Bewaarbakjes babyvoeding : beste en leukste op een rij!

Het moment is aangebroken: je kindje gaat (deels) over op vast voedsel! Spannend, want wat ga je hem geven? En hoe bewaar je dat dan op een efficiënte manier? Zijn er ook bewaarbakjes voor onderweg? Bekijk in dit artikel de beste bewaarbakjes babyvoeding en maak het leven een stuk makkelijker!

Wat zijn bewaarbakjes babyvoeding?

Als je graag zelfgemaakte prakjes aan je baby of peuter voorschotelt, dan wil je deze natuurlijk bewaren op een veilige en hygiënische manier. Kies in dit geval voor bewaarbakjes voor babyvoeding, zodat dit klusje een stuk eenvoudiger wordt. Baby’s hebben een andere maaltijd nodig dan oudere kids en volwassenen en zelf prakjes maken is natuurlijk het meest gezond.

Vaak gaat het om kleine hoeveelheden babyprakjes en bewaarbakjes voor babyvoeding zijn hiervoor erg handig! De bakjes zijn van het juiste formaat en je hoeft dus geen porties meer weg te gooien. Vries de hapjes in of bewaar de lekkere prakjes in de koelkast! Je kunt tegenwoordig talloze bewaarbakjes en boxen vinden, maar in dit artikel kun je de beste bewaarbakjes voor babyvoeding bekijken!

Tip: zoek je een handige bewaarbox voor de melkpoeder van je baby of peuter? Lees dan zeker ons andere artikel, waarin je de beste babyvoeding bewaarboxen kunt bekijken! (inclusief budget tips!) Ook schreven we een uitgebreid artikel over melkpoedertorentjes, welke het leven van veel ouders een stuk makkelijker maakt. Zo’n toren zorgt ervoor dat je afgemeten poeder mee kunt nemen wanneer je op pad gaat.

Beste bewaarbakjes babyvoeding, welke zijn dat?

Voeding voor groeiende kinderen is heel belangrijk en het gebruik van de beste bewaarbakjes voor de babyvoeding maakt je leven een stuk makkelijker. Je bewaart het voedsel van je kindje op een veilige én praktische manier! Let op: goede bewaarbakjes bevatten geen BPA of andere schadelijke stoffen, zodat je kindje op een veilige manier zijn prakje kan nuttigen.

Hieronder kun je een lijst bekijken met de beste bewaarbakjes voor de babyvoeding in 2023!

1. Avent bakjes – Philips Avent bewaarbakjes babyvoeding

We beginnen met de immens populaire bewaarbakjes voor babyvoeding van Philips Avent. Dit merk ken je misschien al van de populaire borstkolven of andere babyproducten. De bewaarbakjes van dit merk worden het meest verkocht en gebruikt door ouders en zijn verkrijgbaar in verschillende pakketten. Denk aan sets van 5 stuks, 15 stuks of zelfs 20 stuks, zoals hierboven.

In deze bekers kun je babyvoeding bewaren, maar ook voor moedermelk zijn de bewaarbakjes zeer geschikt. Een groot voordeel van deze bewaarbakjes, is dat je hem direct onder een borstkolf kunt plaatsen. Op die manier vang je de moedermelk op en kun je hem direct invriezen. Na het ontdooien schroef je een flessendop + speen erop en geef je je kindje gemakkelijk zijn melk. Je kunt deze bewaarbekers dus in verschillende fases van het leven van je kindje gebruiken, waardoor je hier lang plezier van kunt hebben.

In deze set vind je 10 bewaarbekers van 180ml, 10 bewaarbekers van 240 ml, welke voorgesteriliseerd zijn. Daarnaast vind je natuurlijk bijpassende deksels om de bakjes te sluiten. De hoezen van de bekers zijn gemakkelijk te labelen, zodat je precies weet wanneer de voeding gemaakt is. Ook kun je de bekers gemakkelijk stapelen, zodat deze bakjes ruimte besparen in de vriezer.

2. Siliconen bakjes babyvoeding van Hi Nature

Hi Nature is dan misschien niet zo’n heel bekend merk, maar ze bieden bewaarbakjes voor de babyvoeding aan die zeer geliefd zijn onder ouders. Deze siliconen bewaarbakjes zijn 100% BPA-vrij en zijn gemaakt van zacht siliconen materiaal. Met deze bakjes kun je in totaal 14 porties zelfbereide voeding bewaren.

Ingevroren voeding klaarmaken? Door het zachte materiaal kun je gemakkelijk een portie uitdrukken om te ontdooien. De resterende porties kun je gelijk terug in de vriezer plaatsen, zodat je dit langer kunt bewaren. Het is natuurlijk wel belangrijk om de bewaarbakjes weer goed te sluiten om bacteriën te weren.

Deze Hi Nature bewaarbakjes zijn multifunctioneel: gebruik ze voor het invriezen van fruit/groente/moedermelk of maak er de mooiste cupcakes in! Daarnaast kun je de bakjes ook gebruiken voor het vormen van ijs of het serveren van dips of snacks.

In de set vind je twee bewaarbakjes met 4 lepels, speciaal voor kinderen die zelfstandig gaan leren eten. De lepels zijn van siliconen en hebben een zachte boord: lekker veilig voor de eerste tandjes van je schat! Uiteraard zijn ook de lepels BPA-vrij, zodat je je kindje op een veilige manier kunt voeden.

Andere pluspunten/kenmerken: de set is geschikt voor de diepvries, vaatwasser én magnetron! Alles is gemaakt van 100% zacht food-graden siliconen (FDA goedgekeurd) en vrij van BPA. De lepels die je bij de set krijgt bevatten daarnaast ook nog een handige anti-slip handgreep. Ben je niet tevreden met de set? Dan krijg je je geld terug.

3. Glazen bewaarbakjes babyvoeding Kilner

Sommige ouders geven de voorkeur aan glazen bewaarbakjes voor de babyvoeding en die mogelijkheid bestaat dan ook. Wanneer je kiest voor glazen bewaarbakken, kies je voor een duurzaam alternatief voor plastic. In deze set vind je 6 voorraadpotten (110ml p.s.) die perfect geschikt zijn voor het bewaren van al je zelfgemaakte babyvoeding.

Deze glazen bewaarbakjes hebben een brede opening, zodat je ze gemakkelijk kunt vullen. Na het vullen sluit je ieder bakje af met de siliconen deksel, zodat de smaak optimaal blijft en er geen bacteriën bij kunnen komen. Het setje komt met leuke extra’s, zoals het receptenboekje en de 12 labels. Deze bakken kunnen bewaard worden in de koelkast, maar ook in de vriezer.

Is je kindje klaar om te eten? Dan kun je ervoor kiezen om de voeding op te warmen in de magnetron. Ook zijn deze glazen bewaarbakjes voor de babyvoeding vaatwasserbestendig. Kilner glas is 100% recyclebaar en de meest veilige manier voor het bewaren van voedsel.

4. Difrax bewaarbakjes

Veel ouders kennen het merk Difrax van de immens populaire S-flessen, maar ook voor andere babyaccessoires kun je bij dit merk terecht. Op het gebied van het bewaren van voeding komen zij met een aantal oplossingen, zoals de handige bewaarbakjes, maar ook de melkpoedertorens en moedermelkbewaarzakjes.

De Difrax bewaarbakjes voor de babyvoeding zien er lekker neutraal uit en zorgen ervoor dat je de babyvoeding veilig en hygiënisch kunt bewaren en meenemen. De bakjes mogen in de koelkast en vriezer bewaard worden, waarna je ze kunt opwarmen in de magnetron. Uiteraard zijn er lekvrije deksels inbegrepen, welke beschreven kunnen worden met een potlood. In deze verpakking vind je 6 bewaarbakjes!

