeling/invulling, dus de keus is aan jou! Van chique kraambezoekboek tot een basic boek: bekijk in de volgende lijst 15x de leukste kraambezoekboeken!

1. O’Baby By Pauline : leukste kraambezoekboek

Veel moeders gingen je al voor! Pauline Oud heeft al meerdere, leuke invulboeken voor tijdens en ná de zwangerschap uitgebracht. Zo kun je het “Mijn 9 maanden dagboek” als zwangerschapsdagboek gebruiken. Momenteel heeft ze een nieuwe collectie uitgebracht, welke in een nieuw jasje is gestopt.

O’Baby by Pauline is vrij nieuw en al zeer populair onder (aanstaande) ouders. De vormgeving is lief, kleurrijk en gezellig. De inhoud is minstens zo belangrijk en ook op dat gebied zal Pauline Oud je niet teleurstellen. In het O’Baby by Pauline kraambezoekboek kan kraamvisite een aantal vragen invullen, maar is er ook ruimte voor informatie over de bevalling, het kindje en foto’s. Een echte aanrader dus!

2. Maan Amsterdam kraambezoekboek

Naast de populaire familieplanners van Maan Amsterdam (BOL.com), biedt deze uitgever ook een leuk geboorteboek en kraambezoekboek in één. Het invulboek is óók geschikt voor ouders met hetzelfde geslacht, omdat er niet wordt gesproken over “papa”. Wel zo handig en modern! Dit invulboek krijgt erg goede reviews en veel ouders hebben dan ook goede ervaringen met dit boek.

Het kraambezoek is luxe en uitgebreid. Er zijn speciale invulpagina’s voor de kraamvisite, maar ook voor informatie over de geboorte en je kindje. Plak de mooiste foto’s in, vertel over je gezin, plak het geboortekaartje in en natuurlijk de mooiste geboortepost! Aan het eind van het boek kun je ongeveer 100 geboortepostkaarten inplakken! Heb je belangrijke geboortepapieren of formulieren die je graag wilt bewaren, zoals de hielprikenvelop? Hiervoor is een speciale envelop beschikbaar in het boek.

3. Thuismusje kraambezoekboek

In dit boek van Thuismusje kun je van alles kwijt! Vertel uitgebreid over wie de verloskundige en de kraamverzorgster zijn en laat je kraambezoek vragen beantwoorden over deze speciale gebeurtenis. Natuurlijk kun je ook mooie foto’s inplakken van je kindje met het kraambezoek. Zo leg je de mooiste herinneringen vast in een mooi naslagwerk.

Tip: dit boek is ook aan te raden als kraamcadeau of cadeau tijdens de babyshower! Het kraambezoekboek is verkrijgbaar in de kleuren mintgroen en roze.

4. Fabrikten kraambezoekboek

Ga je liever voor een luxe hardcover boek? Dan is het Fabrikten invulboek voor tijdens de kraamperiode zeer geschikt. Het boek is duurder dan het gemiddelde kraambezoekboek, maar daar krijg je dan ook een stevig boek van kwaliteit voor terug. Naast het kraambezoekboek verkoopt Fabrikten in dezelfde stijl een 9 maanden boek en een babyshowerboek.

In totaal zijn er 80 pagina’s beschikbaar om het mooiste naslagwerk voor je kindje te creëeren. Laat je vrienden, familie en kennissen wensen, tips en andere info invullen en plak er mooie foto’s bij. Natuurlijk kun je ook een dagboekje bijhouden over je kleintje. Dit luxe hardcover boek met leeslint is een erg leuke cadeautip, maar ook leuk om zelf aan te schaffen!

5. SUS Design kraamboek

SUS Design biedt vier erg leuke kraambezoekboeken in drie verschillende varianten. Al deze hardcover kraamboekjes krijgen goede recensies! Het kraambezoekboek is momenteel erg populair en is erg veelzijdig. Laat de kraamverzorgster een speciale pagina invullen, plak foto’s van je kleintje en het bezoek in en beantwoord de leukste vragen.

Hoe kent het kraambezoek jou of je partner? Van wie en hoe hoorde je dat ik geboren was? Wat voor wijze raad heb je voor mijn ouders? Dit is een kleine greep uit de vragen die je kunt verwachten. In totaal zijn er 50 invulpagina’s voor het kraambezoek.

6. Nijntje invulboek kraamtijd

Met alle lovende recensies hoort het Nijntje kraambezoekboek zeker in de top 15 thuis! Nijntje is al jaren een bekend karakter in de wereld van baby’s en je vindt het vrolijke konijntje dan ook overal terug. Dit invulboek heeft rustige kleuren en is erg populair.

Plak een geboortekaartje in, vul de gegevens van je kindje in na de geboorte, vertel meer over het gezin en laat het kraambezoek leuke vragen beantwoorden. Natuurlijk zijn er speciale pagina’s beschikbaar voor de verloskundige en de kraamhulp. Zo vergeet je nooit meer wie er bij je waren op de mooiste dag van je leven.

7. Marieke ten Berge kraamboek

Dit superschattige boek is even iets anders dan de voorgaande boeken. De lieve illustraties en rustige uitstraling is de perfecte mix voor een geweldig kraamboek. Je kunt de herinneringen uit de kraamperiode een blijvend plekje geven en later doorgeven aan je kindje.

