Schoolfotoboek kopen : 11x leukste invulboeken + tips!

schoolfotoboek

De eerste schoolfoto van je kind wordt meestal genomen op de peuterspeelzaal en de laatste in groep acht, voordat je kind vertrekt naar het voortgezet onderwijs. Het is ontzettend leuk om te zien hoe je kind groeit in al die jaren op de basisschool en het is een goed idee om deze schoolfoto’s te bundelen in een mooi boek. Kies voor een speciaal schoolfotoboek, zodat je een compleet overzicht hebt! In dit artikel kun je de leukste schoolfotoboeken bekijken van 2024!

Het leukste schoolfotoboek van dit jaar

Tegenwoordig bestaat er overal een invulboek voor en dit is ook voor de schoolfoto’s van je kind(eren) het geval. Het leukste schoolfotoboek is voor iedereen anders, omdat niemand dezelfde wensen heeft. Wil je graag teksten toevoegen of alleen de schoolfoto’s? Wil je beginnen vanaf de peuterspeelzaal of in groep 1 van de basisschool? Daarnaast kun je kiezen voor boeken die eindigen in groep 8 of die doorgaan tot de jaren op de middelbare school.

Het is dus belangrijk dat je van tevoren bedenkt welke eigen je stelt aan een schoolfotoboek. In dit artikel kun je verschillende exemplaren bekijken en de kans is groot dat jouw favoriete exemplaar ertussen zit! Kies uit goedkope exemplaren of ga voor een luxe-, duurdere variant. Wij hopen met dit overzicht het beste schoolfotoboek voor ieder gezin te kunnen laten zien!

1. Maan Amsterdam schoolfotoboek

Het schoolfotoboek van Maan Amsterdam krijgt de meeste én beste reviews van klanten! Er is uiteraard ruimte voor de schoolfoto van je kind, maar ook de pasfoto’s kunnen op een leuke manier worden ingeplakt in één overzicht. Op die manier is de groei van je kind heel goed te zien en dat is na jaren hartstikke leuk! Dit schoolfotoboek biedt ruimte voor 17 schoolfoto’s (en klassenfoto’s!), waardoor je hem dus al kunt gebruiken vanaf de kinderopvang of peuterspeelzaal tot en met de middelbare school.

Ieder schooljaar is geheel vrij in te vullen, zodat je zelf bepaalt waar je begint en met welk schooljaar je eindigt. Naast de foto’s kun je ook nog iets vertellen over de klas: welke klasgenoten had je kind? Dit is erg leuk voor later! Ook zit er achterin het boek een handige envelop, zodat je extra foto’s kunt bewaren. Denk aan foto’s van het eerste schoolreisje, een uitvoering enzovoort.

Dit schoolfotoboek heeft een A4 formaat en wordt gesloten door middel van een sluitelastiek. Het boek is ook verkrijgbaar in twee andere kleuren, namelijk mintgroen en roze.

2. Studio Mamengo Mijn schoolfotoboek

Studio Mamengo komt met een stijlvol, hip schoolfotoboek. Het merk biedt twee opties, waarvan we de hardcover variant aanraden. Je kunt met dit schoolfotoboek de leukste herinneringen van de basisschooltijd vastleggen, zodat er niks meer wordt vergeten. Voor ieder schooljaar zijn er vier bladzijdes, welke ruimte biedt aan pasfoto’s én klassenfoto’s. Met wie zit je allemaal in de klas?

Het leuke aan dit boek is dat je ook nog een aantal vragen kunt beantwoorden met je kindje samen. Wat is het allerleukste vak en welk vak is echt niet leuk? Heb je nog hobby’s? En wie zijn eigenlijk je vriendjes en vriendinnetjes? Wanneer je kind volwassen is, kan hij alles bekijken en herinneringen ophalen met oude klasgenootjes!

Aan het begin van het boek plak je alle pasfoto’s, zodat je een groeioverzicht hebt van je kind. Daarna volgen de pagina’s per schooljaar, samen met alle vragen die je kunt beantwoorden. Ook kan je kind nog tekeningen toevoegen of bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap van een juf of meester! Er is in totaal ruimte voor tien schooljaren! Studio Mamengo biedt ook een apart invulboek voor de middelbare school aan, welke je op deze pagina van bol kunt vinden.

