Flapjesboek kopen? Dit zijn de leukste flapjesboeken!

flapjesboek

Een flapjesboek is een hartstikke leuke aankoop voor je peuter! Zo’n speciaal boekje is lekker stevig, zodat hij niet snel kapot zal gaan. De flapjesboeken bevatten allemaal flapjes, welke aansluiten op het verhaal in het boekje. In dit artikel vind je de leukste flapjesboeken van dit moment voor je peuter!

Wat is een flapjesboek?

Het is nogal een gek woord: een flapjesboek. Het woord geeft precies weer wat zo’n boekje is: een speciaal boekje voor peuters/kleuters met allerlei leuke flapjes. Peuters zijn van nature erg nieuwsgierig en vinden deze verstopte flapjes ontzettend leuk! Wanneer je samen met je kleintje een flapjesboek leest, kun je hier heel veel plezier aan beleven!

Leukste flapjesboek uitkiezen

Onlangs schreven we een artikel over ontzettend leuke voelboekjes voor baby’s en peuters, welke ook erg leuk zijn voor jonge kinderen. Het beginnen met (voor)lezen op jonge leeftijd zorgt voor een grote woordenschat. Kinderen die op vroege leeftijd vaak voorgelezen worden, lezen zelf vaak een stuk beter en hebben hier ook meer interesse in. Een goed idee dus, zo’n voel- of flapjesboek!

Bekijk hieronder de leukste flapjesboeken van dit moment!

1. Mijn eerste 100 dieren flapjesboek : leukste flapjesboek

De serie “Mijn eerste 100” is erg uitgebreid en zeer populair! Hierboven zie je het meest populaire flapjesboek van dit moment: Mijn eerste 100 dieren. Ook het exemplaar met de eerste 100 woordjes is zeer populair en zul je dan ook verderop in de lijst tegenkomen.

In het flapjesboek met dieren leren peuters de namen van meer dan 100 dieren! In het boekje vind je duidelijke foto’s met kleurrijke achtergronden, zodat je kindje zichzelf uren kan vermaken! Maak er samen een leuk avondritueel van, zodat je kindje alle mooie dieren leert kennen.

De verschillende flappen, spelletjes en categorieën zorgen voor heel veel plezier en kinderen vinden dit boek erg leuk. Het is dan ook niet gek dat dit een zeer populair verjaardagscadeautje is! Ook de prijs is erg leuk: je betaalt nog geen tientje voor dit geweldige flapjesboek!

2. Flapjesboek Naar bed met Nijntje

Nijntje kom je op MamaGroeit wel vaker tegen, want dit lieve, pluizige konijntje is anno 2023 nog steeds razend populair! Van geweldige luiertassen tot aan voelboekjes: je komt Nijntje overal tegen! Op dit moment zijn er nog verschillende Nijntje flapjesboeken verkrijgbaar, waarvan de bovenste een van de meest populaire boekjes is.

In dit flapjesboek is het bijna bedtijd voor Nijntje. En wat doet ze eigenlijk allemaal voordat ze gaat slapen? Eten, haar pyjama aan en tandenpoetsen. Wanneer Nijntje klaar is om naar bed te gaan, is het eindelijk tijd om nog een boekje te lezen. Droom maar lekker, Nijntje!

3. Het grote Nijntje flapjesboek

Het grote Nijntje flapjesboek is ook erg geliefd onder ouders en verdient dan ook een mooie derde plek in deze lijst met de leukste flapjesboeken van dit moment. In dit grote Nijntje flapjesboek ontdekt Nijntje de wereld! Ze moet naar school, logeert bij opa en oma samen met Nina en gaat naar de boerderij. Ook is Nijntje natuurlijk jarig!

Samen met Nijntje ga je op ontdekkingstocht en ontdek je allerlei activiteiten achter de flapjes! Dit boek is lekker dik en bevat meer dan 40 flapjes, zodat je een tijdje zoet bent met het flapjesboek.

