Voelboekje baby of peuter kopen? Bekijk 16x de leukste!

voelboekje

Een voelboekje voor je baby of peuter is ontzettend leuk en verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Voor ieder kindje is er wel een passend thema, zodat zo’n voelboekje precies aansluit op de interesses van je kindje. In dit overzicht kun je de leukste voelboekjes van dit moment bekijken!

Waarom een voelboekje voor je baby of peuter een goed idee is

Voor baby’s en peuters is er zoveel speelgoed verkrijgbaar dat je op een gegeven moment niet meer weet wat nu echt leuk is voor je kindje. Daarnaast vind je het waarschijnlijk ook belangrijk dat je kindje iets leert van zijn speelgoed en dan worden de keuzes nog lastiger!

Lees ook: Flapjesboekje: dit zijn de leukste flapjesboekjes van dit moment!

Boekjes zijn heel goed voor de ontwikkeling van je baby (en peuter). Baby’s zien boekjes nog als speelgoed en voelen maar wat graag aan de bladzijden! Een écht boek is dus niet heel verstandig, maar speciale babyboekjes wel! Wist je dat voorlezen ook goed is wanneer je kindje nog heel jong is? Een voelboekje geeft je kindje de mogelijkheid om te spelen met het boekje, terwijl jij de leukste verhaaltjes erbij verzint!

Veel kinderen zijn erg nieuwsgierig aangelegd en de mix van verschillende materialen maakt ook baby’s en peuters erg enthousiast! Hoe voelt een schaap? En een poes? Bekijk hieronder de leukste voelboekjes van dit moment!

1. Rupsje Nooitgenoeg voelboek : leukste voelboekje

Het kijk- en voelboekje van Eric Carle, Rupsje Nooitgenoeg, is al jarenlang ontzettend populair. Dit boek is in twee varianten verkrijgbaar: de oldschool variant en het voelboekje dat later uitgebracht is. Beide boekjes krijgen erg goede reviews en worden dagelijks nog steeds vaak verkocht. Hierboven zie je het nieuwere exemplaar, welke ook een stuk goedkoper is.

Dit voelboekje is geschikt voor peuters vanaf 18 maanden! Maak kennis met de kleurrijke wereld en voel de glimmende appel van Rupsje Nooitgenoeg. Vergeet natuurlijk niet de zachte manen van de leeuw te aaien en de lijnen te volgen van de cijfers. In dit voelboekje komen heel veel thema’s aan bod: dieren, cijfers, woorden, vormen en kleuren.

2. Baby voelboekje Babydieren

In dit baby voelboekje vind je heerlijk zachte beertjes en lekker pluizige lammetjes. Je kindje voelt in het boekje de zachtste vachtjes en ontdekt hoe ze allemaal aanvoelen. Daarnaast is het boekje ook nog lekker stevig, zodat hij geschikt is voor de grijpgrage handjes van je kindjes.

De verschillende structuren en materialen in dit boekje zijn erg leuk en het is dan ook het favoriete boekje van veel kindjes! Begin al vroeg met het leren van de soorten dieren en maak er samen een mooi verhaaltje van!

3. Gonnie en vriendjes gaan slapen

Voor de allerkleinsten is er dit leuke voelboekje, waarin je Gonnie en vriendjes volgt. Wanneer het avond is, maken Gonnie, Gijsje, Bo en Eddie zich klaar om lekker te gaan slapen. Iedereen is moe en slaperig, behalve Ollie! Deze kleine druktemaker wenst al zijn vriendjes één voor één welterusten. In het voelboekje zitten heel veel verschillende voelplekjes, maar ook de glinstersterren op de kaft zijn erg leuk. Het schattige boekje is leuk & leerzaam voor alle baby’s en peuters.

4. Baby’s eerste voelboekje – dieren

Waarschijnlijk heb je al eens gelezen dat baby’s en peuters gek zijn op allerlei kleurtjes. Dit voelboekje heeft heel veel vrolijke kleurtjes en is dan ook zeker geschikt voor de allerkleinsten. In het boekje vind je heel veel kleurtjes en structuren, die uitnodigend zijn voor kinderen om alles te ontdekken.

