Oppasboek kopen? Bekijk 14x de leukste in 2023

oppasboek

Het zwangerschaps- en bevallingsverlof zit erop: tijd om weer aan het werk te gaan! Wanneer je kindje naar de gastouder of de crèche gaat, wil je natuurlijk precies weten hoe het is gegaan! Hallo, oppasboek! Heeft je kindje goed geslapen en gegeten? Welke bijzondere gebeurtenissen waren er die dag? In dit artikel kun je 14 x de leukste en mooiste oppasboekjes bekijken, zodat je niks meer hoeft te missen van de oppasdagen!

Oppasboek of “Heen en weer boekje” kopen

Een spannende tijd is aangebroken: je kindje gaat naar de oppas terwijl jij weer aan het werk gaat. Heeft hij het naar zijn zin? Eet en drinkt hij goed? Heeft hij voldoende luiers per dag? De eerste maanden zijn dit punten die heel goed aangeven hoe het met de gezondheid van baby’s gaat. Zo’n leuk oppasboek wordt ook wel een “heen en weer” boekje genoemd.

Lees ook: Schoolfotoboek kopen? 11x de leukste invulboeken + tips!

Na die eerste paar maanden is het nog steeds fijn om te weten of je kindje genoeg eet, slaapt en goede luiers heeft. Daarnaast is het ook fijn voor de gastouders, oppas of medewerkers van het kinderdagverblijf om op te schrijven wat voor een leuke dingen je kindje heeft beleefd. Wanneer je peuter iets groter groeit, zijn de grappige anekdotes ook een leuke herinnering voor later! Kortom: een oppasboek is een musthave voor iedere ouder!

Bekijk hieronder een lijst met de leukste oppasboekjes voor bij de gastouder, het kinderdagverblijf of de oppas.

1. SUS Design oppasboek / crecheboek

SUS Design biedt heel veel leuke invulboeken aan voor tijdens de zwangerschap én de periode hierna. Onder andere de invulboeken voor de babyshower en het kraambezoek zijn ontzettend populair. Hierboven zie je een voorbeeld van het oppasboekje / heen en weer boekje van SUS Design in de kleur blauw. Dit moderne, stijlvolle oppasboek is ook in een roze en een neutrale (zwart/wit) kleur verkrijgbaar.

Bekijk hier alle SUS Design producten (BOL.com)

Dit invulboek van SUS Design is zowel geschikt voor bij oma en opa, als voor bij de kinderopvang of gastouder. Alle invulvelden zijn handig, gemakkelijk in te vullen en gemakkelijk te lezen. Wat kan je kleintje al heel goed? Wat heeft hij vandaag allemaal gegeten en gedronken? Heeft hij lekker geslapen?

Naast deze vragen vind je ook fotopagina’s, waar je leuke knutselwerkjes of fotootjes op kunt plakken. In totaal zijn er 124 invulpagina’s, zodat je voorlopig wel even vooruit kunt! Met dit leuke invulboekje maak je een geweldige herinnering voor later, zodat je kind alles terug kan lezen!

2. Mijn oppasboek van Maan Amsterdam

Ook Maan Amsterdam is geen onbekende naam wanneer het gaat om hippe invulboekjes en planners. Op dit moment kun je kiezen uit twee verschillende kleuren: roze en blauw. De vormgeving van deze oppasboekjes ziet er schattig en modern uit, zodat de boekjes voor iedereen geschikt zijn.

In het boek geef je antwoord op verschillende vragen, zoals wie de oppas was en wat er gegeten is die dag. Over het algemeen zijn de vragen in de meeste oppasboekjes hetzelfde, maar is de vormgeving net even iets anders. Wat heeft je kindje vandaag allemaal gedaan?

Verder is er ook nog ruimte om belangrijke gegevens in te vullen: denk aan medische gegevens en tel. nummers. In totaal zijn er pagina’s genoeg om 112 oppasdagen in te vullen, maar je kunt ook nog leuke foto’s of tekeningen inplakken. Het invulboek heeft een A5 formaat en komt in zachte kleurtjes.

3. Heen en weer boekje

Officieel komt dit gave heen en weer boekje uit België én er is ook een speciale variant voor bij opa en oma. Het oppasboek voor bij de grootouders heeft schattige, mintgroene kleuren en leuke prints. Deze invulboeken zijn van zeer hoge kwaliteit en hebben een hardcover afwerking met een leeslint. Ze zijn perfect geschikt als oppasboek bij de grootouders, gastouder, onthaalouder of het kinderdagverblijf.

