Dit zijn de leukste knisperboekjes voor je baby

Liewood knisperboekje

Van flapjesboek en voelboekjes tot een knisperboekje: baby’s zijn gek op geluiden en felle kleurtjes en er zijn verschillende soorten boekjes verkrijgbaar voor je kleintje. Stimuleer zijn zintuigen en lees je kindje voor! Wist je dat het ontzettend goed is voor de ontwikkeling van je kind om hem als baby al voor te lezen? Bekijk in dit artikel de leukste knisperboekjes voor je baby!

Wat is een knisperboekje?

Soms zie je als ouder door de bomen het bos niet meer. Er zijn bestaan heel veel verschillende babyboekjes om je kindje zijn zintuigen te prikkelen. Denk aan flapjesboeken, voelboekjes en natuurlijk het populaire knisperboekje! Een knisperboekje is een stoffen boekje met pagina’s die ‘knisperen’, vandaar de naam knisperboekje. Zodra je kindje een pagina aanraakt, hoort hij meteen een knispergeluid. Hierdoor is je kindje direct geïnteresseerd in het boekje en de kans is groot dat je hem kwijt bent!

De leukste knisperboekjes voor baby’s

Er bestaan heel veel verschillende knisperboekjes, zodat er voor ieder kindje wel een leuk exemplaar tussen zit. Denk aan de boekjes van Kikker, Nijntje, Little Dutch en Liewood. In dit artikel kun je de meest populaire en leukste knisperboekjes voor je kind bekijken!

1. Nijntje knisperboekje

Van flapjesboek tot knisperboekje: je kunt van Nijntje verschillende boeken aanschaffen. Hierboven zie je het geliefde knisperboekje: Nijntje speelt buiten. Het verhaaltje in het boekje gaat over een stukje wandelen naar de eendjes, een bal overgooien met vriendinnetjes en naar de speeltuin met vader pluis. Het boekje is zeer geliefd onder ouders en hun kinderen en wordt dan ook nog dagelijks vaak verkocht. Momenteel schaf je hem het meest goedkoop aan bij BOL.com.

Ben je gek op Nijntje? Dan raden we je zeker aan om ook de andere boeken te bekijken. Momenteel kun je kiezen uit tientallen boekjes: aanwijsboeken, flapjesboeken, badboekjes, uitdeelboekjes, voorleesboeken en nog veel meer! Op deze pagina van bol kun je veel mooie Nijntje boeken bekijken.

2. Babybijbel knisperboekje zwart wit

Dit ontzettend populaire knisperboekje komt in de ‘Babybijbel’ stijl en staat garant voor heel veel speelplezier! Ouders kunnen het boekje voorlezen, maar zingen behoort ook tot de mogelijkheden. Het boekje is perfect geschikt voor ouders die graag een zwart wit knisperboekje voor hun kindje willen aanschaffen met dit thema. Dit boekje krijgt zeer veel lovende reviews en is dan ook een musthave voor baby’s!

Het knisperboekje heeft zwart-wit illustraties en is gebaseerd op psalm 139. In het boekje vind je een andere tekst op de melodie van “hoofd, schouders, knie en teen”. Bij het boekje krijg je ook een plaklintje, zodat je hem bijvoorbeeld aan de kinderwagen of maxicosi kunt hangen.

3. Wee Gallery knisperboekjes

Het merk Wee Gallery is nog relatief onbekend, maar wint wel steeds meer in populariteit. Jammer genoeg moet je vaak goed zoeken om een knisperboekje te kunnen bemachtigen, maar je hebt dan ook meteen een leuk exemplaar te pakken! Hierboven zie je het Panda knuffelboekje, welke alleen knisperpootjes heeft. Leuk, maar niet geschikt wanneer je een écht (volledig) knisperboekje zoekt. Het boekje hierboven is ook verkrijgbaar in andere soorten.

Wil je graag een écht knisperboekje van Wee Gallery? Dan kun je er nog voor kiezen om deze bij Amazon.nl aan te schaffen. In de webshop van Amazon vind je verschillende producten van het merk Wee Gallery, zodat je zeker weten kunt slagen! Op deze pagina van Amazon kun je de producten bekijken!

4. Dag Dieren! Knisperboekje van Dick Bruna

Dick Bruna (bekend van Nijntje) heeft een zeer geliefd boekje dat al jaren bestaat: Dag Dieren! In dit stoffen knisperboekje vind je allerlei bekende dieren! De pagina’s van het boekje hebben verschillende kleuren en kinderen zijn vaak erg gek op het boekje! Je komt hem ook vaak tegen op het kinderdagverblijf, bij de gastouder en bij peuterspeelzalen. Het stoffen knisperboekje is hier te bekijken bij bol voor €8,95.

5. Bora knisperboekje (zwart-wit)

Pas na een paar weken gaan baby’s kleuren zien, waarvan rood de eerste kleur is. Veel ouders vinden een zwart-wit knisperboekje erg leuk voor hun baby en zo’n boekje trekt dan ook al snel de aandacht van je baby! Aan de randen van het boekje zitten labeltjes, welke baby’s ook zeer interessant vinden. Pasgeboren baby’s zien patronen een stuk beter als het contrast groot is. Dit boekje is dus een ware aanrader voor je newborn!

In het boekje je Panda en zijn vriendjes, die je meenemen op avontuur! Wist je dat dit boekje ook vaak als kraamcadeau wordt gegeven? Het knuffelboekje is gemaakt van katoen en is zeer geschikt om te geven als cadeau! Wil je graag een kleurrijk cadeautje geven? Dan hebben we goed nieuws! Je kunt een ander Bora knisperboekje kopen met kleur! Bekijk het boekje op deze pagina van bol!

6. Kikker knisperboekje

Kikker is niet weg te denken wanneer je kinderen in huis hebt. Je kunt heel veel verschillende boeken kopen van Kikker: van voorleesboek tot flapjesboek en van badboek tot knisperboek! Hierboven zie je het populaire knisperboekje, dat zeer geliefd is onder ouders en hun kinderen! Ook dit boekje wordt vaak als cadeau gegeven tijdens het kraambezoek en hij is natuurlijk ook erg leuk om te krijgen! Het boekje is lekker ruim en knispert goed!

7. Knisperboekje zwart wit en multi-color van MixG

Wil je graag een alternatief knisperboekje? Dan kun je kiezen uit één van de boekjes van de aanbieder MixG. Deze knisperboekjes zijn in zowel zwart/wit als kleur verkrijgbaar. Naast de leuke prints steken er ook nog eens staarten van allerlei dieren uit waaraan je kunt kan trekken!

Veel kinderen zijn gek op deze boekjes, maar er zijn wel twee nadelen: alleen de eerste en laatste pagina knisperen & de boekjes zijn geschreven in Engels. Dit is overigens niet voor iedereen een nadeel! Bestel je een MixG knisperboekje? Dan wordt hij leuk ingepakt en als cadeautje opgestuurd!

8. Liewood knisperboekjes

Liewood knisperboekje

Ook het knisperboekje van het merk Liewood is razend populair en dat is natuurlijk niet voor niets! Het boekje ziet er erg schattig uit en is heerlijk zacht! Raakt je kindje het boekje aan? Dan hoort hij een knisperend geluid en wilt hij blijven spelen! Een groot voordeel van dit boekje is dat hij gemaakt is van 100% organisch katoen, waardoor veel milieubewuste ouders voor dit exemplaar kiezen.

Met een afmeting van 16x16cm is het boekje lekker groot, maar toch goed hanteerbaar. De Liewood knisperboekjes zijn verkrijgbaar in de kleuren roze en blauw, maar hebben wel een klein nadeel: ze kosten €40,00! Ben je fan van het merk Liewood? Lees dan ook ons andere artikel: Liewood waterschoentjes!

9. HEMA knisperboekje

HEMA knisperboekje

Bij HEMA kun je bijna de complete babyuitzet aanschaffen en je kunt natuurlijk ook terecht voor leuke boekjes! Op dit moment kun je twee verschillende boekjes kopen: een knisperend, zacht boekje met afbeeldingen welke geluid maakt & een activiteitenboekje. Het eerste boekje kun je ophangen door middel van het koord en de ring, het tweede boekje heeft deze extra niet.

In het tweede boekje zitten allerlei activiteiten, zoals dieren, een pieper, knisperende oortjes en een spiegeltje. Wil je graag een boekje waarmee je kindje meer kan dan alleen knisperen? Dan is dit zeker een aanrader! Het knisperboekje kost €7 en voor het activiteitenboekje ben je €14 kwijt, wat dus beiden zeer betaalbaar is.

10. Little Dutch knisperboekjes

Het merk Little Dutch heeft een aantal verschillende collecties en daarin kun je verschillende producten vinden. Hierboven zie je bijvoorbeeld de “Flowers & Butterflies”, maar ook “Little Goose” is erg populair. Het leuke van Little Dutch is dat je heel veel producten met elkaar kunt combineren in dezelfde stijl. Denk aan een bijpassend boxkleed, speelgoed, wagenspanners en nog veel meer!

Op dit moment kun je drie verschillende knisperboekjes van Little Dutch bestellen: Little Goose, Flowers & Butterflies en Sailors Bay. In de boekjes zitten meerdere activiteiten: knisperen, rammelaar, mini knuffeldier, labeltjes en een spiegel. Met deze activiteiten stimuleer je de zintuigen van je kindje door deze te prikkelen. Wist je dat zo’n boekje ook erg goed is voor de ontwikkeling van de hand-oogcoordinatie? De boekjes mogen gewassen worden op 30 graden (wolwas).

11. Nijntje stoffen knisperboekje

Ook dit Nijntje knisperboekje is ontzettend leuk en geliefd! Veel ouders kiezen voor een activiteitenboekje, zodat kinderen meer kunnen met het boekje. In dit boekje kom je zachte labels tegen, maar ook een spiegeltje! Daarnaast is het boekje lekker zacht en knispert het lekker! Ook het belletje wordt zeer gewaardeerd door baby’s! De vrolijke kleurtjes nodigen baby’s uit om lekker te spelen met het boekje!

12. Trixie knisperboekje

Knisperboekjes

Veel (aanstaande) ouders zijn op zoek naar het leuke Trixie Polar Bear knisperboekje. Dit heerlijk zachte boekje neemt je mee op avontuur en samen met je kind ontdek je vier verschillende dieren in het boek. Dit boekje heeft een afmeting van 12×12 centimeter en is dus ook perfect geschikt om mee te nemen in de Maxi-Cosi of luiertas! Jammer genoeg is dit boekje de laatste tijd slecht verkrijgbaar, maar bij Blokker kun je hem nog steeds bestellen!

Wat zit er in een knisperboekje?

Een standaard knisperboekje wordt gemaakt van stof met daarin speciaal knisperfolie, dat een lange tijd lekker blijft knisperen. In activiteitenboekjes vind je vaak labeltjes, spiegeltjes en belletjes. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een boekje te maken voor je baby, maar zorg altijd dat je kindje hier veilig mee kan spelen. Loszittende voorwerpen zijn gevaarlijk en kunnen ervoor zorgen dat je kindje stikt.

Waar kun je knisperboekjes kopen?

Deze leuke, prikkelende boekjes zijn op verschillende plekken verkrijgbaar. De grote webshop BOL.com biedt talloze knisperboekjes van zowel bekende- als onbekende merken. De prijzen liggen vaak dicht bij elkaar, op een enkele uitzondering. Hieronder kun je een overzichtje met links naar webshops bekijken waar je heel veel leuke knisperboekjes kunt bestellen.

Relevante artikelen

Nicole
Scroll naar boven