Flapjesboek kopen? Dit zijn de leukste flapjesboeken!

Leukste flapjesboeken overzicht

Een flapjesboek is een hartstikke leuke aankoop voor je peuter! Zo’n speciaal boekje is lekker stevig, zodat hij niet snel kapot zal gaan. De flapjesboeken bevatten allemaal flapjes, welke aansluiten op het verhaal in het boekje. In dit artikel vind je de leukste flapjesboeken van dit moment voor je peuter!

Wat is een flapjesboek?

Het is nogal een gek woord: een flapjesboek. Het woord geeft precies weer wat zo’n boekje is: een speciaal boekje voor peuters/kleuters met allerlei leuke flapjes. Peuters zijn van nature erg nieuwsgierig en vinden deze verstopte flapjes ontzettend leuk! Wanneer je samen met je kleintje een flapjesboek leest, kun je hier heel veel plezier aan beleven!

Leukste flapjesboek uitkiezen

Onlangs schreven we een artikel over ontzettend leuke voelboekjes voor baby’s en peuters, welke ook erg leuk zijn voor jonge kinderen. Het beginnen met (voor)lezen op jonge leeftijd zorgt voor een grote woordenschat. Kinderen die op vroege leeftijd vaak voorgelezen worden, lezen zelf vaak een stuk beter en hebben hier ook meer interesse in. Een goed idee dus, zo’n voel- of flapjesboek!

Bekijk hieronder de leukste flapjesboeken van dit moment!

Mijn eerste dieren flapjesboek

1. Mijn eerste 100 dieren flapjesboek

De serie ‘Mijn eerste 100’ is erg uitgebreid en zeer populair. Het ‘Mijn eerste 100 dieren-flapjesboek’ is momenteel het meest populaire flapjesboek van dit moment. Ook het exemplaar met de eerste 100 woordjes is erg geliefd en deze kom je verderop in het artikel tegen. In het flapjesboek met dieren leren peuters de namen van meer dan 100 dieren. In het boek staan duidelijke foto’s met kleurrijke achtergronden, zodat je kindje zichzelf uren vermaakt.

Maak er een gezellig avondritueel van en leer alle mooie dieren kennen. De verschillende flapjes-, spelletjes- en categorieën zorgen voor veel plezier en kinderen vinden dit boek erg leuk. Zoek je nog een perfect verjaardagscadeau? Dan is dit een leuke tip.

Bekijk het flapjesboek hier bij bol
Het flapjesboek is ook verkrijgbaar op deze pagina van Amazon.nl

Naar bed met nijntje

2. Naar bed met Nijntje flapjesboek

Nijntje kom je op MamaGroeit.nl wel vaker tegen, want het lieve-, pluizige konijntje is vandaag de dag nog steeds razend populair. Van geweldige luiertassen tot aan voelboekjes: je komt Nijntje overal tegen! Op dit moment zijn er verschillende Nijntje-flapjesboeken verkrijgbaar, maar het exemplaar hierboven is het meest populair.

In dit flapjesboek is het bijna bedtijd voor Nijntje. En wat doet ze eigenlijk allemaal voordat ze gaat slapen? Eten, haar pyjama aan en tandenpoetsen. Wanneer Nijntje klaar is om naar bed te gaan, is het eindelijk tijd om nog een boekje te lezen. Droom maar lekker, Nijntje! Met een prijs van ongeveer €9,00 is dit ook een ontzettend leuk cadeau!

Bekijk het ‘Nijntje- flapjesboek’ hier bij bol
Op deze pagina van Amazon.nl kun je veel Nijntje-flapjesboeken vinden

Het grote Nijntje flapjesboek

3. Het grote Nijntje flapjesboek

Het grote Nijntje flapjesboek is ook erg geliefd onder ouders en kinderen, waardoor het boek een mooie derde plek in deze lijst heeft verdiend. In dit boek ontdekt Nijntje de wereld! Ze moet naar school, logeert bij haar opa en oma met Nina en gaat naar de boerderij. In het boek viert Nijntje ook haar verjaardag. Ga samen met Nijntje op ontdekkingstocht en ontdek achter de flapjes allerlei activiteiten. Het boek is erg dik en bevat meer dan 40 flapjes!

Bekijk hier alle Nijntje flapjesboeken bij bol
Op deze pagina van Amazon.nl kun je veel Nijntje-flapjesboeken vinden

Grote flapjesboek van Kikker

4. Het grote flapjesboek van Kikker

Als je kindje gek is op Kikker, is dit een waar flapjes-paradijs! Veel tevreden klanten geven aan dat het boek geweldig is voor kinderen en dat zij veel plezier hebben met het boek. Het flapjesboek is leerzaam, speels én bevat veel informatie. Laat je kindje leren over kleuren, getallen, vormen en tegenstellingen. Uiteraard kom je in dit flapjesboek de leukste flapjes en grapjes tegen uit de wereld van Kikker.

In het boek schildert Kikker en hij vindt groen natuurlijk de allermooiste kleur van de wereld. Welk dier maakt welk geluid en wanneer is tellen het leukste? Het boek is erg leerzaam op een speelse manier en bevat heel veel flapjes, waardoor hij lang leuk blijft.

Bekijk het Grote flapjesboek van Kikker hier bij bol
Bekijk hier nog een aantal Kikker flapjesboeken bij bol

Eerste 100 woorden

5. Mijn eerste 100 woorden flapjesboek

Dit leuke boek met flapjes komt in dezelfde stijl als de dieren-variant en is ook zeer leerzaam voor kinderen. Door veel samen te lezen in dit leerzame flapjesboek, gaat de woordenschat van je peuter heel snel vooruit! Op de foto’s zie je heel duidelijk herkenbare foto’s/voorwerpen, welke je natuurlijk kunt benoemen.

De verschillende flapjes zorgen ervoor dat je kindje zich aangetrokken voelt tot het boek. Ook de leuke spelletjes zorgen ervoor dat je kindje zich niet snel zal gaan vervelen! Deze Priddy boeken zijn al jarenlang erg bekend en succesvol!

Bekijk het ‘Mijn eerste 100 woorden-flapjesboek’ hier bij bol
Bekijk hier meer boeken uit de “Mijn eerste 100” collectie bij bol

Gonnie en Gijsje flapjesboek

6. Gonnie en Gijsje flapjesboek in ganzenpas

Het Gonnie en Gijsje flapjesboek mag natuurlijk niet ontbreken in onze lijst met de leukste voelboekjes van dit moment. Het bovenstaande boek is een speciale jubileumuitgave, waarin Gonnie en al haar vriendjes zichzelf voorstellen. Uiteraard ontdek je in het boekje ook wat ieder gansje nu precies uniek maakt. Het kartonboek is lekker dik en bevat in totaal maar liefst 44 flapjes.

Het flapjesboek is inmiddels vernieuwd en de oude variant is slecht verkrijgbaar. Gelukkig is het nieuwe exemplaar ontzettend leuk en hij staat al bij veel gezinnen op de boekenplank. Als je nog een geweldig cadeau zoekt voor de eerste verjaardag van een kind, is dit een geweldige aanrader.!

Bekijk het ‘Gonnie & Vriendjes in ganzenpas’ hier bij bol

Dribbels grote flapjesboek

7. Dribbel – het grote flapjesboek

Het grote flapjesboek van Dribbel vertelt over Dribbel en zijn vriendjes Tom, Leentje en Steven. Samen met hen herken je vormen, kleuren en tegenstellingen. Oefen samen met tellen tot tien en ontdek de verrassingen die verstopt zitten achter de flapjes.

Uiteraard is het kartonboek geschikt voor jonge kinderen en dus lekker stevig. Alle flapjes zijn makkelijk open te maken door de kleine handjes van je kindje. Dit leerzame boek is geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden.

Bekijk ‘Dribbels grote flapjesboek’ hier bij bol
Bekijk meerdere Dribbel-flapjesboeken op deze pagina van Amazon.nl

Dikkie Dik flapjesboek

8. Dikkie Dik flapjesboek

Er zijn maar weinig 30+ ouders die de vrolijke kat Dikkie Dik niet kennen en je komt hem zeker tegen wanneer je jonge kinderen hebt. Naast prachtige prentenboek kun je ook leerzame flapjesboeken vinden waarin Dikkie Dik de mooiste avonturen beleeft. Hierboven zie je het geliefde boek met flapjes van Dikkie Dik op de boerderij. Samen met de vrolijke-, oranje kat ontdekt je kindje welke dieren er allemaal op de boerderij leven. Naast dit boek met flapjes kun je voor nog veel meer leuke flapjesboeken kiezen.

Bekijk het ‘Dikkie Dik-flapjesboek’ hier bij bol

Rupsje Nooitgenoeg boek met flapjes

9. Rupsje Nooitgenoeg flapjesboek

Van Rupsje Nooitgenoeg kun je op dit moment drie verschillende flapjesboeken bestellen, welke allemaal erg leuk en leerzaam zijn. Hierboven zie je de meest populaire variant: Slaap lekker! Is Rupsje Nooitgenoeg al klaar om te gaan slapen? De zon gaat onder en strakjes zien we de maan.

Nog niet alle vriendjes in dit boek zijn klaar om naar bed te gaan. Wanneer je onder de flappen kijkt, kun je de vriendje welterusten wensen! En wie slaapt er in het maanlicht op een blad? Naast dit leuke flapjesboek kun je ook geweldige voelboekjes vinden van Rupsje Nooitgenoeg. Bekijk deze hier in ons andere artikel!

Bekijk het ‘Rupsje Nooitgenoeg-flapjesboek’ bij bol
Hier kun je de andere Rupsje Nooitgenoeg flapjesboeken bekijken bij bol

Konijn wil slapen

10. Konijn wil slapen

De kans is klein dat je Julia Donaldson kent, maar een van haar boeken zal waarschijnlijk een belletje doen laten rinkelen. Julia is namelijk de auteur van de Gruffalo, een zeer bekend kinderboek. Het bovenstaande flapjesboek Konijn wil slapen is erg leuk om te lezen, samen met je kindje.

In het boek probeert Konijn een dutje te doen, maar dat lukt niet helemaal. Hij wordt namelijk uit zijn slaap gehouden en weet jij waarom? Als je onder de flapjes kijkt, ontdek je waarom Konijn niet kan slapen! Naast dit mooie boekje kun je ook nog kiezen uit andere varianten: vos, beer en varken.

Bekijk ‘Konijn wil slapen’ hier bij bol
Bekijk hier alle flapjesboekjes van Julia Donaldson bij bol

Vrolijke stadsdieren boek

11. Het vrolijke stadsdieren flapjesboek

Het speelse flapjesboek van Noox City Kids is nog niet zo bekend, maar wel heel erg leuk! In dit boekje vind je alle bekende dieren uit de stad! De dikke duif en andere dieren gaan op ontdekkingstocht in de stad. Je kindje gaat natuurlijk mee en leert spelenderwijs de omgeving en dieren kennen. Je kindje kan de flapjes optillen en ontdekken wat de stadsdieren eigenlijk allemaal aan het doen zijn!

Bekijk het ‘Vrolijke stadsdieren-flapjesboek’ hier bij bol

Trixie Baby flapjesboek

12. Trixie Baby boek met flapjes

We sluiten de lijst met leukste flapjesboeken af met dit leuke boek van Trixie Baby. De kleurtjes zijn zacht en hip, waardoor het boekje een luxe uitstraling heeft. Wie heeft er een grote, donzige staart? Meneer Fox! Probeer te raden wie het is en ontdek daarna alle dieren! Dit doe je natuurlijk door de flapjes op te tillen. Het boek is stevig en gemaakt van sterk FSC karton. Er is verder gebruikgemaakt van soja-inkt.

Bekijk het ‘Trixie Baby-flapjesboek’ hier bij bol

Lezen is goed voor je kindje (en voor jou!)

Jammer genoeg weten heel veel mensen niet dat (voor)lezen op een jonge leeftijd ontzettend goed is voor kinderen. Het is dan ook helemaal niet gek om je baby voor te lezen voordat hij naar zijn bedje gaat! Maak er een gezellig ritueel van en steun hem/haar in zijn ontwikkeling.

Wist je dat kinderen op de basisschool beter/sneller kunnen lezen wanneer zij regelmatig voorgelezen zijn door hun ouders? Ook is de woordenschat van deze kinderen een stuk beter dan kinderen die niet regelmatig voorgelezen zijn. Tijd om te beginnen dus!

Relevante artikelen

Op MamaGroeit.nl kun je verschillende koopgidsen en informatieve artikelen vinden op het gebied van lezen. (Voor)lezen is ontzettend goed voor kinderen en het is belangrijk dat je de juiste boekjes uitkiest. Bekijk hieronder links naar relevante artikelen.

  1. Kinderboeken tot 6 jaar : dit zijn de 15 leukste kinderboeken!
  2. Dit zijn de leukste voelboekjes voor je baby/peuter
  3. Badboekje kopen? Bekijk de beste badboekjes van nu!
  4. Leukste voorleesboeken voor opa en oma op een rij
  5. Leukste knisperboekjes

Geraadpleegde bronnen: Jeugdbibliotheek, NJi

Nicole
Scroll naar boven