Beste plaswekker tegen bedplassen : dit zijn de beste!

Beste plaswekkers

Bedplassen is een vervelend probleem dat vaker voorkomt dan je denkt. Als je met je kind wilt toewerken naar droge nachten, kan een plaswekker de oplossing bieden. In dit artikel kun je de beste plaswekkers ontdekken, zodat je snel van de luiers en/of natte bedden af bent! Uiteraard kun je ook meer uitgebreide informatie over plaswekkers vinden en goede prijstips bekijken.

Wat is een plaswekker?

Een plaswekker is een handig hulpmiddel dat je kunt gebruiken als je van het bedplassen af wilt komen. Ondanks dat plaswekkers gezien worden als hulpmiddel voor kinderen, maken ook volwassenen hier gebruik van. Zo’n plaswekker heeft als doel dat kinderen zich bewust worden van de aandrang om te gaan plassen. Met de wekker kun je hen trainen om ’s nachts wakker te worden en op tijd naar het toilet te gaan.

Meestal wordt er een vochtsensor in ondergoed geplaatst, welke urine detecteert als dit vrijkomt. Als dit het geval is, geeft de sensor een seintje. Vaak is dit een luid geluid, soms trillingen en soms allebei tegelijk. Als je kind hierdoor wakker wordt, zal hij zich er steeds bewuster van worden dat hij moet plassen. Uiteindelijk zou deze training ervoor moeten zorgen dat je kind uit zichzelf wakker wordt om te gaan plassen.

Op welke leeftijd beginnen met een plaswekker?

Omdat veel kinderen tot de leeftijd vijf jaar nog in bed plassen, wordt een plaswekker aangeraden vanaf de leeftijd van zes jaar. Over het algemeen wordt er van kinderen jonger dan zes jaar nog niet verwacht dat zij volledig zindelijk zijn. Let wel op: het ene kind is het andere niet. Zo is het ene kind op de leeftijd van vier al volledig zindelijk, terwijl de ander op zijn negende levensjaar nog in zijn bed plast.

Veel kinderen groeien over het bedplassen heen, maar vanaf het zesde levensjaar kun je dit probleem aan gaan pakken. Het gebruik van een speciale plaswekker kan ook bij jullie de oplossing zijn! Maar wat is de beste plaswekker en hoe werkt zo’n apparaat dan precies? Wij leggen het je allemaal uit, maar laten eerst de beste plaswekkers van dit moment zien!

Urifoon plaswekker Mickey

1. Urifoon Mickey als beste plaswekker

De Urifoon Mickey plaswekker is het meest populaire exemplaar van dit moment. Als je op zoek gaat naar de beste plaswekker voor je kind, zul je merken dat dit exemplaar ook wordt aangeraden door ziekenhuizen en andere medici. Volgens de wetenschap is een plaswekker de beste manier om bedplassen te verhelpen en dat is precies waarnaar je op zoek bent. Urifoon biedt meerdere plaswekkers aan: voor lichte-, diepe- en zeer diepe slapers. Als je een kindje hebt dat slecht wakker wordt, is dit dus een fijne optie. De slaapwekker zorgt ervoor dat je kind leert dat hij ook tijdens het slapen de prikkel van een volle blaas leert kennen. Door het gebruik van de wekker wordt de wekreflex gestimuleerd en ontwikkeld.

Werking Mickey Plaswekker
’s Nachts trekt je kindje een Urifoon sensorbroekje aan, met aan de binnenkant sensordraden en bovenop twee drukknopjes met een zender. De Mickey ontvanger zet je naast het bed. Als je kind begint met plassen, zal de ontvanger meteen een alarm geven. Hierna is het van belang dat je kind snel reageert en wakker wordt. Door het ontwaken zal je kindje stoppen met plassen en het alarm uitschakelen. Door het alarm wordt je kindje op het juiste moment gecorrigeerd en erop gewezen op het feit dat hij in zijn best plast. Doorgaans hebben kinderen binnen 8 tot 12 weken geleerd dat ze op het juiste moment naar het toilet moeten gaan.

Nadeel Urifoon en Plaswekker Vergoeding
Veel mensen zijn erg blij met de Urifoon, maar er hangt een behoorlijk prijskaartje aan. Voor de wekker ben je zo’n €100,00 kwijt, maar dit is exclusief speciaal ondergoed. Het ondergoed kost zo’n €40,00 voor een setje van 2 of 3 stuks. Als je aanvullend verzekerd bent, kun je in aanmerking komen voor een vergoeding. Vraag dit na! Bij de set zit een scorekaart, educatieboekje van Juf Sas en de Plasklas (voorleesboek) en persoonlijke begeleiding.

Bekijk de Urifoon Mickey hier bij bol

ModoKing plaswekkers

2. MoDo-King Plaswekker tegen Bedplassen

Ook de plaswekker van het merk MoDo-King komt goed uit de test en kan al gebruikt worden als je kindje drie jaar is. Ondanks dat deze plaswekker geschikt is voor deze leeftijd, adviseren we om je kind nog iets langer de kans te geven om zelf zindelijk te worden. Zo’n 20% van de kinderen tot vijf jaar plassen nog in bed en zijn dus ook nog niet zindelijk tijdens de nachten.

Deze plaswekker is ontworpen om kinderen ’s nachts zindelijk te maken. Op de onderbroek van je kind zit een speciale vochtsensor, welke direct een alarm geeft als hij urine detecteert. Dit alarm maakt je kindje wakker, zodat hij naar het toilet kan. De meeste bedplas-hulpmiddelen werken volgens hetzelfde principe: een verbinding maken tussen de hersenen en de blaas, zodat je kind wakker wordt als de blaas vol is. Deze wekker maakt een piepend geluid, trilt en flitst. Het alarm blijft gaan, totdat de sensor verwijderd wordt uit het ondergoed. Na een aantal weken zou je kind zindelijk moeten zijn.

Eerder kon je deze plaswekker direct bij bol bestellen, maar op dit moment is hij beperkt verkrijgbaar. Gelukkig kun je hem rechtstreeks uit de webshop van Ali Express bestellen, waar je doorgaans nog geen €20,00 kwijt bent!

Check de voorraad bij bol
Bekijk de MoDo-King Plaswekker bij Ali Express

Dryly Plaswekker

3. Dryly Plaswekker tegen Bedplassen

De Dryly plaswekker set hierboven is geschikt voor meisjes, maar je hebt ook sets voor jongens in verschillende maten. Let wel op, want dit merk is een stuk duurder dan eerdergenoemde plaswekkers. Hier krijg je wel een plaswekker van goede kwaliteit voor terug én op korte termijn droge nachten! In het pakket vind je een lieve pandabeer met de naam Wizzy, het vriendje van alle kindjes dat vol snufjes zit.

Naast de pandabeer zitten er twee broekjes met sensordraadjes in het pakket, welke urine kunnen detecteren. Deze hipsters zitten niet alleen lekker, maar zien er ook nog eens goed uit. Het Dryly zendertje kan op het ondergoed geplaatst worden en een signaal naar Wizzu sturen als het misgaat. Wizzu kan overigens ook een alarm naar de app van de ouders sturen, zodat zij het proces kunnen monitoren.

De Dryly methode is een wetenschappelijk bewezen plaswekkermethode en is erg effectief tegen bedplassen. Zo’n 85% van de kinderen is binnen drie maanden droog en dat is de moeite en het geld dus zeker waard! Veel ouders kiezen voor dit pakket, omdat het een ‘minder medische uitstraling’ heeft dan reguliere plaswekkers.

Bekijk hier Dryly plaswekkers in andere maten bij bol

Rodger plaswekker

4. Rodger Plaswekker – Draadloos

De Rodger plaswekker is, net als de andere wekkers hierboven erg gewild. Eerder kon je van dit merk verschillende voordeelpakketten aanschaffen, maar momenteel kun je alleen de losse plaswekker vinden. We verwachten dat dit binnenkort zal veranderen en dat er meer items beschikbaar zijn. Deze wekker werkt ook door middel van een ontvanger en een sensor, zodat je kind wakker wordt als hij per ongeluk in zijn bed plast.

Bekijk de Rodger Plaswekker hier bij bol

Rodger plaswekker

5. Goedkope plaswekker kopen

Doorgaans kosten plaswekkers best wat geld en niet iedereen kan zich dat zomaar veroorloven. Heb je geen recht op een vergoeding? Kies dan voor een goedkope plaswekker van goede kwaliteit. Hierboven zie je een goedkope plaswekker, welke kan rekenen op positieve recensies van andere ouders. Een klein nadeel is het uiterlijk van de plaswekker, want niet alle kinderen vinden dit even leuk.