Noteer de voeding en het aantal dutjes, de gemoedstoestand en toiletmomentjes van je kindje op de daarvoor bestemde plekjes in het invulboek. Naast het feit dat deze weetjes fijn zijn, is het ook een leuk naslagwerk voor later. In het boek vind je een informatiepagina (naam, geboortedatum en noodnummers), een selfie pagina, invulpagina’s voor 190 opvangdagen en 10 fotopagina’s door het hele boek heen.

Deze aanbieder biedt naast de grootouder-variant ook nog andere invulboekjes voor bij de oppas aan in vrolijke kleurtjes en designs.

Bekijk hier alle exemplaren bij BOL.com

4. Invulboek oppas 2 stuks met konijntje

In dit pakketje zitten twee dezelfde invulboekjes voor bij de oppas, met de opdruk van een lief konijntje. Het boekje krijgt ontzettend leuke en positieve recensies en is een groot succes onder ouders. De boekjes kunnen worden gebruikt op het kinderdagverblijf, bij de gastouder/onthaalouder of bij opa en oma.

Een druk leven zorgt ervoor dat we weleens dingen vergeten door te geven. Met een oppasboekje is dit verleden tijd! Ieder boekje bevat 68 handige invulpagina’s waarop ruimte is voor informatie over het kindje. Noteer de voedingen, dutjes, luiers en gemoedstoestand per dag.

5. Ollie & Tigger opvangboekje

Dit kinderopvang- en gastouder invulboekje kan bij de oppas gebruikt worden, maar ook voor thuis of bij opa en oma. Het koe design is geliefd en grappig! Het Ollie & Tigger invulboekje heeft 120 pagina’s, zodat je in totaal 120 opvangdagen kunt beschrijven! Er is genoeg ruimte voor informatie over en, slapen en ervaringen overdag.

De ouders kunnen opschrijven wat er thuis allemaal gebeurd is en de oppas schrijft op welke gebeurtenissen het kind allemaal heeft meegemaakt die dag. Zijn er nog bijzonderheden of aandachtspunten? Ook daarvoor is er ruimte genoeg in het boekje. Hoe laat heeft het kindje gegeten en geslapen? Maak met het Ollie & Tigger boekje een mooie herinnering voor later!

6. Creche- en oppasboek voor oppasdagen

Het vrolijke oppasboekje dat je hierboven ziet is erg geliefd om zijn vrolijke kleurtjes. Dit invulboekje voor de oppas is lekker compact, maar biedt genoeg ruimte om alle nodige informatie op te schrijven zodat je niets meer mist. Wissel effectief informatie uit over de voedingen en slaapjes van je kindje!

Wanneer je kindje wat ouder is geworden, worden de ingevulde pagina’s nog veel leuker! Heeft hij grappige uitspraken gedaan? De persoon die op je kindje past kan leuke verhaaltjes schrijven op iedere pagina van de oppasdag! Op die manier mis je geen leuke momenten meer van je kindje en leg je mooie herinneringen vast.

Dit creche- en oppasboek is ook verkrijgbaar in andere kleuren: roze en blauw.

7. Zoedt oppasboek invulboek

Zoedt ken je misschien van andere invulboekjes, familieplanners en agenda’s. De herkenbare stijl van Zoedt boeken is geliefd onder veel mensen en gelukkig kun je ook een leuk oppasboek bestellen om in te vullen! Dit zwart-witte invulboek (A5 formaat) is geschikt voor bij iedere oppas en handig om mee te geven.

Laat vanuit thuis een berichtje achter voor de oppas, waarna de oppas precies kan bijhouden hoe de dag verloopt. Heeft je kindje genoeg gegeten, gedronken en geslapen? Is er nog iets bijzonders gebeurd en wat heeft je kindje allemaal uitgespookt vandaag? Verder kun je natuurlijk ook foto’s inplakken: leuk voor later!

8. Mijn oppasboek – moderne uitstraling

Op welke tijden heb je geslapen? Op welke tijdstippen zijn de luiertjes verschoond? Wat heb je vandaag gegeten en had je nog gepoept en geplast na het slapen? In dit invulboekje met een moderne vormgeving leg je alle belangrijke informatie vast, zodat je aan het eind van de dag precies weet wat er allemaal gebeurd is.