Naast het bewaren van babyvoeding kun je de bewaarbakjes van Difrax ook gebruiken om moedermelk in op te slaan. Veel ouders kiezen echter voor moedermelkbewaarzakjes, waarover wij onlangs een uitgebreid artikel hebben geplaatst.

5. Bewaarbakje babyvoeding onderweg – Lässig

Is hij niet superschattig en hip?! Lässig biedt heel veel stijlvolle babyproducten aan, waaronder deze bewaarbak voor babyvoeding voor onderweg. Uiteraard kun je hem ook voor thuis gebruiken, maar hij is vooral makkelijk om mee te nemen wanneer je op pad gaat.

Het gaat hier om een dubbelwandige thermospot van roestvrij staal, welke het voedsel warm of koud houdt. Wil je graag het prakje van je kleintje meenemen voor onderweg? Dan is deze bewaarbak daar heel geschikt voor. In de dop zit een siliconen ring, welke ervoor zorgt dat er niks uit de bewaarbak zal lekken.

De Lässig bewaarbak voor babyvoeding heeft een brede opening, zodat je hem goed kunt vullen, gebruiken én schoonmaken! Daarnaast heb je gelijk een robuuste aankoop in handen die snel stuk zal gaan en lang gebruikt kan gaan worden. Wil je graag een ander printje? Dat kan! Er zijn ontzettend veel designs beschikbaar.

6. Siliconen bakjes babyvoeding Southland

Deze bewaarbakjes zijn handig voor jezelf, maar worden ook graag gegeven als kraamcadeautje! De bewaarbakjes zijn vrij van BPA en kunnen op een veilige manier gebruikt worden. Je sluit de bakjes gemakkelijk af met behulp van de deksels die een clip-on systeem bevatten. De deksel zit stevig op de bakjes en zullen dan ook niet lekker.

Je kunt deze bewaarbakjes voor de babyvoeding in de vriezer of koelkast bewaren. Daarnaast mogen de bakjes in de magnetron, oven en vaatwasser. Is je kindje ouder geworden en eet hij ondertussen met de pot mee? Gebruik de potjes dan voor het invriezen van andere producten, het maken van ijsklontjes of het maken van ijslolly’s door middel van de bijgeleverde ijsstokjes!

Bij de set krijg je ook nog lepels, welke uiteraard ook BPA-vrij zijn. Door het siliconen materiaal wordt het tandvlees van je kindje beschermd. Let wel op: de lepeltjes mogen niet in de oven of magnetron. In totaal zitten er 2 x babyvoeding bewaarbakjes (14 porties) in de set, samen met 2 lepels en 7 ijslolly stokjes.

7. Fiorire babyvoeding bewaarbakjes

Deze leuke bewaarbakjes van Fiorire zijn speciaal gemaakt voor de zelfgemaakte hapjes van je kindje. Je kunt de bakjes thuis, maar ook onderweg gebruiken door het fijne formaat. Deze bakjes zitten in een tray, zodat ze allemaal mooi blijven staan in de vriezer. Pak de juiste hoeveelheid uit de tray en smullen maar!

De Fiorire bewaarbakjes zijn BPA- en PVC-vrij, maar ook lek- en luchtdicht. Veel ouders zijn gek op de tray, want deze is gemakkelijk in de vriezer of koelkast te plaatsen. Alles mag in de vaatwasser en magnetron, zodat het schoonmaken geen grote klus zal zijn.

Je kunt kiezen uit twee verschillende maten bewaarbakjes en er worden ook nog twee gratis lepeltjes meegeleverd. Fijn, want die lepeltjes kun je niet genoeg hebben tijdens de eerste jaren met je kindje!

8. Béaba bewaarpotjes voor de babyvoeding

In deze set van Béaba vind je 12 heel mooie bewaarpotjes waarin je de verse prakjes van je kindje kunt bewaren. De meeste kinderen beginnen vanaf een maand of vier met hun vaste voedsel. Bij de set horen twee lepeltjes, welke je kunt gebruiken om je kindje eten te geven. De Béaba bakjes zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Stapel de potjes gemakkelijk op in de vriezer en warm ze later op in de magnetron. Alle potjes zijn luchtdicht en lekvrij, zodat je de babyvoeding hygiënisch kunt bewaren. Daarnaast bevatten deze producten ook geen BPA of PVC, zodat veilig bewaren mogelijk is.