Inmiddels zijn er al ontzettend veel kinderen zindelijk geworden met behulp van dit handige-, goedkope apparaatje. Je bevestigt het zendertje aan het ondergoed, welke een alarm geeft bij de eerste druppel urine. Het apparaat werkt dus exact hetzelfde als de andere-, duurdere plaswekkers. Ook de meegeleverde beloningskaarten worden zeer gewaardeerd door kinderen en hun ouders.

Bekijk deze goedkope plaswekker hier bij bol

Wat is de beste plaswekker?

Ieder kind is anders en daarom is de beste plaswekker voor iedereen anders. Welke eisen stel je aan een plaswekker en wat is het budget? Wil je graag een notificatie ontvangen op je telefoon wanneer je kind in bed heeft geplast? En wilt je kindje graag een knuffel in bed (Dryly) of maakt het niet uit hoe de plaswekker eruit ziet? Sommige kinderen vinden sommige plaswekkers er ‘medisch’ uitzien en willen hier niet aan meewerken.

Kortom: breng de wensen/eisen in kaart en ga daarna op zoek naar de beste plaswekker. Doorgaans hebben kinderen zo’n drie maanden de tijd nodig om zindelijk te worden tijdens de nachten. Krijg je geen vergoeding voor de plaswekker? Dan zul je sneller geneigd zijn om een goedkope variant aan te schaffen. De plaswekkers zijn allemaal getest en krijgen allen goede reviews van positieve klanten!

Hoe snel werkt een plaswekker?

Ondanks dat ieder kind anders is, zijn kinderen over het algemeen binnen drie maanden ’s nachts zindelijk. Als het bij jouw kind iets langer duurt, is dit helemaal niet erg. Het is belangrijk dat je niet te vroeg begint met het gebruiken van een plaswekker, omdat dit averechts kan werken. Zo’n

Ondanks dat ieder kind anders is, zijn kinderen over het algemeen binnen drie maanden zindelijk ’s nachts. Bij sommige kinderen duurt dit langer, maar dit is niets om je zorgen over te maken. Het is belangrijk dat je niet te vroeg begint met het gebruiken van een plaswekker, omdat dit averechts kan werken. Zo’n 20% van de kinderen tot 5 jaar plast ’s nachts nog in bed.

Plaswekker huren

Gelukkig is het niet perse nodig om een plaswekker aan te schaffen, want je kunt er ook eentje huren via de lokale thuiszorgwinkel. Als je hier interesse in hebt, kun je contact opnemen met de dichtstbijzijnde thuiszorgwinkel. Het aanbod verschilt per winkel, dus laat jezelf goed informeren. Ook over de kosten kun je navraag doen bij het betreffende filiaal.

Vergoeding plaswekker zorgverzekeraar

Jammer genoeg heb je geen recht op een vergoeding voor een plaswekker uit de basisverzekering. Als je een aanvullende verzekering hebt, kun je in veel gevallen wel een (soms volledige) vergoeding ontvangen voor de aanschaf- of huur van een plaswekker. Ben je van plan om een wekker aan te gaan schaffen? Lees dan goed de voorwaarden door van je zorgverzekering en bewaar de bonnen goed.

Kind zelf wakker maken om te gaan plassen

Het lijkt simpel: je zet ’s nachts zelf een wekker, maakt je kind wakker om te plassen en klaar is Kees. Jammer genoeg is dit juist niet de bedoeling, omdat je kind dan niet de wekreflex zal ontwikkelen. Hierdoor blijft het bedplassen voorkomen en dat is precies wat je niet wilt. Met een speciale plaswekker zorg je ervoor dat de wekreflex goed ontwikkeld wordt en dat je kindje voortaan zelf wakker wordt om te gaan plassen.

Relevante artikelen

Als je kinderen hebt, kun je veel relevante koopgidsen en artikelen vinden op MamaGroeit.nl. Hieronder kun je links bekijken naar enkele van onze populaire artikelen.

Geraadpleegde bronnen: Thuisarts

Nicole
Scroll naar boven