Voelboekjes zijn interactief en worden zeer gewaardeerd door kindjes. De vele verschillende voelplekjes in het boek zorgen ervoor dat je kindje niet snel uitgekeken zal zijn op het voelboekje! Het allereerst speel- en voelboekje is een aanrader voor iedere boekenkast!

5. Sophie de Giraf voelboekje

Sophie de Giraf is anno 2022 een zeer populair karakter en je komt haar ook steeds vaker tegen! Het Sophie de Giraf speelgoed voor baby’s en peuters is erg populair als kraamcadeau en dat is ook niet vreemd. Van leuke bijtringen tot rammelaar: er is heel veel verkrijgbaar in dit thema. Op het gebied van voelboekjes worden we ook niet teleurgesteld, want er zijn maar liefst 7 (!) exemplaren verkrijgbaar op dit moment!

Hierboven zie je het “Welterusten, Sophie” voelboekje, welke erg leuk is om samen te bekijken voor het slapengaan. In het boekje zitten meerdere voelplekjes, zodat je kindje op zijn gemakje kan ontdekken wat hij allemaal voelt.

6. Voelboekje Nijntje

Nijntje blijft een geliefd karakter en natuurlijk is er ook een leuk voelboekje verkrijgbaar. Met dit voelboekje stimuleer je de zintuigen van je kindje en leer je samen nieuwe woordjes. Wat zie je allemaal in Nijntjes slaapkamer? Wat trekt ze aan en ken jij alle vriendjes van Nijntje?

Het Nijntje voelboek is stevig en groot, met heel veel mooie plaatjes en verschillende stofjes. Samen met je kind kun je nieuwe woordjes leren en elkaar vertellen wat je ziet. Bij de woordjes staan ook de lidwoorden! Ondanks dat je denkt dat baby’s en peuters nog te klein zijn, leren ze hier heel veel van!

7. Bumba voelboek

Het Bumba voelboek van Studio 100 is een leuk en vrolijk boekje met heel veel voelstukjes. Daarnaast zitten er ook nog speciale knisperflapjes in het boek, welke ook altijd erg leuk gevonden worden! Het kartonboek is geschikt voor kindjes van 0 tot 2 jaar en is ook erg leuk als cadeautje!

8. Baby voelboekje Dierentuin

Ben je al eens met je kindje naar de dierentuin geweest? In de dierentuin vind je de mooiste dieren! Ook in dit mooie baby voelboekje kun je heel stoere dieren vinden, zoals pluizige tijgers en heel gladde hagedissen.

Laat je kindje de vacht van de dieren herkennen! Heeft hij de huid van de hagedis al gevoeld? Het stevige voelboek is geschikt voor baby’s en peuters! Leren doe je vroeg met educatieve, interactieve voelboekjes!

9. Voertuigen voelboekje

Van de “Baby voelboekjes” zijn een hele hoop verschillende boekjes verkrijgbaar en die vallen dan ook zeer goed in de smaak bij veel ouders én hun kinderen. Naast de schattige diertjes in de collectie vind je natuurlijk ook de voertuigen, zoals je hierboven kunt zien.

In het boekje zitten meerdere voelplekjes, met allerlei verschillende structuren. Kinderen vinden het geweldig om deze verschillende plekjes te voelen en leren hiervan. Je kunt natuurlijk ook aan je kindje uitleggen welk plekje wat is, zodat hij het op een gegeven moment uit zijn hoofd kent.

10. Lidl voelboekjes – goedkope voelboekjes voor je baby

voelboekje

Veel mensen weten het nog niet, maar Lidl biedt heel veel leuke en educatieve boekjes aan voor baby, peuters en oudere kinderen. Op dit moment kun je ook weer terecht in de webshop voor leuke voel- en puzzelboekjes. Veel van de voelboekjes bevatten ook nog flapjes, wat extra leuk is voor je kindje!

Soms heb je geluk en kom je de boekjes tegen in de fysieke winkel van Lidl. Is dit niet het geval, maar wil je wel graag zo’n leuk en betaalbaar voelboekje? Kijk dan in de webshop!