Laat gasten een mooie wens opschrijven of bijvoorbeeld een mooi gedichtje. In het boek is ook ruimte voor een stamboom en voor meerdere foto’s. Wil je de afdruk van de voetjes van je kleintje een blijvend plekje geven? Ook dat kan voor in het boek. Er kunnen natuurlijk ook vragen beantwoord worden.

8. Kidooz invulboek kraamperiode

Leuk: dat zijn de invulboeken van Kidooz! Naast een kraambezoekboek voor mama + papa biedt Kidooz ook een speciaal papa+papa kraambezoekboek! Dit boek is speciaal voor gezinnen met twee papa’s gemaakt. Kidooz biedt meerdere designs aan, dus er is keus genoeg. Ga je voor een rustige print of voor de panterprint?

Onderstaand basic boekje heeft een leuk lettertype en uitstraling. Er zijn niet teveel illustraties, dus oogt het niet zo druk. De pastelkleuren zijn momenteel helemaal hi p! Gebruik de uitgebreide ruimte voor tekstjes en foto’s. Verder kun je jezelf natuurlijk voorstellen, een geboortekaartje inplakken, meer vertellen over de geboortedag en de kraamverzorgster. Er is in dit boek ruimte voor 50 gasten.

9. Studio Ins & Outs kraamboek

Dit merk biedt één soort kraambezoekboek in meerdere kleuren. Zo kun je kiezen uit marine blauw, lichtblauw, okergeel, zwart en roze. Dit boek is geschikt voor wat minder kraamvisite, namelijk 28 gasten. De kraamvisite die jullie pasgeboren wondertje komt bewonderen kunnen een mooie boodschap opschrijven door zinnen aan te vullen en natuurlijk kun je foto’s inplakken. Achterin het boek is er ruimte gemaakt om de mooiste ontvangen kaartjes in te plakken.

10. KaartjeLief invulboek voor het kraambezoek

Eerder bood KaartjeLief een heel basic, simpel kraambezoekboek met een spiraal aan, maar deze is jammer genoeg niet meer verkrijgbaar. Bovenstaand kraambezoek van KaartjeLief is een mooi alternatief! Een fijn boek voor de kraamvisite, met een hardcover. Dit boek kun je door alle gasten laten invullen en vervolgens jarenlang mooi houden.

11. Forever Friends kraambezoekboek

Als je geboren bent in de jaren ’70, ’80 of ’90 is de kans heel klein dat je Forever Friends niet kent. De schattige beertjes kon je vinden op de mooiste agenda’s, schoolspullen en tassen. Ben je nog steeds gek op de looks van de beertjes? Dan kun je kiezen voor een schattig kraambezoekboek van Forever Friends. Laat je vrienden persoonlijke berichten achterlaten in het boek en plak de mooiste foto’s in!

12. Hello Baby kraambezoekboek

Hello Baby kraambezoekboek

Een tof invulboek voor de kraamtijd voor €14,50? Dan kies je voor het invulboek van Hello Baby. Het zwart-witte boekje heeft leuke illustraties en biedt precies wat je nodig hebt in een kraambezoekboek. De gasten kunnen meerdere vragen beantwoorden en een mooie wens opschrijven. Met gekleurde pennen maak je het geheel nog leuker!

13. Lifestyle2Love – leukste kraambezoekboek 2023

Lifestyle 2 love kraambezoekboek

Informatie over je kindje, maar ook over jullie als ouders. Dát is waar dit boekje mee begint. Daarna zijn er pagina’s beschikbaar waar de gasten antwoorden geven op vragen als: naam, leeftijd, waar ken je mijn ouders van, op wie lijk ik enzovoort. Er is ruimte voor 30 personen, maar ook voor tekeningen en foto’s.

14. MemoryBooks by Pauline – Pauline Oud kraambezoekboek

Nog een exemplaar uit de grote collectie van Pauline Oud. Het Memorybooks kraambezoekboek is lekker kleurrijk en speels ingedeeld. Vertel over de geboorte, over jezelf (plak ook een buikfoto!), over wat je van de bevalling vond, vertel over broertjes/zusjes en laat het kraambezoek de leukste dingen opschrijven.

Dit invulboek heeft een andere vormgeving dan de traditionele invulboeken van Pauline Oud en is ook weer een groot succes onder veel aanstaande ouders!

15. Font of You kraambezoekboek

Als je op zoek bent naar een origineel kraambezoekboek, kun je kiezen voor het exemplaar van Font of You. Dit boek is alles behalve een doorsnee boek en daarom extra leuk! Het boek heeft een A5 formaat, heeft in totaal 70 pagina’s en biedt ruimte voor 27 personen. In het boek staan leuke, originele vragen en er zijn speciale pagina’s voor de kraamverzorgster, voor papa en mama. Achterin het boek vind je kaarten om uit te knippen en het boek heeft een zwarte ringband. De matte omslag geeft dit kraambezoekboek een luxe uitstraling.

Andere invulboeken voor kraambezoek

Naast deze top 15 zijn er natuurlijk nog talloze andere kraamvisiteboeken te koop. Jammer genoeg heeft HEMA geen kraambezoekboek meer, want deze was ook zeer geliefd. Ook het razend populaire boek van Woezel & Pip is niet meer verkrijgbaar.

Staat er geen leuk kraamboek voor je tussen? Bekijk onderstaande websites dan zeker!

Dit vind je misschien ook leuk

Nicole
Scroll naar boven