Bekijk hier alle Nijntje flapjesboeken op BOL.com

4. Het grote flapjesboek van Kikker

Een waar flapjesparadijs! Tevreden klanten geven aan dat dit boek geweldig is voor kindjes en dat zij heel veel plezier hebben met dit boek! Het flapjesboek is leerzaam, speels en bevat heel veel informatie. Je kindje leert spelenderwijs over kleuren, vormen, getallen en tegenstellingen. Uiteraard met de meest leuke flapjes en grapjes in de wereld van Kikker!

In het flapjesboekje schildert Kikker en hij vindt groen de mooiste kleur van de wereld. Welk dier maakt welk geluid? En wanneer is tellen het allerleukst? Dit boekje is erg informatief op een speelse manier. Het boekje bevat ontzettend veel flapjes en blijft dus lang leuk!

Bekijk hier nog een aantal Kikker flapjesboeken op BOL.com

5. Mijn eerste 100 woorden flapjesboek

Dit leuke boek met flapjes komt in dezelfde stijl als de dieren-variant en is ook zeer leerzaam voor kinderen. Door veel samen te lezen in dit leerzame flapjesboek, gaat de woordenschat van je peuter heel snel vooruit! Op de foto’s zie je heel duidelijk herkenbare foto’s/voorwerpen, welke je natuurlijk kunt benoemen.

De verschillende flapjes zorgen ervoor dat je kindje zich aangetrokken voelt tot het boek. Ook de leuke spelletjes zorgen ervoor dat je kindje zich niet snel zal gaan vervelen! Deze Priddy boeken zijn al jarenlang erg bekend en succesvol!

Bekijk hier meer boeken uit de “Mijn eerste 100” collectie op BOL.com

6. Gonnie en Gijsje flapjesboek : in ganzenpas

Gonnie & vriendjes kom je ook tegen in onze lijst met leukste voelboekjes van dit moment. Bovenstaand boek is een speciale jubileumuitgave, waarin Gonnie en haar vriendjes zichzelf aan je voorstellen. Uiteraard ontdek je in het boekje ook wat ieder gansje nu uniek maakt! Het kartonboek is lekker dik en bevat wel 44 flappen!

Dit flapjesboek is inmiddels vernieuwd en de oude variant is helaas slecht verkrijgbaar. Gelukkig is het nieuwe exemplaar ontzettend leuk en staat dan ook al bij veel gezinnen thuis op de boekenplank! Dit flapjesboek is ook een ontzettend leuk 1e verjaardagscadeau!

7. Dribbel – het grote flapjesboek

Het grote flapjesboek van Dribbel vertelt over Dribbel en zijn vriendjes Tom, Leentje en Steven. Samen met hen herken je vormen, kleuren en tegenstellingen. Oefen samen met tellen tot tien en ontdek de verrassingen die verstopt zitten achter de flapjes.

Uiteraard is het kartonboek geschikt voor jonge kinderen en dus lekker stevig. Alle flapjes zijn makkelijk open te maken door de kleine handjes van je kindje. Dit leerzame boek is geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden.

8. Dikkie Dik flapjesboek

Ook de vrolijke kat Dikkie Dik kom je vast en zeker een keer tegen wanneer je jonge kinderen hebt. Naast prachtige prentenboeken kun je ook leerzame flapjesboeken vinden, waarin Dikkie Dik de mooiste avonturen beleeft. Hierboven zie je het boek met flapjes van Dikkie Dik in de dierentuin. Samen met Dikkie Dik ontdekt je kindje welke dieren er allemaal in de dierentuin leven.

Ook bovenstaand boek van Dikkie Dik is erg geliefd en te leuk om niet te vermelden. Welke dieren leven er allemaal in de tuin? Samen met Dikkie Dik gaat je kindje dit ontdekken! Alle flapjesboeken zijn lekker stevig en perfect geschikt voor peuters en hun grijpgrage handjes!

Bekijk hier andere flapjesboek van Dikkie Dik op BOL.com

9. Rupsje Nooitgenoeg flapjesboek

Van Rupsje Nooitgenoeg kun je op dit moment drie verschillende flapjesboeken bestellen, welke allemaal erg leuk en leerzaam zijn. Hierboven zie je de meest populaire variant: Slaap lekker! Is Rupsje Nooitgenoeg al klaar om te gaan slapen? De zon gaat onder en strakjes zien we de maan.

Nog niet alle vriendjes in dit boek zijn klaar om naar bed te gaan. Wanneer je onder de flappen kijkt, kun je de vriendje welterusten wensen! En wie slaapt er in het maanlicht op een blad? Naast dit leuke flapjesboek kun je ook geweldige voelboekjes vinden van Rupsje Nooitgenoeg. Bekijk deze hier in ons andere artikel!

Hier kun je de andere Rupsje Nooitgenoeg flapjesboeken bekijken op BOL.com

10. Konijn wil slapen

De kans is klein dat je Julia Donaldson kent, maar een van haar boeken zal waarschijnlijk een belletje doen laten rinkelen. Julia is namelijk de auteur van de Gruffalo, een zeer bekend kinderboek. Het bovenstaande flapjesboek Konijn wil slapen is erg leuk om te lezen, samen met je kindje.

In het boek probeert Konijn een dutje te doen, maar dat lukt niet helemaal. Hij wordt namelijk uit zijn slaap gehouden en weet jij waarom? Als je onder de flapjes kijkt, ontdek je waarom Konijn niet kan slapen! Naast dit mooie boekje kun je ook nog kiezen uit andere varianten: vos, beer en varken.

Bekijk hier alle flapjesboekjes van Julia Donaldson op BOL.com

11. Pieter Konijn – Waar is Pieter Konijn?

Pieter Konijn zorgt bij veel ouders voor een nostalgisch gevoel. Dit schattige konijntje blijft maar terug komen en is nog steeds erg populair. Dat is niet vreemd, want de producten zijn erg leuk en mooi. Ook de ouderwetse look wordt zeer gewaardeerd door heel veel ouders (en kinderen!).

Beatrix Potter heeft dit interactieve kartonboek voorzien van flapjes, wat zorgt voor heel veel zoekplezier! Heb jij een nieuwsgierig peuter (of dreumes) in huis? Dan kunnen we je dit flapjesboek echt aanraden! Laat je kindje ontdekken waar Pieter Konijn is gebleven! Wie zit er achter elk flapje?

Bekijk hier andere Pieter Konijn flapjesboeken op BOL.com

12. Het vrolijke stadsdieren flapjesboek

Het speelse flapjesboek van Noox City Kids is nog niet zo bekend, maar wel heel erg leuk! In dit boekje vind je alle bekende dieren uit de stad! De dikke duif en andere dieren gaan op ontdekkingstocht in de stad. Je kindje gaat natuurlijk mee en leert spelenderwijs de omgeving en dieren kennen.

Je kindje kan de flapjes optillen en ontdekken wat de stadsdieren eigenlijk allemaal aan het doen zijn!

13. Trixie Baby boek met flapjes

We sluiten de lijst met leukste flapjesboeken af met dit leuke boek van Trixie Baby. De kleurtjes zijn zacht en hip, waardoor het boekje een luxe uitstraling heeft. Wie heeft er een grote, donzige staart? Meneer Fox! Probeer te raden wie het is en ontdek daarna alle dieren! Dit doe je natuurlijk door de flapjes op te tillen.

Het boek is stevig en gemaakt van sterk FSC karton. Er is verder gebruikgemaakt van soja-inkt.

Lezen is goed voor je kindje (en voor jou!)

Jammer genoeg weten heel veel mensen niet dat (voor)lezen op een jonge leeftijd ontzettend goed is voor kinderen. Het is dan ook helemaal niet gek om je baby voor te lezen voordat hij naar zijn bedje gaat! Maak er een gezellig ritueel van en steun hem/haar in zijn ontwikkeling.

Wist je dat kinderen op de basisschool beter/sneller kunnen lezen wanneer zij regelmatig voorgelezen zijn door hun ouders? Ook is de woordenschat van deze kinderen een stuk beter dan kinderen die niet regelmatig voorgelezen zijn. Tijd om te beginnen dus!

Dit vind je misschien ook leuk

Kinderboeken tot 6 jaar : dit zijn de 15 leukste kinderboeken!
Voelboekje baby of peuter kopen : dit zijn de leukste!
Badboekje kopen? Bekijk de beste badboekjes van nu!
Kwebbels kinderboeken : de leukste leespakketten

Scroll naar boven