Beste plaswekker tegen bedplassen : dit zijn de beste!

Bedplassen is een vervelend probleem dat vaker voorkomt dan je denkt. Nu ben je als ouder op zoek naar de beste plaswekker om het bedplassen te verhelpen en dan ben je aan het juiste adres! Lees in dit artikel tips & informatie, nadat je de beste plaswekkers van 2023 hebt bekeken!

Welke leeftijd beginnen met plaswekker?

Omdat veel kinderen tot vijf jaar nog in bed plassen, wordt een plaswekker aangeraden vanaf de leeftijd van zes jaar. Over het algemeen wordt er van kinderen jonger dan zes jaar nog niet verwacht dat zij volledig zindelijk zijn. Let wel op: het ene kind is het andere niet. Zo is het ene kind op de leeftijd van vier al volledig zindelijk, terwijl de ander op zijn negende levensjaar nog in zijn bed plast.

Veel kinderen groeien over het bedplassen heen, maar vanaf het zesde levensjaar kun je dit probleem aan gaan pakken. Het gebruik van een speciale plaswekker kan ook bij jullie de oplossing zijn! Maar wat is de beste plaswekker en hoe werkt zo’n apparaat dan precies? Wij leggen het je allemaal uit, maar laten eerst de beste plaswekkers van dit moment zien!

1. Urifoon Mickey – beste plaswekker

De Urifoon van Mickey is volgens velen de beste plaswekker. Wanneer je op zoek gaat naar de beste plaswekker, zul je merken dat dit exemplaar ook aangeraden wordt door ziekenhuizen en andere medici. Volgens de wetenschap is een plaswekker de beste manier om bedplassen te verhelpen en dat is precies wat we willen!

Het merk biedt meerdere plaswekkers aan: voor lichte, diepe én zeer diepe slapers. Heb je een kindje dat heel slecht wakker wordt ’s nachts? Dan is dit een fijne optie. De slaapwekker zorgt ervoor dat je kind leert dat hij ook tijdens het slapen de prikkel van een volle blaas herkent. Door het gebruik van de wekker wordt de wekreflex gestimuleerd en ontwikkeld.

Werking Mickey plaswekker

Je besluit om een plaswekkertraining te gaan volgen met je kind. ’s Nachts zal je kindje een speciaal Urifoon sensorbroekje aantrekken, welke eruit ziet als normaal ondergoed. Aan de binnenkant zitten sensordraden en bovenop twee drukknopjes met een kleine zender. De Mickey ontvanger zet je naast het bed.

Begint je kind met plassen? Dan worden deze druppels urine gesignaleerd door de sensoren. De Mickey ontvanger zal meteen een alarm geven en dan is het van belang dat je kind snel reageert en wakker wordt. Door het ontwaken zal je kindje stoppen met bedplassen en het alarm uitschakelen. Uiteraard trekt je kind daarna een nieuw sensorbroekje aan.

Door het alarm wordt je kind op het juiste moment gecorrigeerd + gewezen op het feit dat hij in zijn bedje plast. Dit is een kritiek moment, want dat had hét moment moeten zijn dat je kind zelf wakker had moeten worden. Door de plaswekker kunnen de hersenen leren om het gevoel te herkennen en zelf wakker te worden. Binnen zo’n 8 tot 12 weken heeft je kind doorgaans geleerd dat hij zelf zijn bed uit moet op het juiste moment.

Nadeel Urifoon

Ondanks dat heel veel mensen ontzettend blij zijn met de Urifoon, zit er wel een prijskaartje aan. Voor de plaswekker ben je zo’n honderd euro kwijt, maar dan heb je er nog geen speciaal sensor-ondergoed bij. Dit ondergoed is verkrijgbaar vanaf zo’n €42,00 voor een setje van 2 of 3. >> Bekijk hier Urifoon-ondergoed (BOL.com)

Plaswekker vergoeding

Wanneer je aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat de plaswekker voor een (volledige) vergoeding in aanmerking komt. Bekijk de voorwaarden bij de zorgverzekeraar en zorg dat je de factuur van je aankoop goed bewaard. Bij de set krijg je ook nog een scorekaart, een educatieboekje van Juf Sas en de Plasklas (voorleesboek) en persoonlijke begeleiding totdat je kindje volledig zindelijk is.

