HEMA Wasbare Luiers – Duurzaam en Goedkoper

HEMA Wasbare Luiers

Als je een kindje verwacht, zul je de komende jaren genoeg luiers gaan verschonen. Luiers zijn duur, maar zorgen ook voor een enorme afvalberg. Als je graag geld wilt besparen én wilt helpen met het verkleinen van de afvalberg, kun je kiezen voor wasbare luiers en doekjes. Sinds kort kun je kiezen voor HEMA wasbare luiers, welke nieuw in het assortiment zijn. Ontdek in dit artikel de voordelen van wasbare luiers en bespaar geld!

HEMA Wasbare Luiers Nieuw in het Assortiment

Als je in verwachting bent of al een kindje hebt, zul je HEMA vast al vaker bezocht hebben. Je kunt bij HEMA terecht voor allerhande babyproducten, zoals babybadjes, kleding, verzorgingsproducten en andere handige items. Onder andere het fijne voedingskussen is een vaak gekocht item waar veel zwangere- en pas bevallen vrouwen veel plezier van hebben. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor HEMA wasbare luiers, welke nog niet zo lang in het assortiment zitten.

Beginnen met het gebruik van wasbare luiers

Sommige vrouwen weten vanaf het moment dat zij zwanger zijn al dat zij wasbare luiers willen gaan gebruiken. Je kunt tegenwoordig voor veel herbruikbare producten kiezen tijdens de opvoeding van je kindje, zodat je de afvalberg kunt verkleinen én geld kunt besparen. Denk aan het gebruik van wasbare babydoekjes, zoogcompressen en zwemluiers. Een groot voordeel van wasbare producten is dat je deze altijd in huis hebt en dat je veel geld kunt besparen op de lange termijn.

HEMA biedt een speciaal starterspakket voor ouders die wasbare luiers willen gaan gebruiken, zodat je in één koop klaar bent. Hieronder kun je de verschillende items bekijken en meer informatie lezen, zodat je goed op de hoogte bent van alle HEMA wasbare luiers.

Voordelen van HEMA Wasbare Luiers

Aan het gebruik van wasbare luiers zijn verschillende voordelen verbonden, waarover je hieronder meer kunt lezen. Naast HEMA bieden tal van andere merken verschillende luiers aan, zodat je genoeg keus hebt. Als je graag een betaalbare alles-in-1 wasbare luier wilt gaan gebruiken, zijn de HEMA wasbare luiers een aanrader. Hieronder kun je de voordelen bekijken.

 1. Minder afval dan het gebruik van wegwerpluiers
 2. Goedkoper op de lange termijn
 3. Beter voor het tere babyhuidje
 4. Sneller zindelijk
 5. Minder luchtjes
 6. Ook te gebruiken bij volgende kinderen
HEMA Wasbare Luiers Startersset

HEMA Wasbare Luiers Startersset

Inhoud: 6 wasbare luiers, 2 luierboosters, 75 luier inlegdoekjes, wetbag en 2 waszakjes.

In deze set zitten alle producten die je nodig hebt zodat je meteen kunt starten met het gebruiken van wasbare luiers. Alle HEMA wasbare luiers hebben een schattige print en zien er vrolijk uit. De luiers sluiten met klittenband, maar hebben ook verstelbare drukknopen. Dit is handig, want je kunt de luiers hierdoor gebruiken voor baby’s vanaf 4- tot en met 13 kilo. Dit betekent dat je plezier zult hebben van de luiers vanaf de geboorte tot en met de leeftijd van ongeveer 2 jaar.

In het pakket vind je verder twee luierboosters, welke een groot absorptievermogen hebben. Deze boosters leg je los in de luier en kun je na gebruik wassen. De speciale inlegdoekjes zijn niet wasbaar, maar maken het verschonen van ontlasting een stuk gemakkelijker. Als de luiers nat geworden zijn, kun je deze bewaren in de wetbag, zodat je hier geen plastic zakjes voor nodig hebt. Uiteraard krijg je ook waszakjes bij de luiers, zodat je deze daarin kunt wassen. Voor de startersset betaal je momenteel €95,00, wat goedkoper is dan het los aanschaffen van alle items.

Bekijk de HEMA Wasbare Luiers Startersset op deze pagina

Losse HEMA wasbare luier

Losse HEMA Wasbare Luiers

Als je kiest voor een startersset, ben je een stuk voordeliger uit dan wanneer je alle items los aanschaft. Op dit moment kun je kiezen voor twee verschillende HEMA wasbare luiers, welke beiden in het startpakket zitten. Wil je de set uitbreiden? Dan kun je deze luiers ook los aanschaffen voor de prijs van €12,50. In de luiers zit een absorberende laag en de binnenlaag zorgt ervoor dat het vocht bij het huidje van je baby wegblijft.

Alle HEMA wasbare luiers sluiten door middel van klittenband en zijn voorzien van verstelbare drukknopen. Hierdoor hoef je niet steeds nieuwe luiers aan te schaffen, maar kun je deze gebruiken tot de leeftijd van twee jaar (13 kilo). Alle luiers mogen gewassen worden op maximaal 60 graden en mogen in de droger op een lage temperatuur. Het is echter beter om de luiers aan de lucht te laten drogen, zodat ze lang mooi blijven. Deze wasbare luiers zijn gemaakt van polyester, polyurethaan en nylon.

