Vliegtuigbedje – Beste bedjes voor een ontspannen reis

Vliegtuigbedje

Veel ouders met jonge kinderen kijken op tegen de vliegreis, omdat kinderen vaak niet zo lang stil kunnen zitten en slapen niet lukt. Maak je geen zorgen en maak je leven een stuk makkelijker door gebruik te maken van een vliegtuigbedje! Je kindje kan heerlijk slapen en jij komt de vliegreis ontspannen door. In dit artikel kun je de beste vliegtuigbedjes voor je kind bekijken, inclusief prijstips!

Wat is een vliegtuigbedje?

Een vliegtuigbedje is een handige uitvinding die een vliegtuigstoel omtovert naar een bedje voor je kind. Er zijn verschillende bedjes verkrijgbaar en ze werken niet allemaal hetzelfde. Zo kun je voor kleine baby’s speciale bedjes aanschaffen, terwijl je voor oudere kinderen de stoel kunt verlengen en een bedje kunt creëren. Zo’n bedje maakt het leven van ouders een stuk makkelijker en zorgt voor een meer ontspannen vliegreis.

Wat is het beste vliegtuigbedje?

Als de zomervakantie voor de deur staat, beginnen veel ouders met de voorbereidingen voor de heerlijke zonvakantie. Als je een fijne reis hebt geboekt, wil je natuurlijk ook dat je baby of peuter uitgerust de vlucht doorkomt. Een speciaal vliegtuigbedje is een musthave voor iedere ouder, maar wat is het beste exemplaar?

Jammer genoeg verschilt dit per persoon, omdat iedereen andere wensen heeft. In dit artikel kun je de beste vliegtuigbedjes bekijken, zodat je meteen weet wat er mogelijk is. De laatste jaren zijn er een aantal (opblaasbare) vliegtuigbedjes bijgekomen, maar het aanbod is nog steeds erg karig. Hieronder kun je een snel overzicht bekijken.

Snel Overzicht – Bedjes voor in het vliegtuig

Als je geen tijd of zin hebt om het hele artikel door te nemen, bekijk dan hieronder het snelle overzicht van de vier beste vliegtuigbedjes van dit moment. Via de onderstaande links kom je terecht bij bol of Amazon.

 1. Wick Air Vliegtuigbedje (geadviseerd door KLM)
 2. JetKids Stokke Bedbox
 3. Opblaasbaar Vliegtuigbedje
 4. Deryan AirTraveller

Wick Air Vliegtuigbedje

1. Wick Air Vliegtuigbedje

Het Wick Air vliegtuigbedje staat op nummer 1, omdat het een zeer populair bedje is van hoge kwaliteit. Dit bedje voor in het vliegtuig is betaalbaar én heeft drie standen, zodat je hem voor kinderen van verschillende leeftijden kunt gebruiken. Een ander groot voordeel is dat dit vliegtuigbedje goedgekeurd is door KLM, zodat je zeker weet dat je hem mag gebruiken! Het bedje is heerlijk zacht en stabiel, zodat je kind comfortabel zal liggen.

KLM heeft het bedje niet alleen goedgekeurd, maar adviseert dit bedje zelfs! Het merk Wick Wings is een Nederlands merk dat onderzoek doet naar het beste slaapcomfort op reis. De Wick Air kan gebruikt worden door kinderen vanaf de geboorte tot en met de lengte van 182 centimeter! Dit betekent dat menig volwassene hier nog plezier van kan hebben. Je kunt dit bedje ook gebruiken als reiskussen of voetensteun.

Als je kiest voor de Wick Air, maak je je leven een stuk makkelijker. Je kunt het bedje compact opvouwen en je hebt hem met het bijgeleverde pompje binnen een minuut opgepompt. Bij het bedje krijg je nu een travelbag én de speciale anti-slip hoes, zodat het bedje niet verschuift. Tip: het bedje is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Bekijk het Wick Air Vliegtuigbedje hier bij bol
Bekijk bij Amazon

JetKids BedBox Stokke

2. JetKids Stokke als Beste Vliegtuigbedje

De JetKids BedBox van Stokke is een populair vliegtuigbedje dat je op verschillende manieren kunt gebruiken. Als je van veelzijdige producten houdt, is dit een aanrader! De BedBox is een handbagagekoffer én vliegtuigbedje in één, maar daarnaast kan je kindje ook nog eens op de koffer zitten en meegetrokken worden door de ouders. Kortom: een musthave voor ouders met kinderen! De JetKids is verkrijgbaar in verschillende kleurtjes.