11. Milo’s eerste voelboekje

Een babyboekje in zwart-wit? Ja! Ook dit voelboekje valt in de smaak bij kinderen en hun ouders. Milo’s eerste voelboekje neemt je een dagje mee op pad. Heb je zijn vriendjes Muis al gezien? Die is namelijk ook van de partij. Het interactieve voelboekje neemt je mee naar een dagje met Milo.

Voel aan de zachte vacht en de ruwe tong! Dit boekje is ook erg populair als kraamcadeau en als cadeautje voor de eerste verjaardag van een kindje.

12. Kiekeboe flapjesboek + voelboek

Naast voelboekjes zijn ook flapjesboekjes een groot succes onder kinderen. Combineer deze twee en je krijgt dit super vrolijke en schattige speel- en voelboekje! Kinderen voelen zich aangetrokken door de flapjes en vinden het voelen heerlijk! Dit boekje is ook erg leerzaam en daardoor zeer geschikt voor jonge kinderen.

In dit voelboekje spelen alle dieren verstoppertjes. Door achter de flapjes te kijken, vinden baby’s en peuters de verstopte dieren! Het boekje is stevig en daardoor ook geschikt voor de kleinste vingertjes!

13. Dinosaurus voelboekje met geluid

Dinosaurus voelboekje

Dit is het eerste voelboekje in de lijst met geluid! En je raadt het al: kids zijn er gek op! Aan de voelplaatjes voelen en dan ook nog eens geluid horen! Blijf wel van de dinosaurus af, anders gaat hij grommen!

Aan het eind hoor je alle dieren tegelijk! Het boekje is erg populair en door het geluid ook erg leuk. Van deze serie zijn er heel veel verschillende boekjes verkrijgbaar, zoals de beer, eenhoorn, leeuw en nijlpaard.

14. Happy Horse voelboekje

Het merk Happy Horse ken je misschien van de enorme collectie aan prachtige knuffels voor kinderen. Hierboven zie je een voelboekje, waarin heel veel zachte Happy Horse stofjes zijn verwerkt. Het konijn op het boekje is bij veel ouders bekend, omdat het een zeer populair kraamcadeau is. Het konijntje is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

In het voelboekje vind je heel veel lekker zachte stofjes en de mooiste plaatjes. Dit boekje is, net als de knuffels, een erg populair kraamcadeau!

15. Baby voelboek – ik hou van jou

Het laatste boekje in het rijtje is het “Ik hou van jou” baby voelboekje. Konijntjes zijn heerlijk zacht en worden dan ook graag geaaid door kinderen! In het boekje voel en ontdek je allerlei verschillende materialen en het boek is uiteraard stevig genoeg voor baby’s en hun grijpgrage handjes. Naast de zachte konijntjes vind je ook andere materialen in het boekje, zoals glinsterende hartjes.

16. Zo voelt het op de boerderij

Van “Zo voelt het op de boerderij” zijn twee erg leuke varianten verkrijgbaar, waarvan het exemplaar met het konijn het meest populair is. Het boekje bevat flapjes en voelplekjes, zodat kinderen zich helemaal kunnen uitleven met de liefste diertjes!

Deze voelboekjes zijn speciaal gemaakt voor de allerkleinsten en leren allemaal nieuwe diertjes kennen. Hoe voelen de veertjes van een kuiken bijvoorbeeld? De stukjes informatie die je in het boekje kunt vinden zijn te begrijpen door kids vanaf ongeveer twee jaar.

Andere voelboekjes kopen

In de lijst hierboven heb je meerdere voelboekjes kunnen bekijken, maar de kans bestaat dat jouw perfecte boekje er niet tussen zit. Is dit het geval? Dan hebben we nog een aantal tips waar je kunt kijken voor andere voelboekjes.

Voelboekjes Bruna

Bruna heeft een uitgebreide webshop waar je terecht kunt voor heel veel verschillende boeken. Of je nu op zoek bent naar boeken voor jezelf of voor je kindje, Bruna heeft een ruim assortiment. Ook op het gebied van voelboekjes kun je terecht bij Bruna!

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven