LEGO DUPLO : Leukste sets als cadeau in 2024

LEGO DUPLO

LEGO DUPLO is al jarenlang een van de meest populaire cadeautjes tijdens verjaardagen en feestdagen. Tegenwoordig kun je heel veel verschillende LEGO DUPLO sets aanschaffen, dus wij helpen je een beetje op weg! Wat geef je als cadeau aan je neefje of nichtje? Bekijk in dit artikel de meest populaire LEGO DUPLO sets voor verjaardag en feestdagen!

LEGO DUPLO is ook geschikt voor jonge kinderen

De kans is klein dat je nog nooit van LEGO DUPLO hebt gehoord. Al tientallen jaren kun je deze bouwstenen in menig huishouden terugvinden en dat is niet zo vreemd. Het speelgoed van deze grote fabrikant is bijna niet stuk te krijgen en gaat generaties mee. Wil je graag een leuk cadeau geven tijdens de feestdagen of een verjaardag? Dan is LEGO DUPLO altijd een goed idee.

Voor de oudere kinderen kun je LEGO aanschaffen, maar dit is niet geschikt voor baby’s en peuters vanwege de kleine onderdeeltjes. LEGO DUPLO is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden (anderhalf jaar) en blijft leuk totdat zij een jaar of vijf zijn. In dit overzicht kun je heel veel leuke cadeautips vinden, voor kinderen in deze leeftijd.

1. LEGO DUPLO Stroomtrein 10874

De stoomtrein van LEGO DUPLO is veruit het meest populaire cadeautje van dit moment. Deze stoomtrein met passagierswagon is ongeveer 10 centimeter hoog, 7 centimeter breed en 30 centimeter lang. Het station zelf is ongeveer 15 centimeter, bij een breedte van 12 centimeter en een diepte van 6 centimeter.

Peuters kunnen de stoomtrein gemakkelijk bedienen en gebruiken! Op die manier worden jonge kinderen échte machinisten, dankzij de duwen en rijden-motor. Wanneer het kind een klein duwtje voor- of achteruit geeft, zal de trein gaan rijden. Pak de trein vast of haal hem van de rails om de trein te stoppen!

De trein kan toeteren, de lampjes kunnen aan en uit, hij kan stoppen om te tanken, van richting te veranderen of te stoppen. In deze set zit een station, kolenschepper, 2 DUPLO figuren, een dierenfiguur en 16 stukken speelgoedtreinrails. Wist je dat de trein op afstand bediend kan worden door middel van de app?!

Ook leuk om te weten: je kunt de trein en rails uitbreiden met andere LEGO DUPLO rails en accessoires! Verder moet je er wel rekening mee houden dat de trein werkt op 4x AAA batterijen, welke niet meegeleverd worden.

2. DUPLO Alfabet vrachtwagen – 10915

Update: op deze pagina van Amazon.nl is de vrachtwagen ook verkrijgbaar

Van verjaardagstrein tot vrachtwagen: er zijn allerlei leerzame items verkrijgbaar van LEGO DUPLO. Deze alfabet vrachtwagen is goed voor de ontwikkeling van je kind, maar zorgt daarnaast ook nog eens voor heel veel leerplezier. Je kindje kan de 26 letterstenen sorteren, vervoeren en stapelen op de vrachtwagen!

Deze vrachtwagen van LEGO DUPLO is ontzettend leuk als verjaardagscadeau, maar ook tijdens de feestmaanden doet hij het erg goed. Laat kinderen lekker creatief bouwen en fantasierijk spelen! Het merk geeft aan dat deze vrachtwagen geschikt is voor kinderen vanaf 18 maanden, zodat ze op een veilige manier kunnen spelen.

3. LEGO DUPLO Getallentrein 10847

Wie kent de populaire LEGO DUPLO Getallentrein niet? Jong en oud zijn ermee opgegroeid en dat zal altijd zo blijven. In 2021 werd er een nieuwe getallentrein uitgebracht, met iets zachtere kleuren. Bovenstaande getallentrein is de trein die al heel lang wordt aangeboden en welke nog steeds erg populair is onder ouders en hun kinderen.