3. Kidooz schoolfotoboek linnen

Wanneer je gek bent op invulboekjes, is de kans groot dat je het merk Kidooz kent. De linnen invulboekjes van het merk zijn erg populair en hebben een chique uitstraling. Dit schoolfotoboek biedt ruimte voor alle foto’s van de peuterspeelzaal tot de middelbare school. Er is genoeg ruimte om leuke tekstjes op te schrijven, maar je zult geen lange vragenlijsten in het boek vinden. Ook is de opzet van ieder jaar gelijk, zodat je uiteindelijk een overzichtelijk boekje hebt en de groei goed kunt zien!

Wat is het leukst op school en wie zijn je klasgenootjes? Plaats daarnaast natuurlijk de mooiste klassenfoto’s, zodat je nooit meer vergeet bij wie je kind in de klas zat! Het boek heeft een vrij basic uitstraling, wat momenteel erg geliefd is onder ouders.

4. Mama Baas – Het schoolfotoboek

Het merk Mama Baas biedt twee verschillende invulboeken voor de schoolfoto’s aan, waarvan dit het leukste exemplaar is (vinden wij!). De luxe uitstraling is onder veel ouders geliefd en de inhoud is erg leuk! Naast het schoolfotoboek biedt Mama Baas nog veel meer leuke boeken aan, zoals invulboeken voor de babytijd.

Lees ook: Vuilniswagen speelgoed : de leukste exemplaren!

Het schoolfotoboek van Mama Baas biedt ruimte voor foto’s vanaf de kleuterklas (of peuterspeelzaal) tot aan groep 8. Je kunt de leukste klassenfoto’s en individuele foto’s inplakken, maar ook leuke weetjes bijhouden over je kind. Denk aan informatie als hoe groot hij nu is, welke beroemdheid hij zou willen zijn voor één dag of welke superkracht hij graag zou willen! Daarnaast is er nog ruimte voor de tekeningen van je kind, weetjes over het hele gezin en vriendjes/vriendinnetjes, toekomstdromen enzovoort.

5. Het schoolfotoboek van Tante Kaartje

Het schoolfotoboek van Tante Kaartje is niet zo bekend en dat is heel jammer! Het boek heeft een leuke, vrolijke kaft en is heel goed geschikt voor het bewaren van de mooiste foto’s uit de basisschooltijd! Gaat je kindje naar de crèche? Dan kun je dit boekje ook al gebruiken! Er is namelijk ruimte voor schoolfoto’s vanaf het moment dat je kindje naar de crèche of peuterspeelzaal gaat.

Plak in het boek de mooiste foto’s, kunstwerkjes en klassenfoto’s! Vergeet ook niet om de mooiste herinneringen aan deze tijd op te schrijven, want voordat je het weet ben je de helft vergeten. Aan het eind van het boek kun je heel goed zien hoeveel je kind gegroeid is en dan heb je een heel mooi naslagwerk / herinneringenboek!

Voorin het boek is er een mooi overzicht gemaakt, waarin je alle pasfoto’s van je kindje kunt inplakken. Op die manier creëer je een mooi overzicht van de groei van je kindje door de schooljaren heen. Er is ook nog een invulgedeelte voor de kinderopvang en de periode voor de tijd dat je kindje op de basisschool zit. Op deze pagina’s kun je allerlei informatie opschrijven!

6. Stippelz schoolfotoboek met naam

Dit kleurrijke boekje van Stippelz is speciaal gemaakt voor de allermooiste schoolfoto’s van je kind! Stippelz vindt het zonde dat de meeste schoolfoto’s in een la terechtkomen en daardoor uit het zicht verdwijnen. Met dit schoolfotoboek geef je de foto’s een mooie plek en kun je aan het eind van de schoolcarrière van je kind zien hoeveel hij is gegroeid. Je houdt op een overzichtelijke manier alle klasfoto’s en pasfoto’s bij elkaar!