Bekijk hier alle HEMA wasbare luiers

HEMA Luierboosters

Wasbare Boosters voor in de luier

Als je in de HEMA-webshop kijkt, zie je inlegdoekjes en inleggers. Het is belangrijk dat je deze niet met elkaar verward, want beiden hebben een ander doel. De luierboosters die je hierboven ziet (inleggers) hebben een groot absorptievermogen en houden je kindje langer droog. Dit is bijvoorbeeld tijdens nachten- of langere uitstapjes erg fijn.


In het bovenstaande pakket zitten twee luierboosters, welke los in de luier gelegd moeten worden. Deze kunnen uiteraard gewassen worden, zodat je deze kunt hergebruiken. Luierboosters worden gebruikt tijdens de nacht, zodat de luier zeker droog blijft. Ook wanneer je verwacht dat de luier een langere tijd aan moet blijven, kun je gebruikmaken van luierboosters. Ook nu is het weer erg belangrijk dat de inlegger goed in de luier zit en niet dubbelgevouwen zit.

Bekijk de luierboosters hier bij HEMA

Inlegdoekjes

Luier Inlegdoekjes

Veel ouders kiezen voor speciale inlegdoekjes, zodat het verschonen van een poepluier een stuk gemakkelijker wordt. Dit inlegdoekje leg je bovenop in de wasbare luier, zodat de ontlasting hier direct op terechtkomt. Het is belangrijk dat het inlegdoekje niet uitsteekt, omdat je kindje dan kan doorlekken. Deze inlegdoekjes zijn heerlijk zacht en kunnen bij iedere verschoning vervangen worden.

Het inlegdoekje mag in de prullenbak en de eventuele ontlasting kan gemakkelijk in het toilet gegooid worden. Let wel op, want de doekjes zelf mogen niet in het toilet gegooid worden. Niet alle ouders maken gebruik van deze doekjes, maar het is goed om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden. Voor een rol van 75 inlegdoekjes betaal je bij HEMA €7,50.

Bekijk de Luier Inlegdoekjes op deze pagina van HEMA

HEMA Wetbag

HEMA Wetbag

Als je gebruikmaakt van wasbare luiers, zul je ook moeten denken aan de momenten dat je je kindje op een andere plek dan thuis verschoond. Het is geen prettig idee om een natte luier in de luiertas te gooien en het gebruiken van plastic zakjes is ook niet de oplossing. Een speciale wetbag is geschikt voor het bewaren van vieze-, natte luiers. In de HEMA wetsbag zitten twee vakken, zodat je schone- én vieze luiers kunt bewaren. In totaal passen er zes wasbare luiers in en je betaalt momenteel €12,50 voor bovenstaand exemplaar.

Bekijk de Wetbag op deze pagina van HEMA

HEMA Waszakjes

HEMA Waszakjes voor wasbare luiers

Als het tijd is voor een luierwas, kun je gebruikmaken van de HEMA waszakjes. Je kunt de waszak over de luieremmer hangen en omkiepen, zodat je de waszak in zijn geheel in de wasmachine kunt stoppen. Niet iedere ouder maakt gebruik van waszakjes, maar dit is wel een aanrader. Hierdoor houd je alles bij elkaar en blijft de was mooi. Voor een setje van twee waszakjes met een afmeting van 40×50 cm betaal je nu €7,50.

Bekijk de waszakjes hier bij HEMA

HEMA Wasbare babydoekjes

HEMA Wasbare Babydoekjes

Naast luiers gebruik je de eerste jaren ook veel babydoekjes, welke zorgen voor veel afval. Onlangs schreven we al een uitgebreid artikel over wasbare babydoekjes, maar ook HEMA biedt deze herbruikbare doekjes nu aan. Bij HEMA schaf je een setje van vier wasbare babydoekjes aan voor €7,50. Uiteraard heb je aan vier doekjes niet genoeg en zul je meerdere sets aan moeten schaffen. Als je graag geld wilt besparen, raden we je aan ons andere artikel door te nemen met goedkopere alternatieven.

HEMA Wasbare babydoekjes bevatten geen lotion of andere stoffen, zodat ze geschikt zijn voor het gevoelige huidje van je baby. Voor het gebruik van het doekje maak je hem even vochtig onder de kraan, waarna je de billetjes van je kindje kunt poetsen. In ons andere artikel lees je meer mogelijkheden voor het schoonmaken van de billetjes van je kindje met behulp van wasbare babydoekjes.

Bekijk de wasbare babydoekjes hier bij HEMA

Zo gebruik je de HEMA Wasbare Luiers

Als je nieuw bent in de wereld van wasbare luiers, heb je vast veel vragen. Termen als ‘booster’, ‘inlegger’ en ‘wetbag’ kunnen voor nog meer vraagtekens zorgen. Hieronder kun je lezen hoe je HEMA wasbare luiers gebruikt, zodat het allemaal een stuk overzichtelijker wordt.