Klaar met eten? Zet de bakjes in de vaatwasser, zodat ze snel weer klaar zijn voor gebruik! In totaal zitten er 12 bakjes in de set: 6x 250ml, 4x 150ml en 2×90 ml. Wil je graag glazen bewaarbakjes? Béaba biedt ook verschillende sets aan welke gemaakt zijn van glas.

9. Babymoov Babybols XXL bewaarbakjes babyvoeding

Babymoov Babybols bewaarbakjes zijn erg populair tegenwoordig en zijn verkrijgbaar in een plastic en glazen variant. Hierboven zie je de BPA-vrije Babybols Kit, welke een beschrijfbaar oppervlak heeft. Met de schroefdeksel kun je de bakjes hermetisch afsluiten, zodat bacteriën geen kans krijgen.

Tijd om te eten? Dan mag je de bakjes in de magnetron zetten! Schoonmaken? Plaats de bakjes in de vaatwasser en klaar is Kees! In de set vind je de volgende potjes: 3x 120ml, 3x 180ml, 6x 250ml en 3 soepele lepels.

Babybols glazen bewaarpotjes

In deze set vind je 4 glazen bewaarpotjes voor babyvoeding, met ieder een inhoud van 240ml. Ook deze bakjes zijn voorzien van een schroefdeksel, met een siliconen sluiting. Hierdoor kunnen de bewaarbakjes hermetisch afgesloten worden, zodat het voedsel veilig en hygiënisch bewaard kan worden. In deze set vind je ook nog 4x 120ml bewaarbakjes.

10. Bewaarbakjes babyvoeding HEMA – budget tip

bewaarbakjes babyvoeding

Zijn er eigenlijk babyproducten waarvoor je niet terecht kunt bij HEMA? Dat zijn er maar weinig. Ook op het gebied van het voeden van je kindje biedt HEMA praktische producten aan, zoals de bovenstaande bewaarbakjes voor de babyvoeding. De kleurtjes zijn helemaal hip en de prijs is bijna grappig: €4,50 voor een setje van 4. Naast deze bewaarbakjes biedt HEMA ook nog een speciaal setje voor onderweg. Dit bakje bevat een lepel en mag ook in de magnetron opgewarmd worden.

11. Bewaarbakjes babyvoeding Blokker

Wij zijn al een tijdje fan van Blokker! Veel mensen weten niet dat ze bij Blokker (in de webshop) terecht kunnen voor heel veel verschillende producten, waaronder babyproducten. De tijd dat Blokker zich alleen bezighield met huishoudelijke producten is dus al een tijdje voorbij.

Momenteel kun je bij Blokker (online) heel veel verschillende voedingsbakjes aanschaffen, afkomstig van verschillende partners en Blokker zelf. Denk aan bewaarbakjes van Joseph Joseph, het Blokker huismerk, 4Goodz, Philips Avent, Dodie en nog veel meer!

Bewaarbakjes babyvoeding BPA vrij

Bisfenol A (ook wel BPA genoemd) komt voor in veel plastic producten en is een chemische stof. BPA werd vaak gebruikt in verpakkingsmateriaal, zoals in plastic flessen. Hierdoor kunnen er kleine hoeveelheden in het voedsel terecht komen. Wanneer iemand teveel BPA binnenkrijgt, is dat schadelijk voor de vruchtbaarheid. Ook kan BPA effect hebben op het hormoonsysteem van mensen.

Tegenwoordig is het verboden om BPA te gebruiken in babyflesjes, verpakkingen voor babyvoedsel en bijvoorbeeld bewaarbakjes voor kinderen tot 3 jaar.

Relevante onderwerpen

Scroll naar boven