Het Stippelz schoolfotoboek heeft een A4 formaat en een ringband. In totaal zitten er (incl. voor- en achterkant) 50 bladzijden in het boek en de buitenkant is voorzien van een transparante sheet. Hierdoor beschadigd het boek niet zo snel en kun je hem lang mooi houden. Aan het begin van het boek kun je 12 pasfoto’s kwijt, zodat je al kunt beginnen met plakken vanaf de crèche of peuterspeelzaal.

Voor elk leerjaar zijn er 4 bladzijden beschikbaar: eentje met vragen, een bladzijde voor een grote pasfoto, een bladzijde voor 2 andere foto’s en een bladzijde voor de groepsfoto/klassenfoto. Een ander groot pluspunt (volgens ouders) is de mogelijkheid om de naam van je kindje op het boekje te laten drukken! Hierdoor zie je direct van wie dit schoolfotoboek is, wel zo persoonlijk!

7. Luxe schoolfotoboek van HOP

schoolfotoboek

Zeg maar dag tegen rondslingerende schoolfoto’s! Vanaf nu kun je alle mooie foto’s bewaren in een luxe schoolfotoboek van het merk HOP! Dit schoolfotoboek geeft je de gelegenheid om alle schoolfoto’s op een makkelijke en overzichtelijke manier in te plakken, zodat je aan het eind van de schooljaren een mooi overzicht hebt van de schooltijd.

Er is ruimte om foto’s in te plakken vanaf de kinderopvang tot en met groep 8 op de basisschool. Naast het inplakken van foto’s kun je ook nog allerlei leuke tekstjes kwijt en extra foto’s opplakken. Blijft je kind een jaar zitten? Geen probleem! Er is bij iedereen schooljaar ruimte over om te schrijven over het jaar en extra foto’s in te plakken.

Het luxe schoolfotoboek van HOP is met een linnen cover afgewerkt en de tekst op de kaft is voorzien van goudfolie. Hierdoor heeft dit mooie boek een chique en degelijke uitstraling!

8. SilliBeads – Mijn schoolfoto’s

Schoolfotoboek

Ook SilliBeads is een merk dat je zou moeten kennen wanneer je gek bent op invulboekjes! Voor de schoolfoto’s bieden zij drie verschillende exemplaren aan, welke allen even populair zijn. Je kunt bij dit merk voor nog veel meer leuke invulboekjes terecht, maar we beperken ons nu even tot het schoolfotoboek van hierboven!

Het boek is verkrijgbaar in de kleuren groen, wit (zoals hierboven) en een panterprint. Bewaar de mooiste klassenfoto’s en pasfoto’s in het boek en schrijf de leukste quotes op! In het boek is rekening gehouden met kids die een jaartje langer in de kleuterklas blijven zitten of kids die een jaartje overdoen. Heb je aan het eind van de schooljaren nog pagina’s over? Dan haal je deze er gemakkelijk uit! Je kunt de extra pagina’s natuurlijk ook gebruiken voor andere foto’s, zoals de eerste schoolreis over het vieren van een verjaardag.

9. Jungle schoolfotoboek – 24/7 Stoer

Alles vastleggen vanaf groep 1 tot en met groep 8? Doe dat in dit leuke Jungle boek van 24/7 Stoer! Dit schoolfotoboek is onze favoriet en ziet er dan ook erg leuk uit. Het Jungle thema is op de kaft te zien, maar ook door heel het boek heen. Ondanks dat jungle thema’s vaak bij kids worden gebruikt, is het zeker geen kinderachtig boek! De plaatjes zijn stoer, hip en mooi!

In het jungle schoolfotoboek vind je ruimte voor klassenfoto’s, portretfoto’s, gave knutselwerkjes/tekeningen en de mooiste verhalen. Een klein minpuntje is dat er geen ruimte is gemaakt voor de eerste drie jaar van je kindje, maar niet alle ouders vinden dit een probleem. Vaak worden er babyboeken bijgehouden, waardoor het overbodig is om de foto’s ook nog eens in een schoolfotoboek te plakken. Voor ieder jaar zijn er maar liefst7 invulpagina’s! Dat betekent dus heel veel leuke kiekjes inplakken en verhalen opschrijven!

10. Schoolfotoboek Zoedt

Van receptenboek tot familieplanner en van oppasboek tot aan een schoolfotoboek: Zoedt is (bijna) van alle markten thuis! Mocht je het design van Zoedt leuk vinden, dan raden we je zeker aan om het andere aanbod van deze aanbieder te bekijken. De stijl is minimalistisch, maar toch heel leuk en geliefd.

Dit uitgebreide, leuke schoolfotoboek van Zoedt biedt ruimte voor alle schoolfoto’s van je kind. Denk aan pas- en klassenfoto’s, maar ook aan andere leuke foto’s die je graag wilt inplakken (schoolreis, verjaardag enz.). Het schoolfotoboek biedt ruimte voor alle foto’s vanaf het moment dat je kindje 1 is, totdat hij/zij de leeftijd van 18 jaar bereikt. Hierdoor is het schoolfotoboek geschikt voor de opvang, basisschool én de middelbare school. Het boek heeft een afmeting van 21×21 centimeter en bevat 96 pagina’s. De hardcover is fijn, want het boek voelt hierdoor lekker stevig aan.

11. Mijn school- & pasfotoboek van Witte Leeuw

We sluiten de lijst af met een razend populair schoolfotoboek van Witte Leeuw. Het boek is speciaal ontworpen voor de school- en pasfoto’s van je kind! In het boek is dan ook genoeg ruimte voor alle schoolfoto’s door de jaren heen, vanaf de peuterschool tot aan de puberteit! Het boek is nog te personaliseren door een eigen foto toe te voegen aan de lijstomslag.

Het schoolfotoboek van Witte Leeuw wordt vaak als cadeau gegeven aan ouders met een pasgeboren baby! Als kersverse ouders denk je niet meteen aan dit soort mogelijkheden en het is leuk hen daar op te attenderen!

Tips voor het inplakken van foto’s in een schoolfotoalbum

Wie kent het niet? Je hebt een ontzettend mooi fotoalbum aangeschaft en plakt trots de eerste foto in. Ineens begint het papier een beetje te krullen en te rafelen, paniek! Deze situatie is gemakkelijk te voorkomen door gebruik te maken van speciale fotolijm. Deze lijm is vrijwel overal verkrijgbaar, maar je kunt deze ook online bestellen.

Verder is het ook belangrijk om niet teveel lijm te gebruiken, omdat nat papier tijd iets krult. Een ander alternatief is het gebruiken van fotoplakkers.

Andere leuke schoolfotoboeken

Hierboven heb je de leukste schoolfotoboeken van dit moment kunnen bekijken, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer verkrijgbaar. Zit hét perfecte schoolfotoboek er niet tussen voor jou? Dan hebben we nog een aantal tips! Zo zijn de schoolfotoboeken van Lifestyle2Love en Creations of Happiness ook ontzettend populair, maar daarnaast zijn er nog tal van andere invulboeken voor de schoolfoto’s.

Schoolfotoboek HEMA

Van newborn romper tot damesmode: HEMA verkoopt ontzettend veel items voor het hele gezin. Ook voor fotoalbums, fotolijm, fotoplakkers en bijvoorbeeld agenda’s kun je terecht bij HEMA, maar een schoolfotoboek zit op dit moment niet in het assortiment! Met een beetje creativiteit tover je een HEMA fotoalbum of scrapbook natuurlijk snel om tot een schoolfotoboek, maar niet iedereen is creatief aangelegd.

Schoolfotoboek Bruna

Bruna is een winkel waar je voor heel veel schoolspullen en boeken terecht kunt, naast de andere producten die zij aanbieden. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen eerst even bij Bruna kijken of ze daar terecht kunnen voor een mooi schoolfotoboek. Op dit moment biedt Bruna vier verschillende schoolfotoboeken aan van de volgende merken: Jep! , Mama Baas en Witte Leeuw.

Relevante onderwerpen

Scroll naar boven