De getallentrein laat je kindje op een kleurrijke manier kennis laten maken met tellen en getallen. Peuters kunnen daarnaast de trein constant opnieuw opbouwen, zodat de trein voor veel plezier zorgt. De twee DUPLO figuurtjes (kinderen en een kat) spelen lekker mee, wat veel peuters erg leuk vinden. De LEGO DUPLO Getallentrein is al jarenlang een populair cadeau voor baby’s en peuters!

4. DUPLO Luxe Treinset 10508 als leukste LEGO DUPLO cadeau

Lego Duplo cadeau

Deze luxe treinset is niet echt geschikt als cadeautje voor “tussendoor”, maar meer voor de grotere feestjes. Denk aan een verjaardag of een cadeau waar meerdere mensen aan meebetalen. Voor de echte LEGO DUPLO trein fans is deze set een droom! In de set vind je een locomotief (inclusief geluidseffecten) en goederenwagons, welke gevuld kunnen worden met rotsen. Verder zijn er meer dan 160 rails, een brug met een tunnel, een steengroeve, een vrachtwagen, een gebouw met een werkende kraan en DUPLO figuren.

De rotsblokken kunnen met de werkende kraan geladen worden en daarna kunnen kinderen de trein vullen met brandstof, zodat hij klaar is voor de volgende rit. Met dit uitgebreide LEGO DUPLO cadeau ga je de ontvanger zeker heel erg blij maken!

5. LEGO DUPLO Grote Kermis 10840

LEGO DUPLO

We willen je meteen even een heads up geven: De Grote Kermis (10840) van LEGO DUPLO wordt voor flinke bedragen verkocht. Sommige sets zijn wel €30,00 duurder per aanbieder! Een tijdje terug hadden we de meest goedkope set geplaatst, maar deze was helaas al heel snel uitverkocht. Je kunt de set op dit moment voor zo’n €110,00 bestellen op Amazon.

Met deze set gaan kinderen een dagje naar de kermis. Bouw de kermis op, laat het reuzenrad met gondels draaien en geniet van golvende glijbanken. Natuurlijk mag ook de draaimolen niet vergeten worden! Bij de ijskraam kan een ijsje gekocht worden en met het treintje kan een rondje gereden worden.

In de set vind je ook nog DUPLO figuren: drie kinderen en twee volwassenen. Dit vind je ook in de set: een reuzenrad, draaimolen, vier paarden, glijbanen, trein met wagon, ijskraam, toiletgebouw, stenen met opdrukken, accessoires. De set kan gecombineerd worden met uitbreidingssets, zoals de Schiettent (10839).

6. DUPLO Modulair Speelhuis 10929

Het Modulair Speelhuis (10929) is een gemakkelijk te openen poppenhuis, dat geschikt is voor kinderen vanaf twee jaar oud. Dit poppenhuis is modern, kleurrijk én biedt heel veel speelplezier voor je kindje. Laat kinderen spelenderwijs leren over alledaagse activiteiten zoals koken, naar bed gaan en eten. Er is zelfs een toilet aanwezig in het huis! De figuren (vader, moeder, kind, knuffelbeer/teddybeer) zorgen voor nog veel meer plezier!

Het huis kan omgebouwd worden tot een torenhuis, maar later ook tot een woonhuis. Laat je kind spelen in de keuken, badkamer, slaapkamer en woonkamer! Wist je dat de koelkast zelfs echt geopend kan worden? Uiteraard kun je dit leuke poppenhuis ook nog uitbreiden met allerlei andere sets van LEGO DUPLO.

7. LEGO Mickey Minnie 10597

Het perfecte verjaardagscadeautje voor de echte Mickey Mouse fan! De verjaardagstrein is een onderdeel van de LEGO DUPLO Mickey en Minnie collectie, welke vrij uitgebreid is. De stenen met cijfers kunnen opgestapeld worden, waardoor peuters kennis kunnen maken met allerlei getallen. De set wordt aanbevolen om de fijne motoriek te stimuleren.

In de set vind je: beroemde Disney personages (Mickey Mouse, Minnie Mouse, Pluto), een trein, een verjaardagstaart met kaars die zelf gebouwd kan worden, stapelbare stenen met getallen en nog enkele accessoires. De set is geschikt voor kinderen vanaf twee.

Naast de populaire Mickey & Minnie Verjaardagstrein zijn er nog een aantal populaire Disney LEGO DUPLO sets:

8. DUPLO Goederentrein 10875

Met de LEGO DUPLO Goederentrein kunnen jonge kinderen vanaf twee jaar zelf machinist worden, net als bij de Stoomtrein. Ook deze set maakt gebruik van de duwen en rijden-motor, zodat de trein door een duwtje begint te rijden. De trein kan toeteren, de lampen kunnen aan- en uit, er kan getankt worden en de richting kan veranderd worden.

Ouderwets met treinen spelen? Dat is nog steeds echt heel leuk! In de set vind je een machinist, een kapitein, een winkelier en een zeemeeuw. De locomotief moet zelf gebouwd worden, er zijn twee vrachtwagons (met kiemfunctie), actiestenen, kleine hijskraan, een cafe, een station, rails en nog wat andere accessoires.

9. DUPLO Bouwplaats 10813

Met deze DUPLO bouwplaats kunnen kleine bouwvakkers heerlijk spelen. Er zijn drie bouwmachines, waarmee allerlei werk kan worden verzet. Verschuif aarde met de bulldozer, kiep nieuwe materialen uit de vrachtwagen en gebruik de kraan met zijn grijper.

Kleine bouwvakkertjes zijn helemaal weg van deze 3 bouwmachines. Schuif aarde opzij met de bulldozer op rupsbanden en kiep de nieuwe bouwmaterialen uit de vrachtwagen. Deze set kan natuurlijk ook gebruikt worden ter uitbreiding! In de set vind je allerlei leuke accessoires, zodat je kind zich urenlang kan vermaken.

10. DUPLO Brandweertruck 10901

Een kleinere, maar erg leuke set van DUPLO voor de kleintjes. Is je kleintje een echte brandweerfan? Dan is deze set een erg leuk cadeautje voor zijn of haar verjaardag of de feestdagen. Laat hem te hulp schieten met de brandweertruck en vergeet natuurlijk niet de sirene en het zwaailicht aan te zetten!

De brandweertruck kun je zelf in elkaar zetten op een makkelijke manier. De la kan open en er is uiteraard ook een ladder! Helpt jouw kindje de kat uit de boom?! Deze boom moet eerst nog wel even in elkaar gezet worden! In de set vind je twee DUPLO figuurtjes en een kat.

11. DUPLO Mijn Eerste Auto Creaties – 10886

Deze DUPLO set heeft een erg leuke prijs en wordt daarom ook vaak gegeven als cadeautje tijdens Sinterklaas of Kerstmis. Kinderen kunnen bouwen en heerlijk spelen met alle voertuigen! Wie bouwt er een helikopter of een taxi? En wie kan er een vuilniswagen maken?

De veelzijdigheid van dit DUPLO setje zorgt ervoor dat kinderen niet snel uitgekeken zijn op de set. Daarnaast draagt LEGO DUPLO bij aan de ontwikkeling van de motoriek (fijne) en prikkelt dit speelgoed de fantasie. Natuurlijk is het ook erg leerzaam om dingetjes te maken en autootjes in beweging te brengen.

12. DUPLO Politiemotor 10900 : low budget tip!

Deze politiemotor is een leuk kadootje wanneer je een kleinigheidje wilt geven of wanneer je een andere set wilt uitbreiden. Scheur door de stad op de politiemotor en regel het drukke verkeer. Zo nu en dan is de politieagent toe aan een korte pauze en deze kan hij doorbrengen in het speciale politiehuisje.

Zet samen de politiemotor in elkaar en stimuleer de fijne motoriek van je kindje of het kind waaraan je dit cadeau gaat geven. In de set zit een politiemotor, een politiehuisje met een raam dat opengezet kan worden en een stopbordelement.