2. MoDo-King plaswekker tegen bedplassen

De plaswekker van Modo-King komt ook heel goed uit de test en kan al gebruikt worden voor kinderen vanaf drie jaar. Ondanks dat deze plaswekker aanbevolen wordt voor deze leeftijd, adviseren wij om je kind iets langer de kans te geven om uit zichzelf zindelijk te worden. 20% van de kinderen tot 5 jaar plassen namelijk nog in bed, oftewel: zijn nog niet zindelijk tijdens de nachten.

Deze plaswekker is ontworpen om kinderen zindelijk te maken tijdens de nacht. Op de onderbroek van een kind zit een speciale vochtsensor geklemd, welke een alarm geeft wanneer hij urinedruppels signaleert. Het alarm maakt je kind wakker en laat hem/haar naar het toilet gaan.

De meeste bedplasmiddelen werken volgens hetzelfde principe: een verbinding maken tussen de hersenen en de blaas, zodat je kind wakker wordt zodra de blaas geleegd moet worden. Deze plaswekker maakt een piepend geluid, trilt en flitst zodat je kind wakker wordt. Het alarm blijft afgaan, totdat de vochtsensor verwijderd wordt uit het ondergoed. Na een aantal weken zou je kindje zindelijk moeten zijn.

3. Rodger plaswekker : beste plaswekker

De Rodger plaswekker is, net als de andere twee wekkers hierboven, één van de meest gewilde en populaire plaswekkers van dit moment. Hierboven zie je een complete set voor een jongen in maat 128, zodat je direct kunt beginnen met de zindelijkheidstraining. Heeft je kind een andere kledingmaat? Wees gerust, ook dan kun je bij dit populaire merk terecht.

Bekijk: Rodger plaswekker sets in verschillende maten

Heeft je kind nog last van bedplassen? De Rodger plaswekker kan de oplossing zijn voor dit probleem. Het voordelige plaswekkerpakket bevat de Rodger plaswekker, 2x Rodger sensorondergoed, een app, beloningspakket inclusief Superheld post en diploma. Daarnaast kun je ook nog telefonisch advies inwinnen, mits het niet gaat zoals je wilt.

Deze draadloze plaswekker bestaat uit een ontvanger en een zender. De ontvanger kun je gebruiken op batterijen, maar je kunt hem ook gewoon in het stopcontact stoppen. Het zendertje kun je op het broekje klikken, door middel van de drukknoopjes. Wanneer de zender druppels urine detecteert, zal hij een signaal sturen naar de ontvanger. Het alarm zal afgaan en je kindje wordt wakker om naar het toilet te gaan.

Handig om te weten: voor het eerste gebruik moeten de broekjes op 60 graden gewassen worden. Hierdoor wordt de coating van de sensordraden verwijderd en wordt urine optimaal gedetecteerd.

4. Dryly plaswekker tegen bedplassen

Deze Dryly plaswekker set is geschikt voor meisjes, maar er zijn ook sets verkrijgbaar voor jongens in verschillende maten. Dit merk is een stuk duurder dan de eerdergenoemde plaswekkers, maar hij krijgt ook ontzettend veel goede reviews van gebruikers. Het bedplassen aanpakken met de Dryly plaswekker is een goed idee! Kom maar op met die droge nachten!

In het pakket vind je een heel lieve pandabeer met de naam Wizzu. Deze beer is het vriendje van alle kinderen en zit vol snufjes. Naast de pandabeer vind je natuurlijk ook twee broekjes met sensordraadjes in het pakket, welke het vocht kunnen detecteren. Deze hipsters zitten lekker en zien er goed uit. Het Dryly zendertje kan op het ondergoed worden geplaatst en een signaal naar Wizzu sturen als het even misgaat.

Wist je dat Wizzu ook een alarm naar de mobiele app van de ouders kan sturen? Dit is een handige optie voor de ouders, zodat zij het hele proces goed kunnen monitoren. De Dryly methode is een wetenschappelijk bewezen plaswekkermethode en is erg effectief tegen bedplassen.

Wist je dat 85% van de kinderen binnen 3 maanden droog is? Veel kinderen vinden de pandabeer erg leuk en ouders kiezen graag voor dit pakket, omdat het een minder “medische uitstraling” heeft dan de reguliere plaswekkers.

Bekijk: Dryly plaswekkers in andere maten (BOL.com)

Wat is de beste plaswekker?

Ieder kind is anders en daarom is de beste plaswekker voor iedereen anders. Welke eisen stel je aan een plaswekker en wat is het budget? Wil je graag een notificatie ontvangen op je telefoon wanneer je kind in bed heeft geplast? En wilt je kindje graag een knuffel in bed (Dryly) of maakt het niet uit hoe de plaswekker eruit ziet?

Kortom: breng de wensen/eisen in kaart en ga daarna op zoek naar de beste plaswekker. Doorgaans hebben kinderen zo’n drie maanden de tijd nodig om zindelijk te worden tijdens de nachten. Krijg je geen vergoeding voor de plaswekker? Dan zul je sneller geneigd zijn om een goedkope variant aan te schaffen. De plaswekkers zijn allemaal getest en krijgen allen goede reviews van positieve klanten!

Hoe snel werkt een plaswekker?

Ondanks dat ieder kind anders is, zijn kinderen over het algemeen binnen drie maanden zindelijk ’s nachts. Duurt het bij jouw kind iets langer? Dat kan gebeuren. Begin in ieder geval niet te vroeg met het gebruiken van een plaswekker, want 20% van de kinderen tot 5 jaar plast ’s nachts nog in bed. Wanneer je te vroeg begint met een plaswekker, kan het juist averechts werken.

Goedkope plaswekker kopen

Uiteraard bestaan er ook goedkopere plaswekkers, welke iets minder bekend zijn dan de andere exemplaren. Ondanks dat niet alle goedkope plaswekkers goed zijn, krijgt de plaswekker hierboven goede recensies. Een klein nadeel is het uiterlijk van de plaswekker, welke niet door alle kinderen leuk gevonden wordt.

Toch zijn er al ontzettend veel kinderen zindelijk geworden door dit handige, goedkope apparaatje. Je bevestigt het zendertje aan het ondergoed, welke een alarm geeft bij de eerste druppel urine. Het apparaat werkt dus exact hetzelfde als de andere, duurdere plaswekkers en is zeker een aanrader! Ook de beloningskaarten worden erg gewaardeerd door kinderen en hun ouders.

Plaswekker huren

Via de lokale thuiszorgwinkel heb je ook de mogelijkheid om een plaswekker te huren. Heb je hier interesse in? Dan kun je contact opnemen met de dichtstbijzijnde thuiszorgwinkel.

Vergoeding plaswekker zorgverzekeraar

Jammer genoeg komt de plaswekker niet in aanmerking voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. Heb je een aanvullende verzekering? Dan kun je in veel gevallen een (soms volledige) vergoeding krijgen voor de aanschaf van een plaswekker. Bekijk voor de aanschaf van een plaswekker dus goed de voorwaarden van je zorgverzekering!

Kind zelf wakker maken om te gaan plassen

Het lijkt simpel: je zet ’s nachts zelf een wekker, maakt je kind wakker om te plassen en klaar is Kees. Jammer genoeg is dit juist niet de bedoeling, omdat je kind dan niet de wekreflex zal ontwikkelen. Hierdoor blijft het bedplassen voorkomen en dat is precies wat je niet wilt. Met een speciale plaswekker zorg je ervoor dat de wekreflex goed ontwikkeld wordt en dat je kindje voortaan zelf wakker wordt om te gaan plassen.

RELEVANTE ARTIKELEN

Scroll naar boven