Er is ook nog ruimte voor een persoonlijke verhaaltje, een foto of een knutselwerkje! Je kunt de ruimte natuurlijk ook gebruiken voor een boodschap voor de oppas! Heeft hij misschien niet zo lekker geslapen de afgelopen nacht of zijn er andere dingen waar de oppas rekening mee moet houden?

Het moderne invulboekje voor bij de oppas is verkrijgbaar in roze, groen en blauw. Deze kleuren zijn te zien op de kaft van het oppasboek.

9. Studio Ins & Outs oppasboek

Studio Ins & Outs biedt ook meerdere invulboeken, voor zowel ouders als voor opa’s, oma’s, tantes enzovoort. Het is dan ook geen wonder dat je een geweldig oppas invulboek kan bestellen, waarin je de meest belangrijke en nuttige informatie in kwijt kunt.

Dit oppasboek komt zonder teveel poespas, maar biedt genoeg ruimte voor écht belangrijke dingen. Er is natuurlijk ook ruimte voor leuke foto’s, uitspraken die je kindje heeft gedaan en andere weetjes. Er zijn quote pagina’s, die ook gebruikt kunnen worden om selfies mee te maken. Verder komt het oppasboek in een A5 formaat, waardoor hij in iedere tas past!

In totaal is er ruimte voor 59 dagverslagen en de cover is gelamineerd met mat laminaat. Door deze speciale laag is het boekje goed beschermd en zal het niet snel beschadigen.

Bekijk hier alle Studio Ins & Outs invulboekjes bij BOL.com

10. Thuismusje invulboek voor bij de oppas

Een zwangerschapsdagboek, kraambezoekboek, eerste jaar boek, schoolfotoboek: Thuismusje biedt ontelbaar veel invulboekjes aan voor alle belangrijke momenten in het leven. Ook voor de dagen bij de oppas kun je terecht bij Thuismusje, welke een schattig oppasboek aanbiedt in meerdere kleuren.

Deze oppasboekjes zijn handig om mee te geven naar de opvang of naar opa en oma. Ze hebben een A5 formaat, zodat ze gemakkelijk in de luiertas passen. Heeft je kindje geslapen en wat heeft je kindje allemaal gedaan? Wat heeft hij gegeten op welke tijden?

Er is uiteraard ook ruimte voor een berichtje van thuis en voor de oppas om te vertellen hoe de dag is verlopen. Aan het begin van het boek vind je een pagina voor telefoonnummers en andere belangrijke informatie! Ook handig: je kunt door heel het boek foto’s plakken op speciale pagina’s en hij bevat een unieke bladwijzer.

Bekijk hier alle Thuismusje invulboeken bij BOL.com

11. Kaartjelief oppasboek

Mooie herinneringen voor later maak je met dit luxe oppasboek van Kaartjelief. Naast het oppasboek kun je bij dit merk ook terecht voor andere invulboeken, zoals het kraambezoekboek, het uitsprakenboek enzovoort. Met dit boek zorg je voor een handige overdracht!

In totaal zitten er 72 pagina’s in het oppasboekje en de hardcover is met mat laminaat afgewerkt, zodat het boekje extra stevigheid biedt + een luxe uitstraling! Het boekje is geschikt voor bij het kinderdagverblijf, maar ook voor bij opa en oma!

Hier kun je alle invulboekjes van Kaartjelief bekijken bij BOL.com

12. Oma en opa invulboek van Leukigheidjes

Populaire items van Leukigheidjes zijn onder andere het kraambezoekboek, het invulboek voor tijdens de zwangerschap en het oma en opa invulboek! De moderne uitstraling heeft de harten van vele ouders gewonnen en het oppasboek wordt dan ook vaak verkocht. Maak een boekje vol mooie herinneringen en lees het later terug!

Opa en oma houden in dit invulboek de mooiste en leukste avonturen bij van hun kleinkind. In totaal zijn er 106 pagina’s waarop genoeg ruimte is voor leuke verhaaltjes over de oppasdagen bij opa en oma! Iedere pagina bevat genoeg ruimte voor twee verhalen! Verder is er nog plek gemaakt voor andere extraatjes!

Uitstapjes, foto’s, vragen, quotes, logeerpartijtjes: er is genoeg ruimte gemaakt om al deze bijzondere avonturen vast te leggen in het oppasboek. Als ouder lees je terug welke avonturen ze hebben beleefd! Het spiraal zorgt ervoor dat de pagina’s gemakkelijk omgeslagen kunnen worden.

Bekijk hier alle Leukigheidjes invulboeken bij BOL.com

13. Deltas Paperstore Creche- en oppasboek

Een no-nonsense oppasboek dat precies doet wat hij moet doen: beschrijven wat je kindje meemaakt op de dag dat hij bij de oppas is! Aan het begin van het boek is er ruimte om belangrijke informatie te noteren, zoals eventuele allergieën, telefoonnummers enzovoort.

Het boekje is vrij basic, wat veel ouders erg fijn vinden. Wil je een neutraal oppasboek, zodat je wel alle nodige info kwijt kunt, zonder teveel poespas? Dan kies je voor het Deltas Paperstore oppasboek.

14. Pauline Oud oppas- en crecheboek

Ook de invulboekjes van Pauline Oud zijn al jarenlang een groot succes. Je kunt kiezen uit invulboeken voor tijdens de zwangerschap, het eerste jaar van je kindje, kraambezoekboeken, opgroeiboekjes en nog veel meer! Eerder had je de keus uit één design, maar sinds een tijdje kun je ook kiezen voor de collectie MemoryBooks, welke in een ander jasje gestoken zijn.

Hierboven zie je het populaire creche- en oppasboek van Pauline Oud, welke een herziene versie is. Met behulp van dit boek kun je de noodzakelijke informatie over je kind uitwisselen met de oppas of het kinderdagverblijf. In het boek vind je 150 dagoverzichten, zodat je een lange tijd plezier hebt van dit oppasboek!

Er is verder ruimte voor foto’s, bijzondere ervaringen, anekdotes, vriendjes en knutselwerkjes! Ook vind je in het boek een aantal teksten van kinderliedjes!

Hier kun je alle invulboeken van Pauline Oud bekijken bij BOL.com

HEMA oppasboek : is het nog verkrijgbaar?

Veel mensen vragen zich af of HEMA een oppasboek aanbiedt, maar helaas. Op dit moment is er geen speciaal boekje voor de oppasdagen van je kindje. HEMA biedt wel ontzettend veel notitieboekjes aan, welke natuurlijk ook geschikt zijn als oppasboek of heen en weer boekje. Let wel op: dit betreft normale notitieboekjes, zonder vragen.

Bekijk hier schattige notitieboekjes bij HEMA

Dikkie Dik oppasboek of opvangboekje

De boeken van Dikkie Dik zijn anno 2023 nog steeds erg populair en het is dan ook niet vreemd dat veel mensen op zoek zijn naar het leuke Dikkie Dik oppasboek. Voorheen kon je dit heen en weer boekje op verschillende plekken bestellen, maar momenteel is het jammer genoeg nergens verkrijgbaar. Zodra wij het boek tegenkomen, zullen wij het artikel direct een update geven.

Bruna oppasboeken

Bij Bruna kun je niet alleen terecht voor heel veel schoolspullen en boeken, maar ook voor oppasboeken en andere leuke items. Op dit moment biedt Bruna 15 verschillende oppasboeken aan, van onder andere Gold Arts Books, Pauline Oud, Deltas, Jep Agenturen en Sonja Spoelstra.

Bekijk hier alle oppasboeken bij Bruna

Voordelen van een oppasboek

Een oppasboek is niet perse nodig, maar wel erg praktisch wanneer je kindje een aantal dagen naar de oppas gaat. Daarnaast is het ook leuk om alle avonturen en de ontwikkeling van je kindje bij te houden in een dagboekje. Op de dagen dat je werkt, kun je teruglezen wat je kindje allemaal heeft beleefd, wat hij heeft gegeten en of hij lekker heeft geslapen.

Is je kindje aan het eind van de dag ontroostbaar? Dan kun je bijvoorbeeld teruglezen of hij misschien niet zolang heeft geslapen en oververmoeid is. Of misschien heeft hij niet al zijn flesjes leeggedronken en zijn hapjes niet op?

Sommige mensen vinden het vreemd om de luiers van een kindje bij te houden, maar dit is heel belangrijk! Zeker tijdens de eerste maanden van je kindje zijn leven geven de luiers een signaal als er iets niet goed is.

Is je kindje groter geworden? Dan kun je samen met hem het oppasboek bekijken. Veel kinderen vinden het erg leuk om te zien hoe ze waren als kind.

Dit vind je misschien ook leuk

Muziekmobiel box of ledikant : wat zijn de beste?
Kraambezoekboek : alle leuke boeken op een rijtje
Eerste jaar boek baby : welke zijn echt leuk?

Scroll naar boven