13. DUPLO Vliegveld 10871

Met deze LEGO DUPLO set haal je gegarandeerd een geweldig speelavontuur in huis voor je kleintje. In het setje zitten meerdere karakters (pilote, vader en kind), maar ook een terminalgebouw met een echte bagageglijbaan! Ook vind je een gate, een draaiende verkeerstoren en een vliegtuig met landingswielen! Het vliegtuig moet nog wel even in elkaar gezet worden.

14. DUPLO Dierentrein 10955

Kinderen blijven het jaar in jaar uit geweldig vinden: deze leuke LEGO DUPLO dierentrein! Is je kindje gek op dieren en speelt hij graag met blokken? Dan is deze set geschikt om aan je kindje te geven. Kinderen kunnen de trein bouwen, ermee spelen, de trein weer losmaken van elkaar en heropbouwen. Gegarandeerd speelplezier!

15. LEGO DUPLO Brandweerkazerne 10903

LEGO DUPLO Brandweerkazerne

Brandweerauto’s, politiemotors: het zijn altijd leuke stukjes speelgoed die kinderen altijd waarderen. Deze LEGO DUPLO brandweerkazerne is daar uiteraard geen uitzondering op en kan gecombineerd worden met de sets uit “Mijn eigen stad”. Hoe moet je een kampvuur uit maken? En hoe klim je eigenlijk veilig een ladder op om de hond uit de toren te redden?

Je kindje kan het zwaailicht en de sirene aanzetten, zodat hij supersnel een reddingspoging kan ondernemen! In de set vind je twee DUPLO figuren + de kazernehond. De positieve reviews laten zien dat kinderen zich urenlang vermaken met deze geweldige set van LEGO DUPLO!

16. DUPLO Frozen kasteel 10899

Let goed op wanneer je deze set gaat aanschaffen, want de prijzen variëren enorm! Hierboven zie je de normale prijs, dus betaal niet teveel! Frozen is nog steeds hartstikke populair en het is dan ook niet vreemd dat LEGO DUPLO daar op inspeelt met een geweldig Frozen IJskasteel. Naast deze Frozen set kun je ook nog de andere set aanschaffen: Elsa’s en Olaf’s Theefeestje (bol).

Laat je kind met één druk op de knop het kasteel allerlei kleuren vertonen! Met de drie DUPLO figuren Anna, Elsa en Olaf kan je kindje zich een hele tijd vermaken. In de set vind je ook: een glijbaan, tafel, stoelen en keukengerei. Het kasteel is 28 cm hoog!

17. DUPLO Babydieren – 10904

Een ontzettend leuke startset voor de kleintjes onder ons! Heb je nog helemaal geen DUPLO in huis? Dan is dit een goed begin! Over het algemeen zijn kinderen gek op dieren en weten ze op vrij jonge leeftijd al welk dier het is. In deze set vind je bijvoorbeeld een babypanda, die lekker op een bamboetak zit te kauwen.

De jonge tijger kijkt naar een roze bloem en de babygiraffe knabbelt aan de blaadjes van een boom. Heb je de babyolifant ook al gezien? Die komt eens even lekker met zijn vriendjes spelen! Stimuleer de emotionele intelligentie en sociale ontwikkeling van je kindje en ondersteun hen bij de beginnende bouwvaardigheid! Uiteraard zijn de sets ook goed voor de fijne motoriek!

18. DUPLO Camper 10946

De leukste kampeeravonturen beleef je met de familiecamper van LEGO DUPLO. Kinderen kunnen een kampeertochtje in het bos maken en heerlijk spelen met de accessoires. In totaal is er plaats voor drie figuren in de kamper en de bovenkant kun je eraf halen. De spullen kunnen opgestapeld worden op het dak en daarna vertrek je naar de kampeerplek!

Zet de stoffen tent op en maak een kano tochtje over de rivier! Na een drukke dag wordt er een heerlijk kopje thee gedronken bij het kampvuur, want geen enkele kampeervakantie is compleet zonder warm drankje! Wie zingt er ’s avonds een mooi liefje? Maak de mooiste foto’s met de camera!