Maak de luier eerst op maat voor je newborn

De HEMA wasbare luiers zijn te gebruiken vanaf 4- tot en met 13 kilo, wat betekent dat je hem zult moeten verstellen. Dit is een eenvoudig proces, zodat je snel gebruik kunt gaan maken van de luier. Ontdek hieronder hoe je de luier op maat maakt.

 1. Pas de lengte van de luier aan door middel van de drukknopen en zorg dat de luier goed om de beentjes van je kindje zit.
 2. Pas de luier aan de taille aan, met behulp van het klittenband aan de voorkant. Als er twee vingers tussen de luier en de taille passen, zit de luier goed.
 3. Maak de luier beter passend door de sluiting naar boven of naar beneden te richten.
 4. Zorg ervoor dat het inlegvel of de booster niet uitsteekt.

Wasbare luier verschonen

Als je ervoor hebt gezorgd dat de luier goed past bij je kindje, is het op den duur tijd voor zijn eerste verschoning. Hieronder lees je precies hoe dit in zijn werk gaat, zodat je weet hoe het moet.

 1. Zorg ervoor dat er een schone luier klaarligt, met een inlegvel. Als je een extra booster gebruikt, kun je deze alvast in de opening van de booster die al in de luier vastzit leggen.
 2. Maak het klittenband van de vieze luier los en verwijder het inlegvel met ontlasting.
 3. Haal de eventuele losse booster uit de luier en was hem samen met de vieze luier.
 4. Maak de billetjes van je kindje schoon en trek je kindje schone luier aan.

Het is belangrijk dat je vieze luiers niet langer dan drie dagen laat liggen, in verband met nare luchtjes en bacteriën. Je kunt de vieze luiers en boosters in een wetbag gebruiken, maar veel ouders kiezen ook voor een standaard luieremmer om de vieze luiers in te bewaren.

Wat zijn de nadelen van wasbare luiers?

In dit artikel heb je al verschillende voordelen van het gebruik van wasbare luiers kunnen bekijken. Aan ieder product zitten echter ook nadelen en dat is bij wasbare luiers ook het geval. Vooral de aanschaf is voor veel ouders een drempel om wasbare luiers te gebruiken, omdat het aanschafbedrag in één keer vrij hoog is. Ondanks dat je op de lange termijn veel geld kunt besparen, is dit een kostenpost waar je rekening mee moet houden.

Een ander nadeel is dat je meer was hebt dan wanneer je wegwerpluiers gaat gebruiken. Wegwerpluiers gooi je gewoon in de prullenbak, terwijl wasbare luiers bij de was terechtkomen. Veel ouders combineren de luierwas gewoon met de babywas, waardoor zij weinig merken van de extra was.

Als je gebruikmaakt van wegwerpluiers, hoef je nergens aan te denken. Wasbare luiers kosten iets meer werk en dat vinden sommige ouders niet fijn. Als je voor gemak gaat, kun je beter gebruikmaken van wegwerpluiers. Houd er rekening mee dat de wasbare luiers na het wassen nog een tijdje moeten drogen. Ze mogen in de droger op een lage temperatuur, maar blijven langer mooi als je deze aan de lucht droogt.

Hoe was je de luiers voor het eerste gebruik?

De wasbare luiers van HEMA moeten voor het eerste gebruik gewassen worden. Je verzamelt alle luiers en boosters, waarna je een speciale was draait met alleen deze producten. Het is verstandig om eerst een koude voorwas te draaien, met alleen wasmiddel en geen wasverzachter. Wasverzachter zorgt ervoor dat de luiers minder goed absorberen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Als de voorwas klaar is, kun je de gewone was aanzetten op 60 graden. Als de was klaar is met draaien, kun je alles drogen op een rek. Uiteraard is het mogelijk om deze luierwas in de droger te stoppen, maar het materiaal blijft langer mooi als je het aan de lucht droogt.

Hoeveel wasbare luiers heb je nodig?

Newborns hebben vaker een vieze luier dan oudere baby’s, waardoor je in het begin tot zo’n acht keer per dag een luier moet verschonen. Het advies van HEMA is om minimaal 24 luiers op voorraad te hebben, zodat je altijd schone exemplaren in de kast hebt liggen. HEMA gaat er in dit geval van uit dat je om de drie dagen wast, maar in de praktijk blijkt dat kersverse ouders dagelijks wassen. Was je vaker dan eens in de drie dagen? Dan heb je minder luiers nodig.

In het startpakket zitten onder andere zes wasbare luiers, zodat je voorlopig even voorzien bent. Als het gebruik van dit soort luiers bevalt, raden we je aan om een paar losse luiers extra aan te schaffen. Verder maakt het een verschil of je gebruikmaakt van een wasdroger of dat je de luiers aan de lucht laat drogen. In het laatste geval moet je rekening houden met extra droogtijd.

Andere relevante artikelen

Op MamaGroeit.nl kun je veel handige koopgidsen vinden over verschillende onderwerpen. Hieronder kun je links vinden naar enkele van onze populaire artikelen.

Geraadpleegde bronnen: Wikipedia, Consumentenbond

Nicole
Scroll naar boven