De JetKids BedBox is geschikt voor kinderen van één tot zeven jaar in het vliegtuig en vanaf drie jaar kun je hem ook gebruiken als ride-on koffer. Het koffertje past op alle econome-stoelen in het vliegtuig. Met de bovenkant van de koffer en het verlengstuk maak je een bedje voor je kind. De matras en zijsteunen zorgen voor een comfortabel slaapplekje. Ondanks dat het bedje vrij prijzig is, heb je hier wel het hele jaar plezier van!

Binnen een paar stappen heb je de BedBox eenvoudig omgebouwd naar een kinderbedje en kun je hem meteen gebruiken. Je kindje rust heerlijk uit en jij hebt je handen vrij, zodat je uitgerust aankomt op vakantie. In de BedBox kun je spulletjes opbergen die je graag mee wilt nemen in het vliegtuig.

Bekijk de JetKids Stokke hier bij bol
Bekijk de BedBox van Stokke bij Amazon

Opblaasbaar Vliegtuigbedje

3. Opblaasbaar Vliegtuigbedje – Prijstip

Als je liever niet teveel geld uit wilt geven, is een opblaasbaar vliegtuigbedje ideaal tijdens het vliegen. Dit type bedjes zijn niet alleen geschikt voor jonge kinderen, maar ook voor oudere kinderen in de auto. Het opblaasbare kussen is licht van gewicht en verstelbaar in drie verschillende hoogten. Baby’s-, peuters- én oudere kinderen kunnen heerlijk slapen met dit kussen!

Dit exemplaar kan eenvoudig worden opgeblazen en gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Dit is fijn, want je hebt dan veel vaker plezier van je aankoop. Door middel van het kussen verleng je het zitoppervlak, zodat je een beetje creëert voor je kind(eren) in de auto of het vliegtuig. Met een prijs van €23,00 is dit een leuke prijstip voor veel gemak!

Bekijk het Opblaasbare Vliegtuigbedje hier bij bol
Bekijk op deze pagina van Amazon veel verschillende varianten

Deryan Air Traveller

4. Deryan Air Traveller

De Deryan AirTraveller is een ontzettend geliefd bedje voor in het vliegtuig dat door veel ouders wordt gebruikt. Dit veelzijdige product is een stoeltje én een babybedje in één, zodat je hier vaker plezier van hebt. De Deryan Air Traveller is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte en weegt slechts een halve kilo. Als je kindje moe is, verander je het stoeltje in een bedje, door de gespen los te klikken.

Een fijn voordeel van dit Deryan vliegtuigbedje is dat de omslaghoes in de wasmachine gewassen mag worden, zodat je hem altijd schoon kunt houden. Het bedje wordt geleverd in een handig reistasje, zodat je hem na gebruik eenvoudig op kunt bergen.

Bekijk de Deryan AirTraveller hier bij bol
Bekijk dit vliegtuigbedje bij Amazon

Waar moet je op letten bij aanschaf van een vliegtuigbedje?

Er zijn een aantal punten waarop je zou kunnen letten, voordat je een vliegtuigbedje gaat aanschaffen. Hierdoor voorkom je een miskoop en bespaar je jezelf de teleurstelling. Lees hieronder meer over de aandachtspunten.

Opblaasbaar of niet?

De meeste vliegtuigbedjes zijn opblaasbaar. Dit heeft als voordeel dat je hem compact kunt meenemen en opbergen, maar een nadeel is dat het bedje lek gaan kan. Zorg ervoor dat je altijd iets bij je hebt waarmee je een lek kunt dichten, zodat je alsnog gebruik kunt maken van het bedje. Daarnaast is het fijn als er een pompje wordt meegeleverd, zodat je het bedje niet zelf hoeft op te pompen. Bij de Wick Air zit een handig pompje om het bedje op te blazen!

Tot welke leeftijd en gewicht?

Doorgaans schaf je een vliegtuigbedje aan voor een baby, maar ook voor oudere kinderen zijn er mogelijkheden. Denk aan de opblaasbare kussens, waarmee je het zitoppervlak vergroot en een bedje kunt creëren. Let altijd goed op het advies van het merk, zodat je het juiste bedje aanschaft.

Compact

Is het vliegtuigbedje compact op te bergen en mee te nemen? Als je op reis gaat met kinderen heb je al genoeg spullen mee en daar past geen groot item meer bij. Zorg ervoor dat je kiest voor een bedje dat gemakkelijk mee te nemen is.

Waarom een vliegtuigbedje aanschaffen?

Het is niet perse nodig om een vliegtuigbedje aan te schaffen, maar het kan je wel de nodige frustraties besparen! Lange vliegreizen met kinderen zijn een crime en zorgen vaak voor veel irritatie, ook bij de mede-passagiers. Om dit te voorkomen, maak je een heerlijk bedje van de vliegtuigstoel. Op die manier heb je geen kind aan je kind en komt hij/zij uitgerust aan op de vakantiebestemming. Een win-win voor iedereen!

Voordelen van een vliegtuigbedje

Als je dit artikel aan het lezen bent, wil je de vliegreis zo ontspannen mogelijk beleven. Aan een vliegtuigbedje zijn meerdere voordelen verbonden, welke je hieronder kunt bekijken.

 1. Compact – dus eenvoudig op te bergen en mee te nemen op reis.
 2. Comfort – baby’s en kinderen kunnen veilig en comfortabel slapen in het vliegtuig.
 3. Handen vrij – ouders hebben hun handen vrij en kunnen zelf ook uitrusten.
 4. Veilig – vliegtuigbedjes hebben vaak gordels om te zorgen dat kinderen veilig- en stevig kunnen zitten/liggen.

Nadelen van een bedje in het vliegtuig

Aan ieder product zitten altijd nadelen, al zijn deze voor iedereen anders. Hieronder kun je enkele punten bekijken, zodat je zelf de overweging kunt maken of je kiest voor een vliegtuigbedje.

 1. Meeste bedjes zijn geschikt voor baby’s, waardoor oudere kinderen er niets aan hebben. Dit geldt niet voor de opblaasbare bedjes.
 2. Niet altijd toegestaan – ondanks dat veel luchtvaartmaatschappijen het gebruik van vliegtuigbedjes toestaan, is dat niet altijd het geval.
 3. Kosten – je moet extra kosten maken voor de aanschaf van zo’n bedje.

Bij welke luchtvaartmaatschappij mag je een vliegtuigbedje gebruiken?

Het is verstandig om van tevoren uit te zoeken of je een vliegtuigbedje mag gebruiken in het vliegtuig. Kies je voor de Wick Air of de Stokke BedBox? Dan is de kans groot dat je deze zonder problemen kunt gebruiken. Op deze pagina van KLM kun je bijvoorbeeld lezen dat het gebruik van bepaalde vliegtuigbedjes is toegestaan, mits deze niet aan de stoel moet worden bevestigd. Andere luchtvaartmaatschappijen staan alle bedjes toe, terwijl sommige luchtvaartmaatschappijen geen enkel bedje op opblaasbaar voetenkussen toestaan.

Hoe baby laten slapen in vliegtuig?

Wanneer je maar een paar uurtjes hoeft te vliegen, heb je doorgaans niet veel accessoires nodig om je baby te laten slapen in een vliegtuig. Bij langere reizen wordt dit echter een stuk lastiger en dan kan een speciaal vliegtuigbedje de uitkomst bieden. De bovenstaande bedjes kun je uiteraard ook gebruiken voor je baby, maar je dient wel altijd toezicht te houden op je kindje!

Relevante onderwerpen

Als je een baby verwacht of al kinderen hebt, kun je op MamaGroeit.nl veel relevante koopgidsen vinden. Hieronder vind je links naar enkele van onze populaire artikelen.

Scroll naar boven