19. LEGO DUPLO Truck & Graafmachine met rupsbanden 10931

Lekker graven en rijden op de bouwplaats! Of je deze set nu los geeft of ter uitbreiding van een andere set: het blijft een geweldig cadeau om te geven aan kinderen vanaf twee jaar. De twee bouwvakkers zijn hard aan het werk met hun kiepwagen en graafmachine! De cabine draait rond en de schep zorgt ervoor dat alles op zijn plek komt. Klaren jullie samen de klus? De rots moet natuurlijk in de laadbak van de kiepwagen terechtkomen, gaat dat ook allemaal lukken? Hij splijt namelijk nogal snel open!

In de set vind je twee bouwvakkers, een graafmachine met schop en een truck met kiepfunctie. Kortom: alles wat je nodig hebt om te werken op de bouwplaats! Met deze set stimuleer je de ontwikkeling van je kindje en zorg je voor gegarandeerd speelplezier!

20. DUPLO Dinosaurus T-Rex en Triceratops 10939

Wauw, een echte T-Rex en Triceratops! Heb je al een Dinosaurus set, zoals de Jurassic World DUPLO set? Dan is dit een zeer leuke uitbreiding! Ook wanneer je nog helemaal geen DUPLO in huis hebt is deze set gegarandeerd een succes.

De T-Rex stormt door de poorten van Jurassic World en de jonge dinofans moeten de baby Triceratops in veiligheid brengen. De poorten kunnen echt open en de T-Rex bek beweegt! Het hek staat onder spanning en op de motor past Owen met de babydino’s! Gaat het lukken om iedereen te redden en in veiligheid te brengen?

21. LEGO DUPLO Kerst Wintervakantie van de Kerstman 10837

Ook de Kerstman heeft zo nu en dan vakantie nodig! Deze LEGO DUPLO set is perfect geschikt voor tijdens de feestdagen! Waan jezelf in de kerstsfeer en geniet van het spelen. Zet de dennenboom en sneeuwpop in elkaar en glij van de helling! Met de grote arrenslee van de Kerstman vlieg je door de lucht en na de landing kan de sneeuwpret beginnen! In de set vind je ook nog de Kerstman, twee kinderen en twee dierenfiguurtjes: een eekhoorn en een rendier.

22. LEGO DUPLO Opbergdoos 10914

Wil je kind gewoon lekker bouwen? Dan is een LEGO opbergdoos met inhoud geen slecht idee. In deze set zit onder andere een auto, cadeaus, ramen, bloemen en stenen met de cijfers 1 tot en met 3. Ondanks dat het geen themaset is, kunnen kinderen zich wel een hele tijd vermaken en allerlei creaties bouwen.

23. LEGO DUPLO Boerderij

Veel mensen zijn op zoek naar de DUPLO boerderij en dat is niet zomaar. Deze set is lekker uitgebreid en bevat genoeg accessoires om lekker te bouwen. De boerderijgebouwen moeten in elkaar gezet worden en de tractor zorgt ervoor dat alles gedaan kan worden. De dieren (varken, hond, paard, schaap en koeien) moeten verzorgd worden door lieve kinderen!

Deze set is goed uit te breiden met andere DUPLO sets, maar zorgt ook op zichzelf voor flink wat speeluurtjes! Is je kindje gek op dieren? Dan is dit hét cadeau om aan hem of haar te geven.

LEGO DUPLO als cadeau tijdens de feestdagen

De steentjes van LEGO DUPLO blijven razend populair en dat heeft onder andere te maken met de kwaliteit van dit speelgoed. Op iedere basisschool en kinderdagverblijf vind je deze geweldige bouwstenen terug. De themasets maken het een stuk makkelijker om een geschikt cadeautje uit te kiezen, want er is voor ieder kind iets leuks.

Zoek je het ideale cadeau voor Sinterklaas, Kerst of een verjaardag? Dan is dit zeker een uitstekende keuze!

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven